eitaa logo
بصیر
365 دنبال‌کننده
9.3هزار عکس
6.4هزار ویدیو
436 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⛔️ زمانی امضا کری بود و امروز تصویب کنگره تضمین است ✍جواد خسروی با توجه به پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای در دوحه قطر و نبود اراده جدی از سوی آمریکایی‌ها در عمل به تعهدات برجامی، رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان و دولت سهامی اعتدال سعی در مقصر جلوه دادن دولت انقلابی دارند! نکته : 1⃣ روزنامه آرمان در مطلبی پیرامون مذاکرات دوحه نوشت: «واقعیت این است که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی می‌داند، آمریکا نمی‌تواند برای همیشه تضمین دهد و اگر قرار باشد تضمینی دهد این کنگره است که باید این موافقتنامه را تصویب کند تا به صورت قانون درآید وگرنه اگر الان رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این موافقتنامه را امضا کند، رئیس‌جمهور بعدی آن را لغو می‌کند.» 2⃣جریانی که دیروز ادعای «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند و نمی‌تواند این کار را بکند؟» داشت، امروز به وضوح نقد دیروز دلسوزان نظام را تأیید می‌کند؛ که تضمین وابسته به تصویب کنگره است و در غیر این صورت، امضای رئیس‌جمهور فعلی آمریکا توسط رئیس‌جمهور بعدی لغو خواهد شد، که شد و حال آنکه پاسخ آن ادعاهای خلاف واقع و فرصت‌سوزی هشت ساله را چه کسانی باید بدهند؟ 3⃣بانیان وضع موجود از تغییر تیم فعلی مذاکره‌کننده سخن می‌گویند و جایگزینی کسانی را مطالبه می‌کنند که به برجام اعتقاد دارند و اما آیا منظور آنها از برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک با عمل به همه تعهدات توسط ایران و دستاورد هیچ در قبال آن است که از آن جز عبرتی به جای نمانده که تیم فعلی به درستی با پند گرفتن از برجام قبلی بر سر میز احیای برجام حضوری هوشمندانه دارد. 🔺نکته پایانی: آمریکا در دور قبل مذاکرات از لغو تحریم‌ها در قبال بازگشت ایران به تعهداتش سر باز زده و به سراغ فشار و تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، ارجاع پرونده به شورای امنیت و در نهایت صدور قطعنامه شورای حکام رفته بود که با مقاومت هوشمندانه دولت انقلابی از این حربه ره به جایی نبرد و با توجه به تشدید بحران انرژی به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با یک تغییر تاکتیکی نه راهبردی دوباره به میز مذاکره برگشت تا با سوءاستفاده مقطعی از صادرات نفت ایران و ایجاد توازن در بازار عرضه انرژی، مشکل حاد انرژی در غرب را حل کند بدون اینکه چرخه انتفاع اقتصادی در دایره تحریم‌ها و بازگشت پول فروش نفت به داخل رقم بخورد.
🔰 چه کسی مقصر برجام است؟! ✍ با توجه به پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای در دوحه قطر و نبود اراده جدی از سوی آمریکایی‌ها در عمل به تعهدات برجامی، رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان و دولت سهامی اعتدال سعی در مقصر جلوه دادن دولت انقلابی دارند! 🔹️گزاره‌های خبری:  1️⃣روزنامه آرمان در مطلبی پیرامون مذاکرات دوحه نوشت: «واقعیت این است که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی می‌داند، آمریکا نمی‌تواند برای همیشه تضمین دهد و اگر قرار باشد تضمینی دهد این کنگره است که باید این موافقتنامه را تصویب کند تا به صورت قانون درآید وگرنه اگر الان رئیس‌جمهور فعلی آمریکا این موافقتنامه را امضا کند، رئیس‌جمهور بعدی آن را لغو می‌کند.» 2️⃣پایگاه خبری آفتاب نیز با زیر سؤال بردن تیم فعلی مذاکره‌کننده، راه خروج از بن‌بست مذاکرات را اینگونه بیان می‌کند: «راه درست اینست که مسئولیت مذاکرات برجامی برعهده کسانی باشد که به اصل برجام اعتقاد دارند و این واقعیت را درک کرده باشند که با احیاء برجام و لغو تحریم‌ها بسیاری از مشکلات مردم حل خواهد شد.» 🔹️گزاره‌های تحلیلی:  1️⃣جریانی که دیروز ادعای «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند و نمی‌تواند این کار را بکند؟» داشت، امروز به وضوح نقد دیروز دلسوزان نظام را تأیید می‌کند؛ که تضمین وابسته به تصویب کنگره است و در غیر این صورت، امضای رئیس‌جمهور فعلی آمریکا توسط رئیس‌جمهور بعدی لغو خواهد شد، که شد و حال آنکه پاسخ آن ادعاهای خلاف واقع و فرصت‌سوزی هشت ساله را چه کسانی باید بدهند؟ 2️⃣بانیان وضع موجود از تغییر تیم فعلی مذاکره‌کننده سخن می‌گویند و جایگزینی کسانی را مطالبه می‌کنند که به برجام اعتقاد دارند و اما آیا منظور آنها از برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک با عمل به همه تعهدات توسط ایران و دستاورد هیچ در قبال آن است که از آن جز عبرتی به جای نمانده که تیم فعلی به درستی با پند گرفتن از برجام قبلی بر سر میز احیای برجام حضوری هوشمندانه دارد. 💥نکته پایانی: آمریکا در دور قبل مذاکرات از لغو تحریم‌ها در قبال بازگشت ایران به تعهداتش سر باز زده و به سراغ فشار و تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، ارجاع پرونده به شورای امنیت و در نهایت صدور قطعنامه شورای حکام رفته بود که با مقاومت هوشمندانه دولت انقلابی از این حربه ره به جایی نبرد و با توجه به تشدید بحران انرژی به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با یک تغییر تاکتیکی نه راهبردی دوباره به میز مذاکره برگشت تا با سوءاستفاده مقطعی از صادرات نفت ایران و ایجاد توازن در بازار عرضه انرژی، مشکل حاد انرژی در غرب را حل کند بدون اینکه چرخه انتفاع اقتصادی در دایره تحریم‌ها و بازگشت پول فروش نفت به داخل رقم بخورد.
🔴«نفوذ»؛ برنامه‌ای برای تغییر محاسبات و باورها ♦️امام خامنه ای :«برنامه‌ی نفوذ در کشور یک برنامه‌ی جدّی استکبار است، برنامه‌ی جدّی آمریکایی‌ها است؛ دارند دنبال میکنند که نفوذ کنند... یکی از آماجهای این نفوذ مسئولانند؛ آماج دوّم مردمند. مسئولان آماج این نفوذند؛ برای چه؟ هدف چیست؟ هدف این است که محاسبات مسئولان را عوض کنند و تغییر بدهند... نفوذ برای این است که این محاسبات در ذهن مسئولین عوض بشود. آن‌وقت، وقتی نتیجه این بشود که فکر مسئولین و اراده‌ی مسئولین در مشت دشمن قرار بگیرد، دیگر لازم نیست دشمن بیاید دخالت مستقیم بکند... ♦️آماج دوّم مردمند. باورهای مردم باید عوض بشود؛ باور به اسلام، باور به انقلاب، باور به اسلام سیاسی، باور به اینکه اسلام غیر از کارهای شخصی وظایف عمومی هم دارد، حکومت هم دارد، جامعه‌سازی هم دارد، تمدّن‌سازی هم دارد؛ باور به نفی اینها [جایگزین شود]. اینها باید از ذهن مردم زدوده بشود، عکسش در ذهن مردم جا بگیرد.»
♨️ جهش ۳۰ میلیارد دلاری درآمد نفتی ایران بدون برجام 🔰 طبق گزارش اوپک، درآمد نفتی ایران در سال 2021 به 25.3 میلیارد دلار رسید که این رقم نسبت به سال 2020 بیش از 3 برابر شده است.جهش صادرات نفت از روزانه 400 هزار بشکه به بیش از یک میلیون بشکه و افزایش قیمت نفت، دلیل اصلی افزایش درآمدهای نفتی دولت سیزدهم در سال گذشته میلادی بوده است. 🔰 طبق قانون بودجه 1401، درآمد نفتی ایران در سال جاری به 36 میلیارد دلار افزایش می‌یابد و طبق محاسبات، در صورت موفقیت اقدامات وزارت نفت در بازارسازی نفت ایران، این رقم در سال‌های آینده تا 50 میلیارد دلار هم قابل افزایش است.درآمد نفتی 36 میلیارد دلاری ایران در سال جاری در حالی رقم می‌خورد که میانگین درآمد نفتی ایران در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه 37.5 میلیارد دلار بوده است.
🔴نصف جهان ⏪بریکس یعنی ۴۵ درصد جمعیت، ۲۹ درصد مساحت خشکی و ۳۸ درصد تولید ناخالص جهان. ◾️بریکس یعنی نصف جهان و این جهان جدید ایران را دعوت کرده تا با شرایطی برابر عضو شود. عجیب اینکه برای برجام با آن شرایط نابرابر ش بخشی از جامعه در خیابان جشن گرفت ولی اهمیت بریکس را حتی طرفداران نظام متوجه نشدند. چرا که در جهان امروز رسانه ها جهان را تفسیر نمی کنند بلکه جهان را می سازند. و دهن های ما در ایران بیشتر از آنکه بدانیم، زیر سلطه رسانه های غربی است.
📌آذربایجان و معادلات چندوجهی با رژیم صهیونیستی ✍ محمدرضا فرهادی 🔹آذربایجان با رژیم صهیونیستی قراردادهای همکاری در حوزه امنیت سایبری، ترابری هوایی و تسهیل حضور صهیونیست‌ها در آذربایجان امضا کردند. این قراردادها این بار از حوزه نظامی فراتر رفته و وارد ابعاد سایبری و به‌نوعی می‌توان گفت مباحث امنیتی شده است. با توجه به این قرارداد، ذکر چند نکته پیرامون آن مهم است: 1️⃣ماهیت این قراردادها و هدف آن محدودسازی ایران است و رژیم صهیونیستی در راستای محاصره پیرامونی ایران آن را اجرا می‌کند. باتوجه به ابعاد جنگ سایبری این رژیم با ایران، صهیونیست‌ها سعی دارند که مراکز سایبری خود را در نزدیک مرزهای ایران مستقر کنند تا نتیجه بهتری از عملیات‌های آتی خود بگیرند. 2️⃣آذربایجان ‌همواره محل و بستری برای فعالیت صهیونیست‌ها بوده و معادله تسلیحات در برابر نفت بین دو طرف اجرا شده است؛ زیرا رژیم صهیونیستی ۴۰ درصد نفت خود را از آذربایجان تأمین می‌کند. 3️⃣هدف صهیونیست‌ها از استقرار مراکز سایبری در آذربایجان چند مورد است: الف) انجام عملیات عینی در داخل ایران که با توجه به برخی گمانه‌ها، عملیات ترور شهید فخری زاده از آذربایجان صورت گرفته بود. ب) رصد اطلاعاتی از داخل ایران: کسب داده‌های اطلاعاتی مهم‌ترین نیاز یک بازیگر برای انجام اقداماتش است. این رژیم قصد دارد با استقرار مراکز سایبری و پهپادی، در عرصه اطلاعاتی توازنی نسبت به ایران به وجود آورد. ج) تشدید فعالیت‌های قوم‌گرایانه: این رژیم با استقرار این مراکز در آینده، برنامه‌ریزی خاصی برای تشدید مسائل قوم‌گرایانه بین ایران و آذربایجان ایجاد خواهد کرد. 🔹️نکته‌پایانی: درمجموع می‌توان گفت که افزایش تحرکات رژیم صهیونیستی در مناطق پیرامونی ایران، یک تهدید بالقوه است و این رژیم قصد دارد ابعاد عملیات‌های سایبری و تخریبی خود در این زمینه را با استقرار این مراکز وسعت ببخشد. به همین منظور صهیونیست‌ها، قراردادهایی را با زمینه خدماتی و سایبری با برخی کشورهای منطقه امضا می‌کنند، اما هدف نهایی آن‌ها فراتر از موضوعات دوجانبه است.
⭕️ رشد نقدینگی در فروردین ۱۴۰۱ به کمترین میزان طی ۱۶ ماه اخیر رسید ▪️دنیای اقتصاد: 🔹بر اساس آمارهای بانک مرکزی در فروردین‌ماه۱۴۰۱، نرخ رشد نقدینگی به سطح ۲/ ۳۸درصد رسیده است. این رقم در ۱۶ماه اخیر کمترین سطح بوده است. نرخ رشد نقدینگی در هفت ماه اخیر به میزان ۶/ ۴واحد درصد کاهش یافته است. رشد پایه پولی نیز همسو با کاهش نرخ رشد نقدینگی، افت کرده و در فروردین‌ماه سال جاری به رقم ۵/ ۳۱درصد رسیده است. 🔹این رقم نیز در ۹ ماه اخیر حدود ۱۰واحد درصد کمتر شده است. برخی این سوال را مطرح می‌کنند که چرا با وجود کاهش التهاب متغیرهای پولی، نرخ تورم روند صعودی را طی می‌کند؟ نخست اینکه با وجود کاهش رشد نقدینگی، هنوز این رقم در سطح بالایی است که برای مهار تورم نیاز است این رقم به سطوح کمتر از ۲۰درصد برسد. 🔹نکته دیگر اینکه در تورم ماه‌های اخیر، عوامل سمت عرضه ناشی از افزایش نرخ تورم خوراکی موثر بوده و افزایش قیمت‌های جهانی از عوامل موثر بالا رفتن تورم بوده است.
🔻کریدور شمال-جنوب، مسیری موثر برای کم اثر کردن تحریم های آمریکا مهدی پیش‌بین فعال رسانه‌ای: 🔹کریدور حمل و نقل شمال – جنوب کشورهای حوزه اسکاندیناوی و روسیه را از طریق ایران به کشورهای اقیانوس هند و آسیای شرقی وصل می‌کند. پس از تحریم‌های روسیه توسط غرب و تغییر نگاه تجارت روسیه به سمت شرق، این کریدور از اهمیت بیشتری برخوردار شد چرا که ترانزیت کالا بین هند و روسیه را تا ۷۲۰۰ کیلومتر و از نظر زمانی ارسال کالا از هند به شمال اروپا ۲۰ روز کاهش می‌دهد. 🔹این کریدور به صورت آزمایشی از بندر آستارخان به بندر انزلی و از آنجا توسط حمل و نقل زمینی به بندر عباس و نهایتا به مقصد نهایی که هند باشد بارگیری می‌شود، اما این مسیر ایده‌آل نیست! مسیر به صرفه‌تر و ایمن‌تر مسیر ریلی است ولی حلقه گم‌شده آن مسیر ریلی قزوین-رشت-آستارا است که ۸۰۰ میلیون یورو اعتبار نیاز دارد. در دولت سیزدهم قرارگاه خاتم ۲۰ کیلومتر از آن را تکمیل کرده است. 🔹در صورت تکمیل این کریدور، ترانزیت کالا با ۴۰ درصد کاهش در زمان و ۳۰ درصد کاهش در هزینه‌ها انجام خواهد شد، از این رو با دیپلماسی قوی می‌توان هند و روسیه را برای سرمایه‌گذاری به جهت تکمیل پروژه‌های ریلی این کریدور و همچنین توسعه بندر چابهار ترغیب کرد. طبق مطالعات انجام شده‌، حداقل حجم صادرات از طریق این کریدور تا ۳۰ میلیون تن است از آنجا که هر تن ترانزیت بار حدود ۷۵ دلار درآمد مستقیم برای ایران همراه خواهد داشت، در صورت اتصال خط ریلی قزوین-آستارا و تکمیل کریدور شمال-جنوب، ظرفیت کسب درآمد تقریبا ۲.۲ میلیارد دلاری در سال برای ایران بوجود خواهد آمد. 🔹بنابراین یکی از بهترین راه‌های ایجاد درآمد ارزی و بی اثر کردن محدودیت‌های آمریکا همین مسیر ترانزیت کالا و دیگر راه‌هایی است که می‌توان از طریق دیپلماسی اقتصادی با بسیاری از کشورهای جهان ایجاد کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥‏تشبیه رهبر معظم انقلاب از مذاکره سر موضوعات نظامی به پاسخ دو کلمه‌ای در خواستگاری «غلط می‌کنید »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی بحث سگ های ولگرد میشود ، بعضی ها این جوجه سگهای ملوسی که در عکس ها در آغوش این و آن می بینند را تصور میکنند ما از حیواناتی صحبت میکنیم که علاوه بر نابودی بخشی از گونه های جانوری، پس از خوردن پلنگ ها و گرازهای حیات وحش ایران،به جان ایرانیان افتاده اند این ویدئو را ازدست ندهید 👤 آقای تحلیلگر
سلام 1⃣عوامل تورم در کشور ما سه دسته هستند: عوامل طرف تقاضا عوامل طرف عرضه عوامل ساختاری هر کدام از این موارد ، چند زیر شاخه دارند.در کل ۹ مورد از عوامل اصلی تورم هستند که هسته مرکزی آنها سه عامل خلق اعتبار نامولد( نقدینگی)، نرخ ارز و نرخ انرژی است. بر اساس کدام منطق باید اینگونه تحلیل کنیم که با کنترل یک عامل تورم زا، افزایش سطح قیمت ها باید کنترل شود!!! پس دیگر موارد چه می شوند. مخصوصا عوامل طرف عرضه ( تولید) که به مراتب بیشتر تاثیر گذارند. 2⃣نرخ رشد نقدینگی از ۴۲ به ۳۸ رسیده که از اقدامات خوب دولت است، البته از دلایل آن عبور می کنیم. نکته ی مهم اینکه، خلق اعتبار نامولد یا نقدینگی بی کیفیت، همچنان در سطح بالایی در اقتصاد ایجاد می شود. و لذا نمی تواند در حوزه عرضه و تقاضا تاثیرات چشم گیری داشته باشد. 3⃣ با این وجود چنانچه شوک حاصل از قانون حذف ارز ترجیحی نبود ، قطعا مردم تاثیرات همین مقدار کنترل و کاهش رشد نقدینگی بر تورم را حس می کردند.... چنانچه دولت بتواند عوامل تورم زای دیگر را مثل همین عامل خلق نقدینگی، کنترل کند، قطعا در آینده نزدیک اثرات ان بر قدرت خرید مردم و کاهش تورم دیده خواهد شد.
چند خبر خوب ♻️ تقریبا رئیس‌جمهور ۲۶ سفر استانی تاکنون داشته‌اند. منابع سفر‌های استانی از منابع عمومی، منابع دستگاه‌های اجرایی، منابع استانی و کمک‌های وزارت نفت تأمین شده است. آن بخش از مصوباتی که از محل منابع عمومی باید تأمین اعتبار می‌شد، نزدیک ۱۲۶ درصد محقق شده و به استان‌ها اختصاص داده شده است. تمام پروژه‌هایی که مصوب سفر رئیس‌جمهور بودند یک روند پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارند. ♻️ بدهی خارجی ایران کم شد میزان بدهی‌های خارجی کشور در پایان اسفند پارسال نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش همراه شده و به رقم ۸ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار رسیده است. بدهی خارجی ایران در پایان اسفند ۱۳۹۹ معادل ۹ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار بوده. ♻️ صادرات ایران به ترکیه ۵۷ درصد افزایش یافت ، اداره آمار ترکیه از رشد ۳۹ درصدی تجارت ایران و ترکیه در ۵ ماهه نخست ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد تراز تجاری دو کشور در این مدت ۳۳۰ میلیون دلار به نفع ایران بوده است. مبادلات تجاری ایران و ترکیه در پنج ماهه نخست سال قبل ۱ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار اعلام شده بود. ♻️ طبق گزارش اوپک، درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۱ به 3/25 میلیارد دلار رسید و ۳ برابر سال ۲۰۲۰ بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، فروش نفت از روزی ۴۰۰ هزار بشکه به بیش از یک میلیون بشکه رسیده است. ♻️ انتقال ۱۰ میلیون تن کالای ترانزیتی روسیه از مسیر ایران ایران و روسیه در سیزدهمین جلسه کمیته کاری حمل‌ونقل مشترک میان دو کشور درباره جزئیات انتقال ۱۰ میلیون کالای ترانزیتی از طریق مسیرهای کریدور شمال‌ـ جنوب (ایران) به توافق رسیدند.