🔻مجوز بایدن برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران
🔹دولت جو بایدن هفته گذشته نسبت به معافیت تحریمی که به عراق اجازه میدهد بهای برق خریداری شده از ایران را پرداخت کند، چراغ سبز نشان داده است.
🔹براساس این معافیت عراق اجازه پیدا می کند تا بدهی های چند صد میلیون دلاری خود را به ایران بپردازد.
🔹این معافیت یک روز پس از آن صادر شد که مقام های دولت بایدن اظهارات مقامات ایران مبنی بر اجازه آمریکا برای هموار شدن مسیر پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار به تهران را رد کرده بودند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تلاوت زیبا از یک نظامی ارتش ایران چند میلیون بازدید در یوتیوب داشته. برای خیلی از مخاطبان مسلمان از کشورهای اسلامی تلاوت زیبای قرآن از یک نظامی درجه دار عجیب و جالب بوده.
📄بیانیه مرکز مستشاری ایران در سوریه
🔹شب گذشته، اشغالگران آمریکایی از منطقه اشغالی التنف، به نقاط غیرنظامی در منطقه دیرالزور حمله کردند، اهداف هدف قرار گرفته، فروشگاه های مواد غذایی و مراکز خدماتی هستند.
در نتیجه این حمله تعدادی شهید و مجروح بیگناه که هیچ تقصیری جز این ندارند که در آن منطقه مشغول خدمت به مردم خود هستند، آسیب دیدند.
ما کاملاً آگاه هستیم که اشغالگر آمریکایی به دنبال به دست آوردن تلفات در میان صفوف ما به بهانه های سستی است که او همیشه برای عملیات های جنایتکارانه خود توجیه کرده است.
🔹بر این اساس موارد زیر را اعلام می کنیم:
اولا: ماموریت و حضور ما در سوریه همیشه کمک به دولت سوریه و با عنوان مقابله با گروه های تروریستی و پروژه تکفیری و در راس آن داعش بوده است.
🔸️ثانیاً: در طول سالیان متمادی منطقه مورد هجمه دشمنان آمریکایی قرار گرفته تا معادله ای را تحمیل کند و بهانه آنها همیشه این بوده است که به منابع آتش پاسخ می دهند. آنها بر اساس باورهای خود و شایعات به دنبال هدف قرار دادن تسلیحات دقیق و تجهیزات حساسی هستند که توسط ايران منتقل می شود و تهدیدی برای اسراییل است.
🔹️ثالثاً: با توجه به مطالب فوق و پس از این حمله که از منطقه التنف سوریه تحت اشغال آمریکا انجام شد، به دشمن آمریکایی هشدار می دهیم که ما دست بالا را داریم و در صورتی که مراکز و نیروهای ما در خاک سوریه هدف قرار بگیرند، توانایی پاسخ داریم.
جمعه ۲۴ مارس ۲۰۲۳ میلادی
✳️سناریو ترسناک ناترازی بنزین/ با تداوم تداوم شرایط موجود نفتی برای صادرات باقی نمیماند
🔹مصطفی سعیدی| وزارت نفت در گزارشی با عنوان "سند تامين انرژي بخش حمل و نقل كشور تا افق ۱۴۲۰" میزان مصرف بنزین در سال ۱۴۲۰ را با در نظر گرفتن ۳ فرض مختلف در نحوه مصرف به ترتیب ۹۰، ۱۴۰ و ۲۰۵ میلیون لیتر در روز، پیش بینی کرده است.
🔹بعد از گذر از بحران کرونا، روند مصرف بنزین به طور متوسط از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز به ۱۲۵ میلیون لیتر در روز افزایش یافت (۲۵ درصد افزایش) که در حال حاضر در پیک مصرف به ۱۴۴ میلیون لیتر در روز نیز رسیده است.
🔹در واقع در بدترین سناریو گزارش وزارت نفت نیز افزایش ۲۵ درصدی مصرف بنزین پیش بینی نشده بود؛ حال با ادامه شرایط فعلی و عدم تغییر ریل گذاری سیاستی، خوشبینانه سالانه شاهد رشد ۵ درصدی مصرف بنزین خواهیم بود که تا سال ۱۴۲۰ مصرف بنزین حدود ۲.۴ برابر خواهد شد.
🔹در واقع در سال ۱۴۲۰ به ۳۰۰ میلیون لیتر در روز مصرف بنزین خواهیم رسید؛ مفهوم این عدد این است که باید ۲ میلیون بشکه در روز نفت خام صادراتی را نیز به سوخت ( بنزین و گازوئیل) تبدیل کرد تا تقاضای داخلی تامین گردد. در حالی که روند مصرف بنزین در بسیاری از کشورها سالهاست که ثابت مانده است.
🔹سیاست اتخاذی کشور در حال حاضر تامین تقاضا سوخت کشور با رویکرد احداث پالایشگاه است. این رویکرد تنها مسکنی کوتاه مدت بوده و اتفاقا خطرات جبران پذیر خود را دارد. در حال حاضر نیمی از نفت تولیدی کشور فرآورده سوختی میشود و در نهایت دود هوا خواهد شد، به معنای دیگر در ۲۰ سال آینده تمام نفت تولیدی کشور به این موضوع اختصاص دارد.
🔹باید رویکرد بهینه سازی و کنترل مصرف سوخت مقدمتر از تامین تقاضا سوخت در بدنه دولت پیگیری شود. به جای ساخت پالایشگاههای جدید جهت تامین تقاضا سوخت، روی خودروهای هیبریدی با مصرف بسیار کمتر سرمایه گذاری کرد یا برای اسقاط خودروهای فرسوده سرمایه گذاری انجام شود.
🔹البته به نظر بنده بدون اعمال سیاستهای قیمتی تمام راهکارهای بهینه سازی مصرف سوخت تقریبا ناکارآمد است. مثلا وقتی قیمت بنزین غیر واقعی باشد، میصرفد روغن موتور خودرو را با فاصله زمانی بیشتری تعویض کنید حتی اگر مصرف بنزین خودرو نیز افزایش یابد، زیرا مصرف بنزین خودرو اهمیتی ندارد.
اعتراف نیویورک تایمز به ناکامی سیستم پدافندی آمریکا
🔸️نیویورک تایمز به نقل ازمنابع رسمی نوشته: سامانه دفاع هوایی آمریکا هنگام حمله پنجشنبه(که به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی و زخمی شدن ۶ نفر منجر شد) فعال نشده است.
🔸️در واقع پدافند آنها متوجه پهپادهای رادارگریز مقاومت نشده اند و تکنولوژی غربی بازهم در برابر تکنولوژی مقاومت شکست خورد.
چرا پدافند آمریکا در برابر پهپادهای مقاومت عمل نمی کند ؟
1️⃣ این پهپادها بسیار کوچک اند و در نتیجه سطح مقطع راداری پایینی دارند
2️⃣ پهپادها در ارتفاع بسیار پایین پرواز می کنند و عوارض زمین به مخفی بودنشان کمک شایانی می کند ؛ همچنین حرکت در ارتفاع زیر ۲۰متر شناسایی آنان را برای سیستم های پدافندی بسیار مشکل کرده است .
3️⃣ پهپادهای مقاومت ارزان قیمت هستند و با توجه به مشابه بودن برخی قطعات آنها با نمونه های تجاری و غیرنظامی، می توان در تیراژ بسیار بالا آنان را تولید نمود و بدون محدودیت آنها را به سمت هدف پرتاب کرد .
4️⃣ معمولا پهپادهای انتحاری مقاومت به صورت کات لینک (قطع ارتباط از مبداء پرتاب و حرکت با استفاده از هوش مصنوعی) عمل می کنند و همین امر سیستم جنگال طرف مقابل را کاملا بی اثر می کند .
5️⃣ دقت پهپادهای انتحاری مقاومت بسیار بالاست و این ویژگی نیز به موفق بودن حملات کمک بسیاری می کند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بخش اصلی و عمده قاچاق گازوئیل کشور مربوط به نیروگاه ها و به میزان ۱.۵ میلیارد لیتر در سال است
🔹این حجم بالای تخلف را رها کرده ایم و یقه راننده بدبختی که یک باک اضافی در اتوبوسش ایجاد کرده را چسبیده ایم تا مثلا جلوی قاچاق گازوئیل را بگیریم!
🗣مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس:
🔸نهادهای نظارتی از مجلس تقاضا کرده اند فکری به حال حجم بالای تخلفات نیروگاه ها در قاچاق سوخت انجام دهد
🔹برخی تانکرهای وارد شده به نیروگاه با فاکتورسازی سوخت مایع را تخلیه نمیکنند تا با چندین برابر قیمت به خارج قاچاق کنند.
🛑 بازیگران جبههی مقاومت چه کسانی هستند؟
✅رهبر معظم انقلاب، در اول فروردین ۱۴۰۲ در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع) فرمودند:
...ملّت ایران جبههی مقاومت را حمایت میکند. ما حمایت از جبههی مقاومت را صریحاً اعلام میکنیم.
⭕️براستی جبههی مقاومت شامل چه کسانی و چه گروههایی میشود؟ و چه خصوصیاتی دارند؟
1⃣ جبههی مقاومت شامل: نیروها و گروههایی است که هستهی اصلی اردوگاه سلطه ستیزان و حاملان گفتمان مقاومت را تشکیل میدهند.
2⃣ این نیروها و گروهها در منطقهی غرب آسیا با محوریت و حمایت جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدامات و طرحهای اردوگاه سلطهگران و گفتمان سلطه قرار دارند.
3⃣ بر این اساس بازیگران اصلی محور مقاومت عبارتند از: جمهوری اسلامی ایران، حزبالله لبنان، حشدالشعبی عراق، حکومت سوریه، حماس و جهاد اسلامی فلسطین، انصارالله یمن، بخشی از شیعیان افغانستان (لشکر فاطمیون از این گروه هست) و گروهی از شیعیان پاکستان (لشکر زینبیون).
4⃣ جمهوری اسلامی ایران نقطهی کانونی و پیوند دهندهی نیروها و بازیگران جبههی مقاومت است.
5⃣ شرط لازم برای تداوم جبههی مقاومت، وجود جمهوری اسلامی ایران، هم از نظر گفتمانی و معنوی و هم از نظر حمایتهای مالی، اعم از اقتصادی و نظامی است.
6⃣ دیگر بازیگران جبههی مقاومت هر کدام با توجه به دوری و نزدیکی آنها با گفتمان مقاومت و گفتمان سلطه ارزیابی میشوند.(دارای جایگاه یکسان نیستند)
7⃣مرکزیت و رهبری جمهوری اسلامی ایران در جبهه مقاومت به معنای سلسلهمراتب متعارف، آن گونه که در روابط بین الملل شناخته میشود نیست.
8⃣ حمایتهای مادی و معنوی جمهوری اسلامی ایران از جبههی مقاومت، به معنی تحت تسلط قرار دادن یا انتظار سرسپردگی و گوش به فرمان بودن بازیگران و نیروهای این جبهه نسبت به جمهوری اسلامی ایران نیست.
9⃣ رابطهی جمهوری اسلامی ایران با بازیگران و گروههای جبههی مقاومت، هیچ شباهتی با رابطهی برخی کشورها که حمایتهای مالی، مادی و معنوی میکنند و در مقابل انتظار فعالیت یا اقدامات خاصی از آنها داشته باشند، نیست.
🔟 رابطهی جمهوری اسلامی ایران با بازیگران و نیروهای جبههی مقاومت بیشتر رابطهی گفتمانی و معنوی است، هرچند ممکن است این رابطه، مزایایی از جمله کمک به تقویت بازدارندگی نظامی، امنیتی و افزایش نفوذ سیاسی ایران در منطقه و همچنین ارتقای جایگاه و نقش نیروها و گروههای این جبهه، در جوامع و کشورهای خود را نیز در پی داشته باشد.
1⃣1⃣ جبههی مقاومت شامل همه نیروهایی میشود که حاضر نیستند گفتمان جریان اصلی و مسلط بینالمللی(نظام سلطه) را بپذیرند.
2⃣1⃣ در شاکلهی اندیشهی جبههی مقاومت، هر بازیگری که در برابر جریان اصلی و نظام سلطه (آمریکا و اسرائیل) بایستد، بخشی از جریان مقاومت خواهد بود، به خاطر همین رهبر معظم انقلاب در همین راستا مقاومت ملت ویتنام و شخصیتهای برجستهی آن مثل «هوشی مینه» و «ژنرال جیاپ» در مقابل بیگانگان، مقاومت مردم افغانستان مقابل تجاوزات و اشغالگری انگلیس، شوروی و آمریکا و حرکت الهامبخش ونزوئلا در مقابل سیاستهای استکباری را تحسین کردند.
3⃣1⃣ به معنای خاص منظور از جبههی مقاومت: مجموعه بازیگران دولتی و غیردولتی است که بر محور و رهبریت جمهوری اسلامی ایران در مقابل نظام سلطه به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارند.
4⃣1⃣ جمهوری اسلامی ایران به عنوان ستون اصلی و در مرتبهی بعد حزبالله لبنان بهعنوان مهمترین بازیگر و در ادامه گروه فلسطینی جهاد اسلامی و حماس، گروههای عراقی به ویژه سازمان بدر، کتائب حزبالله حرکت النجبا و عصائب اهلالحق، نیروهای اصلی دولت سوریه، انصارالله یمن، بازیگران جبههی مقاومت محسوب میشوند.
5⃣1⃣ همه این گروهها، جایگاه یکسانی در جبههی مقاومت ندارند. مثلاً نزدیکی و رابطهی ایدئولوژیک و استراتژیکی حزبالله لبنان، گروههای عراقی و جهاد اسلامی فلسطین به جمهوری اسلامی ایران(بهعنوان مرکز اصلی جبههی مقاومت) مانند نزدیکی و رابطه دولت سوریه، حماس و انصارالله یمن با ایران نیست.
6⃣1⃣ هر گروه و بازیگری با ورود به جبههی مقاومت، قدرتمند میشود و فاصله گرفتن هر کدام از گروهها و بازیگران از این جبهه، جز ضعف و ناتوانی برای او چیزی بههمراه ندارد. مثلاً کشور سوریه اگر بخواهد در جبههی مقاومت نباشد، هم برای بازیگران جبههی مقاومت و هم برای کشورهای منطقه و هم برای دشمنان، جزء کشورهای عربی دست چندم بیاهمیت واقع میشود.
✍ رسول جوکار
11.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 دغدغه رسانههای آمریکایی از تغییر توازن منطقهای با خرید سوخو-۳۵ توسط ایران
بصیر
🔻ارزیابی آمریکا از آیت الله منتظری چه بود ؟
✅ارزیابی سفارت آمریکا از آیتالله منتظری چه بود؟
🔹اعضای سفارت آمریکا در تهران تا آخرین روزهای پیش از تسخیر لانه جاسوسی در ١٣ آبان 5٨ مشغول فعالیت بودند. آنچه سفارت آمریکا را «لانه جاسوسی» کرد، نه اقدامات عادی دیپلماتیک آن، بلکه اقدامات جاسوسی و مخفی آنها بود. به همین خاطر تنها کسانی به عنوان منبع و جاسوس آمریکا معرفی شدند که اثبات شد عالمانه و عامدانه با نمایندگان سازمان سیا مرتبط و برای آنها مشغول جاسوسی بودهاند. وگرنه بودند افرادی که تنها در چارچوب تعاملات رسمی و دیپلماتیک با اعضای سفارت آمریکا تعامل داشتهاند و اسناد بدستآمده از سفارت نیز همین را تایید میکرد.
🔹ششم آبان آیتالله منتظری، رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی با معرفی و هماهنگی وزارت امور خارجه، میزبان دو دیپلمات سفارت آمریکا بود. در این ملاقات 45 دقیقهای، طبق معمول طرف آمریکایی با سوالاتش در جستجوی تحلیل چهرههای انقلاب از اوضاع و شرایط داخلی و بینالمللی بود. در تعارفات معموله، آمریکاییها از درک درد و رنج مردم در راه مبارزه و پیروزی انقلاب گفتند و آیتالله منتظری دغدغههای حقوق بشری کارتر را تحسین کرد و گفت وقتی در زندان بوده از رای آوردن او خوشحال شده است.
🔹بحثهای جدی نیز حول انتقاد آیتالله منتظری از نزدیکی آمریکا و اسرائیل و انتقاد آمریکاییها از اخراج خبرنگارانشان از ایران دور زد. مسالهای که باعث گلایه ی طرف ایرانی از تصویر ارائه شده از ایران توسط رسانههای آمریکایی شد. این دیدار نهایتا با بحث درباره هوشیاری مردم کشورهای جهان سوم و محترم شناختن آن توسط آمریکا به پایان رسید.
🔹بروس لینگن، کاردار سفارت در پایان گزارش این ملاقات، در ارزیابی شخصیت آیتالله منتظری چنین نوشت: «با توجه به این ملاقات کوتاه مدت، ما چنین احساس میکنیم که وی یک متفکر سیاسی متبحر نبوده و اکثر مطالبی که به وی استناد می شود، یا برایش نوشته شده و یا توسط دیگران در دهانش گذاشتهاند.»
📚منبع: اسناد لانه جاسوسی، ج دهم، ص ۷۰۶