♦️ چین چه روابطی با طالبان میخواهد؟
🔹 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره میپرداخت. سیاستگذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروهها، پیشتر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی همچنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله وجود دارد تا مطلوبیتهای پکن محقق شود.
🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فینفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوریهای نو در سیاستگذاریهای جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهمترین اولویتهای چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.
1️⃣ ملاحظات سینکیانگ
با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفیگری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایشهای تجزیهطلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین میباشد. گرایش چین به آن است که هیچیک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان دو کشور اجتناب کنند.
2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»
اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن میداند که افغانستان در یک شرایط بیثبات، زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروههای تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری مییابد.
✅ نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاستمداران چینی تسهیل میکند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و بهویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰 فرودگاه کابل در کنترل امارات، ترکیه و قطر!
🔻سخنگوی طالبان: ۳ تیم اماراتی، قطری و ترکیه ای در حال مدیریت فرودگاه کابل هستند.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
♨ «کسری بودجه» و راهکار درمان آن
* کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ کسری تراز عملیاتی بودجه که تفاوت بین درآمدها با اعتبارات جاری را نشان میدهد، در قانون بودجه امسال به بیش از ۴۶۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. در دولت گذشته این کسری معمولاً به شکل مستقیم و غیرمستقیم از طریق منابع بانک مرکزی تأمین میشد که با این روش، تورم در جامعه افزایشیافته و عملاً دولت دست در جیب مردم میکرد. برای مثال، دولت دوازدهم در ۴ ماهه نخست امسال برای جبران کسری بودجه، ۵۸ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد که تبعات تورمی آن در ماههای آینده گریبانگیر اقتصاد خواهد شد. هرچند راهکار میانمدت و بلندمدت کسری بودجه، اصلاح قانون بودجه است، بااینوجود راهکارهای کوتاهمدت کمهزینهای نیز برای کاهش تبعات کسری بودجه و جبران بخشی از آن توسط دولت وجود دارد.
👈 گزاره تحلیلی
1⃣ افزایش فروش نفت و مشتقات آن. با توجه به دورنمای مذاکرات هستهای و رفع تحریمها و نیاز به تأمین کسری بودجه در کوتاهمدت، باید راههای فوری برای دور زدن تحریمها در دستور کار قرار گیرد. مثل فروش سوخت به لبنان و ونزوئلا.
2⃣ شفافسازی مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی. مالیات بر ارزشافزوده، مالیات بر خانههای خالی، حذف معافیت مالیاتی مناطق ویژه و مالیات بر تراکنشهای کلان بانکی و ...
3⃣ جذاب نمودن اوراق مالی برای فروش آن به مردم؛
4⃣ فروش سهام دولتی به مردم؛ عرضه سهام شركتهای دولتی در بورس، عملاً میتواند راهكاری برای جبران كسری بودجه دولت باشد. صندوقهای ETF دولتی تقریباً روش کمهزینهای هستند بهشرط اینکه دولت ملاحظات بازار سرمایه را نیز مدنظر داشته باشد تا مجدداً وضعیت ریزشی بازار، مشابه سال گذشته به وجود نیاید.
5⃣ افزایش سهم دولت از درآمد صادرات LPG؛ باوجودی که سهم شرکتهای اصلی زیرمجموعه وزارت نفت از صادرات و فروش داخلی نفت خام و ...، 14.5 درصد است، اما کل درآمدهای ناشی از صادرات گاز مایع توسط شرکت ملی گاز ایران، به این شرکت تعلق میگیرد و دولت هیچ سهمی از این درآمدها ندارد. این رویه باید اصلاح شود.
6⃣ کنترل یا کاهش مخارج و هزینههای جاری و عمومی وزارتخانهها.
👈 نکته راهبردی
نظام بودجهریزی باید از همان ابتدا بهگونهای طراحی شود که کسری بودجه به وجود نیاید؛ اما در صورت وقوع، باید از طریق افزایش درآمدهای پایدار یا کاهش و صرفهجویی در اعتبارات هزینهای، این کسری مدیریت شود تا معیشت مردم کمتر تحت تأثیر آن قرار گیرد.
✍ علی محمدی
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🚨 این به آن در
💠 رهبر انقلاب:
⭕️ یک نفری برای من نقل میکرد، میگفت رفته بودیم #یونان؛ ما را به مراکز گردشگری گوناگون میبردند و آنها را به ما نشان میدادند؛ از جمله به نقطهای بردند، گفتند اینجا همانجائی است که سپاهیان ایرانی آمدند اینجا، از ما شکست خوردند.
⭕️ مردم را به یک بیابان خالی میبرند و نشان میدهند که اینجا آنجائی است که ایرانیها در آن دوره لشکرکشی کردند و در اینجا شکست خوردند. یک فضای خالی را نشان میدهند، یک مدعای تاریخی را با یک فضای خالی اثبات میکنند.
⭕️ خوب، اینجا نزدیکی کازرون -آنطوری که شنیدم- مجسمهی والرین است، امپراتور روم، که زانو زده در مقابل پادشاه ایران. خیلی خوب، اینجا را بروید نشان بدهید؛ این به آن در!
۱۳۸۷/۲/۱۸
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔴 چرا تروریست ها در کردستان موفق نمیشوند؟!
✅ هسته تشکیلات مخفی حزب دمکرات کردستان ایران (حدکا) موسوم به عقاب های زاگرس (هەڵۆکانی زاگرۆس) در داخل ایران ، در روزهای اخیر اقدام به ترور دو نفر از از بسیجیان اهل سنت منطقه شمالغرب کشور در شهرستان های مهاباد و پیرانشهر در آذربایجان غربی نموده است.
🔰 آنچه که از پس زمینه فعالیت های تروریستی گروهک های ضد انقلاب کردی در شمال غرب کشور به عیان قابل مشاهده است را می توان در چند نکته خلاصه کرد:
1⃣ در کشور عزیزمان ایران،همه اقوام در تمام ساختار سیاسی ،اجتماعی ،اقتصادی و امنیتی آن نقش های بی بدیلی دارند و در پست ها و مناصب مدیریتی هیچ قوم و زبانی بر دیگر ارجحیت ندارد ،از این رو در منطقه شمالغرب کشور بخش اعظمی از امنیت را هموطنان کرد زبان بر عهده گرفته اند و در این زمینه موفقیت های بیشماری نسبت به قبل از انقلاب به دست آورده اند و این راهبرد دستاوردهای انکار ناپذیری نیز برای اهل سنت غرب و شمالغرب ایران به همراه داشته است.
چنین گزاره هایی برای گروهک های ضد انقلاب به هیچ وجه قابل تحمل نیست که مردم کردزبان با مسوولیت پذیری سرنوشت کشور خود را بدست بگیرند.
2⃣ امروز اغلب مرزداران سرزمینی شمالغرب کشور از مردمان بومی و کرد زبان همان منطقه انتخاب شده اند و این نشان می دهد که لایه های امنیتی در این منطقه ریشه در ساختارهای سیاسی و اجتماعی شمال غرب دارد.
3⃣ ایجاد فضای آشوب و تهدید و یا ترور شهروندان بومی و کرد زبان منطقه شمالغرب نه تنها خدشه ای در اراده مردم در حفظ امنیت ندارد بلکه باعث انزجار بیشتر مردم کرد زبان نسبت به گروهکهایی می شود که لباس کردی می پوشند اما مردم کرد زبان را از نعمت امنیت و زندگی محروم می کنند و فرزندان آنها را که در پاسداری از این مرز و بوم شب و روز ندارند را ترور می کنند.
4⃣ این تناقض آشکار در راهبردهای گروهک های ضد انقلاب کردی باعث فاصله گرفتن مردم از آنها شده است، چرا که از یک طرف ادعای زنگی خوب ،همراه با امنیت و دموکراتیک را برای آنان بیان می کنند و از طرف دیگر عاملان ترور این مردم هستند و گستراندن فضای ترور و تهدید در این شهرها باعث فرار سرمایه و در نتیجه تخریب زیرساخت های اقتصادی این شهرها و مردمان ساکن در آن ها می شود.
5⃣ توان این گروهک ها _ با اشاره به فعالیت چندین ساله آنها در شمال غرب _ نشان می دهد که آنها توانایی لازم برای تاثیر ایدئولوژیک و عقلانی بر مردم کردزبان شمال غرب را نداشته و حتی الامکان خود را از انجام اقدامات غیر تروریستی ناتوان میبینند.نگاه واقع بینانه اندک طرفداران گروههک های معاند نیز این گفته را تصدیق می کند.
✍محمد رضوی قره قشلاق
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ فاجعه هفدهم شهریور چگونه اتفاق افتاد؟
🔴 سفیر وقت شوروی: [در ١٧ شهریور ۵٧] هدف دولت به هیچ وجه متفرق ساختن تظاهرکنندگان نبود بلکه میکوشید همه را یکجا از میان بردارد.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔵 ۱۷شهریور و تشديد سردرگمی امريكا در برابر انقلاب ملت ایران
🔻فاجعه خونین ١٧شهریور چه تأثیرات بینالمللی داشت؟
🔹تا وقوع حادثه ١٧شهریور هنوز هيچ يک از سران كاخ سفيد در رياستجمهوری، وزارت خارجه و #سازمان_سيا، بحران ايران را جدی و نگرانكننده نمیدانستند.
🔸آنان با اظهارنظرهای سطحی وخوشبينانه خود درباره توانايی شاه در كنترل اوضاع كشور و خاورميانه به حمايت خود ادامه میدادند. اما ١٧شهریور نخستين زنگ خطر را برای #زمامداران امريكا به صدا درآورد.
🔹از همين زمان گروهی از سران امريكا به بررسی دقيقتر و بازنگری كارشناسانه در حوزه مسائل ايران ترغيب شدند.
🔸 در رأس آنان معاون وزير خارجه، #وارن_كريستوفر، قرار داشت؛ مردی كه هنگام حضور #سايروس_ونس در #كمپ_ديويد در رأس اين وزارتخانه قرار داشت، «گروه كار ايران» را تشكيل داد.
🔹 تشكيل اين گروه كاری، نشانه اين بود كه وضعيت به مرحله بحران رسيده است. در پی آن عدهای از كارشناسان سياسی، نظامی، اقتصادی و خبری امريكا به منظور بررسی همهجانبه وضعيت ايران وارد كشور شدند.
🔸اظهارنظرها و رهيافتهای متفاوت اين گروه در پی نا آرامیهای فراگير در سطح كشور، مقدمه پيدايش دو طرز تفكر و دو خط مشی در ارتباط با ايران از سوی مقامات واشنگتن شد.
🔹 يكي از آنها هواداران مشی مسالمتآميز و راه حل سياسی بحران به رياست سايروس ونس، وزير خارجه و #ويليام_سوليوان سفير آن كشور در ايران و ديگری طرفداران خشونت و شدت عمل و سياست #مشت_آهنين به رهبری #برژينسكی- مشاور امنيت ملی كارتر- و با حمايت وزير دفاع و ديگران بود.
🔸پيامد اين نگرشها و راهكارهای متفاوت آن، #سردرگمی هر چه بيشتر امريكا در امور ايران بود كه با توصيههای ضد و نقيض به شاه همراه میشد و هر چه بيشتر راه را برای انقلابيان هموار میساخت.
🔹كارتر، رئيسجمهور امريكا كه در ايام ١٧شهریور مشغول ميانجیگری صلح عرب و اسراييل در «#كمپ_ديويد» بود، به توصيه سايروس ونس و برژينسكی طی يك تماس تلفنی پشتيبانی خود را از شاه و سياستهای او اعلام كرد و به تبع آن در ١٩شهریور سران مصر و اسراييل نيز با شاه گفتوگو كردند.
🔸شاه در گفتوگو با كارتر، حادثه ١٧ را يك #طرح_شيطانی از سوی كسانی دانست كه از برنامه ايجاد فضای باز سياسی كشور بهرهمند شده و از آزادیهای اعطاشده سوءاستفاده نمودهاند. او خواستار ادامه حمايتهاي امريكا تا سرحد ممكن شد و هشدار داد در غير اين صورت دشمنانش او را غافلگير ساخته و بر وی پيشی خواهند گرفت.
🔹كارتر نيز در پاسخ به درخواستهای شاه او را از جهات گوناگون مطمئن ساخت و پشتيبانی امريكا را از وی در اقداماتی كه برای برقراری نظم به عمل میآورد تأييد كرد.
🔸همچنين دو روز پس از ١٧شهریور، #اردشير_زاهدی سفير ايران با وارن كريستوفر، معاون وزارت خارجه امريكا ديدار كرد. كريستوفر ضمن تأكيد بر حمايت دولت امريكا از ايران، خواستار رعايت اعتدال در اجرای حكومت نظامی شد.
🔹 اما زاهدی ادعا كرد كمونيستهای سازمانيافته تظاهرات را ترتيب میدهند و دولت امريكا همراه با نيروهای اپوزيسيون #توطئه براندازی شاه را تدارک ديده است.
🔸كريستوفر اين اتهام را زشت و ناروا خواند و گفت تضعيف #اعتماد_به_نفس شاه در اين زمان مهمترين عامل بروز و گسترش شورش بود
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔸نه مسعودِ دشمن نشناس با حمایت تاجیکها قدرت رهبری #افغانستان_مظلوم را دارد، نه طالبان با حمایت پاکستان و قوم پشتون!
🔸طالبان با سطحی ترین برداشت از دین و مسعود با سطحی ترین فهم از سیاست
مسعود به دامان غرب و طالبان به دامان پاکستان افتادهاند و این یعنی شکست و معطلی دوباره افغانستان
✍ پوریا فاضل
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat