📮 #توییت
⭕️ واکنش سید رسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه به گزارش اعتماد مبنی بر اینکه امضا نشدن برجام ثانیهای 1100 دلار به ایران ضرر وارد میکند:
🔹دوستی داشتم میگفت روزانه دارم ۱میلیارد تومان ضرر میکنم با تعجب وقتی میپرسیدم چطور ؟! میگفت اگر ۱۰۰۰میلیارد داشتم در بانک سپرده میگذاشتم روزانه ۱میلیارد سود داشتم حالا که ندارم روزی ۱میلیاردضرر میکنم.
🔹این استدلالهای عدم نفع را که میخوانم یاد دوستم میافتم
✅ ضرورتهای راهبردی برای کاهش موثر نرخ تورم
🔹صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده تورم ایران در سال ۲۰۲۳ کاهش مییابد. برآورد میشود تورم در ایران در بازه زمانی ذکر شده به کمتر از ۳۰ درصد برسد.
🔹اگرچه این رقم کماکان فاصله معناداری با نرخ تورم بیشتر کشورهای منطقه غرب آسیا و آفریقای شمالی (منا) دارد اما نشانه مثبتی از ریلگذاری صحیح در اقتصاد کشور است.
🔹معمولاً انجام چهار اقدام اصلی برای کاهش نرخ تورم در کشورهای با شرایط مشابه ایران از سوی کارشناسان اقتصادی توصیه میشود؛ باید توصیهها را با ویژگیهای سرزمینی خود انطباق داده و بومیسازی کند.
🔸اول: بهبود کیفیت مخارج بخش عمومی
🔸دوم: ارتقای شفافیت بدهی و اجتناب از ایجاد بدهی پنهان از سوی دولتها
🔸سوم: خودداری از تسلط مالی به معنای اتکای بیش از حد به بانکهای مرکزی کشورها
🔸چهارم: حمایت هدفمند از فقرا و قشر آسیبپذیر و افراد با درآمدهای ثابت
🔹بر اساس دادههای بانک مرکزی، تورم مرداد ماه در ایران ۴۰/۱ درصد به ثبت رسیده است. از این رو شاید توجه به توصیه عمومی اول یعنی بهبود کیفیت مخارج عمومی، گام نخست و موثری به حساب آید.
🔹در راستای توصیه دوم دولت باید مراقب بدهیهای احتمالی ناشی از تضامین دولتی به شرکتهای دولتی یا پروژههای بخش عمومی باشد.
🔹در راستای توصیه سوم نیز برخی از روسای بانکهای مرکزی درخاورمیانه و شمال آفریقا خواستار اقدام فوری برای انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد و در حوزه تأمین مالی دولت هستند که پیشتر از سوی دولت سیزدهم نیز مورد توجه بوده است.
🔹برای آخرین قدم اما باید گفت که افزایش تورم درحال سوق دادن خانوارها در سراسر منطقه خاورمیانه و ایران به سمت فقر است. از همین رو بخش عمدهای از بودجه خانوار صرف خرید مواد غذایی میشود. البته ایران برنامههای اصلاح یارانهها را از طریق اعمال مکانیسمهای جبرانی هدفمند برای محافظت از فقرا در برابر افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی در دستور کار قرار داده که میتواند نقش تعیین کنندهای در تعدیل وضعیت موجود داشته باشد.
هدایت شده از بصیرت
📡 آقای بی بی سی، لطفاً ساکت باشید!!!
📝 یعقوب ربیعی
🔹 ما در یک جنگ روایت قرار داریم و اربعین هم بخشی از جنگ روایت ماست. مرور و تحلیل محتوای خبر های موجود در رسانه هایی مانند بی بی سی نشان می دهد که این رسانهها جز گفتن خبر های سیاه از این حماسه عظیم رسالتی دیگر ندارند؛ روایت هایی از بی آبی، تشنگی، مشکلات بهداشتی، ترافیک، ازدحام جمعیت و... .
🔹 آنها هیچ وقت روایت نمی کنند که در حالی یک راهپیمایی با جمعیت عظیم ۳۰ میلیونی که ۳ برابر یک کشور غربی مانند سوئد است با مدیریت مردمی و با کمترین حوادث و مشکلات به وقوع می پیوندد که در همین کشورهای مدعی نظم و انضباط و در کنسرت گروه راکِ گریت وایت در سال ۲۰۰۳ بیش از ۱۰۰ نفر به کام مرگ کشیده شده و ۲۳۰ نفر مجروح شدند.
🔹 یا در حالی این راهپیمایی عظیم در مهد شکل گیری داعش در حال برگزاریست که غربی های مدعی امنیت و دارای بزرگترین سرویس های جاسوسی از تامین امنیت خود در مقابل داعش هم عاجز بوده اند. چنانچه در نوامبر ۲۰۱۵ در مرکز تئاتر باتاکلان در پاریس حمله داعش ۱۲۹ کشته و بیش از ۳۵۰ زخمی بر جا گذاشت. همین بی بی سی فارسی که امروز به اسم آزادی بیان مسئول روایت های منفی از راهپیمایی اربعین شده است و جز سیاه نمایی کار دیگری نمی کند در حادثه باتاکلان نه به ضعف سرویس های امنیتی غربی اشاره ای کرد، نه به مشکلات موجود در این کشورها پرداخت و نه آن را مثل پدیده های درون ایران حاصل ساختارهای حاکمیتی دانست؛ فقط یک تیتر زد و آن هم این بود «جهان در شوک».
🔹 آنچه گفته شد انکار مشکلات موجود در برگزاری راهپیمایی اربعین نبود بلکه هشداری برای گیر نیفتادن در دام روایتِ سیاهِ امثالِ بی بی سی و من و تو بود. این روزها باید چشم در چشم بی بی سی فارسی انداخت و او را به سکوت و خفه خون گرفتن دعوت کرد؛ چرا که اوج حقارتش را در سانسور خبرِ مرگِ عفریته یِ جنگ ملکه الیزابت دیدیم.
✅بصیرت _ کانال معاونت سیاسی سپاه
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
آیا ایران اینترنشنال یک رسانه مستقل است؟
🔹میزان استقلال یک رسانه را براساس سه عامل میتوان سنجید: «جهتگیری محتوایی رسانه»، «منابع مالی رسانه» و «ساختار مدیریت رسانه» که دو مورد اخیر، به نوعی به هم مرتبطند.
🔹اسفندماه ۱۴۰۰، اخباری از گردن زدن ۸۱ نفر در عربستان منتشر شد که بخشی از آنها مخالفان سیاسی عقیدتی حکومت عربستان سعودی بودند؛ اقدامی که حتی بیبیسی فارسی هم به انتقاد از آن پرداخت. اما کل محتوای منتشره در ایران اینترنشنال درباره این رویداد خشن و ترسناک، سه خط بود.
🔹ریاست کمپانی «Volant Media» که اکنون شبکه تلویزیونی «ایران اینترنشنال» را اداره میکند، برعهده شخصی به نام «عادل عبدالکریم» یک تبعه سعودی است که رابطهای طولانی با مقامهای اجرایی مرتبط با دربار سعودی از جمله «عبدالرحمن الراشد» دارد.
🔹براساس بررسی دفتر پژوهش ایرنا، عربستان سعودی، ۲۵۰ میلیون دلار برای ایجاد شبکه تلویزیونی «ایران اینترنشنال» کمک کرده است که هیچ آگهی تبلیغاتی ندارد. تحقیقات درباره اجارهبهای پرداختی این شبکه و همچنین حقوق پرداختی به کارکنان بیانگر هزینه سالانه ۵۰ میلیون دلاری آن است.
❇️ شما هم جو زده شدید؟!!!
✏️ فرهاد مهدوی
🔻در روزهای گذشته این خبر باعث ناراحتی زوار اربعین و مردم مهمان نواز عراق شد؛«رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با دستور معاون اول رئیس جمهوری، سه فروند هواپیما نیازهای زائران از جمله آب، موادغذایی و دارو را به فرودگاههای نجف و بغداد منتقل میکنند و این امدادرسانی به طور مستمر ادامه دارد.»
🔹در پاسخ به این خبر درمانی بی مورد باید گفت که :
1⃣فاصله دستور تا عمل اینقدر کوتاه نیست که برای اربعین امسال این اقدام صورت بگیرد،مسوولین مراقب تاریخ مصرف موادغذایی و دارویی باشند!
2⃣ به اذعان زائران در تمام مسیرهای ورود به کربلا،نحف و مسیرهای پیاده روی مردم مهمان نواز عراق آنقدر پذیرایی به عمل می آورند که انسان شرمنده می شود که نمی تواند التماس های آنان را برای تناول غذاهای داغ و محبوب ،نوشیدنی ها و آبیموه های صد در صد طبیعی و اسکان بجا آورد.
3⃣الحمدلله در تمام ساعات شبانه روز و در تمام مسیرهای پیاده روی و حتی در داخل شهرها غذا،آب های معدنی و نوشیدنی به وفور پیدا می شود و مسوولان محترم در هنگام تصمیم و خبر رسانی به گونهای خبر درمانی نکنند که باعث سواستفاده بدخواهان ملت ایران و عراق شود.
4⃣کشته شدن زائران در هنگام زیارت،بی محلی به زوار ایرانی و کمبود غذا و آب فقط عملیات رسانه ای کسانی است که اعتقادات مردم شیعه عراق را در مورد مسأله اربعین نشناخته اند و متاسفانه مسوولین هم بدون تحقیق از آن اثر می پذیرند!
5⃣مسوولین محترم توجه داشته باشند اگر در صددند که به اربعین خدمتی هم انجام بدهند ،چونان مردم عراق بدون تبلیغات،بدون بنر و هیاهوی رسانه ای باشد نه اینکه به گونهای فضا سازی کنند که بستگان زائران که در ایران هستند نگران آب و خوراک،فرزندان، والدین و دوستان خود شوند و با آنها در تماس باشند که آیا زنده اند؟!
6⃣زائران ایرانی قبل از خروج از مرز با شانتاژهای رسانه ای متعددی مواجه هستند اما وقتی که وارد عراق می شوند با فضای متفاوتی مواجهه می شوند که حکایت از عمق دلدادگی مردم شیعه عراق به اهل بیت علیهم السلام دارد که تمام زندگی خود را در راه اربعین هزینه می کنند و منتظر هیچ کمکی از دولت خودشان هم نیستند.
7⃣دولت باید با اقدامات شایسته در زمینه صدور گذرنامه،تامین وسیله ایاب و ذهاب و خدمت رسانی ارزنده در مرزها اقدامی را انجام می دادند که با توجه به هجوم زائران از این خدمات مهم عقب ماندند .امید است که هنگام برگشتن زوار به ایران حداقل در کنترل کرایه ها و پای کار آورد خدمات عمومی موفقیتی برای خدمت به مکتب ابا عبدالله الحسین علیه السلام داشته باشند.
🔰روسیه: تا تحریم لغو نشود، خبری از گاز نیست!
سی ان ان:
🔹مسکو اعلام کرد که گاز طبیعی روسیه از طریق خط لوله عظیم نورد استریم ۱ تا زمانی که غرب تحریمهای روسیه را لغو نکند، دوباره جریان پیدا نخواهد کرد.
🔹اروپا به سرعت و قاطعانه واکنش نشان داده است. حتی قبل از اظهارات سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، بسیاری از قاره اروپا اقداماتی را برای کاهش ضربات کاهشی که قبلا شروع شده بود و افزایش شدید قیمت انرژی و اثرات تورمی که میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد، آغاز کرده بودند.
🔹صفحه اول روزنامه لوموند فرانسه روز دوشنبه با تیتر "قیمت انرژی: کشورهای اروپایی بسیج می شوند" منتشر شد. تورم در منطقه یورو ۹.۱ درصد است - بیش از چهار برابر هدف ۲ درصد - و نظرسنجی رویترز نشان می دهد که این قاره «تقریباً مطمئناً وارد رکود می شود»./ جماران
ترامپ: میترسم ایران مرا بکشد
🔹«پیتر بیکر» خبرنگار نیویورکتایمز و همسرش «سوزان گلیزر» خبرنگار «نیویورکر» در کتابی که قرار است منتشر شود، نوشتند ترامپ از احتمال کشتهشدن توسط ایران به دلیل ترور سردار سلیمانی واهمه دارد.
🔹آنها نوشتهاند: ترامپ در یک مهمانی میگساری در دسامبر ۲۰۲۰ به دوستانش در فلوریدا گفت میترسد ایران قصد ترور او را داشته باشد بنابراین مجبور شد به واشنگتن برگردد که در آن امنتر باشد.
🔵دولت سیزدهم و اصلاح ساختارهای اقتصادی
🔺براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، اگر یک حساب بانکی بیش از ۱۰۰ تراکنش واریز به حساب در ماه به ارزش ۳۵ میلیون تومان داشته باشد، تراکنش تجاری تلقی شده و مشمول پرداخت مالیات میشود. این خبر با واکنشها مختلفی همراه شد که اغلب آنها حاکی از نگرانی افکار عمومی نسبت به آن بود. یکی از مهمترین دلایل این موضوع اطلاعرسانی ناقص دولت است. در این باره توجه به چند نکته ضروری به نظر میرسد:
1️⃣ یکی از مشکلات زیرساختی در اقتصاد ایران این است که همواره سود تجارت و دلالی بسیار بالاتر از تولید است، در این شرایط سرمایهدار، سرمایه خود را به سمت دلالی و تجارت میبرد نه به سمت تولید! برای حل این مشکل باید جذابیت سرمایهگذاری برای تولید را افزایش داد و از جذابیت دلالی کاست. کاهش مالیات بر تولید از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد و تلاش برای اخذ مالیات واقعی از فعالین تجاری، سیاست درستی است که به تدریج میتواند باعث تقویت پایههای تولید در کشور شود.
2️⃣ برای جلوگیری از فرار مالیاتی در گام اول باید شفافیت اقتصادی در کشور بهبود بخشیده شود. در این راستا دولت تصمیم گرفته است که حسابهای شخصی را از تجاری تفکیک کند؛ بنابراین کسانی باید از این طرح نگران باشند که به دنبال فرار مالیاتی هستند و سایر نگرانیهای مردم قابل رفع و ترمیم است.
3️⃣ برخی نواقص در این طرح مشاهده میشود که دولت باید برای رفع آنها اقدام و به موقع اطلاعرسانی نماید، مثلا در شرایطی که هر شخصی چند حساب بانکی دارد امکان فرار مالیاتی با توزیع تجارت بین آنها وجود دارد و یا برای اشخاص دارای شغلها و درآمدهای فصلی مانند کشاورزان چه فکری اندیشیده شده است؟ و دیگر اینکه تعداد تراکنش ماهانه بر چه مبنایی عدد ۱۰۰ انتخاب شده است؟ بسیاری از فعالیت اقتصادی مانند بنگاههای خودرو، تراکنشهای بالای ۳۵ میلیون تومان در ماه دارند ولی لزوما ۱۰۰ تراکنش واریزی ندارند، آیا حساب آنها تجاری محسوب نمیشود؟
سخن پایانی؛ اجرای این طرح در کنار طرحهای زیربنایی دیگر مانند عملیاتی شدن رمز ریال و انضباط مالی بانکها، زیرساختهایی را فراهم میکند که دولت مبتنی بر آنها میتواند اقتصاد کشور را سامان بدهد. در حقیقت اینگونه اقدامات دولت که در راستای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور میباشد بسیار ارزشمند بوده که اثرات آن در میانمدت و درازمدت بر همگان هویدا خواهد شد. اقدامات دولت سیزدهم در حوزه اصلاح زیرساختها را میتوان مهمترین وجه تمایز دولت فعلی با دولت گذشته در حوزه اقتصاد دانست.
🔰 چرایی استقرار یگان پهپادی آمریکا در منطقه
✍️ حمید خوشآیند
🔹استقرار یگان پهپادی در منطقه، جدیدترین طرح آمریکاست که در هفتههای اخیر از آن رونمایی شده است. ژنرال «چارلز برادفور کوپر» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که با روزنامه «الایام» بحرین گفتوگو میکرد، اظهار داشته است: «هدف ما این است که با استقرار ۱۰۰ هواپیمای بدون سرنشین موسوم به USB، پیشرفتهترین ناوگان هواپیماهای بدون سرنشین در جهان را در منطقه خاورمیانه توسعه و رشد دهیم». کوپر ابراز امیدواری کرده که این پهپادها تا تابستان ۲۰۲۳ عملیاتی شوند، اما مشخص نکرده که کدام کشورها در این ناوگان به آمریکا خواهند پیوست.
🔸️گزارههایتحلیلی: در خصوص اهداف استقرار یگان پهپادی و تقویت حضور شناورهای تجسسی آمریکا که قرار است هزینه آن توسط کشورهای عربی تأمین شود توجه به موارد ذیل ضروری است:
1️⃣نظارت از نزدیک بر فعالیتهای ایران در منطقه؛
2️⃣جبران ضعف و در واقع پوشاندن «پاشنه آشیل» آمریکا در منطقه؛
3️⃣رصد هرگونه فعالیت نظامی، امنیتی و پهپادی در منطقه، به ویژه در مناطق و آبراهههای حیاتی و واکنش سریع برای مقابله با این فعالیتها به منظور تأمین امنیت دریایی متحدان و شرکای آمریکا؛
4️⃣تقویت موازنه قوا در منطقه در جهت منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی از این لحاظ که در سالهای اخیر با تسلیح مقاومت اسلامیبه یگانهای پهپادی در عراق، سوریه، لبنان، یمن و فلسطین اشغالی منافع، آسیبپذیری آمریکا و رژیم جنایتکار صهیونیستی و شرکای آنها بیشتر شده است.
در خصوص پیامها نیز توجه به این نکات حائز اهمیت است:
1️⃣ آمریکا در عرصه جنگهای نامتقارن که یک کشور ضعیف است و تجهیزات آن کلاسیکپایه هستند، از کارآمدی و اثرگذاری لازم در معادلات میدانی و نظامی منطقه برخوردار نیستند؛
2️⃣ طرح استقرار یگان پهپادی و شناورهای تجسسی جز به معنای اذعان به ضعف نظامی با وجود صدها میلیارد دلار هزینه در منطقه نیست؛
3️⃣ مقامات واشنگتن با این ادعا که ناوگان پهپادی تنها برای دفاع از امنیت کشورهای متحد عربی ایجاد میشود، سعی دارند هزینه تقویت بخشی از زیرساختهای نظامی خود در منطقه را از جیب کشورهای عربی تأمین کرده و طرحهای خود را به نام آنان عملی کنند.
🔸️نکته راهبردی؛ استقرار شناورهای تجسسی در آبهای منطقه و یگان پهپادی حکایت از این دارد با وجودی که واحدهای سنگینشان را از منطقه خارج کردهاند، نمیخواهند مزایای حضورشان در منطقه را از دست بدهند. در واقع راهبرد آمریکا این است که عدم حضور خود را با بهرهگیری از شناورهای کوچک و استقرار یگان پهپادی به گونهای تدوام بخشد و ایمنی را نیز مختل کند. تجربه نشان داده که حضور و مأموریتهای نظامی آمریکا در منطقه در اشکال مختلف، نتیجه عکس داده و بیش از آنکه صلح و ثبات را برقرار کند، باعث گسترش ناامنی و بیثباتی و حتی باعث «تهدیدات امنیتی» در کشورهایی شده است که میزبان نیروها و پایگاههای آمریکایی هستند. در همین حال جمهوری اسلامی ایران نیز همچنان که سرلشکر باقری اخیراً هشدار دادند، آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه اقدامات ماجراجویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در زمین و هوا و دریا قرار دارد. آمریکا نمیتواند جای خالی خود را که با عقب بردن ناوهای هواپیمابر، بالگرد بر و ناوشکنها از خلیجفارس و دریای عمان به وجود آمده است، با تجهیزات سبک رزمی و تجسسی در هوا و دریا پر کند.
🇮🇷📝#یادداشت_کوتاه | منافع ملی ایران در منطقه
🍃🌹🍃
✍دکتر قاسم حبیبزاده
🔻امروزه بسیاری از کشورها در محیط پیرامونی خود موارد مختلفی را به عنوان منافع ملی تعریف می کنند و متناسب با مقدورات و امکانات خویش درصد تحقق آنها هستند. البته در نظام سلطهگر و سلطهپذیر کشورهایی مانند آمریکا در کل کره زمین برای خود منافعی قائل میباشند که نمیتوان آنها را منافع مشروع قلمداد کرد.
🔸کشوری با سابقه دیرینه و تمدنی کهن و آرمانهایی جهانشمول مانند ایران، طبیعی است که متناسب با امنیت و منافع جهان اسلام و امنیت و منافع ملی خود، ترجیحاتی را در منطقه پیرامونی خویش دنبال نماید. در این موضوع دو نکته اساسی نهفته است:
1⃣ اول آنکه جمهوری اسلامی ایران توانسته است نوعی تطابق یا همپوشانی بین منافع ملی خود و منافع جهان اسلام به وجود آورد. جمهوری اسلامی ایران اگر در افغانستان مقابله با اشغالگران آمریکایی را در دستور کار قرار داد، از یک طرف به خاطر دفاع از ملت مظلوم افغانستان بود، و از طرفی برطرف کردن تهدیدات امنیتی در مرزهای شرقی کشور را مد نظر داشته است.
🔹 به سخن روشنتر وقتی آمریکا در ۱۲ کشور از ۱۵ کشور همسایه ایران پایگاه نظامی دایر کرده و مزاحم همکاریهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی کشور با همسایگانش میشود، طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران با توجه به ترجیحات امنیت ملی و منافع ملی خود از تمام ظرفیت ها برای اخراج آمریکاییها از منطقه غرب آسیا بهره جوید. امن سازی مسیر تجاری شرق به غرب (جاده ابریشم نوین) و همچنین امن سازی مسیر آبی خاکی آن از جنوب به شمال، می طلبد عنصر مزاحم را که در اکثر کشورهای این منطقه پایگاه نظامی زده و در تزاحم آشکار با منافع ملی ایران و منافع جهان اسلام عمل می کند، از معادلات منطقه حذف کند.
2⃣ نکته دوم آنکه تبیین واقعبینانه سیاست منطقهای ایران توسط اصحاب سخن و قلم، و پرهیز از تبیین های صرفاً ایدئولوژیک یا هژمونیک، حمایت قاطع افکار عمومی را به دنبال خواهد داشت، چرا که آحاد جامعه با هر نگرشی، نسبت به منافع ملی و امنیت ملی کشور خویش متعصب هستند و همواره قدردان کسانی می باشند که تحقق منافع ملی و امنیت ملی حال و نسل آتی کشور را، وجهه همت خود قرار دادهاند.
❇️ سرنوشت کشورهای مشترکالمنافع پس از مرگ ملکه
#گزارش_کوتاه
🔹 با مرگ الیزابت دوم و آغاز پادشاهی چارلز سوم در بریتانیا، گمانهزنیها پیرامون سرنوشت کشورهایی که پادشاه بریتانیا در آنها رئیس دولت محسوب میشود آغاز شده است. در این کشورها که به عنوان کشورهای مشترکالمنافع معرفی میشوند تمایلات جدی برای جدایی از پادشاهی بریتانیا وجود دارد. اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در بخشی از یادداشت خود پیرامون مرگ ملکه، به این مسئله پرداخته است.
🔸 به غیر از بریتانیا، پادشاه این کشور، در ۱۴ کشور که اغلب در مناطق آسیاپاسیفیک و کارائیب قرار دارند فرمانروا به شمار میرود. این ۱۴ کشور جدا از ۵۴ کشوری هستند که زمانی ذیل امپراطوری بریتانیا اداره میشدند. در بازه زمانی ۷۰ ساله فرمانروایی الیزابت دوم، جمعاً ۱۷ کشور از پادشاهی بریتانیا جدا شدند که آخرین مورد، کشور «باربادوس» بود که در سال ۲۰۲۱ جدا شد.
🔸 با توجه به نقش عمدتاً نمادین چارلز سوم به عنوان رئیس دولت، ناظران معتقدند در کوتاهمدت تغییرات اندکی در کشورهای مشترکالمنافع مشاهده خواهد شد. با این وجود، این جانشینی میتواند جنبشهای جمهوریخواهانه موجود در این کشورها را تقویت کند.
🔸 نخستوزیر جامائیکا پیش از این گفته بود که این کشور قصد دارد از ذیل پادشاهی خارج شود. رهبران «بلیز» و «آنتیگوا و باربودا» نیز چنین نیاتی را ابراز کردهاند. فشار این کشورها که در حوزه کارائیب قرار دارند مرتبط با توجهاتی است که بار دیگر به میراث بریتانیا در مورد تجارت برده در این منطقه، جلب شده است.
🔸 چارلز سوم احتمالاً با چالشهای دیگر نیز روبرو خواهد شد. با وجود آنکه تمایل به خروج از پادشاهی، در اقلیت قرار دارد اما چنین تمایلی به سرعت رو به افزایش است. نخستوزیر استرالیا نیز جمهوریخواهی محسوب میشود که از برگزاری همهپرسی در این زمینه حمایت میکند. جسیندا آردرن نخستوزیر نیوزیلند نیز از گذار از پادشاهی پشتیبانی میکند.
🔸 با مرگ الیزابت دوم، احترام به پادشاهی میتواند کاهش پیدا کند، به خصوص آنکه چارلز از محبوبیت کمتری برخوردار است و خانواده سلطنتی با اتهامات نژادپرستی روبرو است. در این صورت نقش جهانی پادشاهی بریتانیا و قدرت نرم این کشور، میتواند بیش از پیش نزول یابد.
⭕️ پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی سال ۱۴۰۱ از سوی مرکز پژوهشهای مجلس
▪️نود اقتصادی:
🔹براساس گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرده، این مرکز براساس مولفههای و شاخصهای مختلف، نرخ رشد اقتصادی سال ۱۴۰۱ را ۳.۷ درصد برآورد کرده است.
🔹طبق این گزارش، رشد ارزشافزوده بخش کشاورزی ۷.۹ درصد برآورد شده است. این میزان برای بخش نفت ۱.۱ درصد، معدن ۹.۷ درصد، صنعت ۴.۶ درصد، خدمات ۳.۶ درصد برآورد شده است. همچنین بازوی پژوهشی مجلس رشد ارزشافزوده بخش ساختمان را منفی ۳.۴ درصد پیشبینی کرده است.
🔹قابل ذکر است برآورد رشد منفی برای بخش ساختمان درحالی است که دولت سیزدهم درحال اجرای بخشی از طرح نهضت ملی مسکن بوده و همچنین بودجه عمرانی کشور نیز رقم قابلتوجهی پیشبینی شده است.