هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
🌠🍁
🍁
🌀 یادداشت روز
💠 پایان کار ارز ترجیحی
✍️نویسنده: علی قاسمی
🔹🌺🔸
🔻تعیین نرخ ارز یکی از بنیادیترین موضوعات هر ساله بودجه کشور است. چند نرخی بودن ارز و نگهداشتن دلار ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سالیانه، بحثهایی همچون فسادزا بودن و ایجاد رانت برای عدهای، سبب شد مطالبه جدی مردم و #مجلس، اصلاح این شیوه واگذاری باشد. در همین راستا کمیسیون تلفیق پیشنهادات مختلفی را بررسی کرد تا تعدیل زیادی روی نرخ 4200 تومانی ارز دولتی صورت گیرد.
❇️نکات تحلیلی:
🔹1- هدف اصلی کمیسیون تلفیق مجلس در رابطه با پیشنهادات اصلاحی نرخ ارز، مبتنی بر حذف رانت و فسادزا بودن آن است؛ چراکه در این نگاه یکی از ریشههای اصلی مشکلات اقتصادی، رانتخواری است و توزیع ارز دولتی در طول سالیان گذشته در سبد معیشتی مردم چندان ملموس نبود و بسیار از این وضعیت گلهمند بودند. با وجود اینکه طی سالیان گذشته صدها میلیارد تومان از منابع ملی و بیتالمال بهصورت ارز ترجیحی و یارانهای برای تأمین کالاهای اساسی تخصیص پیدا کرده ولی در عمل نهتنها این موضوع کمکی به کنترل قیمتها و تولید نداشته، حتی کالاهای ضروری هم با قیمت مناسب به دست مردم نرسیده است. کمیسیون تلفیق هم بر همین مبنا بر حذف ارز دولتی، تأکید و تکنرخی شدن ارز را در دستور کار قرار داد.
🔸2- با فرض حذف رانت، در شرایط فعلی اقتصادی که موضوع معیشت مردم به مسئله مهم تبدیل شده، باید مراقبتها ویژه باشد. این تصمیمات ممکن است منجر به تهییج فضا و آماده شدن فعالان اقتصادی برای مواجهه با نرخهای بالاتر ارز در کشور شود. برای تقریب به ذهن باید گفت همین فرمول در خصوص خودرو نیز اخیراً پیاده شد و نتیجه واضح آن افزایش غیرمنتظره قیمت خودروهای داخلی بود.
🔹3- بااینکه تصمیم مجلس شورای اسلامی شجاعانه و به نفع منابع عمومی معیشت، اشتغال و تولید خواهد بود، اما دقت و نظارت مضاعف را میطلبد تا با ناراحتی واردکنندههای انحصاری که با حذف ارز 4200 تومانی منابع سرشار درآمدی خود را از دست خواهند داد، اخلالی در بازار ایجاد نشود.
✅نکته راهبردی:
🔺همه به این نکته واقفاند که ارز ترجیحی عمدتاً در اختیار افراد خاص قرار گرفته و درنتیجه منجر به رانت و فساد شده است؛ دستگیری و تشکیل پروندههای قضایی در موضوعات اقتصادی گویای این وضعیت است. خوب است متولیان امر ضمن برچیدن رانت و فساد ارزی، منابع حاصله را بهجای پرداخت به واسطهها و دلالان، به شیوههای منطقی برای جبران بخشی از تورم حاصل از این تغییر قیمتی، در اختیار مردم قرار دهند.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#ارز
#معیار
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
پیوستن به کنوانسیونهای FATF تنها تعهدات ایران را افزایش میدهد.
محمدصادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگویی گفت: درباره موضوع FATF در کشور باید از صحبتهای وزیر امور خارجه در مجلس نقل قول کنم که ایشان اظهار کردند با پیوستن به کنوانسیونهای FATF نمیتوانیم تضمین گشایش دهیم، پس در حال حاضر پیوستن به این سازمان جاسوسی نیازی نیست چرا که پیوستن به FATF هیچ مشکلی از کشور را برطرف نخواهد کرد.
https://basirat.ir/fa/news/327504/
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
ایستاده در برابر فتنه و تحریف
آیتالله مصباح یزدی، این فیلسوف گرانقدر و متفکر ارزشمند صاحب سبک، به معنای دقیق کلمه از ارادتمندان مخلص و یاران صدیق حضرت امام خمینی(قدسالله نفسه الزکیه) و حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی) بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، یدالله جوانی طی یادداشتی نوشت: آیتالله محمدتقی مصباح یزدی که عمر با برکتش را در راه ترویج مکتب اهل بیت(ع) و اسلام سیاسی و آرمانهای انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران سپری کرد، به دیار باقی شتافت و دوستداران و جامعه اسلامی و انقلابی را با رفتنش که گریزناپذیر است، در غم و اندوه فرو برد.
https://www.farsnews.ir/news/13991015000222
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
📌سقوط جذب سرمایهگذاری خارجی به کشور در دولت روحانی
🔹 بر اساس آمار جدید وزارت اقتصاد، در دولت روحانی سال به سال جذب سرمایهگذاری خارجی کاهش یافته است. در حالی که دولت دهم رکورد بالاترین جذب سرمایهگذاری خارجی را در سال ۱۳۹۱ زده بود، در دولت روحانی و در سال ۱۳۹۸ جذب سرمایهگذاری خارجی به کمتر از ۱۴ درصد نسبت به سال ۱۳۹۱ رسیده است.
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
هدایت شده از روشنا
⭕️ واکسن داخلی، عملیات روانی دشمن را ناکام گذاشت.
♨️ از زمان همه گیری ویروس کرونا در دنیا، بسیاری از شرکتهایی که کارشان تولید دارو و واکسن بیماریها بود روند تحقیقات خود را بر روی این ویروس ناشناخته آغاز کردند و تلاش کردند راهی بیابند تا بتوانند با این ویروس مقابله کنند.
🔻تولید چند واکسن در نقاط مختلف جهان باعث شد امید دوبارهای در دل مردم جهان زنده شود و روزی را تصور کنند که دیگر ویروس کرونا وجود نداشته باشد و یا اگر وجود داشت به این شکل نتواند زندگیشان را تحت تاثیر قرار دهد.
🔴 پس از کشف واکسن توسط شرکتهای مختلف برای آن که کشورها جزو اولین خریداران این واکسنها باشند تلاش کردند گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
💢 چند روز پیش اخباری در فضای مجازی دست به دست شد که نشان میداد دولت قصد خرید واکسن کرونا از شرکتهای خارجی که هماکنون به واکسن دست یافتهاند ندارد و همین موضوع باعث شد تا بسیاری به آن واکنش نشان دهند.
🔻البته باید گفت این واکنشها خیلی هم عادی نبود. از سلبریتیهایی که مدتی بود در اتفاقات مختلف صدایی از آنها شنیده نمیشد گرفته تا رسانههای ضد ایرانی تلاش کردند یک پروژه را با دو محور اصلی دنبال کنند. اول آن که چنین وانمود کنند مسئولان در دولت و وزارت بهداشت قصد ندارند واکسن کرونا را خریداری کنند و دوم آن که ساخت واکسن داخلی را مورد هجمه قرار دهند.
🔴 هشتگ (واکسن بخرید) در فضای مجازی به وجود آمد. اما پالایشهایی که روی پستها و توییتها منتشر شده صورت گرفته، نشان میدهد حدود 68 درصد از کاربرانی که از این هشتگ استفاده کردهاند خارج از کشور بودهاند. این یعنی برخی دایه مهربانتر از مادر هستند. یک نکته مهم و قابل توجه آن بود که این افراد تلاش کردند یک دوقطبی ایجاده کرده و خرید واکسن را در مقابل ساخت آن قرار دهند و سپس چنین القا کنند که ساخت واکسن وطنی برای کرونا کاری اشتباه است.
💢 این در حالی است که به خودی خود هم فشارهای بسیاری روی مجموعههایی که روی واکسن کرونا کار میکنند وجود دارد. فشار تحریم هم که بار مضاعفی است بر دوش دانشمندان کشور، حال در این شرایط سخت که واکسن ایرانی وارد فاز انسانی خود شده عدهای میگویند لزومی برای ساخت واکسن وجود ندارد. اینها همان کسانی هستند که راجع به موشک، هستهای و قدرت نظامی و ... نظر مشابهی دارند.
🔴 در این میان رسانههای معاندی چون رادیو فردا هم آتش بیار معرکه شده و با ذوق زدگی خاصی صحبتهای یک پزشک را که از اراده ایران برای ساخت واکسن انتقاد کرده بود، بازنشر میکند: «قرار نیست همه کشورها واکسنسازی داشته باشند، کشور پیشرفتهای مانند فرانسه هم قدرت ساخت واکسن را ندارد، اما واکسن را از شرکت فایزر رزرو میکند.»
🔻نخریدن واکسن خارجی واقعیت ندارد و این موضوع که ایران سهمی از سبد کوواکس را به خود اختصاص میدهد بارها و بارها از سوی وزیر بهداشت اعلام شده است، اما نکته آنجاست که ایران به دلیل تحریمهایی که بر او تحمیل شده است به راحتی نمیتواند واکسن را خریداری کند. آنگونه که رییس بانک مرکزی در خبر حل مشکل خرید واکسن گفته بود، مشکل از تحریمهای آمریکا بوده است:
💢 مدتی قبل معاون وزارت بهداشت در ارتباط با تحریمها و تهیه اقلام پزشکی گفته بود که ایران در تبادل مالی برای خرید دستگاههای پزشکی ازجمله ونتیلاتور و تختهای آی سی یو و همچنین واردات دارو با مشکل روبهرو است و همچنین دبیر کل جمعیت هلالاحمر ایران نیز از «کمبود ۴۰۰ قلم دارو» به دلیل تحریمها در ایران خبر داده بود.
⭕️ نکته جالب توجه آن است که رادیو فردا که به عنوان رسانه دولتی آمریکا که مستقیما زیر نظر کنگره آمریکا قرار دارد اینقدر دلسوز مردم ایران میشود. رسانهای که حتی یک بار مطلبی راجع به تحریم دارویی ایران منتشر نکرده حالا مدتی است روزانه چند خبر با محوریت سفارش یاد عدم سفارش، خرید یا عدم خرید، ساخت یا عدم ساخت و تزریق و یا عدم تزریق این واکسن در کشورمان منتشر میکند.
💢 همانطور که برخی معتقدند ویروس کرونا ساخته دست بشر بوده و از آن به عنوان ابزار جنگ بیولوژیکی در جهان استفاده شده است، این امکان هم وجود دارد که واکسن این ویروس نیز در همین راستا برای برخی کشورها مورد استفاده قرار گیرد. البته این موضوع جدیدی هم نیست.
حال که درجهانی که بسیاری به بیماریها و واکسنها به چشم سلاح نگاه میکنند، بهتر آن است که سلاح واکسن تولید داخل باشد و دولت در این زمینه حمایت ویژه از دانشمندان کشورمان داشته باشد./ایران آنلاین
با ما همراه باشید
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از روشنا
◀️داییهای سیاست، دایههای اجتماع!
گزینههای 1400 و مسأله تربیت نیروی سیاسی
⭕️تلخترین و دردناکترین حضور تیم ملّی فوتبال ایران در ادوار جام جهانی به سال 2006 بازمیگردد. ایران در پنج دوره حضورش نتوانسته از مرحله گروهی صعود کند اما در سال 2006 و در رقابت با پرتغال، مکزیک و آنگولا، غیر از ناکامی در بازیها، به گونهای عمل کرد که عملاً به حریف تمرینی همگروهیهایش تبدیل شد تا بعدها برخی منتقدان از حضور ایران در آن دوره به «سرگرمی» و «تفریح» تعبیر کنند. صحنههای اسفبار اختلاف بین بازیکنان و عدم تبعیت از سرمربی و کادر فنی و به ویژه اختلاف میان بزرگترهای تیم به ویژه علی دایی با کوچکترهای تیم به ویژه علی کریمی، سوژه عکاسان و رسانهها شد. جوانترها معتقد بودند دوره علی دایی با همه سابقه و مهارت و کارآمدیاش گذشته و او عملاً در میدان کاری نمیکند و چه بسا به دلیل نوع بازیاش و حضور در خط حمله، بیشتر به یک مدافع حریف شباهت دارد. بزرگترها مثل دایی اغلب به چنین انتقاداتی گوش نمیدادند و در نهایت، توصیه میکردند حرمت و احترام سن و جایگاه و خدمتی که او به تیم کرده، باید پاسداری شود.
⭕️صحنه سیاسی امروز ایران، چندان به وضعیت تیم ملی فوتبال در سال 2006 بیشباهت نیست. تا انتخابات ریاست جمهوری 1400، تنها 162 روز باقی مانده و اندک اندک فضای سیاسی کشور به سمت ارزیابی و احتمالسنجی گزینههای ریاست قوه مجریه و وزنکشی برنامهها و طراحی راهبردها و شعارها حرکت میکند. در میان فهرست طولانی و بعضاً عجیب غریب کاندیداها، همچنان «علی دایی»هایی وجود دارند که به رغم شکست در انتخاباتهای پیشین یا مناصب اجرایی قبلی که در اختیار داشتهاند، اصرار دارند که همچنان منجیاند و آنانند که قادر خواهند بود ایران را از وضعیت تألمبار امروز نجات دهند. «علی دایی»ها همچنان مانع «فرهاد مجیدی»ها، «ادموند بزیک»ها، «علی سامره»ها هستند و قصد بازنشستگی هم ندارند. آنان خیالشان راحت است که باز هم تأیید میشوند و باز هم به جام جهانی صعود میکنند.
⭕️پرسش اساسی این است که چرا نهاد و واحد و هسته نیروسازی سیاسی در ایران از کار افتاده؟ چرا شکلگیری دولت جوان حزباللهی، بسیار دور و حتی یأسآلود است؟ فرض کنیم همین فردا، شورای نگهبان در تعریف رجل سیاسی به تفسیری دست یافت که امکان حضور گزینههای جدید و جوان در انتخابات ریاست جمهوری فراهم باشد. آیا آنقدر گزینه و چهره قابل قبول که سابقه اجرایی قابل اتکاء داشته باشند، در اختیار داریم؟ آیا در نبود حزب، عرصهای بوده است که فعالان سیاستدوست به سیاستمداران کاردان تبدیل شده باشند؟ واقعیت این است که در نبود حزب، ساختارهایی مانند نیروهای نظامی و امنیتی، رسانهها و حتی مأموریتها هستند که نیروی سیاسی میسازند و سیاستمدار میسازند و البته باید گفت در همان محیطهای گلخانهایِ جایگزین احزاب نیز علی داییها مانع میدانداری جوانانی میشوند که پتانسیل مدیریت دارند و صد البته با نوباوگانی که به اسم جوانگرایی قصد دارند بر گرده مردم سوار شوند؛ تفاوتها و تمایزهای اساسی دارند.
⭕️چگونه میتوان جوانگرایی را در ساختار مدیریتی کشور نهادینه کرد و البته کار را به کودکان نیز نسپرد؟ جز از طریق حزب میتوان نردبان و فرایند و پلکان تربیت سیاسی تعریف کرد؟ آیا واقعاً باید دست به دامان حضرت عزرائیل شد تا شهروندان جامعه از دست مدیران پیر و فرتوت که به اسم برخورداری از تجربه، بر مدیریتهای کشور چنبره زدهاند؛ نجات یابند؟ آیا این همه اشاره و البته سیره رهبر انقلاب در سپردن مسائل و مسؤولیتها به جوانان برای دایههای مهربانتر از مادر کافی نیست تا آنان بدانند نجات کشور اتفاقاً در گروی کنار رفتن خود آنان است؟ جوانگرایی با قانون و قاعده و دستور ممکن نمیشود. نیروهای جوان سیاسی باید اثبات کنند وقت اعتماد به آنان فرا رسیده و چه بسا ممکن است دیر هم شده باشد. هیکل خسته جمهوری اسلامی به خون تازه نیاز دارد و این خون تازه جز از طریق حضور جوانان کاردان و متقی در مسؤولیتها تأمین نمیشود. پیش از آنکه علی کریمیها به ساک ورزشی لگد بزنند، علی داییها باید تعویض بشوند. برای خود داییها بهتر است. برای خود تیم بهتر است. شاید این انتخابات، آخرین فرصت برای صعود ایران باشد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از ر
مکتب سردار.mp3
10.86M
⚫️#سخنرانی
♻️سخنران:سیدمحمدباقرموسوی کراماتی
🔰موضوع:مکتب #سردار_دلها
📆صبح جمعه١۲دی ماه٩٩
١٧جمادی الأولی١۴۴٢
🕌مکان:مهدیه مرحوم سیدمحمدرفیع و فرزندان شهیدش
┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
🚩 کانال مهدیه بردستان 👇
🌴🌴مجالس ناب 👇😭
╭┅─────────┅╮
▶️ @mahdeiieh ◀️
╰┅─────────┅
#حاج_قاسم
#فاطمیه
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
⭕️ واکسن داخلی، عملیات روانی دشمن را ناکام گذاشت.
♨️ از زمان همه گیری ویروس کرونا در دنیا، بسیاری از شرکتهایی که کارشان تولید دارو و واکسن بیماریها بود روند تحقیقات خود را بر روی این ویروس ناشناخته آغاز کردند و تلاش کردند راهی بیابند تا بتوانند با این ویروس مقابله کنند.
🔻تولید چند واکسن در نقاط مختلف جهان باعث شد امید دوبارهای در دل مردم جهان زنده شود و روزی را تصور کنند که دیگر ویروس کرونا وجود نداشته باشد و یا اگر وجود داشت به این شکل نتواند زندگیشان را تحت تاثیر قرار دهد.
🔴 پس از کشف واکسن توسط شرکتهای مختلف برای آن که کشورها جزو اولین خریداران این واکسنها باشند تلاش کردند گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
💢 چند روز پیش اخباری در فضای مجازی دست به دست شد که نشان میداد دولت قصد خرید واکسن کرونا از شرکتهای خارجی که هماکنون به واکسن دست یافتهاند ندارد و همین موضوع باعث شد تا بسیاری به آن واکنش نشان دهند.
🔻البته باید گفت این واکنشها خیلی هم عادی نبود. از سلبریتیهایی که مدتی بود در اتفاقات مختلف صدایی از آنها شنیده نمیشد گرفته تا رسانههای ضد ایرانی تلاش کردند یک پروژه را با دو محور اصلی دنبال کنند. اول آن که چنین وانمود کنند مسئولان در دولت و وزارت بهداشت قصد ندارند واکسن کرونا را خریداری کنند و دوم آن که ساخت واکسن داخلی را مورد هجمه قرار دهند.
🔴 هشتگ (واکسن بخرید) در فضای مجازی به وجود آمد. اما پالایشهایی که روی پستها و توییتها منتشر شده صورت گرفته، نشان میدهد حدود 68 درصد از کاربرانی که از این هشتگ استفاده کردهاند خارج از کشور بودهاند. این یعنی برخی دایه مهربانتر از مادر هستند. یک نکته مهم و قابل توجه آن بود که این افراد تلاش کردند یک دوقطبی ایجاده کرده و خرید واکسن را در مقابل ساخت آن قرار دهند و سپس چنین القا کنند که ساخت واکسن وطنی برای کرونا کاری اشتباه است.
💢 این در حالی است که به خودی خود هم فشارهای بسیاری روی مجموعههایی که روی واکسن کرونا کار میکنند وجود دارد. فشار تحریم هم که بار مضاعفی است بر دوش دانشمندان کشور، حال در این شرایط سخت که واکسن ایرانی وارد فاز انسانی خود شده عدهای میگویند لزومی برای ساخت واکسن وجود ندارد. اینها همان کسانی هستند که راجع به موشک، هستهای و قدرت نظامی و ... نظر مشابهی دارند.
🔴 در این میان رسانههای معاندی چون رادیو فردا هم آتش بیار معرکه شده و با ذوق زدگی خاصی صحبتهای یک پزشک را که از اراده ایران برای ساخت واکسن انتقاد کرده بود، بازنشر میکند: «قرار نیست همه کشورها واکسنسازی داشته باشند، کشور پیشرفتهای مانند فرانسه هم قدرت ساخت واکسن را ندارد، اما واکسن را از شرکت فایزر رزرو میکند.»
🔻نخریدن واکسن خارجی واقعیت ندارد و این موضوع که ایران سهمی از سبد کوواکس را به خود اختصاص میدهد بارها و بارها از سوی وزیر بهداشت اعلام شده است، اما نکته آنجاست که ایران به دلیل تحریمهایی که بر او تحمیل شده است به راحتی نمیتواند واکسن را خریداری کند. آنگونه که رییس بانک مرکزی در خبر حل مشکل خرید واکسن گفته بود، مشکل از تحریمهای آمریکا بوده است:
💢 مدتی قبل معاون وزارت بهداشت در ارتباط با تحریمها و تهیه اقلام پزشکی گفته بود که ایران در تبادل مالی برای خرید دستگاههای پزشکی ازجمله ونتیلاتور و تختهای آی سی یو و همچنین واردات دارو با مشکل روبهرو است و همچنین دبیر کل جمعیت هلالاحمر ایران نیز از «کمبود ۴۰۰ قلم دارو» به دلیل تحریمها در ایران خبر داده بود.
⭕️ نکته جالب توجه آن است که رادیو فردا که به عنوان رسانه دولتی آمریکا که مستقیما زیر نظر کنگره آمریکا قرار دارد اینقدر دلسوز مردم ایران میشود. رسانهای که حتی یک بار مطلبی راجع به تحریم دارویی ایران منتشر نکرده حالا مدتی است روزانه چند خبر با محوریت سفارش یاد عدم سفارش، خرید یا عدم خرید، ساخت یا عدم ساخت و تزریق و یا عدم تزریق این واکسن در کشورمان منتشر میکند.
💢 همانطور که برخی معتقدند ویروس کرونا ساخته دست بشر بوده و از آن به عنوان ابزار جنگ بیولوژیکی در جهان استفاده شده است، این امکان هم وجود دارد که واکسن این ویروس نیز در همین راستا برای برخی کشورها مورد استفاده قرار گیرد. البته این موضوع جدیدی هم نیست.
حال که درجهانی که بسیاری به بیماریها و واکسنها به چشم سلاح نگاه میکنند، بهتر آن است که سلاح واکسن تولید داخل باشد و دولت در این زمینه حمایت ویژه از دانشمندان کشورمان داشته باشد./ایران آنلاین
با ما همراه باشید
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
◀️داییهای سیاست، دایههای اجتماع!
گزینههای 1400 و مسأله تربیت نیروی سیاسی
⭕️تلخترین و دردناکترین حضور تیم ملّی فوتبال ایران در ادوار جام جهانی به سال 2006 بازمیگردد. ایران در پنج دوره حضورش نتوانسته از مرحله گروهی صعود کند اما در سال 2006 و در رقابت با پرتغال، مکزیک و آنگولا، غیر از ناکامی در بازیها، به گونهای عمل کرد که عملاً به حریف تمرینی همگروهیهایش تبدیل شد تا بعدها برخی منتقدان از حضور ایران در آن دوره به «سرگرمی» و «تفریح» تعبیر کنند. صحنههای اسفبار اختلاف بین بازیکنان و عدم تبعیت از سرمربی و کادر فنی و به ویژه اختلاف میان بزرگترهای تیم به ویژه علی دایی با کوچکترهای تیم به ویژه علی کریمی، سوژه عکاسان و رسانهها شد. جوانترها معتقد بودند دوره علی دایی با همه سابقه و مهارت و کارآمدیاش گذشته و او عملاً در میدان کاری نمیکند و چه بسا به دلیل نوع بازیاش و حضور در خط حمله، بیشتر به یک مدافع حریف شباهت دارد. بزرگترها مثل دایی اغلب به چنین انتقاداتی گوش نمیدادند و در نهایت، توصیه میکردند حرمت و احترام سن و جایگاه و خدمتی که او به تیم کرده، باید پاسداری شود.
⭕️صحنه سیاسی امروز ایران، چندان به وضعیت تیم ملی فوتبال در سال 2006 بیشباهت نیست. تا انتخابات ریاست جمهوری 1400، تنها 162 روز باقی مانده و اندک اندک فضای سیاسی کشور به سمت ارزیابی و احتمالسنجی گزینههای ریاست قوه مجریه و وزنکشی برنامهها و طراحی راهبردها و شعارها حرکت میکند. در میان فهرست طولانی و بعضاً عجیب غریب کاندیداها، همچنان «علی دایی»هایی وجود دارند که به رغم شکست در انتخاباتهای پیشین یا مناصب اجرایی قبلی که در اختیار داشتهاند، اصرار دارند که همچنان منجیاند و آنانند که قادر خواهند بود ایران را از وضعیت تألمبار امروز نجات دهند. «علی دایی»ها همچنان مانع «فرهاد مجیدی»ها، «ادموند بزیک»ها، «علی سامره»ها هستند و قصد بازنشستگی هم ندارند. آنان خیالشان راحت است که باز هم تأیید میشوند و باز هم به جام جهانی صعود میکنند.
⭕️پرسش اساسی این است که چرا نهاد و واحد و هسته نیروسازی سیاسی در ایران از کار افتاده؟ چرا شکلگیری دولت جوان حزباللهی، بسیار دور و حتی یأسآلود است؟ فرض کنیم همین فردا، شورای نگهبان در تعریف رجل سیاسی به تفسیری دست یافت که امکان حضور گزینههای جدید و جوان در انتخابات ریاست جمهوری فراهم باشد. آیا آنقدر گزینه و چهره قابل قبول که سابقه اجرایی قابل اتکاء داشته باشند، در اختیار داریم؟ آیا در نبود حزب، عرصهای بوده است که فعالان سیاستدوست به سیاستمداران کاردان تبدیل شده باشند؟ واقعیت این است که در نبود حزب، ساختارهایی مانند نیروهای نظامی و امنیتی، رسانهها و حتی مأموریتها هستند که نیروی سیاسی میسازند و سیاستمدار میسازند و البته باید گفت در همان محیطهای گلخانهایِ جایگزین احزاب نیز علی داییها مانع میدانداری جوانانی میشوند که پتانسیل مدیریت دارند و صد البته با نوباوگانی که به اسم جوانگرایی قصد دارند بر گرده مردم سوار شوند؛ تفاوتها و تمایزهای اساسی دارند.
⭕️چگونه میتوان جوانگرایی را در ساختار مدیریتی کشور نهادینه کرد و البته کار را به کودکان نیز نسپرد؟ جز از طریق حزب میتوان نردبان و فرایند و پلکان تربیت سیاسی تعریف کرد؟ آیا واقعاً باید دست به دامان حضرت عزرائیل شد تا شهروندان جامعه از دست مدیران پیر و فرتوت که به اسم برخورداری از تجربه، بر مدیریتهای کشور چنبره زدهاند؛ نجات یابند؟ آیا این همه اشاره و البته سیره رهبر انقلاب در سپردن مسائل و مسؤولیتها به جوانان برای دایههای مهربانتر از مادر کافی نیست تا آنان بدانند نجات کشور اتفاقاً در گروی کنار رفتن خود آنان است؟ جوانگرایی با قانون و قاعده و دستور ممکن نمیشود. نیروهای جوان سیاسی باید اثبات کنند وقت اعتماد به آنان فرا رسیده و چه بسا ممکن است دیر هم شده باشد. هیکل خسته جمهوری اسلامی به خون تازه نیاز دارد و این خون تازه جز از طریق حضور جوانان کاردان و متقی در مسؤولیتها تأمین نمیشود. پیش از آنکه علی کریمیها به ساک ورزشی لگد بزنند، علی داییها باید تعویض بشوند. برای خود داییها بهتر است. برای خود تیم بهتر است. شاید این انتخابات، آخرین فرصت برای صعود ایران باشد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خبر دومین مبتلای کرونای انگلیسی واقعیت دارد؟
رئیسی معاون وزیر بهداشت:
🔹همسر فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در تهران، کرونا مثبت است.
🔹نتیجه آزمایش سکانس ژنی این خانم فردا مشخص میشود.
#کرونا
@TasnimNews
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️نشست بصیرتی
با تحلیل هادی سیاسی آقای رضایی
سئوال:
نقش عوامل خارجی موثر در فتنه ی
سال ۸۸ چگونه بود ؟
رزمایش ثامن ۶ مورخه ۱۷دیماه ۹۹
استان بوشهر
هدایت شده از ارزانسرای کفش و صندل کیانی 👠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) :
🤲 زیاد استغفار کنید ، در خانهها و مجالستان، سر سفرهها و در بازارهایتان، و در مسیر رفتوآمدهایتان و هر جا که بودید(استغفار کنید)، چرا که شما نمىدانید آمرزش خداوند چه زمانى نازل مىشود
📚 مستدرک الوسائل،ج 5،ص 319
#استغفر_الله_ربی_و_اتوب_الیه
@behjat135
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
تأیید مازوتسوزی یک نیروگاه در حاشیه تهران
🔹معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست: نیروگاه پاکدشت دماوند که اطراف شهر تهران است، مازوت میسوزاند و آلودگی آن به سمتِ شهر تهران نمیآید، چون باد غالب به سمت تهران نیست.
tn.ai/2427304
@TasnimNews
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
کدام چهرهها شانس بیشتری برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ دارند؟
🔸گزیدهای از گفتگوی تسنیم با پرویز امینی جامعهشناس سیاسی و استاد دانشگاه:
🔹سه نزاع ۱-عدالت-نابرابری، ۲- کارآمدی در برابر ناکارآمدی و شعارگرایی و ۳- حل مسائل از طریق داخل در برابر خارج، نزاعهای اصلی انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود.
🔹نزاع آزادی-محدودیت نزاع اصلی انتخابات ۱۴۰۰ نیست اما میتواند به عنوان یک نزاع مکمل به کمک یک کاندیدا بیاید یا علیه او باشد.
🔹«سیدابراهیم رئیسی» در گفتمان عدالت-نابرابری، افرادی مانند «قالیباف» و «لاریجانی» در گفتمان توسعه برونزا و درونزا و افرادی مانند آقایان «جلیلی» و «ظریف» در نزاع داخل و خارج موضوعیت دارند.
🔹بهترین سناریو برای اصولگرایان شکلگیری نزاع حول گفتمان عدالت-نابرابری و بدترین سناریو برای اصولگرایان شکلگیری نزاع داخل در برابر خارج(نزاع حول سیاستخارجی) است.
🔹هر کاندیدایی که از جریان اصولگرا به میدان بیاید و این نزاع را شکل دهد یا این نزاع را تشدید کند و آن را مرکز انتخابات قرار دهد، یک کار ضد سیاستورزانه انجام داده است.
🔹بحث توسعه و کارایی و کارآمدی هم یک موضوع بینابینی برای دو جناح مطرح است؛ برای جناح مقابل اصولگرایان نیز بدترین نزاع، نزاع عدالت و نابرابری و بهترین نزاع، نزاع داخل و خارج است.
🔹آرای ایدئولوژیک و سیاسی، آرای گفتمانی و آرای برآمده از قدرت سیاستورزی، ۳ سبد اصلی رای برای کاندیداها در انتخابات است.
🔹افرادی میتوانند در انتخابات ۱۴۰۰ موثر باشند که یکی از نزاعها را فعال کنند، یکی از گفتمانها را نمایندگی کنند و یا یکی از ۳ شکاف اصلی اجتماعی را فعال کنند.
🔹چهرههایی که تاکنون اعلام نامزدی کردهاند، کاندیداهای متوسطی هستند.
🔹نامزدهایی مانند آقایان «ضرغامی» و «دهقان» مزیت گفتمانی ندارند و بیشتر میتوانند نقش کاتالیزور را به نفع دیگری در انتخابات داشته باشند. یعنی موثرند ولی نه برای خود.
🔹«لاریجانی» پایگاه ایدئولوژیک مستقلی ندارد، لذا مجبور است مثل روحانی از پایگاه عاریتی استفاده کند؛ اما با توجه به تجربه روحانی، این کار برای او سخت است.
🔹به میدان آوردن زوج لاریجانی-ظریف،حدود توانایی اصلاحطلبان برای انتخابات است؛ بقیه کاندیداهایی که از آنها نام میبرند یا معرفی میکنند، واجد آن ویژگیها یا شرایط اجتماعی یا ذهنیت اجتماعی برای عمل سیاسی نیستند.
🔹یکی از محدودیتهای مهم «لاریجانی» برای انتخابات ۱۴۰۰، انگیزه منفی «احمدینژاد» برای مقابله پادگفتمانی با اوست که میتواند موثر باشد.
🔹«محسن رضایی» پایگاه ایدئولوژیک ندارد و هیچ گفتمان خاصی را هم نمایندگی نمیکند؛ افرادی مانند سعید محمد و تیپهایی مانند او غیر از خلأ پایگاه ایدئولوژیک، در حوزه سیاستورزی هم چالشهای بسیار جدی دارند.
مشروح گفتگو را در اینجا http://tn.ai/2427621 بخوانید
@TasnimNews
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
سرنگونی پهپاد متجاوز عربستان در یمن
🔹سامانه دفاعی یمن، پهپاد جاسوسی نیروی هوایی عربستان را در آسمان منطقه المهاشمه در استان الجوف سرنگون کرد.
tn.ai/2427642
@TasnimNews
هدایت شده از مکتب حاج قاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹اصل ولی فقیه است ....
🎐 #مرد_میدان
🔰 نشر دهید و همراه ما باشید
📌 @maktabehajghassem | مکتب حاج قاسم
هدایت شده از خبرگزاری فارس
اروپا: ایران غنیسازی ۲۰ درصدی را فورا متوقف کند
🔹بیانیه انگلیس، فرانسه و آلمان: غنیسازی ۲۰ درصدی برجام را نقض کرده و توافق را تهیتر از قبل میکند و خطر تخریب فرصتهای مهم دیپلماسی با دولت آتی آمریکا را در پی دارد.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز آقای روحانی خاطرهای رو از شهید بهشتی نقل کردند که ایشون به آقای هاشمی گفتند نوبت به مظلومیت شما هم میرسه
اساسا همچین چیزی دروغ محضه؛ اینو ما نمیگیم، کارگردان فیلم تبلیغاتی آقای هاشمی میگه؛ ایشون میگن خاطره هاشمی از بهشتی زاییده ذهن من است
@Bisimchimedia
هدایت شده از معیار
🌠🍁
🍁
💠 بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالروز سقوط هواپیمای اوکراینی
🔸🌹🔹
🔹سپاه پاسداران در بیانیه ای با گرامیداشت ۱۸ دیماه سالروز شهادت جمعی از هموطنان عزیز در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، از صبر، نجابت و شکیبایی خانوادههای معظم آنان قدردانی و تاکید کرد: ملت ما با درک و تحمل سختیهای ناشی از دشمنیها و توطئههای نظام سلطه و استکبار، مصممتر از گذشته در پی کنار زدن دشمنان از مسیر پرافتخار و آینده درخشان فراروی بوده و انتقام سخت از آنان نیز دستور کار خواهد بود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#معیار
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
✅ معیشت مردم، قربانی دعوای مستمر دولتیها
🔹شرایط اقتصادی کشور و معیشت مردم علاوه بر تحریم از سوءمدیریت و ناکارآمدی مدیرانی رنج میبرد که به جای تدبیر، مسیر فرافکنی را اختیار کردهاند.
🔹دیروز مردم شاهد دعوای رسانهای وزیر صمت با وزارت اقتصاد بود و رزمحسینی، دژپسند را مسئول پاسخگویی به مردم درباره گرانیها دانست.
🔹دو مقام بورسی هم به این اظهارات واکنش نشان داده و اظهارات وزیر صمت را توهین به شعور مردم دانستند و...
🔹این جدلهای رسانهای در حالیست که وزرا همگی عضو یک کابینهاند و باید موضوعاتشان را در دولت حل کنند نه در رسانهها.
🔹مسلما از دلایل اصلی نابسامانیهای موجود، عدم هماهنگی دستگاههای دولتی و عدم نظارت درست بر تولید، توزیع و قیمتگذاریها است.
🔹گرانی مرغ و بحث توزیع نهادههای دامی هم که اخیرا به دعوای گمرک و وزرای صمت و جهاد منجر شد از همین موارد است که معیشت مردم را قربانی کرده است.
🔹برداشت مردم از این دعواها چیزی جز فرافکنی برای فرار از مسئولیت نیست، زیرا افکارعمومی دولت را یک کل واحد میبیند.
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
هدایت شده از کانال بصیرت بوشهر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سردار حاجیزاده: هنگام حمله به عینالاسد، اقدامات ما براساس یک درگیری فراگیر بود. ما بدترین حالت را در نظر گرفتیم و حدود ۴۰۰ موشک روی سکو آماده شلیک به سوی پایگاههای آمریکایی بود.
هدایت شده از روشنا
📌گزارش یک مناظره
🔸دکتر عبدالکریم سروش . شنبه سیزده دی ماه 99
می خواستم با آقای مصباح مناظره کنم، اما وزارت اطلاعات به من امر کرد که مبادا لب بنجنبانی. حق نداری دعوت را بپذيری. اصلاً جواب نمیتوانی بدهی که میآيم يا نمیآيم. و طرفداران مصباح بر طبل مناظره می کوبيدند و بعد هم ادعای پيروزی میکردند که هيچ کس نمیتواند به مناظره با علامه دهر استاد اعظم آية الله مصباح برود.
🔹رضا بهشتی معز.صفحه شخصی فیسبوک |
آن خاطره اوایل دهه هفتاد (که شرحش بماند) مربوط به دعوت آقایان علی لاریجانی و احمد مسجدجامعی از من برای اداره میزگردی تلویزیونی میان آقایان مصباح و سروش بود که در رایزنی با جمع بزرگتری صورت گرفته بود. میزگردی که به گمان برخی میتوانست تکلیف مباحث دکتر سروش را برای همیشه روشن کند. این مناظره به تعبیر آنها "کار مجریان صداوسیما نبود و باید به یک دانشگاهی آشنا به مباحث و قاطع در اداره جلسه" سپرده میشد تا در بهترین شبکه، ساعت و برنامه بیشترین بازتاب را داشته باشد. آقای مصباح اعلام آمادگی کرد و من مامور دعوت از دکتر سروش شدم. به انجمن حکمت رفتم و شرح ماجرا کردم، قدری تامل کرد و هوشمندانه گفت صلاح نیست. دکترسروش گفت (نقل به مضمون): فلانی ! موقعیت ما یکی نیست و من از اختیارات و امکانات مشابه او در مناظره برخوردار نیستم و کافیست او میان یکی از حرفهای من و مثلا کسروی مشابهت برقرار کند و ... کار تمام است !
🔸سید حسن حسینی ، روزنامه شرق 4 شهریور 1385 |
خوانندگان فرهیخته و دانش دوست احتمالا سال ۱۳۷۹ را به یاد می آورند. در آن سال از جناب سروش درخواست کردیم در مصاحبه ای رادیویی با حضور آقای مصباح شرکت کند. ایشان شروط سختی را تعیین کردند که همه را پذیرفتیم. در نهایت جناب ایشان، نبود مکتوبات و آثار منتشر شده قابل استناد آقای مصباح را دلیل رد این مناظره مطرح کردند. به فاصله کوتاهی از ایشان تقاضا کردیم که این مناظره به صورت تلفنی با جناب دکتر سید حسین نصر برگزار شود. طبیعی بود که جناب سروش، دیگرنه می توانست خطبه جمعه و امکانات سیاسی و نبود انتشارات را مطرح کند و نه..
🔹احمد پورنجاتی قائم مقام وقت صدا و سیما . 16 آبان 1384 |
سال گذشته برای فعال کردن بحث و گفت وگوها در زمینه فکری توسط یکی از نزدیکان آقای سروش که مسئولیتی هم در صدا و سیما دارد، ایشان را دعوت به مناظره کردم و ایشان گفتند که آمادگی ندارند، پس از مصاحبه ای که من چندی قبل داشتم، مجددا از طریق کسی به ایشان پیغام دادم و جواب ایشان همانی بود که در مصاحبه گفتم. اما بعد از این مصاحبه، ایشان سوال کرده بود که فلانی کی از من دعوت کرده است... حوادث بعدی نشان داد که ایشان اهل مناظره نیستند، بلکه بیشتر اهل دعوی مناظره هستند.
🔻دکتر عبدالکریم سروش .دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران 1379 |
من حاضرم با آقای جوادی آملی مناظره کنم چون ایشان کتابی علیه کتاب بنده نوشته است.ولی آقای مصباح که طی این ده سال آماده مناظره با من بوده اند، چه نوشته ای دارند. مناظره که هوایی نمی شود.
🔺آیت الله مصباح یزدی. دومین همایش جامعه اسلامی دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان 11 آذر 1379 |
بیش از ده سال است که برای مناظره با سروش اعلام آمادگی کرده ام، اما تا کنون جواب مثبت دریافت نکردم.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
آیتالله مصباح یزدی و تحول نهاد سنتی دانش در مواجهه با امر مدرن
🔹محسن راحمی: آیتالله مصباح یزدی نه تنها در مبارزات سیاسی نقشی جدی داشت «که شرح آن از ظرفیت این نوشته خارج است» بلکه در صف اول تغییر رویکرد و تحول نهاد دانش در مواجهه با امر مدرن قرار داشت.
🔹مصطفی ملکیان، روشنفکر دینی معاصر در این خصوص میگوید: «آقای مصباح تا جایی که من اطلاع داشتم یگانه روحانیای بود که در آن زمان در دهه ۵۰ که به ضرورت یادگیری علوم و معارف غربی توجه داشت و تاکید داشت طلاب باید علوم و معارف غربی را یاد بگیرند.»
🔸مرحوم مصباح با این رویکرد تحولخواهانه، از برنامهریزان اصلی مدرسه حقانی و همکار شهید بهشتی در اداره مدرسه بود؛ مدرسهای که در آن علاوه بر علوم و معارف اسلامی مصطلح، علوم جدید از جمله روانشناسی، اقتصاد، جامعهشناسی و ... تدریس میشد و طلاب علاوه بر زبان عربی موظف به آموختن زبان انگلیسی هم بودند.
📝 متن کامل را اینجا https://tn.ai/2427692 بخوانید
@TasnimNews