فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداح انقلابی میثم مطیعی امروز مصلای تهران
درود بر غیرت و شجاعتش
🔴شتاب گرفتن تأمین ارز در ۵ ماه گذشته
بانک مرکزی:
🔹در ۵ ماه گذشته فعالیت دولت سیزدهم تأمین ارز در کشور به شدت افزایش یافته است.
🔹این شاخص مهم الآن در مدار ۴۹ میلیارد دلار قرار دارد در حالی که تأمین ارز در کل سال ۹۹ حدود ۳۷ میلیارد دلار بود.
🔹حجم تجارت خارجی کشور به بیش از ۸۰ میلیارد دلار رسیده که ۳۸.۷ میلیارد دلار آن صادرات و ۴۱.۵ میلیارد دلار واردات است.
🔹بر این اساس، حجم تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل بیش از ۳۶ درصد افزایش یافته است./تسنيم
سناتور آمریکایی: تحریم ها علیه ایران بی اثر بوده است
کریس مورفی، سناتور ارشد آمریکایی:
🔹ما شاهد شکست سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران هستیم و این مسئله چاره ای جز توافق دولت بایدن با تهران باقی نمی گذارد.
🔹علی رغم اینکه ایران به تعهداتش ذیل توافق هسته ای پایبند بود اما ترامپ برخلاف توصیه مشاورانش از این توافق خارج شد. ما شاهد عدم تمایل تهران برای بازگشت به میز مذاکره به دلیل زیر میز زدن ترامپ بودیم.
🔹ادامه سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران دیوانگی است. هم اینک زمان آن رسیده است که تیم مذاکره کننده بایدن امتیازهای هوشمندانه ای را به تهران برای احیای مجدد برجام بدهد.
🔹هستند کسانی که همچنان بر ادامه تحریم های دولت ترامپ علیه ایران تاکید دارند. به این افراد باید خاطر نشان کرد آمریکا هیچ سودی از تحریم های تهران به دست نیاورده است. حقیقت این است که تحریمهای ترامپ کاملا بی اثر بوده است.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
⭕️ عاقبت اعتماد_به_شیطان
1⃣ حُسنی مبارک گفت : نباید به #آمریکا اعتماد می کردم!
2⃣ معمر قذافی گفت : بزرگترین اشتباه عمرم اعتماد به آمریکا بود
3⃣ محمد مُرسی گفته است : اشتباه استراتژیک من و عامل اصلی شکست انقلاب مصر ، اعتماد به آمریکا بود
4⃣ بن علی گفت : دلیل سقوط من اعتماد بیجای من به آمریکا بود
5⃣ منصور هادی در یمن گفت : اگر #فریب_آمریکا را نمی خوردم در قدرت باقی می ماندم
6⃣ تمام تاریخ نگارانِ معاصر در کشور معتقدند دلیل سقوط دولتِ مردمی مصدق و #کودتای_28مرداد 1332 بدلیل اعتماد بیجای مصدق به آمریکا بود
7⃣ صدام در لحظه اعدامش گفته بود : این طناب دار را آمریکائیها به گردن من انداختند
8⃣ در کتاب« پاسخ به تاریخ» ص 278؛ محمد رضا شاه در آخرین روزهای عمرش می گوید : دلیل فروپاشی سلطنت من اعتماد به آمریکا بود
👈 یعنی حتی شاه هم بعد از سالها رفاقت و خدمت به آمریکا ، فهمیده بود که نمیتوان به آمریکا #اعتماد کرد👉
📢جمله معروف شاه:
آن زمان که صاحب قدرت بودم تصور میکردم که اتحاد من با غرب بر مبنای اتحاد و اطمینان دو جانبه برقرار است شاید این اطمینان و اعتماد #یک_اشتباه_بود ...
📚 کتاب پاسخ به تاریخ ، نوشته محمدرضا پهلوی ، صفحه ۲۷۸
🌀حالا کسانی در کشور ما همچنان امیدوارند تا آمریکا مشکلات را حل کند،
راستی این افراد در کجای عبرت های تاریخ قرار گرفتهاند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیشگویی مرحوم آیت الله سید علی قاضی درباره سرانجام انقلاب اسلامی و اتصال به قیام حضرت مهدی(عج) بعد از نائب امام خمینی (ره)
📚 پخش شده از شبکه قرآن از زبان آیت الله ناصری درتاریخ ۹۷/۰۳/۱۳
#بشارت
✳️ مقصر عودت محصولات کشاورزی از روسیه که بود؟
🔹روسیه پیش از دریافت محصولات کشاورزی ایران در نامهای رسمی به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات اعلام میکند تنها چند سم مورد تأیید است و ایران باید از این سموم استفاده کند اما به دلیل آنکه مسئول مربوطه زبان انگلیسی بلد نبوده نامه را معدوم میکند.
🔹در برخی جلسات فعالان اقتصادی گفته شده است وی با تصور اینکه نامه تقدیر و تشکر روسیه از وزارت جهاد است این نامه را پاره میکند اما بعد از عدم اجازه روسیه برای واردات محصولات کشاورزی معلوم میشود این نامه روسیه در مورد تأیید سموم قابل استفاده بوده است که بعد از اطلاع موضوع توسط ساداتی نژاد، معاون مربوطه بیسروصدا برکنار میشود.
🔻در این خصوص گفته شده است که ایران سالانه حدود ۲۵۰ میلیون دلار فلقل دلمهای به روسیه صادر میکند که بیتوجهی صورت گرفته در خصوص رعایت شروط طرف مقابل موجب شد در ایام پیش از سفر رئیس جمهور به روسیه حاشیه سازی توسط جریان معاند صورت پذیرد.
🇮🇷 اساتید انقلابی و نخبگان علمی
🛑 ساعت صفر حمله به اوکراین ؛ آیا جنگ می شود؟
✍ علیرضا تقوی نیا
🔸️ظاهرا روسها با محاصره دریایی اوکراین آخرین حلقه از اقدامات خود را برای زمینه سازی حمله احتمالی به این کشور انجام داده اند.
🔸️اروپا ، آمریکا و مهم تر از همه اسرائیل از شهروندان خود خواسته اند که فورا اوکراین را ترک کنند .
🔸️اهمیت اعلان اسرائیل از این جهت است که لابی صهیونیستی در روسیه بسیار قوی بوده و معمولا اطلاعات دقیقی از کاخ کرملین در اختیار آنها قرار دارد.
🔸️حمله احتمالی روسیه به اوکراین نقطه عطفی در تطور رخدادهای میان شرق و غرب در قرن ۲۱ خواهد بود، زیرا پوتین ناتو را در شکننده ترین وضع خود می پندارد و مترصد آن است تا با یک حمله پیشگیرانه آخرین نقطه مدنظر ناتو جهت دسترسی به مرزهایش را تصرف کند.
🔸️در اهمیت امنیتی اوکراین برای روسها همینقدر کافی است که تنها ۵۰۰ کیلومتر با مسکو و ۸۵۰ کیلومتر با سن پترزبورگ فاصله دارد و ناتو در صورت پیوستن کیف می تواند با موشک های تاکتیکی کوتاه و میان برد به راحتی پایتخت غول شرقی را تهدید کند .
🔸️در نتیجه ساکنان کرملین در تلاش بودند تا با تهدید به حمله نظامی به اوکراین، از غرب و ناتو امتیاز بگیرند و خیالشان از بابت مرزهای باختری خود راحت باشد لکن ظاهرا مذاکرات در این خصوص به بن بست رسیده است .
🔸️روسها خوب می دانند حمله به اوکراین چه تبعاتی برای آنها در پی خواهد داشت اما از آنجا که امنیت خود را در اولویت منافع شان می دانند به احتمال بالا به اوکراین حمله می کنند.
🔸️به نظر میرسد عملیات نظامی گسترده روسیه در اوکراین، یک فرصت طلایی برای جمهوری اسلامی باشد که از غرب امتیاز بگیرد ؛ زیرا در شرایطی که آمریکا ، اروپا و روسیه در تقابل حداکثری باشند ، کاخ سفید سعی می کند با اولویت قرار دادن روسها ، سطح تنش با تهران را کاهش دهد و به آن امتیازات قابل توجهی پرداخت کند.
🔸️همچنین این تحلیل وجود دارد که اگر درگیری روسیه و بلوک غرب در خصوص اوکراین شدت گیرد ، چین نیز از فرصت استفاده کرده و آرزوی خود را برای الحاق جزیره تایوان به خاک خودش از طریق حمله نظامی را محقق کند .
🔸️البته نوشته های فوق احتمالات است و باید دید شرایط به کدام سو پیش خواهد رفت اما به اعتقاد نگارنده در صورت شروع حمله روسها به اوکراین، بایدن هرچه سریعتر امتیازات لازم را جهت بازگرداندن ایران به تعهدات هسته ایش خواهد داد تا خیال خود را از حل یک پرونده مهم در سیاست خارجی راحت سازد و بتواند با تمرکز بیشتری به سایر چالش ها بپردازد.
⭕️ تخت گاز آل سعود به سمت دوران جاهلیت
❗️پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی ضمن پرداختن به شرایط کنونی عربستان، به طور خاص "محمد بن سلمان" ولیعهد این کشور و افراد نزدیک به وی را نیروهایی دانسته که در حال بازگرداندنِ عربستان به "عصر جاهلی" هستند.
🔹میدل ایست مانیتور به طور ویژه به این نکته تاکید کرده که بن سلمان سرزمین عربستان را که سرزمین نزول وحی و دین اسلام بوده، از هویت اسلامی و دینی آن دور میکند و عملا در حال فرو بردنِ آن در تاریکی مطلق است.
کشوری که در آن جشنواره های بعضا نامناسب با الگوی غربی و با وقاحت تمام برگزار می شوند.
حقیقتا ناراحت کننده است که امروز شاهد تحولات جاری در عربستان هستیم. تحولاتی که به بهانه ایجاد سرگرمی در این کشور برای مردم آن اتفاق می افتند.
🔸محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نهادی موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" را در این کشور بنا نهاده و ریاست آن را نیز به شاهزاده عربستانی "ترکی الشیخ" واگذار کرده است.
🔹 بن سلمان عملا به وقوع انواع فساد، بی اخلاقی و رواج گناه در عربستان چراغ سبز نشان داده است. این در حالی است که وی هیچ احترامی برای احساسات بیش از دو میلیارد نفر مسلمانی که سالانه از اقصی نقاط جهان آرزو دارند تا به خانه خدا و مکان های مقدس عربستان مشرف شوند، قائل نیست.
🔸بن سلمان عملا در حال غربی کردنِ بخشهای مختلف فرهنگ عربستان است و از این طریق سعی دارد غرب را قانع به پذیرش این نکته کند که وی باید جانشین پدرش شود.
🔹 او می خواهد به قدرت های غربی نزدیک شود و کلید سلطنت عربستان را از این طریق در دست داشته باشد. با این حال، وی فراموش کرده که قدرت واقعی دستِ حق تعالی است.
🔻 نکته و نظر:
🔹انتخابِ "ترکی الشیخ" به عنوان رئیس نهاد موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" در عربستان یک انتخاب اتفاقی نبوده است. وی به نحوی خاص و با دقت برای این پُست گزیده شده است.
بن سلمان وی را با دقت و زیرکی انتخاب کرد زیرا وی از نوادگان "محمد بن عبدالوهاب" بنیانگذارِ فرقه وهابیت است.
🔸همان فردی که با پادشاهان اولیه عربستان سعودی بیعت کرد و عملا هدف اصلی آن ها سازگار کردن دین با منافعِ خاص خودشان بود.
⚠️شکی نیست که وی عملا در حال بازگرداندنِ عربستان به عصر جاهلی است.
✅الگوی رسانهای فعال در جهاد تبیین
✳️همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند در «جهاد تبیین» بار اصلی بر دوش رسانهها است و همه ما متولیان حوزه رسانه در درجه نخست باید از خود بپرسیم که چرا در این امر خطیر نتوانستهایم در حد انتظار به تکلیف انقلابی خود عمل کنیم؟
🔻 بهنظر میرسد بهرغم مجموعه وسیعی از اقداماتی که در حوزه رسانهای در جبهه انقلاب اسلامی رخ داده، فقدان یک «الگوی کنش رسانهای» متناسب با «جهاد تبیین» مانع از اثربخشی تمامعیار و مطلوب این اقدامات شده است.
اینکه چنین الگویی چیست و چه ابعاد و ساختارهایی دارد، نیازمند مداقه و جهد فکری و عملی است، اما برخی از مهمترین مؤلفههای مبانی آن را به شرح ذیل میتوان بررسی نمود:
1⃣مفهوم رسانه مدرن در کشور ما تا حد زیادی وارداتی بوده و بهخصوص با پیشرفت فناوریهای ارتباطی همگام با تحول در مفاهیم جهانی رسانه تطور مییابد. این در حالی است که در بطن تفکر دینی مفاهیمی، چون «تبلیغ» و «تبیین» وجود دارد که اساس آن مبتنی بر فعالسازی حجت باطنی و قوه عاقله بشر برای فهم و تصمیم درست است.
رسانه مدرن اساساً در مسیری متفاوت در حرکت است و اتفاقاً با جذابیت بصری و هنری میکوشد پرده بر روی واقعیتها بیفکند.
«دیکتاتوری رسانهای در غرب» حاصل همین رویکرد صاحبان ابررسانههای غربی است.
2⃣زیربنای تبیین «شناخت» صحیح است. چنین شناختی از نخبگان فکری و خواص جامعه انتظار است. رسانه در این فرایند نقش واسطهگرانهای میان نخبگان و آحاد جامعه ایفا میکند و هم پیام آنان را به مردم منتقل کرده و هم بازخورد واقعی را دریافت میکند.
امروز بیش از هر زمان دیگر به «اندیشکدههای رسانهای» نیازمندیم که خلأهای نخبگانی در حوزه شناخت و ایدهپردازی در راستای تولید محتوا را جبران نماید.
3⃣اصالت یافتن «تبیین» بههیچروی بهمعنای غفلت از عرضه هنرمندانه نیست. هزار نکته باریکتر از مو اینجاست که رسانهای اسلامی و انقلابی بیان حقیقت را اصل دانسته و زبان هنر و جذاب را تنها ابزاری برای انتقال آن میداند، اما رسانه غیردینی بر جذابیت و مخاطبپسندی تکیه و حتی گاه حقیقت را فدای جلبتوجه میکند.
زبان و بیان هنرمندانه میتواند حقیقت را در لایههای عمیقتری رسوخ دهد، از این رو جهاد تبیین، یک کنش هنرمندانه است.
4⃣از مهمترین الزامات عمل رسانهای در جهاد تبیین، اتخاذ رویکرد آفندی و تهاجمی نسبت به دشمن است.
مهمترین نقش رسانهها در چنین آوردگاهی، اعتبارزدایی از دشمن و رسانههای آن است. برای کنش آفندی در جنگ رسانه باید فعالان جبهه خودی به لحاظ توانمندیهای مادی و معنوی رشد و ارتقا یابند و حمایتهای بیشتری از سپهر رسانهای انقلاب صورت پذیرد.
5⃣ تبیین بخشی از جهاد فکری و رسانهای ما است که باید با قدرت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، دفاعی، دیپلماتیک و امنیتی ما ترکیب شود و در یک تهاجم ترکیبی در آوردگاه حضور یابد.
🍀 نسخه ای برای نجات کشاورزی
🔻قرار است علاوه بر ۲۵۰ هزار هکتار فعلی، از سال آینده نیز برخی از محصولات کشاورزی همچون برنج به صورت کشت قراردادی انجام شود، این نوع کشت چه مزایایی دارد و دیگر کشورها چه تجربه ای در این زمینه دارند؟
یکی از مشکلات سالانه کشاورزی ما معدوم کردن محصولاتی است که کشاورز با زحمت آن ها را تهیه می کند اما مشتری برای آن وجود ندارد یا قیمت آن بیش از حد پایین است.
🔹کشت قراردادی که به گفته کارشناسان با اقبال گستردهای هم روبهرو شده به عنوان یکی از اثرگذارترین راهحل های تضمینی برای اجرای الگوی کشت در جهان محسوب میشود.
🔸 بر اساس این طرح، دولت یا بخش خصوصی طبق نیازهای داخلی با کشاورزان برای کشت محصولات کشاورزی قرارداد میبندد و طی آن، کشاورز از ابتدای فصل کاشت دقیقا میداند چه محصولی میکارد، محصول مزرعه خود را چه زمانی برداشت و چه زمانی مطالبات خود را دریافت میکند.
🌾 کشت قراردادی چیست؟
🔹بر مبنای این قرارداد جهاد کشاورزی برای هر هکتار زمین و در ازای سفته، کود مورد نیاز را به کشاورز تحویل میدهد. کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل میدهند و بعد از کسر هزینه های کود، مطالبات خود را دریافت میکنند.
🔸 این کار با حمایت در تهیه و تحویل انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، همچنین با پرداخت یارانه و پاداش بهرهوری، بیمه کشاورزان و کسر مبلغ آن در زمان تحویل، یارانه آزمون خاک و... انجام میشود.
🍃 منافع کشت قراردادی چیست؟
🔹در این نوع سیستم تولید، خریدار که معمولا شرکت ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهادههای تولید، آموزش کشاورزان و بازاریابی هستند و کشاورزان فارغ از دیگر دغدغهها تنها باید تمرکز خود را بر برنامه ریزی برای کشت محصول با بالاترین کیفیت و حداقل بودجه بگذارند. نتایج آن نیز کاهش ریسک تولید و بازار و ثبات درآمد برای کشاورز و سود برای خریدار است.
🌻 اجرای کشت قراردادی، مثبت یا منفی؟
🔹بر اساس گزارش سازمان جهانی غذا، هم اکنون کشاورزی قراردادی در بسیاری از کشورها اجرا میشود و موفقیت هایی هم در پی داشته است، کشور هندوستان از پیشتازان این نوع کشت است که در طول سالها با آزمون و خطا نوع قراردادهای خودشان را اصلاح کردند که نفع کشاورز و شرکت طرف قرارداد در آن تامین شود.
🔸طبق آمارهای جهانی حدود 90 درصد کشاورزی در جهان قراردادی است، در حالی که در کشور ما تنها یک درصد کشت قراردادی انجام می شود.
♨️ برخورد جبلی با عوامل قطع پخش زنده مداحی میثم مطیعی
🔻محمدرضا باقری مجری رسانه ملی در توییتی نوشت:
🔹تصمیم به قطع شعرخوانی میثم مطیعی در روز ۲۲ بهمن تصمیم شخصی یکی از مدیران میانی بوده و دستور پخش ادامه این شعرخوانی را دکتر جبلی شخصا صادر کرده است.
🔹اینطور که گفته اند، رییس سازمان از قطع برنامه به شدت شاکی شده و با مدیران سیما با تندی برخورد کرده است.
⭕️ نگاهی به ۱۲ شاخص کلان اقتصادی ایران در آمارهای جهانی؛ بعد از ۱۰ سال سخت اوضاع خیلی هم بد نیست
🔹 بهلحاظ ادراکی، برخی ایرانیان و حتی آنهایی که در وضعیت مالی و معیشتی خوبی نیز به سر میبرند، خود را بدبختترین انسانهای روی زمین تصور میکنند. باز هم تاکید میشود گرچه نمیتوان تبعات منفی افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی در سالهای اخیر را انکار کرد، اما گزارشهای بینالمللی نشان میدهد شاخص اقتصادی، علمی و اجتماعی ایران در مقایسه با حدود 200 کشور، نهتنها آخرین و بدترین رتبه را ندارد بلکه در اغلب شاخصهای اقتصادی رتبه ایران بین 50 تا 70 است. برخی از این شاخصها به شرح ذیل است:
🔺سایت «NaijaQuest»: ایران بین 100 کشور فقیر نیست
🔺رتبه ایران در مبارزه با گرسنگی: 35
🔺شاخص قدرت خرید: بهتر از 97 کشور
🔺رتبه ایران در شاخص توسعه انسانی: 70
🔺رتبه ایران در سرانه مصرف غذا: 58
🔺رتبه ایران ساخت ایران: 50
🔺رتبه ایران در شاخص کیفیت زندگی: 86
🔺رتبه ایران در کارآمدی نظام سلامت: 39
🔺رتبه ایران در شاخصهای علمی: 16
🔺رتبه ایران در تولید روی و فولاد: 10
🔺رتبه ایران در شاخص رقابت صنعتی: 56
🔺رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری: 60
⭕️ تخت گاز آل سعود به سمت دوران جاهلیت
❗️پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی ضمن پرداختن به شرایط کنونی عربستان، به طور خاص "محمد بن سلمان" ولیعهد این کشور و افراد نزدیک به وی را نیروهایی دانسته که در حال بازگرداندنِ عربستان به "عصر جاهلی" هستند.
🔹میدل ایست مانیتور به طور ویژه به این نکته تاکید کرده که بن سلمان سرزمین عربستان را که سرزمین نزول وحی و دین اسلام بوده، از هویت اسلامی و دینی آن دور میکند و عملا در حال فرو بردنِ آن در تاریکی مطلق است.
کشوری که در آن جشنواره های بعضا نامناسب با الگوی غربی و با وقاحت تمام برگزار می شوند.
حقیقتا ناراحت کننده است که امروز شاهد تحولات جاری در عربستان هستیم. تحولاتی که به بهانه ایجاد سرگرمی در این کشور برای مردم آن اتفاق می افتند.
🔸محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نهادی موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" را در این کشور بنا نهاده و ریاست آن را نیز به شاهزاده عربستانی "ترکی الشیخ" واگذار کرده است.
🔹 بن سلمان عملا به وقوع انواع فساد، بی اخلاقی و رواج گناه در عربستان چراغ سبز نشان داده است. این در حالی است که وی هیچ احترامی برای احساسات بیش از دو میلیارد نفر مسلمانی که سالانه از اقصی نقاط جهان آرزو دارند تا به خانه خدا و مکان های مقدس عربستان مشرف شوند، قائل نیست.
🔸بن سلمان عملا در حال غربی کردنِ بخشهای مختلف فرهنگ عربستان است و از این طریق سعی دارد غرب را قانع به پذیرش این نکته کند که وی باید جانشین پدرش شود.
🔹 او می خواهد به قدرت های غربی نزدیک شود و کلید سلطنت عربستان را از این طریق در دست داشته باشد. با این حال، وی فراموش کرده که قدرت واقعی دستِ حق تعالی است.
🔻 نکته و نظر:
🔹انتخابِ "ترکی الشیخ" به عنوان رئیس نهاد موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" در عربستان یک انتخاب اتفاقی نبوده است. وی به نحوی خاص و با دقت برای این پُست گزیده شده است.
بن سلمان وی را با دقت و زیرکی انتخاب کرد زیرا وی از نوادگان "محمد بن عبدالوهاب" بنیانگذارِ فرقه وهابیت است.
🔸همان فردی که با پادشاهان اولیه عربستان سعودی بیعت کرد و عملا هدف اصلی آن ها سازگار کردن دین با منافعِ خاص خودشان بود.
⚠️شکی نیست که وی عملا در حال بازگرداندنِ عربستان به عصر جاهلی است.
🌐 راز بازی مرموز آمریکا در اوکراین
📚 صدای غالب در ماجرای اردوکشی نظامی در مرز اوکراین، صدای شلیک مسلسل ها، انفجار خمپاره ها و پرواز جنگندههای روسی نیست. بلندترین صدایی که اکنون به گوش می رسد، هشدارهای تند و جدی آمریکا و همپیمانانش درباره خطر قریب الوقوع جنگ و حمله نظامی توسط روسیه است.
🔹 هیاهو، حجم بزرگی از واقعیت میدانی تنش فعلی در خطوط مرزی اوکراین را شکل داده که البته بلندترین صدا نیز از حنجره جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به گوش می رسد.
🔸 بایدن گفته که «شهروندان آمریکایی باید همین الان [از اوکراین] خارج بشوند.»
🔹 با این حال بعید است، رئیس جمهور 79 ساله آمریکا که از سوی رسانه ها به اختلال حافظه و حواس پرتی متهم شده، فراموش کرده باشد زمانی که معاون رئیس جمهور (باراک اوباما) بود، روسیه شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد؛ اما این اقدام هیچ گاه به جنگ نظامی میان روسیه و ناتو نینجامید.
🔸آن چه در «شرایط فعلی» بر اساس شواهد تا حد زیادی محتمل است ، این است که روسیه تصمیمی برای حمله به اوکراین ندارد. بلکه، در مسیر اعمال فشار بیشتر به غرب و سوق آن به سپردن ضمانتهایی مبنی بر توقف گسترش ناتو به سوی شرق (از جمله عضویت اوکراین) و عدم استقرار نیرو و سلاحهای بیشتر در شرق اروپا گام برداشته است.
🔹 در این میان، فرانسه به عنوان بزرگ ترین قدرت نظامی اروپا و آلمان به عنوان بازیگر ثروتمند و سیاستمدار این قاره که دو سالی است پروژه تشکیل «ارتش واحد اروپا» را پیش میبرند، کمترین تمایل برای رویارویی نظامی با روسیه را دارند.
🔸آن ها در سال های اخیر به تضاد منافع «ناتو» به رهبری آمریکا با اهداف و منافع خود در اروپا پی برده اند.
سیاست دوری این دو کشور از جنگ را می توان در چندین گفت و گوی تلفنی میان کاخ کرملین و الیزه و سفر اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به مسکو و کیف، با هدف کاهش تنش مشاهده کرد.
🔹بر اساس آن چه گفته شد «هیاهو» یک روی سکه ماجرای اخیر اوکراین است.
🔸روی دیگر سکه، بازی مرموز آمریکا با رویدادهای شرق اروپا با هدف منافع خود است.
🔹ایالات متحده در دوره کوتاه و پرماجرای ریاست جمهوری دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا»، نفوذ خود در تحولات بینالمللی را از دست داد. او حتی بارها ناتو را به کاهش بودجه تخصیصی از سوی واشنگتن تهدید کرد.
🔸 حالا با ورود جو بایدن به کاخ سفید، او می خواهد نفوذ و قدرت از دست رفته واشنگتن را در قالب توانمندی در رهبری ناتو به ایالات متحده بازگرداند.
🔹لازمه این بازیابی قدرت، نمایش اهمیت این پیمان نظامی است که اساسا با تکیه بر وجود دشمنی به نام روسیه (یا اتحاد فروپاشیده جماهیر شوروی) متولد شده است.
🔸 در راه رسیدن به این هدف، پاریس و برلین که به دنبال کاهش تنش و همزیستی با روسیه هستند، سد راه واشنگتن و متحد آنگلوساکسونی آن، یعنی لندن، شده اند.
🔹باوجود آن چه گفته شد، جنگ در شرایط فعلی رویدادی نامحتمل است.
🔸با این حال، راه حماقت برای شروع جنگ باز است. چه بسیار جنگ هایی در تاریخ که با یک اشتباه آغاز شدند.
#نبی_شریفی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تحلیلگر معروف انگلیسی: بدون هیچ مبالغه ای می گویم، انقلاب ایران برای همیشه جهان را تغییر داد!
💢"ریچارد مدهرست" روزنامه نگار و تحلیلگر مطرح انگلیسی در سخنانی اهمیت وقوع انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر جهان را فوق العاده توصیف کرد و افزود:
🔺" انقلاب اسلامی ایران تاریخ جهان را برای همیشه تغییر داد؛ از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، ایران شروع به حمایت از مردم مستضعف کشورهای مختلف کرد ولی تاریخ نویسان غربی اجازه نمی دهند که این مساله انعکاس پیدا کند"
📌 دو سند از رویکرد تهاجمی در برابر جنگ ترکیبی دشمن
🔰 رهبر انقلاب، در بیانات دیروز، مردم و مسئولان را به جنگترکیبی دشمن توجه دادند و فرمودند «جبهه دشمن امروز دست زده به یک تهاجم ترکیبی، تهاجم دشمن یک تهاجم ترکیبی است؛ یعنی جنبه اقتصادی در آن هست، جنبه سیاسی در آن هست، جنبه امنیتی در آن هست، جنبه رسانهای در آن هست، جنبه دیپلماسی در آن هست. از همه جهت یک حمله ترکیبی دسته جمعی را شروع کردند، ما هم در مقابل بایستی حرکتمان حرکت ترکیبی باشد. از همه جهت بایستی تلاش کنیم».
در عین حال واقعیت این است که رهبر حکیم انقلاب، با وجود غفلتزدگی برخی مدیران در گذشته، از جنگ ترکیبی غافل نبودند، بلکه این میدان پیچیده را چنان مدیریت کردند که «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) وابسته به پنتاگون، نوامبر 2020 (آبان 98) در گزارش رسمی 130 صفحهای خود، از جنگ ترکیبی ایران ابراز نگرانی شدید کرد.
به گزارش تارنمای «اینترنشنال پالیسی دایجست»: آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا گزارش طبقهبندی نشدهای را منتشر کرد که قدرت اساسی ایران از جمله نیت، قابلیتها، ساختار و تواناییهای نظامی را بررسی کرده است. آژانس، سال 2017 و 2019، گزارشهایی را درباره روسیه و چین منتشر کرد، اما این اولینبار بود که چنین گزارشی درباره ایران منتشر میشد. طبق گزارش آژانس، ایران از آنجا که با دشمنانی مانند آمریکا و اسرائیل مواجه است، دکترین خود را به «بازدارندگی بهتر و مقابله با تهدیدات» تغییر داده و بر استفاده از تاکتیکهای نامتقارن تأکید میکند. ژنرال رابرت اشلی جونیور مدیر DIA میگوید همانگونه که ایران به گسترش قابلیتها و نقش منطقهای خود ادامه میدهد، افزایش درک ما از قدرتش و تهدیداتی را که متوجه ما میکند، بیش از قبل اهمیت مییابد».
گزارش DIA میافزاید: «ایجاد بزرگترین نیروی موشکی بالستیک در منطقه، راهاندازی نیروی دریایی که بتواند خلیج فارس و تنگه هرمز را تحت کنترل بگیرد، و بهرهگیری از نیروهای نیابتی و شرکا، سه توانمندی مهم ایران است. ایران ساخت موشکهای بالستیک بینقارهای را پیگیری میکند ایرانیها رویکردی #هیبریدی (ترکیبی) در پیش میگیرند و عناصر نبرد متقارن و نامتقارن را در مواجهه با دشمنان و حصول منافع خود ترکیب میکنند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/236283
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️انتشار سند فساد ستیزی سپاه توسط ضد انقلاب/ گاف یا بی سوادی رسانه ای؟
🔹️ رادیو فردا وابسته به سرویسهای جاسوسی یک فایل صوتی موجود در اینترنت را به خیال جدید بودن منتشر کرده و تلاش کرد اینگونه وانمود کند که سندی درباره کشف یک فساد را رو کرده است.
🔹️ درحالی که محتوای فایل نشان می دهد فرمانده وقت سپاه در این فایل که مخفیانه و بدون اطلاع وی هم ضبط شده می گوید: اجازه ظلم به احدی را نمی دهم. هر کسی تخلف کرده یا نظارت نکرده حتی اگر برای نفع شخصیش هم نبوده باید جواب بدهد مگر الکی است؟ اگر ریالی رفته باید برگردد یا قضایی شود..
💬 حذف ایران از بازار گاز عراق با همدستی بغداد و دوحه!
▪️اخیرا وزیر برق عراق اعلام کرده که در زمینه برنامه واردات گاز این کشور از قطر پیشرفتهای قابل توجهی حاصل شده و زیرساختهای لازم طی ۱۲ الی ۱۵ ماه آینده تامین خواهد شد.
▪️این خبر برای ایران با توجه به نقش کشورمان طی سالیان گذشته در زمینه تامین گاز و امنیت عراق به صورت توامان میتواند مهم و نیازمند تامل باشد. چرا که از دست رفتن نقش ایران در زمینه تامین انرژی کشورهای منطقه در میان و بلندمدت میتواند اثرات جبران ناپذیری بر دیپلماسی منطقهای کشورمان داشته باشد.
▪️بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران عرصه انرژی بر این باورند که دلایل ذیل مسبب تغییر شرایط بازار انرژی عراق به ضرر ایران است:
📌تحریمهای آمریکا: تحریمهای غیرانسانی و یکجانبه آمریکا علیه ایران موجب گردیده که در نقل و انتقال پول گاز صادراتی ایران به عراق مشکلاتی به وجود آمده و دیرکردهای مداوم دولت عراق در پرداخت پول گاز صارداتی ایران به بهانه تحریم، اختلافات تهران و بغداد و به تبع آن قطعی چندباره جریان گاز صادراتی را سبب گردیده است.
📌رکوردهای مداوم مصرف گاز سالیانه در ایران: متاسفانه به دلایل متعدد، هر ساله رکورد جدیدی از مصرف گاز در فصل سرمای کشورمان به ثبت میرسد. از اینرو ایران همواره در دوراهی انتخابهای سخت قرار دارد. انتخاب میان قطع گاز مشترکان خانگی کشورمان در اوج سرما یا کاهش فشار گاز صادراتی و همچنین انتخاب میان ایجاد محدودیت برای صنایع تولیدی کشور یا محروم ساختن طرف خارجی از گاز ایران. واضح است که در شرایط اضطرار، اولویت با مشترکان و صنایع داخلی است!
📌سیاست انرژی دولت عراق: دولت عراق همواره به دنبال تحول در سیاست های انرژی این کشور بوده است. سیاستهای جدید شامل تاکید بیشتر بر تنوع منابع تامین انرژی این کشور و پیمانکاران سازنده نیروگاههای عراق بوده است. از اینرو عجیب نیست که در روزهای اختلاف میان دولت الکاظمی و تهران، عراقیها بیش از گذشته بر این سیاست در متنوع سازی منابع تامین گاز مورد نیاز عراق و به تبع آن حذف قدم به قدم ایران از بازار انرژی عراق و گرفتن اهرم رایزنی کشورمان در این زمینه، پافشاری کنند.
📌سستی مدیران سابق صنعت نفت : بدون شک مدیران سابق صنعت نفت و به طور ویژه مدیران دوران ۱۶ ساله وزارت بیژن نامدار زنگنه نقش بی بدیلی در ایجاد فشارهای اخیر بر کشورمان و به تبع آن حذف ایران از بازار انرژی عراق ایفا کردهاند و آثار تصمیمات غلط آنان همچنان دامن گیر کشورمان است. کارشناسان بسیاری معتقدند که عدم سیاستگذاری صحیح در دوران مدیران سابق وزارت نفت و به طور ویژه منصوبان زنگنه، سبب عدم سرمایه گذاری کافی ایران در زمینه توسعه متوازن میادین مشترک گازی و به تبع آن عقب ماندگی ایران از رقبای منطقه ای و جهانی و واگذاری صحنه از جانب کشورمان به آنها گردیده است. از اینرو در آینده صنعت نفت، توجه هر چه بیشتر به توسعه میادین مشترک، ساخت زیرساختهای لازم و در عین حال، تلاش در جهت بهینه سازی مصرف سوخت امری حیاتی برای کشور است. چرا که ایران ناتوان در تامین گاز داخلی در اوج مصرف، بازیگری حذف شده از بازارهای جهانی خواهد بود.
▪️اما در کنار انتقاد به مدیران سابق صنعت نفت، بایستی بر وظیفه مهم و خطیر مدیران فعلی صنعت نفت و وزارت امور خارجه در زمینه حفظ کشورمان به عنوان بازیگر موثر بازار انرژی و تامین کننده نیاز همسایگان بیش از پیش تاکید کنیم.
▪️با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی در مرداد ماه ۱۴۰۰ و به تبع آن ورود تیم جدید به وزارت نفت، اقداماتی در جهت ارتقای نقش ایران در بازار انرژی منطقه از جمله احیای قرارداد سوآپ با همسایگان شمالی صورت گرفته که شروعی امیدوارکننده اما ناکافی برای ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان منابع نفت و گاز جهان است. از اینرو برای دولتی که با شعار "نخست همسایگان" بر سر کار آمده، از دست دادن فرصت بازیگری در بازار انرژی عراق یک شکست بزرگ خواهد بود. شکست بزرگی که برای دوحه و عموم رقبای تهران در بازار انرژی به شیرینی یک فتح الفتوح است!
💢 وقتی سخن از طرحی کارشناسی و جهانی برای نجات کشاورزی مطرح میشود و عده ای نان شان در آشفتگی کشور باشد..
🔴این تیتر کمک به بحران آب و مدیریت آن در خشک سالی است؟
🔹مدیریت محصولات پرآب و غیر راهبردی وظیفه دولت نیست؟این تیتر تقلید چشم بسته و کلاسیک از لیبرالیسم و سوار شدن بر اسب روشنفکری است.فهمشان این است که کشاورزی هم در هر شرایط امر خصوصی است
✍️ عبدالله گنجی
📲 رتبه ششم اعتیاد به گوشی هوشمند در دنیا
💡از ترکیه، ژاپن، فرانسه و حتی آلمان و سوئیس هم سبقت گرفته ایم و در جایگاه ششم جهان ایستاده ایم، اما ای کاش در این رتبه بندی بین المللی جایگاه آخر بودیم و در ارزیابی میزان اعتیاد به تلفن همراه، ششم نمی شدیم.
📑 محققان دانشگاه «مک گیل» کانادا به تازگی نتایج یک مطالعه بین المللی درباره اعتیاد مردم جهان به تلفن های همراه هوشمند را منتشر کرده اند که به شیوه متاآنالیز و با تحلیل 81 پژوهش قبلی بین سال های 2014 تا 2020 انجام شده است.
🔎 نکته مهم این که بازه سنی این افراد بین 15 تا 35 سال و میانگین سنی شان 28.8 سال بوده است.
📚📊فاصله کم ما با چین و عربستان
ایران رتبه ششم رده بندی این مطالعه بر اساس بیشترین میزان استفاده از تلفن های هوشمند را داشته و قبل از ما، رتبه های یک تا پنج به ترتیب چین، عربستان، مالزی، برزیل و کره جنوبی بوده اند.
🔸کشورهایی مانند سوئیس، فرانسه و آلمان هم در انتهای جدول 24 تایی هستند .
🔸همچنین در این فهرست، رتبه ترکیه 8، ژاپن 15، انگلستان 16، آمریکا 18 و سوئیس 22 بوده است.
📱موضوع مورد مطالعه در این تحقیق، استفاده مشکل ساز از گوشی های هوشمند و وابستگی روانی و رفتاری به آن بوده که در واقع همان اعتیاد به گوشی تعریف می شود و در این تحقیق برای آن، نمره ای بین 10 تا 60 تعیین شده است.
🔹 بر این اساس چینی ها با نمره 36.18 بدترین وضعیت را داشته اند و آلمانی ها با نمره 18.44 بهترین وضعیت. نمره ما هم 31.52 بوده است.
🔹طبق این مطالعه، احتمالا یکی از دلایل تفاوت کشورها در این حوزه، هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی متفاوت درباره اهمیت استفاده مداوم و ارتباط منظم از گوشی تلفن، یا همان دست به تلفن بودن است و به نظر می رسد علت این که کشورهایی مانند آلمان و فرانسه شرایط بهتری دارند، ناشی از روحیه و فرهنگ فردگرایی آن هاست که آن ها را ملزم به پیروی از هنجارهایی که در دیگر کشورها حاکم است، نمی کند.
🔹متوسط سنی کودکانی که صاحب گوشی هوشمند هستند به 10 سال کاهش یافته و این نشان می دهد که وابستگی جوانان و کم سن و سال ترها به گوشی هوشمند در حال افزایش است.
🔹نوجوانانی که به گوشی های هوشمند خود معتاد هستند، بیشتر در معرض اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب قرار دارند.
🔹یکی از بدترین پیامدهای کرونا برای بسیاری از کشورها از جمله ما، افزایش میزان استفاده دانش آموزان از گوشی های هوشمند بوده و کنترل آن را هم سخت تر کرده است.
⁉️به هر حال باید برای جلوگیری از مشکلات فردی و اجتماعی این موضوع فکری کرد و نمی شود بی تفاوت از کنار آن گذشت.
🌐 سردرگمی آمریکا مشکل بزرگ وین
📌شش روز از آغاز مرحله دوم دور هشتم مذاکرات وین هم گذشت اما هنوز طرفین همان حرف های شش روز قبل را تکرار می کنند.
🔹به نظر می رسد برای توافق نهایی یک مشکل بزرگ فراتر از آن چه به صورت مصداقی گفته می شود وجود دارد و آن سردرگمی آمریکایی ها برای گرفتن تصمیمات مهم است.
🔸 همین موضوع اعتراض همه حاضران در وین را به دنبال داشته است.
🔹 ایران هم همچنان جدی و پرانرژی در گفت و گوها حضور دارد، حتی شنیده ها حاکی است مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه و کارشناسانی از بانک مرکزی و وزارت نفت کشورمان نیز به تیم مذاکرهکننده ایران در وین پیوسته اند.
🔸 اضافه شدن معاون دیپلماسی وزارت خارجه چند روز پس از آغاز دوباره مذاکرات معنادار است و قطعا می تواند نشانه اتفاقاتی جدید در رایزنی ها برای احیای برجام و رفع تحریم ها باشد.
🔹 اما یکی از موضوعاتی که این روزها بارها در رسانه های غربی بازتاب پیدا می کند، زمان هایی هستند که به عنوان ضرب الاجل مطرح می شوند، در حالی که در 77 روز سپری شده از مذاکرات وین در دولت جدید ایران، پیشرفت قابل توجهی به دستآمده و نگارش بخش زیادی از متون توافق نهایی نیز انجام شده است با این حال رسیدن به خط پایان مذاکرات و دستیابی به تفاهم در وین اکنون تنها نیازمند اتخاذ تصمیمات لازم از سوی طرفهای غربی به ویژه آمریکاست و اگر این کشورها تصمیمات لازم را به خصوص در دو حوزه رفع تحریمها و موضوعات هستهای بگیرند، میتوان در مدت کوتاهی مذاکرات را جمعبندی کرد.
🔸اولیانوف نیز با بیان این که احتمال دستیابی به توافق نهایی در این دور از مذاکرات، به میزان آمادگی و اراده ایالات متحده برای اتخاذ تصمیمات لازم به خصوص در حوزه رفع تحریمها بستگی دارد، افزود: ما قطعاً در مذاکرات وین درباره برجام، رو به جلو پیش می رویم.🍃✨
#هادی_محمدی
⛔️خبرگزاری رویترز: آرزوی غرب از رسیدن زودتر به توافق میان آمریکا و ایران به خاطر نفت است
🔹 به گفته کارشناسان پتانسیل افزایش عرضه نفت از سوی ایران به خاطر به نتیجه رسیدن مذاکرات با آمریکا روند قیمت را کاهشی میکند تا جلوی ۱۰۰ دلاری شدن هر بشکه نفت و فشار بیشتر به غرب گرفته شود.
💬 ارتباط گیری ترکیه با عناصر تجزیه طلب ایرانی
🔹بررسی نهادهای امنیتی نشان میدهد طی ماههای اخیر روند ارتباط گیری مقامات ترکیه و جمهوری آذربایجان با عناصر تجزیهطلب و پانترکیسم مستقر در ایران روند رو به رشد داشته است.
🔻مطابق این بررسیها، یکی از مصادیق این افزایش تحرکات ترکیه، ارتباط گیری با قومگرایان شهرهای آذری نشین ایران به منظور ادبیات سازی ضرورت تجزیه شهرهای آذری ایران و الحاق آنها به کشورهای ترک زبان است.
🔹در این خصوص گفته شده است که در ماههای گذشته کشور ترکیه همایشهای منظمی را در شهرهای مرزی خود با موضوعات مرتبط با تجزیهطلبی برگزار کرده است که که پانترکیسم های ایران در آن حضوری فعال داشتند.
🔻در برگزاری این برنامه ها دولت آذربایجان نیز حضور فعالی دارد و جنبش هایی را نیز با عنوان جعلی آذربایجان جنوبی راه اندازی کرده است.
#پاسخ_به_شبهه
❎پاسخ به فایل ضبط شده فرمانده وقت سپاه
📛اخیرا یک فایل صوتی منتسب به سردار #عزیز_جعفری، فرمانده قرارگاه فرهنگی بقیهالله الاعظم سپاه پاسداران منتشر شده که بر این اساس ادعا شده است سردار جعفری در این فایل از یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اعلام حمایت نموده است.
❗با بررسیهای انجام شده در مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و انتساب این فایل صوتی به سردار جعفری کذب محض بوده و فرمانده قرارگاه فرهنگی بقیهالله الاعظم هیچ صحبتی در خصوص حمایت از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مطرح نکرده است.
💠 حسین صارمی👇
این صوت چند سال پیش در فضای مجازی منتشر شده است و حرف جدیدی نیست.
🔅ادعاهای آقای ذوالقدرنیا توسط فرمانده سپاه وقت آقای جعفری بررسی شد و دروغ بودن تهمت های او علیه سپاه، حاج قاسم و قالیباف اثبات شده است.
🔅بعد از انتشار این فایل در فضای مجازی که مشخص شد توسط ذوالقدرنیا بصورت پنهانی ضبط و به بیرون درز داده شده، از کار برکنار شد و پرونده قضایی تشکیل شد، چرا که این ادعاها علاوه بر بررسی توسط مسئولین سپاه تبدیل به پرونده ای در دادگاه نظامی شده بود
👈 و در زمان انتشار فایل در حال بررسی بود و اینکه مسئولی ادعاهایی را در حالیکه بصورت پنهانی ضبط میکند مطرح کند و سپس آنرا در فضای عمومی منتشر کند، حاکی از طراحی و عملیات تخریب سپاه تشخیص داده شد.
🔅البته پرونده در دادگاه بررسی شد و در نهایت نیز حکم اولیه آن صادر شد که بر اساس آن نادرست بودن تهمت ها علیه #حاج_قاسم و قالیباف روشن شد و فقط سیف و عیسی شریفی و چند نفر دیگر محکوم شدند و البته جرائم شریفی ارتباطی به شهرداری و قالیباف ندارد.
❗ضمناً همین حکم هم بدستور ابراهیم #رییسی رئیس قوه وقت، در حال تجدید نظر است.
📌انتشار مجدد این فایل در شب ۲۲ بهمن و آلوده نشان دادن سپاه و افرادی مثل شهید سلیمانی، توسط رسانه ضدانقلاب نشاندهنده اهداف آنها است.
♨️چرا روسیه در برابر اوکراین آرایش جنگی گرفته؟
🔺ریشه بحران اوکراین محصول هفتههای اخیر نیست. درگیری اروپا و روسیه بر سر اوکراین به قرنهای قبل باز میگردد. پس از انقلاب ۱۹۱۷ در روسیه، روسها با اشغال کیاف اوکراین را به اتحاد با اروپاییها واداشتند. آلمانها هم برای کمک، با حمله به اوکراین روسها را از خاک اوکراین اخراج کردند. اما چندی بعد مجددا اوکراین توسط روسها تسخیر شد و به عنوان یکی از جمهوری های شوروی شناخته شد.
🔺بعد از فروپاشی شوروی، #اوکراین در کنار روسیه رکن اصلی تشکیل سازمان کشورهای مستقل همسود بود. روسیه در زمان پوتین تلاش زیادی کرد تا همچنان اوکراین را به عنوان متحد خود حفظ کند. دلایل مهمی هم برای این مسئله وجود داشت. بارها اشغال اوکراین توسط اروپاییها این کشور را به ناجی مسکو تبدیل کرده بود. حالا هم روسیه به اوکراین به عنوان سدی برابر ناتو نگاه میکند.
🔺از طرف دیگر غرب هم نفوذ در جمهوریهای سابق شوروی را به عنوان ابزاری برای کنترل روسیه میداند. انقلاب رنگی در اوکراین این کشور را بیش از پیش در محور متحدین غربی قرار داد. اگر چه بخشهای شرقی اوکراین از نظر فرهنگی و سیاسی همچنان به #روسیه نزدیک است.
🔺روسیه بحران اخیر را متوجه اروپا میداند. آنها غرب را به تلاش برای نفوذ هر چه بیشتر ناتو در شرق اروپا متهم میکنند. در آستانه فروپاشی شوروی، ناتو به روسیه قول داد تا به سمت روسیه پیشروی نکند. اما ۱۴ کشور اروپای شرقی از ۱۹۹۷ به عضویت ناتو درامده اند.
🔺تصرف کریمه در ۲۰۱۴ و حمله به گرجستان در ۲۰۰۸ نشان داد روسیه از هیچ تلاشی برای جلوگیری از عضویت متحدین پیشین خود در ناتو دریغ نمیکند... حمله روسیه به گرجستان در حمایت معترضانی که تحت حمله ارتش گرجستان قرار گرفته بودند انجام شد. همین موجب شباهت با وضعیت اوکراین شده است.
🔺مردم شهرهای دونتسک و لوهانسک مایل به خودمختاری و نزدیکی به روسیه هستند. در سالهای بعد از انقلاب ۲۰۱۴ و برکناری رئیس جمهور نزدیک به روسیه در اوکراین، روسیه با تمام توان از مردم معترض شرق اوکراین حمایت کرده است.
🔺هم اکنون روسیه بیش از ۱۰۰ هزار سرباز را در مرزهای اوکراین مستقر کرده است. این رقم علاوه بر هزاران جداییطلب روسی در شهرهای دونتسک و لوهانسک است که بارها با ارتش غربگرای اوکراین درگیر شدهاند. دولت روسیه بارها اعلام کرده به دنبال کسب ضمانت در مورد عدم عضویت اوکراین در ناتو است. با این حال تحلیلگران معتقدند اگر ارتش اوکراین اقدامی علیه استانهای شرقی انجام ندهد بعید است روسیه به اوکراین حمله کند./تبیان
📸 واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به گاف رسانه های ضد انقلاب
🔷️یک رسانه ضد انقلاب که ظاهرا گاف داده، یک فایل صوتی از مکالمه فرمانده سابق سپاه با عنوان افشاگری منتشر کرده که اولا قبلا منتشر شده بود و ثانیا محتوای فایل به شکل جالبی بیانگر رویکرد جدی مبارزه با فساد و اجرای قانون است.
🔷️سردار جعفری در این فایل می گوید: اجازه ظلم به احدی را نمی هد و خط قرمز او بیت المال و آبروی مردم است.