♦️جزئیات دستگیری یک خانم در سد لتیان/ زیر گرفتن مامور نیروی انتظامی توسط راننده
🔹در پی انتشار تصاویری از نحوه دستگیری یک خانم در حوالی سد لتیان در فضای مجازی و حواشی ایجاد شده پیرامون این موضوع، اطلاعات کسب شده حاکی از این است که حدود ساعت ۱۷ روز پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ماموران انتظامی به یک دستگاه خودروی تیبا سفید مظنون شده و دستور توقف خودرو به دلیل انجام حرکات مخاطرهآمیز را صادر میکنند.
🔹پس از متوقف کردن خودرو توسط ماموران انتظامی، دو سرنشین خانم خودرو اجازه تفتیش ماشین را به ماموران نمیدهند و با زیر گرفتن یکی از ماموران نیروی انتظامی که منجر به آسیب به این فرد میشود از محل متواری میشوند.
سرانجام بعد از تعقیب و گریز، خودروی مذکور مجدد توسط پلیس متوقف میگردد.
🔹سرنشینان خودرو مجددا از محل به صورت پیاده متواری میشوند که در نهایت یکی از سرنشینان خودرو دستگیر میشود که در حین بازداشت و انتقال او به کلانتری اقدام به زمین انداختن خود میکند.
🔹متهمان مذکور سرانجام نیز با سپردن خودروی خود به عنوان وثیقه آزاد شدند و اطلاعات منتشر شده مبنی بر اینکه علت توقف این خودرو صرفا تخلفات رانندگی بوده کاملا کذب و به دور از واقعیت است./میزان
💬 علت تفاوت مبلغ واریزی با رقم اعلام شده توسط رئیسجمهور
🔹با آغاز واریز مبالغ یارانه پس از گفتگوی رئیسجمهور با مردم، برخی گزارشها حاکی از اختلاف جزئی این مبلغ با رقم اعلام شده توسط آیتالله رئیسی در برخی خانوارهاست.
🔹بررسیها نشان میدهد این مابهالتفاوت ناشی از کسر مبلغ قسط وام یک میلیون تومانی کمک معیشتی کرونا در دولت قبل است.۰
⚙پنجمین سخنرانی رییس جمهور با مردم پیرامون هوشمند سازی و یارانه سازی کالاهای اساسی
✔نسبت به مساله جان مردم مساله پیش روی دولت بعد از آغاز به کار کرونا بود و دغدغه جدی مردم روزی ۷۰۰خانواده داغدار می شدند که واکسن تهیه و در اختیار قرار گرفت که با دیپلماسی فعال دولت کار انجام شد و ۷۰۰ خانواده به روزی ۷ خانواده رسیده است.
✔بازگشایی دانشگاهها و مدارس از جلوه های شگفت انگیز فعال مردم است ، فضای کسب و کار در کشور فعال شد
✔تولید واکسن داخلی که کشور را قادر به صادرات واکسن کرد و واکسیناسیون عمومی صورت گرفت
✔برای دولت ارز ترجیحی قرار داده نشده و آنچه در نظر گرفته ارز آزاد است
✔دخایر کشور و کالاهای اساسی امروز مشکل ندارند
✔ذخایر ارزی و ریالی در کشور مشکل داشت و حتی در پرداخت حقوق مشکل داشتیم که حل شد
✔فروش نفت دو برابر شد و نگرانی نداریم/ حجم تجارت خارجی ۱۰۰میلیارد دلار است
✔با کشورهای همسایه تعاملات اقتصادی خوبی داریم
✔کسری بودجه ۴۵۰ میلیاردی بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول با کسب درآمد جبران شد.
✔برای همه دهک ها در جامعه، سه دهک اول هرنفر ۴۰۰هزار تومان ، چهارم به بعد هر نفر ۳۰۰هزار تومان، نان و دارو همه مردم برخوردار هستند و به هیچ عنوان نان و دارو افزایش پیدا نخواهد کرد
✔بنزین هم افزایش قیمت نخواهد داشت و نکته مهم ان است که حمایت ها کمک معیشتی خواهد بود تا دو ماه، تا زیر ساختها برای کالا برگ الکترونیک فراهم شود.
✔یارانه ها قبل از افزایش قیمت پرداخت خواهد شد و افزایش ها بعد از آن انجام می شود.
✔قیمت کالاها سلیقه ای نیست و سازمان حمایت از مصرف کننده باید قیمت ها را اعلام و نظارت کند.
✔اصلاح اقتصادی در راه است، دیروز مطالبه گر بودم و امروز پاسخگو
✔شرایط سفره مردم را آگاهی دارم و تصمیمات درست می گیرم که سفره مردم آسیب نبیند
✔مسایل اقتصادی را با نگاه اصلاح گری پیش می بریم و تازه اول راه هستیم
✔رسانه ها در اقناع سازی و تبیین مساله کمک کنند
✔یارانه نان از یارانه معیشتی جداست
✔جهش جدی در بیمه سلامت ایجاد شد و هدف آن است هیچ ایرانی نباشد که بیمه نداشته باشد.
📌 پیامهای یک دیدار
سفر بشار اسد به ایران، در شرایط کنونی بازتاب رسانهای زیادی دارد. در این دیدار که در فضایی صمیمانه انجام شد، امام خامنهای مقاومت و ایستادگی ملت و نظام سوریه و پیروزی در یک جنگ بینالمللی را زمینهساز افزایش اعتبار و سرافرازی سوریه دانستند و تأکید کردند: «با توجه به روحیه و نشاط و اراده بالا در شخص رئیسجمهور و دولت ایران برای گسترش همکاریها با سوریه، باید تلاش کرد روابط دو کشور بیش از گذشته ارتقا یابد». نظر به اهمیت سوریه در تحولات منطقه و جایگاه دمشق و نظام سیاسی این کشور در جبهه مقاومت ضد صهیونیستی، اهداف و آثار و پیامهای مهم و زیادی بر این سفر مترتب است.
💠نکاتتحلیلی:
1️⃣- این سفر در چنین شرایط ویژهای به لحاظ تحولات اوکراین، تحولات پیرامونی منطقه غرب آسیا و سلسله عملیاتهای استشهادی مبارزان فلسطینی که قدرت تصمیمی گیری را از صهیونیستها سلب کرده است، مانور قدرتی است از سوی ریس جمهور کشوری که بهرغم همه فشارها و تحریمها و تحمیل جنگ نیابتی جهانی، با قدرت سر پا ایستاده است و مشغول رتقوفتق امور دیپلماتیک کشورش است.
2️⃣- عزم ملی از سوی دو طرف برای توسعه و تعمیق روابط تهران- دمشق نشان میدهد که این رابطه مستحکم و ناگسستنی است و طبعاً توسعه این روابط از حوزه مستشاری نظامی و امنیتی به سایر حوزههای اقتصادی، سازندگی، سیاسی و علمی کشیده شد و در دستور کار روسای جمهور دو کشور قرار دارد؛ در این رابطه نیز دیدارها و گفتگوهای مهم و مستمری بین مسئولان دو کشور هم از گذشته شکل گرفته و در این سفر نیز دنبال شد.
3️⃣- راستقامتی و ایستادگی سوریه در جنگی بینالمللی و نابرابر به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نمایشگاهی واقعی برای تجلی مصداقی دو موضوع مهم بود؛ «پیروزی غایی مقاومت» و «کم بودن هزینه مقاومت بر هزینههای سازش». مرور هدفگذاریهای نظام سلطه و صهیونیسم جهانی از تحمیل سلسله جنگهای نیابتی، با توسل به گروههای تکفیری و تروریستی در منطقه نشان داد که میشود با دستانی خالی اما دلی سرشار از ایمان و باور به امدادهای الهی، مقاومت کرد. امروز سوریه بهعنوان مرکز ثقل جبهه مقاومت ضد صهیونیستی و سلطهگری، دارای این شرافت و جایگاه سرافرازانه متفاوت از گذشته است.
4️⃣- در مقابل روحیه امیدوارانه به آینده روشن مقاومت در منطقه، رژیم صهیونیستی وفق اعتراف تلخ ایهود باراک، نخستوزیر اسبق این رژیم، در مسیر زوال قرار گرفته و بیشتر از اینکه به فکر نقشآفرینی در آینده منطقه و مسئله جهانی شده فلسطین باشد، درگیر روند زوال و اضمحلال تدریجی است.
✍ #فتحالله_پریشان
🔰گزارش روز
💢شکست پشت شکست!
شاید بهترین واژه برای توصیف این روزهای رژیم صهیونیستی همین واژه «شکست پشت شکست» است. ششمین عملیات تلافیجویانه علیه صهیونیستها در منطقه العاد تلآویو هفته گذشته با 3 کشته توسط یک فلسطینی صورت گرفت که هنوز شناسایی نشده است!
💠گزارههایخبری:
1️⃣- المیادین به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش داد که در پایان ارزیابی امنیتی از وضعیت کنونی، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، تصمیم گرفت همه گذرگاههای کرانه باختری و غزه مسدود شوند.
2️⃣- عومر بارلیو، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرده که این رژیم بهای سنگینی را در عملیاتهای اخیر متحمل شده است.
💠گزارههایتحلیلی:
1️⃣- مستأصل شدن رژیم صهیونیستی در برابر عملیاتهای اخیر، کاملاً مشهود و معلوم است. شکل عملیاتها بهگونهای است که این رژیم توان مقابله با آنها را ندارد و تنها اقدامی که صورت داده، بستن گذرگاهها با کرانه باختری و غزه است؛ این یعنی تنگ شدن حصارهای امنیتی در درون سرزمینهای اشغالی برای حفظ امنیت. درحالیکه صهیونیستها همواره مدعی امنیت پایدار در درون سرزمینهای اشغالی و دور نگه داشتن تهدیدها بودهاند.
2️⃣- ضعفهای امنیتی رژیم صهیونیستی به حدی عمیق است که دولت این رژیم را در معرض فروپاشی قرار داده است. بسیاری از احزاب مخالف دولت ائتلافی کنونی همچون نتانیاهو، معتقدند که ضعف دولت بنت- لاپید منجر به بروز این اتفاقات شده است. به همین منظور از هماکنون برخی وزرای کابینه برای فرار کردن از واقعیتهای موجود، به فکر جدایی از دولت افتادهاند تا مقصر وضع فعلی نباشند.
3️⃣- اقتدار مقاومت نشان داد که توان عملیاتی و پاسخگویی آن فراتر از آن چیزی است که صهیونیستها محاسبه کردهاند. بااینحال، بیشترین آسیبی که صهیونیستها از آن نگران و هراسانند، وجود شکافهای عمیق امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه چندپاره صهیونیستی است و به عقیده صهیونیستها و مقامات رژیم اشغالی، اگر جبهه مقاومت هم این رژیم را نابود نکند، وضعیت اجتماعی موجود در سرزمینهای اشغالی، نقطه پایان این رژیم را نشان میدهد.
🔸️نکتهپایانی: درمجموع میتوان گفت که وجود ضعفها و شکافهای عمیق هویتی و موجودیتی در رژیم صهیونیستی در حال آشکار شدن است و این رژیم در حالتی از ضعف و ناتوانی در عرصه امنیتی سیر میکند و آسیبپذیری آن به مرحلهای رسیده است که اولین اشتباه آن در برابر جبهه مقاومت، آخرین اشتباهش خواهد بود.
✍ محمدرضا فرهادی
📍اینجا سوئد و سوئیس نیست. تصویر خرمشهر قبل از انقلاب است!
🔻یک کاربر توییتری سلطنت طلب عکسی از خرمشهر را منتشر کرده که مدعی شده این تصویر مربوط به دوران #پهلوی است.
🔹 اما با کمی دقت تابلو بانک ملت با لوگو جدید را مشاهد میکنید. نکته جالب اینجاست همین توییت توسط ۲ هزار کاربر لایک و بیش از ۳۰۰ بار بازنشر میشود.
🔻انتشار این تصاویر در این ایام و اعتراضات خوزستان بیشتر با هدف تهییج کاربران است.
🔻غیر از بحث سپاه، سر ۵ تا ۶ موضوع اختلاف داریم
محمود عباسزاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره پیشنهاد جوزپ بورل مبنی بر خارج شدن سپاه از لیست FTO و باقی ماندن سایر بخشهای این سازمان در این فهرست:
🔹 به طور کلی بحث سپاه یک جنگ روانی است که غربیها ایجاد کردند برای اینکه ایران را مقصر جلوه دهند در حالی که سپاه یک بحث حاشیهای است و بر سر ۵ تا ۶مورد هنوز اختلاف باقی است.
10.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😃حاشیه جالب از روز ملی پیروزی بر ارتش نازی آلمان در روسیه!
🔰چرا بشار اسد به تهران سفر کرد؟
جعفرقنادباشی: جهان نشانههای تغییر در نظم نوین را تماشا کند/ مقاومت آرایش جدید به خود میگیرد/ روسیه به بهانه جنگ در اوکراین از سوریه خارج نمیشود!
👈سفر بشار اسد به تهران نهتنها رسانههای جهانی، بلکه بسیاری از ناظران و حتی سرویسهای اطلاعاتی را نیز غافلگیر کرد. شیوه سفر رئیسجمهور سوریه به تهران نشان داد که جمهوری اسلامی ایران در کنترل ادراک منطقه دست برتری بر سایر نیروها را داشته و میتواند بهصورت اعجابآوری میدان را دچار تحول کند.
🔹وزیر امور خارجه در توصیف دیدار اسد از ایران؛ آن را فصل جدیدی از روابط راهبردی میان دو کشور ایران و سوریه ارزیابی کرده است. حسین امیر عبداللهیان گفته است که پس از به ثمر نشستن مقاومت سوریه؛ حالا وقت آن است که روابط خود را ارتقاء دهند.
✅اما سفر رئیسجمهور سوریه در میانه جنگ اوکراین برای مفسران؛ معنای مهمتری نیز دارد.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی مدتی قبل با اشاره به وضعیت جنگ در شرق اروپا در یک تعبیر مهم از «نظم نوین جهانی» بهره بردند.
🔹جنگ اوکراین بسیاری از معادلات کشورهای غربی را تغییر داده است، بهعنوان نمونه آتشبس دوماهه میان رژیم سعودی و دولت یمن پس از سالها جنگ تحمیلی به دلیل آن بود که دولتهای غربی نمیخواستند مسئله انتقال نفت از خاورمیانه دچار اختلال شود. ازاینرو آنها مسئله آتشبس را مطرح کردند. این معادلات تغییریافته منطقهای شرایط مساعدی ایجاد کرده تا کشورهای مقاومت ترتیبات دفاعی را ساماندهی و شرایط جدید را برای خود تحلیل کنند.
🔹روسیه در معادلات سوریه نقش داشته است؛ اما جنگ اوکراین باعث شده است که آنها در تحلیلهای امنیتی نگاهشان به شرق اروپا باشد، ازاینرو سوریه باید ارتباطات خود با جمهوری اسلامی ایران را بیشتر کند؛ تا بتواند موقعیت خود را در منطقه حفظ کند. بندر طرطوس نقش استراتژیک برای روسها در سوریه دارد. این موقعیت کانونی هم میتواند در جنگ شرق اروپا نقش مهم بازی کند و هم میتواند محلی برای اقدام غربیها علیه مسکو باشد
🔹مسئله مهم دیگر در سفر رئیسجمهور سوریه به ایران مسئله لبنان است؛ کشورهای غربی و برخی دولتهای عربی سالها تلاش کردهاند بیثباتی در لبنان ایجاد کنند. سوریه بهصورت سنتی سالها ضامن امنیت لبنانیها بوده است؛ اما پس از جنگ داخلی در آن کشور بازیابی آن نقش قدیمی و نیز تعیین تکالیف باید دوباره بازخوانی شود.
🔹اروپا گمان میکرد که پس از ترامپ از زیر سلطه امریکا خارجشده و یک بلوک تشکیل میدهد، اما جنگ اوکراین بار دیگر آنها را زیر سلطه ناتو برد. اروپا در میانه جنگ اوکراین ضعیف شده است. اروپا گمان میکرد با همکاری آمریکا میتواند فشار تحریم علیه ایران را بالا ببرد، اما حالا خود زیر فشار تحریم انرژی از جانب روسیه قرار دارد.
✅ این مسئله و بههمریختگی آرایش سیاسی در غرب نشانهای از «نظم نوین جهانی» است. حالا زمان آن فرارسیده است که کشورهای محور مقاومت از فرصت استفاده کرده و بلوک قدرت خود را به رخ جهان بکشند.
🔰فعال اصلاحطلب: مشکل از خود اصلاحطلبان است
💠«رسول منتجب نیا» در مصاحبه اخیرش، به نقد عملکرد جریان متبوع خویش پرداخته و گفته است: «برخی اصلاحطلبان سعی میکنند از واقعیت طردشدگی این جریان فرار کنند و با حمله به اینوآن برای خود آبرویی به خاطر شکستهای متوالیشان دستوپا کنند. از سوی دیگر برخی دیگر از افراد این جریان بیپرده به نقد از صدر تا ذیل جریان متبوعشان مشغول هستند». قائممقام سابق حزب کروبی و دبیر کل فعلی حزب جمهوريت، مشکل اصلاحطلبان را ناشی از اختلاف بین شعارها و عملکرد دانسته که این فاصله باعث شده نتوانند رضایت مردم را تأمین کنند. وی افزود: «برخي دوستان فکر ميکنند حالا که از حاکميت کنار رفتهاند نبايد فعاليتي داشته باشند. برخي هم احساس ضعف و نااميدي کرده و گوشهنشين ميشوند. برخي هم تصور ميکنند اين جريان به آخر خط رسيده و کشور تحمل اصلاحات و حتي اصولگرايي را ندارد؛ اما آنچه باعث فاصله مردم با اين جريان شده، عملکرد خود اصلاحطلبان است که شعار داده، اما به گونه ديگر عمل کردند. جريان اصلاحات در يک فضاي باز، آرام و منصفانه بايد آسیبشناسی انجام دهد و همه هم حرف خود را بزنند تا اشکالات و مقصران شناسايي شوند. ما نتوانستهايم رضايت مردم را تأمين کنيم، بنابراين آنها احساس ميکنند بهتر است از اين جريانها مستقل باشند. در اين شرايط جريان اصلاحات بايد کنار و همراه مردم بوده و صدا و تريبون آنها باشد. بايد به ميان مردم رفته و فاصله با آنها را از بين ببرد».
⭕️ درباره یک جمله مهم رهبری خطاب به بشار اسد
✔️ سوریه تخریب شده چگونه یک قدرت محسوب می شود؟!
✍️ رهبر انقلاب در بخشی از دیدار اخیر با آقای بشار اسد رئیسجمهور سوریه، اظهار داشتند: سوریه امروز، سوریه قبل از جنگ نیست، اگرچه آن زمان خرابیها نبود اما احترام و اعتبار سوریه اکنون بسیار بیشتر از گذشته است و همه به این کشور بهعنوان یک قدرت نگاه میکنند.
👈 اما چگونه یک کشور با اینهمه خسارات مادی و تخریب شهرهایش یک قدرت محسوب می شود؟
1️⃣ تحولات سیاسی و امنیتی نزدیک به دوازده سال گذشته سوریه، بر دولت و شخص رئیس جمهور این کشور تاثیرات قابل توجه ای گذاشته است. این تحولات شخص بشار اسد را با انگیزه تر و با عزم تر کرده و مجموع مقامات دولت سوریه را نیز به نوعی خالص تر از دولت های چند دهه گذشته این کشور کرده است. دولتمردان سوریه این روزها تجربه یک فتنه بزرگ داخلی، یک جنگ بین المللی بزرگ، یک جنگ اقتصادی بزرگ و تجربه تحریم های منطقه ای و فرامنطقه ای در عقبه خود دارند و این تجربه و خالص تر شدن حاکمیت در این کشور، نوید بازسازی و نوسازی پایدارتر سوریه را در حوزه اقتصاد و و روابط بین الملل میدهد. ضمن اینکه دولت و رئیس جمهوری که از یک دوران سخت جنگی با پیروزی عبور کرده باشند، به صورت طبیعی و ذاتی مورد احترام ملت ها قرار می گیرند و به صورت خودکار اعتبار مضاعف پیدا میکنند. بازگشت خفت گونه برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای ارتباط مجدد با سوریه، یکی از مهمترین نشانهها برای کرنش ذاتی کشورهای حتی متخاصم در برابر یک کشور محترم و معتبر پس از پیروزی در یک جنگ بزرگ است.
2️⃣ سوریه همواره حلقهای مهم از محور مقاومت در غرب آسیا محسوب میشد ولی در همین حال، دولت سوریه در قید و بندها و ملاحظاتی همچون عضویت در اتحادیه عرب و یا حتی به نوعی روابط با غرب نیز قرار داشت. اتفاقات سیاسی نزدیک به دوازده سال گذشته اینک سبب شده حاکمیت سوریه خالص تر و رهاتر از این قید و بندها، بیشتر و عمیق تر در محور مقاومت منطقه موثر باشد. حضور موثرتر و شفافتر سوریه در معادلات محور مقاومت سبب افزایش وزن این کشور در معادلات راهبردی غرب آسیا شده است.
3️⃣ سرعت تبدیل شدن ایران به یک قدرت منطقه ای پس از جنگ تحمیلی، شتاب بسیار بالایی گرفت. سوریه هم در یک سطح دیگر چنین سرنوشتی را در حال تجربه کردن است. مردم سوریه اینک بیش از هر زمانی صاحب مردان جنگنده با مبانی و اصولی مستحکم تر از گذشته در مواجه با مسایل داخلی و بین المللی هستند که می توانند، این کشور را بیش از گذشته قدرتمند کنند. البته این خاصیت جهاد و جنگ برای هر ملتی است که گزینه مقاومت را انتخاب کند و از دل این مقاومت و جهاد آن کشور را صاحب انبوهی از نیروهای خالص تر، باانگیزه تر، باعزم تر، کارآمدتر و مدیرتر خواهد کرد. و هر چه جهاد خالص تر و عرصه تقابل حق و باطل عمیق تر باشد، مردان بزرگتری و کارآمدتری برای بازسای یک کشور و ملت تربیت خواهد شد.
*مهدی جهان تیغی