⭕️ قبل از بارش باران، تندبادی برمیخیزد و گرد و غبار زیادی برپا می کند و همه خس و خاشاکها را جارو می کند؛
اما اگر صبر کنیم، باد آرام میگیرد و باران میبارد و هوا لطیف میشود؛
نابسامانیهای روزگار ما هم نزدیک شدن هوای لطیف و آسمان صاف عصر ظهور را بشارت میدهد.
#میرزا_اسماعیل_دولابی
👤 طوبــــــــای محبت
@TWTenghelabi
⭕️ قبل از بارش باران، تندبادی برمیخیزد و گرد و غبار زیادی برپا می کند و همه خس و خاشاکها را جارو می کند؛
اما اگر صبر کنیم، باد آرام میگیرد و باران میبارد و هوا لطیف میشود؛
نابسامانیهای روزگار ما هم نزدیک شدن هوای لطیف و آسمان صاف عصر ظهور را بشارت میدهد.
#میرزا_اسماعیل_دولابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شاید باورتون نشه این شرکت های دانش بنیان فعال داروهای بیوتکنولوژی توانستهاند مانع خروج سالیانه ۱/۵میلیارد دلار ارز کشور شوند که معادل خودکفایی ۷۵٪ داروهای وارداتیه!
واقعا دمشون گرم!
این یه امیدواریه...
🔴 #آدرس_ناقـص ‼️
1⃣ جناب روحانی ۵ مهر ۱۳۹۹: مردم اگر لعن و نفرین دارند برای گرانی اجناس، آدرسش آمریکاست.
2⃣ روحانی ۲۲ فروردین ۱۳۹۲: نمیتوان تمام ناکارآمدیها را پای تحریم نوشت.
🔴 #استعفای_ادیب‼️
🔻 مصطفی ادیب، نخست وزیر لبنان پس از ملاقات با میشل عون رئیسجمهوری این کشور در یک سخنرانی تلویزیونی استعفای خود را از سمتش اعلام کرد.
🔸مصطفی ادیب پس از ناکامی در تشکیل کابینه دولت لبنان ، ضمن عذرخواهی از مردم لبنان، دلیل استعفای خود را از میان رفتن «توافق پیشین» برای تشکیل دولت عنوان کرده است
🔹 ادیب نزدیک به یک ماه پیش و با فشارهای فرانسه به این سمت برگزیده شده بود. وی پس از استعفا از ضرورت تداوم ابتکار فرانسه برای تشکیل کابینه سخن گفت
💠 ۲ علت اصلی مخالفت مقتدی صدر با حشدالشعبی
✍ تقوی نیا :
🔸️اخیرا چونان ماهها و سالهای گذشته مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق در سخنانی حشدالشعبی یا همان مقاومت مردمی عراق را به باد انتقاد گرفته.
🔸️شاید بسیاری علت یا علل این موضع گیری ها را به خوبی متوجه نشوند لکن نگارنده معتقد است این تعریض ها به مقاومت عراق ۲ علت اصلی دارد.
1️⃣ اول این که عمده امنیت جنوب عراق و بخش عمده کشور توسط حشدالشعبی تامین می شود و نیروهای سرایاالسلام وابسته به مقتدی که چند وقتی ست از حشد جدا شده ، در مناطق بغداد تا سامراء مستقر بوده و بخش کمی از عراق را به آنها سپرده اند.
🔸️در واقع قدرت حشدالشعبی که زیر نظر مرجعیت شیعه حضرت آیت الله سیستانی بوده و توسط نیروهای سپاه بدر چون هادی العامری فرماندهی می شود بسیار بیشتر از نظامیان وابسته به مقتدی صدر است در صورتی که او خود را وارث پدرش و رهبر عربی عراق می داند .
2️⃣ پدر مقتدی مرحوم " سید محمد صدر" مرجع تقلید دینی اصالتا عراقی بود اما نفوذ و جایگاه ایشان به هیچ عنوان به قواره و اندازه حضرت آیت الله العظمی خویی ( ره ) نمی رسید .
🔸️ آن مرحوم اگرچه در زمان حیات آقای خویی رفتاری علنی علیه ایشان انجام نداد ، ولی طرفدارانش پس از رحلت ایشان برای حضرت آیت الله سیستانی و کسانی که در برابر مظالم صدامیان راه سکوت را پیشه کرده بودند و در سیاست دخالت علنی نداشتند ، واژه " الحوزه الصامت " به کار می بردند و در مقابل سید محمد صدر و پیروانش را "الحوزه الناطق" می نامیدند.
🔸️پس از انتفاضه شعبانیه در ۱۹۹۱ و اتفاقاتی که برای آیت الله العظمی خویی ( ره ) رخ داد ، آیت الله سیستانی به عنوان جانشین ایشان به مدت ۷ سال از خانه خارج نشدند و به نوعی سیاست قهر و تحریم حکومت و سیاست را دنبال نمودند.
🔸️در مقابل سید محمد صدر با حکومت صدام مصالحه کرد و تضمین داد اگر اجازه نشر مذهب به او داده شود ، نخواهد گذاشت فعالیت امنیتی علیه حکومت بعثی از جانب شیعیان رخ دهد.
🔸️بنابر این توافق ، دولت صدام اداره حوزه نجف را به سید محمد صدر سپرد و مرجعیت او را بر شیعیان به رسمیت شناخت. همین امر مسبب اعتراضاتی جدی به آیت الله صدر شد.
🔸️این مرجع تقلید در این دوره به نشر جدی فرهنگ اسلامی پرداخت و توانست مذهب سرکوب شده شیعه را در عراق تا حدود زیادی سامان دهد.
🔸️پس از گذشت ۷ سال از انتفاضه شعبانیه ، هنگامی که صدام دوباره توانست ساختارهای امنیتی و نظامی خود را مستحکم کند ، برخلاف گذشته در مقابل جریان صدر از در تهدید وارد شد و به علل مختلف به کارشکنی در مقابل فعالیت های آنان پرداخت.
🔸️برای مثال حکومت وقت ، مانع از راهپیمایی مذهبی بین نجف و کربلا به مناسبت تولد امام دوازدهم شیعیان شد که در مقابل آیت الله صدر ، در خطبه های نماز جمعه کوفه ، صدام را خدمتگذار اسرائیل دانست و او را با متوکل عباسی مقایسه کرد.
🔸️صدر در مقابل تهدیدهای استخبارات عراق که خواستار دعا و حمایت از صدام در خطبه های نماز جمعه میشدند ، مقاومت کرد و در نهایت توسط نیروهای مسلح وابسته قصی پسر کوچکتر دیکتاتور عراق ، همراه با پسرانش مومل و مصطفی ترور شد.پس از این حادثه ، مقتدی پسر کوچکتر سید محمد صدر مخفی شد و به مبارزه پرداخت.
🔸️ حال طرفداران صدر معتقدند مدیریت و رهبری جریان شیعه باید در دستانشان باشد، چرا که آنها در عراق ماندند و مبارزه کردند و هزینه دادند، اما امثال آیت الله سیستانی (که حشد الشعبی زیر فرمان اوست) در مقابل حکومت بعثی سکوت کردند و بقیه نیروهای شیعه چون آیت الله سید محمد باقر حکیم، ابومهدی مهندس، هادی العامری، عادل عبدالمهدی، ابراهیم جعفری، حیدرالعبادی، نوری مالکی و ... به خارج گریخته و پس از ۲۰۰۳ به عراق بازگشتند.
🔸️در نتیجه با توجه به اصالت ایرانی آیات عظام خویی و سیستانی و ارتباط دوستانه فرماندهان و روسای فعلی حشدالشعبی با ایران، طرفداران جریان صدر (که خود را داعیه دار شیعه در عراق می دانند) نسبت به این افراد ملاحظه منفی داشته و هر از چندگاهی شخص مقتدی نیز این دست از نظرات را ابراز می کند.
💠 دوباره حاشیهها!
✍ عزیز غضنفری :
🔻این روزها مسائل مربوط به مجلس شورای اسلامی در صدر اخبار رسانهها قرارگرفته است. گویی اینکه مجلس کنونی زیر ذرهبین است یا اینکه عدهای قصد کردهاند تا مجلس یازدهم را هر طور شده به سوی حاشیهها بکشانند.
🔹نکات تحلیلی: ۱ ـ درباره برخی مسائل اخیر مجلس چه اتفاق تازهای رخ داده است که این همه افکار عمومی را تحت تأثیر خود قرار داده و چون برخی رسانهها با ضریب دادن بر آن دمیدهاند، گویی اینکه چنین موضوعاتی مسائل اصلی کشور هستند. ۲ ـ آیا واقعاً در دورههای گذشته نمایندگان مجلس مانند دیگر کارگزاران بخشهای نظام، از امکاناتی مانند خودرو استفاده نمیکردند؟ فراهم کردن برخی تسهیلات برای نمایندگان اقدامی بوده که در همه دورهها تکرار میشود. البته این امکانات که در اختیار نمایندگان قرار میگیرد، در راستای انجام وظایف نمایندگی بوده است. به همین دلیل آیا کسی خبر دارد که وضعیت مسکن و خودروی نمایندگان ادوار گذشته مجلس چگونه تأمین شده است؟ در پاسخ به این پرسش کسی حافظه اش یاری نمیکند، چون اساساً در آن ایام بحثی مطرح نشده است؛ زیرا خودرویی که با آن نمایندگان به حوزه انتخابیهشان سر بزنند و با آن در جلسات شرکت کنند، امری دور از انتظار تلقی نمیشد، چه اینکه استفاده مسئولان همه بخشهای نظام از خودرو برای امور اداری، هیچگاه باعث تعجب، نقد و جنجالآفرینی نشده است. در اصل این اقدام تردیدی نیست، هر چند در شیوه ارائه چنین تسهیلاتی ممکن است پیشنهادات مناسبتری هم باشد. ۳ ـ تا اینجا همه چیز طبیعی است؛ اما اینکه نماینده اصلاحطلبی که خود در دوره قبل از همه امکانات و تسهیلات مجلس استفاده کرده، حالا منتقد اقدام کنونی شده، باید در صداقت او شک کرد. جریان سیاسی که برای نمونه چشمان خود را بر روی ضرر حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی وزیر اصلاحطلب نفت به دلیل حذف کارت سوخت بسته و متعرض واگذاری خودرویی که در هر دوره مجلس، آن را برای نمایندگان فراهم میکرده، شده است، حتماً مغرضانه رفتار میکند و مقاصد دیگری در سر میپروراند.
🔺نکته نهایی: درباره مسئولیت نمایندگان مجلس فعلی، آنچه باید باشد، تمرکز مجلس بر مسائل اصلی مردم است؛ آنچه نباید باشد سرگرم شدن به حواشی است. از بعد اقتصادی نیز چون مردم در شرایط معیشتی دشواری قرار دارند، همه تصمیمات و اقدامات خود نمایندگان باید با در نظر گرفتن چنین ملاحظاتی باشد. نمایندگان مجلس پیش از هر اظهار نظر و کنش سیاسی باید تبعات سیاسی و رسانهای آن را محاسبه کنند. این مجلس متصف به صفت انقلابی بودن است و در طراحی امور مرتبط با مجلس و نمایندگان و خاصه جهتگیری کلی و کلان مجلس شورای اسلامی، باید این نکته مهم مورد توجه واقع شود.
🔴 #لبنان| چرا ادیب رفت؟‼️
✍ تقوی نیا :
🔹 مصطفی ادیب امروز عطای نخست وزیری را به لقایش بخشید و اعلام کرد قصد دارد به شغل سابق خود بازگردد.علت اصلی استعفای او هم دخالت سعد حریری در انتخاب وزیر دارایی بود.
🔹 باتوجه به اکثریت مطلق پارلمان لبنان که در اختیار حزب الله و متحدانش است ، این گروه معتقد بود وزیر دارایی باید در اختیار شیعیان باشد . علت اهمیت وزارت دارایی اینست که تخصیص بودجه به مناطق و وزارت خانه ها توسط او صورت می پذیرد و مصوبات هیئت دولت با امضای او اعتبار دارد.
🔹 سعد حریری به عنوان رئیس بزرگترین جریان اهل سنت در پارلمان لبنان ( نخست وزیر طبق پیمان طائف باید حتما سنی باشد ) ابتدا با این امر ( شیعه بودن وزیر دارایی ) مخالفت کرد اما سپس پذیرفت به این شرط که خودش شخص وزیر دارایی را تعیین کند.
🔹حزب الله و امل به شدت با زیاده خواهی رئیس جریان المستقبل مخالفت کردند و اعلام داشتند: وقتی بناست وزارت دارایی به شیعیان تعلق گیرد ، نمایندگان این طایفه باید وزیر را تعیین نمایند. اینجا بود که اختلاف جدی فیمابین آن ها رخ داد و مصطفی ادیب نتوانست شکاف به وجود آمده را ترمیم نماید.
🔹همان گونه که قبلا هم نوشتم با توجه به اکثریت مطلق پارلمان لبنان که در اختیار حزب الله است ، هیچ دولتی بدون اذن و تایید این گروه تشکیل نخواهد شد و اگر شروط شیعیان پذیرفته نشود قاعدتا نخست وزیر هم منصوب نمی شود.
🔹لازم به ذکر است ، فرانسه مشکلی با تخصیص وزارت دارایی به شیعیان نداشت اما فشارهای پشت پرده سعودی و آمریکا به سعد حریری ، مانع از تشکیل دولت در لبنان گردید.
🔴 چه اتفاقی افتاد تا ایران شرایط قطعنامه ۵۹۸ را بپذیرد؟
#دفاع_مانـدگار
🔹رهبرانقلاب ( مهر۹۵): «امام مظهر #استقامت و ایستادگی و مظهر امید به آینده و پیشرفت به سمت آیندهها بود. در جنگ هم همینطور عمل کرد؛ در پذیرش قطعنامه هم همینطور عمل کرد؛ در اعلامیههای خود و بیانیههای خود هم همینطور عمل کرد؛ این راه را به ما هم یاد داد و ما هم در همین راه قدم گذاشتیم و به فضل و به کمک الهی، در همین جهت هم پیش خواهیم رفت؛ بدون هیچگونه تعلّل و توانی؛ به حول و قوّهی خداوند.»
🔵 احمد عبدالساده روزنامه نگار عراقی در توییتر نوشت:
روزی یکی از سیاستمداران شیعه به مرحوم جلال طالبانی گفته بود: برهم صالح نماینده حزب اتحاد ملی کردستان در آمریکاست. طالبانی خندیده و گفته بود: نه، برهم نماینده آمریکا در حزب است!
کلام طالبانی نشان می دهد که برهم مزدور قدیمی آمریکاست و به همین خاطر عجیب نیست که تهدیدهای آمریکا را به سیاسیون عراق منتقل کند!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چه اتفاقی افتاد تا ایران شرایط قطعنامه ۵۹۸ را بپذیرد؟
#دفاع_مانـدگار
🔹رهبرانقلاب ( مهر۹۵): «امام مظهر #استقامت و ایستادگی و مظهر امید به آینده و پیشرفت به سمت آیندهها بود. در جنگ هم همینطور عمل کرد؛ در پذیرش قطعنامه هم همینطور عمل کرد؛ در اعلامیههای خود و بیانیههای خود هم همینطور عمل کرد؛ این راه را به ما هم یاد داد و ما هم در همین راه قدم گذاشتیم و به فضل و به کمک الهی، در همین جهت هم پیش خواهیم رفت؛ بدون هیچگونه تعلّل و توانی؛ به حول و قوّهی خداوند.»
این عکس دیوانه کننده است
شهید مهدی باکری فرمانده لشگر ۳۱ عاشورا
در کنار یک رزمنده دیگر!
پوری حسینی!
رئیس سابق سازمان خصوصی سازی!
حاج مهدی باکری یک خاطره جالب دارد
یک روز گرم تابستان در آن گرمای وحشتناک خوزستان که از محور عملیاتی به قرارگاه برمی گشت
برایش یک کمپوت گیلاس خنک باز کرد!
حاج مهدی کمپوت را در دست گرفت،خنکای فلز سرد را حس کرد
خواست که بالا برود،از رزمنده پرسید آیا همه بسیجی ها کمپوت خورده اند؟
رزمنده گفت نه در جیره نبود،فقط یک کمپوت بود ،چه کسی بهتر از شما فرمانده لشگر،شما میل کنید
حاج مهدی نخورد!
و گفت اگر همه خوردند من هم میخورم!
لعنتی ها یه کمپوت و نخورد!
تو گرمای تابستون خوزستان نخورد!
نفر کنار دستش پوری حسینیه!
رئیس سابق سازمان خصوصی سازی!
هفت تپه،ماشین سازی،دشت مغان،هپکو!
کارخونه رو با اهلش، آش و با جاش با یک صدم قیمت میداد به نور چشمی ها!
یکی وسط جنگ یه کمپوت ویژه خواری نمیکنه!
یکی نیشکر هفت تپه رو با زمین هاش،با کارگرهاش،با تجهیزات و دستگاه هاش ،با مواد خام و اولیه اش هلو برو تو گلو ،میکنه تو حلق آقازاده ها!
هردو کنار هم،دوشادوش
دیوونه کننده است این عکس
باید با توضیحاتش همه جا پخش کنند
در و دیوار بزنن
سوار هلیکوپتر بشن این عکس و پخش کنن تو آسمون شهر
که چی میشه ،شیطان چطور نمیتونه یه کمپوت اضافه، ای تف تو ذات لیبرالتون، یه کمپوت اضافه نمیتونه به خورد باکری بده
از اونور بدون دخالت شیطان میلیارد دلار میلیارد دلار ارز میزنن به بدن
دوست دارم تو دنیای جهانگیری ها و پوری حسینی ها محمود صادقی ها
مهدی باکری بودن رو
مهدی باکری باشید
﷽؛
📸 سید محمود نبویان نماینده انقلابی مجلس در پیج اینستاگرامش نوشت:
يا معزّ ويا مذلّ
انتقام از مردم انقلابی و نمایندگان منتخب این مردم به صورت جدی آغاز شده است
گرانی های سرسام آور ساعتی، وضعیت اسفناك #بورس، وضعیت مسکن، وضعیت طلا و سکه، کاهش ارزش پول ملی، فقر گسترده، وضعیت مرغ و تخم مرغ و هزاران مشکل دیگر به عنوان انتقام از مردم عزیزی است که به فرزندان خود در مجلس رای داده اند و اما انتقام از مجلس برای آن است تا بتوانند زمینه رای آوردن فاسدین و اختلاسگران و مافیای گسترده مفسدین در انتخابات ۱۴۰۰ را فراهم کنند.
آیا غالب این حملات به مردم و قشر انقلابی جز از سوی مفسدین و همانهایی که این دولتی که خسارت محض است را سرکار آورده اند، صورت میگیرد؟
اما یقین بدانند که خداوند حامی این مردم است و آنها را بر مفسدین و اختلاسگران پیروز خواهد کرد.
ان شاء الله
دفاع همچنان باقیست
⭕️ یادتونه تلخی دی ۹۸ ؟!
یادتونه همه زیر تابوت #حاج_قاسم یکی شده بودیم؟!
یادتونه مرام حاج قاسم یکی بودن بود و تمام تلاشش رو برای وحدت ایران مون کرد؟
وظیفه ی ما به عنوان بچه های حاج قاسم این هست که مرام شون که وحدت بود رو ادامه بدیم تا #ایران_یکپارچه بمونه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیدنی
🔴 درس دفاع مقدس برای امروز از زبان دکتر #نمکی:
ایران یک میلیمتر از خاکش در پشت میز #مذاکره پس نگرفت!
#مرعوب_نشویم
#دفاع_مانـدگار
🔴 نشریه معتبر آمریکایی #فارین_پالیسی: دولت ترامپ در چهار سال گذشته، بیرحمانهترین تحریمهای اقتصادی را علیه ایران اعمال کرده است اما این نمایش قدرت، هیچ ثمرهای برای امریکا نداشته است.
🔴 #جریان_شناسی| حمله دوباره صادق زیباکلام به موسوی خوئینی ها ‼️
🔻 صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران : «آقای موسوی خوئینیها بههیچوجه نمیتواند در جایگاه رهبری اصلاحات قرار بگیرد و اگر صدبار دیگر نامه بنویسید در این اصل تغییری ایجاد نمیشود و آقای خوئینیها اگر قرار است با اطلاع آقای خاتمی یا بدون اطلاع او، سخنگو یا لیدر جنبش اصلاحات باشد، یک فاجعه برای اصلاحات رقم خورده است و عقبگردی بزرگ برای این جریان است و به نوعی لیدری موسوی خوئینیها تیر خلاص به شقیقه جنبش اصلاحات است».
🔵 فیسبوک کماعتمادترین شبکه اجتماعی
📮 براساس نتایج تازهترین نظرسنجی سالانه «اعتماد دیجیتالی آمریکا»، فیسبوک قادر به جلب کمترین میزان اعتماد کاربران شبکههای اجتماعی در ایالات متحده از نظر محافظت از حریم و اطلاعات شخصی بوده است.
🔸 بعد از فیسبوک، تیکتاک و توییتر به ترتیب با ۲۲ و ۲۱ درصد از آرا، ضعیفترین عملکرد را در جلب اعتماد مردم داشتهاند.
🔸 لینکدین (۷۳ درصد) و پینترست ( ۶۶ درصد) هم در جلب اعتماد مردم بهترین عملکرد را از خود بهجای گذاشتهاند.
🔸 گفتنی است این نظرسنجی طی سال ۲۰۲۰، درباره ۹ شبکه اجتماعی برجسته فیسبوک، اینستاگرام، لینکدین، پینترست، ردیت، اسنپچت، تیکتاک، توییتر و یوتوب با مشارکت ۱۸۶۵ شهروند آمریکا ۱۸ الی ۷۴ ساله انجام شده است.
#شبکه_اجتماعی
#امنیت_سایبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روایت حبیب / روایت سردار صفوی دستیار نظامی فرمانده کل قوا از محتوای جلسهی حاج قاسم با پوتین
پرسش وپاسخ پیرامون هفته دفاع مقدی.pdf
573.3K
🔴 پرسمان دفاع مقدس
🔹 چرا با دیپلماسی جلوی جنگ نگرفتیم؟
🔹 آغاز کننده جنگ که بود؟
🔹 دلایل آغاز جنگ چه بود؟
🔹چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ ادامه یافت؟
#دفاع_مانـدگار
🔴 #شکست_تحریم| سپتامبر طلایی صادرات نفت
🔻 خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی به نقل از «تانکر ترکرز» عنوان کرد که صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر به یک و نیم میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.
🔹 ادعای «تانکر ترکرز»، هرچند به عقیده برخی از کارشناس دقیقترین ارقام نیست؛ اما پس از نطق زنگنه در بهارستان که در آن از «صادرات مویرگی نفت» در دوران تحریمهای نفتی خبر داده بود، بهنظر میرسد که ریشه در واقعیت دارد؛ واقعیتی که گزارشهای کپلر و دو شرکت دیگر نیز آن را تایید میکنند.
🔹 کارشناسان نیز معتقدند که این آمار و ارقام میتواند به واقعیت بسیار نزدیک باشد و بهنظر میرسد ایران با استفاده از روشهای متنوعی که طی سالهای اخیر به آنها دست یافته، میتواند بهراحتی تحریمها را دور بزند و نفت خود را به مشتریان خارجی خود در سراسر جهان تحویل دهد.
🔹 مسالهای که ممکن است برای ترامپ و کارزار فشار حداکثری او نیز تبعات سنگینی را در انتخابات جاری آمریکا به همراه داشته باشد.
⭕️ دی ماه ۱۳۹۸ #شهره_بیات داور بین المللی شطرنج آسیا ضمن کشف حجاب و ایجاد جنجال رسانه ای اعلام کرد دیگر به ایران باز نمی گردد
حالا در مصاحبه با دیلی تلگراف فاش ساخته که از یهودیان مارانوس و مخفی بود و به دروغ ادعای مسلمانی می کرده است
✍ علیاکبر رائفی پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ استاندار محترم اصفهان براي عزاداران اربعين و ٢٨ صفر خط ونشان كشيد آن هم بالحن بسيار تند و تهديدآميز ! اما ايشان تجمعات رقص وپايكوبي در ميدان نقش جهان و شلوغي پاركها و.. را خطري براي افزايش كرونا نميدانند .
🔴 #تا_انتخابات| گزینه های احتمالی
🔻 شخصیت هایی که تاکنون رسانهها به عنوان گزینههای #احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ معرفی کرده اند.
🔹 گرچه برخی از گزینه های فوق احتمال نامزدی شان برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تکذیب کرده اند.
🔴 به بهانه تکرار مناقشه تاریخی #قره_باغ
🔻 قرهباغ نام منطقهای در همسایگی ایران در ناحیه شمالی است که به دلایل مختلف از دیرباز تاکنون همواره مورد توجه بوده است. قرهباغ (به ترکی آذربایجانی) یا آرتساخ (به زبان ارمنی) نام منطقهای کوهستانی در همسایگی شمال ایران است.
🔹 این نام برگرفته از دو کلمه قره و باغ است؛ بر خلاف تصور عموم کلمه «قره» در ترکی علاوه بر معنای سیاه، به معنای بزرگ نیز هست و کلمه «باغ» نیز به همان معنی مصطلح در فارسی است. از اینرو، قره باغ به منطقه یا محلی گفته میشود که در آنجا باغهای وسیع و انبوه وجود داشته و رنگ سبز درختان نیز متمایل به سیاه است
🔻 #موقعیت_جغرافیایی:
🔹 منطقه قرهباغ در همسایگی شمالغرب ایران و در شمال رود ارس قرار دارد. قلمرو این منطقه از رشتهکوه قفقاز کوچک شروع شده و تا اراضی واقع در میان رودهای ارس و کر ادامه مییابد. این منطقه کوهستانی مساحتی بالغ بر ۴،۳۷۸ کیلومترمربع دارد و بر اساس آخرین سرشماری انجام گرفته در سال ۱۹۸۹، شمار جمعیتی آن در حدود ۱۸۹۰۲۹ نفر بوده است.
🔻 #تاریخچه:
منطقه قرهباغ در دوران صفویه جز قلمرو ایران محسوب میشد، اما پس از انعقاد قرارداد گلستان و ترکمنچای به روسیه تزاری واگذار شد. روسها پس از انعقاد این دو قرارداد، ارامنه ایرانی را به مناطق تحت تسلط خود کوچانده و مناطق مسلماننشین ایروان و قرهباغ را برای اسکان ارامنه تازهوارد در نظر گرفتند. به دنبال وقوع جنگهای عثمانی و روسیه، جمعیت ارامنه مناطق شرقی امپراطوری عثمانی با روسها متفق شده و علیه دولت عثمانی وارد جنگ شدند. به دنبال پیروزیهای ارامنه در این جنگ، مجبور به مهاجرت به داخل مرزهای روسیه شده و ترکیب جمعیتی خاننشین ایروان و قرهباغ را به نفع ارامنه تغییر دادند.
🔹 پس از این واقعه، قرهباغ به منطقهای عمدتا ارمنینشین تبدیل شد، ولی با استقلال ارمنستان و آذربایجان از امپراطوری روسیه در سال ۱۹۱۸ اختلاف بر سر حاکمیت این منطقه آغاز شد. با تثبیت سلطه و قدرت اتحاد جماهیر شوروی، این حکومت در سال ۱۹۲۳ اوبلاست (استان) خودمختار قرهباغ کوهستانی را درون جمهوری سوسیالیستی آذربایجان شوروی ایجاد کرد.
🔻 #وضعیت_فعلی
🔹 امروزه نیز مقامهای این منطقه خودمختار خود را کشوری مستقلی میدانند، ولی با این وجود سازمان ملل نیز هنوز این ناحیه را بخشی از خاک جمهوری آذربایجان میداند و در مکالمات رسمی و غیر رسمی در جهان (از جمله ایران) در هنگام نام بردن از این ناحیه یا رهبران آن، با لفظ «خودمختار» بیان میشود.