123.pdf
204.8K
نسخه pdf
❇️یادداشت اختصاصی/ سئوال از رئیس جمهور و آزمون مردمسالاری
✅به قلم دکتر عزیز غضنفری - کارشناس مسایل سیاسی
🆔 @BasirateSalamat
🔴 #حادثه_نطنز | آیا اسرائیل و آمریکا حاضر به پذیرش مسئولیت آسیب رسانی به مرکز هستهای نطنز هستند؟
🔹با وجود گذشت بیش از ۵ روز از وقوع حادثه درسایت هسته ای نطنز، فضاسازی رسانههای مرتبط با رژیم صهیونیستی برای «قدرتمندنمایی» اسراییل همچنان ادامه دارد.
🔹فضاسازیها اخیر رسانه های رژیم صهیونیستی که بهرهای از اطلاعات و اخبار مستند ندارد برای متقاعد کردن افکار عمومی داخلی و خارجی نسبت به اراده و توانمندی این رژیم برای ضربه زدن به برنامه هستهای صلح آمیز ایران است.
🔹رژیم صهیونیستی با علم به آسیبپذیر بودن در قبال پاسخگویی جمهوری اسلامی در تلاش است با بهره گیری از ابزارهای رسانه ای برای خود «موفقیت بی هزینه» را رقم بزند.
🔹درصورتی که دست داشتن رژیم صهیونیستی در رخداد اخیر در سایت هسته ای نطنز ثابت شود نشان دهنده «تغییر راهبردی» در رویکرد این رژیم برای «تغییر موازنه امنیتی» در منطقه بوده و نمیتوان نقش تعیین کننده آمریکا در این زمینه و مخاطراتی که این تغییر رویکرد و عبور از خطوط قرمز جمهوری اسلامی متوجه واشنگتن خواهد کرد را از نظر دور داشت.
🔹بعید به نظر میرسد رژیمهای آسیب پذیر اسراییل و آمریکا بدون توجه به عواقب این قبیل اقدامات دست به چنین دیوانگیهایی بزنند.
🆔 @BasirateSalamat
چرا علت حادثه نطنز اعلام نمیشود؟
مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به خانه ملت گفت: سوله آسیب دیده نطنز مرکز مونتاژ بعضی از ماشینهای غنیسازی ما بوده است. گمانه های مختلفی در خصوص علل این حادثه وجود دارد که در دست بررسی است البته گمانه های قویتر و علت اصلی حادثه تقریبا روشن شده اما به لحاظ امنیتی نمیتوانیم اعلام کنیم تا در زمان خودش تصمیم گیری شود.
وی افزود: شورای عالی امنیت ملی هم اعلام کرده است که علل رخداد در سایت هستهای نطنز را متوجه شدند اما در شرایط فعلی نمی توانند به لحاظ امنیتی بیان کنند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ادامه بررسی ابعاد رخداد نطنز در کمیسیون، خاطرنشان کرد: موضوع مذکور در کمیسیون امنیت ملی مجلس مختومه نیست و بررسیهای بیشتر ادامه دارد. پیگیریها متنوع خواهد بود که دعوت از مسئولان دستگاههای امنیتی در جلسات آتی یکی از موارد است.
ذوالنوری در ادامه یادآور شد: ما همچنین از آقای ظریف برای حضور در نشست هفته آینده کمیسیون دعوت خواهیم کرد زیرا وزارت امور خارجه هم بی ربط با این موضوعات نیست.
🆔 @BasirateSalamat
انتقاد سلیمی نمین از برخورد مجلس با ظریف
عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا درباره هیاهو در مجلس بههنگام سخنرانی ظریف به روزنامه ایران گفت: «من امروز در برخوردها تعقل ندیدم، هم ادبیات مناسب ندیدم، هم تدبر لازم ندیدم. اگر نظر ما خیرخواهانه است، باید روی تأثیرگذاری تأکید جدی داشته باشیم. وقتی شما ادبیات نامناسب استفاده میکنید، به این معنی است که اصلاً دنبال تأثیرگذاری نیستید...
کسی که میخواهد تأثیرگذار باشد و خیر مردم را دنبال کند، باید یک تعامل سازنده را پی بگیرد. این به این معنی نیست که انتقادات را مطرح نکنیم یا رها کنیم، بلکه انتقادات را هرچه سازندهتر دنبال کنیم. طبیعتاً یکی از الزامات سازندهتر بودن، استفاده از ادبیات فاخر است... من این رفتار را هرگز نمیپسندم و شایسته مجلس نمیدانم. مجلس باید یک الگو ارائه بدهد.
وقتی شما میخواهید الگو ارائه کنید، برچسبزنی را دنبال نمیکنید. در بین قوا، حق ندارند وقتی سلیقه متفاوت میبینند، ولو سلیقهای که آن را ناصواب میبینند، بلافاصله صاحب آن سلیقه را خائن بنامند. تشخیص خائن با جای دیگری است.
در چارچوب ساختار، این آقایان باید با دولت تعامل داشته باشند و در همین ساختار وظیفه تشخیص خائن به عهده برخی ارگانها است. حتی اگر ما مدرک و سندی داشتیم دال بر اینکه کسی دارد خیانت میکند، باید به آن مراجع عرضه کنیم، والا اگر کسی به خودش جرأت دهد به محض اینکه با کسی اختلاف دارد، برچسب بزند، طبعاً راه اندیشه بسته میشود...
این کاری که روز گذشته در مجلس انجام دادند، قطعاً پمپاژ التهاب به جامعه است.
🆔 @BasirateSalamat
🔴 ایران به سمت چین چرخیده یا به سمت منافع ملی؟‼️
🔻 با اعلام خبر برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، پژواک های مختلف در فضای رسانهای و افکارعمومی پیچید. طرحی که «علی ربیعی» در نشست خبری سوم تیرماه سال جاری از آن پرده برداری کرد هنوز به عنوان یک سند راهبردی متقن در نیامده است و پیش نویسی است که برنامه همکاری دو کشور را معین می کند.
🔹این موضوع پس از اینکه مشخصا «محمود احمدی نژاد» نسبت به آن موضع گیری کرد به یک خبر داغ رسانه ای تبدیل شد که تفسیرها و تحلیل های مختلفی را به دنبال داشت. جالب است که تحلیل هایی که از این پیش نویس در فضای مجازی منتشر شده است بیشتر از اینکه رنگ واقعیت و واکاوی جزئیات آن باشد، به نوعی واکنشی سیاسی جناحی بود.
🔹برای گروه و نحله سیاسی خاص که قطعا طرفدار همکاری و مذاکره ایران و غرب است، آنهم پس از شکست برنامه جامع مشترک یا همان برجام این موضوع گران و سخت آمده و این گروه سیاسی سعی کرد با تمایلات غرب گرایانه خود موضوع همکاری بلندمدت با چین را بررسی و در فضای رسانه ای واگویه کند. از سوی دیگر برخی از گروه های سیاسی هم آنرا قراردادی پنهای و به دور از چشم ملت عنوان کردند که هر گاه این موضوع رخ داده است، برخلاف منافع ملت ایران تحرکاتی انجام شده است.
🔹یکی از روزنامه های سیاسی نیز در تیتری قابل تامل این پیش نویس را «چرخش به سمت شرق» نامید. موضوعی که نشان از یک نگاه صفر و صدی و لیبرالی آنهم در حوزه دیپلماسی و خصوصا تجارت بین المللی داشت. اما واقعیت مسئله این است که هنوز این پیش نویس به عنوان یک سند راهبردی همکاری در نیامده است و بنابر قانون این موضوع بایستی مراحل مختلف قانونی اعم از تصویب درهئیت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی و باقی مراحل را طی کند که به طور قانونی قابل اجرا باشد.
🔸 خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه ۹۴ و در جریان سفر رئیسجمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی ۲۵ ساله مطرح میشود؛ تا اواخر سال ۹۷ متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمیشود (احتمالاً دولت همچنان تصور میکرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال ۹۸ و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام میشود که ایران پیشنویس اولیه درباره سند ۲۵ ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد.
🔹دولت چین با اخذ این پیشنویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیشنویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیشنویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیشنویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیشنویسها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود.
🔹حالا بازار گمانه زنی های مختلفی که با اعداد و ارقام مختلفی مطرح شده است بسیار داغ است. جالب است که برخی از روزنامه ها و جراید رسمی کشور نیز به این گمانه زنی ها دامن می زنند اما آنچه در این مسئله مورد غلفت واقع شده است موضوع منافع ملی کشورمان است.
🔹متاسفانه تحلیل مواضع بین المللی ایران خصوصا بحث تجارت بین الملل ذیل مباحث جناحی و سیاسی اغلب با خطای محاسباتی روبرو می شود و این موارد را تا حد موارد جناحی تقلیل می دهد. این در شرایطی است که طبق شعاری که بر سر در وزارت خارجه کشورمان نقش بسته است و شعار معروف « نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، اصلا راهبرد سیاست خارجی کشورمان نه تنها گرایش به شرق و غرب نیست بلکه یک نوع موازنه منفی و موازنه مثبت در این خصوص جاری و ساری است.
🔹در واقع موضوع منافع ملی کشورمان در اولویت است و اگر اروپایی ها و غربی ها منافع کشورمان را برآورده می کردند قطعا ایران اسلامی با آنان همکاری مستمر ایجاد می کرد و این موضوع اصلا ناقض همکاری با شرق و کشوری مانند چین نیست بلکه می تواند همراستا با آن حرکتی پیشرونده انجام گیرد.
🔹 آنچه امروز کشورمان به واقع نیاز دارد نگاه تاریخی و راهبرد مناسب به منافع کشورمان است. با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک و استراتژیک کشورمان راهبرد موازنه منفی و مثبت در سیاست خارجی راهگشاست و در این حوزه هیچ چرخشی به سمت کشورهای دیگر نه تنها به طور صفر و صدی نباید صورت گیرد بلکه بایستی همکاری برای منافع در هر حوزه و منطقه ای در دستور کار باشد.
🖌 حمزه نژاد
🆔 @BasirateSalamat
🔴 مداخله ترکیه در لیبی
🔹 مداخله ترکیه در لیبی موضوع و مساله سیاسی٬ دفاعی و امنیتی حساسی است که از چند بُعد متفاوت٬ شایان تامل است. از جمله:
1.تلاش ترکیه برای ارتقای جایگاه خود در آفریقا و نفوذ سیاسی٬ اقتصادی و فرهنگی بیشتر در این قاره.
2.بهره گرفتن از منابع نفت و گاز لیبی.
3.قدرتنمایی در برابر مصر و تضعیف جایگاه سیسی.
4.ارتقای گفتمان سیاسی اخوان المسلمین در منطقه.
5.تثبیت قدرت در شرق مدیترانه و مقابله با یونان و قبرس جنوبی یا روم نشین.
6.تلاش برای کاهش نفوذ عربستان و امارات در منطقه.
با توجه به تعدد ابعاد پرونده لیبی و حساسیت قدرتها و کشورهای مرتبط با این موضوع٬ باید این واقعیت را پذیرفت که ترکیه٬ برای تثبیت موقعیت خود در لیبی٬ راه دشواری پیش رو دارد و امارات متحده عربی در کنار مصر و یونان٬ میتوانند در روند پیش رو نیز٬ مشکلات و موانع تازهای بر سر راه ترکیه به وجود بیاورند.
✍️ علی منصورکیایی
🆔 @BasirateSalamat
🔴 اگر کرونا جنگ بیولوژیک باشد
با توجه به احتمال بسیار قوی بیولوژیک بودن بیماری کرونا توسط دشمنان بشریت و اسلام، یادآوری چند نکته خالی از لطف نیست.
🏷بدون اینکه یک تیر از تفنگ شلیک شود یا بمبی منفجر شود، بسیار آرام و بیصدا هزاران نفر کشته شده است. وبیش از ده میلیون نفر زخمی شده اند.
🏷پایان این جنگ نامشخص است زیرا هنوز کسی مسولیت آن را نپذیرفته است.
🏷تنها راه مبارزه با آن مقاومت و تحمل یک تیکه پارچه به عنوان ماسک است و سنگر هر فرد جلوی صورت اوست.
🏷تمام دنیا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در حال مبارزه با آن هستند و هنوز نتوانسته اند آن را شکست دهند.
🏷راه نفوذ این عملیات جنگی در همه جا وجود دارد و هیچ نقطه ای نیست که این ویروس نتواند در آن نفوذ کند.
🏷سلاح آن بسیار پیچیده و مرموز ساخته شده است به گونه ای که هر روز ناشناخته هایش بیشتر بروز می کند.
🏷برنده نهایی این جنگ را قدرت دفاعی مشخص نمی کند بلکه قدرت علم و دانش و فرهنگ و سبک زندگی است که مشخص می کند چه کسی می تواند آن را شکست دهد.
✍️جهانگیری
🆔 @BasirateSalamat
🔴 ترور هشام الهاشمی اهداف و پیامدها
💢 دوشنبه شب «هشام الهاشمی»، تحلیلگر مشهور و برجسته عراقی با ضرب گلوله افرادی مسلح به قتل رسید.
🔻درباره اهداف و پیامدهای این ترور، نکات زیر وجود دارد:
1⃣ در ماههای اخیر و بهویژه پس از آغاز اعتراضات در عراق، حملات رسانهای علیه بخشی از نیروهای حشدالشعبی که رویکرد ضد آمریکایی آنها پررنگتر از دیگران بود، افزایش یافته است. سمت و سوی این حملات بیشتر کتائب حزبالله به عنوان یکی از ضد آمریکاییترین گروههای حشدالشعبی بود که با نخستوزیری مصطفی الکاظمی نیز مخالفت جدی داشت. این حملات رسانهای اما با نخستوزیری مصطفی الکاظمی وارد فاز میدانی شد که نخستین مورد جدی آن را میتوان حمله نیروهای ضد تروریسم به مقر کتائب حزبالله دانست.
2⃣ ترور اخیر اگرچه نیازمند ارزیابی دقیقتر است، اما شاید قطعه دوم پازلی باشد که هدف آن افزایش فشار بر حشدالشعبی و بهویژه کتائب حزبالله است. میدانداری «غیث التمیمی»، چهره مشهور ضد مقاومت در اتهامزنی به کتائب و ورود شبکههای آمریکایی و سعودی به این عرصه در ساعات نخست پس از ترور، نشان از برنامه گسترده علیه مقاومت در عراق دارد.
3⃣ ترور الهاشمی همچنین میتواند طرحی برای تقسیم حشدالشعبی به «حشدِ خوب» و «حشدِ بد» در افکار عمومی عراق باشد تا هم هزینه برخورد با گروههایی نظیر کتائب حزبالله کاهش یابد و هم سایر گروهها را از هرگونه رفتاری مخالف خواست الکاظمی و در سطح کلان آمریکاییها بازبدارد.
4⃣ قابل تأمل اما همزمانی رویدادهای اخیر با گفتوگوهای راهبردی بغداد و واشنگتن است. روندپژوهی یکساله تحولات عراق نشان میدهد آمریکاییها به دنبال این هستند که میوه اعتراضات و آشوبهای عراق، نخستوزیری الکاظمی و ترور الهاشمی را در مذاکرات راهبردی بچینند. واشنگتن برای تحمیل خواستههای خود به طرف عراقی در مذاکرات راهبردی، نخست به مذاکرهکننده همسو و دوم به افکار عمومی منفعل نیاز دارد؛ نخستوزیری الکاظمی نیاز نخست را برطرف کرد و حمله به مقر کتائب و ترور الهاشمی، احتمالاً کارکردی در راستای رفع نیاز دوم داشته باشد. از اینرو باید منتظر تحولات آینده ماند.
🆔 @BasirateSalamat
🔴 #بورس | نامهی ۲۵ پژوهشگر مالی و اقتصادی خطاب روحانی
🔻در نامهی ۲۵ پژوهشگر مالی و اقتصادی خطاب به دولت و بانک مرکزی آمده است:
🔹وضعیت فعلی بورس و ادامه آن به شدت بحرانخیز و همراه با تخریب بیشتر وضعیت اقتصاد کلان خواهد بود.
🔹 بازار پول در معرض تخریب از مجرای افزایش سرعت گردش پول و تبدیل هرچه سریعتر شبه پول به پول قرار خواهد گرفت و حتی فشار درونزایی برای خلق نقدینگی و پایه پولی مضاعف ایجاد خواهد کرد.
🔹پیامدِ ادامه روند فعلی بازار بورس افزایش بیشتر تورم و نرخ ارز خواهد بود.
🔹امروز در نقطهای قرار گرفتهایم که رهایی از آن بدون هزینه نخواهد بود.
🔻جدا از اقدامات لازم در چشمانداز بلند مدت، لازم است دولت و بانک مرکزی برای کنترل وضع جاری دست کم به شکل فوری اقدامات زیر را فعال کنند:
1️⃣ عرضه بدون تعلل داراییهای بورسی دولت
2️⃣ افزایش نرخ سود بازار بین بانکی و سپردههای بانکی توسط بانک مرکزی
3️⃣ شتابدهی به عرضههای اولیه شرکتها و افزایش درصد شناوری
4️⃣ توقف هر نوع پیامدهی سیاستگذاری در معنای بیمهگریِ کلان بورس
5️⃣ کنترل مؤثر در نظارت بانکی برای جلوگیری از تزریق اعتبارات جدید بانکی به بازار بورس و جلوگیری از رشد بیش از حد نقدینگی
🆔 @BasirateSalamat
✅ متن کامل نامه را اینجا ببینید 👇👇👇👇👇👇
🔻 متن کامل نامه ۲۵ پژوهشگر مالی و اقتصادی به روحانی با موضوع بورس
👇👇👇👇
🆔 mehrnews.com/news/4966986
📲 پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به دروغ پردازی ها پیرامون سند جامع همکاری ایران و چین
🔹موسوی: نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه حضور نیروی نظامی و نه سایر موهومات
🆔 @BasirateSalamat