⚖️ عبرت حقوقی: دیه در تصادف با مقصر فوتشده؛ قانون چه میگوید؟ ⚖️
📜 ماجرای حقوقی:
در یک حادثه رانندگی، فردی که مقصر حادثه بوده (متوفی)، جان خود را از دست داده است. او گواهینامه و خودروی بیمهشده داشته است. راننده خودروی مقابل که در این حادثه مجروح شده، نه گواهینامه دارد و نه بیمه. حالا این سوال پیش میآید:
آیا به متوفی (مقصر حادثه) دیه کامل تعلق میگیرد؟
💡 بررسی حقوقی:
1️⃣ دیه مقصر متوفی:
طبق قانون، اگر فردی که مقصر حادثه بوده جان خود را از دست بدهد، بازماندگان او نمیتوانند دیه کامل انسان را مطالبه کنند. علت این است که قانون به مقصر حادثه، دیه پرداخت نمیکند، حتی اگر خودروی او بیمه باشد.
✅ توضیح بیمه:
بیمه شخص ثالث فقط برای جبران خسارتهای واردشده به افراد زیاندیده در حادثه (افراد غیرمقصر) کاربرد دارد. بنابراین، دیه برای فوت مقصر از محل بیمه پرداخت نمیشود.
2️⃣ مسئولیت راننده مجروح:
راننده مقابل که گواهینامه و بیمه ندارد، در صورتی که مقصر شناخته نشود، میتواند برای جبران خسارتهای وارده (از جمله هزینههای درمان و آسیبهای وارده) به خود، از بیمه مقصر حادثه درخواست کند.
✅ اما: نداشتن گواهینامه توسط راننده مقابل میتواند تخلف محسوب شود و ممکن است او را با جریمههای قانونی مواجه کند، اما این مسئله تأثیری در جبران خسارت وارده به او ندارد.
3️⃣ سهم بازماندگان متوفی:
در صورت فوت مقصر، بازماندگان او تنها میتوانند از دارایی و اموال شخصی متوفی (نه بیمه) برای جبران خسارت استفاده کنند، اما دیهای به آنها تعلق نمیگیرد.
⚠️ درس عبرت حقوقی:
گواهینامه و بیمه شخص ثالث برای رانندگان هر دو طرف حادثه الزامی است. نداشتن آنها میتواند تبعات قانونی و مالی جدی به همراه داشته باشد.
در صورت وقوع حادثه، تنها افراد غیرمقصر از دیه و جبران خسارت بهرهمند میشوند.
برای دریافت مشاوره و خدمات حقوقی با ما درتماس باشین
@amirmoghadam3
11.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این دو بند از قرار داد رو به هیچ عنوان امضا نکن
https://eitaa.com/bashir54
آیا امکان بازداشت زوج به دلیل عدم پرداخت نفقه وجود دارد؟
بر اساس ماده 53 قانون حمایت خانواده، در صورت اثبات ترک انفاق، زوج ممکن است به مجازات کیفری محکوم شود. افراد در صورت داشتن توان و استطاعت مالی، مکلف اند که نفقه زوجه و هم چنین اشخاص واجب النفقه خویش را پرداخت نمایند. در صورتی که ثابت شود فرد علی رغم استطاعت مالی، از پرداخت نفقه امتناع نموده است، ترک انفاق وی ثابت و به حبس تعزیری درجه شش محکوم خواهد شد. ارائه شکایت کیفری باید مستند و مطابق قانون باشد که تنظیم آن توسط وکیل توصیه میشود.
برای دریافت مشاوره و خدمات حقوقی با ما در تماس باشین👇
@amirmoghadam3
برای اعتراض به هیات تشخیص اداره کار چطور اقدام کنیم؟
مطابق ماده 159 قانون کار، رای صادره از طرف هیات های تشخیص پس از 15 روز از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا می شود و در صورتی که یکی از طرفین به رای صادره هیئت تشخیص اعتراضی داشته باشد باید ظرف 15 روز پس از ابلاغ اعتراض خود را کتبا به هیئت حل اختلاف تقدیم کند و رای هیئت حل اختلاف قطعی و لازم الاجرا خواهد بود.
برای دریافت مشاوره و خدمات حقوقی با ما در تماس باشین👇
@amirmoghadam3
تجربه ارزشمند
✨ ما در کنار تو هستیم، از ابتدا تا انتها.
✅ هر پروندهای که به سرانجام رساندهایم، نتیجه مشاورهای دقیق بوده است.
✅ تو هم میتوانی از این تجربه ارزشمند بهرهمند شوی.👇
@amirmoghadam3