⛔ آقای ظریف در سفرش به پاکستان در پایان مذاکرات معمول به وزیر خارجه پاکستان گفته بود من از طرف رهبر ایران یک پیغام برای شما دارم:
اینکه از ائتلاف سعودی علیه یمن خارج شوید او خیلی سریع و صریح گفته بود باشه
🔹آقای ظریف تعجب کرده بودند و گفته بودند، در دیپلماسی ما یاد گرفته ایم که سریع و صریح موضع نگیریم!
شما چطور این قدر سریع و آنهم با صراحت گفتید باشه بدون اینکه چانه زنی داشته باشید؟
👌🏻 وزیر خارجه پاکستان به آقای ظریف گفته بود اولا رهبر ایران اگر امروز به پاکستان سفر کند، به جای 18 کیلومتری که در سفر زمان ریاست جمهوری ایشان به پاکستان، مردم به استقبال رفته بودند، این استقبال به هشتاد کیلومتر خواهد رسید!
🔹 ضمنا ما بررسی کردیم و دیدیم در طول این چهل سال هر کس به شما اتکا کرد سر جاش مونده (حزب الله، حماس، بشار،انصارالله، حشد الشعبی های عراق و...)
👌🏻 اما هر کس به آمریکا اتکا کرد تخته را از زیر پایش کشیدند (شاه، صدام، بن علی، مرسی،قذافی، بن لادن و...)
✅ لذا عقل حکم میکند که با ایران همراه شویم تا اعوان و انصار آمریکا
"اللهم احفظ قائدنا امام خامنهای "
▼حرف روز 👇
📌استقلال سیاسی و مسئله رفاه ملی
👈«اگر شما بخواهید استقلال سیاسی داشته باشید و استقلال ملیتان را در برابر دشمن غداری مثل آمریکا حفظ کنید نمیتوانید رفاه هم داشته باشید»؛
🔹این جمله هرچند از زبان «محمد عطریانفر» عضو مؤثر یک حزب سیاسی بیان شده است، اما تقریباً چنین خط سیاسی این روزها به اشکال متعدد در بین افراد منسوب به یک جریان سیاسی خاص تکرار میشود.
🌀نکات تحلیلی:
🍒 1- قرار دادن نظام سیاسی در دوراهیها و دوگانهها مدتی است به یک تاکتیک سیاسی تبدیل شده است؛ دوگانه هستهای و اقتصاد که تحت عبارت «هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم اقتصاد» مطرح شد، ازجمله این دوگانهسازیها بود که بهشدت فاجعهآمیز شد. هستهای شدن یک کشور اقدامی در جهت توسعه اقتصادی و برای تسهیل در حیات بشر امروز است؛ اما چون اهداف انتخاباتی مدنظر بود، به ناروا این دوگانه ساخته شد. بهعنوان نمونه، اینکه فرانسه بیشتر از 75 درصد از تولید برق خود را از بخش اتمی تأمین میکند، یقیناً اقدامی اقتصادی و برای زندگی آسانتر مردم است.
🍒2- دوگانه پیشرفت و استقلال سیاسی، خطی است که برخی گروههای سیاسی تا انتخابات 1400 به شکل مستمر و جدی به پیش خواهند برد.
🔸 اینکه گفته شود راه پیشرفت و رفاه عمومی از مسیر عدول از استقلال ملی میگذرد، قرار دادن نهفقط انقلاب اسلامی که سرزمین ایران در یک مخاطره سهمگین است. این اتفاق اما بهراحتی از سوی برخی احزاب و عناصر سیاسی مطرح میشود و بخش تلخ ماجرا نیز آنجاست که معمولاً از نگاه این افراد و گروهها، کشور در حوزه آزادی نیز از خود ظرفیت و بردباری نشان نمیدهد!
🍒 3- جماعتی که این روزها و احتمالاً آینده، مشکل اساسی کشور را در نسبت با متغیرهای خارجی تعریف میکند، سال 92 اما حرف اصلیشان این بود که مشکل بنیادین، در مدیریت اداره کشور است!
🔹نکته راهبردی: استقلال سیاسی هیچگاه به معنای در نظر نگرفتن متغیرهای بیرونی و قطع پیوندهای خارجی نیست؛ مقصود اساسی آن است که فرآیند اتخاذ تصمیمات و طراحی راهبردها بر اساس منافع ملی و در درون کشور صورت گیرد. واقعیت و تجربه توسعه در همه کشورها نشان میدهد که پیشرفت و رفاه از مسیر استقلال ملی گذشته است. اساساً فرآیند توسعه یک امر درونی و متکی به طراحی داخلی است. تأکید برخی گروههای سیاسی در کنار زدن استقلال سیاسی و ملی به نفع رفاه ملی، نهتنها برای جامعه پیشرفت نمیآورد، بلکه کلیت ایران را در مسیری سرشار از مخاطرات و تهدیدات قرار خواهد داد.
(نویسنده: عزیز غضنفری)
27آبان سالگرد شهادت سردار سرافراز سپاه اسلام سر لشگر شهید مهدی زین الدین و برادرش مجید را گرامی می داریم ، و همزمان یاد و خاطره 6090شهید والامقام استان مقدس قم را ارج نهاده و علو درجات همه آن عزیزان گلگون کفن رااز درگاه خداوند متعال مسئلت می نمائیم ،
انشاءالله از رهروان راه شهیدان و مشمول شفاعت آن عزیزان باشیم.
آبِ طلب نکرده همیشه مراد نیست...
♦️یک فعال اصلاح طلب توییت زده: "فواد ایزدی فعال سیاسی اصولگرا: دموکرات ها ممکن است فلان پول بلوکه شده ایران در یک کشور را آزاد کند تا یک جناح بتواند در انتخابات ۱۴۰۰ بگوید ما پول های #ایران را آزاد کردیم!
پ.ن: نمیگه اگر پول بلوکه شده آزاد بشه مشکلات مردم کم میشه میگه اگر آزاد بشه ما رای نمیاریم! #کاسب_تحریم".
🔹قطعا کسی نمی تواند فواد ایزدی را فعال انتخاباتی جا بزند. او اصالتا کارشناس و پژوهشگر ارشد سیاست داخلی و خارجی آمریکاست. او استدلال دقیق می کند و این برای آنها که انتخابات و کسب قدرت ، همه فکر و ذکرشان را تسخیر کرده، قابل فهم نیست.
♦️شاید خیلی ها یادشان باشد. اما دکتر فواد ایزدی، همان کسی است که چند روز قبل از اعلام توافق برجام، در نشست "شورای راهبردی روابط خارجی" از ظریف پرسید "اکثر کاندیداها در آمریکا اعلام کردند پس از ریاست جمهوری، این توافق را لغو می کنند. این سوال را از آقای کری در کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان پرسیدند که آیا رییس جمهور بعدی ملزم به اجرای توافق است؟ جواب آقای کری منفی بود که نه، ملزم نیست".
🔹او همچنین پرسید "فردی به نام ترامپ نامزد انتخابات امریکاست، اگر انتخاب بشود برجام را پاره خواهند کرد.چه مکانیسم حقوقی وجود داره تا آمریکا بعد اوباما، برجام رو رعایت کنه؟". https://b2n.ir/552237
♦️اما آقای ظریف با ساده انگاری زاید الوصفی پاسخ داد "نمیتونه این کار رو بکنه آقای دکتر ایزدی! من به شما اطمینان میدم. ترامپ تحریمها رو برگردونه، کیه توی دنیا اجرا بکنه ؟! نمیتونه این کار رو بکنه، قاعده حقوقی دارد، من به شما اطمینان میدهم، تام کاتن این را گفت، جوابش را که دادم، زیر توییتش نوشتند، برو پولت را از هاروارد پس بگیر، خوب حقوق یادت ندادند».
🔹استدلال دکتر ایزدی را شاید بشود به شکلی دیگر و در قالب این شعر نغز شاعر ارجمند، آقای فاضل نظری منتقل کرد:
🔻"از باغ می برند چراغانی ات کنند/ تا کاج جشن های زمستانی ات کنند
🔻پوشانده اند «صبح» تو را «ابرهای تار»/ تنها به این بهانه که بارانی ات کنند
🔻 ای گل گمان مکن به شب جشن می روی/ شاید به خاک مرده ای ارزانی ات کنند
♦️#آب_طلب_نکرده_همیشه_مراد_نیست/ گاهی بهانه ای است که قربانی ات کنند".
#محمد_ایمانی
♦️ جو بایدن و مسئله فلسطین
#تحلیل_کوتاه
🔹سیاست آمریکا در قبال مسئله فلسطین در دوران ریاست جمهوری ترامپ تغییر فاحشی نسبت به سیاست سنتی آمریکا به ضرر فلسطینیها و به نفع رژیم صهیونیستی در قبال این مسئله داشت. این سوال مطرح است که مسئله فلسطین در سیاست خارجی دولت بایدن چه جایگاهی خواهد داشت؟
🔹 طرح معامله قرن به خوبی نمایانگر رویکرد متفاوت و یکجانبه دولت ترامپ به مسئله فلسطین بوده است؛ رویکردی که ارتباط فلسطینیها با دولت آمریکا را به کلی قطع کرد. دولت بایدن به احتمال زیاد این طرح را کاملاً کنار خواهد گذاشت و همان طور که کاملا هریس اعلام کرده است به دنبال برقراری مجدد ارتباط با فلسطینیها خواهد بود.
🔹اما با توجه به بحرانهای عمیق داخلی آمریکا در حوزه سلامت و اقتصاد و همان گونه که در مناظرات انتخاباتی بین بایدن و ترامپ روشن بود به نظر می رسد تمرکز ابتدایی دولت بایدن بر حل مسائل داخلی مانند مهار کرونا و پیامدهای آن خواهد بود. بنابراین انتظار نمیرود که دولت بایدن در ارائه طرحی جدید برای حل مسئله فلسطین عجلهای داشته باشد.
🔹 اگر چه آمریکا همچنان در مسئله فلسطین میانجی اصلی خواهد بود اما دولت بایدن تلاش خواهد کرد با سیاست اروپا در این مسئله هماهنگ شود. در این راستا تجدید فعالیت کمیته چهارجانبه (امریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل) و دیگر مکانیزمهای بینالمللی محتمل به نظر میرسد.
🔹انتخاب وزیر خارجه و همچنین انتصاب نماینده ویژه برای فرایند صلح خاورمیانه توسط بایدن نقش تعیین کنندهای در این موضوع خواهد داشت.
🔹در حالی که دولت جدید در امریکا امیدهایی را برای طیف سازشکار فلسطینی برای احیای مذاکرات ایجاد کرده است پیدا کردن جایگزین مناسبی برای صائب عریقات که مدتی بسیار طولانی مذاکرات فلسطینیها را هدایت میکرد و به تازگی بر اثر کرونا فوت کرده است کار آسانی نخواهد بود.
✅ اگر چه دولت جدید آمریکا مثل ترامپ یکجانبه عمل نخواهد کرد اما فلسطینی ها نباید انتظار چندانی از بایدنی داشته باشند که خود را یک صهیونیست میداند و قبلاً گفته است «اگر اسرائیلی وجود نداشت ما باید یکی می ساختیم» و متعهد به حفظ امنیت و منافع رژیم صهیونیستی است.
💠امروز #قدرت در دست اشخاصی است که از #انسانیت بهره ندارند.
قدرت خودش یک کمال است. خدای تبارک و تعالی قادر است، لکن چنانچه قدرت به دست اشخاص فاسد برسد همین کمال را به فساد میکشانند. دنیا امروز گرفتار این است که قدرت در دست اشخاصی است که از انسانیت بهره ندارند.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٨،صفحه ١۵۶
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
💠در یکسال گذشته 40 هزار زندانی در ایران عفو و آزاد گردیدند(غیراز آزادشدگان برای کرونا)که در جهان نمونه ندارد.
💯اما در رسانه های غرب و نوچه های داخلی سانسور شد.حال اگر یکی از همسویان فکریشان دمپایی اش در زندان گم شود یا کرونا بگیرد یا از یک زندانی دیگر یک سیلی بخورد خبر اول جهان است.
✍️ عبدالله گنجی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
✨﷽✨
#تلنگر
✍امام صادق(ع)فرمودند:
خداوند دعایی را که از روی غفلت
و بی توجهی واز قلب غافل باشد؛
اجابت نمیفرماید پس وقتی دعا
میکنی دل بده و با توجه دعا کن
و آنگاه یقین کن که خدای تعالی
خواهد اجابت کرد.
{ اوقات دعا کردن }
✅1) هنگام باریدن باران
✅2)هنگام قرائت قرآن
✅3) هنگام وزیدن باد ها
✅4) هنگام نماز وتر (قنوتنماز)
✅5)بعد از دمیدن سپیده صبح
✅6) بعد از اذان ظهر و مغرب
📚نصايح ص٤٦٥٣
🔴️آقای روحانی! باور عمومی بر این است که شما کشور را رها کردهاید
🔻الیاس نادران نماینده مردم تهران خطاب به رئیس جمهور گفت:آقای روحانی! باور عمومی بر این است که شما کشور را رها کردهاید، آیا یک روز صحبت از جنگ اقتصادی و روز دیگر صلح امام حسن (ع) دشمن را جریتر نمیکند؟ متأسفانه نگاه به بیرون برای حل مسائل داخلی راهبردی بود که ۷ سال فرصت برای بالندگی اقتصاد و تولید کشور را گرفت.
♦️ چرا کرونا به برتری اقتصادی چین بر آمریکا انجامید؟
📝#تحلیل_کوتاه
🔹 شیوع پاندمی کرونا در سراسر جهان، مشکلات اقتصادی عدیدهای در کسبوکارهای خُرد و کلان ایجاد کرد. زیرا برای جلوگیری از انتقال ویروس میبایست از فعالیتهای تجمعی جلوگیری و مراکز اقتصادی را محدود کرد. مسالهای که به توقف برخی فعالیتهای تولیدی و تجاری و بهتبع آن، افزایش بیکاران انجامید.
🔸 این مشکلات در میان کشورهای توسعهیافته نمود بیشتری داشته است. آنان که بر مبنای نظام تبادل در تجارت آزاد، بر رویکرد مصرفگرایی در داخل و خارج از بازارهایشان تکیه داشتند، به یکباره با افول کسبوکارها مواجه شدند. بهخصوص که هزینههای درمانی و بار مالی ناشی از کرونا نیز بدانها افزوده شد. در این بین، رقابت اقتصادی آمریکا با چین بهشدت از کرونا متأثر شد. زیرا:
1️⃣ چین توانست با اقتدارگرایی متمرکز در مدتی نسبتاً کوتاه بر این بحران فائق آید و بهسرعت فعالیتهای تولیدی و تجاریاش را احیا کند. در حالی که آمریکا با تعللها و تغافلهای دولت ترامپ، ابتدا مسأله را جدی نگرفت و سپس نیز تصمیمهای متناقضی بروز داد.
2️⃣ سیاستهای حمایتی چین در دوران کرونا معطوف به بنگاههای اقتصادی بود و موارد کمتری را بهطور مستقیم به خانوارها اختصاص میداد ولی دولت آمریکا هزینههای بالایی را به عنوان کمک بلاعوض یا وامهای بلندمدت به مصرفکنندگان تخصیص داده است.
3️⃣ کاهش قیمت نفت باعث شد چین میزان هنگفتی از نیازهای انرژیاش را به قیمتی ارزان دریافت کند ولی آمریکا خود از جمله زیاندیدگان کاهش قیمت نفت بود، چنانکه قیمت نگاهداری بخشی از نفت استخراجشده در برههای از زمان، بیش از قیمت فروش آن شد.
🔸 موارد فوق سبب شد چین در ماههای اخیر بتواند تراز تجاری مثبتی برای خود رقم بزند ولی آمریکا با کسری بودجه روبرو شود. این مسأله فراتر از تبعات اقتصادی، بر وجهه بینالمللی دو دولت نیز مؤثر بوده است. چین توانست پس از بحران به مثابه یاریگر بسیاری از دولتها ظاهر شود، ولی آمریکا نهتنها به دیگر کشورها کمکی نکرد بلکه بر مصائبشان افزود.
#نشست_بصیرتی
#ثامن
🔸اهمیت کتاب و کتابخوانی🔸
🔹از دیدگاه رهبر انقلاب🔹
☑ دوره نوجوانی برای مطالعه و یادگیری یک دوره طلایی است! ۷۶/۱۱/۲۲
☑ امروز کتابخوانی و علمآموزی نه تنها یک وظیفهی ملی، که یک واجب دینی است. از همه بیشتر، جوانان و نوجوانان باید احساس وظیفه کنند! ۷۲/۱۰/۴
☑ یکی از نیازهای جامعه خصوصا نوجوانان و جوانان، طراحی سیر مطالعاتی در موضوعات مختلف است! ۹۰/۴/۲۹
☑ باید پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتّی بچههای کوچک باید با کتاب اُنس پیدا کنند. ۷۴/۲/۲۶
☑ کتابخوانی را باید جزو عادات خودمان قرار دهیم. به فرزندانمان هم از کودکی عادت بدهیم کتاب بخوانند. مثلاً وقتی میخواهند بخوابند، کتاب بخوانند. یا وقتی ایام فراغتی هست؛ روز جمعهای هست که تفریح میکنند، حتماً بخشی از آن روز را به کتاب خواندن اختصاص دهند. در تابستانها که نوجوانان و جوانان محصّل، تعطیلند حتماً کتاب بخوانند. یعنی کتابهایی را معیّن کنند، بخوانند و تمام کنند. ۷۰/۲/۲۱