🔰سیره سیاسی رضوی
🔹امام معصوم به عنوان یک پیشگام و الگوی دارای عصمت در همه زمینهها و در هر زمان و مکان الگویی برای تمام بشریت هست.در این یادداشت به گوشهای از زندگی سیاسی عالم آل محمد(ص)می پردازیم.
1⃣ استقلال سیاسی
امام رضا عليه السلام با وجود این که به شدت تحت نظارت مأمون بودند،و با توجه به این که خلیفه عباسی چاره ای جز تحميل ولایتعهدی به ایشان نمی دید، آن حضرت در پاسخ به اين خواسته مأمون، بدون توجه به فشارها و برخی فضای های کاذب سیاسی، نسبت به پذیرش اجباری ولایتعهدی، شرایطی برای مأمون قرار دادند و خود مستقلاً تصمیم گرفتند.
2⃣عدم همکاری با حاکمان جور
حضرت رضا(ع) دستگاه مأمون را ظالم می دانستند، لذا از همکاری و کمک به گسترش و تحکیم قدرت نامشروع مأمون دوری نموده، و علی رغم تهدید های پیاپی مأمون این گونه تهدیدات تاثیری بر این موضع قاطع آن حضرت نداشت.
3⃣حفظ عزت، کرامت و آزادگی
پس از این که امام رضا(ع) با تهدیدات و فشارهای فراوانی از سوی مأمون مواجه گردیدند، برای مأمون در پذیرش این موضوع شرایطی تعیین نمودند، به این معنا که در دستگاه سیاسی حاکم، آن حضرت کسی را عزل و نصب نكنند و عملاً كارى را انجام ندهند و سنّت و شيوه اى را تغيير نداده و تنها به حکومت مشاوره بدهند و درمسیر اثبات حق ولایت خويش با حفظ آزادگی چنین فرمودند: مأمون چيزى به من نداده است و آن چه را به من پيشنهاد مى كند حق من است.
4⃣ عدم إغواپذیری در مسائل سیاسی
مأمون که شخصی فریبکار بود، همواره در برابر امام رضا(ع) چنین میگفت: «مى خواهم خود را از خلافت عزل كنم و آن را به تو بسپارم و با تو بيعت نمايم».اما آنچه مأمون شعار میداد فقط جنبه تبلیغاتی و فریبکاری داشت و حضرت رضا(ع) به دور از این فضای کاذب و اغواگری ها، به وظیفه خود عمل نمودند.
5⃣ تبیین و روشنگری
آنچه امام رضا(ع) تا لحظه شهادت بدان همت گماشتند، روشنگری در باب مسائل سیاسی و خلافت بود به شکلی که تهدید مناظره بین ادیانی را به فرصتی طلایی برای تبیین اندیشه های اسلام ناب تبدیل نمودند.
6⃣صراحت بیان
امام رضا(ع) حقایق را به صراحت و بدون در نظر گرفتن برخی فضاها و مصالح کاذب سیاسی بیان می فرمودند، ایشان در بیانی خطاب به مأمون چنین می فرمایند: «اگر خلافت را خدا براى تو قرار داد، روا نيست لباسى را كه خدا در قامت تو راست كرد، بيرون كنى و به ديگران بدهى و اگر از تو نيست، چگونه آن را به من مى سپارى؟ »در واقع این سخن حضرت نیز گویای این حقیقت است که مأمون حق خلافت را نداشته و آن را از اهل بیت(ع) غصب نموده است.
7⃣ مقاومت در برابر خواسته های نامشروع و عدم سازشکاری با دشمن
امام عليه السلام با خواسته نامشروع مٱمون به شدت مخالفت نموده و از پذیرش آن دوری نمودند تا این که مأمون از اهرم تهدید به قتل حضرت(ع) بهره جُست و ایشان را به پذیرش ولایتعهدی مجبور نمود، به عبارت دیگر امام رضا(ع) در مسائل سیاسی با مأمون اقدام به سازش و بیعت نفرمودند.
8⃣ رعایت اخلاق سیاسی
امام رضا(ع) در تمام بیانات و واکنش های سیاسی خویش در قبال مأمون، به اصول اخلاق سیاسی پایبند بوده و از آن تخلف نفرمودند، به دليل این که هیچ گاه جهت دست یابی به اهداف خویش، به روش های ناصحیح و فریبنده متوسل نشده و یا این که به مأمون و دستگاه او اهانتی نکردند و اين مهم خود درس بزرگی است برای کسانی که می خواهند در اين راه اخلاق سياسی را مد نظر قرار دهند.
#امامرضاییم
✍🏼#مصطفی_علیجانزاده
10.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ترس از نابودی؛ کابوس این روزهای مقامات رژیم صهیونیستی!
ابراز نگرانی عوامل صهیونیست اینترنشنال:
🔹تظاهرات و خشم مردم اسرائیل بینظیر است؛ هیچ وقت ندیدم مردم اینقدر در افسردگی باشند؛ حتی در کابوسهایمان هم نمیدیدیم وضعیت اسرائیل اینگونه شود!
16.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارشناس عرب:
با توهین به ایران و مقایسه این کشور با اسرائیل شرافت خودتان را زیر سوال نبرید، این حرفهای شما زشت و بیخود است...
🗣 کاوش مدیا
9.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعابیر جالب نظریهپرداز سرشناس آمریکایی از ایران؛ ایران یک تمدن شگفتانگیز و کشور بسیار پیشرفته است!
جفری ساکس: ایران یک کشور بسیار پیشرفته از نظر تکنولوژی که شامل امور نظامی هم میشود؛ ایران یک سرزمین و تمدن شگفتانگیز و یک کشور بسیار پیشرفته با حدود ۱۰۰ میلیون جمعیت است.
واکنش کاربرها به اقدام عجیب اکانت های نزدیک به اکبر رائفی پور
برخی کاربران عکسی که اکانت های نزدیک به رائفی پور در مورد سفر پزشکیان منتشر کردهاند را کنار عکس ورود پزشکیان به مشهد گذاشته و گفته اند: این عکس ورود پزشکیان است اما اکانت های نزدیک به رائفی پور عامدانه تصویری ارشیوی و قدیمی از او و دخترش را منتشر کرده و شروع به تخریب او کرده اند.
پ ن: وقتی برخی در حال تلاش برای تخریب مصاف هستند و میخواهند این مجموعه و اکبر رائفی پور را خلاف رهبری معرفی کنند، اکانتهای نزدیک به او باید احتیاط بیشتری در تولیدات رسانه ای خود نشان دهند.
تخریب پزشکیان با عکسی آرشیوی در حالی که یک هفته بعد از دستور رهبری درباره سفرهای استانی، سفرها را آغاز کرده خیلی راه درستی برای انتقاد به وی به نظر نمیرسد.
باید این نقص ها را برطرف کنیم تا خدایی نکرده کنشگری رسانه ای ما به پای کل جبهه انقلاب تمام نشود.
❌خبر رسیده که وعدهی #زاکانی تحقق پیداکرده و ناوگان حملونقل عمومیِ برقی از چین رسیده بندرعباس و به زودی وارد تهران میشه!
🔶به همین دلیل اصلاحات تسمه تایم پاره کردن و چپ و راست دارن علیه زاکانی با اقراریان و سوده نجفی مصاحبه میکنن!
🔷حالا مصاحبه گر کیه؟! نورا حسینی خبرنگار شرق اصلاح طلبان🤦♂
#سرطان_اصلاحات
۱. وقتی دو مجموعه در حال جنگاند، بازدارندگی به معنای عدم ضربه خوردن معنا ندارد. پس از طوفانالاقصی، مفهوم بازدارندگی در منطقه تغییر کرده و دیگر نمیتوان گفت بازدارندگی به معنای عدم دریافت هیچ ضربهای است.
۲. بنابراین اساس معادله بازدارندگی به اولویت دوم رفته، و اولویت اول، تلاش برای تحقق اهداف در قالب اجبار طرف مقابل به انجام رفتار مورد خواست ماست. بازدارندگی در وهله دوم موضوعیت دارد و معنای آن نه عدم دریافت هیچ ضربهای، که کاهش کمی و کیفی سطح ضربات وارده است. این کاهش ضربات البته نه با یک عملیات که با چندین عملیات نه فقط در سطح نظامی که در چندین حوزه و سطح رخ میدهد.
۴. در شرایط فعلی، تحقق معادله اجبار حریف به اجرای خواست ما از رهگذر عملیاتهای جبهه پشتیبانی و معادله بازدارندگی از رهگذر پاسخ به ترورها میگذرد.
۵. در فروردین ماه نیز تهران تلاش کرد تا با عملیات وعده صادق، بازدارندگی در نتیجه هدف قرار دادنِ سفارت را بازگرداند و با تشدید در عرصه لبنان و یمن، حلقه محاصره و فشار بر رژیم صهیونیستی را تنگتر کند. رژیم نیز پس از دریافت فشارهای سنگین جبهه پشتیبانی، با ترورهای بیروت و تهران سعی کرد آنها را دور زده و با عملیات امنیتی در خاک ایران، معادله بازدارندگی را به شدت جابهجا کند.
۶. جمهوری اسلامی نیز اکنون میداند که برای ارتقاء سطح بازدارندگی، اولاً نیاز به عملیاتی دقیقتر، موثرتر و معنادارتر است تا حداکثر خروجی و حداقل آسیب حاصل شود، ثانیاً اکتفا به تک عملیات نظامی کافی نیست و اجرای مانورهای دیپلماتیک استراتژیک جهت انزوای رژیم صهیونیستی و برهم زدن نقشههای شوم نتانیاهو، لازم است. ثالثاً پس از پاسخ و بازگرداندن شرایط به قبل از عملیات الحدیده، جبهه پشتیبانی با قدرت، سرعت، ثبات و استحکام بیشتری به خفهکردن اسرائیل در راستای حمایت از غزه، یعنی وادار کردن دشمن به توقف جنگ و حمایت از موضع سیاسی حماس در مذاکرات بپردازد.
■ با این مبنا، عملیات اربعین حزبالله را نیز بررسی خواهیم کرد/محلل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرف های جنجالی فواد ایزدی چهره ی نزدیک به سعید جلیلی که برای روزهای پس از انتخابات است و دوباره در حال بازنشر شدن است و برخی آن را نقدی منصفانه به سعید جمهور برداشت کرده اند:
چه کسی باید برود با غرب صحبت کند؟ آن کسی که بلد است فقط بیانیه بخواند باید برود با غرب صحبت کند؟ زمانی که این حقایق ابتدایی بهش توجه نمیشود نامزد ما رای نمیآورد
ذکر یک نکته درباره این ویدئو ضروری است: آنچه فواد ایزدی میگوید نظر او نیست. او میگوید مردم مسئله را اینگونه میفهمند و بر این اساس اینگونه رای میدهند.
⭕️جابر رجبی مشاور سابق محمود احمدی نژاد و کارشناس کنونی ایران اینترنشنال
جابر رجبی روحانی که روزی حامی و مشاور محمود احمدی نژاد بود و در جنگ علیه داعش شرکت کرده بود امروز کارشناس ایران اینترنشنال است. او یکی از مهرههای کلیدی جریان بهار برای ارتباطات منطقهای بود.
جابر رجبی در جریان مقتدی صدر هم رفت و آمد داشت و روزی عضوی از گروه جیش المهدی بود اما امروز تغییر ظاهر داده و کارشناس ثابت برنامههای شبکه ایران اینترنشنال است.
#ملاک_حال_فعلی_افراد_است.
🔰 چرا عده ای با دیدن یک مشکل در کشور سریع به اصل نظام و انقلاب، اعتراض می کنند؟!
🔻 رهبر معظم انقلاب:
🔹 این درست است که تا در یک گوشه، مختصر نابسامانیای به عقیده و سلیقه کسی پیدا شود، ریش بجنباند و بنا کند اعتراض و اشکال کردن!؟
🔹تا یک مشکل در ادارهای برایش پیدا شد، یا یک مأمور دولتی، چپ نگاهش کرد، یاوه بسراید که: حالا هم مثل زمان فلان است!؟
🔹 این ناشی از نفهمیدن آنچه که واقع شده است نیست!؟
این، ناشی از عدم معرفتِ نعمتِ خدا نیست!؟
یا خدای ناکرده، ناشی از انکار نعمت خداست؟
«یعرفون نعمتالله ثم ینکرونها.»
این جفا نیست به این حرکتِ به این عظمت!؟
🔹 مگر وقتی حکومت درست شد، صحیح شد، موازین حکومت موازین کاملی شد؛ در سراسر این حکومت همهی کارها درست خواهد بود!؟
از کجا چنین چیزی ثابت شده است!؟
🔹 در زمان امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام که مثال عدل و تقواست دیگر شما از امیرالمؤمنین که کسی را عادلتر و با تقواتر سراغ ندارید مگر حُکّامی که بر ولایات مسلّط بودند و خودِ امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام فرستاده بود، همه «ابوذر» و «سلمان» بودند!؟ خیر! چهار نفر مثل ابوذر و سلمان و عمار و فلان داشت. مابقی، آدمهای #عوضی بودند. تاریخ را بردارید نگاه کنید!
🔹 این، تاریخ است. یکی از استانداران امیرالمؤمنین «زیادابن ابیه» بر منطقهی وسیعی حاکم بود. بسیاری از این قبیل، در اطراف و اکناف بلاد اسلامی بودند.
🔹 امام حسن مجتبی علیهالصّلاةوالسّلام، سردار بزرگ جنگش «عبیدالله بن عباس» بود که میدانید چه کار کرد. شبانه رفت با «معاویه» که آن طرف بود، مذاکره کرد. پول گرفت، لشکرگاه خودش را ترک کرد و به دشمن پناهنده شد!
امروز اگر یک سرباز شما به دشمن پناهنده میشود، چگونه دربارهاش قضاوت میکنید؟
شب خوابیدند، صبح بلند شدند دیدند فرماندهی کلّ نیروهای امام حسن علیهالصّلاةوالسّلام، از خیمه بیرون نمیآید. یک ساعت، دو ساعت... بعد رفتند داخل خیمه، دیدند نیست!
دقّت کردند، دیدند آن طرف خیمه، شکافته است. بعد، قضیه روشن شد. در رأس کار چه کسی بود؟ امام حسن مجتبی علیهالصّلاةوالسّلام.
🔹 این چه توقّع بیجایی است که اگر یک رئیس، یک مرؤوس، یک قاضی، یا مسؤول بخش خاصی از کشور، از تشکیلات حکومت اسلامی، پایش را کج بگذارد، آن آقایی که با او مواجه میشود، فوراً شروع میکند به اصل نظام اسلامی، اصل جمهوری اسلامی، اصل حکومت اسلامی اهانت کردن!
🔹 البته به فضل الهی، مثل همیشه، از اوّل انقلاب تا به حال، اکثر مردم خوبند. اغلب علما و روحانیون، خوبند. اکثر با انصافند. اکثر متوجّه حقایقند. اما در گوشه و کنار، کسانی هم پیدا میشوند که این گونهاند. این ناشی از چیست؟ ناشی از نشناختن قدر جمهوری اسلامی است.
🔹 امروز هر کس با جمهوری اسلامی سرسنگین باشد، کافر به نعمت الله است. البته کافر به نعمت الله، به معنای کافر بالله نیست. کافر نعمت است و کفر نعمت در مقابل ذات مقدّس باریتعالی، یکی از گناهان بزرگ است. خدا کند که ما دچار چنین گناهی نشویم.
🔹 دشمن، البته تبلیغات میکند. دشمن سعی میکند همهی کمبودها و کسریها را به گردن روحانیون بشکند و بگوید «اینها موجب هستند.» بالاخره وقتی کسی کاری به این عظمت را میخواهد انجام دهد، این چیزها هم در آن هست. ما که نباید تعجّب کنیم.
🔹 یادمان بیاید که شخصیتی مثل امیرالمؤمنین، در زمان خودش متّهم شد به اینکه نماز نمیخواند!
ما چه توقّعی داریم!؟ البته زمان ما، از زمان امیرالمؤمنین خیلی بهتر است. ایمان مردمِ ما، از ایمانِ سربازان امیرالمؤمنین به مراتب بالاتر است. مردم ما، امیرالمؤمنین را ندیدند و صدای او را نشنیدند؛ اما به ندای او پاسخ دادند. آنها علی را از نزدیک میدیدند، درعینحال آنطور او را آزار میکردند.
پیروزی امنیتی ایران در شمال عراق
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️اتحادیه میهنی کردستان عراق ، نیروهای ۳ حزب تروریستی کومله کردستان ایران ، کومله زحمتکشان کردستان و کومله سازمان کردستانی حزب کمونیست ایران را مجبور به تخلیه مقرهای خود کرده است.
🔸️این مکان ها در زرگویز و بانه گهوره و زرگویزله قرار داشته اند.
🔸️نکته مهم اینست که اجازه انتقال سلاح های سنگین و نیمه سنگین نیز بدان ها داده نشده است و در عمل خلع سلاح شده اند.
🔸️در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ گروههای تروریستی کُرد به ظاهر در حال جنگ مسلحانه با ایران نبودند و مدعی بودند که تسلیحات خود را برای حفظ امنیت اعضایشان به کار می گیرند اما در عمل اقدامات تروریستی و امنیتی در ایران مرتکب می شدند.
2️⃣ فشار ایران به دولت عراق زمانی افزایش یافت که مشخص شد کومله در همکاری با اسرائیل در پی انجام اقدامات خرابکارانه در عمق خاک ایران ( به طور نمونه کارخانه هواپیماسازی اصفهان) است.
3️⃣ همچنین نقش علنی کومله در آشوب ها و شرارت های پس از فتنه زن زندگی آزادی باعث شد تا جمهوری اسلامی یک موافقت نامه امنیتی با دولت عراق امضا کند و علاوه بر خلع سلاح و برچیدن پایگاه های تروریست ها در مرزهای خود ، استقرار نیروهای دولت عراق در مرز فیمابین را خواستار شود.
4️⃣ گروههای تروریستی کُرد به خصوص کومله کردستان ایران ( به ریاست عبدالله مهتدی) درصدد بودند در سالگرد مرگ مهسا امینی ، یک سری اقدامات آشوبگرانه و ضد امنیتی را مرتکب شوند و دستگاه های امنیتی و نظامی ایران نیز به همین دلیل در ماههای اخیر فشار خود را به دولت عراق ، اقلیم کردستان و حزب اتحادیه میهنی افزایش دادند تا جایی که قباد طالبانی معاون نخست وزیر اقلیم کردستان به آنها اعلام کرد: مسئولان اقلیم دیگر توان تحمل فشارهای ایران را ندارند.
5️⃣ این رخداد یک پیروزی بزرگ امنیتی برای ایران است که می تواند باعث ثبات و امنیت بهتر مرزهای غربی و کاهش اقدامات تحریک به جدایی طلبانه شود.
📌همچنین سرویس امنیتی اسرائیل نیز که با کمک گروههای تروریستی از این مناطق به هدایت آشوب و ترور مبادرت می کرد ، محدودیت بیشتری در برابر ایران پیدا خواهد کرد زیرا در عمل محدوده مرزهای امنیتی جمهوری اسلامی گسترش می یابد.
🔰درباره دوقطبی سازی!
🔹مناقشهای که این روزها بین برخی نیروهای سیاسی و رسانهها درباره موضوع دوقطبی سازی پدید آمده از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ اهمیت دارد چون جامعه از رفتن به سمت دوقطبی ها لطمات زیادی دیده است؛۱۹ ارديبهشت سال۹۵رهبر معظم انقلاب فرمودند"دوقطبی از ضربههای مهلکی است که دشمن بهدنبال آن است". دوقطبی شدن گاه برای منافع و مصالح مردم و نظام آنقدر سرنوشتساز میشود که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ماههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ به یکی از عناصر سیاسی فرمودند"با ملاحظه حال مخاطب و اوضاع کشور،چون دوقطبی در کشور ایجاد میشود و دوقطبی برای کشور مضرّ است، من صلاح نمیدانم وارد انتخابات بشوید".
🔹تأکید بر دوقطبی شدن،به معنای ناديده گرفتن سلایق گوناگون و منتفی دانستن نقد که امری طبیعی و گاه لازم به نظر میرسد، نیست. اخیرا که واعظ معروف بر بسته شدن باب دوقطبی سازیهای مخرب تأکید کردند، برخی که خود را مخاطب این بحث دانستند، اعلام کردند که ما غیر از نقد شرایط جاری کشور کاری نکردیم. البته واعظ محترم نیز حتما در پی آن نیستند باب نقد که امری عقلی و ضروری است بسته شود. ناظر به این موضوع رهبر معظم انقلاب، ۸ آذر ۱۴۰۳ فرمودند"از دوقطبیهای کاذب بپرهیزید. آن کسانی که مبانی، اصول، دین، انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلافسلیقهای هم با شما داشته باشند".
🔹در شرایط کنونی یکی از مسائل مهم که میتواند بین آحاد مردم دوقطبی ایجاد کند، نحوه مواجهه با دولت است. از قضا بحث واعظ محترم، معطوف به همین موضوع بود. اما جدای از این، نشانههایی از دوقطبی شدن جامعه در این زمینه نیز در حال آشکار شدن است. بسیار روشن است که ایجاد"دوقطبی موافق و مخالف دولت در میان مردم"خواسته یا ناخواسته، مضرّ و سرشار از تهدید است. رهبر فرزانه انقلاب ۵ اسفند سال ۹۴ فرمودند"در ایران اسلامی یک دوقطبی وجود دارد؛دوقطبی انقلاب و استکبار". همچنین رهبر انقلاب، ۱۴خراد سال ۹۵ فرمودند در همه دولتهایی که بنده بعد از رحلت امام مسئولیّت داشتم، توصیه میکردم ملّت باید با دولت همراه باشد؛ با اینکه دولتها سياستها و جهتگیریهای مختلفی داشتند؛ این البته با انتقاد کردن منافات ندارد.
🔹راز و رمز حمایتهای امروز رهبر معظم انقلاب از دولت چهاردهم نیز بر همان منطق و تجربه پیشین استوار است. اینکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند"موفقیت دولت، موفقیت همه ماست". در اینجا "ما" یعنی آحاد مردم و مسئولان کشور. از این منظر به راه انداختن هرگونه اقدام برای دوقطبی سازی موافقین و مخالفان دولت در جامعه-خواسته یا ناخواسته-مضر و مذموم است؛ از سوی دیگر تدارک همراهی ملت با دولت، توأم با نقد عالمانه و دلسوزانه برای تحقق منافع ملی و ایرانِ قوی ضرورت دارد.
✍🏼#عزیز_غضنفری