eitaa logo
تبریزیم
586 دنبال‌کننده
5.6هزار عکس
1.1هزار ویدیو
19 فایل
آذربایجان شرقی و غربی اردبیل زنجان و.... حامی اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر با باغ مزرعه مرتع قرآنی روایی https://eitaa.com/basamarazari ارتباط با ادمین @matilaaa گروه نجات آذربایجان شرقی وغربی و زنجان👇 https://eitaa.com/joinchat/435683506C9bdef273be
مشاهده در ایتا
دانلود
27.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌿🌿🌿🌿🌿🌿 معرفی گیاه "مورد"
امروز بالاخره تعدادی نهال مورد معطر اهدایی خوزستانیها به حرم آقا امام رضا (ع) به مشهد رسید .
گلدون مورد معطر تکثیر مورد از راه پاجوش سه ساله که دارمش تو اتاق نگهداری میکنم کرزبر: (برگهایی که ریختن رو سریع بردارید و چیدن برگ ها باعث رشد بیشتر می شود.) مثمر
مورد معطر
هدایت شده از جلابیب جنات (باغ مزرعه مرتع قرآنی روایی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باغچه ی حیاطم که کاسنی خرفه وانار و پونه و جعفری کاشتم خصوصا گل های کاسنی که صبح ها باز میشن برام جذاب هستن
درختچه مورد معطر یا مورت معطر یا اس معطر اسم این درختچه زیبا و معطر همیشه سبز "مورد" است
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/04/18/1459318/میوه-ای-که-20برابر-لیمو-ویتامینc-دارد/amp گیاه نسترن درختچه‌ کوچکی است با ارتفاع حداکثر ۳متر و برگ‌هایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌‌دار؛ از میوه گل نسترن به‌عنوان غنی‌ترین منبع ویتامینC یاد شده که ۲۰برابر لیمو ویتامینC دارد. به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ گیاه نسترن درختچه‌ کوچکی است با ارتفاع حداکثر 3 متر و برگ‌هایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌‌دار که به‌شکل بیضی نوک‌تیز بوده و گل‌ها به‌رنگ‌های گلی (قرمز کم‌رنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید هستند. این گل زیبا و خوش‌عطر سرشار از خواص دارویی است که علاوه بر آن رب مخصوص خوراکی نیز از آن تهیه می‌شود که می‌تواند جایگزین رب انار جهت استفاده در غذاها باشد؛ در ذیل به معرفی این گل و خواص آن می‌پردازیم.
درختچه‌ای است خودرو و چند ساله به ارتفاع حدود 3 متر، پر شاخه و شاخه‌های آن سبز رنگ، تیغدار، آویخته و کمانی شکل می‌باشند. برگ‌های آن منقسم به 5 تا 7 برگچه‌ی صاف، کبود رنگ، دندانه‌دار و نوک‌تیز می‌باشند. گل‌های آن سفید در بعضی موارد صورتی کمرنگ و خوشبو که بر روی پایکی صاف، کوتاه و خزدار قرار دارند. میوه‌اش کروی شکل مایل به تخم مرغیِ کوزه‌ای، قرمز رنگ و محتوی تعدادی دانه‌ی سفت، سخت، براق، بیضوی و زاویه‌دار که داخل الیافی نازک است می‌باشد. نکته: به میوه رسیده‌ی نسترن سینورودون می‌گویند که پس از خشک شدن حالت سخت به خود می‌گیرد و رنگ آن در این هنگام قهوه‌ای قرمز، بوی آن ضعیف و طعم آن قابض، کمی شیرین و اسیدی است. طبیعت میوه‌ی نسترن (سینورودون): طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک می‌باشد. رویش جغرافیایی: در اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای غرب آسیا، شمال آفریقا و در ایران بیشتر در نواحی جنگلی و بیشه‌زاری استان‌های گلستان، آذربایجان، همدان، کرمانشاه، ایلام و خراسان شمالی، جنوبی و رضوی انتشار دارد. ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه‌ی نسترن (سینورودون): قسمت گوشتی جدار میوه‌ی نسترن دارای اسیدهای مختلفی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک، قند، تانن و ویتامین C می‌باشد. بخش مورد استفاده: میوه. در ضمن گل و برگ‌های نسترن نیز خواص دارویی دارند. نحوه مصرف: معمولاً میوه و گل نسترن را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند و در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها نحوه و مقدار مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز می‌کند. خواص درمانی میوه‌ی نسترن: تقویت کننده سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها
نسترن درختچه‌ای است خودرو و چند ساله به ارتفاع حدود 3 متر، پر شاخه و شاخه‌های آن سبز رنگ، تیغدار، آویخته و کمانی شکل می‌باشند. برگ‌های آن منقسم به 5 تا 7 برگچه‌ی صاف، کبود رنگ، دندانه‌دار و نوک‌تیز می‌باشند. گل‌های آن سفید در بعضی موارد صورتی کمرنگ و خوشبو که بر روی پایکی صاف، کوتاه و خزدار قرار دارند. میوه‌اش کروی شکل مایل به تخم مرغیِ کوزه‌ای، قرمز رنگ و محتوی تعدادی دانه‌ی سفت، سخت، براق، بیضوی و زاویه‌دار که داخل الیافی نازک است می‌باشد. نکته: به میوه رسیده‌ی نسترن سینورودون می‌گویند که پس از خشک شدن حالت سخت به خود می‌گیرد و رنگ آن در این هنگام قهوه‌ای قرمز، بوی آن ضعیف و طعم آن قابض، کمی شیرین و اسیدی است. طبیعت میوه‌ی نسترن (سینورودون): طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک می‌باشد. رویش جغرافیایی: در اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای غرب آسیا، شمال آفریقا و در ایران بیشتر در نواحی جنگلی و بیشه‌زاری استان‌های گلستان، آذربایجان، همدان، کرمانشاه، ایلام و خراسان شمالی، جنوبی و رضوی انتشار دارد. ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه‌ی نسترن (سینورودون): قسمت گوشتی جدار میوه‌ی نسترن دارای اسیدهای مختلفی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک، قند، تانن و ویتامین C می‌باشد. بخش مورد استفاده: میوه. در ضمن گل و برگ‌های نسترن نیز خواص دارویی دارند. نحوه مصرف: معمولاً میوه و گل نسترن را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند و در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها نحوه و مقدار مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز می‌کند. خواص درمانی میوه‌ی نسترن: تقویت کننده سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها و قبض کننده، مدر و دفع کننده کرم آسکاریس، خارج کننده اخلاط خونی و مفید برای سرماخوردگی، کاهنده اسید اوریک و سرشار از ویتامین C، تحلیل برنده ورم کلیه‌ها و مسکن درد کلیه‌های سنگدار، تسکین دهنده دردهای عمومی بدن و جلوگیری کننده از رقت خون، حاوی کلسیم فراوان و خارج کننده سنگ کلیه و مثانه، ضد خونریزی لثه و بند آورنده اسهال، رفع کننده عفونت‌های کلیه و مفید برای نقرس، ضد خونریزی سینه و تحلیل برنده ورم مجاری ادراری می‌باشد. در ضمن برای رفع انقباض غیرارادی ماهیچه‌های معده نیز مفید است. خواص درمانی گل نسترن: در استعمال خارجی جوشانده گل نسترن برای شستشوی زخم‌ها، اولسرها و سوختگی‌ها کاربرد دارد. https://eitaa.com/basamarazari
🍾🍾روغن مورد 📌📌📌📌 ✅نافع از براى رويانيدن موى، مقوى موى و سياه‌كننده‌ی آن، و سخت‌كننده و مقوّى اعصاب است‏؛ رفع شوری سر و مناسب جهت خشکی مو ⚱️روش تهیه: آمله دانه گرفته شده(یک نوع میوه و بصورت خشک در عطاری یافت می‌شود) را در آب برگِ مورد يک هفته خيسانيده، مساوى آن، روغن كنجد بریزید و بجوشانید؛ آب که تمام شد، روغن مانده آماده است. ⚱ (روش دوم) برگ مورد يا دانه‌ی آن (هركدام كه باشد) با نيم وزن آمله‌ی دانه گرفته شده، يک هفته در آب برگ مورد تَر بخيسانید. سپس روغن كنجد به وزن آمله‌ی دانه گرفته اضافه شود و بجوشانید تا آب برود و روغن بماند. صاف نموده در شيشه نگه داری کنید و به‌ كار ببرید ✅مداومت لازم هست☝️