بصیر
⭕️ سند کمتر دیده شده از مذاکرات محرمانه مسقط/ تیم روحانی و ظریف چگونه مشکلات عجیب هستهای پیش پای ایران گذاشت؟
▪️خبرگزاری تسنیم در گزارش به قلم کیان عبداللهی اسنادی منتشر کرده که اولا نشان میدهد آمریکا در مذاکرات محرمانه مسقط ۳ ؛ حق غنیسازی برای ایران و برداشتن تحریمهای یکجانبه و چندجانبه را پذیرفتهاند اما هنگامی که آقای ظریف طرح هستهای خود که پس از پیروزی آقای روحانی در انتخابات ۹۲ نوشته و آن را به رئیسجمهور منتخب وقت ارائه کرده عملا ایران را به عقب رانده!
▪️ظریف به گامهای لازم دو طرف (ایران و ۱+۵) برای رسیدن به توافق هستهای نهایی اشاره دارد و در طرح خود آورده که ایران باید در مرحله سوم از مذاکرات و توافقات، قطعنامههای شورای امنیت را اجرا کند! منظور مرکزی از اجرای قطعنامهها چیست؟ همان تعلیق غنیسازی در ایران، حداقل برای یک مدت معین! که البته همچنانکه به آن اشاره شد، پیشتر ایران این مسئله را تجربه و درک کرده بود که در صورت آغاز این بازی، طرف مقابل جز به توقف دائم غنیسازی رضایت نخواهد داد. یعنی روز از نو و روزی از نو!
▪️درواقع آقای ظریف در تابستان ۹۲ طرحی نوشته و قصد داشت ایران را به سمت تامین خواستهای از طرف آمریکایی ببرد که حدود دو سال پیش از آن آمریکاییها جسته و گریخته در پیامهایشان به دستکشیدن از آن اذعان کرده بودند و جان کری هم میگوید حتی از دولت بوش هم به این نتیجه رسیده بودند که نباید به آن چشم بدوزند! احتمالاً آقای ظریف و دوستانش احتجاج کنند که این صرفاً برای گام سوم بود و ما معتقد بودیم در گامهای بعدی باید امکان غنیسازی در کشور فراهم شود؛ امّا مسئله همینجاست که طرف مقابل به واسطه ایستادگی ایران این موضوع را از دستور کار خارج کرده بود، اما جناب ظریف تصورات دیگری داشت.
▪️این اختلال راهبردی در محاسبات، این عدم واقعگرایی در مناسبات بینالملل، این مقهوریت ذهنی در برابر دشمن، و عدم درک درست از معادلات فیمابین کار را به جایی رساند که تیم آقای روحانی و ظریف نه تنها نتوانست همان دستاوردی که در سال ۹۲ به آن دست پیدا شده بود را حفظ کند، بلکه با بدعملی عجیب در مذاکرات، بخش مهمی از آن را به قهقرا برد و بخشی از مشکلات امروز در مذاکرات را پایه گذاری کرد.
✔️گنبدآهنین به افسانه مرکاوا پیوست
✍️«عطوان» سردبیر روزنامه رایالیوم:
🔹یک پهپاد کوچک شناسایی که ساخت آن تنها چند صد دلار هزینه دارد به حریم هوایی فلسطین اشغالی نفوذ میکند و هواپیماهای جنگی و بالگردهای ساخت آمریکا و همچنین سامانه گنبدآهنین که میلیونها دلار هزینه دارند موفق به رهگیری آن نمیشوند.
🔹امیدواریم برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس که برای خریدن سامانه گنبد آهنین در ازای میلیاردها دلار با یکدیگر مسابقه میدهند و تصور میکنند که این سامانه از آنها محافظت خواهد کرد جزئیات این شکست اسرائیل را در برابر پهپادهای مقاومت دنبال کرده باشند.
🔴 نزدیک شدن ترانزیت به رکورد قبل از تحریم
🔹درآمدهای ترانزیتی، سهم بالایی در تولید ناخالص داخلی و اقتصاد کشورها دارد. اما این سهم در کشور ما کمتر از ۱۰ درصد است درحالیکه با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی، ایران شرایط دستیابی به سهم بالایی از درآمدهای ترانزیتی را دارد اما قوانین دست و پاگیر و یکپارچه نبودن سامانههای حمل و نقلی، باعث شده تا سهم ما از ترانزیت منطقه ناچیز باشد.
🔹جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل نقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای، در گفتوگو با «ایران» از برنامه دولت برای تسهیلگری ترانزیت خبر داد و گفت: قوانین جدید در حوزه ترانزیت، افزایش صد درصدی ترانزیت در ۱۰ ماهه امسال نسبت بهمدت مشابه سال قبل را رقم زده است.
🔹از اولویتهای سازمان راهداری و حملونقل جادهای، افزایش سهم ناوگان ایرانی در ترانزیت و حملونقل بینالمللی است به طوری که در این مدت ۷۹ درصد ترانزیت توسط ناوگان ایران انجام شده است.
🔰 دیپلماسی اقتصادی راهی برای خنثی سازی تحریم
📝 یعقوب ربیعی
🔰 جمهوری اسلامی ایران با داشتن ۱۵ کشور همسایه، دومین کشور جهان از نظر تعداد همسایهها محسوب میشود و این به معنای وجود موقعیت و ظرفیتی کم نظیر برای دست یابی به بازارهای خارجی در راستای رشد و توسعه اقتصادی است. اما با وجود این پتانسیل، دیپلماسی اقتصادی یکی از ظرفیت های مغفول مانده کشور ماست. چنانچه ما از واردات 60 میلیارد دلاری کشور پاکستان فقط حدود 700 میلیون دلار سهم داریم. البته این نکته درباره بقیه همسایگان هم صادق است؛ مثلا صادرات ما به قطر 350 میلیون دلار، به ارمنستان 400 میلیون دلار، به قزاقستان 80 میلیون دلار و قس علی هذاست.
✅ لذا اولین وظیفه دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، رهایی از غربگراییِ محضِ دولت قبل و متوازن کردن روابط دیپلماتیک است. در این مسیر ما نیازمند یک کنشگری فعال هستیم. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند خنثی سازی تحریم ها، مقدم بر رفع تحریم است و یکی از الزامات کار، افزایش دیپلماسی اقتصادی است. سفر آیت الله رئیسی به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر و دیگر سفرهای دیپلماتیک پیش رو می تواند نوید دهنده عمقبخشی به روابط تجاری با شرکای فعلی و تلاش برای به دست آوردن شرکای جدید باشد.
🔴«قاضی زاده هاشمی» اولین تغییر دولت است؟!
🔹بنا بر گزارشهای رسیده «امیرحسین قاضی زاده هاشمی» رییس بنیاد شهید نتوانسته در چند ماه گذشته توقعات رییس جمهور را برآورده کند.
🔻گزارشهای منفی دستگاه های نظارتی از عملکرد وی، گلایه خانواده های شهدا از نحوه مدیریت و رفتار دور از شأن با خانواده ایثارگران و ضعف مدیریت زیرمجموعه های اقتصادی نشان میدهد بنیاد شهید در دوره جدید رو به پسرفت است.
🔹گفته میشود تجمعات پیاپی خانواده شهدا و ایثارگران و عدم پاسخدهی به مطالبات آنها راه را برای به نتیجه رسیدن تیم آیت الله رییسی برای تغییر «قاضی زاده» هموار کرده است.
🔻بررسیها نشان میدهد با توجه به جایگاه قبلی قاضی زاده در مجلس قرار است او برای لطمه ندیدن به مقام سفارت ایران در یکی از کشورهای مهم انتخاب شود.
⭕️ پدری با اصرار پسر، اجازه داد ماشین را بفروشد؛ پسر با غفلت یا حماقت ماشین را باقیمت کم به کلاهبردار داده و چک بی محل گرفته.
پدر حالا پسر دیگرش را مامور کرده آن چک را نقد کند یا ماشین غارت زده را پس بگیرد.
این تلاش، ذوق زدگی نیست و پیگیری از کلاهبردار هم تایید کار قبلی نیست.
#برجام
✍ مالک شریعتی
🛑 این دو مطلب #رشتو را تطبیق دهید
امام ۶۷/۴/۲۹ :
آنها که تصور میکنند مبارزه در راه استقلال و آزادی مستضعفین و محرومان جهان با سرمایه داری و رفاه طلبی منافات ندارد با الفبای مبارزه بیگانهاند...بحث مبارزه و رفاه و سرمایه،بحث قیام و راحت طلبی دو مقولهای است که هرگز با هم جمع نمیشوند
رهبر انقلاب ۱۴۰۰/۱۱/۲۸ :
کسانی که زندگی و مشی اشرافی دارند یا دم از تسلیم در مقابل استکبار و آمریکا میزنند،نمیتوانند مدعی پایبندی و دلبستگی به انقلاب باشند چرا که شعار انقلاب حمایت از پابرهنگان و محرومان،و مقابله با استکبار است و بیان این حرفها از آن افراد قابل قبول نیست.
عبدالله گنجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ جرات داری از #نظام دفاع کنی!؟
سخت ترین کار دفاع از جمهوری اسلامی
راحت ترین کار اپوزیسیون بودنه
👤حجت الاسلام راجی