لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببینید| رهبر انقلاب در دانشگاه دریایی امام خمینی(ره) نوشهر مازندران:
👈 سیاست قطعی آمریکا امروز بیثباتی منطقه و #جنگ_خانگی و بهجان هم انداختن برادران در منطقه ماست
✊ در مقابل این سیاست نظام جمهوری اسلامی با قدرت تمام ایستاده است. ۹۷/۶/۱۸
💠https://eitaa.com/basir1
🔴در رژیم پهلوی اقتصاد چگونه بود؟
فرشاد مومنی اقتصاد دان اصلاحطلب:
اجازه دهید در این مورد خاطرهای را نقل کنم؛ تقریبا پنج سال پیش تعدادی از دانشجویان بنده مراجعه کردند تا به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب، جلسهای تشکیل دهم و در مورد ریشههای اقتصادی انقلاب صحبت کنم. البته این دانشجویان با یک تصویرسازی به این نتیجه رسیده بودند که گویی نسل ما از فرط خوشی دست به انقلاب زده بودیم، منتها به دلیل حفظ حریم استاد و دانشجویی آن را بیان نمیکردند که البته بنده متوجه منظور آنها بودم. به هر روی بنده این جلسه را برگزار و حتی آن را به عنوان یک فصل از کتاب «اقتصادسیاسی توسعه در ایران امروز» منتشر کردم. در پایان جلسه وقتی از حضار خواستم تا نکات و ابهامات خود را بیان کنند حتی یک نفر هم حاضر نشد. جالب آنکه یکی از همسن و سالان بنده که از مقامات جمهوری اسلامی هم است ملتمسانه درخواست میکرد تا آن را به صورت کتاب منتشر کنم، وقتی دلیل اصرار ایشان را پرسیدم، پاسخ داد که من هم به نوبهی خود تحت تاثیر این فضا بودم و همیشه تصور میکردم که زمان پهلوی «گل و بلبل» بودهاست.
فقر و نابرابری در ۱۳۵۵ تکاندهنده بود
من برای اینکه سوءتفاهمی وجود نداشته باشد و تنها متر و معیار، داوری علمی باشد در تهیه این گزارشِ مقایسهای، چند قید برای خود گذاشتم؛ به هیچیک از مخالفان رژیم پهلوی استناد نکردم، به هیچیک از اسناد جمهوری اسلامی مراجعه نکردم و مستندات بنده مبتنی بر اظهارات خود شاه، خاندان سلطنتی، مقامات، گزارشهای سازمان برنامه و بانک مرکزی و گزارشهای خارجیها در دوره پهلوی بود تا تصویر واقعی را نشان دهم. برای نمونه دادههای سرشماری سال ۱۳۵۵ از فقر و نابرابری چنان تکاندهنده بود که افراد همفکر بنده نیز آن را فراموش کرده بودند. بنابراین حالا که دولت قادر به فهم و حل مشکلات نیست، بسیاری باور دارند که آن دوران بسیار عالی بوده است.
یکی از استنادات بنده به روزنامه کیهان مورخه ۳ آبان ۱۳۵۵یعنی یک روز مانده به ۴ آبان و تولد شاه بود که طبق روال معمول مصاحبهای را با دو روزنامه کیهان یا اطلاعات انجام میداد تا به اصطلاح تحلیلی از شرایط کرده و چشمانداز آینده را نیز نشان دهند. در آنجا خبرنگار کیهان از شاه پرسیده بود، برخی برآوردها نشان میدهد که بار دیگر شاهد جهش در قیمت نفت خواهیم، آیا اعلیحضرت برنامهای برای این مسئله تدارک دیدهاند؟ و شاه پاسخ داده بود: اگر بار دیگر چنین فرصتی نصیب ما شود، دیگر پولهای خود را «آتش» نخواهیم زد5O3A004
مومنی: شما ببینید که طرز اداره کشور در آن دوران چگونه بوده که فرد شماره یک کشور اعتراف میکند که پولهای کشور پس از «جهش بزرگ» به آتش کشیده شده است. ..
؛ در دادههای سرشماری سال ۱۳۵۵، بیش از ۳۵ درصد از جمعیت خانوارهای ایران تنها یک سقف برای زندگی داشتند که اگر این را تشریح کنیم، حساب کار دست ما میآید.
از لحاظ ضریب جینی در کل دوره ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۷ همواره این شاخص بالای۰/۵۱ بود که از منظر اقتصاد سیاسی هرگاه این ظریب بین۴/ تا ۵/ باشد به معنی قرارگرفتن در آستانه انفجار و بالای ۵/ شرایط انفجار اجتماعی را گوشزد میکند و گروه مهندسین "ست ایران" نیز با مشاهده این دادهها به شاه هشدار داده بودند که بقای شما در خطر است و باید انرژی خود را صرف حفظ خود کنید و دروازههای تمدن بزرگ پیشکش.
اما نکته کلیدی که بنده به دانشجویانم گفتم این بود که وقتی۹۰ درصد یک جامعه اعلام میکنند که خواستار تغییر رژیم هستند دیگر نمیتوان ادعا کرد این۹۰ درصد احساساتی شدهاند. مثلا فردوست در خاطرات خود به شکلی و اسدالله اعلم به شکلی دیگر بیان میکنند که مشروعیت رژیم پهلوی در دورهی۵۴ تا ۵۵ با ظریب بالای۷۰ درصد در میان خود درباریان فروریخته بود. دیگر موضوع مربوط به احساسات عدهای نبود بلکه شدت نابهنجاریها و نابرابریها بهگونهای غیرقابل تحمل شده بودند که به ندرت سراغ داریم که بیش از ۹۰ درصد جمعیت ایران در یک موضوع اتفاق نظر داشته باشند.
رژیم پهلوی در دوره ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ از نظر شاخصِ «دستنشاندگی» به آستانه بحران رسیده بود
کتابی با عنوان سیاست خارجی آمریکا و شاه توسط «مارک کازروسکی» یک ایرانشناس لهستانی الاصل آمریکایی نوشته شده است. او در این کتاب با استفاده از استانداردهای دستنشاندگان، شاخصی را تهیه کرده است و با محاسبات خود نشان میدهد که رژیم پهلوی در دوره ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ از نظر شاخصِ «دستنشاندگی» به آستانه بحران رسیده بود.
مطالعات جناب بایزید مردوخی در اواسط دهه ۶۰ نشان میدهد که کل صادرات صنعتی ایران در سالهای۵۵ تا ۵۶ قادر بود حداکثر نیازهای ارزی سه روز بخش صنعت ایران را تامین کند. شاید شاخص دستنشاندگی وجه سیاسی موضوع را بارزتر میکند اما وجه اقتصادی بسیار فاجعهآمیزتر از وجه سیاسیآن است./ایلنا
💠https://eitaa.com/basir1
♦️جروزالم پست: حمله موشکی جدید ایران پیامی به واشنگتن، ریاض و تلآویو است
رسانه صهیونیستی در تحلیلی در زمینه عملیات موشکی جدید ایران علیه تروریستها نوشت، این حمله قدرت نمایی ایران در مواجهه با تحریمها و بیان این است که هرچه را بخواهد، انجام میدهد.
🔹این روزنامه با استفاده از عبارات «حملات دقیق و بیسابقه» در توصیف حمله موشکی ایران نوشت: حمله موشکی سپاه پاسداران به تروریستها پیامی به واشنگتن و تلآویو و نمایش توانایی عملیاتی سپاه در مرزها و منطقه است/ فارس
💠https://eitaa.com/basir1
⛔️سيف:بانك مركزي با مجوز نهاونديان دلار را گران كرد!
🔹سيف رئيس پيشين بانك مركزي در اظهاراتي جديد گفته است: بانك مركزي با دستور مستقيم نهاونديان معاون اقتصادي رئيس جمهور قيمت دلار را در بازار تا هشت هزار تومان افزايش داده بود.
🔹اين در حاليست كه قبل از اين مقامات دولتي افزايش قيمت دلار را تاثير تحريم هاي جديد امريكا بر بازار ارز مي دانستند.
🔹با انتشار اين خبر موجي از اعتراض ها توسط كاربران شبكه هاي اجتماعي نسبت به عملكرد دولت و شخص نهاونديان ايجاد شده است.
#فریب_ملت
#دلار_تحریم_دروغ
💠https://eitaa.com/basir1
📎📰 #نگاهیبه_دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹اساتید، تحقیقات هستهای نکنند تا آژانس هم از دانشگاهها بازدید نکند!
🔸روزنامه ایران دیروز گفتوگویی را با صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی منتشر کرد که حاوی نکات تأسفباری است.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره بازدید آژانس از برخی دانشگاهها به ایران میگوید: «این بازدید هم در چارچوب تعهدمان به پروتکل الحاقی صورت گرفت. آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر پایه این پروتکل و پادمان هستهای، در جایی که مواد هستهای پیدا کند آنجا را بهعنوان یک مرکز هستهای تلقی میکند. مواد هستهای را هم تعریف و مشخص کرده و میگوید جایی که این مواد وجود داشته باشد از دید مقررات آژانس، آنجا یک مرکز هستهای به شمار میآید. ممکن است در معدودی از دانشگاههای کشور مقداری جزئی مواد هستهای وجود داشته باشد، در این صورت توصیه میشود که آن مواد به سازمان انتقال یابد.»
صالحی همچنین گفته است: «برخی استادان زحمت میکشند و نتیجه کار علمی خود را در قالب مقاله میفرستند به نشریات بینالمللی که چاپ کنند، تا برای ترفیع خود به دانشیاری و استادی استفاده کنند. اگر نشریات بینالمللی بد و نامحرم است چرا میفرستند؟ بعد هم که آژانس در چارچوب پروتکل الحاقی استفسار میکند، برخی معترض میشوند که چرا آژانس از دانشگاه بازرسی میکند؟... تعداد بسیار اندکی دانشگاه هستند که در این زمینه کار میکنند. به آنها اعلام کردیم که هر وقت خواستید در زمینه هستهای تحقیقاتی تجربی داشته باشید، به سازمان بیایید و اینجا تحقیق کنید ما همه امکانات را در اختیارتان میگذاریم. همچنین برخی از متخصصانمان را مأمور کردهایم تا با برگزاری جلسات توجیهی به استادان اعلام کنند که برای نوشتن مقاله در زمینه چرخه سوخت چه باید بکنند. فکر میکنم که دیگر در این زمینه مشکلی نداشته باشیم.»
پس طبق صحبت رئیس سازمان انرژی اتمی، هرگونه تحقیق و پژوهش در زمینه فناوری هستهای در دانشگاهها ممنوع است و اساتید و محققان فقط باید در سازمان انرژی اتمی چنین فعالیت علمیای داشته باشند! مقالاتشان در این زمینه را هم نمیتوانند برای انتشار در نشریات بینالمللی ارسال کنند! تا مبادا بازرسان آژانس حساس شوند! این هم حکایت دیگری از معجزه قرن، آفتاب تابان و فتحالفتوح برجام!
جالب است که در همین شرایط، صالحی در بخش دیگری از مصاحبه میگوید: «ما در برجام موقعیت برتر را داریم و هیچ یک از فعالیتهای هستهایمان را با آن متوقف نکردیم.»[!]
ماحصل مذاکره و نحوه نگارش برجام توسط تیم مذاکرهکننده و عهدشکنیهای مکرر آمریکا و اروپا اگر معنایش این است که ایران موقعیت برتر را در برجام دارد، پس چرا شکایت از آمریکا به دلیل خروج از برجام را به دادگاه لاهه بردید و به عهدنامه مودتی استناد کردید که متعلق به عهد تیرکمان سنگی است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/141774
💠https://eitaa.com/basir1
🌍 #بین_الملل
🔹نایب رئیس حشدالشعبی:
فرستاده ترامپ تهدید کرده بود بصره را به آتش میکشد!
🔸نایب رئیس بسیج مردمی عراق (حشدالشعبی) در ارتباط با اتفاقات «بصره» و حمله به کنسولگری ایران در این شهر، گفته آمریکا تهدید کرده بود اگر نماینده مورد نظرش به نخستوزیری نرسد بصره را به آتش میکشد!
به گفته «ابومهدی المهندس» آمریکاییها تهدید کرده بودند اگر اوضاع بصره و دولت تغییر نکند، این استان را به آتش خواهند کشید. ما کلیه شواهد مربوط به نقش مخرب کنسولگری آمریکا در بصره را (به دولت) ارائه خواهیم کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان «المهندس» که در یک نشست خبری سخن میگفت، تصریح کرد: «فرستاده (دونالد) ترامپ تهدید کرده بود، اگر دولت مطلوب واشنگتن (نخستوزیری حیدر عبادی) در عراق تشکیل نشود، بصره را به آتش میکشد. کنسولگری آمریکا در بصره، پشت اقدامات تخریبی و آتشزدنها در این استان قرار دارد و در واقع، این کنسولگری آشوبها را مدیریت میکند.
ایسنا نیز به نقل از المهندس گزارش داده، هدف قرار گرفتن مراکز بسیج مردمی و سوزاندن تصاویر شهدا از سوی طرفهای خاصی هدایت میشود. ما خودمان را برای هر وضعیت اضطراری در بصره و بغداد آماده کردهایم و با قدرت مقابل هر توطئه میایستیم. به گفته وی، قبلاً سوخت مورد نیاز خودروهای بسیج مردمی قطع و همین مسئله، باعث شد که بسیج مردمی از بصره عقبنشینی کند.
المهندس درباره کشورمان نیز گفت: «تنها کشوری که به ما در جنگ علیه داعش کمک کرد، ایران بود و پیروزیهای چهار سال گذشته، نتیجه تلاشهای نخستوزیر (عبادی) نیست.» المهندس در خصوص پرونده حضور نظامی آمریکا در عراق نیز گفت: «در حال حاضر 6000 تا 8000 نیروی نظامی آمریکا در عراق حضور دارند که در جنوب غربی «سنجار» مستقر شدهاند. جای تأسف دارد که آمریکاییها از خاک عراق برای اقدامات خود استفاده میکنند، ما این موضوع را به نخستوزیر عراق اطلاع دادیم، اما وی اظهار بیاطلاعی کرد. وجود آمریکا یک خطر محسوب میشود و قانون اساسی کشور اجازه نمیدهد که از خاک عراق برای هدف قرار دادن کشورهای همسایه استفاده شود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/141742
💠https://eitaa.com/basir1
کاش اون آقا ریش قشنگه بیاد بگه آقای شهردار شما را بخدا یک پارک را پولی نکنید بگذارید یک پارک بماند برای ملت!
💠https://eitaa.com/basir1
دولت به بهانه ی احداث ۷۵۰هکتار گلخانه هیروپونیک مبلغی معادل۵۰۰ میلیون دلار به شرکت #عمران_کرمان تخصیص داده بود.
اما از ابتدای طرح این موضوع یکی از دستگاه های نظارتی دولت نسبتا به این موضوع مشکوک و دستور توقف این واگذاری را صادر کرد
💠https://eitaa.com/basir1