#تحلیل_نجباء
عراق و دوراهی تفاهم یا بحران؛
✍چهار پیام تظاهرات بغداد به جریان صدر
🔻امروز عراق شاهد تظاهرات گسترده بخشی از طرفداران گروههای شیعه در کمال آرامش و بدون تنش بود که دلالتها و پیامهایی را با خود داشت:
1⃣گروههای شیعه عراقی نشان دادند که برخلاف ادعاهای جریان صدر، طرفدارانی غیرنظامی دارند که حاضرند برای دفاع از ساختار سیاسی و حاکمیت عراق با وجود همه انتقادها موجود به آن به میدان بیایند.
◾️ به تعبیر دیگر خواسته طرفداران صدر به عنوان بخشی از جامعه عراقی باید از طریق رایزنی و گفتوگو پیگیری شود و نه هیچ راهکار دیگری! خط قرمزی که تجمع امروز بغداد رسم کرد از این قرار بود: "هرگونه اقدام به کودتا و یکجانبهگرایی ممنوع است."
2⃣ شعارها، دستنوشتهها و پلاکاردها دلالت برآن دارد که این بخش از جامعه عراق بر جایگاه مرجعیت دینی نجف تاکید داشته و آن را فصل الخطاب خود میداند. به گونهای که مانند بحران داعش، نگاه همه طیفهای دربرگیرنده چارچوب هماهنگی شیعیان به بیت حضرت آیتالله سیستانی است.
3⃣خواسته بخش وسیعی از جامعه عراق کنار رفتن مصطفی الکاظمی نخستوزیر پیشبرد امور عراق است. تظاهرات امروز بار دیگر پرده از این واقعثت برداشت که نارضایتیها از الکاظمی به حد غیرقابل اغماض رسیده و احتمال استمرار حضور او در الخضراء نزدیک به صفر است.
4⃣تظاهرکنندگان، هماهنگی و همکاری بسیار بالایی را با رهبران سیاسی، از خود نشان دادند. تاکید نوری المالکی و شیخ قیس الخزعلی بر عدم ورود به منطقه الخضراء که طرفداران جریان صدر در آن حضور دارند تماما رعایت شد و این تظاهرات برخلاف ادعای محمد صالح العراقی، شخصیت نزدیک به سید مقتدی بدون هیچ درگیری با نیروهای امنیتی پایان یافت.
👈باید دید جریان صدر به رهبری سید مقتدی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ جریانهای مختلف سیاسی عراق از کرد و اهل سنت گرفته تا شیعیان، مخالفت خود را با بیانیه دو روز پیش مقتدی صدر مبنی بر لزوم تغییر نظام ابراز داشتند.
👈آیا این جریان به فراخوانهای مختلف برای آغاز یک گفتوگوی فراگیر ملی تن خواهد داد یا همچنان بر راهبرد بحرانزای کنونی اصرار میورزد؟ زمان همهچیز را مشخص خواهد کرد!
🔴 #مقتدی_صدر از طرفدارانش و مردم بغداد خواسته بود که امروز نمازجمعه وحدت بخوانند
اما وقتی نمايندهاش پیام سراسر اهانت، تفرقهانگیز، تخریب حشدالشعبی و بیت مرجعيت شیعی را قرائت کرد، به خوبی نقشه شوم و فتنه انگیزانهاش برملا شد.
مقتدی صدر در پازل طرف غربی، عبری، عربی بازی میکند و هدفش ایجاد انشقاق بیشتر به جهت شعلهور کردن آتش اختلافات سیاسی در عراق است.
🔹قبلا گفتیم و مجددا يادآور میشویم؛ عراق حداقل تا ۲سال آینده آبستن حوادثی است که هدفش تضعیف جبهه مقاومت است و عروسک خیمه شب بازش هم مقتدی صدر است.
🔴گاندی: اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از امام حسین(ع) پیروی کند
🔹مهاتما گاندی رهبر سیاسی معنوی هندیها: من زندگی امام حسین علیه السلام، آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خواندهام و توجه کافی به صفحات کربلا نموندهام بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از امام حسین(ع) پیروی کند
💬 بایدن: ایمن الظواهری را کشتیم
🔹رئیس جمهور آمریکا: ما سرکرده سازمان تروریستی القاعده را در عملیاتی پهپادی در کابل کشتیم. او عمیقاً در برنامهریزی حمله ۱۱ سپتامبر شرکت داشت و برای چندین دهه مغز متفکر حملات به آمریکاییها بود. الظواهری ردپایی از قتل و خشونت علیه شهروندان آمریکایی پشت سرش داشت.
🔹اکنون عدالت برقرار شده و این سرکرده تروریستها دیگر وجود ندارد. مهم نیست کجا پنهان میشوید؛ اگر تهدیدی برای مردم ما باشید، ایالات متحده شما را پیدا کرده و ازبین خواهد برد
فرزندآوری_دکتربانکی پور.m4a
13.39M
🇮🇷
🔊 حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
🍃🌹🍃
🎙 سخنران: دکتر امیرحسین بانکی پور - « کارشناس مسائل اجتماعی»
♦️ چالش اروپا در واردات زغالسنگ
🔹 بحران انرژی در اروپا و نگرانیها در مورد کمبود آن در زمستان، کشورهای اروپایی را به افزایش ذخایر گاز سوق داده است اما زغالسنگ نیز به عنوان منبع دیگر انرژی، بار دیگر مورد توجه این کشورها قرار گرفته است. در حالی اروپا در سالهای گذشته به دلیل تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، مصرف زغالسنگ را کاهش داده بود، هماکنون برای آنکه بتواند میزان ذخایر گاز خود را افزایش دهد رو به زغالسنگ آورده است.
🔹 اروپا در این مسیر با مشکلاتی روبرو است. اتحادیه اروپا در بستههای تحریمی خود علیه روسیه، واردات زغالسنگ از این کشور را از ۱۹ مرداد ممنوع کرده است و واردات ۲ میلیون تن زغالسنگ در این ماه، آخرین محمولههای زغالسنگ از روسیه است. از سوی دیگر تأمین زغالسنگ از کشورهای دیگر و انتقال آن به اروپا با چالشهایی مواجه است.
🔹 کشورهای اندونزی، آفریقای جنوبی و کلمبیا به عنوان منابع بالقوه زغالسنگ مطرح هستند اما خرید از آنها هزینه بالایی را متوجه اتحادیه اروپا خواهد کرد. بهای زغالسنگ از سال گذشته میلادی تاکنون، افزایش چهار برابری را تجربه کرده است. همچنین مصرفکنندگانی همچون هند و کره جنوبی، رقبای اروپا در خرید زغالسنگ هستند.
🔴 سه نکته مهم درباره ترور الظواهری رهبر القاعده توسط آمریکا
1⃣ آمریکاییها مدعیاند بدون حضور زمینی، الظواهری را هدف قرار دادهاند! این زمانی پذیرفتنی است که بیش از ۵۰۰۰ افغان آموزش دیده CIA برای عملیاتهای اطلاعاتی در افغانستان و محیط پیرامونیاش طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ را نادیده بگیریم!
2⃣ عموماً حذف یک رهبر در شرایط اشراف اطلاعاتی با دو هدف صورت میپذیرد: نخست، کسب دستاورد سیاسی؛ دوم، اثرگذاری بر معادلات داخلی گروه مورد هدف
🔹باید منتظر بود و دید با حذف ايمن الظواهري وضعیت شاخه مرکزی القاعدة در رقابت برابر شاخههای منطقهای چگونه میشود و کدام جریان فکری، هدایت #القاعدة را در دست میگیرد و توازن داخلی آن به چه نحو پیش میرود؛ به طور حتم، تحلیل هدف دوم از اولی بسیار مهمتر است!
🔹باید در نظر داشت شاخه مرکزی در بسیاری موارد رویکرد و دیدگاهاش بسیار متفاوت از شاخههای منطقهای نظیر داعش و جبهةالنصرة بوده است
3⃣ آمریکا حضور الظواهری در کابل را نقض آشکار توافقات دوحه در سال ۲۰۲۰ میداند که طی آن طالبان متعهد شده بودند از القاعده در خاک خود میزبانی نکنند؛ طالبان هم آمریکا را متهم کرده که با حمله به خاک آنها از این توافقنامه سرپیچی کرده است. این جنگ زرگری هم نیازمند تحلیل نیست!
✍علی صمدزاده
1_1543354347.pdf
2.11M
🔸همزمان با آغاز ماه محرم، فایل پی دی اف کتاب پرفروش و پرمخاطب «سی آیه سیاسی»، تألیف دکتر شبیر فیروزیان و دکتر علیرضا معاف، که با محوریت ۳۰ آیه قرآن کریم به ۳۰ سوال و شبهه سیاسی روز جامعه پاسخ داده است، و تاکنون ۹ بار از سوی انتشارات ۹دی تجدید چاپ شده است، بصورت رایگان در دسترس عموم علاقه مندان و بخصوص روحانیون و مبلغان محترم قرار داده می شود.
⛔️پشت پرده و هدف ترور الظواهری چیست؟
✍مهدی جهان تیغی
✔️ بازی امنیتی جدید آمریکا در افغانستان
«جو بایدن» به صورت رسمی ترور ایمن الظواهری رهبر القاعده در افغانستان توسط نیروهای آمریکایی را تایید کرد. اما درباره این ترور دو نکته مهم ذیل قابل گفتن است.
1️⃣ اینکه آمریکایی ها ایمن الظواهری که از او به عنوان مغز و طراح عملیات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نام می برند، پس از دو دهه توانسته اند، به قتل برسانند افتخار قابل توجهی ندارد. زیرا ترور فردی که به گفته خود مقامات آمریکا طراح یکی بزرگترین عملیات های نظامی طول تاریخ علیه آمریکا بوده و نام او در واشنگتن در فهرست «بزرگترین تروریست های فراری» قرار داشته، آنهم پس از بیست سال تلاش اطلاعاتی و عملیات های ناموفق زیاد یک موفقیت بزرگ محسوب نمیشود. این در حالیست که هزاران نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریکایی ها سالهاست در افغانستان مستقر بوده و با این حال سالهای متمادی ایمن الظواهری توانسته بود بغل گوش آنها فعالیت ضدامنیتی کند. میزان ارزش اطلاعاتی و عملیاتی این ترور آنجا بیشتر دچار خدشه می شود که منابع رسمی رسانه ای آمریکا همانند نیویورک تایمز خبر داده اند که اولا الظواهری مدتهاست که در وسط کابل در کنار خانواده خود در حال زندگی روزمره بوده! و دوما روز حادثه در خانه وزیر داخلی طالبان به قتل رسیده است. انتشار خبری معنادار که شائبه خیانت را بیشتر از یک عملیات اطلاعاتی بزرگ برجسته میکند. خیانتی که ایمن الظواهری را به صورت یک هدف راحت و آشکار در بالکن یک خانه در وسط کابل تقدیم نیروی های آمریکایی کرده است. با این وجود انتشار جزئیات هدفمند این ترور می تواند، با هدف در معرض اتهام خیانت قرار دادن طالبان به منظور تشدید اختلافات میان القاعده و دولت فعلی افغانستان و ایجاد بازی های ضدامنیتی و دور تازه از ناامنی های به ظاهر کور ولی با اهداف مشخص اطلاعاتی نیز باشد.
2️⃣ اما جدای از اینکه جوبایدنِ افول کرده در نظرسنجیها و دموکراتهای نگران در آستانه انتخابات کنگره به یک دستاورد تبلیغاتی جدید برای پرستیژ مبارزه با تروریسم نیاز داشتند، هدفگذاری های ضدامنیتی خاص برای این حادثه نیز دور از ذهن نیست. القاعده از مخالفین جدی توسعه داعش در افغانستان بوده و هست. از مدت ها قبل برخی شواهد نشان میداد که آمریکاییها بی علاقه برای قدرت گرفتن داعش در افغانستان و احیای مجدد این نیرو در برابر ایران نیستند. حذف رهبر القاعده برای تضعیف این جریان و بهم خوردن موازنه گروه های تندرو مذهبی در افغانستان در برابر تدابیر امنیتی ایران و حتی ایجاد اهرم جدید امنیتی و نظامی علیه دولت طالبان به منظور تنظیم مجدد رفتار دولت جدید افغانستان با آمریکا از دیگر اهدافی هست که آمریکاییها از این ترور دنبال می کنند.
🔰 شکست پروژه درگیری شیعی_شیعی
✍ محمدرضا فرهادی
طرفداران جریان صدر مدتی است که صحنه عراق را چالشی کرده اند. در اولین گام این افراد، نماز جمعه را هفته گذشته در بغداد برگزار کردند و بعد از آن به سمت منطقه سبز بغداد حرکت و وارد پارلمان شدند. بعد از آن مقتدی صدر اعلام کرد که دو رکعت نماز شکر بجا آورید و برگردید. اما ماجرا به این وضعیت ختم نشد و طرفداران جریان صدر بار دیگر وارد پارلمان شدند و همین امر منجر به این شد که حلبوسی جلسات پارلمان را به حال تعلیق در آورد. این در حالی است که قرار بود در جلسات آینده مجلس، تکلیف رئیس جمهور و نخست وزیر تعیین شود. حال باتوجه به اتفاقات رخ داده باید به این سوال پاسخ داد که اهداف جریان صدر از ایجاد چنین وضعیتی چیست؟
۱. مقتدی صدر با این اقدام خود یک حرکت اجتماعی برپایه سیاسی انجام داد. یعنی این اقدام پیامی مهم برای جریان های سیاسی داشت که جریان وی توان بسیج عمومی و اختلال در روند سیاسی را دارد. در واقع یک حرکت اجتماعی برای تاثیر گذاری بر روند سیاسی بود.
۲. مقتدی صدر هیچ گاه به این گزاره فکر نمی کرد که پارلمان استعفای نمایندگان حامی این جریان را بپذیرد. در واقع صدر معتقد بود که با استعفای نمایندگان جریان صدری، سایر ائتلاف ها نیز در همراهی با آن استفعا خواهند داد. اما در واقع مشاهده شد که نه تنها سایر احزاب به سمت استعفا نرفتند، بلکه پارلمان صرف ۲۴ ساعت نمایندگان جدید را نیز انتخاب کرد و این امر منجر به این شد که چارچوب هماهنگی به عنوان فراکسیون اکثریت، گزینه نخست وزیری را نیز معرفی کند. این مسائل چندان مورد پسند جریان صدر قرار نگرفت و اتفاقات کنونی نشات گرفته از همین مسائل است.
دلایل دیگری را هم میتوان مطرح کرد اما نکته مهمی که به آن اشاره باید کرد، سناریویی است که از چند روز گذشته و در عرصه رسانه ای به ویژه رسانه های سعودی،اماراتی و آمریکایی بر روی آن تمرکز ویژه کرده اند و آن گزاره جنگ شیعی-شیعی است. امری که این بازیگران به مدت ۱۰ ماه است که به هر طریقی به دنبال اجرای آن در عراق هستند و تاکنون نیز ناکام مانده اند. در اینمرحله و باتوجه به حضور طرفداران جریان صدر مترصد حضور و کشاندن طرفداران چارچوب هماهنگی و تقابل آنها با یکدیگر بودند که با هوشیاری جریان اطارتنسیقی و اعلام عدم هرگونه اعتراض خیابانی، این سناریوی رسانه ای با شکست مواجه شد.
🔺حاشیه بازی!
✍محمد ایمانی
▪️دیروز در محل جلسات دولت، تفاهم نامه احداث دو مجتمع پالایشگاهی به ارزش ۱۷.۸ میلیارد دلار امضا شد که بر اساس آن قرار است ساخت پتروپالایشگاه «شهید قاسم سلیمانی» در بندر عباس و پالایشگاه «مروارید مکران» در جاسک، هر کدام با ظرفیت پالایش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز تامین مالی شود این تفاهمنامه بین "بانکهای ملی، تجارت و رفاه کارگران، گروه توسعه تدبیر انرژی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت سرمایهگذاری اهداف و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران"، و همچنین بین "گروه اقتصاد مفید و بانکهای ملت، ملی، تجارت و پارسیان" امضا شد
▪️این خبر رویداد بود؛ اما جریان حاشیه ساز، عکس بالا را که تصویر جلسات دولت روحانی است، کنار تصویر جدید (پایین) گذاشت و نتیجه گرفت که دولت رئیسی با انداختن گلیم به جای فرش در زیر پا، ریاکاری می کند! فضای مجازی ساعت ها پر بود از بحث در این باره که تغییر دکور، ریاکاری و ظاهر سازی هست یا نیست! اصلا فراموش شد که دولت دست روی دست نگذاشته و مصمم به تاسیس مجتمع های پترو پالایشگاهی با استفاده از ظرفیت های فنی و سرمایه گذاری داخلی است