الان بهترین فرصت برای سرمایهگذاری و تمرکز روی درختان بومیه
درختانی که برای تجارت چوب مناسب اند
گردو، بلوط ، سپیدار، راش
#سازمان_منابع_طبیعی_و_آبخیزداری_کشور
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت #صنایع_چوب
#زراعت_چوب
هدایت شده از باغ، مزرعه و مرتع قرآنی - روایی(باثمر)
بسم الله الرحمن الرحیم
توجه هشدار
برای نجات کشور کمک کنیم
ما با طرح #اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر با #باغ قرانی اسلامی اقتصاد در خدمت محیط زیست و محیط زیست در خدمت اقتصاد می گوییم
: «آب به جای چمن و درخت بیثمر به محصولات زراعی و باغی و کارخانه ها می دهیم پس،
هم آب برای صنعت داریم هم برای کشاورزی»
و می گوییم:
«بیثمرها خودشان آلاینده هوا هستند
و مثمرها خودشان مصرف کننده دی اکسید کربن کارخانه ها هستند پس، با کاشت مثمرها هوا را ازآلودگی نجات می دهیم»
روز درختکاری داریم اما افسوس باید بگیم روز مبارزه با درختکاری
به گوش مسئولین کشور نخورده که یک روز جهانی مبارزه با درختکاری درست شده!!!!!!!
وقتی می شنوند اصلا باور نمی کنن و فکر می کنن اشتباه لفظی شده
جنگلی زیبا و سر سبز انواع درختان میوه هست اب شیرین خوشگوار زنبور عسل هست
زندگی جریان داره
انسان گیاه غذا اب و....
تا اینکه #کاج و #عرعر و #اوکالیپتوس و #کنوکارپوس و دیگر درختان بیثمر مخرب محیط زیست به بهانه های مختلف از جمله فضای سبز و جنگلکاری و #زراعت چوب و کاغذ به صورت درختان وحشتناک سیاه تیره یک اندازه و یک شکل کاشته میشود
بعدآب شور میشود وآهکی تنوع جانوری ازبین میرود،خاک آهکی میشه زمین خشک میشه گیاهی رشد نمی کنه ،آسمان نمی باره ...
.
🌲 بعدازجنگ بجای درختان نخل وسدروموردودرختان میوه بومی!
🌲 کنوکارپوس و اکالیپتوس و کهور که سمی، الرژی زا ، مخرب خاک ، منابع آبی و گیاهان دیگر منطقه و فراری دهنده پرندگان است..رادرسطح وسیع کاشتیم.
🌵 #کهور پاکستانی به گزارش کارشناس اتحادیه اروپا یکی از خطرناک ترین موجودات زنده جهان است که ما کاشتیم و همه جا خشکتر بی علف تر و داغتر شد! .
🌪بعد #ریزگردها آمده اند ، رفتیم مالچ پاشیدیم که خودش سمی است و معلق میماند و آلودگی را بیشتر میکند ...
🌚 بعد دیدیم پس هیچ کاری نمیتونیم انجام بدیم نشستیم در تهران و گفتیم تقصیر عراق است ...
🌴 #خوزستان بلبل داشت، میوه داشت ، خوزستان جلگه داشت، بهترین خاک را داشت، خوزستان یک زمانی اسمش "سواد" بود ...
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
مقدمه
یکی از ارزشمندترین و بهترین کارها در نزد خداوند متعال زراعت و باغداری است. خداوند تبارک و تعالی غذای انسان را در درختان و گیاهان قرار دادهاست. انبیاء و اولیاء همه کشاورز بودند، حضرت آدم علیه السلام زارع بود و امام صادق علیه السلام کشاورزی میکرد. ائمه معصومین علیهم السلام هیچ گاه درخت بی ثمر نمیکاشتند. در تاریخ ایران نیز همیشه کشت درختان مثمر رواج داشتهاست. پدران ما در گذشته درخت را به هدف رونق اقتصادی کسب و کار و تولید غذا کشت میکردند. این فرهنگ تا یک قرن گذشته نیز ادامه داشت. اما متاسفانه با سیاستهای استعماری که از دولتهای غربی به یادگار مانده و اکنون نیز ادامه دارد، باغهای میوه وسبزی در داخل وحاشیه شهرها به نابودی کشیدهشده و بهجای آنها و به نام «پارک» و «فضای سبز» درختان بی ثمر و گیاهان غیرخوراکی کشت میشود. چه خوب است به جاي کاشت درختانی مانند کاج، اوکالیپتوس، اقاقیا و... ايجاد جنگل کاری بی ثمر، درختان مثمری مانند زيتون، نخل، انجير، گلابي، سيب و... کاشته شود؛ که از ميوه، چوب، برگ و ساير مزاياي آنها استفاده شود.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
طرح پیشنهادی این کتاب سه هدف عمده اقتصادی، زیست محیطی، امنیت غذایی دارد. زیرا ضرورت و نیاز جامعه در سه محور خلاصه میشود:
اول ـ نیاز به اقتصاد پویا و مقاومی که در مقابل همه مشکلات و تحریمها و... مقاوم باشد اما مختص به بحران نباشد نه اینکم بخوریم بلکه خوب بخوریم و کافی بخوریم.
دوم ـ نیاز به محیط زیست سالم برای انسان و سایر جانداران یعنی نیاز به غذای سالم، هوای پاک، خاک حاصلخیز و عاری از آلودگی، آب شیرین عاری از مواد شیمیایی، ازدیاد تنوع زیستی. و ما در این کتاب ثابت کردهایم اقتصاد مقاومتر و محیط سالمتر با با کاشت درختان و گیاهان با ثمر و نکاشتن درختان «بیثمر» و چمن تحقق خواهد یافت.
سوم ـ امنیت غذایی و تغذیه که مردم جامعه به بیماریهای روحی و جسمی مبتلا نشوند و در صورت ابتلا درمان شوند.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
توضیح این سه هدف:
اقصادی:
تحقق اقتصاد مقاومتی، جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، تحقق اقتصاد منهای نفت، شکستن تحریمها و حل مشکل بیکاری و...
کاشت درختان میوه و کاشت گیاهان مزروعی در فضاهای سبز عمومی می تواند تأثیر بسیار مهمی در رفع تحریمها و پیشبرد اقتصاد کشور داشته باشد
با وجود آب و خاك نباید انساني گرسنه بماند.
امير مؤمنان علي× ميفرمود:
«مَنْ وَجَدَ مَاءً وَ تُرَاباً ثُمَ افْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللَّه؛ هر كس آب و خاك در اختيار دارد [يعنى نيروى طبيعى در اختيار دارد و نيروى انسانى خود را براي بهرهبرداري به كار نميبندد] و با فقر و گدايي روزگار خود را ميگذراند، نفرين و لعنت خدا بر او باد. »
پس اگر فردی یا خانواده ای یا کشوری آب و خاک داشته باشد و از آن استفاده نکند و یا در غیر کشاورزی به کار ببندد و مثلا درختان و گیاهان بی ثمر پرورش دهد و با این حال بیکاری و فقر داشته باشد سزوار نفرین خدا خواهد بود.
در کشور ما آب و خاک وجود دارد پس نباید فقری باشد پس اگر تنگی و کمبودی داشته باشیم مقصر خودمان هستیم که از منابع و آب و خاک بخوبی استفاده نکرده ایم.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین حربه دشمن در عرصه نظامی بود. ترورها، جنگ هشت ساله و حمله نظامی به طبس، طرح های بر اندازی و... نمونههایی از رویارویی نظامی دشمن بود، پس از ناکامی دشمن، در سالهای میانی پیروزی انقلاب، جنگ فرهنگی شروع شد. اوج تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی در سالهای میانی اتفاق افتاد اما در دهه سوم و سالهای اخیر مهمترین حمله دشمن، تهاجم اقتصادی شده است. با تأمل در فرمایش مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز سال نو در پنج سال اخیر به این نکته پی خواهیم برد: ایشان ضمن نام گذاری سال 87 به «نوآوری و شکوفایی» فرمودند: «برای دهۀ پیشرفت و عدالت نباید خیال کنیم که نسخههای اقتصادی غرب، آخرین حد دستاورد بشری است؛ نه؛ این دوره طی میشود و فکر نویی وارد میشود؛ بگردید آن فکر نو را پیدا کنید.»
و ضمن نام گذاری سال 88 به «سال اصلاح الگوي مصرف» فرمودند: «صرفه جویى و اجتناب از اسراف، اقتصادى، اجتماعى فرهنگى است؛ آبيارى با صرفه در كشاورزى را آموزش بدهيم.»
ایشان سال 89 را سال «همت مضاعف و كار مضاعف» فرمودند: «همت مضاعف و كار مضاعف در استفادۀ بهينه از منابع موجود كشور است.»
مقام معظم رهبری ضمن نام گذاری سال 90 به سال «سال جهاد اقتصادی» فرمودند: «اساسیترین کارهای دشمنان، مسائل اقتصادی است ما بایستی به اساسیترین مسائل کشور توجه کنیم، و محور همۀ اینها به نظر من مسائل اقتصادی است. از ملت عزیزمان انتظار دارم که در عرصۀ اقتصادی با حرکتِ جهادگونه کار کنند، مجاهدت کنند. حرکت طبیعی کافی نیست يكى از آرزوهاى من اين است حتى اگر لازم بود، يك قطره نفت هم صادر نكنيم و كشور اداره شود. اگر كشور عزيز ما بتواند در زمینۀ مسائل اقتصادى، يك حركت جهادگونهاى انجام بدهد، اين گام بلندى را كه برداشته است، با گامهاى بلند بعدى همراه كند، بدون شك براى كشور و پيشرفت كشور و عزت ملت ايران، تأثيرات بسيار زيادى خواهد داشت.»
معادن بخصوص نفت و گاز برای یک کشور یکی از بزرگترین نعمتها و موهبتهای الهی هستند اما بدیهی است از هر نعمتی و هر موهبتی خدادادی باید به نحو صحیح بهره برداری و استفاده شود و خداوند متعال جل جلاله از ما خواسته است که از نعمتهایش به نحو احسن استفاده کنیم و در صورت عدم استفاده صحیح گاهی ممکن است نعمتها به نقمت و فرصتها به تهدید تبدیل شوند.
اگر از نفت در جهت آبادانی کشور و شکوه اعتلای مادی و معنوی کشور استفاده کنیم نفت و گاز بهترین فرصت و ارزشمندترین منبع هستند. استفاده درست از نفت، این موهبت و نعمت الهی یعنی اولا فراورده های نفت را خودمان استخراج کنیم و دوم اینکه اقتصادمان متکی به تولید باشد و پول نفت را صرف رونق اقتصاد و فناوریها و اختراعات و اکتشافات و تولید علم و احداث کارخانهها و فعالیتهای تبلیغی دینی و... کنیم.
اما اگر اقتصاد خود را متکی به نفت کنیم و نفت را استخراج کنیم و دست نخورده به طور خام بفروشیم و از آن طرف مواد تبدیلی استخراج شده از نفت، کالاهای کشاورزی و کالاهای صنعتی بخریم و اقتصاد خودمان را متکی به نفت کنیم و برای خودمان ضعف ایجاد کنیم به هیچ وجه مطلوب نیست و متأسفانه حتی این ثروت خدادادی می تواند به یک تهدید مبدل شود بدیهی است اقتصاد متکی به نفت آسیبهای زیادی دارد که به چند نمونه اشاره می شود:
1 . ضعیف شدن تولید داخلی
2 . ضعیف شدن فرهنگ کار و تلاش بین آحاد مردم
3 . کم شدن صادرات غیر نفتی
4 . آسیب پذیری مقابل تهدیدات دشمنان و تحریمها
5 . از دست دادن ذخائر نفتی برای آیندگان
6 . ...
هدایت شده از باغ، مزرعه و مرتع قرآنی - روایی(باثمر)
🍃خواص گیاه دارویی مورد🍃
1_دارای آثار ادرارآور، تسکین سرفه، ضد اسهال، قابض، دافع خفقان، محلل اورام (ورمها)، مقوی معده و احشا، ضد زخم، درمان بواسیر، درمان زخم زبان و لثه است.
2_در درمان عفونتهای ادراری، مشکلات هضم، برونشیت، سینوزیت و سرفههای خشک مؤثر است.
3_فرآوردههای خوراکی آن جهت مشکلات دماغی (صرع) و از فرآوردههای موضعی آن جهت عفونتها و هموروئید (بواسیر) و از اسانس برگها به عنوان آنتیسپتیک و درمان پیوره استفاده میشود.
4_از مورد به صورت فرآوردههای موضعی برای دردهای رماتیسمی استفاده میگردد.
5_میوه مورد، دارای خاصیت ضد نفخ بوده و در درمان اسهال، اسهال خونی، بواسیر، زخمهای داخلی و روماتیسم مؤثر است.
6_ریشه مو را تقویت میکند.
7_بوی بد دهان را از بین میبرد.
8_پخته آن هر نوع شکستگی را درمان میکند.
9_جوشانده آن در ضدعفونی و رفع تحریک مخاط دهان موثر است.
10_عوامل مخرب خارجی مثل قارچها و باکتریها و عوامل حساسیتزا مثل مواد شیمیایی موجود در پاککنندههای امروزی، رنگبرها و رنگهای مو به اشکال مختلفی باعث تخریب پوست به صورت التهاب، شوره، خارش و تضعیف مو به صورت خشکی، موخوره و ریزش مو میشوند. عصاره برگ سبز و شفابخش گیاه مورد دارای ترکیبات متعددی است. این عصاره دارای خواص ضد قارچ و اغلب باکتریهای بیماریزا است. مهار رشد و نمو این میکروارگانیسمها از اثرات تخریبی آنها بر سطح پوست و پیاز مو جلو گیری میکند.
هدایت شده از باغ، مزرعه و مرتع قرآنی - روایی(باثمر)
#درختان بیثمر
1- کاج درختی غیر بومی، باعث آلودگی هوا و از بین رفتن حاصلخیزی خاک می شود روزنامه نیچر از دانشگاه هلسینکی انتشار گاز های اکسید نیتروژن و تحقیقات دانشگاه برینسول انگلستان.
2- کنوکارپوس درختی است حساسیت زا و تخریب کننده لوله ها و زیر ساخت ها
به گفته ریاست وقت سازمان محیط زیست در سال 94 باعث شد 24 هزار نفر در خوزستان به بیمارستان کشیده شدند و با هرس کامل آن به پیشنهاد خانم نجفی، در سال 95 مراجعین به بیمارستان 90 درصد کم شدند و وزیر بهداشت هم به این اشاره کردند و در بسیاری از کشورهای جهان با این درخت مبارزه می کنند. دولت امارات دستور قطع همه درختان کنوکارپوس را صادر و با هزینه سنگینی حذف کرد و وزیر کشاورزی عربستان بخشنامه منع خرید و فروش نهال این درخت و کاشت آن را صادر کرده است.
3- زیتون تلخ (میلیا آزدراج) این درخت غیر از درخت زیتون مثمر است و در واقع اسم آن میلیا آزدراج است این درخت سمی و عقیم کننده است که علاوه بر تحقیقات خارجی در تحقیقات ایرانی هم خاصیت عقیم کنندگی آن اثبات شده
4- عرعر (آیلانتوس آلتیسیما) درخت غیر بومی، سمی، مهاجم، آلرژی زا و برگریز است در واقع اسم آن (آیلانتوس آلتیسیما) است به نادرستی نام درخت عرعر ایرانی همیشه سبز را نهاده اند و جنگل های شمال را تهدید می کند و دولت آلمان سالانه هزینه زیادی صرف مبارزه با این درخت می کند
5- اکالیپتوس درختی غیر بومی مکنده آب و شور کننده آب های شیرین همانند موتور پمب آب و چاه غیر مجاز باعث کمبود آب می شود. در هوای اطراف اکالیپتوس قارچ کریپتوکوکوس است که نوعی بیماری مننژییت ایجاد می کنند
6- اقاقیا درختی غیر بومی انتقال شته دو میزبانه و باعث فلجی زنبور عسل می شود
7- کهور درختی غیر بومی (آمریکایی) خطرناک، مهاجم، باعث تخلیه آب های زیرزمینی، آلرژی زا، باعث که اکثریت کشورهای جهان مانند آمریکا، استرالیا، هند، پاکستان، اریته ، عمان، مصر، سودان قاطعانه با آن مبارزه می کنند که کافی است نام این درخت در فضای مجازی جستجو شود هزاران مطلب و مقاله و خبر و پایان نامه و قانون علیه این درخت خواهید دید و رؤسای چندین کشور شخصا دستور مبارزه با این درخت را صادر کردند.
انتظار داریم از کاشت این درخت مضر خودداری شود و درختان بومی مانند نخل، سدر/کُنار، مورد عطری، اراک ( مسواک) با نام علمی سالوادورا پرسیکا، حنا و... به منظور بیابان زدایی کاشته شود
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
https://eitaa.com/basamar
#تامل
غیر مثمر ،غیر بومی❗️❗️❗️
متأسفانه اولویت مسئولین کشورها از جمله ایران با کاشت انواع و اقسام درختان بیثمر خارجی آبدوست و آبدزد و آلاینده هوا و سمی و مهاجم و خطرناک است به چند بهانه:
1- فضای سبز و زیبایی
گویی فقط خداوند زیبایی را در بیثمر خارجی قرارداده در حالیکه دقیقا برعکس است و مثمرها زیباترین هستن👌(تو پارک ها درختان میوه بکاریم)
2- مهار بیابان زایی
گویی فقط خداوند نجات کشور را در بیثمر خارجی قرار داده در حالیکه ما ثابت کردیم بیثمرهای خارجی خودشان مهمترین عامل بیابان زایی هستند
3- تلطیف هوا و اکسیژن دهی
گویی خداوند تبارک تعالی فقط اکسیژن دهی را در بیثمر خارجی قرارداده در حالیکه ما ثابت کردیم که بیثمرهای خارجی مهمترین عامل #آلودگی هوا و تولید #ریزگرد هستند
4- #زراعت چوب
گویی فقط بیثمرهای خارجی چوب دارند در حالی که برعکس بهترین چوب ها در مثمرها است
۱ ای کاش هرچه دوست دارن چوب از خارج بیارندکه به بهانه چوب بیثمر خارجی نکارند ولی هیهات که از یک طرف کاج و بیثمر میکارندو از طرف دیگر چوب رو هم ازخارج میارند اف بر این تفکر غربزدگی وخودباختگی خارج زدگی
انواع درختان میوه ایرانی بهترین چوب های دنیا رو دارن چوب گردو (البته نه گردوی اسراییلی که چند ساله گردومیدهدو زودمی خشکد ) و سیب و گلابی و سنجد و سدر و انواع درختان میوه بهترین چوب رو دارند و برای صنایع مبلمان بهترین هستند
#صنایع_چوب
#زراعت_چوب
#سازمان_منابع_طبیعی_و_آبخیزداری_کشور
🍃خواص گیاه دارویی مورد🍃
1_دارای آثار ادرارآور، تسکین سرفه، ضد اسهال، قابض، دافع خفقان، محلل اورام (ورمها)، مقوی معده و احشا، ضد زخم، درمان بواسیر، درمان زخم زبان و لثه است.
2_در درمان عفونتهای ادراری، مشکلات هضم، برونشیت، سینوزیت و سرفههای خشک مؤثر است.
3_فرآوردههای خوراکی آن جهت مشکلات دماغی (صرع) و از فرآوردههای موضعی آن جهت عفونتها و هموروئید (بواسیر) و از اسانس برگها به عنوان آنتیسپتیک و درمان پیوره استفاده میشود.
4_از مورد به صورت فرآوردههای موضعی برای دردهای رماتیسمی استفاده میگردد.
5_میوه مورد، دارای خاصیت ضد نفخ بوده و در درمان اسهال، اسهال خونی، بواسیر، زخمهای داخلی و روماتیسم مؤثر است.
6_ریشه مو را تقویت میکند.
7_بوی بد دهان را از بین میبرد.
8_پخته آن هر نوع شکستگی را درمان میکند.
9_جوشانده آن در ضدعفونی و رفع تحریک مخاط دهان موثر است.
10_عوامل مخرب خارجی مثل قارچها و باکتریها و عوامل حساسیتزا مثل مواد شیمیایی موجود در پاککنندههای امروزی، رنگبرها و رنگهای مو به اشکال مختلفی باعث تخریب پوست به صورت التهاب، شوره، خارش و تضعیف مو به صورت خشکی، موخوره و ریزش مو میشوند. عصاره برگ سبز و شفابخش گیاه مورد دارای ترکیبات متعددی است. این عصاره دارای خواص ضد قارچ و اغلب باکتریهای بیماریزا است. مهار رشد و نمو این میکروارگانیسمها از اثرات تخریبی آنها بر سطح پوست و پیاز مو جلو گیری میکند.
#موردمعطر
امروزه عوامل زیادی مانند: کودهای شیمیایی،مواد تراریخته،کلر،بنزین،سرب،دکل های مخابراتی وفشار قوی،خوراکی های کارخانهای،ماکروفر،دخانیات و... باعث سرطان میشوند
اما از لحاظ تغذیهای میتوانیم با مصرف: «زیتون،خرما،لیمو ترش،بادام درختی ایرانی و میوه های شیرین رسیده» از بروز سرطان جلوگیری کنیم.
#پیشگیری_از_سرطان_با_تغذیه_درست
📌تنوع زراعت و درختان میوه در شهر
📝 تنوع در خزان
🔸 درختان ميوه برگ ريز و گياهان مزروعي متناسب با رنگ و نوع ميوه خود در پاييز و اول سرما رنگارنگ ميشوند رنگهاي متنوعي از زرد و نارنجي و ارغواني در حالي که درختان بيثمر برگ ريز خزان در سرما ندارند و از ابتداي بهار دانه دانه برگهايشان سوخته و تيره مي شود و به تدريج مي ريزد.
🔅«أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَلَكَهُ يَنَابِيعَ فِي الْأَرْضِ ثُمَّ يُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَجْعَلُهُ حُطَامًا ? إِنَّ فِي ذَ?لِكَ لَذِكْرَى? لِأُولِي الْأَلْبَابِ»
🔸 آيا (نشانه لطفهاي خدا را در دنيا) نميبيني که خدا از آسمان آب باران نازل گردانيد و آن را در روي زمين در نهرها و جويها روان ساخت آن گاه انواع نباتات گوناگون بدان بروياند باز (از سبزي و خرّمي) رو به خزان آرد و نخست بنگري که زرد شود و آن گاه خدا (چوب و علف) خشکش گرداند؟ همانا در آن صاحبان عقل را تذکر (قدرت و رحمت الهي) است.
📚سوره زمر آيه 21
🔸خزان درختان غير مثمر باعث آلودگي شديد هوا ميشوند چون برگهايشان به تدريج بر زمين ميريزد و به صورت خشک به زمين ميريزد و دير تجزيه ميشوند اما برگ درختان ميوه ناگهاني به زمين ميريزند و تر به زمين ميريزند و زود هم تجزيه ميشوند لذا آلودگي هوا ايجاد نميکنند.
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#درختان_ودرختچه_های_بومی_را_احیا_کنیم
#نه_به_نهال_مضر
#نه_به_نهال_غیربومی
1-طراحی درختان و درختچه و گیاهان
1- درختان قرانی که زکات واجب است (نخل، انگور)
2- غیر مستقیم قرآنی (توت به خاطر ذکر ابریشم )
3- درختان قرآنی دیگر (زیتون، سدر(کُنار)، انار، انجیر و موز)
4-درختان میوه روایی و درختان میوه دیگر که به نحو عام درختان قرانی هستند (عناب، سنجد، گلابی، آلو، گردو، به، سیب، مرکبات، خرمالو، انبه، فندق، پسته، زردآلو،....
6- درختان میوه جنگلی که مرتعی حساب می شوند که هم به نحو عام فاکهه هستند و هم برای علوفه دام درختان قرانی هستند و هم اینکه برخی در روایات آمده (اراک(چوب مسواک)، ازگیل، خرمالوی ، ذغال اخته، سیب کوهی، انگور جنگلی، انجیر کوهی، بلوط، بادام، پسته وحشی(بنه) و....)
7- درختچه های معطر (مورد، گل محمدی، نسترن، تمشک، حنا، زرشک...)
8- بی ثمر بومی که برخی روایی هم هستند(بید، چنار، کبوده، راش، زربین، خرزهره و....) که چند درصد به صورت پراکنده کاشته شود.
9- بی ثمر خارجی غیر مهاجم به صورت پراکنده کاشته شود.
10- گیاهان مفید قرآنی روایی به نحو عام (انواع سبزیجات مثل: کاسنی، فلفل، بادمجان و.... ، صیفی جات، غلات، حبوبات، گیاهان دارویی و معطر، گیاهان علوفه ای، گیاهان دارای الیاف (پنبه، کتان، کنف و...)
🌴🌳موسسه ثقلین راه زندگی🌳🌴
🙋🏻♂️کانال ما رو به دوستانتون معرفی کنید🙋🏻♂️
📱 ارتباط در پیام رسان ایتا:💯
https://eitaa.com/thagalayn
🔹 گیاهان کوهی و دارویی را ریشهکن نکنید
🔹 از حدود ۸ هزار و ۴۲۳ گونه گیاهی شناخته شده در ایران بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی است و بیش از یکهزار و ۷۲۸ گونه منحصر به فرد داریم که رویش آن فقط در ایران بوده و بومی کشورمان است و به طور مستقیم مورد مصرف قرار میگیرد.
🔹 این گونههای گیاهی در صنایع مختلف دارویی، غذایی به عنوان مکملها و انواع چاشنیهای غذایی بویژه غذاهای سنتی، همچنین صنایع بهداشتی و آرایشی و عطر و ادکلن، پرورش آبزیان و زنبورعسل و تولید و کنترل فرسایش خاک کاربرد زیادی دارند. هر کدام از این گیاهان ویژگیهای خاص خودش را دارد لذا بهرهبرداری از آنها باید به میزانی باشد که به اصل، منبع و پایه آن آسیبی وارد نشود و در واقع رویش گیاهان دچار خدشه نشود و به زادآوری آن آسیب نرسد.
🔹 همچنین گیاهان دارویی و کوهی، کارکردها و تأثیر زیادی در حفظ محیط زیست نظیر جلوگیری از سیلابها و ریزگردها دارند. از سوی دیگر نیازهای دامی را تأمین میکنند و موجب کسب درآمدهای ارزی برای کشور میشوند بنابراین باید از منابع طبیعی استفاده بهینه کرد.
🔹 چند سالی است که مقدار گیاهان کوهی و دارویی که اوایل سال در بازارها به فروش میرسد، افزایش داشته و نگرانیها برای ازبین رفتن برخی از این گونههای ارزشمند را دامن زده است، بخصوص اینکه برخی از این گیاهان را با ریشه از خاک درمیآورند. این گیاهان ارزشمند طی سالها توسط عدهای که اغلبشان با شرایط برداشت اصولی گیاهان خودرو آشنایی ندارند، وارد بازارها میشود. از آنجا که مردم هم برای مصارفی نظیر استفاده در غذاهای سنتی و کاربردهای دارویی از این گیاهان کوهی استقبال میکنند، حجم بالای برداشت این گیاهان آن هم با بیرحمی و با کندن ریشه گیاه ضمن آسیب فراوان به پوشش گیاهی این اراضی و تنوع گونههای گیاهی، برخی از انواع گیاهان نادر را در معرض انقراض قرار داده است. این گیاهان با خواص مختلف و ارزشمند با کاربری غذایی، دارویی یا ادویهای معمولاً از دامنه کوهها، دشتها یا ارتفاعات برداشت میشود. این درحالی است که حتی روش تکثیر برخی از این گیاهان خودرو هنوز نامشخص است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، کاهش و حذف گونههای در حال انقراض گیاهی را از نتایج افزایش بیرویه برداشتها و بهرهبرداری از منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته این گیاهان دارویی و کوهی مورد هجمه مردم قرار گرفته که باعث می شود در سالهای بعد، چیزی از آنها باقی نماند. چون این هجمهها، نابودی پایههای مادری و کاهش تنوع زیستی را به دنبال خواهد داشت.
🔹 به گفته مهندس ترحم بهزاد، این گیاهان در ۵ ناحیه رویشی شامل ارسباران، ایران توران، هیرکانی، زاگرسی، خلیج فارس- عمانی، تنوع ژنتیکی قابل توجهی دارند.
🔹 وی اظهار داشت: در اقلیم هیرکانی، ریواس، تره کوهی و کنگر بیشتر مشاهده میشود که جزو گیاهان بهاره است اما امروزه به دلیل برداشتها و بهرهبرداریهای بیرویه و غیراصولی در معرض تهدید انقراض قرار گرفته است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه در منطقه رویشی زاگرس هم تره کوهی و کرفس کوهی بیشتر مشاهده میشود، تصریح کرد: کرفس کوهی جزو گونههای نادر و منحصر به فرد محسوب میشود که بیشترین رویش آن در ۴ شهرستان فریدونشهر، کوهرنگ، دنا و الیگودرز است اما متأسفانه این گیاهان کوهی خوراکی طی چند سال اخیر در تره بار به فروش میرسید.
🔹 وی، کرفس کوهی را بیشتر مختص ۴ استان، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد و گفت: در منطقه خلیج فارس - عمانی هم قارچ دنبلان کوهی رویش دارد.
🔹 مهندس بهزاد افزود: در مجموع در کشور ۴ نوع قارچ داریم که شامل قارچ دنبلان کوهی قرمز، سفید، قهوهای و سیاه است که برداشت و بهرهبرداری از ترافل سیاه ممنوع است. به طور نمونه ترافل (قارچ سیاه) در کلاله استان گلستان رویش دارد اما به دلیل همزیستی با جنگل، برداشت آن ممنوع اعلام شده است چون اغلب اینها به صورت نارس برداشت میشوند لذا نتیجه آن خشک شدن ریشه درختان جنگل خواهد بود.
🔹 به گفته وی، برداشت بیرویه و غیراصولی گیاهان کوهی و دارویی، پوشش خاک را هم از بین میبرد و فرسایش سطحی هزاران تن خاک را به دنبال خواهد داشت.
🔹 بهزاد اظهار داشت: سالانه ۲ میلیارد تن فرسایش و برداشت خاک در کشور داریم که نتیجه این برداشتها، ایجاد سیلاب و روانآبها و انباشته شدن خاک در پشت سدهاست. لایروبی این خاکهای انباشته هم متحمل هزینههای سنگین خواهد بود.
🔹 وی گفت: برداشتهای بیرویه موجب از بین رفتن زمینهای زراعی میشود، درصورتی که تشکیل یک سانت از خاک ۱۰۰ تا ۸۰۰ سال طول میکشد. البته این مدت زمان برای وقتی است که همه شرایط برای تشکیل خاک مهیا باشد/ روزنامه ایران
#برداشت_بی_رویه_گیاهان_کوهی
#گیاهان_کوهی_را_ریشه_کن_نکنید
سلام گون آیدین عزیز دوسلار
کیا تو باغچه شون گل محمدی دارن 😍
#گل_محمدی_گل_سرخ_قیزل_گول
#هر_باغچه_گل_محمدی
فضای سبز شهرداریها 🍃🌸باکاشت گلهای محمدی🌸🍃
هم فضای سبز عطر آگین و نشاط آور برای همشهریان خود می آفرینند👌🌸🍃
وهم از اجاره دادن گلستانها برای خود کسب در آمد می کنند🌸🍃👌
و
قدردان نعمت خدا بوده اند و آب را هم هدر نداده اند🌸🍃👌
که مورد خشم طبیعت قرار گیریم👌
🌸گل محمدی خوراکی دارویی و معطر🌸
#گل_محمدی_باغچه_محوطه_پارک