✅ تثبیت یا افزایش انفجاری قیمت؛
کدام تدبیر درباره بنزین عاقلانه تر است؟
✍ دولت ضمن افزایش 20 درصدی قیمت، بنزین را از خرداد ماه سهمیه بندی می کند. احتمالا نرخی بالای دو هزار تومان هم برای بنزین مصرفی مازاد بر سهمیه تعیین خواهد شد. اینها مباحثی است که دولت به جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا برده است.
🔹با اجرای سهمیه بندی بنزین از سال 86، متوسط مصرف روزانه بنزین به 60 میلیون لیتر کاهش یافت. اما با حذف کارت سوخت، این رقم به 90 تا 100 میلیون لیتر رسید و اواخر پارسال تا سقف 135 میلیون لیتر در روز هم بالا رفت. حذف کارت سوخت، حذف شفافیت آماری و موجب تشدید قاچاق بود.
♦ با این روند ممکن است مجبور باشیم بنزین را با قیمت روز دنیا وارد کنیم، در حالی که به قیمت یارانه ای قاچاق می شود! روزانه 100 میلیارد تومان خسارت کشور از قاچاق بنزین است؛ ماهانه سه هزار میلیارد و سالانه 36 هزار میلیارد تومان. این را با رقم یارانه پرداختی در هر ماه که حدود ٣٨٠٠ میلیارد تومان است، مقایسه کنید.
🔹می شد این پول هنگفت صرف حمایت از تولید و ایجاد اشتغال شود. متاسفانه دولت، صرفا از سر لجبازی با دولت قبل و تداوم دو قطبی های عوام فریبانه، کارت سوخت را حذف و موجب بازگشت قاچاق در 6 سال اخیر شد.
♦ دولت، شش سال خلاف مصلحت عمل کرد و قیمت بنزین را با وجود افزایش سالانه تورم- که به 40 درصد و بالاتر هم رسید- ثابت نگه داشت؛ سپس، چند ماه بعد از انتخابات ریاست جمهوری 96، خواستار افزایش انفجاری قیمت به جبران آن کوتاهی 6 ساله شد!
🔹دولت آن زمان ادعا کرد با دو برابر کردن قیمت بنزین می توان 50 تا 200 هزار شغل ایجاد کرد و این در حالی بود که مرکز پژوهش های مجلس ضمن یک پژوهش اقتصادی تصریح کرد 480 هزار شغل با تورم ناشی از افزایش 100 درصدی قیمت بنزین از بین می رود. همان زمان روزنامه شرق، میزان شغل های نابود شونده در صورت دو برابر شدن قیمت بنزین را 800 هزار شغل برآورد کرد .
♦️با افزایش تدریجی و سالانه قیمت در حد 15- تا 20 درصد، می شد قیمت را در مقایسه با کشورهای همسایه که سوخت به آنجا قاچاق می شود، واقعی تر کرد و مجبور نبود ناگهان در لایحه بودجه 97، پیشنهاد افزایش 50 تا 100 درصدی قیمت را روی میز نمایندگان مجلس گذاشت. که با مخالف مجلس هم رو به رو شد.
🔹بنزین، کالایی راهبردی است. چنان که چند سال قبل، در اولویت تحریم های غرب علیه ایران قرار گرفت. اما متأسفانه دولت به جای مدیریت مصرف، روش های غلطی را پیشه کرد که به وابستگی و مصرف بیشتر - ولو به نفع واردکنندگان خاص- می انجامید.
♦️در این میان، هر چند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه، با احداث و راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، نقش مهمی در خودکفایی بنزین داشت، اما سرعت افزایش مصرف و قاچاق، می تواند مجددا برای کشور تهدید اقتصادی فراهم کند.
🔹موضوع قاچاق و هدر رفت منابع، در دوره کمبود در آمد نفت و منابع سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال، آسیب مهمی است و سهمیه بندی می تواند راه آن را ببندد.
http://fi9.ir/v3d1hz
♦اکنون با آشکار شدن نتایج خسارت بار سوء تدبیر دولت، باید مسیر را تدریجا استباه کرد. و البته ضرورت دارد مقصران این خسارت و سوء تدبیر از طریق مجلس و قوه قضائیه مواخذه شوند. نباید هزینه آزمون و خطا یا لجبازی برخی مدیران دولت را مردم بپردازند.
#محمدایمانی
❓چرا پدربزرگ شما کم سواد است؟
⁉️آیا می دانید علت کم سوادی پدر بزرگ و مادربزرگ شما چیست ؟
🔲 در دوران قبل از انقلاب ، بسیاری از مردم چندان به داشتن تحصیلات اهمیت نمی دادند و اکثرا داشتن سوادی در حد خواندن و نوشتن و تسلط بر محاسبات ساده ریاضی را کافی می دانستند.لذا بسیاری از فرزندان بعد از آموزش های ابتدایی معمولا ادامه تحصیل نمی دادند و سر کار می رفتند ...
🔘البته علت اصلی این نگرش مردم، به واقعیت های جامعه برمی گشت
چرا که در آن دوران از یک طرف وضعیت اقتصادی خانواده ها طوری بود که فرزندان بعد از رسیدن به سن نوجوانی باید بخشی از هزینه های زندگی شان را خودشان تامین می کردند.
⭕️از طرف دیگر آن زمان کشور چندان پیشرفته نبود و لذا عموم مشاغل، ساده و ابتدایی بودند و نیازی به داشتن سواد خاصی نداشت.
عمده امور تخصصی کشور هم مانند امور فنی مهندسی و راه سازی و صنایع نظامی و امور درمانی و ساخت و راه اندازی کارخانجات و ... به خارج وابسته بود و توسط متخصصان خارجی انجام می شد.
لذا مردم در داشتن سوادی اضافه بر خواندن و نوشتن و محاسبات ساده ریاضی چندان فایده ای نمی دیدند.
✅اما بعد از انقلاب کم کم شرایط کشور و سطح زندگی مردم تغییر کرد و با پیشرفته تر شدن همه ی جنبه های زندگی مردم، امروز وضعیت طوری شده که داشتن سواد در همه ی امور زندگی موثر و لازم است و همه ی امور کشور بدست افراد تحصیل کرده ایرانی اداره می شود.
لذا پیدا کردن شغل مناسب ارتباط زیادی با سطح تحصیلات و تخصص افراد پیدا کرده...
👈 در همین زمانه که عده ای با دیدن پیشرفت های کشور میگویند همه ی دنیا پیشرفت کرده، اگر شما سفری به برخی از کشورهای همسایه داشته باشید، میتوانید وضعیتی که چهل سال قبل در ایران وجود داشت را آنجا مشاهده کنید تا متوجه شوید پیشرفت دنیا دلیلی بر پیشرفته تر شدن یک کشور نیست، و تا زمینه های لازم پیشرفت توسط نظام حکومتی کشور فراهم نشود کشور پیشرفت شتابانی نخواهد داشت (آنهم در شرایط تحریم ...)
#چهل_سال_افتخار
🔴 وزارت را قبول نکردم
🔺 پرویز فتاح : در این دولت به بنده اصرار شد که به وزارت رفاه بروم با این وجود رهبر انقلاب نظر دیگری داشتند و بنده در کمیته امداد ماندم. من می خواهم سرباز ولایت باشم.
🔴 بغض و ترس سعودی از نام #مهدی!!
🔺امتناع رئیس مجلس شورای سعودی از ذکر صحیح نام نخستوزیر عراق
🔹اقدام رئیس مجلس شورای عربستان سعودی در عدم ذکر نام «عادل عبدالمهدی» در اجلاس سران پارلمانهای کشورهای همسایه این کشور، اعتراض یکی از ائتلافهای عراقی را در پی داشت.
🔹عباس الموسوی، سخنگوی ائتلاف «دولت القانون» عراق گفت «آل الشیخ» متعمدانه نام عادل عبدالمهدی را بارها «عادل عبد الهادی» گفته است.
🔹الموسوی این حرکت آل شیخ را نشانه و پیامی برای آن دسته از عراقیها دانست که همچنان بر این باورند «نظام پادشاهی» تغییر رویه داده است.
🔹الموسوی تأکید کرد «عراق پایتخت امام مهدی (عج) است»
✅آیا خسارت سیل اخیر برابر با جنگ تحمیلی است؟
مطلبی به نقل از یک عضو کمیسیون انرژی مجلس در حال انتشار است مبنی بر اینکه، «خسارت سیل اگر از جنگ تحمیلی بیشتر نباشد برابر است زیرا تمامی دار و ندار و کشاورزی و دام های مردم که وسیله معیشت شان بود از بین رفت؛ ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در سیل خوزستان آسیب دید و قابل است»
پاسخ دکتر محسن زنگنه اقتصاد دان در خصوص این ادعا:
«خسارت براورد شده تا الان ۳۵ هزار میلیارد است یعنی ۲.۶ تا نهایت ۳ میلیارد دلار.
خسارات و هزینه جنگ بالغ بر ۴۰۰ میلیارد دلار براورد شده است.
ضمن آنکه جدول هزینه - فایده نشان از مثبت بودن تراز اقتصادی بارندگی هاست.
افزایش ذخایر آبی کشور، بالا آمدن سطح آب های زیر زمینی، رفع مشکل ریزگردها، پر آب شدن دریاچه ها و تالاب ها از جمله ارومیه، گسترش دیم، رونق کشاورزی و دامداری، تامین آب صنایع فولاد و سایر صنایع آب بر، رفع مشکل آب شرب استان های کشور و....از جمله فایده های اقتصادی است.
این گونه ایجاد فضای منفی در خصوص سیل چندان نه منطقی است و نه به مصلحت»
منبع: کانال تبیین
🔴نمایندگانی همراستا با سلطنت طلبها و سازمان منافقین (به اصطلاح مجاهدین خلق)
متلک پراکنی رجوی و پهلوی به کمک حشدالشعبی به سیل زدگان ایرانی قطعاً تعجب ندارد اما کاش نماینده لیست_امید که در بحبوحه سیل، ترجیح داده همنوا با آنها به حضور حشدالشعبی گیر بدهد اولاً کمی دقت میکرد تا فرق حضور امدادی نیروهای بسیج مردمی عراق را با تشکیل و احداث #پایگاه_نظامی در کشور (که بر طبق اصل ۱۴۶ ممنوع میباشد) متوجه میشد و درثانی کمی از این حساسیت ها را زمانی به خرج میداد که نمایندگانِ دولت در حال امضاء کردن و تعهد دادن برای پیوستن به #FATF، اجرای #سند۲۰۳۰، توافقنامه پاریس و ...بودند، آنهم بدون اجازه از مجلس (برخلاف اصل ۱۲۵ قانون اساسی) !!
بیچاره ملتی که نماینده ای انتخاب کرده اندکه درک وفهمی ازقوانین نداردوکمک به هم نوع راخلاف قانون می فهمد
✅ خبری عبرت انگیز؛ با وعده "اینستکس"، مبادلات تجاری ایران و اروپا به یک پنجم کاهش یافت!
◀طبق آمار منتشرشده از سوی اداره اطلاعات اقتصادی اتحادیه اروپا، در سال گذشته، مبادلات تجاری ایران و اروپا به یک پنجم کاهش یافت! اتحادیه اروپا، بهرغم وعدههای خود نخواسته است از منافع ایران در چارچوب توافق هستهای دفاع کند؛ کشورهای اروپایی با پیروی از تحریم نفتی آمریکا علیه ایران واردات نفت از ایران را در دوماهه نخست سال ۲۰۱۹ متوقف کردهاند و صادرات کالا به ایران را به کمتر از نصف رساندهاند|تسنیم
نکته جالبتر اینکه در ۲ مهر سال قبل یک دیپلمات ارشد اروپایی گفته بود: "ما داریم زمان میخریم تا ایرانیها، تصمیم احمقانه نگیرند"
👈قضاوت با شما..
@Drseddighi
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا: مدیریت بحران در کشور نیازمند بازنگری است
سردار سعید محمد با تاکید بر اینکه مدیریت بحران در کشور نیازمند بازنگری است، گفت: حادثه سیل اخیر بسیار عمیق بود اما انسجام بسیار خوبی را در این زمینه شاهد بودیم.
مشروح گفتگو در لینک زیر
https://goo.gl/ZPVmdB
نشست یک روزه رؤسای پارلمانهای همسایگان #عراق، با حضور رؤسای مجلس پنج کشور دیروز در بغداد برگزار شد اما جناب #لاریجانی، بعنوان رئیس #مجلس ایران در این نشست شرکت نکرد و بجای خود #علاءالدین_بروجردی را فرستاد؛ شاید در شرایط کنونی منطقه و بازی آمریکاییها حضور جناب لاریجانی بیشتر میتوانست مفید واقع شود اما نباید از نظر دور کرد که اگر در این اجلاس شرکت میکرد، هم ردیف ایشان از #عربستان، شخصی مینشست که اساساً کشورش نه #پارلمان دارد و نه به اصول اولیه دموکراسی اعتقادی دارد!!
🔴 آزادی بیان به شیوه مدعیان غربی!
💥 اینستاگرام صفحه یک شهید را هم تاب نیاورد!
✔️اینستاگرام صفحه ای که فقط در مورد شهید حسین ولایتی(که در حادثه تروریستی رژه اهواز به شهادت رسید) مطلب بارگذاری می کردند رو به دلیل نقض قوانینش از دسترس خارج کرد؛ و چنین پیام داد:"حساب شما به دلیل نقض شرایط ما غیرفعال شده است."
⁉️بیاید ببینیم چه قانونی رو نقض کردند:
🔹راستش بعد شهادت حسین، در چند تا پست از چهارتا هشتک #پاسدار #سپاه #مدافع_وطن #رژه_اهواز استفاده کردیم ، و روز پاسدار هم عکس کیکی به مناسبت همین روز برای رفیق شهیدمون درست کرده بودیم با هشتک های #پاسدار و #سپاه پخش کردیم..
🔹هیچ فعالیتی بجز معرفی شهید تو این صفحه انجام نمی شد. ۸۹ پستی که تو این صفحه قرار گرفت همه و همه مربوط به شهید حسین ولایتی فر بودند.
الان چندمین باره که این جمله رو با خودم مرور می کنم ...
نقضِ قوانینِ ما...
واقعا انسان آزادی پیدا می شه بگه ما چه قانونی رو نقض کردیم؟!
چی بگیم که داعیه داران آزادی بیان و آزادی رسانه تو فضای بین المللی دارن هر کاری می کنند که صدای جریان مقاومت رو خاموش کنند، حالا اگه این صدا از حنجره نحیف ما و در قالبِ صفحه ی معرفی رفیق شهیدمون باشه.
💥 یه نکته اساسی اینکه: غرب بخاطر خوشایند ما حاضر نمی شود که ذره ای از اصول و قوانین خودش کوتاه بیاید و حال در کشور ما، توسط بعضی ها قوانین که هیچ، آرمانها و مقدسات را زیر پا می گذارند تا شاید غرب لبخندی به ما بزند! و آنها آزادانه افکار باطل خود را از طریق همین فضای مجازی به خورد مردم می دهد و هنوز دولت قائل به نظارت و فیلترینگ نیست! غرب زدگی تا کجا؟!
#شهید_حسین_ولایتی
زبان گویای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بهعنوان فرماندهی کل این نیرو انتخاب شد. سردار حسین سلامی با دریافت درجه سرلشکری توسط فرماندهی کل قوا جانشین سرلشکر جعفری شدند.
فقط خواهشا دو سه روز دیگر کسی نگوید به این دلیل و آن دلیل سرلشکر جعفری برکنار شد! بر اساس قانون تعریف شده و البته نانوشته در ایران، پستهای اعطایی توسط رهبری، 10 ساله است و دوره 10 ساله سرلشکر جعفری هم به پایان رسیده بود.
جهاد مشارکت ملی در بازسازی چگونه؟
دکتر عبدالله گنجی
با فروکش کردن سیل کمسابقه در مناطق جنوبی کشور به صورت طبیعی ترمیم آلام روحی و هزینههای مالی و مادی مردم باید در کانون توجه حاکمیت و خصوصاً دولت قرار گیرد. زحماتی که تاکنون نیروهای مسلح و اجزای مختلف دولت کشیدهاند مربوط به دوران اضطرار و گذار بوده است و کمکم مرحله اقدامات زیرساختی و تثبیت شروع خواهد شد. باید منصفانه دید و گفت که گرچه وظیفه اصلی بر دوش دولت است، اما دولت قادر به تأمین همه منابع موجود برای رفع مشکلات کشاورزی، احشام، اثاثیه و مسکن، راه، برق، آب، گاز و... نخواهد بود. اینجاست که «جهاد ملی مشارکت» را باید راهحل اصلی مسئله دانست، باید متناسب با وزن هر یک از سهگانه:
۱- دولت
۲- دستگاههای حاکمیتی فرادولتی
۳- کمکهای مردمی، برنامهریزی و تقسیم هزینه و تخصیص منابع نمود.
به صورت طبیعی کار اصلی بر دوش دولت است و برخی امور در همه جغرافیای مناطق بحرانزده بر عهده آن است. حتی اگر ابزار و ادوات انجام کار نیز در خارج از دولت یافت شود، اما تأمین منابع به عهده دولت خواهد بود.
۱- مأموریت دولت در حوزههایی مانند کشاورزی، احشام، آبرسانی، برقرسانی و ترمیم راههای ارتباطی قطعی و حتمی است. اگر این امور در همه مناطق به عهده دولت گذاشته شود قابل انجام است، زیرا ساختارهای آن را دارد. این بخش اگرچه گسترده است، اما هزینههای آن شاید به اندازه همه مسکن آسیب دیده نباشد. شرط این مهم آن است که دولت را از حوزه مسکن و اثاثیه معاف نماییم.
۲- سازمانها و نهادهایی هستند که دارای زیرساخت، ادوات، نیروی انسانی متخصص و با تجربه هستند. دولت میتواند ساخت جادهها، لایروبیها و خدمات عمومی را بین آنان از جهت قدرالسهم جغرافیایی توزیع نماید و هر سازمان معین منطقهای خاص شود، اما منابع این کار نیز به عهده دولت باشد.
۳- اما مسئله اصلی و اساسی تأمین مسکن یا ترمیم آن است که هزینه زیادی را به خود اختصاص خواهد داد. تصدیگری مستقیم دولت یا هر سازمانی در این حوزه امری غیرعقلایی است، چرا که اگر مالک را از فرایند ساخت حذف کردیم او صرفاً توقعات را طرح میکند و توقع دارد منزلی مطلوب در اختیارش قرار گیرد. پس محوریت اصلی ساخت مسکن باید مالک باشد تا هم سلیقه خود را اعمال کند و هم قدرالسهم حاکمیت به وی روشن باشد و خود مدیریت کار را به عهده بگیرد. به نظر میرسد باید منابع مالی بخش مسکن و تأمین اثاثیه منزل را به مردم سپرد. مشارکت مردم باید در این نقطه متمرکز شود. کمکهای خالصانه و بیشائبه مردم تاکنون رضایتبخش بوده، اما هم در نسبت با خسارات وارده ناچیز است و هم در مرحله اسکان و ضروریات و تغذیه هزینه شده است. طرح سازمان بسیج مستضعفین مبنی بر «یک مسجد یک منزل» را باید مورد توجه قرار داد و این شدنی است. اول اینکه بسیج دارای شبکه سراسری در کشور است و تقریباً در همه مساجد کشور حضور دارد. حدود ۷۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد که ۴۰ هزار آن فعال است. اما حدود ۱۵ هزار مسجد پای کار میتوانند مشکل مسکن همه سیلزدگان را حل کنند. دوم اینکه بازاریان و متمکنین اهل مسجد هستند که میتوانند هم مرجع جمعآوری منابع شوند و هم خود به میدان بیایند. در عین حال هزاران مسجد کشور دارای اماکن تجاری و درآمدزا هستند که تأمین یک باب منزل که شاید زیر ۱۰۰ میلیون تومان تمام شود برای آنها، عدد زحمتآوری نباشد. این کار به دو روش میتواند انجام گیرد؛ اول اینکه بسیج به تصدیگری ورود نکند. هر مسجد مستقیماً ساخت منزلی را در مناطق سیلزده به عهده بگیرد و هیئت امنا و بسیج مسجد مستقیماً به مالک وصل شوند و امر ساخت و ساز را با هم انجام دهند. راه دوم اینکه مساجد منابع را در اختیار بسیج سازندگی قرار دهند و نواحی شهرستانهای بسیج به مالکان منازل آسیب دیده وصل شوند و امر ساخت و ساز را تسهیل نمایند.
اثاثیه منزل را نیز میتوان به چند سازمان مشخص مانند ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد حضرت امام، آستان قدس و قرارگاه محرومیتزدایی سپاه و بسیج اصناف واگذار کرد.
با این اوصاف بخش گستردهای از کار مستقیماً بر دوش دولت قرار میگیرد و بخش متمرکز و پرهزینه کار نیز بهعهده مساجد درآمدزای کشور خواهد بود. هر مسجد میتواند منابع بانکی را نیز از دولت اخذ و اقساط آن را خود پرداخت کند، زیرا بسیاری از مردم روستاهای لرستان و خوزستان حتی قدرت دریافت وام را نیز ندارند و نسبت به اخذ آن تمایل نشان نمیدهند. این ایده را میتوان به طرح عملیاتی تبدیل کرد و در وانفسای منابع دولتی، مردم را به میدان مشارکت آورد.