💠 کابینه سیزدهم؛ تحلیل ها و ارزیابی ها...
✍ جواد خسروی
🔹فهرست وزیران کابینه رئیسی به مجلس معرفی شد . اغلب چهرههای این فهرست ناشناخته،جدیدالورود و در واقع "چهره" نیستند!
🔻 تحلیل ها:
- عده ای به ناشناخته بودن چهره های دولت انتقاد کردند و اینکه افراد معرفی شده تجربه ی لازم برای برعهده گرفتن وزارت را ندارند..
- برخی به برآمدن این کابینه از دل دولت احمدی نژاد پرداختند و دولت رئیسی را تداوم دولت احمدی نژاد معرفی نمودند..
- کسانی هم عنوان کردند که کابینه سیزدهم از همه جناح ها بهره نبرده، پس فرا جناحی نیست...
🔻 ارزیابی ها:
در ارزیابی و نقد تحلیل های فوق به نکاتی اشاره می شود:
- ملاک شناخته بودن اعضای کابینه چیست؟ آیا معیار این است که فرد قبلا وزیر بوده که اگر این باشد معرفی وزرای گذشته همچنان باید در دوره های مختلف تکرار می شد و این در حالیست که علت بخشی از وضعیت نامطلوب موجود بخاطر حاکمیت نگاه غلط در دوره های گذشته و ناکارآمدی چهره های شناخته شده است و اینکه قحط الرجال است و اما معرفی افراد جدید با رویکرد تحولی رییس جمهور جدید امری معقول و بجا است...
- معرفی برخی از افراد از دولت احمدی نژاد که شروع انقلابی و کارآمدی داشت به معنای حاکمیت نگاه غلط اطرافیان معلوم الحال اطراف رییس جمهور اسبق نیست و بهره گیری از توان و تجربه ی وزرا و معاونان انقلابی است که اساسا نقطه ی قوت دولت احمد ی نژاد بوده و از امروزِ احمدی نژاد در آنها نشانی نیست...
- آیا فرا جناحی بودن به معنای از همه جناحها بودن است؟! که دقیقا اشتباه است؛ چرا که از همه جناح بودن همانا و دولت سهامی و چند سر و کابینه چندپاره و بی نظم و نسخی بوجود خواهدآمد به مانند دولت قبل که خروجی آن ناهماهنگی، عدم انسجام و در نهایت ناکارآمدی و بی عملی شدید می شود.اما فراجناحی بودن به معنای انتخاب افراد بدون نگاه به جنبه ی جناحی و سیاسی و بر اساس رویکرد حاکم بر دولت جدید(نگاه انقلابی و درونزا)، تخصص و همراهی در مسیر رسیدن به اهداف می باشد...
- نکته پایانی اینکه دولت در آغاز راه است و آنچه در کنار افرادِ کابینه نقش آفرین است؛ همانا اصول ، برنامه ، اهداف و نگاه انقلابی و جهادی حاکم بر دولت جدید است. لذا باید به انتظار ایستاد و در حین مسیر با ارایه نقد و نظر و تواصی به حق و همراهی و همکاری، تلاش کرد تا آینده ای مطلوب برای کشور رقم بخورد.
⭕️ من مرد نسبتا درشت اندامی محسوب میشوم، قدم هم، از کمر اسبها بالاتر است. چند سال پیش، سوارکاری که میرفتم، یک روز بعد از تمرین، اسبی رَم کرد. نمیدانم دویدن اسب را دیدهاید یا نه. برخی حتی به اسبِ آرام هم از ترس نزدیک نمیشوند.
چه رسد به اسبی که دویده، عرق کرده، با عضلههایی برجسته و حرکتی محکم. القصه، اسب رم کرد. افسارش را گرفتم. روی دو پا بلند شد. اسب دیگری هم کنارم بود و افسارش در دستم. افسارش را رها کردم. اسبِ بلند شده، دست راستش را بر روی کتف چپم گذاشت. حالا اسب را از زیر میدیدم.
بزرگ بود و ترسناک. اسب را با تازیانهی مربی کنترل کردیم. یک تازیانه هم به من خورد، درد داشت اما آسیبی ندیدم. جای نعل اسب، روی لباسم، روی کتفم جایی بالاتر از سینهام خودنمایی میکرد. بقیه ترسیده بودند. آن روز چیزی نفهمیدم.
امشب فکر کردم، مثلا، بچههایی که شاید تا زانوی من بیشتر قدشان نمیرسد، وقتی اسبهای کف بر دهان آمده به سمتشان بدوند، چه میشود؟
نمیدانم دویدن اسب را دیدهاید یا نه اما دختر بچه سهساله که دیدهاید؟
♦️ خروج آمریکا از افغانستان؛ فرصتها و تهدیدات برای ایران
🔹 خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان، فرصتها و تؤأمان تهدیداتی برای سیاستهای منطقهای ایران خواهد داشت:
🔸 فرصتها
1️⃣ کاهش حضور نظامی آمریکا، یکی از مهمترین اهداف سیاست منطقهای ایران مبنی بر حفظ امنیت منطقه توسط دولتهای منطقه را تسهیل خواهد کرد.
2️⃣ از منظر قدرت نرم، تبیین بیمسئولیتی و عهدشکنی آمریکا، حتی در قبال دولتهای متحد و تحت سلطهاش، موقعیت اِعمال نفوذ این دولت در دیگر کشورهای منطقه را با چالش مواجه خواهد کرد.
3️⃣ امکان بهبود روابط دوجانبه تهران و کابل در حوزههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی افزایش خواهد یافت.
🔸 تهدیدات
1️⃣ خروج غیرمسئولانه آمریکا در شرایطی که نهادهای نظامی و امنیتی افغانستان در دوران اشغال، به مرور ضعیفتر شدند، احتمال سرایت ناامنیها به مرزهای ایران را ممکن میسازد.
2️⃣ افزایش مهاجرت افغانستانیها به ایران، معضلات اقتصادی و اجتماعی ایران را افزایش میدهد و نوع مواجهه با آنها بر قدرت نرم ایران در سطح منطقه مؤثر است.
3️⃣ نوع مواجهه ایران با طالبان، ظرافت خاصی میطلبد به گونهای که از تشدید نبرد نظامی در افغانستان بین گروهها و طوایف جلوگیری شده و حفاظت از شیعیان این کشور نیز ضمانت شود.
✅ با توجه به موارد مذکور، دیپلماسی هوشمند و چندبُعدی در ابعاد امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی در کنار روابط چندجانبه با بازیگران منطقهای و آسیایی، برای جلوگیری از تشدید بحران افغانستان و تسری تبعات آن به کشور ضروری است.
🔷اقدامی هوشمندانه و چند نکته
🔸رئیس قوه قضائیه در اقدامی هوشمندانه اعلام کرد که هیچ تبعه ایرانی از جمله ایرانیان خارج از کشور ممنوعالورود نیستند و میتوانند بدون هیچگونه محدودیتی به کشورشان بازگردند.
🔸حجةالاسلام محسنی اژهای تاکید کرد که حتی اگر پرونده مفتوحی نیز در مورد این افراد وجود داشته باشد بهتر است به کشور باز گردند تا با رسیدگی قضایی به پروندهشان از وضعیت بلاتکلیف خارج شوند.
🔹با فاصله اندکی پس از اظهارات رئیس قوه قضائیه، «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به این سخنان واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: «همچنان به همه آمریکاییها (از جمله دو تابعیتیهای ایرانی-آمریکایی) نسبت به سفر به ایران هشدار میدهیم.»
🔹او لینکی از هشدار وزارت خارجه آمریکا درباره سفر به ایران را نیز به این توییت ضمیمه کرد. در این بیانیه که دوم اوت به روز شده، ایران در درجه چهارم هشدار و به رنگ قرمز مشخص شده و پیام آن نیز واضح است: «به ایران سفر نکنید»
📌در این رابطه چند نکته بسیار مهم وجود دارد:
🔻اول؛ برخی شبکههای فاسد در داخل کشور ضمن ارتباطگیری با ایرانیانی که به هر دلیل از کشور خارج شدهاند و دارای اموال و املاک ارزشمندی در ایران هستند با ارائه اخبار غلط و ایجاد ترس در آنها بر دارایی شان مسلط شده و تلاش میکنند که آنها با واقعیتهای جاری در ایران آشنا نشوند و به دلیل ترس، قصد سفر به ایران نکنند.
🔻دوم؛ عدم ارتباط ایرانیان با سرزمین مادریشان فرصتی را برای گروههای معاند و کشورهای بدخواه ایران به وجود آورده تا تلاش کنند این گروه را به ظرفیتی مخالف در برابر جمهوری اسلامی تبدیل کنند و نمایشهای سیاسی و حقوق بشری خود را با استفاده از بازیگران ایرانی به پیش ببرند.
🔻سوم؛ بسیاری از ایرانیان خارج از کشور دارای سرمایههای علمی، اقتصادی و فرهنگی قابل توجهی هستند که در صورت ارتباط آنها با بخشهای ذیربط در کشور، فرصتهای مناسبی در ابعاد مختلف در اختیار آنها و هموطنانی که در ایران زندگی میکنند قرار خواهد گرفت که طبیعتا به مذاق بدخواهان خوش نمیآید.
🔻چهارم؛ «معضلنمایی» موضوع ایرانیان خارج از کشور، پوششی برای سرویسهای جاسوسی کشورهای بدخواه است که از این طریق عده قلیل وطنفروشی را که با انگیزههای سیاسی یا مالی با آنها همکاری میکنند در صف هموطنان شریف و وطندوستی که در خارج از کشور زندگی میکنند جا بزنند و جاسوسانی را که اسم ایرانی بودن را یدک میکشند برای ماموریتهای خائنانهشان حفظ کنند.
🔹حال آنکه؛ سالانه دهها هزار نفر از ایرانیان از سراسر دنیا به کشور سفر می کنند و بدون هیچگونه مشکل و محدودیتی در زمانی که خود تصمیم میگیرند از کشور خارج میشوند.
🔻پنجم؛ نگاهی به آمار قابل توجه ایرانیانی که از سوی کشورهای غربی به ویژه آمریکا با بهانه دور زدن تحریمها و... دستگیر شدهاند و سالهاست که مظلومانه عمر خود را در زندان سپری میکنند با تعداد اندک جاسوسانی که از سوی ایران بازداشت و محکوم شدهاند به روشنی نشان میدهد که منطقه ناامن برای ایرانیان، کشورهای غربی است نه سرزمین مادریشان.
🔻ششم؛ اظهارات منفعلانه، هدفمند و به ظاهر دلسوزانه «رابرت مالی» در حالی مطرح میشود که آمریکاییها در هیچ یک از ادعاهای حقوق بشری و انساندوستانه خود صادق نبودهاند.
از جمله مصادیق این بیصداقتی اینکه؛ با وجود نهایی شدن توافق تبادل زندانیان میان و آمریکا بر خلاف ادعای مقامات کاخ سفید در خصوص جدا بودن موضوع زندانیان از مباحث سیاسی فیمابین دو کشور، واشینگتن طبق عادت همیشگی خود به یکباره این توافق را به مذاکرات وین گره زده و آن را بر هم زد و عملا ادعاهای خود در خصوص ضرورت آزادسازی زندانیان دو طرف در چارچوب رویکردهای انساندوستانه را زیر پا گذاشت.
🔷به طور قطع با رویکرد قابل تقدیر رئیس قوه قضائیه جهت رفع ابهامات واهی در خصوص امن نبودن سفر هموطنان خارج از کشور به سرزمین مادریشان، فضای غیر واقعی ایجاد شده برای ایرانیان خارج از کشور رنگ خواهد باخت و شرایط لازم برای تعامل و بهرهگیری از ظرفیتهای این عزیزان در مسیر توسعه همهجانبه کشور مهیا خواهد شد.
⁉️ چرا آمریکا، ایران را تحریم میکند؟
⬅️ تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا حاکم بلامنازع منطقه خاورمیانه و فعال ترین دولت خارجی در صحنه سیاسی ایران بود و کشورمان هم به عنوان مهمترین و قوی ترین متحد استراتژیک آمریکا در خاورمیانه محسوب میگردید.
⬅️ پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ضربه سهمگینی بر تسلط آمریکا بر منطقه خاورمیانه و ایران وارد نمود و آمریکا یک متحد بزرگ و مصرفکننده مهم تسلیحات آمریکایی و یک منبع صدور نفت به اسرائیل و یک مانع بزرگ تقویت شوروی را از دست داد و منافع حیاتی او در خلیج فارس در معرض خطر قرار گرفت. به همین دلیل، آمریکا با روی کار آمدن هر دولت مستقل در کشورهای دیگر از جمله ایران چه سکولار و چه دینی، مخالف بوده و است و آن را برخلاف منافع ملی خود می داند.
👈در مجموع، استقلال طلبی ایران و از دست رفتن منافع منطقه ای آمریکا، پیگیری منافع ملی ایران به جای هضم شدن در منافع جهانی آمریکا و احیای بعد اجتماعی اسلام در جهان، سه دلیل اصلی دشمنی آمریکا با ایران و در نتیجه، تحریم شدن کشورمان توسط آمریکاست./کانال بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اجماع اصلاحطلبان برای تخریب رئیس جمهور جدید
🔹 این روزها پروژه «تخریب دولت رئیسی» هدف مهمی است که اصلاحطلبان را به طور بیسابقهای هماهنگ کرده است!
🔹جریان اصلاحات با تمام ظرفیت از تاجزاده، عبدی و آذرپیک گرفته تا شکوریراد و ابطحی، در حال تخریب رئیسی هستند.
🇦🇫 افغانستان ژاپن دوم 🇯🇵
🗓 بیست سال پیش وقتی آمریکا وارد افغانستان شد ؛ افغانی های خوش باور گمان کردند که به زودی کشورشان ژاپن دوم خواهد شد.
⏳عده ای هم در داخل کشور با متهم کردن رهبر معظم انقلاب به فرصت سوزی ، گفتند افغانستان به زودی ژاپن دوم خواهد شد و ما باید برویم افغانستان و برای افغانی ها کارگری کنیم.
‼امروز بعد از گذشت بیست سال افغانستان حقیقتاً ژاپن دوم شد ولی از آنجهت که همان بلایی که آمریکایی ها با انفجار اتمی " هیروشیما " و " ناکازاکی " به سر ژاپن آوردند ، در این بیست سال بر سرمردم افغانستان آوردند .
🔥 و این در حالی است که امپراطوی ژاپن یکی از طرف های اصلی جنگ در جریان جنگ جهانی دوم بود ولی ملت بیچاره افغانستان هیچ نقشی در جنگها و تحولات جهانی نداشت.
☄ فاعتبروا.
⭕️چه کسی تروریست است؟!
✅در بزرگترین جنایات تاریخ، یا ردپایی از مسلمانان دیده نمی شود و یا اینکه قربانی، مسلمانان بودهاند:
🔻جنگ جهانی اول با ۱۷ میلیون کشته (بدون دخالت مسلمانها و کشته شدن بسیاری از مسلمانان به خاطر قحطی)
جنگ جهانی دوم با ۵۰ - ۵۵ میلیون کشته (بدون دخالت مسلمانها)
🔻بمب اتمی ناکازاکی با ۲۰۰ هزار کشته (بدون دخالت مسلمانها)
🔻جنگ ویتنام با ۵ میلیون کشته (بدون دخالت مسلمان ها)
✍محمد میری
🔶... درحالیکه ایران در آستانه عضویت در پیمان همکاری شانگهای قرار دارد که میتواند از لحاظ اقتصادی، همکاری های بانکی وامنیتی مهم باشد، اینکه عده ای به دنبال ایجاد تنش برای دولت جدید هستند، بسیار عجیب و به دور از عقلانیت سیاسی است.
🔺اما اینکه سیاسیون لیبرال تز اخراج دو سفیر را می دهند،یقینا از صندلی خالی ناراحتند، نه از دو صندلی پر، صد البته اگر منافع مملکت ایجاب کند، هر سفیری را جمهوری اسلامی ایران میتواند اخراج کرد.دم خروس آنجایی بیرون زده میشود که شهریور ۹۶ نیز عکسی با همین ژست و همانجا نیز توسط سفیران دو کشور گرفته شد و منتشر شد چرا آن زمان واکنشی از طرف سیاسیون لیبرال ها حاکم در دولت روحانی صورت نگرفت؟
🔺جریان غربگرا بشدت به دنبال ایجاد تنش میان ایران و همسایه های شرقی هستند تا سیاست خارجی ما چون ۸ ساله دولت روحانی کاسه گدایش در مقابل غرب دراز باشد.مواظب باشیم در اوج بحران اقتصادی کشور در تله جریان نفوذی قرار نگیریم.
✳️نیاز به تصمیم فوری
✍ فرهاد کوچکزاده
دولت ائتلافی اعتدال – اصلاحات در حالی به پایان خود رسید که مشکلات متعددی برای دولت رئیسی به ارث گذاشته است. مهمترین و عاجلترین مشکل امروز کشور فوت ۵۸۸ نفر از هموطنان کشورمان بر اثر ابتلا به کرونا در روز گذشته بود که موجب شد تا برخی از اصلاحطلبان تندرو انتقاداتی را بر عملکرد دولت رئیسی وارد کنند!
👈گزارههای خبری:
1⃣- «علی شکوریراد» عضو سابق مرکزیت حزب منحله مشارکت و دبیرکل کنونی «حزب اتحاد ملت ایران اسلامی» در توئیتی نوشت: «هنوز به قله پیک پنجم کرونا نرسیدهایم و اوضاع روزبهروز وخیمتر میشود. در واکسیناسیون بسیار عقب هستیم. علاوه بر کمبود تخت و خستگی کادر درمان، سرم و دارو هم کمیاب شده است. در این وانفسا دغدغه اصلی رئیسجمهور تشکیل دولت جدید است. مردم واقعاً بیپناه ماندهاند. خدا به خیر بگذراند».
2⃣- عباس عبدی دیگر چهره اصلاحطلب نیز توئیت زد: «آقای رئیسی؛ بیایید همین امروز یک کار قابلقبول انجام دهید. دستور بدهید آمار ثبتاحوال را بهروز منتشر کنند تا مردم و از آن مهمتر، مسئولین ازجمله خودتان بدانید که مرگومیر واقعی دو ونیم برابر بلکه بیشتر از آمار رسمی است. مسئله کرونا را کوچک کردند، حالا مردم هزینهاش را میدهند».
👈گزاره تحلیلی:
گرچه حمله سیاسیون اصلاحطلب از دولتی که کمتر از یک هفته از تشکیل آن میگذرد؛ چیزی شبیه جوک است و اینکه چرا این افراد در هشت سال گذشته چشمان خود را نسبت به مشکلات و ناکارآمدیهای دولت بسته بودند و اکنون یکباره از خواب زمستانی بیدار شدهاند، دلیلی جز احساس همزادپنداری با دولت قبل و رقیب هراسی و تخریب رقیب در دوره جدید ندارد. بااینوجود، به این نکته هم باید توجه داشت که روز گذشته ابتلا ایرانیان به کرونا از مرز ۴۰ هزار نفر عبور کرد و از این میان بیش از ۵ هزار نفر در بیمارستانها بستری شدند و کشور در قرمزترین و سیاهترین روزهای کرونایی به سر میبرد. بیش از هفت روز از مرقومه رهبر معظم انقلاب خطاب به آقای روحانی در خصوص انجام هر اقدام لازم بهمنظور جلوگیری از چرخش ویروس و صعودی بودن انتشار آن میگذرد و تاکنون هیچ تصمیم خاصی از سوی ستاد کرونا اتخاذ نشده است. البته اعضای ستاد هنوز تغییر نکردهاند و همانهایی هستند که براثر مدیریت و تصمیمگیری آنها، وضعیت کشور به این روز دچار شده است. لذا انتظار از آقای رئیسی آن است که بهسرعت اعضای این ستاد را تغییر دهد و تا تشکیل ستاد جدید، شخصاً در خصوص حل مشکل تصمیمگیری کند.