🔴 رهبر انقلاب و اثر هاله ای کمبود واکسن
کافیست یک خاطره بد از یک روز کاری داشته باشید. اینجاست که دیگر رویدادهای آن روز را نخواهید دید. یا از یکی از آشناها به دلیلی دلخور باشید. اینجاست که هیچ نکته مثبتی از او پیدا نمی کنید. این یک آزمایش علمی در روانشناسی است. به این خطای دید، اثر هاله ای می گویند.
در ماجرای واکسن، خطای هاله ای چطور عمل می کند؟
خطای هاله ای اثر خباثت رسانه ای است که باعث می شود بخشی از جامعه تحت تاثیر تلخی اخبار کرونا، جزئیات را نببیند و واقعیت را گم کنند.
با تلخی مرگ ومیر، ذهن را درگیر می کنند. برای تلخ تر کردن ماجرا سراغ کرونای سلبریتی ها می روند. اینجاست که کرونای یک بازیگر خانم تئاتر از مرگ دهها پرستار و مردم عادی برای ضدانقلاب باارزش تر است. البته هردو بد است اما یکی بیشتر اثر هاله ای می سازد. اثر هاله ای که ایجاد شد، تلخی را منتقل به یک عامل تخیلی می کنند تا مخاطب اسیر شود.
اجزای این پروژه رسانه ای بدین ترتیب است.
اول مرگ و میرها را بسیار برجسته می کنند.
دوم بین مجموعه ای از علل، تنها واکسن را نشان می کنند.
تااینجا اثرهاله ای.
سوم. کمبود واکسن را گردن رهبر انقلاب می اندازند. چرا؟ منع رهبر انقلاب از واکسن آمریکایی.
حالا مرور کنیم ببینیم برخی چطور تحت این اثر هاله ای مفتون می شوند و واقعیت را نمی بینند و کارچنان بیخ پیدا می کند که طنین اهریمن می شوند.
رهبرانقلاب روز اول اعلام می کند هم واکسن تولید کنید و هم بخرید؛ اما نه واکسن آمریکایی. مشکل نیز در برند نبود؛ به تولید کننده آمریکایی و انگلیسی اعتماد نیست. اگر همین برند در جای دیگر تولید می شد واردات آن منعی نداشت.
اما نظام چه کرد؟ از همان روز اول 16 میلیون دوز واکسن کواکس پیش خرید کرد؛ پیش از هرکشوری. آنهم به دلیل تحریم ها، واکسن 16 دلاری را 57 دلار صورت کردند. جهت مقایسه اینکه قیمت تمام شده واکسن ایرانی 8 دلار است. با این حال ایران مشکل پرداخت نداشت. مساله این بود که واکسن نمی دادند. چه کسانی؟ همان اهریمنی که رسانه های شیادش امروز اخبار مرگ و میر در ایران را توزیع می کنند. همان ها که برای اخبار کرونا در جهان حناق گرفته بودند. واکسن ندادند تا 16 ماه. بعد 16 ماه وزارت خزانه داری آمریکا مجوز داد. چه اتفاقی افتاده بود؟ در 24 خرداد ایران به جمع 5 کشورتولید کننده واکسن در جهان پیوست. همین. زمین گیر شدند.
اثرهاله ای را مراقبت نکنیم دچارکورنگی شده و دشمن را رها و خودزنی می کنیم. زیباکلام و صادقی سرنوشت همه مسخ شده های پای منبر خناسان رسانه ای اند. بترسیم ازین سرنوشت.
🖋️ محسن مهدیان
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
🔹امروز یکشنبه
۲۴ مرداد ۱۴۰۰ هجری شمسی
۶ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
۱۵ اوت ۲۰۲۱ میلادی
---------- 🌸🌸🌸----------
💠 پیام روز:
درختی می افتد,
همه متوجه صدای
افتادنش می شوند;
اما یک جنگل رشد می کند
کسی متوجه نمی شود
مردم اینگونه اند
به رشدت توجه نکرده
بلکه به افتادنت توجه میکنند...
پس مواظب جای پایت باش
----------🌸🌸🌸-----------
📿 ذکر روز یکشنبه:
🔹یا ذوالجلال و الاکرام
🔹ای صاحب جلالت و کرامت
-----------🌸🌸🌸------------
🔸مهم ترین رویدادها
🔹پذیرش مجدد قرارداد ۱۹۷۵الجزایر از سوی عراق، پس از پایان جنگ تحمیلی. (۱۳۶۹ ش)
🔹رحلت ادیب نام آور، سید رضی، گردآورنده نهج البلاغه. (۴۰۶ ق)
🔹اعلام استقلال هندوستان. (۱۹۴۷ م)
✅ کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
💢 موضوع: چند نکته پیرامون کابینه پیشنهادی
🔻 به مجرد اعلام اسامی کابینه پیشنهادی مانند دو انتصاب قبلی نقد شایعات تخریب بیحرمتی از سوی گروهها و افراد حقیقی و حقوقی شروع شده است.
🔹 به هرانتصابی در کشور ایراداتی وارد است اشکالی هم ندارد ولی باید دلسوزانه و منصفانه باشد. چراکه افراد دلایل، ملاک و معیار معرفی را نمیدانند.
🔸 برای شناسایی و معرفی افراد کمیتهای تشکیل شده و با یک خِرد جمعی سعی کردند با توجه به وعده ها و انتظارات بهترین را انتخاب و معرفی نمایند و بلاشک لیست بدون عیب ونقص نیست.
🔹 مبنا را باید بر اعتماد گذاشت مگر خلاف آن با دلیل و برهان و سند قابل اثبات باشد.
🔸 مسلماً هیچ لیستی نمی تواند نظر همه را تأمین کند و گروهی ایراد و نقد وارد میکنند.
🔹 البته بعضی از افراد کابینه اگر از نظر تحصیلاتی و خصوصا شرایط سنی بروزتر بودند.
🔸 معلوم نیست مجلس در بررسی برنامهها، مشورت با افراد صاحب نظر استعلامات لازم از سوی مراجع ذیربط در مورد برخی از افراد پیشنهادی چه تصمیمی بگیرد.
🔺 معتقدم اگر دیدگاه، نظر، نقد، مدرک و سندی مبنی بر عدم سابقه اجرایی، کارایی و عملکرد، مشکل اقتصادی، وابستگی شدید به فرد حزب و گروه، محافظه کاری، بیعدالتی و... وجود دارد که مانع کار و تلاش در مسیر دولت مردمی میشود از طریق نمایندگان دنبال شود و ذهن مردم امیدوار در این اوضاع اقتصادی و بیماری کرونایی مشوش نشود.
✍ غلامرضایی
#روشنگری
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
🔻شنیده شده تصمیم رئیسی برای انتصاب علی صالح آبادی جهت تصدی پست رئیس کلی بانک مرکزی قطعی شده است. وی در دوره احمدی نژاد رئیس سازمان بورس بود.
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق و دکتری مدیریت مالی از دانشگاه تهران، و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق است.
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
♦️ طالبان و دشواری تأمین منافع ملی ایران
#تحلیل_کوتاه
🔹 در هفتههای گذشته و پس از خروج آمریکا از افغانستان، پیشرویهای طالبان شتابان بوده است؛ بهنحوی که به نظر میرسد طی روزهای آینده، احتمال محاصره یا حتی سقوط کابل وجود دارد. پرسش اساسی اما این است که نسبت تسلط طالبان بر خاک افغانستان و برقراری احتمالی امارت اسلامی با منافع جمهوری اسلامی ایران چیست؟
🔸 پیشرویهای برقآسای طالبان در هفتههای اخیر، نتیجه تصمیمات کلان قدرتهای بزرگ و بازیگران اصلی تحولات افغانستان است. آمریکا روند مذاکرات با طالبان را خود پیش برد و نیروهایش را از این کشور خارج کرد و رئیسجمهور این کشور نیز گفت افغانها خود باید سلاح به دست بگیرند. چین نیز اعلام کرده در صورت تصرف کابل به دست طالبان، این گروه را به عنوان حاکم افغانستان به رسمیت خواهد شناخت.
🔸 در صحنه داخلی، تصرف برخی مناطق از سوی طالبان اساساً بدون هرگونه درگیری به دست آمده و استانداران وابسته به دولت مرکزی حتی گاهی سربازان را از مقاومت بازداشتهاند. بنابراین به نظر میرسد صحنه داخلی افغانستان برای شکلگیری نظم جدید براساس نشستهای دوحه، آماده شده است.
🔸 اشرف غنی، رئیسجمهور فعلی افغانستان سیاستمداری کاملا ضد ایرانی بود که دشمنی وی با زبان فارسی و رویکردهای ضد ایرانیاش بر کسی پوشیده نیست. بنابراین نمیتوان تداوم دولت وی را گزینه مناسبی برای آینده منافع ایران دانست.
🔸 در نقطه مقابل نیز طالبان با همه تغییرات احتمالی و تفاسیر جدید، به هرحال با ایران زاویه داشته و دارد. وابستگی طالبان به پاکستان، روابط همکاریآمیز با عربستان و نیز تلاشهای اخیر برای نزدیکی به ترکیه، چالشهایی برای منافع ایران خواهد داشت. همچنین طالبان نشان داده دشمنی آشکاری با هزارهها دارد که این نیز میتواند تهدیدکننده منافع ایران باشد.
✅ به هر روی به نظر میرسد در وضعیت فعلی که تا حدود زیادی نتیجه بازی قدرتهای بزرگ و بهویژه آمریکا در افغانستان است، ایران چندان گزینه مطلوبی پیش روی خود ندارد. گزینههایی چون مداخله نظامی و مانند آن نیز عقلایی نیست. بنابراین تأمین حداکثری منافع ایران، امری پیچیده و دشوار به نظر میرسد.
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
بصیرت آمل ۱ (ثامن)
💬 گمانهزنی در مورد جایگزین «اشرف غنی»؛ «علی احمد جلالی» گزینه مطرح 🔹گزارشها حاکی از آن است که اشر
💬 گوینده رادیو صدای آمریکا VOA رهبر موقت افغانستان میشود!
بیوگرافی علی احمد جلالی!
آشنایی مردم افغانستان پیش از آن که با علی احمد جلالی به عنوان یک فرد سیاسی و یا نظامی باشد، او را به عنوان گوینده برنامه های افغانستان در رادیوی صدای آمریکا می شناسند و به خاطر دارند.
آقای جلالی قبل از این که وارد افغانستان شود مدت بیست سال در رادیوی صدای آمریکا کار کرده است.
جلالى در سال ۱۳۲۳هجرى خورشيدى در ولايت غزنى متولد شده و فارغ التحصيل دانشگاه نظامی افغانستان است.
او در سال ۱۳۴۳هجرى خورشيدى از دانشکده نظامی آمريکا در رشته دفاع داخلی فوق ليسانس گرفت، بعد در دانشکده سلطنتى بریتانیا تحصيلات خود را ادامه داد و در سال ۱۳۷۵ هجرى خورشيدى نيز در دانشکده نظامی آمريکا از رساله دکترى خود تحت عنوان "سياست جهانى آمريکا" دفاع کرد.
جلالى بعد از پايان تحصيلات در آمريکا در پست هاى مختلف وزارت دفاع افغانستان (در زمان دولت مجاهدين) و همچنين در رشته ديپلماسى در وزارت داخله اين کشور به عنوان استاد کار کرد.
جلالی در سال ۱۳۶۰هجرى خورشيدى بعد از حمله نیروهای شوروى سابق به افغانستان، به پاکستان مهاجر شد و به عنوان مشاور مجاهدين افغانستان به کار آغاز کرد.
او در سال ۱۳۶۱هجرى خورشيدى به عنوان خبرنگار در راديو صداى آمريکا استخدام شد و بعد به عنوان رئیس بخش فارسى و پشتو این رادیو انتخاب شد.
جلالی به دنبال سقوط رژیم طالبان، دوباره به افغانستان بازگشت و مدتی را به عنوان وزیر دفاع افغانستان کار کرد. او در سال های1382 تا 1384 وزیر داخله/کشور افغانستان بود.
علی احمد جلالی در این سال ها در یکی از مصاحبه های خود ادعا کردکه فهرستی از قاچاقچیان مواد مخدر را در اختیار دارد که شامل برخی از افراد بلند پایه دولتی نیز هست ولی او هیچ گاه این فهرست را افشا نکرد.
آقای جلالی در سال 2006 از قدرت کناره گرفت و گفت که می خواهد به کارهای اکادمیک خود رسیدگی کند و به دنبال آن دوباره به آمریکا بازگشت.
او پس از مدتی، در مصاحبه هایش با رسانه ها از اختلافات خود با رئیس جمهور کرزی در خصوص برخی مسایل امنیتی و سیاسی افغانستان سخن گفت.
در آستانه داغ شدن مسایل انتخابات افغانستان آقای جلالی آمادگی نشان داد که این در انتخابات به عنوان نامزد شرکت کند.
به همین منظور سفرهای متعددی به این کشور انجام داد و با افراد و گروه های زیادی در این خصوص به رای زنی و مشورت پرداخت.
اما او در آخرین روزها از تصمیم خود به نامزدی در انتخابات منصرف شد.
در حال حاضر شماری از طرفداران او به اشرف غنی احمدزی و حامد کرزی دو تن از نامزدهای انتخابات دوم افغانستان پیوسته اند!
به گفته برخی منابع علی احمد جلالی ریاست اداره حکومت موقت را برای ۶ ماه به عهده خواهد داشت!
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
#امید_به_آینده
⭕️۴۱ درصد از مردم معتقدند وضعیت سال آینده از الان بهتر می شود
🔹 فکر می کنید در سال آینده وضعیت کشور نسبت به الان چه تغییری خواهد کرد؟
🔷 ۴۱.۳ درصد از پاسخگویان گفتهاند در سال آینده وضعیت کشور نسبت به الان بهتر میشود. در مقابل ۲۸.۸ درصد معتقد بودند وضعیت کشور در سال آینده نسبت به الان بدتر میشود. ۱۴.۸ درصد بیان کردهاند وضعیت سال آینده کشور نسبت به الان تغییر نمیکند. ۱۴.۳ درصد از پاسخگویان پیش بینی از وضعیت آینده کشور نداشتهاند و گزینه «نمیدانم» انتخاب کردهاند. ۰.۹ درصد از پاسخگویان به این سوال پاسخ ندادهاند.
✅ کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
💬 آیا ستاد اجرایی موفق به تولید واکسن کرونا مطابق وعدهها میشود؟
🔹۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ مخبر، رئیس ستاد فرمان امام اعلام کرد تا آخر تیر ۱۲ میلیون و تا آخر مرداد ماه ۲۰ میلیون و تا آخر شهریور ماه ۵۰ میلیون واکسن تولید میکنیم. اما این وعده در تیرماه توسط خود مخبر اصلاح شد.
🔹مصاحبه اولیه مخبر بعد از جلسه مشترک با وزیر بهداشت بود که در آن پیشبینی شده بود تا نیمه اردیبهشت مجوز تولید واکسن برکت ارائه میشود. اما تست بهداشتی واکسنها زمان بیشتری برد و مجوز نهایی در ۲۵ خرداد صادر شد، یعنی با ۱.۵ ماه تاخیر.
🔹موضوع بعدی، به طراحی ۳ خط تولید واکسن برمیگشت که قرار بود خط اول از ابتدای تیر ۴ میلیون دوز، خط دوم از ابتدای مرداد ۸ میلیون دوز و خط سوم از ابتدای شهریور ۲۵ میلیون دوز در ماه تولید میکنند.
🔹خط اول در موعد مقرر شروع به کار کرد اما خط دوم و سوم با تحریمهای آمریکایی مواجه شد. هرچند که با تلاشهای ستاد اجرایی، این دو خط نیز در مراحل پایانی احداث هستند و پیشبینی میشود که خط دوم در ابتدای شهریور و خط سوم هم تا انتهای شهریور واکسن تولید کنند.
🔹با این حساب، وضعیت تولید واکسن برکت به این شکل خواهد بود. اول طی ۲ ماه، تا پایان مرداد ماه حدود ۸ میلیون دوز واکسن را تولید میکند. با راهاندازی خط دوم تولید واکسن، ۱۲ میلیون دز نیز در شهریور تولید میشود و مجموع واکسن ایرانی تولید شده به ۲۰ میلیون میرسد. از ابتدای پاییز، خط سوم هم به مدار تولید میپیوندد و ماهانه حدود ۳۷ میلیون دز (از ۳ خط تولید)، واکسن ایرانی تولید میشود.
🔹البته تولید واکسن ایرانی برکت در ۲۴ خرداد، یک مزیت دیگر هم داشت. آمریکا بلافاصله در ۲۷ خرداد مجبور به لغو تحریم صادرات واکسن به ایران شد و از آن تاریخ، سرعت ورود واکسن به ایران نیز به شکل تصاعدی افزایش یافت. به شکلی که کل واکسن وارداتی تا آن تاریخ حدود ۶ میلیون دز بود اما طی ۲ ماه اخیر حدود ۱۸ میلیون دوز واکسن وارد ایران شده و قرارداد ۳۰ میلیون دز دیگر نیز نهایی شده است.
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
🔹امروز سه شنبه
۲۶ مرداد ۱۴۰۰ هجری شمسی
۸ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
۱۷ اوت ۲۰۲۱ میلادی
---------- 🌸🌸🌸----------
💠 پیام روز:
ﻣﺎﻫﻴﺎﻥ ﺍﺯ ﺁﺷﻮﺏ ﺩﺭﻳﺎ
به خدا ﺷﻜﺎﻳﺖ ﺑﺮﺩﻧﺪ;
درﻳﺎ ﺁﺭﺍﻡ ﺷﺪ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺻﻴﺪ
ﺗﻮﺭ ﺻﻴﺎﺩﺍﻥ ﺷﺪﻧﺪ;
آشوبهای زندگی
ﺣﻜﻤﺖ ﺧﺪﺍﺳﺖ...
ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺩﻝ ﺁﺭﺍﻡ ﺑﺨﻮﺍﻫﻴﻢ
ﻧﻪ ﺩﺭﻳﺎﻱ ﺁﺭﺍﻡ ...
----------🌸🌸🌸-----------
📿 ذکر روز سه شنبه:
🔹یا ارحم الراحمین
🔹ای مهربانترین مهربانان
-----------🌸🌸🌸------------
🔸مهم ترین رویدادها
🔹آغاز بازگشت آزادگان دفاع مقدس به میهن اسلامی. (۱۳۶۹ ش)
✅ کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
🔰خروج تاکتیکی یا شکست راهبردی⁉️
✍🏻 علی محمدی (کارشناس سیاسی)
🔶 در خصوص تحولات اخیر در افغانستان، عدهای به گونهای تحلیل میکنند که گویا ایالات متحده در یک بازی شطرنج حساب شده در حال پیش بردن تحولات افغانستان است. این افراد با برداشت ناصحیح از رویدادهای اخیر گمان میبرند که تمامی امور و اقدامات طالبان و دولت مرکزی با هماهنگی کامل واشنگتن و در کنترل کاخ سفید رقم میخورد. درحالی که واقعیت به گونه ای دیگر است. آمریکا به چند دلیل با خفت تمام و با شکست همه جانبه در حال از دست دادن افغانستان است:
1⃣ طی بیست سال حضور ایالات متحده در افغانستان، انزجار و نفرت افغانها نسبت به آمریکا روز به روز فزونی داشته است. در واقع افکار عمومی این کشور تحت هیچ شرایطی نه خواهان بیگانگان و نه خواهان دولت دست نشانده آنها هستند. البته این غیر از افکار عمومی خود آمریکا و منطقه است.
2⃣ هدف حضور آمریکا بعد از یازده سپتامبر در افغانستان در ظاهر مهار طالبان و در باطن کنترل ایران بود. شما بفرمائید کدام یک از این دو هدف تامین شد؟ آیا ایران نسبت به ۲۰سال گذشته در منطقه نفوذ کمتر دارد یا بیشتر؟ آیا طالبان قویتر شده یا ضعیفتر؟ ایالات متحده آمریکا نسبت به ۲۰۰۱ قویتر شده یا ضعیفتر؟
3⃣ در مدت حضور آمریکا در افغانستان حدود ۲/۲ تریلیون دلار و بیش از ۶۰۰۰نظامی ایالات متحده تلف شد.
🔸در مجموع با توجه به سه مورد بالا و نظر به بحران اقتصادی در آمریکا و قدرت گرفتن رقبای ایالات متحده در جهان، واشنگتن ناگزیر به ایجاد تغییرات گسترده در نوع حضورش در منطقه شده است.
🔹 بر اساس آنچه نوشته شد، تغییر در نوع حضور آمریکا در افغانستان، تنها یک تغییر تاکتیکی نیست بلکه یک شکست راهبردی و خفت بار برای آن کشور است که از قِبِل هزینه فراوان، هیچ سودی حاصل ننمود.
🔺البته ناگفته نماند که آمریکاییها در تغییر جنبشهای منطقه به نفع خود مهارت فوقالعادهای دارد و تا آخرین لحظه تلاش میکنند تا اگر از درب بیرون انداخته شدهاند، از پنجره داخل شوند. به عبارتی حداکثر خواسته آمریکا، دولت دست نشانده و حداقل آن ایجاد بیثباتی است. مثلا در برخی از کشورهای مصر، تونس، و ... توانستند بیداری اسلامی را به نفع خود مصادره کند و در لیبی اقدام به ایجاد بیثباتی کردند. بر همین اساس گمان میرود که واشنگتن با تاکتیکهایی بتواند این انحراف در جنبشها را در افغانستان نیز پیاده سازی نماید. و یا حداقل این کشور را به سمت بیثباتی سوق دهد. اما رویکرد و صبغه طالبان در مذاکرات دوحه، تفکر این گروه و نوع مواجهه آنان با دولت مرکزی در کابل نشان میدهد، امکان ایجاد انحراف در خواستههای طالبان برای واشنگتن بسیار دشوارتر و دور از انتظار خواهد بود.
✅کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل