✍🏻 پاسخ یک افغانستانی به دروغهای دهباشی
✅ یک از کاربران افغانستاتی در توییتر در پاسخ توییت حسین دهباشی نوشت:
جلّل الخالق! من دروغ زیاد شنیده بودم، ولی به این بزرگی هرگز! جهت اطمینان خاطر دوستان باید عرض کنم که ما هم اکنون در ساحه حضور داریم و بر عکس دروغ دهباشی طالبان اعلام کرده که مال و جان و ناموس مردم هرات محترم است. وضعیت شهر "تاحال" کاملا آرام و عادی می باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اطلاعات منتشر نشده از اقدام رهبر انقلاب که توطئه محروم کردن مردم ایران از واکسن کرونا را خنثی کرد
⭕️درس عبرت تاریخی در افغانستان
🔻نیروهای مردمی آموزش دیدهی سوریه و عراق بدست ایران ، دنیا را از شر داعش نجات دادند
🔺نیروهای نظامی افغانستان ۲۰ سال بدست آمریکا آموزش دیدند و در عرض یک ماه سقوط کردند...
👈به گفتهی مقامات پنتاگون، در طول ۲۰ سال این سازمان ۸۸ میلیارد دلار برای آموزش ارتش افغانستان هزینه کرده این ارتش مثل ارتش پوشالی آمریکا جنبهی تربیت آرتیستی داشته!
♨ مواجهه با کابینه پیشنهادی
✍ عزیز غضنفری
💠 هفته گذشته وزرای پیشنهادی دکتر رئیسی برای بررسی صلاحیت به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند. دراینباره ارزیابیهای مختلفی مطرح شده و حتی سطحی از تقابل و منازعه را بین نیروهای سیاسی برانگیخته که لازم است به برخی نکات در این زمینه توجه شود:
1⃣ هفته گذشته وزرای پیشنهادی دکتر رئیسی برای بررسی صلاحیت به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند. دراینباره ارزیابیهای مختلفی مطرح شده و حتی سطحی از تقابل و منازعه را بین نیروهای سیاسی برانگیخته که لازم است به برخی نکات در این زمینه توجه شود:
2⃣ آنچه نباید باشد: سیاست زدگی در همه دورهها و دولتها برای کشور و منافع ملی هزینه تولید کرده است. در این شرایط بیش از هر زمانی لازم است با آرامش، انسجام و عقلانیت به سمت اصلاح امور معیشتی حرکت کرد. متأسفانه پدیده سیاست زدگی سبب شده بر سر هر پدیده و امر سیاسی، بهجای مواجهه منطقی و واقعبینانه، تقابلها و دوقطبیها رواج پیدا کند؛ اتفاقی که کموبیش درباره معرفی کابینه رخ داده است. در این مقطع، مهم آن است که ما با هوشمندی و عقلانیت نگذاریم وضعیت حساس کنونی تبدیل به اختلاف و نزاع بین جریان انقلابی و جامعه شود.
👈 نکته پایانی
ارائه نقدها و دیدگاههای کارشناسیِ دلسوزانه درباره دولت آقای رئیسی یک ضرورت حتمی است، اما اینکه بر سر هر قضیه و موضوعی بلافاصله قطببندی مخالف و موافق صورت بگیرد و متعصبانه فضای تخریب و پرخاشگری رواج پیدا کند، چیزی است که انسان را از آینده جبهه انقلابی نگران میکند و نگرانی مهمتر آن است که در این فضای نامطلوب و دربرگیرنده حاشیهها، مطالبات واقعی و اولویتدار مردم بر زمین باقی بماند. نکته مهم دیگر که لازم است به آن توجه شود آن است که در کنار وزرای کارآمد، لازم است اتخاذ سیاستهای صحیح، اصلاح ساختارهای اقتصادی، تأمین منابع مالی و اداره منسجم و قوی تیم اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد. این نکته از این منظر حائز اهمیت است که در نظر بیاوریم وزرا هرچند به لحاظ ویژگیهای شخصی برجسته باشند، اما بدون این الزامات راه بهجایی نخواهند برد.
♨ صندلی خالی نشان از اقتدار ماست
✍ محمد میری
🛑 انتشار تصویر جنجالی سفیران روسیه و انگلیس با یک صندلی خالی، موجی از اعتراض را بین کاربران مجازی در حالی به راه انداخت. این عکس تداعیکننده تصاویر کنفرانس تهران در سال ۱۹۴۳ بود که بدون اطلاع رژیم پهلوی، استالین، روزولت و چرچیل در تهران جمع شدند تا در مورد جنگ جهانی دوم تصمیم بگیرند که نشان از عمق ذلت و حقارت رژیم پهلوی داشت؛ یادآوری آن فاجعه تاریخی با عکس کذایی، احساسات ملت سربلند ایران را جریحهدار کرد.
👈 گزاره های خبری
انتشار عکس شبیهسازی شده سفرای روسیه و انگلیس با کنفرانس تهران در سال ۱۹۴۳، واکنش قاطع مسئولین ارشد نظام را نیز در پی داشت:
1⃣ دکتر قالیباف، رئیس مجلس گفت: «اقدام دور از ادب سفرای روسیه و انگلیس باید بهسرعت توسط وزارت خارجه پیگیری شود. هر دو سفیر باید فوراً بهطور رسمی بابت اقدام انجامشده عذرخواهی کنند، در غیر این صورت اقدام قاطع دیپلماتیک ضروری خواهد بود».
2⃣ ظریف، وزیر امور خارجه نیز توئیت زد: «لازم است یادآور شوم که اوت ۲۰۲۱، نه اوت ۱۹۴۱ است و نه دسامبر ۱۹۴۳. مردم ایران نشان دادهاند که سرنوشت آنها هرگز نمیتواند برآمده از تصمیمات سفارتخانههای خارجی باشد».
3⃣ امیر عبدالهیان، چهره پیشنهادی رئیسی برای وزارت خارجه نیز در توئیتی نوشت: «اقدام غیردیپلماتیک دو سفیر خارجی در تهران، افکار عمومی را در ایران مکدر کرده و نشاندهنده بیتوجهی به آداب دیپلماتیک و غرور ملی مردم غیور ایران است. اصلاح و جبران سریع این خطا، ضرورت دارد».
4⃣ در ادامه ماجرا، سفرای انگلیس و روسیه به وزارت امور خارجه فراخوانده شدند که نشانه مسلم استقلال سیاسی امروز ایران بود. این دو سفیر در بیانی مشترک، ضمن ابراز احترام به ملت بزرگ ایران، گفتند، هیچگونه قصد و نیت سوء ضدایرانی نداشتهاند و سفرا درصدد بودهاند تنها اتحاد روسیه و بریتانیا علیه آلمان نازی در زمان جنگ دوم جهانی را یادآوری کنند. سفیر روسیه ضمن تأکید بر روابط راهبردی و مراودات عمیق و دوستانه بین دو کشور، تصریح کرد: «از اینکه انتشار این عکس باعث سوءتفاهم و رنجش خاطر مردم کشور دوست، ایران شده، متأسفم».
👈 گزاره های تحلیلی
قدر مسلم، این تصویر ربطی به رخ کشیدن قدرت در برابر ایران مقتدر نمیتواند داشته باشد و صرفاً یک یادآوری تاریخی است؛ چراکه عکس دو سفیر از بعد سیاسی، هیچ شباهتی به عکس اول ندارد؛ ایران، امروز در جایگاهی قرار دارد که نهتنها آنها تصمیمگیران نظم و امنیت امروز منطقه نیستند، بلکه انگلیسیها باید بابت آزاد کردن نفتکش خود التماس کنند، افسران آمریکایی دستگیرشده روی ناو گریه میکنند و روسیه به قدرت ایران در منطقه اذعان دارد؛ ایران ۲۰۲۰ هیچ شباهتی به ۱۹۴۳ ندارد. از سوی دیگر این عکس حاوی این پیام نهفته است که همانگونه که جمهوری اسلامی ایران دست ابرقدرتی چون امریکای متجاوز و زورگو را نهتنها از کشور، بلکه در منطقه کوتاه و قطع کرد، میتواند دست هر کشوری که به خاک و ناموس این مملکت چشم دوخته باشد را نیز قطع کند.
🔴صحبتهای تند مجری صداوسیما پیمان طالبی به وزیربهداشت و توبیخ او
روابط عمومی گروه اجتماعی شبکه سه سیما: پیمان طالبی در این برنامه، نتوانست بر احساسات شخصی و عقاید فردی خود غلبه کند و خارج از چارچوب حرفهای به بیان مطالبی پرداخت که به توبیخ نامبردگان توسط مدیر شبکه منجر شد.
✳️ معنای رای اعتماد مجلس به اولین عضو هیات دولت رئیسی
✍ مهدی جهان تیغی
⭕️ چند نکته مهم درباره قبول استعفای زاکانی در مجلس
✍️ استعفای دکتر زاکانی با رای اکثریت مجلس پذیرفته شد. از آنجایی که شهردار جدید تهران عضوی از هیات دولت محسوب می شود، می توان گفت مجلس شورای اسلامی عملا به اولین عضو جدید هیات دولت رای اعتماد داده است. شهرداران قبلی در تهران عملا با انتخاب شورای شهر تهران وارد هیات دولت می شدند ولی اینبار مجلس نیز به نوعی به شهردار جدید تهران رای اعتماد و مجوز حضور در هیات دولت را صادر کرده است.
🔸رای مجلس به زاکانی در حالی اتفاق افتاد که طی چند روز گذشته هجمه انبوه و کم سابقه ای برای انتخاب یک چهره انقلابی برای اداره پایتخت جمهوری اسلامی، از طرف فعالین ضدانقلاب خارج از کشور و غرب گرایان داخلی و نهایتا اصلاح طلبان و اعتدالی ها دور رانده شده از مدیریت شهرداری تهران، صورت گرفت. در این میان شبهات متعددی نیز در فضای مجازی مطرح شد که برخی از سرناآگاهی و حتی دلسوزی بود و بخش قابل توجهی نیز با شواهد مستدل می توان اثبات کرد که از طریق برخی اتاق فکرهای سیاسی مخالف جریان و مدیریت انقلابی تولید شده است. اتفاقات و فضای سیاسی تولید شده در این چند روز عملا مجلس را در موقعیت ارزیابی مجدد شهردار جدید تهران قرار داد و همانند رای اعتماد به یک وزیر در مجلس امروز نمایندگان، نظرات کارشناسی موافقین ومخالفین را شنیدند و نهایتا رای خود را دادند.
🔸دکتر زاکانی با وجود حداقل سی رقیب پرقدرت و برجسته برای رفتن به شهرداری تهران، علاوه بر کسب رای بالا در شورای شهر تهران اینک از اکثریت مجلس شورای اسلامی نیز برای اداره پایتخت جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته است. این مسیر نشان می دهد که شهردار جدید پایتخت برخلاف بسیاری از دوره های قبل از گردنه های تایید صلاحیت مهمی عبور کرده و خود این گردنه های مهم و سخت، نشانه میزان بالای صلاحیت زاکانی برای اداره پایتخت محسوب می شود. انتخاب این دوره شهردار تهران، صرفا در گذرگاه های سیاسی انتخاب نشده و مسیر کارشناسی سختی را پشت سرگذاشته و این نشانه بسیار خوبی برای آینده پایتخت است.
👈 به صورت خلاصه می توان راه رسیدن زاکانی به شهرداری تهران تا این لحظه را به صورت ذیل خلاصه کرد:
1️⃣ رقابت علمی با سی چهره شاخض برای شهرداری تهران و نهایتا ارائه بهترین برنامه اقناع کننده برای اکثریت اعضای شورای شهر تهران
2️⃣ تولید صدها محتوای هدفمند علیه انتخاب شهردار جدید تهران توسط اصلی ترین اتاق فکرهای اپوزسیون خارج نشین و پمپاژ آن به داخل ایران
3️⃣ مواجه مومنانه و انقلابی و با متانت با انبوهی از شبهات تولید شده که به نوعی ظرفیت و تحمل سیاسی شهردار جدید تهران را هم نشان داد
4️⃣ رای اعتماد از اکثریت مجلس انقلابی یازدهم
🔸جمع بندی نهایی اینکه تاییدیه دو نهاد مهم مردمی یعنی شورای شهر و مجلس شورای اسلامی، در کنار تایید و اعلام حمایت و همکاری صدها نخبه دانشگاهی و حوزوی که این روزها از شهردار شدن زاکانی صورت گرفته، پشتوانه منحصر به فرد شهردار جدید پایتخت است که نسبت به بسیاری از شهردان قبلی پایتخت او را در موقعیت ممتاز و ویژه ای قرار داده است.
🔸🔸ضمن اینکه عقلانیتی که امروز مجلس یازدهم در مواجه با استعفای دکتر زاکانی از خود نشان داد می تواند نوید بخش و نشانه خوبی در نوع مواجه و عقلانیت حاکم بر مجلس برای رای اعتماد به کابینه دولت رئیسی نیز باشد.
🔴 به بهانهی واگذاری #هرات به طالبان...
1⃣ اخیراً مشاهده میشود که عدهای از لفظ #سقوط برای هرات استفاده میکنند که کاملاً غلط است؛ این شهر بدون کوچکترین مقاومت فعال نظامی و مردمی به طالبان از سوی والیان آن واگذاری شده است که واگذاری حکومت بدین صورت دارای یک پیام است...
2⃣ طالبان در هرات و دیگر شهرهای #افغانستان دارای خاستگاه اجتماعی و مردمی قابل قبولی میباشد از همین رو شهرهای مختلف بدون کوچکترین درگیری به #طالبان واگذار میشوند؛ البته در فجازی شاهد هستههای مقاومت خیالی هستیم اما در عمل نه بسیج مردمی شکل گرفت و نه حتی مقاومتی بصورت پارتیزانی...
3⃣ واما چرا طالبان توانست بعد از ۲۰ سال دوباره بر #افغانستان مسلط شود:
در دوران معاصر دول غربی به سرکردگی آمریکا دور تندی از استحالهی فرهنگی و اجتماعی را در جامعهی سنتی افغانستان بدون توجه به پایههای عمیق باورهای مذهبی و سنتی در میان عموم افغانستان کلید زدند...
4⃣ در این ایام جامعه افعانستان به یک پارودی بسیار رقتانگیز از کشورهای بظاهر اسلامی منطقه که نمونهکارهای تمدن غرب در منطقه میباشند بدل شد.
کشوری که امنیت عبور و مرور نداشت اما استیج برای خوانندهی زن داشت، زیر ساخت پولی بانکی نداشت اما نشان مسترکارت داشت...!
5⃣ به زبان خلاصه افعانستان در این ۲۰ سال مصداق روشن توسعهی نامتوازن ، بدون ریشه و عدم عزت ملی را علمداری میکرد. این تناقضهای فراوان آهسته آهسته سبب گشت که تمدن خیالی #افغانستان_جدید میان عموم جامعه رنگ باخته و #طالبان ذره ذره مقبول گردد.
6⃣ در این چند روز شاهد هستیم قلم به مزدانی که روزی حضور مشروع ایران در منطقه را سرزنش مینمودند اکنون با زبان درازی از عدم رویارویی ایران با طالبان گزافهگوییهای فراوان ایراد مینمایند...
در خصوص عدم حضور ایران در این نبرد ذکر چند نکته ضروری است:
7⃣ درخواست کمکی از ایران از سوی مردم و دولت مرکزی افعانستان ابراز نشده است...
طالبان دارای خاستگاه اجتماعی است و مردم به نحوی در حال #بیعت با آن هستند نه جنگ...
مسالهی افغانستان داخلی است...
تا کنون هیچ یک از این فیلمنامههای هالیوودی تعرض و تظلم خواهی عینیت نداشته است....
8⃣ در پایان:
افغانستان امروز حاصل ۲۰ سال معماری غرب در تمام شئونات این کشور است و اکنون که این فیلم هالیوودی رو به پایان است، ایادی قلم به مزد غربگدا از ایران میخواهند که جلوی از دست رفتن تمام داشتهی آمریکا و غرب در افغانستان را بگیرد!
حقیقتاً به کارکرد #رسانه خیلی امید دارند!
9⃣ به زعم نگارنده در زمان حال #طالبان نه خوب است و نه بد و تنها گذر زمان و نحوهی عملکرد این قشر میتواند مبنای تصمیمگیری و تحلیل صحیح قرار گیرد.
🔴 اینهمه هیاهو برای انتخاب یک وزیر! مگر چه خبر شده؟
✍ مهدی رئیسی
🔸 با معرفی آقای امیر عبداللهیان بعنوان وزیر امور خارجه از طرف رئیس جمهور منتخب و مشخص شدن خط مشی دولت جدید در مسائل منطقه ای و جهانی، رسانه های جهانی و بویژه غربی واکنش های متفاوتی به این انتخاب از خود نشان دادند که با نگاهی گذرا به این رسانه ها و خبرگزاری ها وصف حال آنها نمایان می شود.
🔺خبرگزاری رویترز در این راستا امیر عبداللهیان را فردی ضدغرب نامید و به نقل از یک مذاکره کننده هسته ای ایرانی که خواسته هویتش فاش نشود، نوشته امیر عبداللهیان دیپلماتی تندرو است و اگر وزارت خارجه مسئول پرونده هسته ای ایران باشد، بدیهی است که تهران در مذاکرات خط مشی سختی را اتخاذ خواهد کرد.
🔻خبرگزاری بلومبرگ نوشت: امیرعبداللهیان ۵۷ ساله یک «محافظه کار ضد غرب» و از افراد نزدیک به سپاه و حزب الله لبنان است. اگر به عنوان وزیر خارجه ایران معرفی شود، از این پس او خواهد بود که تیم مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات وین را پس از آغاز دوباره گفت وگوها هدایت خواهد کرد.
🔺رسانه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل نیز نوشت: ابراهیم رئیسی در حالی حسین امیرعبداللهیان، دیپلمات محافظه کار را برای پست مهم وزارت امور خارجه معرفی کرد که ایران و آمریکا به دنبال احیای توافق هسته ای مهم تهران با قدرت های جهانی هستند.
🔻نشنال نیوز نوشت: امیرعبداللهیان در سمت معاون وزیر امور خارجه در امور عربی و آفریقایی، مسئول سیاست های تهران در برخی از مهمترین کشورهای استراتژیک ایران، از جمله عراق، سوریه، لبنان، بحرین و یمن بود. امیرعبداللهیان دارای مدرک دکترای روابط بین الملل از دانشگاه تهران است و گفته می شود که به زبان های عربی و انگلیسی مسلط است، اگرچه او فقط با فارسی با رسانه ها صحبت می کند.
🔺فایننشال تایمز نیز نوشت: امید بر آن است تا با روی کار آمدن امیرعبداللهیان او بتواند توافق هسته ای را احیا کند و تحلیلگران در ایران به این مساله خوش بین هستند.
🔻در همین حال آرمنیا نیوز هم نوشت: حسین امیرعبداللهیان مجموعه ای از ویژگی ها را دارد که او را از همه وزرای سابق خود در وزارت امور خارجه متمایز می کند. وی بیش از دو دهه در مهمترین سمت وزارت خارجه خدمت کرده است و در این زمینه دانش و تخصص عمیقی کسب کرده است.
🔺رادیو آر اف آی فرانسه نیز نوشت: امیر عبداللهیان، شخصیتی است که به دلیل مواضع ضد غربی خود مشهور است و سکان دیپلماسی به دست خواهد گرفت. این پایان هشت سال وزارت محمد جواد ظریف است که در تلاش برای نزدیک شدن به غرب و ایالات متحده بود.
🔻در همین حال فایننشال تریبون نیز نوشت: نامزد رئیسی برای وزارت خارجه یعنی حسین امیرعبداللهیان است دارای سابقه تحصیلی و حرفه ای گسترده ای در زمینه دیپلماسی و روابط بین الملل است. عناوین قبلی وی شامل معاون وزیر خارجه در امور عربی و آفریقایی، مدیرکل در امور خلیج فارس و خاورمیانه در وزارت خارجه و سفیر در بحرین و غیره... است.
🔺العربیه نیز به نقل از تحلیلگران نوشت که انتخاب امیرعبداللهیان بازتاب دهنده عدم علاقه دولت جدید به بهبود روابط با کشورهای غربی است.
🔻آسیا تایمز با تیتر امیرعبداللهیان دوست آمریکا، اسرائیل و برجام نیست نوشت: انتظار می رود حسین امیرعبداللهیان خط سخت جدیدی را در روابط خارجی جمهوری اسلامی به وجود آورد.
🔺گلف نیوز نیز نوشت: امیرعبداللهیان در گذشته در تیم های مذاکره کننده هسته ای ایران بوده است، هم در زمان محمد خاتمی رئیس جمهور اصلاح طلب و هم در دوره محمود احمدی نژاد.
🔹از مطالب ذکر شده در این رسانه ها پر واضح است که رویکرد دولت جدید با اولویت محور مقاومت، منطقه ای و نگاه مثبت به شرق بسته شده و همین موضوع باعث نگرانی غرب ها شده و دولت های غربی از هم اکنون در حالت آمپاس فرو رفته اند.
📌تشديد مشکلات در حوزه دام
🔹کاهش پوشش گیاهی در چراگاه ها و مراتع، افزایش بی سابقه هزینه های نگهداری و پرورش دام « علوفه، کاه، نهاده دامی، واکسن و ... » مشکلات حوزه دام کشور را تشدید کرده است. افزایش کشتار دام مولد و شکل گیری اعتراضات دامداران از تبعات این مسئله بوده است.
برخی کارشناسان پیش بینی می کنند در نیمه دوم سال قیمت دام زنده، گوشت قرمز و لبنیات افزایش قابل توجهی یابد.
🔺سالها امثال تاجزاده و زیباکلام کوشیدند مولوی عبدالحمید را معتبر کنند..
حالا عبدالحمید گفته: طالبان ریشۀ مردمی دارد و از نصرت خدا برخوردار است!
او درحالی این را گفته که تاجزاده ها معتقدند که باید به افغانستان حمله میکردیم تا با طالبان بجنگیم...
آقایان! درباره اظهارات مولانا نظری ندارید؟!
💬آقای تحلیلگر
➕ همانهایی که الان میگویند با طالبان بجنگید، قبلا برای مولوی عبدالحمید سوت و کف میزدند و ناراحت اقامه نماز ایشان در زاهدان و دوستانش در تهران بودند!
#امید_به_آینده
⭕️۴۱ درصد از مردم معتقدند وضعیت سال آینده از الان بهتر می شود
🔹 فکر می کنید در سال آینده وضعیت کشور نسبت به الان چه تغییری خواهد کرد؟
🔷 ۴۱.۳ درصد از پاسخگویان گفتهاند در سال آینده وضعیت کشور نسبت به الان بهتر میشود. در مقابل ۲۸.۸ درصد معتقد بودند وضعیت کشور در سال آینده نسبت به الان بدتر میشود. ۱۴.۸ درصد بیان کردهاند وضعیت سال آینده کشور نسبت به الان تغییر نمیکند. ۱۴.۳ درصد از پاسخگویان پیش بینی از وضعیت آینده کشور نداشتهاند و گزینه «نمیدانم» انتخاب کردهاند. ۰.۹ درصد از پاسخگویان به این سوال پاسخ ندادهاند.
🔴 این روزهای #افغانستان:
✍ داود مدرسی یان
1⃣ اول؛ نگران افغانستان هستیم وهمدردی میکنیم.
2⃣ دوم؛ اما نمیتوانیم مثل سوریه یا عراق ورود نظامی و مستشاری کنیم. چرا؟ چون دولت افغانستان هیچ دعوتی از ما نکرده؛ چون ارتش افغانستان خود حاضر به مقاومت نیست؛ چون عموم مردم افغانستان خود حاضر به دفاع از این دولت نیستند!
🔹پس وقتی نه دولتشان از ما خواسته، نه ارتش و مردمشان خود حاضر به مقاومت در برابر #طالبان هستند ما دنبال چه برویم؟
3⃣ سوم؛ گروههای اصیل شیعه افغانستان مثل #فاطمیون ترجیح دادند در دو قطبی طالبان و دولت آمریکاییِ #اشرف_غنی و عبدالله عبدالله سکوت اختیار کنند.
🔹طالبان هم میداند که جان و مال و ناموس شیعه افغانستان خط قرمز جمهوری اسلامی است و دست درازی نمیکند کما اینکه اخبار موثق این را تایید میکند؛ لذا هیچ نیازی به ورود ایران نیست.
4⃣ چهارم؛ منافع ملی و بین المللی ایران در ورود به جنگ داخلی افغانستان نه تنها تامین نمیشود بلکه ذبح میشود. آمریکاییها و غربگراها سعی کردهاند به طُرق مختلف پای ایران یاحداقل #شیعیان_افغانستان را به این جنگ باز کنند اما هوشیاری جمهوری اسلامی بعلاوه هوشیاری شیعیان افغانستان جلوی این توطئه خطرناک را گرفت. نه دولت کرزای و اشرف غنی برای ما سودی داشت نه طالبان خطری همچون #داعش!
🔹ما هم نگران این روزهای افغانستانیم و امیدواریم همه طرفهای افغانی هرچه سریعتر به راهحل سیاسی دست پیدا کنند اما دخالت قدرتهای خارجی، کار را سختتر میکند و شعله جنگ را بیشتر و بیشتر. اگر ایران دخالت کند پاکستان و ترکیه و عربستان هم دخالت میکنند و اوضاع پیچیدهتر میشود.
🔸نباید اسیر فضای مجازی و پروپاگاندای برخی جریانات سیاسی شد که نه عرضه جنگیدن دارند و نه اهل ایثار وجان دادن و خون دادن هستند. مدعیان پوچ اندیشی که شعارشان نه غزه نه لبنان بود! حالا برای #هرات و #کابل دل میسوزانند! باور نکنید اینها عمری مردم مظلوم #فلسطین رامسخره کردند!
♨ الگوی ابدی مبارزه!
✍ فتحالله پریشان
*انقلاب عظیم امام حسین(ع) و بنیادگذاری مکتب سرخ عاشورا اگرچه در نگاه ابتدایی یک حادثه است، اما در نگاه عمیق و بنیادی، یک حرکت اندیشهساز و الگوی الهامبخش و تمدن ساز برای همه انسانها فارغ از زبان، آئین، مذهب و نژاد در همه زمانهاست. البته اساس این قیام برای حفظ و ماندگاری اسلام و دفع انحرافات و تحریفات از آن برای همیشه تاریخ است؛ اما از آنچنان ظرفیتی برخوردار است که هماکنون نیز پس از چهارده قرن، ملتها و انسانهای آزادیخواه و تحت ستم با پیروی از درسهای قیام عاشورا، علیه ستم و استبداد مبارزه میکنند. مکتب و راه بزرگ امام حسین(ع) بهگونهای طراحی و اجرا شده است که محصول و ثمراتی جز آزادی و آزادگی، استقلال، عزت، ایثار و اقتدار نمیتواند به بار آورد. بهراستی چه عامل و خصیصهای در قیام عاشوراست که هم گاندی راه استقلال هند را از آن الهام میگیرد و هم برای نهضتهای معاصر ازجمله انقلاب اسلامی ایران راهگشاست؟ در اینجا تلاش میشود به نکاتی مهم و ناب از کلام رهبری معظم انقلاب درباره قیام حسینی(ع) از کتاب «انسان ۲۵۰ ساله»، نقل و مورد تأمل قرار گیرد.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ این نهضت در متن خود این درسآموزی بزرگ را دارد که «مرگ سرخ به از زندگی ننگین است». این آموزه جهانی است و کسانی که این راه آزمون شده را در راه کسب استقلال خود به کار بستند، موفق بودند.
2⃣ جامعه باید در مدار سیر صحیح و درست قرار گیرد. هدف نهضت حسینی، بازگرداندن جامعه اسلامی به خط صحیح بود، آنهم زمانی که راه عوضی شده است و جهالت و ظلم و استبداد و خیانت کسانی، مسلمین را منحرف کرده و زمینه و شرایط هم آماده است.
3⃣ امام حسینعلیهالسلام برای انجام یک واجب، قیام کرد. این واجب، عبارت است از اینکه هر وقت دیدند که نظام جامعه اسلامی دچار یک فساد بنیانی شده و بیم آن است که بهکلی احکام اسلامی تغییر یابد، هر مسلمانی باید قیام کند. البته در شرایط مناسب؛ آن وقتی که بداند این قیام منتج به نتیجه و اثر خواهد شد.
👈 نکته راهبردی
درس بزرگ عاشورا آن است که تا قبل از آن خواص هم حاضر نبودند علیه انحراف و ظلم اموی قدمی بردارند؛ اما بعد از قیام امام حسینعلیهالسلام این روحیه زنده شد. حسینبنعلیعلیهالسلام کاری کرد که وجدان مردم بیدار شد؛ بنابراین، اسلام زندهشده قیام امام حسین(ع) است. حسینبنعلیعلیهالسلام کاری کرد که در همه دورههای حکومت طواغیت، کسانی پیدا شدند که در مقابل آنها بایستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا رزمندگان فاطمیون وارد جنگ افغانستان نمیشوند؟
📌حاشیه سازی در حرکت رو به جلوی ملت ایران
✍ محمد ایمانی
🔻بلوک شرق به رهبری شوروی، سه دهه قبل از هم پاشید، امپراتوری غرب هم، بدترین دوران قدرت خویش را میگذراند و درحال زوال قدرت است.
🔹در چنین وضعیتی از قطببندی قدرت، غرب به انواع ترفندهای نفوذ و جنگ نرم برای قدرتمندنمایی خود، ضعیفنمایی جبهه مقاومت اسلامی، و تضعیف اقتدار آن از درون دست مییازد.
🔸غرب، از طریق دو گروه به کشورهای رقیب (هدف) آسیب زده است؛ «سادهلوحان خاماندیش» و «خائنان استخدام شده».
🔹 در کشور ما هم دو طیف «استخدام شده» و «خاماندیشان خوشبین به غرب»، معمولا نقش تضعیفکننده اتحاد و اقتدار ملی در برابر غرب عمل کردهاند. هشت سالی که گذشت، مجال عرضاندام دو لبه قیچی غربگرایی بود که از درون، ریشههای اقتدار و انسجام در برابر دشمن را هدف گرفته بودند.
🔹این طیف بازیگر در نقشه غرب، اکنون در حالی که با ادبار مردم مواجه شده و مجلس و دولت را از دست داده، توانمندیهای ملی را در همه جهات هدف میگیرند یا زیر سؤال میبردند.
🔹به طور مثال بلافاصله پس از انتشار تصویر مشترک سفیران روسیه و انگلیس، غربگرایان چنین القا کردند که روسیه با انگلیس ساخته و دست به یکی کرده است.
🔹 وقتی آمریکا و انگلیس توانسته باشند با آن سطح بالای نفوذ (مستقیم یا فکری)، شوروی را در سال 1991 به پرتگاه فروپاشی بکشانند، هیچ استبعادی ندارد که سفیر روسیه در تهران را - با استخدام یا فریب و تحمیق- وادار به انتشار عکسی مشترک همراه سفیر انگلیس کنند؛ عکسی که موجب انزجار مردم ایران شود. این صحنهسازی در حالی است که احمقترین افراد هم میفهمند امروز نه اثری از امپراتوری اتحاد جماهیر شوروی مانده و نه بریتانیای کبیر، که طرفین بخواهند خاطرات هشتاد سال قبل اشغال ایران (در دوره منحط حکومت رضاخان) را زنده و مردم ایران را منزجر کنند.
🔹همین شبکه آلوده بود که توسط عناصر نفوذی، فایل صوتی کذایی را علیه فرمانده میدان (شهید سلیمانی) و دیپلماسی مقاومت، تدارک کرد و برای انتشار به شبکههای لندنی داد. مصاحبهکننده، «سعید- ل» از عناصر بازداشتی فتنه ۸۸ بود. حسین رسام، از رابطان سفارت انگلیس در دادگاه فاش کرد که آقای «ل»، یکی از ۱۳۰ نفری است که ظرف پنج سال به خدمت سفارت درآمده است. سردبیر شبکهای هم که فایل صوتی را در لندن منتشر کرد، رمضانپور، معاون وزارت ارشاد در دولت خاتمی بود.
🔹جنگی پر دامنه میان ما و غرب در جریان است. رکن این جنگ از نگاه غرب، بر هم زدن محاسبات حریف، اصلی کردن مسائل فرعی، و به حاشیه کشاندن مسائل اولویتدار است. این اخلال در محاسبات و اولویتبندیها، توسط دو طیف مزدور و خاماندیشان خوشبین به غرب انجام میشود. آنها اهرم فضاسازی غرب علیه ملت ایران هستند. در شناساندن کارکرد این جماعت و از هم گسیختن شبکه آنها نباید لحظهای تردید کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشرف غنی که با گستاخی میگفت اب به ایران نمیدیم افغانستان رو به آتش کشید تا تونست هم به کدخدا خدمت وملت رو سپرد دست طالبان حالا هم افعانستان رو ترک کرد و رفت
تربیت شدگان غرب دست پختی جز خسارت برای مسلمانان ندارن
درمقابل آمریکا مثل موش آب کشیده میشن اما در مقابل کشور مسلمان همسایه تا دندان مسلح!!و هار میشن
🔻 صادق خرازی از چهرههای اصلاحطلب درباره بازدید میدانی رئیسی از داروخانه ۲۹ فروردین نوشت:
این قبیل اقدامات روسای قوای اجرایی و قضایی درخور ستایش و تحسین و تقدیر و با اهمیت و در خور توجه است. رئیس جمهور و رئیس دستگاه قضا فقط بمنزله آسیبشناسی، و درک مشکلات وارد گود شدهاند. این ابتکار عمل به مردم در این شرایط سخت امید میده و وقتی منطقی مطالب و مسائل کشور رو از نزدیک ببینند بهتر گرفتاریهای زندگی مردم را درک کنند و میتوانند محکم وارد حل و فصل مشکلات بشوند. دیگه یک مدیر، یک رئیس اداره، یک معاون وزیر، یک وزیر، حتی بالاتر، روز جمعه از رادیو مشکلات رو درک نمیکنه! ...
من از لحاظ مرام فکری و دیدگاه در اردوگاهی دیگری قرار داشته و دارم، اما حق رو باید گفت. باید منصفانه از اقدامات شایسته تقدیر کرد. شاید بگویند صدا و سیما یا فلان دستگاه در اختیارشان هست یا دهها استدلال دیگر؛ اما باید نگاهی ملی داشت. آقایان رئیسی و محسنی اژه ای، دستمریزاد، خسته نباشید، به داد این ملت برسید.
✅ ایستادگی رهبری مقابل طرح «شرطی سازی سلامت ملی»
🔻«شرطی سازی اقتصاد ایران» نسبت به تصمیمات غرب از ضربههای مهم آمریکا و غربگرایان به کشور بود که موجب فشار بر معیشت مردم و سردرگمی فعالان اقتصادی گردید.
🔻با روی کار آمدن بایدن، طرح «شرطی سازی حوزه سلامت ایران» در دستور کار غربیها قرار گرفت؛ آنهم «تقریبا با هیچ» و صرفا با ابزار تبلیغات!
🔻هدف طرح این بود که تعداد محدودی #واکسن ساخت آمریکا به ایران هدیه شود اما ارسال محمولههای بعدی به مسئله مذاکرات هستهای و موشکی گره بخورد و از این طریق، تقابل خشن اجتماعی بین مردم و نظام شکل بگیرد.
🔻اما واقعیت این بود که آمریکا و انگلیس، گذشته از اینکه بدسابقه و غیرقابلاعتماد بودند، تقریبا واکسنی به خارج صادر نمیکردند! بلکه با پروپاگاندای رسانهای، میخواستند سلامت ایرانیان را به اهداف خطرناک خود گره بزنند.
🔻بر همین مبنا آیتالله خامنهای در ۱۹ دی ۹۹ ضمن تاکید بر #وارداتواکسنمطمئن، وارد کردن واکسن از آمریکا و انگلیس را ممنوع اعلام کردند و با این اقدام، توطئه شرطی سازی سلامت را نقش بر آب نمودند.
🔻جالب اینکه چهارماه بعد از ممنوعیت مذکور، فایننشنالتایمز گزارش داد تا ۲۵ اوریل
۲۰۲۱(۵ اردیبهشت
۱۴۰۰)، درحالیکه چین ۲۰۰ میلیون واکسن صادر کرده بود؛ تازه آمریکا و انگلیس، مجموعا ۴ میلیون دز واکسن به کل دنیا فروخته بودند!! 🔻بنابراین رهبری هرگز با واردات واکسن کرونا مخالف نبودند و فقط شجاعانه و فداکارانه در مقابل ترفندی خطرناک بر علیه سلامت ملی ایستادند./حمیدرضا ابراهیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طالبان چگونه به وجود آمد؟ مروری بر ۳ دهه حضور طالبان در افغانستان
🔹با قدرت گرفتن طالبان در افغانستان بسیاری هنوز با این گروه آشنا نیستند.
🔹در این ویدئو مروری داریم بر نحوه قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، سقوط آنها و مجددا قدرت گرفتن آن
♨️زمان شناسی‼️
✍ حسین عباسیان
✳️طرماح بن عدی از راه آشنایان کاروان امام حسين علیه السلام جهت رسیدن به مقصد است. جلو کاروان راه افتادو اشعارى را با اين مطلع، خواند:
يا ناقتى لاتذعرى من زجر وامضى بنا قبل طلوع الفجر.( اعيان الشيعه، ج7، ص396.)
مضمون اشعار، در ستايش از خاندان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سیدالشهداست.
💢 در ميانه راه، اجازه طلبيد كه به قبيله خود سر بزند. این رفت وبرگشت روزها طول کشید. به «عذيب الهجانات» كه رسيد، خبر شهادت امام را شنيد. اندوهگين شدو از اين كه توفيق شهادت در ركاب امام، نصيب او نشده است. بسیار گریه کرد. (حياة الامام الحسين علیه السلام، ج 3، ص 83)
👈 برخی تاریخ نویسان، وی را از کشته شدگان جریان توابین آورده اند.
✳️ مقام معظم رهبری :
☑️ «عدّهی توّابین، چند برابر عدّهی شهدای کربلاست. شهدای کربلا همه در یک روز کشته شدند؛ توّابین نیز همه در یک روز کشته شدند. اما اثری که توّابین در تاریخ گذاشتند، یک هزارم اثری که شهدای کربلا گذاشتند، نیست! بهخاطر اینکه در وقت خود نیامدند. کار را در لحظهی خود انجام ندادند. دیر تصمیم گرفتند و دیر تشخیص دادند.»( بیانات در دیدار فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) ۲۰/۳/۷۵)
☑️ «فرق بین شهدای کربلا و توّابین همین است. شهدای کربلا هم شهید شدند، توّابین هم شهید شدند. فاصلهی زمانی بین آنها هم خیلی زیاد نبود؛ اما شهدای کربلا در عرش انسانیت قرار دارند، شهدای توّابین نه؛ مقامشان با آنها خیلی فرق دارد. چرا؟ چون شهدای کربلا به ندای حسین بن علی علیهالسّلام در وقتِ خود پاسخ دادند؛ ولی توّابین به ندای آن حضرت، بعد از گذشتن وقت پاسخ دادند. فرقش این است.»( ۱۳۷۸/۰۶/۰۸بیانات در دیدار خانوادههاى شهیدان قائن)
☑️ «توّابین آنوقتی که باید میآمدند -که عاشورا بود- نیامدند، وقتی آمدند که کار از کار گذشته بود. یا قیام مردم مدینه با رهبری عبدالله بن حنظله. آمدند در مقابل یزید ایستادند، قیام کردند، حاکم مدینه را بیرون کردند، امّا دیر؛ آنوقتی که شنیدند که حسینبنعلی (علیهماالسّلام) از مدینه خارج شد، آنوقت باید به این فکر میافتادند، نیفتادند؛ دیر به فکر افتادند، یک سال بعد [به فکر افتادند]؛ نتیجه هم همانی شد که تاریخ ثبت کرده است؛ قتلعام شدند، تارومار شدند، نابود شدند، هیچ کاری هم نتوانستند بکنند. کار را در وقت باید انجام داد.»( ۱۳۹۵/۱۰/۱۹بیانات در دیدار مردم قم)
✳️یکی از ارکان مهم بصیرت عاشورا ، زمان شناسی است.
گاهی غفلت به لحاظ زمانی میتواند آسیبی را وارد کند که قابل جبران نیست.
👈در بسیاری از مقاطع حساس انقلاب و حوادث مختلفی که تا کنون اتفاق افتاده ، یکی از مهمترین عواملی که نقشه دشمن را خنثی نموده است: همین بصیرت توام با زمان شناسی درست مردم ایران بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سعدالله زارعی: طالبان کابل را فقط با هزار نفر تصرف کرد!
🔹کارشناس امور بین الملل: اگر آمریکا دنبال یک دولت دست نشانده قوی بود باید در این ۲۰ سال محقق می شد اما وقتی در مقابل طالبان تنها دو تا سه هفته دولت توانست مقاومت کند نشان از ضعیف بودن آن است