💠 غصّه سربازو نخور آقا
✍ فرهاد مهدوی
همزمان با میلاد ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، سرودی با عنوان «سلام فرمانده» ابتدا در فضای مجازی و سپس در شبکههای سراسری پخش شد که مهمترین مخاطب آن کودکان و نوجوانان بودند، اما بهتدریج جوانان و خانوادهها هم با آن سرود همراه شدند. از آن روز تاکنون میلیونها پویش در فضای مجازی و مدارس و گروههای فرهنگی خودجوش برگزار شده است و در همه این موارد استقبالهای بینظیری در فضای مجازی و حقیقی شکل گرفته است. در روزهای گذشته مراکز بسیاری از استانها مانند اصفهان و مشهد تجمعاتی از این منتظران نسل ظهور به چشم خود دیدهاند که سابقه نداشته است و امید میرود که در بزرگترین این تجمعات که پنجشنبه ۵ خرداد در ورزشگاه یکصد هزارنفری آزادی برگزار میشود شاهد این رخداد مهم فرهنگی در یک عرصه ملی باشیم.
گزارههایخبری:
1️⃣- مقام معظم رهبری در تیرماه سال 96 از نیروهای فرهنگی کشور خواسته بودند که با کارهای خودجوش فرهنگی، آتش به اختیار و آثار تمیز فرهنگی فضای کشور را دگرگون کنند. معظم له در سخنرانی عید فطر 96 فرمودند که «ما خلل و فرج فرهنگی زیادی داریم؛ جاهایی که نفوذگاه دشمن است؛ این را هم مجموعههای مسئول دولتی، هم مجموعههای گسترده عظیم مردمی موظفاند پیگیری کنند».
2️⃣- در روزهای گذشته جریانهای ضدانقلاب که از این پدیده فرهنگی عجیب نگران شدهاند، به روشهای گوناگون در حال تبلیغ برای کاهش استقبال مردم از آن هستند که این دستوپا زدنهای آنان باعث گسترش فوقالعاده آن در میان برخی از اقشاری شده است که در سالهای گذشته از سرودههای انقلابی به دور بودهاند. نمونه این تخریبها را میتوان در تحلیل ویژه رسانه صدای آمریکا و شبکه بهایی من و تو دید.
3️⃣- در سکوت بسیاری از رسانهها و اشخاص داخلی یا انتشار مطالب نیشدار و بعضاً تخریبی مانند آنچه وبسایت جماران وابسته به موسسه تنظیم و نشر امام خمینی(ره) نگاشت و این اثر فاخر را به امام زدایی متهم کرد، این کار به یک موج فرهنگی در شیعیان منتظر دیگر ملل مانند کشمیر، عراق، نیجریه و ... تبدیل شد.
💠گزارههایتحلیلی:
1️⃣-برخلاف نگاه رایج که کار فرهنگی را نیازمند بودجههای کلان فرهنگی با حضور سازمانهای عریض و طویل میدانند؛ سلام فرمانده نشان داد که میتوان بهدوراز بودجههای کلان و دخالت این سازمانها یک کار فاخر مردمی تولید کرد.
2️⃣- اینگونه تولیدات علاوه بر اینکه میتواند خلأ کمکاری ساختارهای متولی را کم کند، میتواند با ایجاد موجهای فرهنگی، منجر به بازتولید و ارتقاء هویت ایرانی اسلامی در اقشار جوان جامعه بهعنوان نسل آیندهساز شود.
3️⃣- اما نکته حیرتآور اینکه جریان غربگرای داخلی و برخی رسانههای معاند هم بیکار ننشسته و در یک همافزایی با یکدیگر با پخش کلیپهای هرزه و رقص دانش آموزان به دنبال این موضوع رفتند که توجه دانش آموزان و مدیران مدارس را از «سلام فرمانده» به موضوعات حاشیهای غیر سازنده معطوف سازند، تا اینگونه القا کنند که فرهنگ غالب در مجموعه دانش آموزان، فرهنگ انتظار نیست.
🔸️نکته پایانی: سلام فرمانده آغاز یک راه بود. گروههای فرهنگی خودجوش اکنون با شناختی که از ذائقه نسل جوان به دست آوردهاند، باید ضمن مراقبت از این روحیههایی که در ذات پاک این نسل دمیده شده، آن را روزبهروز تعالی بخشند. قطعاً در این راه نباید دغدغه طرحهای فاخر، منابع مالی و ... را یا به قول سلام فرمانده، «غصه نبود سرباز» را داشت؛ چراکه تجربه نشان داده جامعه در اینگونه موارد پای کار بوده و خلأهای موجود را رفع میکند.
🔥افزایش اتوبوسی یا علی الحساب
🔸دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ فتنهای خطرناک که در ظاهر اعتصاب برخی خطوط اتوبوسرانی در تهران شکل گرفت خنثی شد. در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:
🔻۱- این اتفاق صرفا در بخشی از اتوبوسهای بیآرتی با مدیریت سندیکای مربوط شکل گرفت که متاسفانه برخی از اعضای سندیکای مذکور سوابق نامناسب سیاسی دارند.
لازم به ذکر است که رانندگان اتوبوسهای شهری تهران در سه دسته کلی رانندگان «اتوبوس های بیآرتی»، «اتوبوس های عادی» و «بخش خصوصی»، فعالیت می کنند.
🔻۲- به نظر می رسد هدف از این اعتصاب در شرایط التهاب ناشی از موضوع هدفمندی یارانهها ایجاد یک بینظمی و اغتشاش گسترده در پایتخت بود.
🔻۳- بهانه حقوق و دستمزد دلیل این اعتصاب اعلام شد. اما بررسی فیشها نشان می دهد #متوسط_دریافتی ایشان پس از کسر بیمه و مالیات، حدود ۱۳/۵ میلیون در ماه است که نسبت به سایر کارکنان در سطح مطلوبی قرار دارد. مطالبه افزایش ۵۷ درصدی حقوق بعضی از رانندگان بیآرتی را به حدود ۳۰ میلیون می رساند! قطعاً با توجه به حقوق سایرین، با عدالت سازگار نیست.
۴- آنچه که به عنوان موافقت افزایش ۴۰ درصدی در رسانهها عنوان شده مطلب دقیقی نیست؛ زیرا تعیین میزان افزایش از حدود اختیارات شهرداری خارج است و شهردار تهران وعده پیگیری داده است.
لذا ملبغ وایزی صرفا به عنوان علی الحساب است تا پس از تصمیم نهایی در مورد میزان افزایش توسط مراجع قانونی که علی القاعده باید مانند سایر کارکنان باشد، در پرداخت حقوق مستهلک شود.
🔻۵- سرعت عمل شهرداری تهران در جایگزینی سریع اتوبوس ها با کمک سایر نهادها واقعا قابل تقدیر است.
قطعا این ظرفیت در شهرداری تهران وجود دارد که افراد شایستهای را از خیل عظیم رانندگان ماهر و مشتاق، جایگزین افرادی نماید که احیانا حقوق ۱۵/۵ میلیونی را در شان خود نمی دانند.
🔻۶- به نظر نگارنده دستگاههای نظارتی در زمینه پیش بینی این حادثه بسیار ضعیف عمل کردند که عمیقا جای تاسف دارد.
🔻۷- از مجموعه حوادث این ماهها این نتیجه حاصل میشود که دشمن خارجی تلاش دارد با ضربه به خدمات عمومی از طریق دستهای آگاه یا ناآگاه، کشور را دچار اختلال کند؛ بنابراین رعایت اصول پدافند غیر عامل و کنترل بستر های مجازی در این زمینه ضروری است لازم است مسئولینی باهوش و جهادی در این مناصب گمارده شوند.
🔸پن: نکتهایکه باید همواره به آن توجه داشت این است که فرق حاکمیت اسلامی با حاکمیت لیبرال این است که اگر چیزی حق کسی است بلافاصله باید پرداخت شود حتی اگر فرد خود متوجه آن نباشد چه برسد به اینکه بخواهد اعتراض و اعتصاب کند و اگر چیزی حق نیست به هیچ عنوان نباید پرداخت شود حتی اگر تمام آن گروه معترض باشند.
✍حمیدرضا ابراهیمی
⭕️ جام جهانی قطر و فرصت های فرهنگی ما
🛑 از قرار معلوم در زمان مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲قطر ،کشور ما هم میزبان تعدادی از تماشاچیان این مسابقه از سرتاسر دنیا خواهد بود .
🛑 از آن جایی که این افراد می توانند نقش سفیران فرهنگی را داشته باشند لذا فرصتی طلایی برای معرفی ایران اسلامی دست خواهد داد که تکرار آن نادر خواهد بود . اما در این فرصت کم حداقل کارهای فرهنگی که می توانیم انجام دهیم به شرح زیر می باشد:
🛑 نشان دادن پیشرفت های
علمی ، دفاعی ،امنیتی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
🛑 ایجاد غرفه ای برای معرفی دفاع مقدس و تبیین نقش فرهنگ مقاومت در پیروزی.
🛑 شناساندن نقش حاج قاسم در مبارزه با تروریسم تکفیری
🛑 باز نشر و توزیع کتاب هایی در معرفی انقلاب اسلامی و ارزشهای آن به زبانهای دیگر به ویژه زبان انگلیسی
🛑 معرفی فرهنگ اربعین و ظهور منجی عالم بشریت که در این میان می توان از گروههای مختلف فعال در این زمینه کمک گرفت مانند مصاف و بیان معنوی که بخش تبلیغ به زبان های مختلف را نیز دارند .
در صورت موفقیت در میدان تبلیغ ، بخشی از تهاجم فرهنگی استکبار علیه بینات انقلاب اسلامی ایران و شیعه خنثی خواهد شد و این حداقل حرکت ما در جهاد تبیین در میدان جهانی خواهد بود "...وَاللَّهُ غالِبٌ عَلىٰ أَمرِهِ وَلٰكِنَّ أَكثَرَ النّاسِ لا يَعلَمونَ." آیه ۲۱ سوره یوسف
✍🏻 احمد نمازی
🔰 بازداشت دو جاسوس و تیری که به سنگ خورد
🔰 بازداشت دو فرانسوی که با هدف آموزش اغتشاش گران به تهران سفر کرده بودند می تواند دریچه ای بر رفتارشناسی غربی ها در تحولات اخیر باشد.
🔰 گزاره های تحلیلی:
1⃣ _ اعزام نیروهای میدانی برای تولید آشوب نشان می دهد که غربی ها براساس مدل سال ۸۸ و ۹۸ بدنبال پیاده سازی سناریوی دولت ضعیف پایه بواسطه ایجاد بحران داخلی در ایران هستند؛ دولتی که در مواجهه با بحران ها قوه عاقله و تصمیم گیری اش با چالش مواجه شود. این هم می تواند در عرصه داخلی و سست کردن حکمرانی موثر باشد و هم در امتیازگیری در مذاکرات فیمابین.
2⃣ _ چیدن پازل های تحلیلی در کنار همدیگر نشان می دهد که سیکلی که برای این موضوع طراحی شده بر دو اصل استوار است آشوب از داخل ، امتیازگیری و تحریم از خارج.
3⃣ _ در این زمینه براساس مشابهت های سایر پرونده های این چنین داخلی با یک سه ضلعی مواجهیم عوامل داخلی، شبکه های امنیتی، پروپاگانداسازان رسانه ای. عوامل امنیتی طراحی می کنند، مزدوران داخلی فاز اجرایی را برعهده دارند و رسانه ای ها بر آتش ناآرامی می دمند.
4⃣ _ اما به نظر می رسد که شکست سناریوی غربی ها در مواجهه با مسائل پس از حذف ارز ترجیحی حاکی از آن است که غربی ها با اشتباهات محاسباتی سه گانه در برخورد با ایران مواجهند:
👈 اولاً دولت در شرایط حاضر برخلاف سال 98 دولت آرامش ساز است نه مسئله ساز،
👈 ثانیاً تعدد آشوب آفرینی های غربی ها به تجربه نهادهای امنیتی در پیشگیری و یا مواجهه با پدیده های این چنینی افزوده است ،
👈 و نکته سوم واکسینه شدن و کسب تجربه جامعه ایرانی از نقشه شوم دشمن با توجه به پرونده های گذشته است.
✍🏻 یعقوب ربیعی
🔴حق دارند از سلام فرمانده عصبانی باشند
🔹به ضد انقلاب خارجی و دنبالههای داخلی آنان حق بدهیم از #سلام_فرمانده عصبانی باشند، فحاشی کنند، عقده گشایی کنند و نتوانند این خیل عظیم جمعیت مشتاق این سرود انقلابی را ببینند.
🔸به ضد انقلاب خارجی و دنبالههای داخلی آنان حق بدهیم از سلام فرمانده عصبانی باشند، چرا که بیش از ۴ دهه است انواع دسیسه ها و جنگها مخصوصا جنگ نرم، شناختی، روایت ها و ارادهها را بر روی ملت ایران با هزینههای بسیار زیاد عملیاتی کردهاند و امروز پیمانکاران این حملات عمدتا شناختی از دیدن این جمعیتِ اغوا نشده و نسل آینده غیور که غیرت دینی دارند در داخل ایران و کشورهای حوزه مقاومت تعجب کرده و به نتیجه رسیدهاند که آب در هاون می کوبیدهاند.
🔹 به ضد انقلاب خارجی و دنبالههای داخلی آنان حق بدهیم از سلام فرمانده عصبانی باشند، چرا که همین نسل غرق شده در اینستاگرام و فضای مجازی ول که تا امروز آماج حملات شناختی و ترکیبی بوده به یکباره با این سرود انقلابی در صحنهی دفاع از انقلاب اسلامی حاضر میشود و بسیاری از اهداف آنان را بر هم میزند.
🔸به ضد انقلاب خارجی و دنبالههای داخلی آنان حق بدهیم از سلام فرمانده عصبانی باشند، چراکه سلام فرمانده و سلام فرماندههای آینده مانعی جدی بر سر اجرای نظم نوین جهانی در ایران، منطقه و جهان است.
🔹 به ضد انقلاب خارجی و دنبالههای داخلی آنان حق بدهیم از سلام فرمانده عصبانی باشند، چرا که سالها هزینه کردند تا نسل انقلابی در ایران عزیز را استحاله کنند اما همین نسل در دهان آنان دارد میزند.
🔸و سلام فرمانده تازه اول راه است، یک لبیک در باب جهاد تبیین با چاشنی آتش به اختیاری که همان کار تمیز فرهنگی است و نشان داد بدون سازمانهای عریض و طویل و مختل فرهنگی رسانهای هم میشود کار جدی در صحنهی انقلاب اسلامی انجام داد.
🔹 و یک نکته مهم، هر کار خالص، دلی و مردمی قطعا برکات و امدادهای الهی را به دنبال خواهد داشت، با سلام فرمانده نباید مغرور شد، باید راهبرد درست تولید محتوای مردمی که همیشه در تنگناها به داد ایران اسلامی رسیده است را جدی تر دنبال کرد، مردم عزیز ما علی رغم مشکلات معیشتی و گلههایی که دارند همچنان بر سر عهدشان با امام زمان(عج) و امامین انقلاب مانده اند، قدرشان را بیشتر بدانیم...
🔸سلام فرمانده یک آفند شناختی به دشمنان داخلی و خارجی بود و نشان داد میشود در گوشه رینگ پدافند مخصوصا در حوزههای فرهنگی-اجتماعی نماند و نمونهای بود از جنگ روایتها با تاثیر بسیار برانگیختگی و توزیع شوندگی...
✍🏻 سید علیرضا آل داود
🔴 حمایت گسترده ضدانقلاب ها از وریا غفوری ؛
از رضا پهلوی و مجری شبکه سعودی اینترنشنال تا اکانت های سایبری ضدانقلاب همه ضدانقلاب ها حامی وریا غفوری هستند.
🔺 اگر میخواهید بدونید چرا در مملکت ما هرکس هرچی بیشتر میخوره بیشتره جفتک میندازه به نظام
پاسخش رو استاد ادب ایران ، حدود هفتصد سال پیش دادن
سعدی:
هر که خداي را عزوجل بيازارد تا دل خلقی بدست آرد،
خداي تعالی همان خلق را برو گمارد تا دمار از روزگارش برآرد
📌 در مملکت اسلامی چرا باید فوتبالیست ها و بازیگرهاش میلیاردی پول بخورن و لاکچری زندگی کنن و مالیات ندن اونوقت همون سلبریتی که زندگی لاکچری داره برای فقرا اشک تمساح بریزه و تیکه بندازه به اسلامیت نظام !
✍ الواری
📍ماجرای «تصمیم سخت» چه بود؟
🔹پیش از ظهر امروز رئیسی در اولین رویداد خصوصیسازی در ایران سخن گفت که بخشی از اظهاراتش مبنی بر اینکه «قرار است تصمیمهای سختی بگیریم» مورد توجه قرار گرفت.
🔸برخی رسانهها این تعبیر رئیس جمهور را مرتبط با شایعه افزایش قیمت بنزین تفسیر کردند اما نگاهی به متن سخنان رئیسی نشان میدهد آنچه او درباره اخذ تصمیمات سخت گفته مربوط به برچیدن بسترهای فسادزا بوده است.
🔹رئیسی با تاکید بر لزوم پرهیز از افراط و تفریط و ارزیابی واقعبینانه روند خصوصیسازی در کشور گفته است: این ارزیاییها باید با نگاه واقع بینانه و با هدف عبرتآموزی و به شکل همهجانبه صورت گیرد تا چنانچه ساختارها دچار مشکل است، اصلاح و از بروز رفتارهای فسادانگیز و تشکیل پروندههای تخلف و مجازات در دستگاه قضایی جلوگیری شود.
🔻رئیسی پیشتر اطمینان داده بود که هیچگونه افزایش قیمتی در بنزین نخواهیم داشت.
اختصاصی/ ماجرای نقل قول غلط از الجزیره درباره دیدار امیرقطر با رهبر انقلاب
▪️آیا رهبر ایران سخنی از سازش گفت؟
🔹طی ساعات گذشته با ارجاع به یک خبر شبکه الجزیره درباره دیدار اخیر امیر قطر با رهبر معظم انقلاب، این ترجمه از خبر مذکور دست به دست میشود که وزیر خارجه قطر گفته رهبری ایران به هیات قطری اعلام کرده که "آماده سازش درباره پرونده ایران است".
🔹آنچه به شکل فوق و با کلماتی مثل رهبر ایران و سازش بیان میشود در واقع اشاره به این جمله از خبر سایت الجزیره است:
the Iranian leadership told us they were ready for a compromise.
🔹حال آنکه یک نگاه ساده نشان میدهد این ترجمه کاملاً معیوب و شیطنتآمیز و با مقاصد سیاسی انجام شده است.
🔹الجزیره در خبر خود این سخن را به نقل از رهبر انقلاب درج نکرده بلکه از کلمه Leadership استفاده کرده که در عرف دیپلماتیک از آن به «مقامات» تعبیر و ترجمه میشود. لذا ترجمه آن به رهبر ایران کاملاً غلط است. ضمیر They به معنی «آنها» در جمله هم نشان میدهد که منظور نه یک فرد، بلکه جمعی از مقامات است.
🔹همچنین این شبکه از کلمه «Compromise» استفاده کرده که غالباً به معنای مصالحه است. برخی ترجمههای شیطنت آمیز تعمداً از کلمه سازش برای آن استفاده کردهاند تا پیام خاصی را مخابره کنند. حال آنکه سازش در عرف فارسی با آنچه compromise در انگلیسی توصیف میشود کاملاً متفاوت است. سازش به معنی عقبنشینی از مواضع، نسبتی با ترجمه Compromise ندارد.
🔹در همین باره «خطیبزاده» سخنگوی وزارت خارجه به خبرگزاری تسنیم گفت که اولاً چنین روایتی از دیدار کاملاً غلط است و ثانیاً به نظر میرسد حتی در ترجمه از الجزیره هم دقت کافی صورت نگرفته و یک شیطنت رسانهای و تبلیغاتی نیز در میان است.
🔹«خطیبزاده» گفت: رهبر معظم انقلاب هیچ سخنی از سازش به میان نیاورده بلکه به امیر قطر فرمودند "ما همیشه گفتهایم که مذاکرات باید نتیجهدار باشد نه وقت تلف کردن. آمریکاییها میدانند که برای این کار باید چه اقدامی انجام بدهند".
🔹خطیب زاده تاکید کرد: از مضمون فرمایش رهبر معظم انقلاب کاملاً مشخص است که توپ در زمین آمریکاست که باید برای اجرای تعهداتش تصمیم سیاسی عاقلانه بگیرد.
🔹کسب اطلاع از منابع مطلع حاکی از آن است که سایر مقامات ایران نیز بار دیگر تاکید کردهاند ایران همچون گذشته به دنبال رسیدن به توافق منصفانهای است که آمریکا را به اجرای تعهداتش در برجام برگرداند. با این حال ماهها و سالهاست که دولت آمریکا با زیاده خواهی و دبههای متعدد از بازگشت به تعهداتش طفره میرود.
◀️جوانان مؤمن انقلابی! لطفاً مترو و اتوبوس سوار شوید!
🔰کارگزارانستیزان کارگزارانی میشوند؟
⭕در دوران دانشجویی، پیرمردی خوشبیان و دلسوز، وعظمان میگفت و نصیحت میکرد که در دوره جوانی اهل تقوا شوید و بر هوسهای کوچکتان غلبه کنید که فردا روزی اگر قدرت گرفتید و منصبی پیدا کردید، به واسطه ملکه شدن تقوا در وجودتان، سمت گناه نروید که گناه خیلی لیز است و حتی امیرالمؤمنین اسطوره تدین و مجسمه مراقبت هم اهل مراعات بوده است. آن وعظ و تنبیه، حکایت امروز خیل جوانانی است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب روزگاری فعال دانشجویی بودهاند و اهل مطالبه و فریاد و نقد و چالش، و امروز خود مسئولیت گرفتهاند. آیا جوانان مؤمن انقلابی، فعالان جهادی و مدیران متقی که روزگاری اشرافیت، دنیاطلبی و رانتخواری کارگزاران سازندگی را نقد میکردند، ممکن است خود کارگزارانی شوند؟
⭕«مردمی بودن» یکی از وجوه هویتی و ارکان گفتمانی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است. مردمی بودن، شاقولها و معیارها و سنجههای مشخص و معینی دارد. ضمن آنکه تجربه گران و از برخی جهات نادرست دولتهای نهم و دهم اثبات میکند با مردم بودن و برای مردم بودن، با سپر کردن مردم برای پیشبرد اهداف شخصی و جناحی و تیغکشی روی نهادهایی مانند مجلس که اتفاقاً برآمده از خود مردم است، تفاوت دارد.
تلقی سطحی و حداقلی مردمی بودن، سر زدن به مردم و مرتباً از احوال آنان خبر گرفتن است.
اگر امام خمینی (ره) هشدار میداد که کاخنشینی خوی کاخنشینی در پی دارد و آن روزی که مسئولان خوی کاخنشینی پیدا کنند، باید فاتحه کشور را خواند؛ به این دلیل است که برخی رفتارها و برخی عادتها، هر اندازه هم حلال باشد، برای مدیر جمهوری اسلامی در هر سطحی که باشد، پسندیده و زیبنده نیست.
⭕اگر قدرت گرفتن، دسترسی به امکانات و وام و رانت و رفاهیاتی فراتر از زندگی روزمره مردم بیاورد؛ اگر قدرت گرفتن، رفت و آمد و حشر و نشر مدیر را با توده مردم از بین ببرد؛ اگر قدرت گرفتن، لمس و حس دردها و سختیها و دغدغههای مالی و معیشتی و روانی و روحی مردم را برای مدیر و مسئول بیمعنا کند؛ هر اندازه این مدیر و مسئول به مردم سر بزند و با آنها نشست و برخاست کند، مردمی نیست، چون خوی مردم را از دست داده است. مدیری که از اجارهبها، هزینه ثبتنام، قیمت مرغ و سیبزمینی باخبر باشد اما اینها برایش مسأله نباشد؛ اندک اندک از مردم فاصله میگیرد و اگر با شعار جهاد و انقلاب و سادهزیستی قدرت گرفته باشد، به تدریج شبیه همانهایی میشود که با شورش علیه آنان رأی گرفته و بالا آمده است. چه کنیم؟ مدیران جوان را مرتباً نهی از منکر کنیم؟
⭕اولاً واقعیت آن است که تجربههای حکمرانی در کشورهای مختلف میتواند به جمهوری اسلامی در تربیت و پرورش مدیران کارآمد و در عین حال متقی کمک کند. نمیتوان همه بار قانون را روی دوش اخلاق انداخت و تصور کرد به صرف خوب بودن عدهای، فساد ریشهکن میشود. نمیتوان دور مدیران جوان حزباللهی حرز دنیاگریزی کشید. قواعد و قوانینی همچون «دولت الکترونیک»، «تعارض منافع»، «شفافیت»، «سامانه سوتزنی» و ... میتوانند تیغ تیز و برنده وجدان عمومی را بر سر کسانی نگه دارند که اتفاقاً مدعیاند مردمیاند. نباید رانتها و اختصاصها را طبیعت مسئولیت یا مدیریت دانست. این تلقی اتفاقاً سبب میشود راه برای مردمینمایی و در عین حال مردمگریزی فراهم شود.
⭕ثانیاً تا آن ساعت و روزی که حکمرانی، پویا و هوشمند و دقیق و شفاف شود و پس از آن، همچنان به اخلاق نیازمندیم. قانون، کار را بر مدعیان اهل فریب سخت میکند اما راه را بر اختیار نمیبندد. از این روست که توضیح اینکه اگر شما مرتباً از مردم دم بزنی و دیدار مردمی ترتیب بدهی اما مثل مردم و در مردم زندگی نکنی، مردمی نیستی؛ مانع رهزنیهایی است که شیطانکها پیش پای شما میگذارند.
⭕️باید مردمی بودن را تعریف کرد. اولین معیار و شاقول مردمی بودن این است که سبک زندگیات مثل مردم باشد. مردم با چه میروند و میآیند؟ چقدر گوشت و مرغ میخورند و از کجا خرید میکنند؟ مردم کجا زندگی میکنند و چطور زندگی میکنند؟
اینجاست که باید گفت رفت و آمد با اتوبوس و مترو، هر اندازه مسئولیت شما سنگین باشد، شما را پیر میکند اما مؤمن و انقلابی نگه میدارد جوان مؤمن انقلابی