تصاویر حمله به پایگاه تنف چه معنایی دارد ؟
🔸️تصاویری که ساعتی پیش در رسانه ها از حجم تخریب ناشی از حمله دیشی به پایگاه تنف منتشر شده حاکی از حجم بالای خسارات وارده به آنجا است و اگر در محلی که تخریب شده (خوابگاه نظامیان و پرسنل) فرد یا افرادی حاضر بوده اند بی شک به هلاکت رسیده اند .
🔸️نکته مهم دیگر اینست که احتمالا از پهپادهای انتحاری خاصی بهره گرفته شده یا این که از موشک های دقیق در عملیات دیشب استفاده شده است که چنین میزانی از ویرانی را پدید آورده .
🔸️ در هر حال ارتش آمریکا در عراق و سوریه با چالشی مواجه شده که نمی داند چگونه و به چه صورتی با آن مقابله کند و آن را مرتفع نماید .
⭕️ نظرسنجی گالوپ: ۷۲ درصد از ایرانیان از عملکرد رئیسی رضایت دارند/روحانی هرگز به این حد نرسید
🔸 موسسه مشهور گالوپ گزارشی از نظرسنجی خود در ماه آگوست (شهریور) منتشر کرده که بر اساس آن ۷۲ درصد از مردم ایران از عملکرد آقای رئیسی رضایت داشتند.
🔻 نکته جالب گزارش این هست که میگوید رضایت از آقای روحانی در هیچ یک از نظرسنجی های این موسسه در طول ریاست جمهوری جناب روحانی بالاتر از ۵۰ درصد نشد و همیشه کمتر از نصف بود.
🔸 واکسیناسیون گسترده کرونا یکی از دلایل افزایش رضایت ایرانیها از عملکرد رئیسجمهور جدید ایران عنوان شده است.
🔹 عملکرد بسیار ضعیف آقای روحانی در موضوع واکسن باعث کاهش مستمر و شدید اعتماد به دولت ملی در ایران شد (۴۱%). این روند بلافاصله بعد از به دست گرفتن مسند ریاست جمهوری توسط آقای رئیسی تغییر کرد و به خصوص به دلیل عملکرد مناسب در مسئله واکسیناسیون با جهش به ۶۲% (اعتماد مردم به نهاد دولت) رسید.
25.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اگر مذاکرات دولت روحانی در وین ادامه پیدا میکرد چه فاجعهای برای ایران رقم میخورد؟
🚨 روایت مصطفی خوشچشم از پشت صحنه مذاکرات وین برای اولین بار در ثریا
🔹شش دور مذاکرات وین و دامی که آمریکا برای دولت سیزدهم پهن کرده بود.
🔹چرا باید ریل مذاکرات دولت روحانی تغییر کند؟
♨ بازسازي روحانی!
*رئیسجمهور سابق، روحانی که سابقه طولانی در شورای عالی امنیت ملی نیز دارد، به مناسبت سالروز تشکیل این شورا، در توئیتی نوشت: «۲۰ مهر ۳۲ سال پیش، شورای عالی امنیت ملی تأسیس شد. سیاست «بیطرفی فعال» در حمله ائتلاف به عراق در سال ۶۹ و خارج کردن ایران از ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل در سال ۹۴ از تصمیمات سرنوشتساز این نهاد است. هوشیاری نسبت به تحولات منطقه، جهان و تدبیر شجاعانه برای صلح و امنیت ملی لازمه پیشرفت کشور است».
👈 گزارههای تحليلي
⬅️ محمد عطریانفر از اعضاي حزب کارگزاران سازندگی در حمایت از روحانی پیشنهاد میکند: «آقای روحانی باید از جنبه اثباتی وارد شود؛ دستاوردهای قابل دفاع هشت سال ریاستجمهوری خود را بهعنوان پایلوت، مبنا قرار دهد و بهتناسب آیندهنگری و افق ۲۰ ساله آینده و موقعیت ایران در منطقه و جهان، حرفهای اثباتی بزند».
⬅️ همزمان با عطريانفر، محمد قوچانی، مدیرمسئول روزنامه سازندگی در یادداشتی با اشاره به اظهارنظر توییتری حسن روحانی مینویسد: «حسن روحانی پس از دو ماه غیبت خودخواسته و هوشمندانه، به عرصه عمومی بازگشته است؛ نهفقط در مقام رئیسجمهور سابق که بهعنوان سیاستمداری که دغدغهاش امنیت ملی ایران است! وي بر این نكته تأکید میکند كه روحانی پس از ۸ سال "شیخالرئیس" بودن، به نقش تاریخی خود یعنی "شیخ دیپلمات" بازگشته است. اين فعال اصلاحطلب سکوت روحانی در دو ماه گذشته را مانع تقسیمبندی جناحها به «با برجام» و «بر برجام» دانسته و همه را در راستاي حفظ امنیت ملی ایران تحليل میکند».
👈 گزاره تحلیلی
⬅️ سادهاندیشی و ناپختگی برخي اعضاي جریان اصلاحات در اين است كه روحانی را در شرایطی دغدغهمند امنیت ملی ایران معرفی میکنند که در دوره حاکمیت ائتلاف اصلاحات-اعتدال بر کشور، عمیقترین چالشهای امنیتی (ازجمله در دیماه ۱۳۹۶، آبانماه ۱۳۹۸ و تیرماه ۱۴۰۰) كه محصول سوءمدیریت حسن روحانی و یاران او در رأس قوه اجرایی کشور بود، به وقوع پیوسته است.
⬅️ طیف اصلاحات در شرايطي پيشنهاد دستاوردسازي به روحانی میدهند كه تورم بیش از ۴۴ درصد، رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی، سه برابر شدنِ بدهیهای دولت از سال ۹۴ و وضعیت کسری بودجه ۴۵۰ هزارمیلیاردی ارمغان دولت روحانی براي دولت سیزدهم بوده است.
⬅️ بدون ترديد بازسازی چهره ناموفق حسن روحانی از سوی اصلاحطلبان، موجب تداوم این سوء مدیریتها در بخشهای دیگر کشور خواهد شد. توصیه به این طیف که کم از ناکارآمدی دولت بهاصطلاح تدبیر و امید ضربه نخورده و به دلیل حمایت و همراهی با آن، محصولی جز بیاعتمادی اجتماعی به خود در انتخاباتهای اخیر برداشت نکرده است، سخن ماهاتما گاندي، رهبر، سياستمدار و آزاديخواه هندي است که میگوید: «اگر جرئت زدن حرف حق را نداريد، دستکم براي آنهایی كه حرف ناحق میزنند، دست نزنيد».
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
♨️ پایان "منطقه ممنوعه"؛
ضرب شست به صاحب سگ
🔹حمله شامگاه چهارشنبه به پایگاه اشغالگران در منطقه "التنف" (مرز عراق، سوریه و اردن)، دومین شکستن خط قرمز های آمریکا، پس از موشکباران پایگاه عین الاسد است.
♦️این تهاجم به تلافی حمله هفته قبل به پایگاه نیروهای مقاومت در «تدمر» صورت گرفت. "اتاق عملیات مشترک متحدان سوریه" پس از وقوع حمله مذکور، مهاجمان را "جنگندههای رژیم صهیونیستی و آمریکایی" توصیف نموده و تاکید کرده بود: "بر اساس اطلاعات و پس از حمله با استفاده از آسمان اردن و منطقه التنف –که در اشغال آمریکاییهاست– تصمیم گرفته ایم پاسخ این تجاوز را داده و انتقام خون شهدا را بگیریم".
🔹این خط شکنی بی سابقه در حالی رخ داد که نیروهای اشغالگر مستقر در پایگاه التنف، از بعدازظهر چهارشنبه در آمادهباش کامل بودند! «سنتکام» اعلام کرده حمله مذکور با 5 پهپاد انفجاری و همچنین آتش غیرمستقیم انجام گرفته است.
♦️با تشدید پیشروی های نیروهای مقاومت و نزدیک شدن داعش به آخر خط، نیروهای آمریکایی سال ۲۰۱۶ در این منطقه پایگاه تاسیس نموده و شعاع ۵۰ کیلومتری را #منطقه_ممنوعه اعلام کردند.
🔹حمله چهارشنبه شب از چند جهت دارای اهمیت راهبردی است: نخست این که درماندگی سیستم راداری و پدافندی فوق مدرن آمریکا در برابر توانمندی پهپادی و موشکی نیروهای مقاومت را نشان می دهد؛ چنان که مشابه آن در قدرت نمایی مقاومت یمن و مقاومت فلسطین دیده شد.
♦️ثانیا، گذاشتن نقطه پایان بر گزاره "جداسازی حساب شیطنت های گاه به گاه اسرائیل و آمریکا" است. چند سال بود در اقدامی هماهنگ، جنایاتی به نام اسرائیل انجام می شد که با هماهنگی و همکاری آمریکا انجام می شد؛ اما آمریکا از قبول مسئولیت و پرداخت هزینه طفره می رفت.
🔹این در حالی است که این جنایت ها با هماهنگی آمریکا و توسط سگ زنجیری اش انجام می شد و صفر تا صد مسئولیت آن بر عهده دولت آمریکا بود. ضربه چهارشنبه شب به تلافی حمله به پایگاه های مقاومت در سوریه -و عراق به دفعات انجام شده- تاکید بر پایان روند جدا کردن حساب اسرائیل از آمریکا و لوث شدن مسئولیت جنایت است.
♦️ثالثا اولین پاسخ عملی به یاوه گویی های سران رژیم صهیونیستی در تهدید اعضای جبهه مقاومت است. در حالی که اسرائیل دنبال ارعاب، از طریق فضاسازی حمله به ایران و دیگر کشورها و گروه های مقاومت بود، اولین ضرب شست نیروهای میدانی مقاومت به نمایش گذاشته شد؛ حاکی از این که این جبهه کاملا ورزیده و آماده گرفتن انتقام جنایت های قبلی است.
🔹آمریکای گرفتار در انواع مشکلات اقتصادی، امنیتی و سیاسی، ناچار است سگ زنجیری اش را مواخذه و توبیخ کند. چرا که هر صاحب سگی، تا یک حدی حاضر است برای سگش هزینه بپردازد.
⭕️طراحان جنگ نرم چگونه بر افکار عمومی مسلط میشوند؟
خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: معصومه نصیری، معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران و مدرس سواد رسانهای در یادداشتی به مساله جنگ نرم و چگونگی کارکرد آن پرداخته است.
💢در جنگ نرم دقیقا چه اتفاقی رخ میدهد؟
▫️جنگ نرم در پی «تغییر قالبهای ماهوی جامعه و ساختار سیاسی» آن است.
▫️جنگ نرم اساسا «آرام، تدریجی و زیرسطحی» است.
▫️در جنگ نرم، طراحان «تصویری شکستخورده، ناامید و مأیوس» ارائه میدهند .
▫️جنگ نرم از آنجا که بهآرامی رخ میدهد، «پایدار و بادوام» نیز هست.
▫️جنگ نرم «آسیب محور» است.
▫️جنگ نرم «تضادآفرین» است.
▫️جنگ نرم «تردیدآفرین» است.
▫️جنگ نرم «احساسات را درگیر میکند.»
💢اما راهکار رسانهای جهت شکست این مواجهه شناختی چیست؟
همواره درباره شیوههای طرحریزی رسانهای رسانههای معاند برای ایجاد تغییر در ادراکات و تفکرات مردم سخن گفتهایم، اما ایراد کار کجاست که همواره آن شطرنجباز ماهر که یک قدم جلوتر از برنامههای اشاره شده باشد، نیستیم.
▫️باید روایتساز باشیم. ما در روایت سازی رسانهای کمیتمان میلنگد.
▫️سوژه ها و موضوعات اصلی و فرعی را درست تشخیص دهیم.
▫️سرگرم نشویم.
▫️طرحریزی آفندی و پدافندی داشته باشیم.
▫️انعکاس صدای مردم و مشکلات کشور برای حل آنها باشیم. رسانههای ما عمدتا انعکاس صدای مسئولان و دستگاهها هستند تا صدای مردم.
▫️به موضوعات ملی، سطحی و جریانی نگاه نکنیم.
و در نهایت اینکه امروز به معنای واقعی کلمه در میانه جنگ شناختی و رسانهای تمام عیاری قرار داریم که وقتی در کنار برخی ناکارآمدیهای مدیریتی داخلی قرار میگیرد، به علت نداشتن سواد رسانهای اکثر مخاطبان، تبدیل به تیری زهرآگین برای افکار عمومی میشود که با هیچ پاککنی نیز نمیتوان آن را پاک کرد. امروز «#سمزدایی_رسانهای» ضرورتی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد، باید روز به روز شاهد تلفات کشنده آن باشیم. کاش تا دیر نشده کاری کنیم.
8.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸پرواز امنیتساز عقابها در آسمان ایران/ از توان تغییر لحظهای اهداف تا رصد کامل مرزهای کشورمان
🛑 یک مغالطه درباره fatf
✍ علیرضا تقوی نیا
🔸️امروز برخی از کانال های مجازی انتقال ترکیه به لیست خاکستری fatf و تاثیر منفی آن بر اقتصاد این کشور را دستاویزی جهت اعتراض به نپیوستن ایران به این سازمان بین دولتی نمودند.
🔸️استدلال آنان این بود که اگر رفتن ترکیه در لیست خاکستری تا این حد اثرگذار است ، پس ابقای ایران در لیست سیاه چه میزان تاثیر منفی بر اقتصاد کشور گذاشته است ؟
در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است؛
1️⃣ از اساس مقایسه اقتصاد ایران و ترکیه اشتباه است زیرا اقتصاد ترکها با سیستم مالی جهانی درهم تنیده شده و کوچکترین رخداد منفی ای بر تجارت آنها اثر آنی و فوری منفی میگذارد . در صورتی که اقتصاد ایران با توجه به تحریم های ۴۳ سال گذشته و افزایش شدت آن در ۱۰ سال اخیر ، حالت جزیره ای داشته و با اقتصاد جهانی گره نخورده است.
2️⃣ از ۴۰ دستورالعمل fatf ایران تنها به ۳ مورد آن عمل نکرده زیرا برای مثال تعاریف آنان از گروههای تروریستی با تعریف ایران از اساس تفاوت دارد و اعمال دستورات cft تمام بانک هایی را که با نهادهای داخلی همچون سپاه پاسداران ، وزارت دفاع و ... کار می کنند دچار مشکلات عدیده کند .
3️⃣ نکته مهم اینجاست که بدانیم برفرض اگر ایران تمام دستورالعمل های fatf را نیز اجرایی کند هیچ تاثیری در بهبود روابط بانکی با دنیا رخ نخواهد داد زیرا اولا fatf یک نهاد صرفا توصیه ای است و اعلان های آن ضمانت اجرا ندارد و دوم این که کلیه مبادلات مالی جمهوری اسلامی تحت تحریم های وزارت خزانه داری آمریکاست که حالت تنبیهی دارد و برای خاطیان از آن و کسانی که برخلاف آن تحریم ها با ایران مراوده داشته باشند مجازات های شدید در نظر گرفته است.
📌پس حتی اگر ایران به طور کامل به fatf بپیوندند و برفرض محال وارد لیست سفید آن شود نیز مادامی که تحریم های خزانه داری آمریکا علیه او اعمال می شود ، مبادلات تجاری اش در حالت عادی قرار نگرفته و بهبود نخواهد یافت .
🔴 سردار کوثری: پاسخ ایران به تعرض احتمالی رژیم صهیونیستی، کوبنده و قاطع خواهد بود/ این رژیم وحشی باید از بین برود
🔹در واکنش به تهدیدات اخیر مقامات اسرائیل علیه ایران، فرمانده پیشین لشکر ۲۷ محمد رسولالله به جماران گفت: این رژیم حتی نتوانسته حریف غزه و یا حزب الله لبنان شود.
🔹رژیم صهیونیستی حرف زیاد می زند اما حرف هایش نه پشتوانه دارد نه ارزش آنچنانی، البته ما نیز هر جا تحرکی داشته باشد آن را زیر نظر داریم و رهایش نخواهیم کرد. از کوچکترین اقدام آنها باخبریم و از رصدشان ابایی نداریم.
🔹مقامات جنایتکار آن رژیم بدانند که پاسخ ایران نه از یک نقطه که از نقاط مختلف خواهد بود.
سردار دیپلماسی یا ...
🔻حدود یک سال پیش، دکتر ظریف یه مصاحبه مفصل با روزنامه ایران درباره برجام کرد و گفت:
معلومه بایدن با ترامپ فرق داره.
حالا افشا شده که بایدن حتی تضمین نداده تو دولت خودش به توافق هستهای پایبند باشه.
چنین آدمی با چنین درکی از روابط بینالملل، هشت سال وزیر خارجه ایران بوده.
راز احتمالی توییت های ادوارد اسنودن
🔸️به نظر میرسد خریدهای تسلیحاتی ایران تا آن حد مهم بوده که توازن قوا را به شدت به نفع جمهوری اسلامی تغییر میداده که بلافاصله پس از سفر سرلشکر باقری ، نخست وزیر اسرائیل نیز که از موضوع باخبر شده بود ، به دیدار پوتین رفت تا بلکه بتواند مانع از اجرای این قراردادها شود.
🔸️ از طرفی منابع مطلع از پاسخ منفی پوتین به درخواست های نفتالی بنت خبر می دهند و توییت لحظاتی پیش حساب منتسب به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در همین راستا بوده است.
🔸️ اگر ایران به سیستم اس ۴۰۰ و هواپیماهای سوخو ۳۰ و سوخو ۳۵ دست یابد علاوه بر نیروی موشکی استراتژیک و پهپادها ، می تواند روی هواپیماهای بسیار پیشرفته روسی نیزحساب کند.
🔸️ روسیه مخالف اتمی شدن ایران است و به همین دلیل سعی دارد با مشوق های نظامی متعارف و جذابی که بتواند امنیت جمهوری اسلامی را به طرز چشمگیری ارتقا دهد ، از تصمیم احتمالی تهران جهت حرکت به سمت بازدارندگی اتمی جلوگیری کند.
🔸️توییت های دیروز و امروز ادوارد اسنودن هم یحتمل در همین راستا نگاشته شده است.
⭕️ #مهم | از بخش های مختلف فتنهی آذربایجان و ترکیه در اطراف مرز های ایران:
*"دالان زنگزور" یا دسیسه برای ایجاد جای پا برای ناتو در ساحل خزر؟!*
🔻نماینده سابق انگلیس در ناتو: ارمنستان باید قطع مرز خود با ایران را بپذیرد.
◀️ *سر آدام تامسون، نماینده پیشین انگلیس در ناتو، ایجاد دالان زنگزور را تحقق رویای دیرینه سازمان ناتو برای حضور در سواحل غربی دریای خزر دانست. سر آدام تامسون با انتشار مطلبی خطاب به نخست وزیر انگلیس خواستار حمایت لندن از طرح دالان زنگزور برای برهم زدن نظم ژئوپلیتیک موجود در قفقاز جنوبی به نفع ناتو شد.*
✍سر آدام تامسون نوشت : «من از اقای نخست وزیر (انگلیس) درخواست دارم که در این مقطع حساس تاریخی همه توان خود را بکار گیرد تا آخرین گام برای اتمام پروژه ۱۵ ساله ناتو اجرایی شود. لندن با مشارکت آمریکا و اتحادیه اروپا در قالب ناتو باید از اراده آذربایجان برای اتصال سرزمینی به نخجوان حمایت نماید. همچنین این ائتلاف باید ایروان را متقاعد کنند که از مرز جنوبی خود با ایران چشم پوشی نماید. با اتصال نخجوان به آذربایجان و با پیوستن باکو به ناتو رویای گسترش ناتو تا مرز چین دست یافتنی خواهد بود.»
⚠️ *نماینده پیشین انگلیس در ناتو نوشت : «اتصال سرزمینی ترکیه به آذربایجان به مثابه اتصال سرزمینی ناتو به سواحل دریای خزر خواهد بود و این پروژه ای است که از ۱۵ سال قبل تاکنون در دستور کار ترکیه و ناتو قرار دارد. امتداد سرزمینی و استقرار ناتو در سواحل خزر از طریق زمینی همیشه جزء استراتژی های دست نیافتنی ناتو بوده است. دستیابی ناتو به سواحل خزر هدف ارزشمندی است که نیازمند طراحی و برنامه ریزی دقیق میباشد».*
🚨 سر آدام تامسون افزود :
ناتو از مذاکرات آذربایجان با ارمنستان در خصوص معاوضه سرزمینی و اتصال نخجوان به آذربایجان با قدرت حمایت خواهد نمود. و آن را گامی رو به جلو و مثبت برای راهبردهای ناتو ارزیابی می نماید. البته چشم پوشی ایروان از مرز خود با ایران بسیار دردآور و کشنده خواهد بود که نیازمند ارائه ضمانتها و مشوقهای جذاب به ارمنستان است. در صورت اتصال زمینی نخجوان به آذربایجان _ به هر شکل ممکن – همه چیز آماده میشود برای اینکه ناتو در کوتاه ترین زمان با درخواست جمهوری آذربایجان برای پیوستن به ناتو موافقت نماید. الحاق آذربایجان به ناتو (مشروط به اتصال سرزمینی به ناتو از طریق ترکیه) به منزله گام بلند و رویایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در پیاده سازی استراتژی گسترش ناتو به شرق خواهد بود. استقرار ناتو در سواحل غربی دریای خزر به مفهوم همسایگی ناتو با ایران و تکمیل محاصره روسیه از جنوب این کشور خواهد بود. با استقرار ناتو در سواحل غربی دریای خزر فقط یک گام برای هم مرز شدن ناتو با چین باقی می ماند و آن هم با عضویت قزاقستان در ناتو تکمیل خواهد شد.