فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 چرا اسرائیل ثبت احوال سوریه را بمباران کرد؟
🔺دکتر بیژن پیروز - استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران:
🔸اسرائیل ساختمان ثبت احوال سوریه را هم بمباران کرده که شاید یکی از دلایل آن، سوری جا زدن همه خارجیهایی باشد که این روزها وارد این کشور شدهاند. تمام مراکز اطلاعاتی و علمی هم مورد هدف قرار گرفتهاند. جوخههای ترور افراد متخصص هم از قبل تشکیل شده بودند.
🌐 اسرائیل و سوریه مطلوب
🔹در ماه های اخیر حملات اسرائیل به مناطق مختلف سوریه پرتعداد شده بود و به طور مشخص هدف آن تضعیف پشتیبانی از جبهه لبنان بود. اما بعد از سقوط حکومت بشار اسد، راهبرد و رفتار صهیونیست ها در یک هفته اخیر نشان دهنده آن است که تل آویو نگاهی متفاوت و فراتر از «سوریه پشتیبان» لبنان را دنبال میکند.
💢 سوریه ضعیف، فرصتی برای تطبیع
🔸 سوریه ضعیف لزوما به معنای نبود حاکمیت قدرتمند و یکپارچه در مرزهای کنونی سوری نیست، بلکه وجود یک حاکمیت با مولفه های تضعیف شده اقتداری در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و بالاخص نظامی با تمرکز بر نیروهای هوایی است. حملات گسترده به مراکز نظامی (بیش از ۶۵۰ حمله) و هدف قرار دادن مراکز استراتژیک تولیدی و تحقیقانی تکمیل کننده این پازل است. سوریه ضعیف، بهترین فرصت برای تطبیع یا عادیسازی است.
💢تلاش برای الحاق کامل جولان
🔸منطقه بلندی های جولان از جنگ ۱۹۶۷و سپس تغییرات اندکی در ۱۹۷۳، مولفه نخست تصمیم گیری میان روابط تل آویو و دمشق بوده است. منطقه جولان بهواسطه جایگاه استراتژیک و حساس آن به واسطه مشرف بودن آن بر سرزمینهای مجاور از جمله دمشق، حیفا و مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی که بخش عظیمی از جمعیت صهیونیستها را شامل میشود، همواره حساسیتبرانگیز بوده است. مسئله آب، انرژی، کشاورزی و ... از دیگر عواملی است که بر اهمیت جولان میافزاید.
🔸 با آغاز بحران سوریه و تلاش غربیها برای ساقط کردن بشار اسد و تجزیه سوریه، صهیونیستها بسیار به تکمیل فرآیند اشغال گری خود در جولان امیدوار شدند. صهیونیستها تلاشهای فراوانی برای تغییر ماهیت بافت اجتماعی آن انجام دادهاند. از بدو اشغال، اسرائيل بهسرعت به گسترش شهرکهای یهودینشین در اين منطقه اقدام كرد. هرچند اين شهرکها تراكم جمعيتي مهمي را در آنجا ايجاد نکردهاند، ولي جايگاه دفاعي و توليد محصولات زراعي آن غیرقابلانکار به نظر میرسد.
🔸 اين مجموعه مسكوني- توليدي شامل شهر كزارين، ۱۱كيبوتس (مجتمع کشاورزی)، ۳ روستاي نمونه گردشگري و ۶ مركز خدماتي، ۲ تعاوني كشاورزي است. در طي سالهای اخير، رژيم صهيونيستي بر تعداد شهرکها افزوده است. تاکنون بیش از ۳۰ شهرک صهیونیستی در آن ایجاد کردهاند. اکنون حدود ۲۰ هزار نفر از یهودیان اسرائیلی در بلندیهای جولان سکونت دارند و تنها ۲۰ هزار سوری در حال حاضر هنوز در جولان ماندهاند. از این ۲۰ هزار نفر باقیمانده از ساکنان اصلی جولان پیش از اشغال ۱۷۰۰۰ دروزي و ۳۰۰۰ علوي هستند.
🔸لذا با همراه کردن دروزی ها، کاملا میتوان جولان را از منظر اجتماعی، اماده الحاقی کامل به سرزمین های صهیونیستی دانست. بلندی های جولان دهه هاست بخشی از آن در اشغال است. اما پیشروی های اخیر (حدود ۱۰ کیلومتر) و اشغال برخی روستاهای دروزی بالاخص در جبل الشیخ، اشغال کامل جولان و الحاق آن به اسرائیل را ممکن میکند و حتی فرصتی حقوقی برای برگزاری یک اقدام بین المللی مثل رای گیری برای الحاق را فراهم میسازد. لذا اگر معادلات تغییر نکند و حضور نظامی صهیونیست ها بیش از 6 ماه ادامه یابد، میتوان آغاز الحاق کل جولان از جمله جبل الشیخ و روستاهای آن را متصور بود.
💢 کریدورهای انرژی؛ کریدور داوود بدیلی برای آی مک!
🔸با تحولات اخیر برخی تحلیلگران و رسانه های عربی و غربی سخن از کریدوری جدید به نام کریدور داوود مطرح کردند که از کشورهای حاشیه خلیج فارس شروع، به شمال عراق و منطقه تنف وصل و از آنجا از حسکه، حمص، جنوب سوریه و بلندی های جولان وارد سرزمین های اشغالی میشود. کریدوری برای اتصال عراق، ترکیه، سوریه به سرزمین های اشغالی و انتقال آن به اروپا است.
🔸اما این کریدور بر روی کاغذ با ملاحظات فراوان فنی، اقتصادی و منافع بازیگران روبروست. بنظر میرسد کریدور اصلی و حیاتی برای صهیونیست ها آی مک خواهد بود. کریدوری میان هند- اروپا با عبور از امارات، عربستان، اردن و سرزمین های اشغالی است.
یکی از رقبای این کریدور کشورهای شمال شامات یعنی سوریه، ترکیه و حتی عراق است. وقتی این مسیر را در مقابل جاده ابریشم یا مسیر روسها برای اروپا ببینیم، سوریه ناامن و ضعیف بهترین سناریو برای کریدور آی مک است.
💢جمعبندی
✅ پلن صهیونیستها در سوریه در حداقلیترین شکل، تحت تاثیرقرار دادن جبهه پشتیبانی لبنان و مقاومت است. اما کنش اسرائیل نشان از اجرای پلنهای مطلوب دیگری است. سوریه ضعیف با حکومتی یکدست یا فدرالی با حاکمیتی غیر ایدئولوژیک و درگیر ثبات و روزمرگی داخلی بهترین سناریو است. برای تل آویو تطبیع پلن نهایی است، اما در دوران گذر سعی خواهد کرد شرایطی چون دوران اسد را دنبال کند، شرایطی که بر یک توافق نانوشته استوار بود و طرفین همدیگر را هدف قرار نمیدانند.
/ اندیشکده تهران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیلگر ایرانی آب پاکی را روی دست مجری بیبیسی ریخت؛ نقش ایران در خاورمیانه غیرقابل انکار است!
🔹«احمد رضا دانش» در واکنش به لفاظی مجری بیبیسی: اینکه نگاه کنیم آنچه در سوریه اتفاق افتاده در ایران نیز ممکن است اتفاق بیفتد، خندهدار است؛ در ایران هرگز چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.
🔹هر اتفاقی در خاورمیانه بیفتد، ایران یک نقش بسیار بیبدیل دارد و این چیزیست که اسرائیل نمیخواهد. اسرائیل دوست دارد جوری القا کند که در حال نابود کردن ایران است؛ مقاومت هنوز زنده است و نشانه آن هم اینست که گروگانهای اسرائیلی اکنون کجا هستند؟!
🔺️اصلاح طلب یا اصولگرا فرقی ندارد؛ اگر دلسوز ایران هستید، این مطلب را تا آخر بخوانید!
🔹مردم ما یکی از سیاسی ترین مردمان دنیا هستند؛ این البته بد نیست؛ نه تنها بد نیست که گاهی مزیت است؛ اینکه هموطنانمان به امورات سیاسی علاقمند اند و به منظور آگاهی، مسائل مختلفی را از طریق رسانه ها دنبال میکنند و به نسبت مردم سایر کشورها سواد سیاسی بیشتری دارند جای خوشحالی است. این وسط اما یک ایراد عمده وجود دارد، و آن این است که ایرانیان به محض سیاسی شدن در دام جریانهای منفعت طلب می افتند و به نوعی مشتریِ حوادث سیاسی و زد و خوردهای بین جریان های اصلاح طلب و اصولگرا میشوند و متاسفانه تمام اطلاعات خود را از این رهگذر کسب میکنند.
🔹بعضیها گرفتار رسانه ها و چهره های افراطی اصلاح طلب، و بعضیها نیز مخاطب افراطیون جریان اصولگرا که [از قضا خود را انقلابی مینامند] میشوند؛ زیست مجازی در این فضاها چیزی جز تزریق تنفر به جامعه به ارمغان نمی آورد. باید مردم را از این خطر آگاه کرد؛ من همیشه در جلسات سیاسی و رسانه ای، مخاطبین خودم را بیش از حضور در کانالها و اکانتهای چهره ها و بلاگرهای افراطیِ سیاسی، اولا به خواندن رسانه های رهبری و ثانیا به مطالعه اخبار منطقه و بین الملل دعوت میکنم؛ همیشه میگویم بجای خواندن اخبار زد و خوردهای جریانهای داخلی، بروید اخبار و تحلیل های مسائل منطقه و جهان را بخوانید و گوش بدهید؛ چون میدانم آن کسی که به اهمیت جایگاه ایران در منطقه آگاه شد، خطرات را درک کرد، اهمیت امنیت و عمق استراتژیک را فهمید، بر جغرافیای سیاسی کشورمان تسلط یافت، تهدیدهای دشمن را متوجه شد و با راهکارهای تبدیل آنها به فرصت آشنا گشت، و سپس از این زاویه به مسائل داخلی نگریست، بسیاری از دعواهای سیاسیِ داخلی خود به خود در نظرش رنگ میبازد.
🔹بسیاری افراد را، از هر دو جناح سیاسی کشورمان میشناسم که با افزایش اطلاعات سیاست منطقه ای و بین المللیِ خود، حالا چندان راغب به مشارکت در کل کل های جناحی نیستند. از دید منطقه ای که نگاه میکنید، آنگاه ارزش امنیت را میفهمید، اهمیت اتحاد را متوجه میشوید و همین مسئله به مرور شما را از مباحث جنجالی و بی ارزشِ حاشیه ای، غیر ضرور، و مهمتر از همه خارج از اولویت دور میکند، شما را زمان شناس و دلسوزتر از گذشته بار می آورد؛ آنگاه شما بطور واقعی طرفدار وحدت و اتحاد همه مردم ایران فارغ از نگاه های سیاسی و گرایش هایشان خواهید شد؛ آن وقت است که بطور واقعی درک خواهید کرد به حمایت تک تک ایرانیان از نظام نیازمندیم؛ آن وقت است که میفهمید انتخابات چقدر مهم است، مشارکت بالا در انتخابات تا چه اندازه حیاتی است؛ آنجا تازه به دغدغه های رهبری پی خواهید برد؛ آنجا است که من فکر میکنم ایرانیان قدر یکدیگر را بهتر میفهمند. در چنین مرحله ای است که شناخت شما به مسائل عمیق تر میشود و دوست و دشمن را بهتر میشناسید.
🔹مدت ها است به این نتیجه رسیده ام غالب چهره هایی که صرفا به مجادلات سیاسیِ داخلی میپردازند، بیش از آنکه دلسوز باشند فرصت طلب و منفعت طلب اند! خوشبختانه اخیرا بازار تحلیل های منطقه ای و بین المللی داغ تر شده و حوادث اخیر نیز ناخودآگاه توجهات را به سمت این حوزه افزایش داده است؛ این اتفاقِ خوبی است که مردم، ایران را از بیرون میبینند و فکر میکنم باید بیشتر در این حوزه تمرکز شود. اکثریت قریب به اتفاق آنهایی که در این فضا هستند بجای آنکه در چنین برهه حساسی به دنبال لایحه حجاب یا انتصاب ظریف و جدل های اینچنینی باشند، شب تا صبح به این فکر میکنند که چطور میشود به ایرانی متحد رسید که از میان این همه تهدید، اعم از پروژه های براندازی، اغتشاش، تجزیه کشور، تهدید های ژئوپلیتیکی، تنگناهای سیاسی، و تحریم های اقتصادی سربلند بیرون بیاید.
🔹آری دوستان! خبر بخوانید؛ زیاد هم بخوانید؛ ولی کمتر به جدل های اصلاحی و اصولی ورود کنید؛ آن حوزه ها را بگذارید برای آدم های خودش! برای فرصت طلبان؛ برای منفعت طلبان! شما ایران را از دریچه منطقه و بین الملل ببینید؛ به شما قول میدهم نظرتان تغییر کند؛ نظرتان قطعا تغییر خواهد کرد اگر که البته، ایران دوست و دلسوز باشید!
#عبدالرحیم_انصاری
🔰سیاستهای قابل دفاع
🔹تحلیل زوایای پیدا و پنهان رویداد مهم سقوط حاکمیت اسد و رصد تحولات سوریه پساسقوط به مثابه چهارراه حوادث مهم منطقه غرب آسیا بسیار اهمیت دارد. در این زمینه زیرسؤال بردن راهبردها و سیاستهای دیروز جمهوری اسلامی در منطقه و سوریه به دلیل وضعیت امروز آن، یکی از مهمترین دستور کارهای این روزهای دشمن است و باید درباره آن با جامعه سخن گفت؛ چرا که شبههافکنی دشمن میتواند بر سرمایه اجتماعی نظام تأثیر بگذارد؛ از این رو باید با جهاد تبیین اول صحنه را برای افکار عمومی، به ویژه جوانان کشور روشن کرد و غبار فتنهانگیزی دشمن را از حقیقت زدود و در وهله بعد، باید ریز به ریز سیاستها و راهبردهای کشور را تشریح و تبیین کرد و به محضر ملت شریف گزارش کار داد.
🔸این قلم مدعی است همه راهبردها و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه به ویژه مقاومت قابل دفاع است؛ چرا که پشت تصمیمگیریهای همه دولتها عقلانیتی بوده که همواره از اجراییسازی سیاستها با دو ویژگی مهم؛ «رعایت جایگاه کشور به لحاظ الهامبخشی در الگوی حاکمیت اسلامی» و «حفظ بیشینه منافع برای ملت ایران» در ذیل نظام ولایی حمایت قاطع کرده است.
🔹با لحاظ همین دو ملاحظه اساسی، جمهوری اسلامی با دعوت حاکمیت دمشق و در راستای کمک مستشاری به مسلمانانی که درخواست یاری و مساعدت ما را داشتند و با توجه به اینکه روندهای منطقهای نشان میداد که باید مقابل تغییر محاسبات جبهه شرارت برای تغییر نقشه منطقه و گسیل بحران به ایران اسلامی ایستاد، در تحولات منطقه نقشآفرینی کرد و توانست با رشادتها و شهادتهای فرزندان این مرز و بوم مقدس ترمز ماشین جنگی جبهه متحد کفر و سلطه و شرارت داعش را بکشد که اگر نبود این زحمات و خونهای مقدس، امروز ایران سوریه بود.
🔸با این تلاشها ایران عزیز حداقل 13 سال به حفظ این روند البته باز به درخواست سوریها همت گماشت و انصافاً و حقاً، در تمام این سالها اسد در ایفای «نقش منطقهای و بینالمللی» خود و ضدیت با رژیم صهیونیستی و حمایت از مقاومت اسلامی در منطقه، کارنامه و عملکرد قابل قبولی به جا گذاشت؛ اما نقایص و کوتاهیهایی هم داشت و از روندهای مداخلهگر بیرونی و نابسامانیهایی در داخل از جمله در حوزه اقتصادی مردم و وضعیت ارتش غفلت شد که اتفاقاً، از باب درس و عبرتآموزی از سوریه باید به همینها توجه کرد. وضعیت امروز سوریه هم عبرتآموز است. سوریه امروز نمایشگاهی شده برای تجلی و تبلور این گفته رهبر حکیم انقلاب اسلامی که هزینه تسلیم و سازش با قدرتمندان ناجوانمرد دنیا بیشتر از مقاومت است.
🔰دو درجه کمتر! دو درجه بیشتر!
🔹رئیس جمهور محترم از مردم خواسته اند با کاهش دو درجهای دمای محیط کار و خانه به پویش دو درجه کمتر بپیوندند. کارشناسان محاسبه کردهاند که دو درجه کاهش مصرف گاز معادل تولید دو فاز میدان گازی پارس جنوبی است. هر چند کشور در بخش انرژی با مشکلات متعددی رو به روست و هنوز سبد انرژی در کشور تنوع نیافته، با این حال هنوز مشکل اساسی در این زمینه مدیریت مصرف است. از این منظر انتظار است که همه مردم ایران به این پویش ملی ملحق شوند. تردیدی نیست همراهی عمومی سبب خواهد شد تا در فصول مختلف سال، مردم و خاصه بخشهای مرتبط با تولید با کمترین دغدغه، آن را پشت سر بگذارند. در سایر مسائل اقتصادی نیز این اندکاندک ها و همراهی ها در نهایت تبدیل به رویدادهای بزرگ می گردد.
🔹آن چه که رئیس جمهور محترم با طرح موضوع دو درجه کمتر درخواست کرده، از نگاه دیگر خود میتواند به یک تمرین ملی در سایر حوزههای سیاسی و اجتماعی نیز منجر گردد. بنابراین ما گاه به دو درجه کمتر و گاه به دو درجه بیشتر نیز نیازمندیم. دو درجه کمتر در کاهش تنشهای و اختلافات بیحاصل داخلی. نیز دو درجه بیشتر برای افزایش اتحاد ملی. این دو درجه ها در این شرایط حساس و سرنوشت ساز ملی و منطقه فوق العاده کارگشاست. گاهی به دو درجه عقلانیت بیشتر نیز محتاجیم! نماینده محترمی که این روزها کار و مشکلات حقیقی مردم را رها کرده و دوره افتاده و روایت جعلی از نحوه سقوط بالگرد حامل رئیسی عزیز بیان می کند باید برایش پویش دو درجه عقلانیت بیشتر به راه انداخت و حتی اگر لازم شد باید او را روانه کلاس درس دو درجه بیشتر آموزش و تشخیص منافع ملی کرد.
✍🏼#عزیز_غضنفری
🎥👆ظریف در حال ترساندن مردم از جنگ! / رهبر انقلاب: مراقب مرجفون باشید!
📣امام خامنه ای:
🔴 "این خیلی مهم است، بعضیها:
با خبری که می دهند،
با تحلیلی که می کنند،
با تفسیری که از وقایع می کنند؛
در مردم تردید ایجاد می کنند، ترس ایجاد می کنند!
🔺این از نظر خدای متعال مردود است، قرآن صریح است در این معنا، قرآن صریح در این معنا است: لَئِن لَم یَنتَهِ المُنافِقونَ وَ الَّذینَ فی قُلوبِهِم مَرَضٌ وَ المُرجِفونَ فِی المَدینَة؛
🔺«مرجفون» یعنی همین ها. «مرجفون» یعنی کسانی که در دل مردم اضطراب ایجاد می کنند، ترس ایجاد می کنند
⚠️اگر چنانچه این ها از این کارشان دست برندارند، خدای متعال به پیغمبر میفرماید: لَنُغریَنَّکَ بِهِم؛ تو را مأمور می کنیم که به سراغ این ها بروی و مجازاتشان کنی.
🔆 اینقدر این مسئله امنیّت روانی مهم است." ۱۴۰۳/۰۸/۰۶
حضرت آقا فرمودند کسی که مردم رو می ترسونه مجرم هست و پیگرد قانونی داره
🌱🥀🥀🥀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جهنمسازی از ایران، مأموریت اصلی اینترنشنال؛
«ملیحه محمدی» تحلیلگر و فعال سیاسی: "تلاش اینترنشنال این است که به مخاطب ایرانی بگوید جایی که هستید جهنم جهان است | هیچ خبر خوبی در مورد ایران در این شبکه پخش نمیشود و فقط حس خود کم بینی به مخاطب انتقال میدهد"
🟡 چرا حماس سقوط بشار اسد را تبریک گفت؟
🟢 پاسخ
حماس هم مثل سایر جنبش های اجتماعی لایه به لایه هست و به طور کلی از دو لایه نظامی و سیاسی تشکیل شده که هر یک از آنها نیز لایه های دیگری دارد مثلاً شاخه سیاسی حماس هم خودش چند لایه هست:
گروه اول که متشکل از خالد مشعل و موسی ابو مرزوق بودند که به محور قطر و ترکیه متمایل شدند. با توجه به فضای پیش آمده و فشارهایی که قطر وارد کرد و پیشنهاد هایی که برای بازسازی غزه ارائه داد و همچنین گرایش های اخوانی حاکم بر این طیف، آنها به سمت قطر و ترکیه متمایل شدند.
گروه دوم که متشکل از محمود الزهار و یحیی السنوار بودند در جهت مخالف گروه اول بودند. آنها تصریح می کردند که مخالف خروج از دمشق بوده و هم پیمان ایران هستیم. گروه سومی نیز وجود دارد که با هر دو طیف به نوعی همراهی می کند.
اما شاخه نظامی داخل اساسا مستقل از شاخه سیاسی هست، هر چند که پول از شاخه سیاسی می گیرد ولی برنامه های خودش را دارد اما حرف نهایی بر روی زمین را این ها می زنند . این شاخه یکپارچه به حمایت از ایران و بشار اسد ایستادند . این گروه دو نامه منتشر کردند؛ یکی خطاب به خالد مشعل با عنوان" تحریر فلسطین یاتی بالصلاح ولیس بالمال" در نامه دوم که علنی بود و در آن اعلام همسوئی با ایران و حزب الله کردند و اعلام نمودند که فلسطین با پول آزاد نمی شود بلکه با سلاح آزاد خواهد شد که ایران در اختیار ما قرار می دهد. نامه ای هم به شهید سلیمانی نوشتند در حمایت از مقاومت و ایران و سوریه آن هم در سال 2012 یا 2013 اوج بحران سوریه که صراحتا اعلام موضع کردند.
خلاصه اینکه دیدگاه های مختلفی در این جنبش وجود دارد. اما نکته جالب اینکه برخلاف دور قبل بحران در سوریه، این بار هیچ یک از لایه های این جنبش تا قبل از سقوط اسد، موضع گیری خاصی نداشتند و تنها پس از تسلط کامل معارضان و گروه های مسلح تروریستی، خالد مشعل که در بحران قبل هم با بشار مخالف بود، در مصاحبه با العربیه پیروزی مخالفان را تبریک گفت.
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار رسانه ای عاااالی به این میگن
تحسین برانگیز بود....
دو روز پیش نتانیاهو کلیپی را منتشر کرد و مردم ایران را تحریک میکرد که آی مردم ایران از جیب شما در حال دزدیدن هستند تا به ما موشک بزنند و این کلیپ گویا در جواب آن است هزینههای هنگفت و سرسامآوری که اسرائیل با مساحت بسیار کوچکی که دارد و برای امنیت خود میکند را نشان می دهد 👍
💢هـزینه اسرائـیل vs هزینه ایـران
▫️هر اسرائـیلی، سالانه، ۳ هـزااار برابرِ هر ایـرانی، هـزینه ی امـنیتی می کند که ندارند!
اسرائیل: رتبه ی ۹ هزینه های نظامی ۲۷/۵ میلیارد +۱۸ میلیارد دلار کمک آمریکا
ایران : رتبه ی ۲۶ دنیا ،
۱۰/۳ میلیارد دلار
هر اسرائیلی ۳۰۰۰ دلار
هر ایرانی ۱۰۳ دلار
صف اولی:
تحلیل حجت الاسلام حسین طائب از تحولات منطقه - مشرق نیوز
این تحلیل بر اساس داده ها، بسیار دقیق و مهم است. حتما مطالعه بفرمایید.
https://www.mashreghnews.ir/news/1671589/
🔰مرشایمر: ایران و روسیه نمیتوانستند بهجای ارتش سوریه بجنگند
متفکر برجسته روابط بینالملل:
🔹تهران و مسکو به اسد دربرابر ناتوانی ارتش او هشدار داده بودند.
🔹اما با توجه به ناتوانی ارتش سوریه دربرابر شورشیان، ایران و روسیه نمیتوانستند بهجای آنها بجنگند.
🔹این فقط تحریمها نبود که سوریه را ویران کرد، تقریباً همه افراد در داخل ارتش سوریه فاسد بودند.
🔹همه این مسائل به فروپاشی ارتش سوریه در عرض چند هفته کمک کرد.
🔹ارتش سوریه قادر به ایستادگی در برابر شورشیان نیست. تقریباً یک شبه فروپاشید.
🔹با سقوط اسد، سوریه آیندهای سرشار از درگیری داخلی را تجربه خواهد کرد.
🔹اکثر شهروندان آمریکایی و خبرنگاران فعال در آن رسانهها میدانند که آمریکا در حال حمایت از تروریستها است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اکبری: سوریه به لیبی تبدیل نخواهد شد
🍃🌹🍃
🔹سفیر ایران در سوریه: شرایط جغرافیایی و اختلافات منطقهای لیبی با سوریه متفاوت است.
🔹در لیبی، به دلیل وجود مناطقی مانند شرق، جنوب و شمال که تفاوتهای آشکاری دارند، مشکلات بیشتر بر پایه این اختلافات منطقهای شکل گرفته است. اما در سوریه، چنین اختلافات گستردهای به آن شکل وجود ندارد.
🔹در سوریه نیز مشکلاتی مشابه وجود خواهد داشت، چرا که هر گروه یا منطقهای به دنبال کسب حقوق خود در حکومت آینده است.
🔹یکی از مشکلاتی که میتواند سوریه را به شرایطی مشابه لیبی نزدیک کند، ارتباطات خارجی هر گروه است. به این معنا که هر یک از این گروهها از حمایت طرفهای خارجی برخوردارند؛ برخی از یک مجموعه و برخی از مجموعهای دیگر حمایت میشوند.
🔹مهمترین متغیر تأثیرگذار در این صحنه، نقش رژیم صهیونیستی است. این رژیم نمیخواهد در سوریه حکومتی مقتدر شکل بگیرد که تهدیدی برای آن باشد. سیاستهای ایالات متحده نیز بر اساس منافع رژیم صهیونیستی تنظیم میشود. این عوامل، چالشهای جدیای هستند که هماکنون پیش روی سوریه قرار دارند.
🔰بیانیه بشار اسد درباره تحولات سوریه و خروجش از کشور
🍃🌹🍃
🔸بشار اسد رییس جمهور پیشین سوریه در بیانیهای که امروز از او منتشر شده گفت که پس از چند تلاش ناموفق برای انتشار این بیانیه از طریق رسانههای عربی و خارجی، تنها راه موجود برای رساندن این پیام را کانال ریاستجمهوری در شبکههای اجتماعی یافته است.
🔸وی توضیح داد که در جریان تحولاتی که در سوریه شاهد آن بود، حتی یک بار هم به احتمال کنارهگیری یا فرار از کشور فکر نکرده بود.
🔸اسد در این بیانیه تاکید کرد که برخلاف آنچه شایعه شده، کشورش را به صورت برنامهریزی شده ترک نکرد و گفت که «تا ساعات اولیه صبح روز یکشنبه 8 دسامبر در دمشق ماندم و مسئولیتهایم را پیگیری کردم. اما با گسترش تروریسم به داخل دمشق، با هماهنگی دوستان روس به لاذقیه رفتم تا از آنجا نبرد را پیگیری کنم».
🔸«صبح هنگام ورود به پایگاه حمیمیم، مشخص شد که همه نیروها از تمامی خطوط نبرد عقبنشینی کردهاند و آخرین مواضع سقوط کرده است».
🔸اسد تاکید کرد که در جریان تحولات سوریه، هرگز موضوع پناهندگی یا کنارهگیری از قدرت از سوی وی یا هیچ شخص و حزبی مطرح نشد و تنها گزینهای که ارائه شد، ادامه مبارزه برای دفاع از حمله تروریستی بود.
🔸وی که در روسیه به سر میبرد، ادامه داد که ترک قدرت به هیچ وجه به معنای کنار گذاشتن تعلق و گرایش ملی نیست و باقی ماندن در پست ریاستجمهوری، در حالی که کشور به دست تروریسم افتاده و امکان انجام کاری در این پست میسر نبوده، بیفایده بود.
دارند از تروریست آدمخواری به نام جولانی، پدری مهربان به نام احمد شرع میسازند.
کد شروع این پروژه را جواد اکبرین داد: «تجربه جدید مردم سوریه».
تجربه جدید چیست؟ سازمان تروریستی حکومت را ساقط کند و مثل پدری مهربان دموکراسی بیاورد. معادل ایرانیاش میشود مریم رجوی یا عبدالله مهتدی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایران با آمریکا دشمنی کرده یا آمریکا با ایران؟!
این دیگه سخنرانی رائفی پور و ازغدی نیست اعترافات خودشونه!
تاریخ نشون میده حتی قبل انقلاب هم آمریکا با ایران (نه جمهوری اسلامی!) دشمنی داشته!
ذات غارتگر استکبار نمیتونه موجودیتی قدرتمند، مستقل و سرشار از منابع و ثروتی به اسم ایران رو بپذیره حتی اگه حکومتش لائیک باشه!
اما یه عده اصلاح طلب بی مغز هنوز میگن بریم رفع تنش کنیم، تا کی باید با آمریکا دشمنی کنیم!