✅ ایران و خاک طلای آفریقا
✍حسین رحیمی
🔹 طی دو سه روز گذشته ده ها دیدار مابین رئیس جمهور جدید ایران سید ابراهیم رئیسی و رهبران سیاسی کشورهای مختلف برگزار گردید. یکی از راهبردی ترین دیدار ها دیدار آقای رئیسی با رئیس مجلس ملی گینه بیسائو بود که طی آن بر اولویت توسعه روابط با قاره آفریقا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، و نیز بر جدیت دولت جدید در فعال سازی تمام ظرفیت های همکاری با کشورهای آفریقایی تاکید شد. به همین مناسبت نکاتی چند در تحلیل دیدار فوق قابل ذکر اند:
1⃣ در دیدار فوق بر خلاف بسیاری از دیدارها، به جای تاکید بر توسعه روابط بر کشور میهمان، بر توسعه روابط با بستر کلی تری یعنی یک قاره راهبردی، (آفریقا) شد و این به معنای نگاه سیستمی و همه جانبه دولت جدید به جغرافیای قاره آفریقاست
2⃣ قاره آفریقا محل حضور قدرت های غربی و آسیایی از جمله فرانسه و چین و در واقع دومین منطقه راهبردی پس از منطقه خلیج فارس از حیث حضور واعمال نفوذ سیاسی و نظامی قدرت هاست
3⃣ آفریقا دارای مناطق حساسی چون شمال آفریقا، کرانه دریای سرخ (خاصه تنگه باب المندب) و شاخ آفریقا می باشد که سالهاست در چنبره قدرت های آسیایی و غربی قرار دارد و حضور مستمر و تعیین کننده ایران در آن، نه تنها لازم بلکه مظهر تاثیرگزاری نظامی و سیاسی ایران در مناطق راهبردی فوق الذکر و تغییر موازنه قدرت در برابر ابرقدرت هاست
4⃣ حضور ایران در آفریقا ناشی از فعال شدن ظرفیت های همکاری ایران با کشورهای این قاره ، بازوی سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در این منطقه که پس از عضویت آن در اتحادیه آفریقا تقویت شده است، محدود خواهد ساخت.
5⃣ توسعه همکاریها با آفریقا، بستر همکاری ها با متحدین راهبردی حاضر در این قاره از جمله چین را عمیقا گسترش خواهد داد که نتیجه آن بلاشک ارتقاء سطح همکاری های امنیتی و تجاری با کشورهای یادشده در میان مدت، در این قاره و در بلند مدت، در سطح بین المللی خواهد بود.
6⃣ فعال سازی ظرفیت های همکاری با تمامی کشورهای آفریقایی به معنای حقیقی کلمه، توسعه روابط ویژه با متحدین آفریقایی خاصه کنیا و تانزانیا را تقویت خواهد کرد که همین مساله در توسعه قلمرو نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی و نیز توسعه جغرافیایی جبهه مقاومت در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای در بلند مدت موثر خواهد بود.
⚠️وخامت اوضاع ایالات متحده با گسترش موج جدید «دلتا»
🇺🇸کشور آمریکا با تعداد نزدیک به ۳۷ میلیون نفر ابتلا به ویروس کرونا از ابتدای همهگیری این بیماری، همچنان به عنوان رتبه اول کشورها در جدول جهانی قرار دارد.
🔸همچنین تعداد ۶۳۲۶۴۷ نفر تا کنون بر اثر ابتلای به این بیماری در آمریکا کشته شدهاند. این در حالی است که موج جدید ویروس کرونا موسوم به «دلتا» در ایالات متحده نیز به سرعت در حال گسترش است و مسئولین بهداشتی آمریکا به شدت نگران افزایش تعداد ابتلای روزانه هستند. آمارهای جدید نشان میدهد که در حال حاضر، روزانه حدود صدهزار نفر ابتلای جدید به کرونا گزارش میشود.
🔸بر اساس اظهارات اخیر رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده، اگر اقدامات جدی برای مهار موج جدید در این کشور انجام نشود، احتمال ابتلای صدها هزار نفر در روز در این کشور وجود دارد. آنطور که سازمانهای بهداشتی آمریکا بیان میکنند، وضعیت در ایالتهایی از جمله فلوریدا به شدن وخیم گزارش شده و تعداد مبتلایان به سرعت در حال افزایش است. ایالتهای فلوریدا، تگزاس، میزوری، آرکانزاس، لویزیانا، آلاباما، و میسیسیپی به ترتیب بیشترین مبتلایان را به خود اختصاص دادهاند.
🔸اگرچه تا کنون حدود ۱۶۳ میلیون نفر در این کشور به طور کامل واکسن کرونا را دریافت کردهاند، اما بسیاری از مردم آمریکا همچنان از تزریق واکسن کرونا امتناع میورزند. در همین راستا، دکتر «آنتونی فاوچی» -که یکی از اعضای اصلی کارگروه کروناویروس کاخ سفید به شمار میرود- پیشبینی کرده که اوضاع کرونا در آمریکا وخیمتر خواهد شد و در هفتههای آتی احتمالا تعداد مبتلایان روزانه به بیش از ۲۰۰ هزار نفر برسد؛ وی همچنین میلیونها شهروند این کشور را که از دریافت واکسن خودداری میکنند، به عنوان عاملان اصلی این امر معرفی کرد.
🔸درحالی که چند ماه پیش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده اجبار استفاده از ماسک برای افرادی که واکسینه شده در برابر کرونا را بر طرف کرده بود، اما با توجه به گسترش کرونای نوع دلتا، استفاده از ماسک مجددا در تمام اماکن عمومی این کشور اجباری شده است.
منبع: ایسکانیوز
📌بهانه جوییهای کودکانه علیه رئیسی
🔸روزنامه جمهوری اسلامی گویا تصمیم گرفته نسبت خود با دولت ابراهیم رئیسی را بر مبنای بهانهجویی و نقزدنهای کودکانه پیش ببرد. از هفتهها قبل از انتخابات ریاست جمهوری، این روزنامه به مدیرمسئولی مسیح مهاجری، در سرمقاله خود در نقد روحانی بودن رئیسجمهور نوشت و اینکه بهتر است رئیسجمهور از روحانیون نباشد. این در حالی است که روزنامه جمهوری اسلامی از حامیان همیشگی و متعصب هاشمی رفسنجانی بود و بعدها هم حامی حسن روحانی شد که این هر دو رئیس جمهور، روحانی بودند و معلوم نیست چطور وقتی پیشبینی کردند که رئیسی رأی میآورد، روحانی بودن رئیسجمهور را بد دیدند.
🔸اکنون در مورد مراسم تحلیف هم روزنامه جمهوری اسلامی، حضور مهمانان خارجی در این مراسم را تشریفات زائد دانسته و نوشته: «مراسم تحلیف آقای رئیسی، متأسفانه با اقداماتی همراه بود که نهتنها نشانی از پارسایی نداشت بلکه نمادی از آلوده شدن به تشریفات زائد بود. اصل ۱۲۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حضور رئیس قوه قضائیه، اعضای شورای نگهبان و نمایندگان مجلس را در مراسم تحلیف رئیسجمهور لازم میداند، ولی در این مراسم، صدها نفر از مهمانان داخلی و خارجی حضور داشتند که اولاً حضورشان ضروری نبود و ثانیاً مستلزم هزینههای زیادی برای کشور بود.».
🔸اما همین روزنامه چهار سال پیش، با افتخار و بدون هیچ انتقادی، عکس یادگاری مهمانان خارجی مراسم تحلیف حسن روحانی را عکس یک کرده و نوشته بود: «مراسم تحلیف حجتالاسلام دکتر حسن روحانی برای دوره دوازدهم ریاست جمهوری اسلامی ایران عصر دیروز با حضور مقامات و شخصیتهای کشوری ولشکری، سفرای خارجی مقیم تهران و بیش از یکصد و پنج هیئت بلند پایه خارجی و بینالمللی از کشورهای مختلف جهان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.»
🔸این چرخش رویکرد ناشیانه و تا این حد برجسته و صریح و علنی در شأن یک رسانه قدیمی و یک مدیرمسئول معمم و مدعی انقلابی بودن نیست و بیشتر نق زدنهای کودکانه را به ذهن متبادر میکند تا انتقاد را! نکته بعدی، نسبت دادن این مثلاً تشریفات به رئیسی است، در حالی که برگزارکننده مراسم تحلیف، مجلس است و حتی اگر دولت هم بود، رئیسی هنوز تشکیل دولت هم نداده است. خیلی روشن نیست که مسیح مهاجری بهرغم آنکه عمری را در رسانه و سیاست گذرانده، فقط میخواهد «غر» بزند و علیه رئیسی کاغذ سیاه کند؟
🔸روزنامه جمهوری اسلامی در مطلب دیگری نوشت: «در شب پنج شنبه چهاردهم مرداد، خیابانهای اطراف ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران، تجدید آسفالت شدند و علایم راهنمایی و رانندگی و سایر امکانات مربوطه این خیابانها نیز نو شدند. این اقدام به مناسبت برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور رئیسی در مجلس صورت گرفت. لابد هدف این بود که مهمانان خارجی این مراسم با چشم خود ببینند که خیابانهای تهران چقدر تمیز هستند.»
🔸جمهوری اسلامی البته به کم کاری شهرداران اصلاحطلب طی چهار سال گذشته توجه نکرده و فقط خواسته به رسم یادداشت مدیرمسئولش «نق» بزند، اما چه اشکالی دارد یک خیابان اطراف یک نهاد حاکمیتی برای مهمانان خارجی تمیز شود؟ بعد هم مهمانان خارجی را در تهران از زیر زمین یا با هلیکوپتر که به مجلس و آن خیابان تمیز شده نبردند؛ در طول مسیر فرودگاه تا مجلس و محل اقامت خیابانهای تهران را خواهند دید و فریب نمیخورند که تهران شهر تمیزی است! منتظر هستیم در روزهای آینده این رسانه، از مدل ماشینها، و گل و لباس و در و دیوار و پذیرایی و نفس کشیدنهای رئیسی هم ایراد بگیرد!
🚀بازمانده حمله موشکی سپاه به قلعه دموکرات به هلاکت رسید
🔻روز گذشته رسانههای خبری متعدد در منطقه اقلیم کردستان عراق، از مرگ مشکوک یک عضو کادر رهبری گروهک تروریستی حزب دموکرات کردستان (حدک) در هتلی در شهر اربیل عراق خبر دادند.
🔸کمی بعد بخش رسانهای این سازمان تروریستی نیز با انتشار بیانیهای مرگ موسی باباخانی از اعضای کادر رهبری خود را در این حادثه تایید کرد.
🔹بنا بر اطلاعات موجود موسی باباخانی ۳۹ ساله و اصالتا اهل شهر کرمانشاه ایران بود که در گذشته در شاخه دیگر این سازمان تروریستی یعنی حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) عضو بوده و پس از چندی با جدایی از این بخش به حدک پیوسته است.
🔹لازم به توضیح هست که سازمان تروریستی فوق از سال ۲۰۰۶ به علت اختلافات گسترده میان سرکردگان آنها بر سر اداره و چگونگی فعالیت گروه، به دو شاخه مجزا تقسیم شده و رهبری میشود که عبارت است از:
1️⃣حزب دموکرات کردستان (حدک) به رهبری خالد عزیزی، که بیشتر بر پایه فعالیتهای سیاسی، تبلیغاتی برای این سازمان و برقراری ارتباط و لابیهای گسترده با کشورهای خارجی نظیر امریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان شکل گرفته است.
2️⃣حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) به رهبری مصطفی هجری که عمده فعالیت آنها در بخش نظامی و ارسال تیمهای ویژه ترور و خرابکاری بوده و در ماههای اخیر نیز با رصد دقیق تحرکات این گروهک، چندین تیم ویژه آنها توسط نیروهای امنیتی کشورمان در مناطق شمالغربی ایران در دام افتاده و تلفات سنگینی به آنها وارد شده است.
✳️واقعه حمله موشکی سپاه به قلعه دموکرات✳️
📌در تاریخ ۱۷ شهریور سال ۱۳۹۷ نیروهای اطلاعاتی کشورمان از برگزاری یک جلسه مهم میان کادر رهبری سازمان تروریستی حزب دموکرات کردستان در شهر کویسنجق در ۷۰ کیلومتری شرق اربیل عراق باخبر شده و عملیاتی برای وارد کردن یک ضربه کاری به آنها طراحی میشود. پهپادهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بر فراز این منطقه و مقر جلسه مربوطه که به "قلعه دموکرات" مشهور است حضور داشتند به دقت نقل و انتقال اعضای این سازمان را رصد کرده و مختصات دقیق حمله را مخابره میکنند.
🔹یگان موشکی سپاه پاسداران در استان آذربایجان غربی بلافاصله چندین فروند موشک بالستیک تاکتیکی فاتح ۱۱۰ را آماده سازی کرده و به سوی هدف شلیک میکند.
🔹ضلع اصلی ساختمان قلعه دموکرات و یک کمپ تمرینات نظامی تروریستها اهداف اصلی این عملیات موشکی بودند و بر اثر اصابت موشکها به این اهداف حدود ۱۶ تن از اعضای گروهک حدک کشته و بیش از ۴۰ نفر نیز زخمی شدند.
🔹در میان افراد به هلاکت رسیده، اسامی سرشناسی نظیر ابراهیم ابراهیمی، رحمان پیروتی، نسرین حداد، هاشم عزیزی، عثمان عثمانی و سهیلا قادری به چشم میخوردند.
🔹همچنین در این حمله مصطفی مولودی و خالد عزیزی دو تن از دبیر کلهای این گروهک در سالهای گذشته نیز زخمی شده اما با خوش شانسی از مرگ نجات یافتند.
✳️اما یکی دیگر از افرادی که در پی حمله موشکی به قلعه دموکرات زخمی شده اما نجات یافته بود، موسی باباخانی تروریست نامبرده در ابتدای مطلب و از اعضای کادر رهبری سازمان بود که بنا بر ادعای رسانههای وابسته به گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق، در روز ۱۴ مرداد ماه توسط افراد ناشناس ربوده شده و دو روز بعد (روز گذشته) جسد وی در هتلی در شهر اربیل عراق کشف شده است.
📌 ۶ نکته راهبردی در تنش مرزی اخیر لبنان و اسرائیل
🔹اسرائیلیها پنجشنبه گذشته حملاتی را ضد برخی مناطق جنوب لبنان تدارک دیدند، چرا که تصورمیکردند حزبالله در شرایط کنونی قدرت واکنش انتقام جویانه نسبت به این حملات را نخواهد داشت.
🔸مقاومت اسلامی لبنان اما با موشک باران مناطق صهیونیستنشین کریات شمونه نشان داد که معادلات این حزب در راهبرد «چشم در برابر چشم» در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی تحت هر شرایطی ثابت است و مقاومت بیشترین آمادگی در واکنش نسبت به هر تجاوز صهیونیستی را دارد و حتی قادر به کنار آمدن با شرایط جنگی احتمالی تحمیل شده از سوی اسرائیل نیز هست.
1️⃣عرصه داخلی لبنان تأثیری بر آمادگی حزبالله ندارد
در حالی که رژیم صهیونیستی روی محاسبات عرصه داخلی لبنان برای تجاوز خود به بخشهای جنوبی این کشور حساب کرده بود، اما حزبالله لبنان نشان داد که مناقشههای سیاسی داخلی تاثیری بر توان رزمی این جنبش و انگیزه آن برای مقابله با تجاوزات دشمن صهیونیستی ضد تمامیت ارضی لبنان ندارد.
2️⃣تقویت معادله وحشت به نفع حزب الله
حمله اخیر برای حزب الله خود را به صورت مانوری برای ارزیابی این حزب در تعامل با تحولات آینده و هماهنگی شاخههای مختلف امنیتی، سیاسی، نظامی و رسانهای جریان مقاومت نشان داد و سیگنالهای دلخواه حزب الله را نیز در راستای تقویت معادله بازدارندگی برای رژیم صهیونیستی مخابره کرد مبنی بر اینکه موازنه وحشت در مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی اگر قابلیت تغییر و تحول داشته باشد، این تغییر در راستای منافع حزبالله و کل لبنان خواهد بود.
3️⃣اشتباه محاسباتی رژیم اسرائیل
تنش اخیر همچنین ثابت کرد که گر چه پیشبینی رژیم صهیونیستی مبنی بر احتمال عدم واکنش حزبالله لبنان به حملات این رژیم در شرایط کنونی نادرست از آب درآمد، اما پیشبینی محور مقاومت مبنی بر ترس و وحشت اسرائیل از موشکباران سرزمینهای اشغالی و عقبنشینی آن کاملا درست بود، چرا که اسرائیلیها به خوبی میدانند که هرگونه تنش مجدد از سوی تل آویو درهای جهنم را به روی آنها باز خواهد کرد.
4️⃣اسرائیل در ضعیفترین شرایط ممکن
تحولات مرزی اخیر همچنین ثابت کرد که رژیم صهیونیستی در حال حاضر در ضعیفترین و متزلزلترین شرایط داخلی موجود به سر می برد، و به هیچ وجه آمادگی رویارویی با هیچ کدام از دشمنان خود که به تنهایی به خار چشم اسرائیل تبدیل شدهاند، را ندارد.
5️⃣اذعان رسانههای صهیونیست به غافلگیری تلآویو
در همین رابطه رسانههای رژیم صهیونیستی از غافلگیری اسرائیل در برابر واکنش حزبالله لبنان و اشتباه محاسباتی سردمداران رژیم صهیونیستی خبر داده و نوشتند که بنی گانتس وزیر جنگ اسرائیل در دیدار وزیر دفاع آمریکا از او خواست برای آتشبس با لبنان وارد عمل شود.
6️⃣عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد
ارزیابی ناشیانه کابینه جدید صهیونیستی در انجام این حمله در شرایط کنونی را شاید بتوان نشان دهنده رویکرد غیر حرفهای نفتالی بنت نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی بدانیم که گرچه هدف اسرائیل از آن تغییر معادلات کنونی و جابجایی مهرههای بازی در تحولات منطقهای بود، اما در شرایطی رقم خورد که حزب الله بیشترین منافع این اشتباه راهبردی را از آن خود کرد. لذا این اتفاق مصداق واقعی ضرب المثل فارسی است که می گوید: «عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد.»
✅ تلاش لندن برای بازگشت به بازی شرارت در منطقه
🔹روز گذشته رسانهها از عدماجماع اعضای شورای امنیت در حمایت از ادعاهای انگلیس درباره نقش ایران در حمله به کشتی اسرائیلی در دریای عمان خبر دادند.
🔹انگلیس و آمریکا طی ۱۰ روز گذشته از تهدید ایران نیز فروگذار نکردند اما پس از واکنش سرد مجامع بینالمللی، کاخ سفید اعلام کرد مسئولیت اقدام متقابل به انگلیس واگذار شده است!
🔹یک منبع مطلع به «نورنیوز» گفت: «اخیرا انگلیس با واسطهتراشی پیغامی را به ایران منتقل و تاکید کرده؛ قصدی برای بالا بردن تنش و اقدام نظامی علیه ایران ندارد و تلاش میکند با ائتلافسازی علیه ایران موضوع را پیگیری کند. در این پیام به موضع مشترک واشنگتن و لندن اشاره شده است.»
🔹این موضع لندن نشان میدهد که آنها میدانند که ایران به هرگونه اقدام خصمانه از سوی هر کشوری به صورت متناسب پاسخ خواهد داد. ماجرای توقیف نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» در تنگه هرمز که پاسخی به توقیف کشتی «گریس ۱» در جبلالطارق بود، لندن را متوجه این واقعیت کرد.
🔴️آیا زاکانی خلاف نظر رهبری عمل کرده است؟
🔸خبر شهردار شدنش مردم را خوشحال کرد و برخی را ناراحت. جریان انقلاب و آنهایی که کارامدی، روحیه جهادی و سابقه اش در مبارزه با فساد را دیده اند خوشحالند و اصلاح طلبان و آنهایی که منافعشان در شهرداری تهران به خطر افتاده ناراحتند.
اما در میان تخریب ها و دروغ هایی که به زاکانی نسبت می دهند یک موردش عجیب بود. برخی در فضای مجازی خیلی ناشیانه و بدون توجه به سابقه و مواضع زاکانی به بخشی از بیانات رهبرانقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس اشاره کردند که فرمودند نمایندگان نباید از ابتدای ورود به مجلس برای رسیدن به مناصب اجرایی و پست های بالاتر نقشه بکشند و اقدام زاکانی را مصداق بی توجهی به توصیه رهبری دانستند!
اما منظور رهبرانقلاب از این تذکر چه بود؟ آیا زاکانی خلاف نظر رهبرانقلاب عمل کرده است؟ برای پاسخ به این سوال دو نکته را عرض میکنم و مختصری به سوابق و مواضع آقای زاکانی اشاره می کنم که شاید تا به حال نشنیده اید.
🔹۱ - توصیه مهم رهبرانقلاب به نمایندگان مجلس زمانی مطرح شد که در فضای سیاسی کشور و در لابلای تحلیل های انتخاباتی شانس پیروزی نامزد جریان انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ قوت گرفته بود و در مجلس برخی زمزمه پیوستن به دولت داشتند و برای آینده شان نقشه می کشیدند.
🔹۲ - طبق فرموده رهبرانقلاب اینکه نماینده مجلس برای رسیدن به مناصب اجرایی و بالاتر نقشه بکشد و لابی کند ناصواب است اما در مواردی که رئیس جمهور از فردی به دلیل تخصص، کارآمدی و تجربه و شایستگی اش دعوت به همکاری می کند بلااشکال است.
🔹۳ - اینکه گفته می شود زاکانی سندروم پست بی قرار دارد درست است؟ آیا او چنین روحیه ای دارد؟ مواضع و عملکردش در چندسال گذشته چه می گوید؟
🔸یکم، زاکانی سه دوره یعنی ۱۲ سال نماینده مجلس بود و در مواردی که حتی پیشنهاداتی برای حضور در دولت ها داشت ترجیح داد در مجلس بماند.
به عنوان مثال یک سال بعد از پیروزی احمدی نژاد در انتخابات یعنی سال ۸۵ رئیس جمهور وقت از زاکانی که نماینده مردم تهران در مجلس بود دعوت کرد که به دولت بیاید اما زاکانی به دلیل انحرافات فکری و سیاسی احمدی نژاد به او پاسخ منفی داد.
🔸دوم، زاکانی یکی از موثرترین نمایندگان مجلس در دو دهه اخیر بوده و در مواردی بیشتر از رئیس مجلس قدرت اقناع و همراه سازی نمایندگان را داشته است؛ لذا به راحتی می توانست در دوره های مختلف به عنوان یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس انتخاب شود اما تکلیفش را حضور در آنجا نمی دانست و هرچند مثل سایر نمایندگان در کف صحن حضور داشت اما دست از مبارزه با فساد برنداشت.
🔸سوم، زاکانی یکی از موثرترین چهره های جبهه انقلاب در انتخابات مختلف در دو دهه اخیر است. بارها شاهد بودیم در بزنگاه هایی که برخی افراد و احزاب فشار سنگین برای سهم خواهی بیشتر داشتند اما زاکانی داوطلبانه نامش را از لیست های انتخاباتی حذف می کرد تا خدشه ای به وحدت نیروهای نیروهای انقلاب وارد نشود.
🔸چهارم، پیش از انتخاب دکتر وحید دستجردی به عنوان وزیر بهداشت، احمدی نژاد این پیشنهاد را به خانم دکتر الهیان عضو شورای مرکزی رهپویان انقلاب داده بود. آن زمان زاکانی دبیرکل جمعیت بود و قطعا برای حزب متنبوعش امتیاز بود. اما زاکانی در مقام مشورت مخالف بود و دلایلش را ذکر کرد و در نهایت دکترالهیان هم پاسخ منفی به احمدی نژاد داد.
🔸پنجم، بعد از انتخابات مجلس هم وقتی از رقابت با قالیباف برای ریاست مجلس انصراف داد می توانست برای نایب رئیسی و یا عضویت در هیات رئیسه نامزد شود اما اینکار را نکرد و با پیشنهاد آقای قالیباف رئیس مرکزپژوهش های مجلس شد.
🔸ششم، در انتخابات ۱۴۰۰ هم زاکانی با اصرار و تاکید بزرگان و برخلاف میل باطنی اش فداکارانه وارد انتخابات شد و همگان تاثیر حضورش را مشاهده کردند.
🔸هفتم، بعد از پیروزی در انتخابات به زاکانی پیشنهاداتی برای حضور در کابینه داده شد اما نپذیرفت و در نهایت با اصرار نیروهای انقلاب و برخی بزرگان تصمیم گرفت شهردار تهران شود.
سوابق مدیریتی و سیاسی زاکانی بعد از انقلاب نشان می دهد هیچگاه برای رسیدن به مناصب بالاتر تلاش نکرده اما هرگاه تکلیفی از سوی جریان انقلاب بر دوشش گذاشته شد کوتاهی نکرده است.
✍ Reza.seyfii
⭕️ احمدینژاد؛ دوره اول ۱۷ میلیون ، دوره دوم ۲۴ میلیون
روحانی؛ دوره اول ۱۸ میلیون ، دوره دوم ۲۴ میلیون
🔹رئیسی؛ دوره اول با وجود فاجعه دولت روحانی و ضایعه کرونا و تخریب بیسابقه، ۱۸ میلیون رأی
میخوای تخریبش کنی تخریبش کن، اما با برچسب «رئیسجمهور اقلیت» حماقت خودتو به اکران عمومی نذار!
🔴رئیسی لالها را شفا میدهد
♦️مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت: آقای رئیسی در همین فاصله ۴ روزه ریاست خود بر جمهوری اسلامی ایران، بسیاری از اصلاحاتچیها را که تاکنون زبانشان از انتقاد و اعتراض به پلشتیهای ۲ ساله کرونا و ۸ ساله دولت آقای روحانی بسته بود، شفا داده و قفل زبانشان را باز کرده است !
♦️ به این چند نمونه از اظهارنظرها و به اصطلاح انتقادهای مدعیان اصلاحات که فقط اندکی از بسیارها و مشتی از خروارهاست نگاهی بیندازید و در نظر داشته باشید که این انتقادها در حالی مطرح شده که فقط ۴ روز از مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب میگذرد
۱- آقای علی شکوریراد عضو سابق مرکزیت حزب منحله مشارکت و دبیرکل کنونی «حزب اتحاد ملت ایران اسلامی» ! توئیت کرده که؛
« هنوز به قله پیک پنجم کرونا نرسیدهایم و اوضاع روز به روز وخیمتر میشود. در واکسیناسیون بسیار عقب هستیم. علاوهبر کمبود تخت و خستگی کادر درمان، سرم و دارو هم کمیاب شده است. در این وانفسا دغدغه اصلی رئیسجمهور تشکیل دولت جدید است. مردم واقعاً بیپناه ماندهاند. خدا به خیر بگذراند» !!
از نظر این عضو دو آتشه مدعی اصلاحات! نزدیکشدن به قله پیک پنجم کرونا و کمیابشدن سرم و دارو و کمبود تخت و خستگی کادر درمان و... همه و همه تقصیر آقای رئیسی است که تازه ۴ روز از تحلیف او میگذرد و هنوز دولت ایشان هم تشکیل نشده است ! انتقاد این عضو حزب مشارکت هم علاوهبر آنکه خیلی عوامانه است، بسیار خندهدار نیز هست! مینویسد «در این وانفسا دغدغه اصلی رئیسجمهور تشکیل دولت جدید است» ! باید به این سوپر اصلاحاتچی گفت ۲ سال از اپیدمی کرونا و ۸ سال از تکیهزدن شما بر قوه اجرائیه میگذرد. چرا تاکنون زبان به کام گرفته و لام تا کام صدایتان در نمیآمد؟! وانگهی اگر دولت تشکیل نشود، کارها را چه کسی و کدام مرکزی باید انجام دهد؟!
۲- آقای محمدعلی ابطحی یکی دیگر از همین سوپر اصلاحاتچیها توئیتزده و نوشته است: «مهمانبازی تحلیف تمام شد. به فکر مردم باشید. دارند میمیرند هم وطنانمان» ! ظاهراً از نظر ایشان هم فوت هموطنانمان بر اثر کرونا در همین ۴ روزی که آقای رئیسی رئیسجمهور شده اتفاق افتاده است و پیش از این اصلاً از این خبرها نبوده است که احساسات انساندوستانه این مدعی اصلاحات را برانگیزد و فریادش به اعتراض بلند شود !
۳- آقای عباس عبدی، اصلاحاتچی چند آتشه دیگر نیز توئیت کرده و نوشته است: « آقای رئیسی؛ بیایید همین امروز یک کار قابل قبول انجام دهید.
دستور بدهید آمار ثبت احوال را به روز منتشر کنند تا مردم و از آن مهمتر، مسئولین از جمله خودتان بدانید که مرگ و میر واقعی ۲/۵ برابر بلکه بیشتر از آمار رسمی است. مسئله کرونا را کوچک کردند، حالا مردم هزینهاش را میدهند» ! ایشان که تقریباً همهروزه در روزنامه اعتماد (همان روزنامه که مقالات بیبیسی را با حذف نام نویسنده آن به نام خود چاپ میکرد) مقاله مینویسد، یادش رفته که ۲ سال از شیوع کرونا و اعلام آمار تلفات آن میگذرد و ایشان در تمام این مدت فراموش کرده بود از آقای روحانی بخواهد که دستور بدهد « آمار ثبت احوال را بهروز منتشر کنند تا مردم و از آن مهمتر، مسئولین از جمله خود آقای روحانی بدانند که مرگ و میر واقعی۲/۵ برابر بلکه بیشتر از آمار رسمی است» !
و تازه یادش افتاده که باید زبانش باز شود و آنچه را که طی ۲ سال کرونایی و ۸ سال ریاست جمهوری آقای روحانی درباره آن سکوت کرده بود، از آقای رئیسی که فقط ۴ روز از ریاست جمهوری ایشان میگذرد، مطالبه کند !
۴- یکی از خانمهای خبرنگار مدعی اصلاحات هم نوشته است: «جان انسان ارزشمندترین سرمایهش هست. هم جان خودش، هم جان عزیزانش. آقای رئیسی؛ این روزها جان ما مردم در خطره و این چیزی نیست که سرش کوتاه بیاییم. میفهمید سُرم (منظورش سِرم است) نیست؟ میفهمید در تهران هیچ تخت خالی نیست. بابا خجالت بکشید برای مملکتداری باید التماستون کنیم؟» ! از ایشان فقط باید پرسید با این افتضاحی که به بار آوردهاید و با این چند سطر عوامانهای که نوشتهاید آیا فکر نمیکنید که خودتان باید خجالت بکشید؟! و ...
♦️ گفتنی است آقای رئیسی در اولین جلسه ستاد مبارزه با کرونا که برای اولین بار به ریاست ایشان تشکیل شده بود، روی یکی از اصلیترین ضعفهای دولت پیشین در این زمینه انگشت گذاشت و با تعیین ضربالاجل یک هفتهای برای تحول در مبارزه با کرونا، تاکید کرد که « کار مسئولان اجرایی کشور فقط توصیه نیست و باید ضمانت اجرای مناسب هم برای تصمیمات اتخاذ شده در نظر گرفته شود» و ایشان بلافاصله نیز اقدامات ضروری را پی گرفت. البته اصلاحاتچیها با آن سوابق ضدمردمی که در کارنامه خود به ثبت رساندهاند، حق دارند که این نکات مثبت و کمسابقه را نبینند !
⭕️ وعده متفاوت شهردار پایتخت
🔹 اعضای جدید شورای شهر تهران صبح دیروز بعد از بررسی برنامه علیرضا زاکانی- تنها نامزد شهرداری حاضر در جلسه شورا- او را بهعنوان شهردار پایتخت انتخاب کردند. منتخب شورای ششم برای اداره تهران، ۲۴ وعده مکتوب ارائه کرده است که اگر دو مورد از آنها واقعا اجرایی شود، پایتخت یکبار برای همیشه از «ملکبازی» و «ترافیک» نجات پیدا میکند.
🔸 در این برنامه بر «کاهش فاصله قیمت املاک شمال و جنوب شهر» و «بهروزرسانی حداقل ارزش املاک در محاسبات عوارض» در کنار «اخذ بهای واقعی از خدمات شهری» تاکید شده است. این موارد، تکههای پازل «شارژ شهری» است که از سالهای دور در کلانشهرهای جهان در قالب «عوارض سالانه بر املاک» دریافت میشود؛ اما در تهران هیچ زمان «جسارت لازم» برای دریافت آن نبوده است.
🔹 «شارژ شهری» در مقیاس کوچکی از شهر -برج مسکونی- با فرمول «اخذ شارژ بیشتر از دریافتکنندگان خدمات بیشتر» اعمال میشود. در تهران اما بهدلیل معیوب بودن فرمول، ساکنان شمال میهمان شهرداری هستند. «عوارض تردد» نیز در دستورکار شهردار جدید است.
🔻 این راهکارها از یکسو اخذ عوارض تردد از خودروها در جریان ترافیک و اصلاح نظام اخذ عوارض سالانه خودرو براساس آلایندگی خودروها و از سوی دیگر به روزرسانی حداقل ارزش املاک و اخذ بهای واقعی خدمات شهری است. کارشناسان شهری با اشاره به الگوی جهانی اداره کلانشهرها معتقدند اگرچه این دو راهکار میتواند مبنای اصلی برای گرهگشایی از گرفتاریهای اداره شهر تهران باشد اما اجرای آنها همچون انجام یک جراحی سخت، نیازمند جسارت و عزم راسخ است.