eitaa logo
بصیر
349 دنبال‌کننده
9.2هزار عکس
6.3هزار ویدیو
408 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
💢 ترکیه به تروریست‌های القاعده تابعیت می‌دهد ⭕️ منابع مطلع اعلام کردند که سازمان اطلاعات ترکیه به شماری از عناصر گروه تروریستی القاعده- شاخه سوری- تابعیت این کشور را می‌دهد. 🔴 منابع مطلع فاش کردند که اطلاعات ترکیه طی روزهای اخیر روند اعطای تابعیت به بیش از 150 تروریست سوریهِ وابسته به القاعده- شاخه سوری- را آغاز کرده، و این روند در چند مرحله اجرا می‌شود. به گفته منابع، به تروریست‌های غیر سوری نیز در مراحل بعدی تابعیت ترکیه اعطا می‌شود. ❌ منابع مذکور خاطرنشان کردند، سازمان اطلاعات ترکیه تروریست‌های خطرناکی را که برخی از آنها در لیست تروریسم سازمان ملل متحد هستند به افغانستان و لیبی تبعید می‌کند؛ تصور بر این است که ترکیه نخستین گام‌ها برای انحلال جبهه النصره و گروه‌های همپیمانش در ادلب را اجرا کرده است. ♦️سازمان اطلاعات ترکیه به "ابوحمزه" مسئول "اجناد الشام" نیز پیشتر تابعیت این کشور را داده و اسم وی در شناسنامه ترکیه‌ای "منار الشامی" است. این تروریست که همچنین تابعیت اوکراینی نیز دارد پیش از اخذ تابعیت ترکیه‌ای، تحت جراحی زیبایی کاشت مو قرار گرفته است. 🔻طبق این گزارش، ابوحمزه مسئول گروهک تروریستی "اجناد الشام" بود و در سال 2017 و بعد از بعیت این گروه با "جبهه النصره، به ترکیه منتقل شد. این گروه در جنایت‌های وحشتناکی از جمله قطع سر سربازان سوری و کشیدن اجساد آنها در خیابان‌ها، نقش دارد. 🔻برخی منابع نیز اعلام کردند، مسئولان نظامی ترکیه محرمانه از برخی مسئولان گروه شورشی "ارتش آزاد سوریه" پیشتر خواسته بودند اسامی شماری از نزدیکان‌شان را جهت دریافت تابعیت ترکیه آماده کنند. 🔶 همین منابع تأکید کردند، این اقدام مقدماتی است و در مورد تعداد بسیار محدودی از گروهک‌های تروریستی انجام می‌شود و به برخی از مسئولان دیگر گروهک‌ها پیشتر شناسنامه ترکیه‌ای داده شده است.
♨️ مهم‌ترین دستور کار پارلمان آینده عراق ✍️ حمید خوش‌آیند 🔹انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در حالی پایان پذیرفت که میزان مشارکت ۴۱ درصد، یعنی حدود ۳ درصد بیشتر از انتخابات سال ۲۰۱۸ بود. نتایج اولیه انتخابات نشان می‌دهد که احزاب و گروه‌های وابسته به جریان مقتدی صدر که از مخالفان حضور نیروهای آمریکایی در عراق است، سهم بیشتری از کرسی‌های پارلمان را به خود اختصاص داده‌اند. 👈 نکات تحلیلی 1️⃣ ۱۶۷ حزب در انتخابات پارلمانی عراق رقابت داشتند و ۲۵ ائتلاف حزبی در این انتخابات به رقابت پرداختند. از این میان، ۹ ائتلاف متعلق به شیعیان بود و ۱۶ ائتلاف تازه تأسیس بودند. سنی‌ها هم در قالب دو ائتلاف تقدم و عزم به رهبری محمد الحلبوسی، رئیس کنونی مجلس عراق و خمیس الخنجر، سیاستمدار و ثروتمند معروف عراقی در میدان رقابت حضور داشتند. در میان کردها هم تنها ائتلاف موجود، ائتلاف اتحادیه میهنی کردستان و جنبش تغییر (گوران) بود و حزب دمکرات کردستان به رهبری بارزانی رأساً و بدون ائتلاف در انتخابات شرکت داشت. 2️⃣ بااینکه حدود ۶۰ درصد از واجدین شرایطی که دارای کارت‌های انتخاباتی بیومتریک بلندمدت و کوتاه‌مدت بودند، در این انتخابات شرکت نکردند؛ اما با در نظر گرفتن شرایط خاصی که انتخابات در آن برگزار شد؛ ازجمله، تهدیدات گروه‌های تروریستی، مشکلات عدیده و انباشته اقتصادی، تحریم انتخابات توسط بخش بزرگی از جوانان و مداخلات خارجی برای کم‌رنگ کردن انتخابات، مشارکت ۴۱ درصدی مردم عراق در انتخابات، یک مشارکت «قابل‌قبول» و «منطقی» به نظر می‌رسد؛ لیکن این مشارکت نسبتاً پایین در حکومت دموکراتیک عراق که عمر زیادی از براندازی حکومت دیکتاتوری و خفقان صدامی نمی‌گذراند، یک «تلنگر جدی» برای دولتمردان عراقی است که توجه ویژه‌ای به علل و عوامل مؤثر در نارضایتی مردم که عمدتاً اقتصادی است و پیامدهای خود را در روندهای سیاسی نشان داده است، داشته باشند. 👈 نکته راهبردی بااینکه هیچ‌یک از جریان‌های سیاسی نتوانستند کرسی‌های لازم برای تشکیل فراکسیون بزرگ در پارلمان آتی را به دست آورند، لذا روند معرفی دولت جدید قدری دشوار و طولانی خواهد شد؛ اما نتیجه انتخابات اخیر عراق آثار و پیامدهای مهم داخلی، منطقه‌ای و حتی بین‌المللی خواهد داشت؛ پارلمان جدید که به‌زودی تشکیل خواهد شد، قرار است در خصوص مهم‌ترین موضوع سیاست خارجی عراق که منشأ بسیاری از مشکلات داخلی این کشور نیز به شمار می‌رود، تصمیم‌گیری کند و آن «تعیین وضعیت نیروهای آمریکایی» در عراق است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مقام بلند پایه جمهوری آذربایجان: ایران جان ۴۰۰ هزار نفر از آذربایجانی‌ها را نجات داد حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهوری آذربایجان در امور سیاست خارجی: ◀️ در جنگ اول قره باغ، من دور از شرافت میدانم که به کمک های ایران اشاره نکنم، یک میلیون نفر از شهروندان از کشور گریختند و یکی از کشورهایی که به ما کمک کرد جمهوری اسلامی ایران بود. ◀️ مخصوصا در زمان حمله ارمنی‌ها به فیضولی و جبرائیل و گوبادلی(قبادلی) و زنگیلان. جاده ها را مسدود کرده بودند و ۴۰۰ هزار نفر در محاصره بودند و آمده بودند که همه را قتل عام کنند. ◀️ آن زمان ایران ما را نجات داد، بر رود ارس پل زدند و ما را از محاصره خارج کردند، حتی میگویم، توپخانه‌های ایران نیز مداخله کردند.ما هرگز آن عداوت ارامنه و کمک‌های کشور برادر، ایران را فراموش نمی‌کنیم.
مقتدا صدر، برنده انتخابات عراق شده و می‌گوید: همه گروه‌های شبه‌نظامی باید اسلحه‌شان را تحویل دهند حتی اگر محور مقاومت نامیده شوند مهم‌ترین نکته‌ها درباره نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر عراق 1️⃣ نخستین نتیجه انتخابات پارلمانی عراق نشان می‌دهد ائتلاف سائرون، میان کمونیست‌ها، سکولارها و جریان مقتدا صدر و به رهبری او، با افزایش کرسی‌های‌اش در پارلمان، از ۵۴ به ۷۳کرسی، برنده انتخابات شده- ▫️بازنده‌ی انتخابات هم بیش‌از همه ائتلاف فتح نزدیک به حشد‌الشعبی است که کرسی‌های‌اش از ۴۸ به ۱۴کرسی کاسته شده. ▫️ پس‌از سائرون، ائتلاف اصلی اهل سنت، ائتلاف تقدم، ۳۸ کرسی؛ ائتلاف شیعی دولت قانون، وابسته به نوری مالکی، ۳۷کرسی؛ حزب دموکرات کردستان ۳۲ کرسی؛ اتحادیه میهنی کردستان ۱۵کرسی؛ یک ائتلاف اهل سنت دیگر با نام عزم ۱۴کرسی؛ ائتلاف فتح نزدیک به حشد الشعبی و به رهبری هادی العامری، فرمانده سپاه بدر، ۱۴کرسی؛ ائتلاف امتداد که به معترضان خیابان ماه‌های اخیر نزدیک است، ۹ کرسی، ‌ائتلاف نسل نو ۹ کرسی و ‌ائتلاف شیعی حکمت نزدیک به خانواده حکیم تنها دو کرسی به دست آورده‌اند. 2️⃣ البته بیش‌از همه مشارکت پایین در انتخابات به چشم می‌آید؛ ۴۱درصد که کم‌ترین میزان مشارکت پس‌از سقوط رژیم صدام است. ▫️البته همین ۴۱درصد هم آمار کسانی‌است‌که کارت‌های دیجیتال ویژه دارندگان حق رای را دریافت کرده‌اند و بنابر گزارش‌ رسانه‌های بین‌المللی، از این میان چیزی حدود ۲۵درصد در انتخابات رای داده‌اند. 3️⃣ مقتدی صدر، لیدر جریان سائرون و برنده انتخابات، امروز گفته: «ما خواستار حصر سلاح به دست دولت هستیم. نباید هیچ گروهی خارج از چارچوب دولت سلاح داشته باشد؛ حتی اگر خود را بخشی از مقاومت بداند. ▫️زمان آن فرا رسیده که مردم بدون شبه نظامیان در صلح زندگی کنند. امروز روز عزم ، ثبات و پیروزی بر شبه نظامیان است.» ▫️او افزوده: «ما از همه سفارت‌ها استقبال می کنیم تا زمانی‌که آن‌ها در امور عراق و در تشکیل دولت دخالت نکنند.»
♨️ عزاداری يا عزاسازی؟! 🔻 در چند سال اخیر، یک جریان خاص در قم، با تکیه بر سرمایه‌های عظیم مالی و شبکه‌های ماهواره‌ای در حال ترویج عزاسازی در آغاز ماه ربيع الأول به نام دهه محسنیه است. 🔻 بحث ایام محسنیه فراتر از صرف افراط در عزاداری است به طوریکه حتی برخی علما در این باره موضع گرفتند. 🔻آنها با اربعین مخالفند چون وحدت آفرین است و با محسنیه موافقند چون تفرقه آفرین است. 🔻 این بدعت‌ها را متاسفانه در وهله اول جریان سید صادق شیرازی بنا نهاد و مدیریت کرد، همانانی که: 1️⃣ قمه زنی را در بین شیعیان رواج دادند تا مذهب شیعه را بعنوان مذهب خشونت و خونریزی در شبکه های جهانی و ذهن غیرمسلمانان معرفی کنند. 2️⃣ توهین و لعن مقدسات اهل سنت را در برنامه خود قرار دادند تا جنگ شیعه و سنی و فتنه های مذهبی را شعله ور نگه دارند. 3️⃣ خود را مخالف با جمهوری اسلامی و گروههای مقاومت ضد اسرائیلی نشان دادند تا روحیه ایثار، شهادت و همدلی را در بین شیعیان منطقه تضعیف کنند و از بین ببرند. 🔻 به همین منظور جریان انقلابی حوزوی و دانشگاهی، باید استراتژی بلند مدت برای مقابله با جریانات انحرافی شیعی را در برنامه خود قرار دهد تا به وسیله روشنگری‌های عالمانه برای نشان دادن اسلام ناب، ذات پلید آنان را برای مردم دنیا آشکار کند. ✍علی ابراهیمی
⭕️سایت المصدر که ارتباط نزدیکی به محور مقاومت و دولت سوریه دارد مدعی شد موشک پدافندی که پس از شلیک ناموفق سامانه فلاخن داوود داخل خاک سوریه سقوط کرده به مستشاران ایرانی حاضر در خاک این کشور تحویل داده شده
🔴تغییر در نتیجه انتخابات عراق 🔹کمیساریای عالی انتخابات عراق نتیجه اولیه انتخابات را پس از اضافه‌شدن مراکزی را که شمارش به صورت دستی انجام شده اعلام کرد که این نتیجه حاکی از تغییر در نتایجی است که پیشتر اعلام شده بود. 🔹پس از شمارش آرای دستی، تعداد کرسی‌هایی که جریان صدر به دست آورد از ۷۳ کرسی به ۷۰ کرسی کاهش یافت. 🔹تعداد کرسی ائتلاف دولة القانون به رهبری نوری المالکی از ۳۴ کرسی به ۴۰ کرسی افزایش یافت. 🔹تعداد کرسی ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری از ۱۴ کرسی به ۲۰ کرسی افزایش یافت. 🔹تعداد کرسی ائتلاف امتداد از ۹ کرسی به ۱۲ کرسی رسید. 🔹تعداد کرسی تحالف قوی الدولة از ۴ کرسی به ۳ کرسی کاهش یافت.
⭕️ رونمایی از عدد یارانه پنهان 👈 ریشه اصلی کسری بودجه شناسایی شد؛ 🔻 روز گذشته دو گزارش مهم بودجه‌ای منتشر شد. گزارش نخست، تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ بود که نشان می‌داد در این سال حدود ۱۶۰۰هزار میلیارد تومان یارانه پنهان کالاهای اساسی و حامل‌های انرژی وجود داشته است. این رقم ۵/ ۲برابر بودجه عمومی و نیمی از حجم نقدینگی در این سال بوده که تنها بخشی از آن می‌تواند معضل کسری بودجه را حل کند. 🔻 همچنین رئیس‌جمهوری در بخشنامه بودجه ۱۴۰۱، ماموریت مهار تورم را به سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و دستگاه‌ها ابلاغ و بر کاهش مداخله در بازارها، تاکید کرد. 🔻 عدم‌تعادل بزرگی در سال 1399 رخ داده، به طوری که بسیاری از منابع، نظیر درآمدهای نفتی تحقق نیافته است. این موضوع سبب شد تا دولت به‌منظور پوشش کسری بودجه به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، از منابع بانک مرکزی استقراض کند که خود سبب افزایش پایه پول و تشدید تورم در کشور شد. 🔻 به عبارت دیگر، دولت با بی‌انضباطی خود، نه‌تنها تورم را کاهش نداده، بلکه به آن نیز دامن زده است. مورد دیگر اینکه در بخشی از گزارش، به موضوع یارانه پنهان پرداخت‌شده از سوی دولت در سال گذشته اشاره شده است.
🛑 پشت پرده حوادث اخیر در منطقه الطیونه بیروت ✍ علیرضا تقوی نیا 🔸️بعد از شروع به کار طارق بیطار قاضی پرونده انفجار بندر بیروت ، وی برخلاف رویه های مرسوم قضایی به سیاسی کاری و رفتارهای خلاف عرف قضاوت پرداخت . 🔸️برای نمونه بیش از ۲ ساعت با خانم دوروتی شیا سفیر آمریکا در بیروت جلسه خصوصی برگزار کرد(در صورتی که وی یک مقام قضایی داخلی است و ارتباط مستقیمش با سفیر آمریکا کاملا ایجاد شبهه می کند ) و پس از آن حکم دستگیری ۲ عضو جریان ۸ مارس یعنی علی حسن خلیل (وزیر سابق دارایی) و غازی زُعیتر (نماینده کنونی پارلمان لبنان که دارای مصونیت قضایی است ) را صادر کرد . 🔸️در واکنش به این سیاسی کاری ها و انحراف پرونده از مسیر اصلی خود ، طرفداران جریان ۸ مارس در تظاهراتی مسالمت آمیز در منطقه الطیونه در مرکز بیروت در مقابل کاخ دادگستری به اعتراض پرداختند که از سوی افراد ناشناسی هدف قرار گرفته و تعدادی از آنها کشته شدند. 🔸️با توجه به عمومی بودن سلاح در لبنان ، افراد معترض که از کشته شدن همراهان خود خشمگین شده بودند با آوردن اسلحه به درگیری با مهاجمان پرداختند . 🔸️ارتش لبنان نیز با ورود به محلات پرتنش سعی در خاموش کردن آتش درگیری دارد. اما در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است. 1️⃣ با توجه به رفتارها و دیدارهای کاملا مشکوک سفیر آمریکا از جمله ملاقات با قاضی پرونده انفجار بیروت به نظر می رسد سیاست ایالات متحده ناامن سازی و برافروختن آتش اختلافات داخلی در لبنان است زیرا قدرت گرفتن روزافزون حزب الله در شرایط عادی و برقراری موازنه قدرت با اسرائیل برخلاف منافع آمریکاست . 2️⃣ با توجه به سابقه منفی سمیرجعجع در بروز اقدامات امنیتی و تروریستی به احتمالا عمال وی در پشت پرده تیراندازی به تظاهرکنندگان لبنانی قرار داشته باشند . 3️⃣ طارق بیطار قاضی پرونده نیز در این حادثه مقصر است زیرا برخلاف رویه های قضایی، پرونده را سیاسی و جناحی کرده و اعمال نامربوطی از وی سر زد تا جایی که سیدحسن نصرالله نیز به اینگونه اقدامات و احکام وی معترض گشت. 4️⃣ بعد هوشمندی مقاومت لبنان در ماههای گذشته و فروکش کردن غائله خلده، این دومین بار است که عده ای مسلح سعی دارند فتنه داخلی در لبنان ایجاد کنند که البته حزب الله بارها اعلام کرده تلاش دشمنان برای ورود سلاح مقاومت به درگیری داخلی را ناکام می گذارد و امنیت لبنان توسط ارتش آن تامین خواهد شد.
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدف سفر معاون سیاست خارجی اروپا به ایران علیرضا تقوی نیا در گفتگو با بخش خبری شبکه یک سیما : 🔸️ سفر انریکه مورا با هدف اقناع ایران جهت بازگشت به مذاکرات وین انجام شده است 🔸️ اروپاییان شرکای بدعهدی بودند و ضربات آنها از پشت به خود را فراموش نخواهیم کرد به کانال تفسیرگر در آپارات بپیوندید https://www.aparat.com/tafsirgarejavan
⭕️ جزییات جدیدی از توافق ایران و عربستان؛ سعودی‌ها فهمیدند بشار اسد ماندنی است، توافق کردند حسن هانی‎زاده کارشناس مسائل منطقه: 🔻 مساله بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، به نقطه نهایی رسیده و ظرف یک‌ماه آینده روند بازگشایی‌ها آغاز خواهد شد. 🔻 عربستان‌سعودی به این جمع‌بندی رسیده که دولت بشار اسد پایدار خواهد ماند و همین جمع‌بندی، باعث شده براساس رخدادهای میدانی به‌سمت برقراری تعاملی مثبت با دولت سوریه قدم بردارند. 🔻 عربستان‌سعودی برای نخستین‌بار درطول 80سال گذشته، با کسری بودجه مواجه است و در نتیجه این بحران ناچار شده سهام خود را در شرکت آرامکو بفروشد تا بتواند کسری بودجه خود را جبران کند. 🔻 طرفین هنوز درباره یمن توافق نکرده‌اند.
🔴 تحقیر رسانه ضدانقلاب با حمایت قاطع کاربران از تدبیر راهبردی رهبر معظم انقلاب 🔹 پس از اینکه کانال رادیوفردا تلاش کرد تا در یک نظرسنجی با محوریت توصیه رهبر معظم انقلاب درباره ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی بگونه‌ای القا کند که این توصیه‌ها به ضرر جامعه تمام شده، با نتیجه متفاوت روبه‌رو شد 👈بیش از ۷۲ درصد از کاربرانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که "این ممنوعیت‌ها به سود جامعه بوده است".