💢چرا این همه تناقض
✍🏻فرهادکوچکزاده
🔹در روزهای گذشته برخی جریانها و افراد سیاسی داخل اتهامات بیاساس مندرج در بیانیه پایانی اجلاس سران شورای همکاری خلیجفارس با حضور مقام چینی را بهانهای برای حمله به سیاستها و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران قرار دادهاند.
🔰گزارههای خبری:
🔸۱ ـ عباس عبدی، «فعال سیاسی اصلاحطلب» در یادداشتی با عنوان «خدمت بزرگ چین» نوشت: دولت چین به دولتمردان کنونی ایران یاد داد که منافع ملی یعنی چه؟ و این خدمت بزرگی است، البته اگر این درس را گرفته باشند. این آغاز ماجرا است و مرحلهای برای دوشیدن بیشتر ما و منطقه. باید نگران خدمت و درس دادن کشورهای دیگر از جمله روسیه شد.
🔹 ۲ ـ عطاءالله مهاجرانی «فعال سیاسی و وزیر ارشاد دولت اصلاحات» در توئیتی در واکنش به بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیجفارس نوشت: «ما نباید گمان کنیم که در روابط سیاسى و اقتصادى تعهد اخلاقى و جوانمردى وجود دارد. روسیه هم همین است. در دوران جنگ حتى سوریه و لیبى هم همین بود! این درس مهم را از چین آموختیم! اخلاق و فتوت و ادبیات جایى در روابط سیاسى و منافع مالى کشورها ندارد. هیچ تفاوتى هم بین شرق و غرب، آمریکا و اروپا و چین وروسیه نیست!
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸۱ ـ در عرصه سیاست خارجه جمهوری اسلامی بر سه اصل (عزت، حکمت و مصلحت) پایبند است، دولت چین به علت اشتباهی که صورت داد، با پاسخ قاطع وزیر خارجه کشور ما روبهرو شد، جمهوری اسلامی در ضرورت احترام به تمامیت ارضی کشور با هیچ طرفی تعارف ندارد و از سوی دیگر ما بر رویکرد ارتباط متوازن با همه اضلاع سیاست خارجی یعنی همسایگان، شرق و غرب تأکید داریم و چین تنها گزینه ایران اسلامی نمیباشد.
🔹 ۲ ـ در سالهای اخیر جریان غربگرای داخلی بیش از آنکه در فکر ارائه تحلیل و راهکار باشد، در صدد بهرهبرداری سیاسی از حوادث و موضوعات است. زمانی که جمهوری اسلامی ایران به چین نزدیک میشود، سفر دیپلماتیک صورت میگیرد یا «برنامه ۲۵ ساله همکاریهای مشترک ایران و چین» مطرح میشود، موضوع فروش جزایر ایران و حضور نیروهای نظامی چین در کشور را مطرح و با هر روش ممکن نزدیکی ایران به چین را یک خطر بزرگ معرفی میکنند، اما زمانی که کشور چین با عربستان سعودی وارد معامله و روابط سیاسی میشود، آن را نشانه پیشرفت و توسعه معرفی میکنند.
🔸۳ ـ دیدار رئیسجمهور چین از عربستان را باید ذیل تقابل چین و آمریکا توضیح و تفسیر کرد. زیرا زمان خیزش آرام تمام شده و چین وارد حوزه امنیتی و سیاسی آمریکا شده است. اینکه دولتهای عربی به دنبال شریک جدید امنیتی و سیاسی هستند و به جز آمریکا، از چین هم طلب امنیت میکنند یک تغییر جدی در روابط بینالملل است که عواقب جدی از جانب آمریکا خواهد داشت. این مسئله باید باعث نگرانی آمریکا شود نه ایران.
🔅نکته پایانی؛ ما در برخورد با بیانیه اخیر که به بخشی از جزایر سهگانه پرداخته بود، حیث اعلام مواضع و اعمالی یعنی فراخواندن سفیر چین اقدام مناسب صریح و سریعی را انجام دادیم و این کار دستگاه دیپلماسی درخور تحسین است ولی سؤالی که پدید میآید این است که برای عدم تکرار این موارد چه باید کرد؟ مخالفتهای دولتها، جریانات سیاسی اصلاحات و هوچیگریهای ضد انقلاب خارجی در خصوص توسعه روابط ایران و چین باعث شده است که تا به امروز قراردادهای کلان اقتصادی میان دو کشور امضاء نشود، جمهوری اسلامی باید از کارتهای خود در برابر چین (ابتکار کمربند جاده، برنامه ۲۵ ساله همکاریهای مشترک ایران و چین، انرژی و...) بهتر استفاده کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تحلیل حجت الاسلام حسین طائب از سفر رئیس جمهور چین به عربستان سعودی
💢علل افزایش نرخ ارز در کشور
🔸در واقع کارشناسان معتقدند آمریکا و متحدان آن با تلاش برای التهاب در بازار ارز، درصدد امتیاز گیری از ایران در میز مذاکره هستند.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/342376/
نتانیاهو دستور داده تو سواحل و مراکز خرید سرزمین اشغالی، صف زنان و مردان از هم جدا باشه تا به آموزههای یهود عمل کنند!
حالا اگه همین اتفاق در ایران باشه چه واکنشی دارند؟ صهیونیستها به فسادی که در تمام دنیا پخش کردن کاملا باور دارند.
✳️ پرسمان قضایی
۱ - چرا بابک زنجانی اعدام نشد؟
در متن ماده ۱قانون تشدید مجازاتِ مرتکبین ارتشا،اختلاس و کلاهبرداری به صراحت واژه رد مال،تاکید شده. بخشی از اموال زنجانی خارج کشوره و تا رد کامل دیون به بیت المال، مجرم باید زنده بمونه وگرنه اموالش توسط کشور مزبور ضبط و استرداد مال سخت میشه.
۲ - تفاوت پرونده سعید مرتضوی و محسن شکاری چیست ؟
مرتضوی شاکی خصوصیداشت، ولی شکاری شاکی عمومی. قیاس این۲ پرونده قیاس مع الفارقه،در شاکی خصوصی حکم، تقلیل و تخفیف میگیره در شاکی عمومی هرگز.
طبق بند الف ماده ۴۶۹قانون آیین دادرسی کیفری(من شهرالسلاح لاخافه الناس)و ماده ۲۷۹قانون مجازات اسلامی محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصدجان، مال یاناموس مردم یاارعاببه نحوی که موجب ناامنی درمحیط بشه،حکم محاربه اعدامه.
درثانی،مرتضوی متهم به سهل انگاری و اهمال در وظیفه بود که منجر به مرگ انسانی شد. دقت کنید مستقیماً اقدام به مرگ انسانی نکرده ولی شکاری با قمه به انسانی،حمله و مجروح کرده و به اعتراف وی، برای کشتار پول گرفته.
۳ - چرا قاتلین شهیدعجمیان اعدام نشدن؟
سه نفراز قاتلین شهید عجمیان زیر۱۸ سالند که طبق قانون به میزان جرمشون حبس طویل المدت گرفتن، ۵ نفر دیگر حکم اعدام گرفتند ولی چون پرونده شاکی خصوصی داره طبق قانون،امکان اعتراض و دریافت تخفیف و تقلیل هست، بنا بر این پرونده منتظر حکم نهایی پس ازفرجامخواهیست،
پرونده شهید آرمان هم همینطور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار اگر برای خداست / گفتن برای چه؟!!!
#یک_نکته_تحلیلی
💢اتفاقی که ظرف روز های گذشته در روابط عربستان و کشور های حوزه خلیج فارس افتاده در راستای راهبرد عملگرایانه چین که از گذشته بوده، رخ داده است.
🔹یعنی سیاست این کشور تغییر نکرده است ولی چین برای آنکه فشار آمریکا را در منطقه شرق آسیا بر خود کاهش دهد ، سعی کرد به صورت متقابل در منطقه غرب آسیا که یک منطقه حیاتی برای آمریکا می باشد منافع آمریکا را تهدید کند و در واقع می خواهد با برگه های برنده گوناگون از جمله ایران و عربستان آمریکا را در خاورمیانه به چالش بکشد.
🔹 شاید سفر هیئت اقتصادی چین به جمهوری اسلامی بعد از سفر رهبر چین به عربستان به نوعی بیانگر این سیاست دولت چین باشد .
#رضاصارمی
#یادداشت_کوتاه
🎲دکتر اسدا... پازکیان ،پژوهشگر مسائل سیاسی بین المللی
✍️پروژه نرمالیزه کردن نظام،سمی مهلک که اصلاحات آن را به بدن نظام تزریق نمود.
جان ساورز رئیس سازمان اطلاعات انگلستان (Mi6) سال ۱۳۹۴ ،جمله ای را در خصوص نوع برخورد و مواجهه با جمهوری اسلامی ایران می گوید :
«باید در تعامل با ایران ،از گزینه صبر استراتژیک » بهره برداری نمود.
این صبر استراتژیک به این معنی است :«که باید مدتی در حدود ۱۰ الی ۱۵ سال » را در برابر ایران صبر کنیم تا گزینه ها و نیروهای میدانی ما ماموریت خودشان را در داخل ایران انجام دهند تا ما به نتیجه مطلوب خویش برسیم.
«دکتر سعید حجاریان مدتی بعد» می گوید دولت روحانی ،پروژه نرمالیزاسیون ایران را انجام می دهد و متعاقبا می گوید:
منظور از نرمالیزاسیون :
۱-هنجار سازی
۲-به سامان کردن ایران
و بعد توضیح می دهد :
که میبایست کاری کرد که اتفاقاتی نادر در کشور ایران شبیه معجزه بیفتد،که این وقایع شبیه معجزه بوده و از طریق ،مساله ای،چون آشوب که ذاتی تغییر و تحول است ،کشور ایران را در مسیر تغییر بیفتد.
البته وی در مقام شاگردی دکتر بشیریه ،همگام با مراد خود ،بشیریه می گوید: « باید در ایران دموکراتیزاسیون اتفاق بیفتد.
و مقصود وی اینست جامعه از این ،طریق در مسیر دو قطبی(طرفداران تغییر و موافقان حاکمیت ) افتاده و این آنتالپی (دوقطبی ) موجب درگیری مردم علیه مردم ،اغتشاش و آشوب و در نهایت شکل گیری فضای مورد انتظار آنان خواهد شد.
البته از منظر سعید حجاریان باید کارگزاران و نیروهای میدانی این دموکراتیزاسیون(غربی کردن ایران) را پیش ببرند.
لازم به ذکر است این پروژه ،جهت پیشبرد برنامه های خویش ،در سه محور برنامه ریزی نموده است:
۱-کمک به کوچک کردن ایران و تقسیم ایران به (۷ کشور طرح برنارد لوییس،و ۵ کشور طرح رالف پیتزر افسر ارشد وزارت دفاع آمریکا)
۲-جلوگیری از افول غربگرای،در ایران طرح کنت دومارانش رییس سرویس اطلاعات فرانسه (از طریق نفوذ و یارگیری از مساجد و دانشگاههای ایران)
۳-پروژه متوقف کردن علمی ایران: نشریه نیچر که یکی از معتبرترین نشریات علمی جهان است در یکی از مقالات خود با عنوان «رژه بزرگ ایرانیان» راهکار جلوگیری از توسعه علمی ایران را اغتشاش ،یا تحریم می داند.
حال با توجه به این مولفه ها مخاطب بهتر میتوان بخشی از علل اغتشاشات در ایران را بهتر متوجه،گردد.
۱۴۰۱/۹/۲۲
💢ملاحظاتی پیرامون ارتقای قدرت خرید مردم
✍🏻علی محمدی
🔸رونق و رفاه اقتصادی در گرو تعادلبخشی به نظام عرضه و تقاضا است. در واقع برای نیل به یک رفاه پایدار، باید پویایی نظام تولید و مصرف را حفظ کرد. زمانی که مردم توان خریدشان را از دست میدهند، رابطه تعادلی از سوی تقاضا بهم خواهد ریخت و در نتیجه بخش دیگر، یعنی عرضه را نیز با مشکل روبهرو خواهد کرد، مشکلی که در نهایت به رکود اقتصادی منجر خواهد شد. در دهه نود به خصوص از سال ۱۳۹۷ به شدت از قدرت خرید مردم کاسته شده است. به نظر میرسد علیرغم اقدامات مثبتی که دولت سیزدهم انجام داده اما همچنان به دلیل تورم بالا، قدرت خرید مردم در حال کاهش میباشد. از این منظر افزایش قدرت خرید مردم مستلزم اقداماتی اساسی و فنی در دو حوزه است.
🔹دولت در اولین اقدام باید تورم را کنترل و تثبیت نماید. آمارها مبنی بر کاهش تورم از ۵۹ درصد در تابستان گذشته به ۴۳ درصد در تابستان امسال است و اگرچه امیدوارکننده میباشد اما کافی نیست. با وجود برخی اقدامات مثبت دولت در سیاستهای پولی و مالی، وضعیت تعدادی از نماگرهایی که در نهایت اثرشان بر تورم تعلق میگیرد و دورنمایی از سطح قیمتها در ماههای آینده را برای ما ترسیم میکنند، چندان مناسب نیست. جنس تورم در کشور ما بیشتر از جنس عرضه، یعنی نظام تولید است. بنگاههای تولیدی باید رشد کنند. اما افزایش مداوم نرخ ارز، منجر به بیثباتی، کاهش سرمایهگذاری، افزایش سفتهبازی و... میشود که در نهایت با کاهش اشتغال و افزایش سطح عمومی قیمتها، اثر منفی بر وضعیت رفاه و توان خرید مردم میگذارد.
🔸افزایش دستمزد و حقوقهای اقشار کمدرآمد مثل کارگران و کارمندان، اقدام درست از سوی دولت بود که میتواند منجر به افزایش قدرت خرید مردم شود. اما در این بین اگر دولت نتواند تورم و ریشههای آن را کاهش دهد، اقتصاد دچار مارپیچ تورم دستمزد خواهد شد. به این معنا که افزایش درآمدها اثر خود را از دست میدهد. بحث دیگر اجرای حذف ارز ترجیحی است که قرار بود ماحصل آن ارتقای قدرت خرید مردم باشد. ادامه پرداخت یارانهها به شکل فعلی و اجرای این قانون، در سایه افزایش روزافزون نرخ ارز، تمام اقدامات و اهداف دولت را از بین خواهد برد. احتمالا در برخی موارد تغییر شکل یارانهها از ریالی به کالایی، بهتر بتواند مقصود سیاستگذار را فراهم کند.
💢تاریخ بخوانید تا هذیان نگویید
🗣سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در مورد دستکاری تاریخ و مالکیت جزایر سهگانه هشدار داد و گفت:
🔹اگر بخواهند به عقب برگردند، جزیره بحرین (مجمع الجزایر دیلمون) هم متعلق ایران است... من سیاسی نیستم بلکه نظامی هستم ولی این جزایر ایرانی است و کسانی که ادعایی غیر از این دارند، تاریخ را مرور کنند. اگر ما به تاریخ برگردیم، بد میشود و بحرین باید به ایران بازگردد.
🔸ما هیچگاه دست به سینه در مقابل هیچکس نیستیم فقط در مقابل ملت خود خضوع میکنیم. سیاسیون باید دقت کنند و تاریخ بخوانند و نباید به خاطر دلخوشی یک کشور حرف اشتباهی بزنند. ما به کشوری تجاوز نمیکنیم اما اجازه تجاوز به خاک کشورمان را نمیدهیم. این جزایر ایرانی است و ایرانی میماند.