◄ روسیه: آمریکا هیچ تضمینی به ایران نمیدهد/ نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین میگوید: «۹۰ درصد کار احیای برجام انجام شده است. آمریکاییها گفتهاند که قوانینشان اجازه نمیدهد تا هیچگونه تضمینی درباره عدم خروج مجدد از برجام بدهند. برنامههای ایران برای تولید فلز اورانیوم، نتیجه سیاست فشار حداکثری ایالاتمتحده است. این آمریکاییها هستند که باید اولین قدم را بردارند، زیرا آنها خارج از قاعده رفتار کردند و از توافق خارج شدند
🔰لبنان در پرتگاه اقتصادی و سیاسی
✍ محمدرضا فرهادی
✅ لبنان با جمعیتی حدود ۸ و نیم میلیونی، مدتهاست درگیر اعتراضهای خیابانی شده است. اعتراضهایی که رنگ و بوی اقتصادی دارد و مسائلی همچون، افزايش قيمت ارز، تورم 145 درصدی و کمبود سوخت دامن این کشور کوچک را گرفته است.
✳️گزارههای خبری:
1⃣- مشکلات کنونی لبنان به سیاستهای اقتصادی رفیق حریری برمیگردد که سیاست گرفتن وام با بهره بالا را در دستور کار قرار داد و اکنون بازپرداخت این وامها به چالش اصلی دولت لبنان تبدیل شدهاند.
2⃣- طی چند وقت اخیر و به خاطر کرونا، صنعت گردشگری لبنان که مهمترین منبع درآمدی این کشور است، با مشکلات عدیدهای مواجه شده است. اکنون لبنان بدهی خارجی ۸۰ میلیارد دلاری دارد که چیزی نزدیک به ۱۵۰ برابر تولید ناخالص داخلی این کشور است. البته در این میان بانکهای لبنان به عامل تسریعکننده در بحرانها تبدیل شدهاند؛ بهگونهای که از سال ۹۸ و با شروع اعتراضهای اقتصادی، مبالغ هنگفتی را از منابع خود به خارج از لبنان منتقل کردهاند.
3⃣- با توجه به اینکه دولت در لبنان، ائتلافی و تشکیل یافته از احزاب مختلف است، وزیر دارایی از بین شیعیان انتخاب میشود. بسیاری بر این اعتقادند که دولت غربگرایی حریری و جریانهای همسو، اقدام به کارشکنی علیه این وزارتخانهها، جهت تضعیف حزبالله میکنند.
✳️گزاره تحلیلی:
✅با توجه به مشکلات لبنان، اخیراً دبیرکل حزبالله طرحی را برای حل بحران سوخت در لبنان پیشنهاد داده است (اکنون بیشتر اعتراضهای لبنان به دلیل کمبود سوخت است). سید حسن نصرالله پیشنهاد داد که سوخت تأمینی لبنان را از ایران وارد کنند و اعلام کرد که زیرساختهای آن نیز فراهم شده است. این سخنان دبیرکل حزبالله با واکنش سفیر آمریکا در لبنان مواجه شد و وی اعلام کرد که واردات سوخت از ایران راهحل مشکلات کنونی لبنان نیست. آمریکا از این واهمه دارد که با تأمین سوخت لبنان توسط ایران، حوزه نفوذ تهران و گروههای مقاومت در داخل این کشور گستردهتر شود؛ زیرا آمریکا با تحریم دلاری لبنان و اقدامات دیگر به دنبال جا انداختن این گزاره در میان افکار عمومی لبنان است که مشکلات کنونی کشورشان نشئتگرفته از حزبالله و گروههای همسو با ایران است. حال با این اوصاف، اگر ایران و حزبالله در زمینه تأمین سوخت نقشآفرینی کنند، آنچه را که آمریکا در طی دو سال گذشته رشته کرده، پنبه خواهد شد؛ اما در صورت وقوع چنین اتفاقی، این امر برای ایران ازهرجهت برد خواهد بود؛ از یکسو یک تأمین مالی جدیدی صورت خواهد گرفت که حتی اگر لبنان توان پرداخت نقدی را نداشته باشد، از طریق تهاتر امکانپذیر است و از سوی دیگر منجر به خنثیسازی طرحهای آمریکایی که همان فروپاشی اقتصادی و سیاسی لبنان است، خواهد شد.
#اردکانیان را نقد مدیریتی و سیاست گذاری در برق کنید.
چرا به حوزه شخصی ورود می کنید و دروغ سکونت در خارج از کشور به زن و بچه اش میزنید؟
در این چهار سال ساکن غرب تهران بوده است.
پسرش هم سرباز است.
تهمت چرا؟
او حالا باید وقت خود را صرف دفاع شخصی کند یا مشکل برق را حل کند؟
✍ دکتر عبدالله گنجی
#انصاف
◄ جاسوسی که شلوارش را خیس کرد، رفت!/ «رابرت مک ایر» سفیر انگلیس در تهران در پایان دوره مأموریت خود با ظریف، وزیر خارجه کشورمان دیدار و خداحافظی کرد. مک ایر ضمن حضور در یکی از تجمعات اعتراضی در سال ۱۳۹۸ ، اقدام به شعارهای هنجارشکنانه علیه جمهوری اسلامی و شهید حاج قاسم سلیمانی کرد و درنهایت دستگیری او توسط پلیس و خیس کردن شلوارش از شدت ترس، بازتابهای زیادی در فضای مجازی داشت
💠 زمین بازی عوض میشود!
🛑 «فؤاد ایزدی»، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به موانع برجامی که از سوی آمریکا ایجاد شده و حاضر به بازگشت به تعهدات قبلی خود نیست، میگوید: «آمریکاییها به دنبال این هستند تا توافقی طولانیمدت به دست آورند، آنها میگویند ما توافق 15یا 20 ساله میخواهیم. آنها به دنبال این هستند که از توافق فعلی فراتر روند و جدای از موضوعات هستهای امتیازات دیگری نیز بگیرند. موضوعات و خواستههای بهناحق آنها در گزارشهای خبری رسانههای غرب هم انعکاس مییابند. متأسفانه آقای روحانی بهگونهای درباره توافق هستهای سخن میگوید که کاخ سفید، مشکلات موجود در برجام را به داخل ایران ربط میدهد». وی در خصوص تغییر دولت و تأثیر آن در ادامه مذاکرات، معتقد است: «دولت آقای روحانی تمام شود، زمین بازی هم عوض میشود و افراد و شرایط جدیدی مهیا میشوند؛ البته مشاوران امنیتی حق رأی دارند و باید دید در شورای امنیت ملی آینده چه کسانی مشخص میشوند و تصمیمشان درباره برجام و مذاکرات چیست»
🌐 ۳ شهرستان ولایت سرپل از کنترل طالبان خارج شد
🔻مقامهای محلی در ولایت سرپل اعلام کردند که سه شهرستان و مرکز این ولایت، از وجود طالبان پاک شده است.
🔻 والی سرپل میافزاید: «در شهرستان بلخاب، طالبان از چندین سمت چهار شبانهروز حمله کردند و گاهی پیشرویهایی هم داشتند؛ اما موفق به تصرف مرکز شهرستان نشدند و در نهایت، در یک نقطه در روستای هوش محاصره شدند.»
✍ طالبان در حال تلفات دادن است و به شدت اعضای طالبان کشته و مجروح می شوند و بین سران طالبان اختلاف افتاده است و پیش بینی میشود به زودی حملات گسترده متوقف می شود و این نکته نیز حائز اهمیت است که تیم سیاسی طالبان در دوحه به دنبال تصرفات بیشتر می باشد برای دست برتر داشتن در مذاکرات با دولت مرکزی
🎯 درس طالبان به سران اصلاحات
🔹عباس عبدی، از تئوریسینهای اصلاحطلب به تازگی در یک توییت نوشته است:
"شاید یک علت دفاع تندروهای اصولگرا از طالبان این است که، مردم ما رفتار طالبان را ببینند بعد بگویند خدا پدر اصولگرایان ایرانی را بیامرزد و به وجود آنها دعا کنند که این اندازه هم خشن و بسته و عقبمانده نیستند."
‼️نکته و نظر:
🔸عجیب است که آقای عبدی پس از یک عمر فعالیت سیاسی و حتی اطلاعاتی! این حقیقت ساده را نمیداند که منافع خارجی ایران تابع جناحبندیهای سیاسی نیست و اقتضائات عقلانی است که باید و نبایدهای تصمیمات ایران پیرامون رخدادهای بینالمللی را تعیین میکند.
🔸ثانیا مردم ایران اگر هم قرار باشد که تندرویهای سابق طالبان را با تندرویهای کسانی در داخل ایران مقایسه کنند؛ آن کسان، اصلاحطلبان هستند نه اصولگرایان.
🔸همان اصلاحطلبانی که در دهه شصت معتقد بودند باید در پیشانی دختر بدحجاب پونز فرو کرد، فیلمساز خاطی را باید فیالمجلس شلاق زد، عینکهای آفتابی اسکیبازهای پیست دیزین را باید مصادره کرد، بازجویی باید خشن باشد، ویدئو حرام است و صدامِ پلید هم "خالد بن ولید" است که باید در جریان حمله به کویت به او یاری رساند!
اینکه آقای عبدی چگونه توانستهاند با این سابقه دوستانشان به این احساس برسند که اصولگرایان تندرو هستند! از معماهای بزرگ روزگار ماست...
🔸جالب است که اعضای ارشد طالبان تندرویهای گذشته را محکوم و بر تغییر روشهای خود تأکید کردهاند اما در اردوگاه اصلاحطلبان ایرانی شاهد هیچ توبه و برائتی از رفتارهای تند آقایان در دهه ۶۰ نیستیم. و همین نبود توبه است که مثلا میبینیم اعضای ارشد این جریان همچنان به گزینههایی مثل مجازات و اعتراض خیابانی و اشغال مراکز حساس نظام اصرار دارند!
⚠️ آزمون بزرگ طالبان
🇮🇷🇦🇫 همسایگان به گردن هم حق دارند. اما افغانستان و ایران، فقط همسایه نیستند. افغانستان، قرنها پاره تن ایران بوده، و فرهنگ و مردمش، با ما عجین بوده است. دست استعمار انگلیس، میان ایران و افغانستان جدایی انداخت، چنانکه میان بسیاری از ملتهای منطقه.
❇️ افغانستان معاصر، بالغ بر چهل سال درگیر اشغال و جنگ و ترور بوده است. ابتدا شوروی کمونیستی به مدت ۹ سال (دی ۱۳۵۸ تا دی ۱۳۶۷) این کشور را بهاشغال خود درآورد. پس از آن، افغانستان درگیر جنگهای داخلی شد که به غلبه طالبان انجامید. از ۱۵ مهر ۱۳۸۰ تا کنون هم به مدت بیست سال در اشغال آمریکا بوده است.!
⚠️جنگ و قدرتنمایی نظامی و خونریزی، آن هم به مدت چند دهه، موجب مرگ صدها هزار نفر و آوارگی میلیونها نفر شده، و ملت رنج کشیده افغانستان، دیگر تحمل دوره جدیدی از جنگ و سیطره و سیاست مبتنی بر زور اسلحه را ندارد. هیچ کس با هیچ بهانهای حق ندارد دور جدیدی از ناامنی و خشونت و ارعاب را در این کشور دامن بزند.
✳️ با خروج اشغالگران آمریکایی، هیچ توجیهی برای میدانداری اسلحه و جنگ وجود ندارد؛ مگر اینکه طالبان بخواهد ادامه رویکرد نامشروع انگلیس و شوروی و آمریکا باشد. برخی فعالان طالبان میگویند این گروه، آن سازمان تندرو و تکفیری و خشن ۲۰ سال قبل نیست و با امثال داعش، مرزبندی دارد.
❎ این ادعا صرفا در عمل و با توقف درگیریها قابل اثبات است. اگر قرار باشد زور و سلاح و خشونت، طرف ذیحق را مشخص کند، طبیعیترین اتفاق، دور تازهای از جنگ و خشونت و نسلکشی و آوارگی در افغانستان است؛ همان پدیده شومی که ترجیح آمریکا و انگلیس و ارتجاع عبری- عربی برای منطقه است. آزمون بزرگ طالبان درباره اینکه در جبهه مردم افغانستان و امت اسلام قرار دارد یا در جبهه دشمنان، همین مرزبندی با راهبرد خبیثانه برای گرفتار کردن منطقه در جنگ و خشونت است.
🔹آمریکا و پادوهای منطقهای آنها شاید بدشان نیاید که ایران را مثل خود -احمق- شان، درگیر یک چالش نظامی در همسایه شرقی کنند، یا از آن طرف، در مقابل آتشافروزی و ایجاد ناامنی، منفعل نگه دارند و هزینههای امنیتی و سیاسی و اقتصادی برای ایران بتراشند.
✅ ایران، چاره کار را در پایان دادن به «گروکشیهای مبتنی بر اسلحه»، و برقراری قانون اساسی مشترک و مکانیسمهای برآمده از آن میبیند؛ به نحوی که حقوق همه اقوام و مذاهب تامین گردد و نقطه پایان بر چند دهه جنگ و خشونت و ویرانی گذاشته شود. این، حق ملت شریف افغانستان -به عنوان یکی از با هوشترین و با فرهنگترین ملتهای منطقه- است که آتش ناامنی و سایه شوم جنگ از سرش دور شود.
🇮🇷 موضع نظام ایران، عدم دخالت در امور همسایگان در عین هوشیاری، رصد تهدیدها، و مواجهه هوشمند با راهبرد آمریکا بوده است. ایران اهل مداخله در هیچ کشوری نیست؛ همچنانکه نسبت به نقشههای دشمن، غافل یا منفعل نمیماند. به تعبیر امیر مومنان (ع) در نامه ۶۲ نهجالبلاغه؛ «إِنَّ أَخَا الْحَرْبِ الْأَرِقُ وَ مَنْ نَامَ لَمْ یُنَمْ عَنْهُ. انسان رزمنده، بیدار است و هرکس به خواب رود، دشمنش نمیخوابد.»
#محمد_ایمانی
#افغانستان
#غیررسمی
🔻 شنیده شده ابراهیم رئیسی به شدت مقابل معرفی و توصیه اشخاص برای پستهای مختلف دولتی میایستد و توصیهکنندگان را سرزنش میکند.
📍 گمانهزنیها نشان میدهد تاکنون برای تیم اقتصادی دولت سیزدهم نامهایی چون مهدی دوستی(مجری طرح ستاره خلیج فارس)، مهرداد بذرپاش (رئیس دیوان محاسبات)، حجت عبدالملکی، یاسر جبرائیلی، سعید محمد، عادل پیغامی، فرهاد رهبر، عباس علیآبادی، سید رضا فاطمی امین مطرح شدهاند.
🌓 روشنا
⭕️ خشم مردمی از اردوغان
💎 عکسهایی از کاخ تابستانی جدید رئیسجمهور ترکیه در مارماریس بهطور «اشتباهی» در اینترنت منتشر شده است. این عکسها خشم مردمی را که از بحران اقتصادی کشورشان رنج میبرند برانگیخته است.
💎 «سفیک بیرکیه»، معمار معروف ترک که پیشتر کاخ ریاستجمهوری آنکارا را طراحی کرده، ۱۰عکس از طرحهای خود برای کاخ جدید رجب طیباردوغان در ساحل مارماریس را در وبسایت شخصی خود منتشر کرده است. روزنامه «سوزکو» (Sözcü) که به نیروهای اپوزیسیون نزدیک است، این عکسها را بازنشر داده و به بحث پیرامون تجملگرایی رئیسجمهوری ترکیه دامن زده است.
💎 رسانههای ترکیه نوشتند که کاخ جدید اردوغان در مارماریس دو سال پیش ساخته شده و جزئیات آن تاکنون «مانند یک عملیات سری دولتی» فاش نشده است. تصاویر منتشرشده یک ساختمان دو طبقه در حومه شهر را نشان میدهند که به سبک نئوعثمانی ساخته شده و حدود ۳۰۰ اتاق، یک استخر بزرگ و یک ساحل اختصاصی دارد.
💎 براساس گزارشها، برای این کاخ تابستانی ۶۲ میلیون یورو هزینه شده است – به احتمال زیاد از خزانه دولت. تقریبا همزمان با انتشار عکسهای قصر تابستانی اردوغان در مارماریس، همسر او امینه، از مردم کشورش خواست، «از حجم وعدههای غذایی خود بکاهند و کمتر خرید کنند.»
⭕️ سرانه مصرف برق در ایران از میانگین جهانی کمتر است؟
🔻 خطاهای بسیاری در زمینه تحلیل مصرف انرژی در ایران رخ داده که یکی از آنها همردیف کردن ایران با کشورهایی مثل عربستان، قطر و امارات است. موردی که ایران را در رده پایینی از نظر سرانه مصرف برق نسبت به میانگین جهانی و منطقهای قرار میدهد. اما در صورت تغییر زاویه تحلیل، نگرش غالب درباره پرمصرف بودن مصرفکنندگان ایرانی تقویت میشود.
🔻 تقسیمبندی مصرفکنندگان انرژی به بخشهای خانگی، تجاری، عمومی و صنعتی و نیز مقایسه آن در قالب «مصرف انرژی به ازای افزایش GDP»، پرده از راز مصرف بالای ایران برمی دارد. با این شیوه بررسی مشخص میشود ایران در زمینه شدت انرژی تا ۴برابر آلمان و ترکیه برق مصرف میکند ضمن اینکه محصولاتی با ارزش افزوده کمتر و بهرهوری پایینتر تولید میکند.
🔻 یک نکته که عموما در بررسی مصرف برق کشور به آن توجه نمیشود، مصرف گاز و نسبت آن با تولید برق از محل سوزاندن گاز طبیعی است. در اغلب مناطق جهان برای گرمایش از گاز طبیعی استفاده نمیکنند و سیستمهای مبتنی بر برق این کار را انجام میدهند. این در حالی است که در ایران بخش زیادی از گاز طبیعی تولیدی کشور در مصرف خانگی هدر میرود. حجم این مصرف حدود ۲۸درصد کل گاز مصرفی کشور در سال است که باید به رقم مصرف برق کشور اضافه شود. به این ترتیب میتوان به راحتی نشان داد که ما در بخش مصرف خانگی، کشوری پرمصرف هستیم. اعداد خود را اینجا به عینه نشان میدهد. کشوری مثل چین از گاز طبیعی برای سیستمهای گرمایشی یا پخت و پز خود استفاده نمیکنند. ما اما ۸/ ۲۷ درصد کل گاز و ۳۵ درصد کل برق تولیدی سالانه کشور را در بخش خانگی مصرف میکنیم.» آخرین آمارها که مربوط به سال ۹۷ است، نشان میدهد میزان سرانه مصرف برق در ایران ۹/ ۲مگاوات در ساعت برای هر نفر است. از آنجا که خانوارهای ایرانی از دو حامل انرژی گاز و برق برخوردارند، اگر هردو حامل را به سرانه مصرف اضافه کنیم (۹/ ۱۲ مگاوات ساعت برای هر نفر)، ایران را در رتبههای بالای مصرف سرانه برق در جهان جای میدهد.
🔻 اگر سری به ترازنامه انرژی کشور بزنید میبینید که تفاوت بسیار فاحشی بین مصرف برق در خوزستان، هرمزگان و بوشهر در نوار جنوبی کشور با استانهای سردسیر نظیر اردبیل، خراسان شمالی یا چهارمحال و بختیاری وجود دارد. تفاوتی که گاه تا هفت برابر هم میرسد. سرانه مصرف برق در سه استان گرم بوشهر، هرمزگان و خوزستان در محدوده ۳۵۰۳ کیلووات ساعت برای هر نفر است. این عدد برای سه استان اردبیل، خراسان شمالی یا چهارمحال و بختیاری در محدوده ۵۲۹ کیلووات ساعت برای هر نفر است. بنابراین فاصله تقریبا ۷برابر است. اما منظورم از آوردن این اعداد چیست؟ ببینید در عمده مقایسهها میان مصرف برق در ایران با قطر، امارات و عربستان سعودی به این توجه نمیشود که کشورهای مذکور اقلیمی گرمسیری شبیه جنوب ایران دارند. ایران اما کشوری چهار فصل است که دمای هوا و مصرف برق در بخش زیادی از مناطق مثل حاشیه خلیج فارس نیست. این کشورها برای سرمایش برق بسیار زیادی مصرف میکنند چون اقلیم بسیار گرمی دارند. موردی که به هیچ وجه با ایران قابلیت مقایسه ندارد.