🔺فائو: ایران بزرگترین صادرکننده لبنیات در آسیا شد
سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو):
🔹ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.
🔹فائو پیش بینی کرده تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۳ به ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد. گندم، برنج و جو سه غله مهم تولیدی ایران در این سال خواهند بود./تسنیم
📲 @basirSABZEVAR
لغو محدودیت خرید خودرو برای برخی پلاک فعالها
🔹شورای رقابت: کسانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند و عمر خودروی آنها بیش از ۵ سال است میتوانند در مراحل بعدیِ فروش خودرو در سامانه یکپارچه شرکت کنند.
📲 @basirSABZEVAR
⭕️شرایط خرید خودرو از سامانه یکپارچه تغییر کرد
🔹براساس تصمیم شورای رقابت کسانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند و عمر خودروشان بیش از ۵ سال باشد از شرط نداشتن پلاک در خرید خودرو معاف هستند و می توانند در مراحل بعدی فروش خودرو در سامانه یکپارچه شرکت کنند.
📲 @basirSABZEVAR
🔸جواد الشهید؛ تازه ترین اثر حسن روحالامین با موضوع شهادت امام جواد علیه السلام
📲 @basirSABZEVAR
🔴فرصت دوباره برای ۳۲ هزار متقاضی گرفتن زمین رایگان
🔹وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد، ۳۲ هزار متقاضی رد صلاحیت شده در طرح اهدای زمین رایگان برای خانوادههایی که فرزند سوم و بیشتر آنها بعد ۲۴ آبان ماه سال ۱۴۰۰ به دنیا آمدند، فرصت دوبارهای برای تکمیل و پیگیری پرونده خود پیدا کردند.
📲 @basirSABZEVAR
🔴 اعتراف دیرهنگام همتی: خزانه خالی بود، پول تورمزا چاپ کردیم!
🔹رئیس کل بانک مرکزی دولت روحانی شب گذشته در کلاب هاوس، به خالی بودن خزانه در دولت قبل و تبدیل ۵ میلیارد دلار (حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان) کسری بودجه دولت روحانی به پایه پولی و اوج گرفتن تورم در پی چاپ پول پرقدرت برای جبران کسری بودجه دولت دوازدهم اذعان کرد.
🔸همتی با اشاره به ناترازی مالی شدید دولت روحانی در سالهای پایانی گفت: در سال ۹۸ (دولت روحانی) پنج میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده در کره را بابت کسری بودجه، تسعیر کرد و بانک مرکزی معادل ریالی آن را چاپ کرد و به دولت داد!
✅ در اواخر سال ۱۳۹۹ نیز تاکید کردم که منابع بودجه ۱۴۰۰ غیرواقعی و کسری زیادی دارد و تامین افزایش حدود ۱۰۰ درصدی هزینههای بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل امکان پذیر نیست.
💢 این اولین باری است که یک مقام بلندپایه دولت قبل به صراحت از خالی بودن خزانه در سالهای پایانی دولت قبل پرده بر میدارد. پیش از این شخص حسن روحانی و محمود واعظی، اظهارات مسئولان دولت سیزدهم مبنی بر خالی بودن خزانه در پایان دولت قبل را انکار کرده و حتی مدعی پر بودن خزانه بودند!
🔜💯 #تحلیل_ویژه را در #بصیر_سبزوار دنبال کنید...
📲 @basirSABZEVAR
📸 وزیر امور خارجه عربستان با رئیس جمهور دیدار کرد
📲 @basirSABZEVAR
♦️رئیسی: هیچ مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی نداریم
رئیس جمهور در دیدار وزیر خارجه عربستان:
🔹دشمنان مسلمانان و رژیم صهیونیستی؛ تنها مخالفان توسعه همکاری های ایران و عربستان
🔹 تجربه موفق ایران در مبارزه با تروریسم می تواند محور همکاری های تهران- ریاض باشد.
📲 @basirSABZEVAR
💢بازار را شرطی نکنید
🔹واکاوی علل آشفتگی در بازارهای کشور، بخصوص در دهه نود، نشان میدهد که از جمله مهمترین این عوامل حساسیت نامتعارف آن نسبت به حوادث پیرامون سیاست خارجی کشور، به ویژه مذاکرات هستهای بوده است. در واقع پیش از آنکه اتفاقی در مورد تحریمها در واقعیت رخ نماید، اخبار مربوط به مذاکرات هستهای و تحریم، از کانال انتظارات تورمی و عوامل روانیـ نه عوامل بنیادین اقتصادیـ بر بازارهای کشور اثر گذاشته و اقتصاد را نسبت به این تحولات شرطی کرده است.
🔸این شرطیسازی نامتعارف، در دهه گذشته و از زمانی شروع شد که برخی جریانات، رسانهها و مسئولان دولتی این انگاره را ترویج دادند که بدون لغو تحریمها، کاهش معضلات اقتصادی امکانپذیر نیست. این نگرش بود که باعث شد تا همه به روند و نتایج مذاکرات هستهای حساس شوند و نماگرهای کلان اقتصادی منوط به وضعیت مذاکرات هستهای گردند؛ و همه چیز معطل نتیجه مذاکرات هستهای شود.
🔹تردیدی نیست که اقتصاد ذاتا به حوزه سیاست وابسته است. اما در عین حال باید توجه داشت که حوزه سیاست به اندازه وزنی که دارد باید مؤثر بر اقتصاد باشد نه بیشتر. چه اینکه به جز سیاست، پارامترهای دیگری نیز وجود دارند که نماگرهای اقتصاد کلان را جهتدهی میکنند. در اینجا رفتار حکمران اقتصادی تعیینکننده است. در واقع مهم است که اولا سیاستگذار، تصمیماتش را از روی میزی که در آن انتخابهای زیادی دارد، به صورت خطی انتخاب میکند یا به صورت توأمان و باهم. و ثانیا اینکه حکمران و سیاستگذار از میان این تصمیمات، کدام راهبرد را در اولویت قرار میدهد؛ درونگرایی، برونگرایی یا درونگرایی توأم با بروننگری. تصمیمات حکمران در این زمینه معین میسازد که ظرفیتها و توانمندیهای ذاتی معطل و مغفول بمانند یا خیر.
🔸آنچه مبرهن است این میباشد که در دهه گذشته حوزه سیاست خارجه برای رفع تحریمها در اولویت گذاشته شد و پارامترهایی که میتوانستند ظرفیتهای خنثیسازی تحریمها را ایجاد کنند، به حاشیه رفتند. سؤال اساسی اینجاست که آیا مسیر پیشرفت اقتصادی صرفا از کانال سیاست خارجه میگذرد یا عواملی مثل «ضابطهمند کردن خلق پول بانکها»، «کاهش فرار مالیاتی»، «کاهش نرخ سود بانکی» و «وضع مالیات بر سوداگری» نیز باید در دستور کار باشد. وقتی سود بالای بازارهای نامولد، روند کند مجوزهای کسبوکار، ناتوانی بانکها، مانع بزرگ بر سر رونق فعالیتهای تولیدی هستند، چگونه میتوان بدون در نظر گرفتن آنها به کنترل تورم و انتظارات تورمی در بازارها پرداخت تا بستر رشد اقتصادی فراهم شود!
🔹فارغ از اینکه تا چه اندازه عملکردها مطابق با انتظارات بوده است، باید بر یک موضوع تأکید داشت که رویکردهای کلی اقتصادی در دهه اخیر، همچون گذشته خطی و تکقطبی نیستند که سیاستگذار فقط بر یک عاملـ مثلا تمرکز بر رفع تحریمها و مذاکره با غربـ تأکید کند، بلکه علاوه بر اینکه در حوزه سیاست خارجه شاهد تعدد زمینهای بازی هستیم و به ظرفیت سازمانهای بینالمللی، آمریکای لاتین، چین، روسیه و کشورهای منطقه، هر کدام به اندازه وزنشان به آنها توجه میشود تا شبکه تسویه و تجارت کشور بهبود یابد، در حوزه حکمرانی اقتصادی در داخل کشور نیز اقدامات خوبی در حال وقوع است، که آیندهای امیدبخش را نوید میدهد. هر چند برای اینکه اثر آنها بر کنترل تورم و رشد اقتصادی تعلق بگیرد، نیازمند زمان و آسیبشناسیهای بهتر و بیشتری هستیم. / بهقلم: علی محمدی
🔜💯 #تحلیل_ویژه را در #بصیر_سبزوار دنبال کنید...
📲 @basirSABZEVAR
🔺آغاز عملیات اجرایی ۷ طرح آموزش و پرورش در سبزوار
👤 سید ولی الله حسینی، معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش سبزوار:
🔹عملیات اجرایی ۷ طرح آموزشی، فرهنگی و ورزشی در سبزوار، شامل احداث ۴ کلاس درس، ۱ باب نمازخانه و آزمایشگاه، کارگاه و زمین چمن مصنوعی و پیست دو و میدانی، با حضور مسئولان شهری آغاز شد.
🔹این طرحها شامل زمین چمن مصنوعی و پیست دو و میدانی در مجموعه ورزشی شهید چمران با زیربنای ۲۰ هزار متر مربع و ۴ میلیارد تومان اعتبار است که تاکنون ۱/۲ میلیارد تومان آن توسط معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان و ۱۰۰ میلیون تومان نیز از سوی خیران، نیکوکار تامین شده است.
🔹همچنین عملیات اجرایی دو کلاس درس و یک باب نمازخانه در دبیرستان حضرت فاطمه (س) سبزوار، در مجموع به مساحت ۱۲۰ مترمربع و با اعتبار ۸۰۰ میلیون تومان، با همیاری خیران و موسسه حیات طیبه آغاز شده است.
🔹در همین راستا، عملیات اجرایی دو کلاس درس، آزمایشگاه و کارگاه دبیرستان بانو قاضی زاده سبزوار نیز با مساحت ۱۲۰ مترمربع و ۸۰۰ میلیون تومان اعتباری که به وسیله خیران تامین می شود، آغاز شده است.
📲 @basirSABZEVAR
🔺رمزگشایی از ۶ فقره سرقت کامپیوتر وانت پیکان در سبزوار
👤 حسین بیات مختاری، فرمانده انتظامی سبزوار:
🔹ماموران تجسس کلانتری ۱۳ راهنمایی سبزوار، پس از انجام تحقیقات گسترده و به کارگیری یک سری اقدامات تخصصی، دو متهم غیربومی را در این زمینه شناسایی و با هماهنگی دادستان دادسرای عمومی و انقلاب سبزوار، در یک عملیات ضربتی آنان را دستگیر کردند.
🔹در تحقیقات به عمل آمده، نامبردگان به ۶ فقره سرقت کامپیوتر خودروی وانت پیکان در سبزوار، اعتراف کردند. متهمان پس از تشکیل پرونده مقدماتی، برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی، معرفی شدند.
📲 @basirSABZEVAR
🔺کشف بیش از ۴۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در غرب خراسان
👤 غلام محمد احمدی، مدیرکل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه سبزوار:
🔹از ابتدای امسال تاکنون و طی انجام گشتهای کنترلی نظارتی مشترک با همکاری بسیج، حراست و بازرسی منطقه نفتی سبزوار و نیروی انتظامی، مقدار ۴۳ هزار و ۶۲۰ لیتر سوخت قاچاق در مبادی و خروجی شهرستانهای غرب خراسان، کشف شد.
🔹محمولههای کشف شده، به صورت ظروف ۲۰ لیتری در خودروهای سواری، مشکهای جاساز و انبارهای دپو، در قالب ۲۴ پرونده تنظیم و جهت رسیدگی به مراجع قضایی، ارجاع داده شد.
🔹کلیه محمولهها جهت تخلیه، به انبار نفت شهید محمدیانی سبزوار ارسال گردید. جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت، مهمترین اقدام در حفظ سرمایههای ملی است.
🔹شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار در قالب ۲ ناحیه سبزوار و بردسکن، تامین و توزیع سوخت در شهرستانهای سبزوار، بردسکن، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان را، برعهده دارد.
🔹۶۱ باب جایگاه سوخت مایع و گاز طبیعی، ۶ باب تاسیسات توزیع گاز مایع و ۶۸ عامل مجاز توزیع نفت سفید در غرب خراسان، وجود دارد.
📲 @basirSABZEVAR