🏴 چرا مشکی میپوشیم؟
▪️ با فرارسیدن ماه محرم، شبههافکنان پیرامون موضوعات مختلف دست به کار شده و میکوشند تا هرچقدر که بتوانند از عظمت، شکوه و پیوند روزافزون مسلمانان نسبت به واقعهی عاشورا بکاهند. البته میدانند تا عاشورا زنده است، نقشههایشان حتی سراب هم نیست.
اما پاسخهایی متفاوت و متنوع به این سوال که: چرا در عزای آل الله(ع) مشکی میپوشیم؟
🏴 پوشیدن لباس خاص در عزاداری به دوران باستان بازمیگردد. در مصر، یونان و رُم باستان مردم هنگام عزاداری لباسهایی میپوشیدند که از رنگ و شکل با سایر لباسهایشان تفاوت داشته است
🏴 مطابق برخی اسناد موجود، استفاده از لباس سیاه در ایران به دوره قبل از اسلام بازمیگردد. در دوران هخامنشی و ساسانیان هم از رنگ سیاه در لباس عزا استفاده میکردند
🏴 یکی از مراسم کهن ایرانی به نام سوگ سیاوش یا سیاوشان از زمانهای بسیار قدیم برگزار میشده است که در آن زنان و مردان لباس سیاه به تن میکردند
🏴 در ادبیات کهن نیز به سیاهپوشی در ایام عزا تصریح شده است. جهت اختصار، تنها بیتی از فردوسی آورده میشود:
به یک سال در سیستان سوگ بود
همه جامههاشان «سیاه» و کبود
🏴 میشل پاستورو (نویسنده فرانسوی) در کتاب «مشکی، تاریخ یک رنگ» نشان داده است که رنگ سیاه از سال ۱۵۰۰ تبدیل به رنگی شد که بسیار پرطرفدار بوده است.
علاوه بر دوران باستان و قرون وُسطی، با شروع دوران مدرن بود که این رنگ به عنوان رنگی برای پوشش در مراسم عزاداری انتخاب شد.
رنگ سیاه خالی از نور و نماد ظلمت و شب است و انتخاب درستی برای پوشیدن در مراسم عزای یک عزیز به شمار آمد
🏴 در بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه در اروپا، رنگ مشکی رنگ اصلی لباس عزاداران است و بعضاً حتی جواهرات خاص ایام عزا نیز استفاده میشود که عموما از شبق سیاه ساخته شدهاند
🏴 با توجه به فراگیری رنگ سیاه در ایام عزاداری، همینک به عنوان رایجترین رنگ در جهان شناخته میشود. پوشیدن لباس سیاه در بسیاری از فرهنگها علامت سوگواری و عزا است و به عنوان یک رسم عرفی و اجتماعی پذیرفته شده است
🏴 رنگ سیاه معنای حُزن و اندوه میدهد. سیاه رنگ ابهت است و در برخی از موارد در تاریخ ایران، از جمله نهضت سربداران یا سیاه جامگان از رنگ سیاه برای جنبههای قدرتافزایی و ایجاد ثبات و شخصیت استفاده میکردند
🏴 شیعیان هم در ایام عزای اهل بیت(علیهم السلام) با سیاهپوشی اعلام میدارند که در منطق ما، بی حسین(علیه السلام) و آبا و اولادش، جامعه تاریک و جهان بیفروغ و سیاه است
🏴 امام حسن مجتبی(علیه السلام) در سوگ امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) جامه سیاه بر تن کرد و میان مردم آمد و برایشان خطبه خواند.
(شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید)
🏴 امام محمدباقر(علیه السلام) فرمود: زنان بنیهاشم در سوگ اباعبدالله الحسین(علیه السلام) جامه سیاه بر تن کردند... پدرم (امام سجاد(علیه السلام)) به علت اشتغال آنان به مراسم عزاداری، برایشان غذا درست میکرد.
(بحارالانوار، جلد ۹)
🏴 حرف آخر:
پوشیدن پیراهن مشکی برای عزای اهل بیت به ویژه امام حسین(علیه السلام) امروز به یک فرهنگ تبدیل شده و در واقع یک پرچم است؛ پرچمی که دشمن پیامش را به خوبی درک کرده که تا سیاهپوشان محرم و صفر هستند، شعار «هیهات منا الذله» زنده و جاری است.
اگر باور ندارید، بر میزان و حجم تخریب و توهین دشمن نسبت به سیاهپوشی محبان اهل بیت، دقت دوبارهای داشته باشید! لبیک یا حسین
🆔 @basiratafzayi
⭕️چرا عزاداری امام حسین(ع) از روز اول محرم شروع میشود؟
1. امام رضا(ع) میفرماید: «از اول دهۀ محرم، حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده میشد و حالت عزادار به خود میگرفت و روز دهم، روز مصیبت و گریۀ او بود» (امالی صدوق/128)
2. عزاداران با ده شب عزاداری، در واقع خود را برای حضور در غم بزرگ عاشورا آماده میکنند. اگر عزاداری از روز عاشورا شروع میشد ذکر مصیبتها خیلی دردناکتر و غیرقابل تحملتر میشد.
3. یک دهه عزاداری قبل از عاشورا میتواند موجب کسب توجه و سوز دل در روز عاشورا باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(ع) کم شده، ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب کنند تا مبادا در روز مصیبت بزرگ عاشورا بیاحساس و بیتوجه باشند.
4. و شاید حکمت آن این باشد که در واقع این عزاداری دهۀ اول محرم یک نوع اعلام آمادگی برای نصرت است تا صرف سوگواری، و گویی عزاداران به قصد یاری اباعبدالله الحسین(ع) از همان ابتدای محرم به خیمۀ اباعبدالله الحسین(ع) میروند که مولایشان را غریب نگذارند. به همین دلیل عزاداری دهۀ عاشورا رنگ و بوی حماسی دارد و دستههای عزا با علائم دستههای رزمی در میادین دیده میشوند. در حالی که عزاداری از عصر عاشورا و شام غریبان به بعد تنها رنگ و بوی غم به خود میگیرد و حتی رسم شده است از ظهر عاشورا به بعد بیرقها را به علامت شهادت اباعبدالله الحسین(ع) میخوابانند و دیگر برافراشته نگه نمیدارند. (استاد #پناهیان)
لطفا رسانه باشید
@basiratafzayi
🔴پاسخ به #شبهه «اگر امام حسین(ع) علم غیب داشت چرا با رفتن به کربلا خودکشی کرد؟!»
⛔️متن شبهه⛔️
"چرا امام حسین (ع) وقتی میدونست میره در کربلا و به شهادت میرسه ، رفت و شهید شد !؟
مگر حفظ جان واجب نیست ؟
مگر خود کشی حرام نیست ؟ "
✅پاسخ شبهه✅
1. هیچ علمی مانع مرگ نیست! قضا و قدر خداوند هم اگر حتمی شود، عوض شدنی نیست؛ علم امامان به زمان و مکان شهادتشان فقط علم به یک واقعه حتمی است
yon.ir/emmn1
2. امامان وظیفه نداشتند در تمام موارد طبق علم لدنی عمل کنند و تکالیف دینی ائمه هم مثل سایر افراد بشر همواره طبق علومی بود که از راههای عادی حاصل می شد.
yon.ir/elmegheib
3. علم غیب امام دو گونه است، علم به موارد حتمی و موارد غیر حتمی، که تنها در موارد غیر حتمی امام تکلیف و اختیار دارد تا با تغییر زمینه ها برای حفظ جان خود بکوشد.
4. پس ائمه (ع) در امر شهادتشان یا اراده به استفاده از علم غیب نکرده اند، یا با عواملی مانند خباثت و تصمیم قطعی خلفا، موضوع حتمی بوده و تکلیفی برای امام باقی نمی مانده است.
yon.ir/elmemam
⭕️ پاسخ به #شبهات_محرم ⭕️
__
ﺑـﺼــ🔍ـﯿﺮت افزایی⇩⇩
➣ @basiratafzayi 🔚🔊
⛔️ سوال: چرا واقعه عاشورا اتفاق افتاد؟ امام حسین(ع) برای دین مردم قیام کرد یا برای حکومت؟! علت قیام #کربلا چه بود؟ چرا حضرت سیدالشهدا قیام کرد؟ و چرا واقعه قتل عام 72 تن از بهترین فرزندان و یاران رسول خدا(ص) رخ داد؟!
🔵 برخی ممکن است یکی از جوابهای زیر را به این سوال بدهند:
❌امام حسین(ع) بخاطر #دعوت کوفیان قیام کرد. (این نظر معتقدست معاذالله حضرت سیدالشهدا، ظرفیت پیروان خود را درست محاسبه نکرده بود.(اشتباه محاسباتی!!))
❌امام حسین(ع) صرفا برای به دست گرفتن قدرت و سلطنت و بدست گرفتن حکومت بر مسلمین علیه یزید شورید.
❌ امام حسین(ع) قیام کرد که به وصال خداوند برسد! و خداوند او را برای شهادت برگزیده بود و اختیاری نبود! (غیرارادی بودن قیام و تفسیر عاشقانه)
❌ امام حسین(ع) از قبل می دانست که شهید میشود و از سوی جدشان دستور مستقیم داشت که به سوی کربلا حرکت کند! (مثلا نوعی خودکشی سیاسی)
❌امام حسین(ع) برای بهشت رفتن شیعیان کشته شد. هر کاری خواستی در طول سال بکن، با گریه 10 روز محرم، پاک می شود. (رویکرد مسیحی)
✅ اما #پاسخ:👇
امام حسین(ع) به طور مشخص به دو علت زیر قیام کردند:
1⃣ امربعروف و نهی از منکر: مبارزه با #ظلم و ستم دستگاه حاکم (یزید) و اعتراض به رویکرد ضداسلامی حکومت یزید. بیعت نکردن با حکومت فاسد و غیرمشروع و نشان دادن انحراف در اسلام.
خطبه امام حسین(ع) در منا در همین مورد است تا به جامعه اعلام کند با حاکم مسلمین که علنا خلاف #اسلام عمل میکند، نباید سازش کرد.
حضرت سیدالشهدا(ع) در این مرحله موفق شد صدای اعتراض به ظلم و انحراف در سیره پیامبر(ص) را نه تنها به مردم آن زمان که به مردم همه زمانها اعلام کند. فریاد #تسلیم نشدن و #سکوت و #سازش با حکام جور را برای همیشه در جهان طنین انداز کرد تا همه بدانند برای جلوگیری از انحراف در اسلام و حکومت طاغوت تا پای جان باید ایستاد. و همرنگ ظالمان نشد. عدم بیعت امام زمینه رشد فکری و قیام های بعدی را نه تنها در بین مردم زمان که تا همیشه تاریخ، ایجاد کرد. دقیقا این ویژگی قیام امام حسین(ع) است که مسیحی و سنی و هر آزاده ای در جهان را مجذوب ایشان می کند.
2⃣ تشکیل #حکومت اجرا کننده اسلام (در صورت مهیا شدن شرایط) (نه رسیدن به قدرت و سلطنت و امارت!!)
امام در این مرحله موفق نشد... و از همین رو، شیعه، "منتظر" است تا با قیام آخرین امام، انتقام خون ایشان گرفته شود و حکومت اسلامی در سراسر جهان برپا شود.
🔴 اینکه چرا قیام ایشان به "تشکیل حکومت" که هدف دوم بود نرسید، علل و عوامل مختلفی دارد. از جمله:
1. خواب آلودگی و #انحراف تدریجی جامعه اسلامی از اسلام ناب عصر رسول الله(ص) به مرور زمان و فراموش شدن و غفلت جامعه اسلامی از آموزه های قرآنی. سرگرم شدن جامعه به امور دنیوی و فراموش کردن سلوک پیامبر. #دنیاگرایی و سست عهدی کوفیان، بعنوان مهمترین شهر اسلامی در آن زمان، معلول همین وضعیت بود. آنها به عبیدالله بن زیاد، شمشیر دادند و سکه گرفتند. (و دنیا را بر دین برگزیدند)
🔸حضرت اباعبدالله فرمود: باید خونمان را به صورت این خواب زده ها بپاشیم تا بیدار شوند.
2. #قساوت و بیرحمی حکومت اموی تا آنجا که برای خون عزیزترین فرزند رسول خدا هم ارزشی قائل نبودند و به هر شیوه ای مایل بودند ایشان را به قتل برسانند. علت خروج امام حسین با خانواده شان از مدینه و رفتن به مکه (حرم امن خدا) هم همین موضوع بود. چون به حاکم مدینه فرمان داده شده بود، یا از #امام_حسین (ع) بیعت بگیرد و یا او را به قتل برساند. اما وقتی جان امام در مکه هم در خطر بود، تصمیم به خروج از مکه و حرکت به سمت #کوفه گرفتند.
3. این نکته ناگفته نماند، امام حسین(ع) به شهادت خویش علم داشتند و #آگاهانه راه شهادت را برگزیدند. با این حال نه امام حسین(ع) نه امیرالمومنین(ع) و نه پیامبر(ص) و نه هیچکدام از اهلبیت در زندگی سیاسی خویش از دانش #غیبی استفاده نمیکردند و پیشگامی و اسوه بودن آنها مبتنی بر وضع موجود و ارزیابی ظاهری بوده است.
رسانه باشید 🌺
@basiratafzayi
🏴 چرا #شیعیان در دهه اول #محرم و قبل از عاشورا #عزاداری میکنند؟ 👆
پیجهای #اسلام_ستیز و #برانداز که نمیتوانند علنا بگویند چرا برای #امام_حسین عزاداری میکنید، شروع به #شبهه کرده اند، که چرا از ده شب قبلش عزاداری میکنید.. تا قدم به قدم به گمان خودشان، بتوانند شیعیان را نسبت به ایام محرم دلسرد و مردد کنند..
لطفا پوستر را منتشر کنید و #روشنگری فرمایید👆
@basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
🔹رائفی پور:
در انگلستان جلسه شیرخوارگان «ممنوع» است!!
به بهانه جلوگیری از اشاعه خشونت!!
ولی
ولی قمه زنی «آزاد» است!!
#شیرخوارگان_حسینی #قمه #قمه_زنی
@basiratafzayi
🔴 چه کسی حکم قتال با امام حسین علیه السلام را صادر کرد؟؟
پاسخ: حضرت #آیت_الله_العظمی شریح قاضی..
🔴چه کسی شبانه و از راه فرات و با سختی و مشقت خود را از کوفه به سپاه تشنگان کربلا رساند؟
پاسخ: حضرت #آیت_الله_العظمی حبیب بن مظاهر (رحمت الله علیه)
🔼مراقب باشیم. دشمنان اسلام و انقلاب و ولایت فقیه از صدر اسلام تاکنون از استراتژی #مذهب علیه #مذهب استفاده می کنند!
دست دشمن همواره از آستین #منافقین و #نفوذی ها بیرون می آید...
@basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
📍 مومن باید زیرک باشد ...
حرکتهایی که مورد وهن شیعه میشود و دشمن از آن سوء استفاده میکند انجام ندهیم...
#وهن_مذهب
✅رسانه باشید
@basiratafzayi
☑️رهبر انقلاب :
«ارزش اباالفضل العباس به جهاد و فداکارى و اخلاص و معرفت او به امام زمانش است.
ارزش اباالفضل، ارزش حبیببنمظاهر، ارزش جُون در اینهاست، نه در قد رشیدش یا بازوی پیچیدهاش. قد رشید که خیلی در دنیا هست؛ ورزشکارهای زیبایی اندام که خیلی هستند؛ اینها که در معیار معنوی ارزش نیست. گاهی روی این تعبیرها تکیه هم میشود! حالا یک وقت شاعری در یک قصیدهی سی، چهل بیتی اشارهیی هم به جمال حضرت اباالفضل میکند؛ آن یک حرفی است؛ ما نباید خیلی خشکی به خرج دهیم و سختگیری کنیم؛ اما اینکه ما همهاش بیاییم روی ابروی کمانی و بینی قلمی و چشم خمار این بزرگواران تکیه کنیم، اینکه مدح نشد؛ در مواردی ضرر هم دارد؛ در فضاهایی این کار خوب نیست.» (۸۴/۵/۵)
رسانه باشید...
@basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
#تخریب_چهره_امام_حسین
💢بازتاب #قمه زنی در رسانه های دنیا... 👆
قمه بدستها می گویند:
ما کاری به دشمن نداریم و بخاطر تمسخر آنها نمیتوانیم از عزاداری دست برداریم...!!
بهانه دست دشمن ندهیم
✅ @basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
+گفتم: چرا قمه میزنی؟!
-گفت: با اینکار میخواهم یادآور زخم ها و رنج های حضرت باشم…
+گفتم: حتما شهادت امام حسن هم سَم میخوری تا یادآور رنج های حضرت باشی!؟
-از پاسخ می ماند!!!
❌چهره زشتی از #تشیع و #عاشورا به نمایش نگذاریم...
#قمه #بدعت #خون #خشونت #تخریب #فرهنگ_عاشورا #شیعه_انگلیسی #شیعه_اسرائیلی #صادق_شیرازی #لطمه #وهن #وهن_مذهب
🆔 @basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
غرب سالهاست که باساخت بازی وفیلمهای زامبی،به کودکان ومردم دنیا القامیکند که مسلمانان همان زامبی های خون آشام اند
امابرای اثبات نیازبه مدرک دارد،
و شیعه انگلیسی مسؤل تهیه این مدارک است!
#قمه #قمه_زنی #بدعت #وهن_مذهب
@basiratafzayi
▪️ابوالفضل العباس(ع) یعنی #بصیرت_ژرف
☑️بیشتر منحرفان از امامت و ولایت، ظاهر بین و ساده اندیشند. قرآن کریم درباره دنیاپرستان می فرماید: «یعلمون ظاهرا من الحیاة الدنیا وهم عن الآخرة هم غافلون » ; «آنان تنها ظاهری از زندگی دنیا را می دانند و از آخرت غافلند.» (روم/7) ولایت مداران باید ژرف اندیش و ژرف نگر باشند.
از امتیازات ویژه حضرت عباس، بصیرت نافذ و ژرف اندیشی خاصی بود که تمام خطوط جامعه و رگه های کفر و نفاق را به خوبی می شناخت، و ولایت مداران را نیز دقیقا شناسایی کرده بود. امام صادق علیه السلام درباره عمویش عباس می فرماید:
«کان عمنا العباس نافذ البصیرة; عموی ما عباس دارای بصیرت ژرف بود .» (نفس المهموم، ص 176; ر.ک: اعیان الشیعه، ج 7، ص 430.)
🔘در مقابل، یکی از کاستی های عمر سعد که به دام یزید و ابن زیاد افتاد، نداشتن تیزبینی و بصیرت بود. ابن زیاد با بهره برداری از این کمبود فکری، فردی فرومایه و هزار چهره یعنی «شبث ربعی» را با او همراه ساخت تا او را توجیه کند. شبث کوشید به عمر سعد القا کند که حسین، کافر حربی است که قتلش واجب می شود و به همین جهت، قتل او در ماه حرام اشکالی ندارد. (جام عبرت، سید حسین اسحاقی، ج 2، ص 104.)
🔺ولایت مداری و ژرف اندیشی، از نیازهای شدید زمان ما برای تمام طبقات است؛ چرا که #بصیرت ژرف و عمیق اندیشی باعث می شود خطوط فکری و سیاسی را بخوبی بشناسند و در موضع گیریها دقیقا بر خط صحیح و مستقیم امامت و ولایت سیر نمایند.
@basiratafzayi
هدایت شده از اخلاق و احکام دینی
☝️📰 #عکس_نوشت📰☝️
#احکام_عزاداری
نظر مراجع معظّم تقلید در مورد #قمه_زنی
کانال احکام "به روز" شرعی👇
@ahkam_sharei
هدایت شده از بصیرت افزایی
🏴 شب عاشوراست...
و قلب نازنین امام زمان (عج الله تعالی فرجه) در عزای سرداران دشت کربلا در فشار زیاد است؛😔
برای سلامتی وجود مبارک حضرت، #صدقه فراموش نشود
لطفا به دیگران هم اطلاع دهید
@basiratafzayi
▪️ای اهل حرم میر و #علمدار نیامد...
🔻روز عاشورا خصم گمان کردند اگر دستان علمدار را قطع کند علم به زمین خواهد افتاد و خواهر بی مدافع خواهد شد..
🔺 زهی خیال باطل ؛ مگر عاشورائیان نباشند!
خصم بداند سرباز امام خامنه ای تا انتقام سیلی مادر را نگیرد از پای نخواهند نشست...
🔹لبیک یا حسین: یعنی دعا برای فرج یوسف زهرا(عج)
🔹لبیک یا حسین(ع): یعنی بصیرت علوی؛ صبر زینبی؛ امید مهدوی
🔹لبیک یا حسین(ع): یعنی قیام روح الله
🔹لبیک یا حسین(ع): یعنی دست جانباز آقای ما
🔹لبیک یا حسین : یعنی دست بر زمین افتاده حاج حسین خرازی؛ یعنی رمل های فکه؛ یعنی چزابه؛ یعنی دهلاویه و شلمچه
🔹لبیک یاحسین: یعنی پیکر اربا اربای حججی ها
🔹لبیک یا حسین: یعنی شیربچه های مدافع حرم
🔹لبیک یا حسین: یعنی رهروی از راه حسینی و عشق به خمینی و سربازی برای سیدعلی
🔹لبیک یا حسین: یعنی صدای چکمه حاج قاسم کنار لانه موریانه تکفیری
🔹خواهرم لبیک یا حسین: یعنی حجاب؛ یعنی عفت زینبی...
@basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
⭕️ بازخوانی #عاشورای_۸۸؛ اوج هتاکی فتنهگران/ لکه ننگی که عاشورائیان هرگز فراموش نخواهند کرد
https://eitaa.com/basiratafzayi/2483
🏴 یادمان نمی رود بی حرمتی #فتنه_گران در عاشورای88 به عزای سید و سالار شهیدان را
و هذا یوم فَرِحَت به آلُزیاد و آلُمروان
در ظهر عزا حرمت ارباب شکستند
علمدار کجایی...
🆔 @basiratafzayi
هدایت شده از بصیرت افزایی
ماجراے #امان_نامه ثابت ڪرد
#ابالفضل_علمدار هم که باشے،
#دشمن براے جدا ڪردنت از #ولایت برنامه دارد!!
خدایا برای همه ما، اعم از مردم عادی و #مسئولین و #خواص "بصیرت_ابالفضلے" عنایت فرما.
@basiratafzayi