🔴 روزانه چند بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند؟
🔻تنگه هرمز که روزانه یکسوم از نفت جهان از طریق آن ترانزیت میشود، یک آبراه استراتژیک است که تولیدکنندگان نفت خاورمیانه را به بازارهای مهم نفتی در آسیا اقیانوسیه، اروپا، آمریکایشمالی و سایر مناطق متصل میسازد.
بر اساس برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در سال ۲۰۱۶ روزانه ۱۸/۵ میلیون بشکه نفت از این تنگه ترانزیت شده که ۹درصد نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش داشته است. این رقم معادل ۳۰ درصد کل نفتخام و سایر مایعات ترانزیتی جهان از مسیر دریا بوده است.
براساس تحلیلهای نفتی موسسه وورتکسا، نفت خام و میعانات ترانزیتی از تنگه هرمز در سال ۲۰۱۷ ، حدود ۱۷/۲ میلیون بشکه در روز و در نیمه نخست سال ۲۰۱۸، حدود ۱۷/۴میلیون بشکه در روز برآورد شده است.
بخش عمده نفت صادراتی کشورهای عربستان، ایران، امارات، کویت و عراق از طریق این تنگه به بازارهای جهانی ارسال میشود. این تنگه همچنین مسیر عبور تقریبا کل الانجی صادراتی قطر است.
تهدید ایران به بستن تنگه هرمز، تهدیدی است که به طور کامل و بدون کمترین هزینه برای ایران، قابلیت عملیاتی شدن دارد. ضمن اینکه براساس برآوردهای استراتژیک تنها چند روز بستن تنگه هرمز کافیست تا قیمت نفت و فراورده های نفتی به صورت سرسام آوری افزایش یابد؛ مسئله ای که ترامپ با توجه به پیامدهای سیاسی افزایش آن در داخل آمریکا بشدت از آن نگران است آنهم در شرایطی که افزایش قیمت بنزین از هم اکنون ترامپ را با وجود اقدامات بزرگ اقتصادی در داخل آمریکا، در تنگنا قرار داده و موجب اعتراض شده است.
✍ #خوش_آیند
✴️راهکار مقابله با فشارهای امریکا
دکتر سیدمحمد مرندی
همانطور که پیشبینی میشد مذاکرات ایران و 4+1 در وین به نتیجه خاصی منجر نشد و به نظر میرسد کشورهای اروپایی در تلاشند وقتکشی کنند یا اینکه قادر نیستند راهحل مطلوبی ارائه بدهند. از سویی دیگر برخی کشورهای اروپایی همراهی نزدیکی با آمریکا دارند و شاید تعلل و وقتکشی آنها برای ارائه یک بسته پیشنهادی مطلوب برای ایران بیشتر با این هدف صورت بگیرد که منتظر اعمال تحریمهای جدید از سوی آمریکا در مردادماه باشند.
چنین تعللی احتمالا با این تصور صورت میگیرد که با اعمال این تحریمها، وضعیت اقتصادی ایران در شرایط سختتری قرار خواهد گرفت و احیانا به گمان آنها، کشورمان موقعیت ضعیفتری را پیدا میکند و از این رو شاید در مقام چانهزنی با ایران دستاورد بیشتری نصیب اروپاییان شود و جمهوری اسلامی مجبور به پذیرش خواستههای فرابرجامی آنها شود بنابراین از این منظر، وقتکشیهای صورت گرفته از سوی اروپاییان قابل تحلیل و بررسی است.
از سویی دیگر جمهوری اسلامی به همه نشان داد تلاش خود را برای حفظ برجام به کار خواهد بست، ولی در عین حال مسئولان کشور موظفند از منافع جمهوری اسلامی ایران به هر شکل و صورتی دفاع کنند.
به نظر میرسد که سخنان رئیسجمهور در ارتباط با صادرات نفت از منطقه خلیج فارس یک بحث کلیدی است چرا که آمریکا و متحدانش و همچنین رژیمهای همسو مثل عربستان و امارات در تلاشند با راهاندازی جنگ اقتصادی ملت ایران را زیر فشار سنگینی قرار دهند بنابراین باید جمهوری اسلامی مثل زمان جنگ تحمیلی به فکر راهاندازی ایست بازرسی برای کشتیهایی باشد که به بنادر سعودی، امارات و بحرین تردد دارند.
چنین اقدامی البته کار موجه و منطقی است چون محمد بن سلمان که عملا حاکم رژیم سعودی است صراحتا گفته در تلاش است جنگ را به داخل ایران بکشاند و به دنبال آن مردم شاهد افزایش عملیات تروریستی در پایتخت و مرزهای پاکستان و عراق باشند بنابراین به کار بردن گفتمان تهدید در برابر خواستههای غیرمنطقی اروپاییان و طرفهای دیگر مذاکرهکننده میتواند به عنوان یکی از ابزارهای بازدارنده برای جمهوری اسلامی ایران تلقی شود و از سوی دیگر رسانههای داخلی هم میتوانند در چنین فضای سنگین تبلیغاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران به راه افتاده است نقش موثر خود را ایفا کنند بنابراین همانگونه که در زمان جنگ تحمیلی ما شاهد به کارگیری ایست بازرسی در خلیجفارس بودیم در شرایط کنونی با توجه به توانمندی بیشتر نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به نظر میرسد استفاده از چنین تجربهای از امکان اجرایی شدن بیشتری برخوردار است.
چنین روندی طبعا سرعت کشتیرانی کشورهایی مثل عربستان و امارات را کند خواهد کرد و از سویی دیگر پاسخی مناسب به جنگطلبیهای کشورهای منطقهای و فرامنطقهای مخالف جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. شاید با اعمال اینگونه فشارهای غیر خشونتآمیز برخی دشمنان ما با عقلانیت بیشتری بر سر میز مذاکره با رعایت حقوق برابر بنشینند.
منبع: روزنامه جام جم
🔴بی بی سی: امریکا و متحدان امریکادرمنطقه معتقدند که ایران می تواند تنگه هرمز را ببندد و جلوی صادرات 20% از نفت جهان را بگیرد؛ درنتیجه مثل روزهای پایانی جنگ ایران و عراق، دولت امریکا قصد دارد با اقدام نظامی جلوی این کار را بگیرد.
مسئله مهم تبعات بستن تنگه هرمز توسط ایران است، چرا که از یک سو انتخابات میان دوره ای کنگره امریکا نزدیک است و جمهوری خواهان قصد دارند تا اعلام کنند در دوره ریاست جمهوری ترامپ اقتصاد امریکا بهبود یافته ولی از سوی دیگر قیمت بنزین در امریکا تحت تأثیر قیمت جهانی نفت است و اقدام ایران در بستن #تنگه_هرمز کاخ سفید و حزب جمهوری خواه را تحت تأثیر زیادی قرار می دهد.
🔴 هدف از القاء فروپاشی اقتصاد ایران
🔹این روزها عناصرمیدانی ضد انقلاب با همراهی رسانه های بیگانه در تلاش برای القاء فروپاشی اقتصادی کشور به واسطه ساختارهای حاکم برجمهوری اسلامی و ناامیدی به بهبودی معیشت مردم است.
🔻در همین راستا دشمن اهداف زیر را دنبال میکند:
🔹ایجاد التهاب در بازار های کشور
🔹فشار بر مقامات جهت خطای محاسباتی با هدف تغییر و یا تعدیل سیاست منطقه ای ایران
🔸زمینه سازی برای گفتگوی مستقیم میان ایران و ایالات متحده
🔸ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت
🔹تضعیف ساختارهای رسمی نظام اسلامی
🔹تسریع روند خروج شرکت های خارجی با افزایش ریسک سرمایه گذاری
🔸تحقق راهبرد ۴ دهه گذشته امریکا در قبال ایران یعنی « تغییر نظام ایران »
🔸تلاش برای ادامه دارتر کردن اعتراضات و راه اندازی دومینوی اعتصابات
✍ #رضا_صادقی(کارشناس)
🔴امنیت و تجارت آمریکا....
بی ثبات سازی مناطقی همچون غرب آسیا و شرق آسیا تبدیل به سیاست ثابت آمریکا شده است. در راستای چنین سیاستی است که ایران به عنوان دشمن جهان عرب و چین و کره شمالی بعنوان دشمن کره جنوبی و ژاپن و... معرفی می شود تا کشورها برای حفاظت از خود سلاحهای بیشتری از آمریکا خریداری کنند. فروش صدها میلیارد دلار سلاح حاصل نتیجه چنین سیاستی بوده است.
این روزها اعلام شد میزان کل بدهی خارجی آمریکا به رقم سرسام آور ۲۰ تریلیون دلار رسید. خاورمیانه در صدر مناطقی است که دولت آمریکا از طریق آن می خواهد منابع مالی لازم برای پرداخت بدهی اش را بپردازد و البته از طرفی دیگر آمریکا توان هزینه کرد برای حضور نیرو های نظامی خود در بیرون از کشورش ندارد.
ترامپ با درک این موضوع، هزینه تامین به اصطلاح امنیت خاورمیانه و شرق آسیا را بر عهده متحدان خود همچون عربستان و ژاپن و کره جنوبی گذاشته است. حال چنین سیاستی از طریق ناتو برای اروپا مطرح شده است. در واقع آمریکایی به شدت در تلاش است اروپایی ها را به افزایش سهم مالی در تامین هزینه های ناتو، سعودی ها را به تامین هزینه جنگ های خاورمیانه و در نهایت کره جنوبی و ژاپن را به تامین هزینه مهار کره شمالی و چین وادار کند.
🔹 اکبر_معصومی 🔹
دولت مخفی کار!
✍حدود شانزده روز قبل در قلب اروپا ، بی سروصدا دو دیپلمات ایرانی از هلند اخراج شدند!!
⭕️اخراج بالاترین سطح برخورد دیپلماتیک بین کشور هاست و معمولا با واکنش تلافی جویانه ای از همان نوع مواجه می شود.
🔴 اما مقامات ایرانی موضوع را کاملا مسکوت گذاشتند و حتی در برابر برخی کنجکاوی های مطلعین،از بیخ منکر همه چیز شدند!
🔴حالا و دو روز بعد از آنکه هلندی ها خودشان از ماجرا پرده برداشتند، دیپلمات های کار کشته و غیور کشورمان ، واکنش شدیدی نشان داده و سفیر هلند را به وزارت خارجه احضار کردند!
🔴 این همان دولتی است که قرار بود عزت را به پاسپورت ایرانی بازگرداند و حالا عرضه صیانت از شأن دیپلمات هایش را هم ندارد!
این رفتار دولت اما زنگ یک خطر خیلی بزرگتر را به صدا در می اورد
🔴 دولتی که در این امور تا این حد پنهان کار و منکر حقایق است، همین الان در مذاکرات فرسایشی با اروپا چه می کند و چه چیزهایی را از مردم پنهان می کند!؟
در طول مذاکرات منتهی به پذیرش برجام، این تجربه تلخ بارها و بارها تکرار شد.
🔹حسین شمسیان 🔹
🔴مانعی که نمی گذارد اروپا مستقل عمل کند!
🔻 آمریکا بر اساس طرح مارشال، ۲۸ درصد صنایع سنگین اروپا را در طول این سال ها در اختیار گرفته است.
طرح مارشال موفق ترین پروژه سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا پس از جنگ جهانی دوم است. که بر اساس آن آمریکا به بسیاری از کشورهای اروپایی کمک کرد تا زیر ساخت های اقتصادی خود را که بر اثر جنگ جهانی نابود شده بود بازسازی و احیا کنند.
همچنین باید توجه داشت که طرح مارشال یک برنامه ریزی بلندمدت برای خلق یک بازار توانمند برای محصولات اروپایی در آمریکا نیز بوده است که تاکنون موفق عمل کرده است.
این طرح یکی از موانع و عواملی است که نمی گذارد اروپا سیاستی مستقل از آمریکا در خصوص ایران بگیرد.
✍ #خوش_آیند
🔴 حنایی که دیگر رنگ ندارد!! ؛ هوچیگری #حجاریان برای فرار از پاسخگویی
🔻 سعید حجاریان چند روز قبل یا اتخاذ تاکتیک فرار به جلو گفته بود: «انتخابات بت نيست براي ما؛ چه کسي گفته اصلاً بايد شرکت کرد يا نکرد. اگر شوراي نگهبان ميخواهد همينطوري رد صلاحیت کند اصلاً شرکت نميکنيم»
🔹حمیدرضا ترقی، عضو ارشد حزب مؤتلفه در واکنش به اظهارات حجاریان گفت: «جریان تندرو اصلاحطلب چون از مردم و جریان اعتدال ناامید شده و احساس میکند در بین جامعه هیچ طرفدار و زمینهای ندارد؛ بنابراین چنین مواضعی را اتخاذ میکند. آقای حجاریان تئوریسین تندروهاست. تئوری سیاست «فشار از پایین و چانهزنی از بالا» را او طراحی کرد. اصلاحطلبان تندرو نیز امروز میخواهند بر همین اساس فشار بیاورند تا نظام از رفتار انقلابی خود دور شود و به اتخاذ مواضع محافظهکاری و انفعال روی آورد.».
✅ادعاهای واهي خاتمی
سید محمد خاتمی از رهبران فتنه 88 گفته:
🔹باید جریان اصلاحات بتواند اولویت های امروز جامعه را درست تشخیص دهد. مساله دفع خطرات از ایران و سربلندی ملت امری مهم و از اولویت ها است و بر همین مبنا با همه جریان هایی که دل در گرو این آب و خاک دارند، باید تعامل کنیم.
🔹نمی توان به عنوان هویت گرایی راه تعامل را بست و نباید برای تعامل هم هویت خود را نادیده بگیریم.
🔹اصلاح طلبان باید بکوشند در رسانه ها و فضای مجازی فعال تر باشند و نسبت به رفتارها و عملکردهائی که موجب نارضایتی مردم می شود از یکسو و جنگ روانی علیه انقلاب و کشور که می کوشد یأس و نارضایتی را پمپاژ کند ابتکار عمل و تلاش بیشتری بخرج دهند.
🔹شیوع فساد از جمله مسایلی است که اصلاح طلب و اصولگرا نمی شناسد. این سیل بنیان کن، کیان ایران و انقلاب را به خطر می اندازد.
🔹در صد سال پیش، روحانی عالیقدر آیه الله نائینی از حضور مسیحی و زرتشتی و یهودی در مجلس شورای ملی و حقوق شهروندی آنان دفاع می کند اما امروز به عقب برگشته ایم و از حضور یک غیرمسلمان در شورای شهر به نام جمهوری اسلامی ممانعت میکنند.
👈فساد سازمان یافته از زمان شماها شروع شد و کرباسچی اولین فساد در سطح کشور انجام داد. حالا شماها مدعی مبارزه با فساد شدید. وزرا وخودشما چطور و براساس چه منافع و امکاناتی به چنین ثروتی رسیدید?
دوم شما اگه مدافع کیان ایران و انقلاب بودید، تو سال 88 نمی آمدید علیه نظام و حکومت موضع بگیرید و مردم وارد خیابان ها کنید. کشور را تا لبه پرتگاه بردید و اگه مردم نبودند الان شماها به آرزوی خودتان رسیده بودید.
سوم که شما میگید مردم بخاطر مسائل اقتصادی از حکومت دل سرد شده اند، مسبب وضع موجود شما هستید که به دشمن گرا دادید که ایران تحریم کنند. کشور یک سال بردید تو جو امنيتي( سال 88،) بعدش هم هرکاری خواستید انجام دادید، با بنیاد باران خودتان با بنیاد سورس آمریکایی برای کودتای مخملی در کشور هماهنگی داشتید و....
چهارم یاس و ناامیدی را مگه دوستان شما و خود شما به مردم پمپاژ نمی کنید،. حجاریان تز نافرمانی مدنی و ایجاد اغتشاش میده، جلایی پور همه تقصیرهای وضع موجود ميندازه گردن بیت و شخص رهبری، حال آنکه پسرش تو انگلیس نميگه برا چه کسانی کار می کرد.... . هم فکران شما که همان حلقه نياوراني ها هستند، چند سال اقتصاد کشور در دست دارند و هر روز ایده جدیدی از اقتصاد سرمایه داری به مردم دیکته می کنند.
پنجم وضعیت سپنتا هم به کرات توضیح دادیم که براساس قانون اساسی کشور این تصمیم گرفته شده. الان آیا میشه بگیم چرا اقلیت ها تو مجلس هستند? بعد هم آن موقع مجلس ملی مورد علاقه شما آیا مستقل بود? اگه حکومت مغرضانه برخورد کرده هیچ.کدام از این افرادی که شما با شعار تکرار می کنم تو مجلس و خاصا شورا هستند، نباید تایید صلاحیت می شدند.
« محمد رضا فرهادی »
🔴 دام اروپا برای ایران
🔻چرا اروپاییها به دنبال توافق دو مرحلهای با ایران هستند؟ چرا آنان تمایل دارند توافق کلی با ایران در تابستان انجام شود و جزئیات توافق به بعد از اجرای تحریمهای آمریکا موکول گردد؟
💠چرایی توافق دو مرحلهای اروپا با ایران
1⃣ایران تا تحریمهای آمریکا در برجام بماند
2⃣تا بازگشت تحریمها، به ایران امتیاز ندهند
3⃣شرکتهای اروپایی مشمول جریمه نشوند
5⃣زمان و توانایی مقابله را از ایران بگیرند
6⃣ستاندههای ایران در توافق به حداقل برسد
7⃣ایران مزیتهای خود را اجباراً واگذار کند
8⃣پس از تحریمها، ایران توافق بد را بپذیرد
9⃣فشار اقتصادی، روانی و عملی همافزا شود
✍ #سراج
دوستی با مردم و سخت گیری با متخلفان
شرایط حاکم بر وضعیت اقتصادی کشور ، اقشا ر مختلفی از مردم را عصبانی کرده است البته این عصبانیت متوجه مسئولان در دستگاه های مختلف اداره کشور است ، اما وقتی مسئولان در میان مردم حاضر نمی شوند و منفعلانه با مشکلات موجود برخورد می کنند ، حاکمیت و نظام مخاطب معترضان وضع موجود قرار می گیرد . اگر مسئولان در ادارات مختلف قبل از بروز مشکل یا حداقل هنگام بروز آن در میان مردم حاضر شده و نسبت به آگاه سازی مردم در مورد مشکل ایجاد شده اقدام کرده و در عمل هم ثابت کنند که در حال تلاش برای حل مشکل هستند ، نه تنها اعتراض مردم حالت غیر مسالمت آمیز پیدا نمی کند بلکه مردم در حل مشکل همراهی نیز خواهند نمود.
نکته دیگر اینکه در شرایط سخت اقتصادی ، دستگاه های مختلف باید با درک وضعیت مردم از برخی امور که منجر به نارضایتی بخش هایی از آنان می شود پرهیز نمایند . به طور مثال مامورین انتظامی و مامورین شهرداری بنا به اقتضای ماموریت خود ناگزیر از اعمال قانون در حوزه های مربوطه هستند ، اولا نوع برخورد آنها تاثیر غیر قابل انکاری در جلب رضایت مردم یا به عکس در عصبانی کردن آنها دارد و در ثانی برخی اعمال مقررات (مانند توقیف موتور سیکلت ها یا برخورد با سد معابر دستفروشان) میتواند در زمان های دیگری صورت گیرد. تدبیر شرط عقل و شرط دوستی با مردم است. از آن طرف متخلفانی هستند که مجازات آنها مرهمی بر زخم مردم است چرا که بخشی از رنج و مرارت مردم بخاطر فساد آنهاست، مجازات اخلالگران اقتصادی در راستای دوستی با مردم است و به عکس نظر وزیر اطلاعات نه تنها آرامش فعالان اقتصادی را برهم نخواهد زد، بلکه باعث سلامت حوزه اقتصادی شده و امنیت این حوزه را تامین خواهد کرد.