6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩🏴 مادر شهید طاها اقدامی : بچه ۴ ساله من كه رفت، شب قبلش توی مراسم داشت ميگفت لبيك يا حسين معنیش رو هم نمی دونست ...
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
⚫️ داعش خارجی برای ایران هیچی نیست اصلاحطلب های داعشی پرست داخلی را دریابید که گرگانی هستند در لباس گوسفند،
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
🚨دولت ماموریت خراب شدن اوضاع کشور دارد
🔻تاجگردون نماینده حامی دولت نوشت: شک ندارم بانک مرکزی و بخشی از دولت ماموریت خراب کردن اوضاع کشور دارند
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
🎙متن مصاحبه تفصیلی #دکتر_محمود_احمدی_نژاد:
✍بانشریه #بهار_جاودانه درباره
#اندیشه_بهار و #مهندس_اسفندیار_رحیم_مشایی
تاساعاتی دیگردرلینک زیر👇
🌷🕊
☫ eitaa.com/bazgashtaznimehrah👈ایتا
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۱
🔸موضوع مصاحبه دربارهی اندیشهی بهار و یکی از رادمردان بهاری؛ یعنی جناب آقای مهندس مشایی هست. اندیشهی بهاری توسط جنابعالی و مهندس مشایی چند سالی است که در جامعه مطرح شده. بهعنوان پرسش اول اندیشهی بهاری را ابتدا تبیین بفرمایید که ما مقصود شما را از اندیشهی بهاری بدانیم بعد برویم سراغ پرسشهای دیگر.
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اللهم عجل لولیک الفرج و العافیۀ و النّصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه. من اول این جمله را تکمیل کنم که آقای مهندس مشایی واضع و پایهگذار اندیشهی بهار در دوران ما هستند یعنی تبیینکننده و نوآور و خلاق و مبتکر این ادبیات ایشان هستند. اندیشهی بهاری دربارهی خلقت عالم و خلقت و حقیقت انسان صحبت میکند. انسان گل سرسبد آفرینش است یعنی همهی عالم خلقت در اختیار انسان است تا انسان شکوفا شود و شکوفایی انسان همان بهار است. این شکوفایی یک نماد و یک مظهر و یک قله دارد که امام«ع» است. یعنی تجلی بهار ایشان است. هرکس بخواهد بهاری باشد باید مثل ایشان باشد و به چه نسبت بهاری است به نسبتی که با ایشان سنخیت دارد. بهاری بودن ما یعنی جوهرهی انسانی در وجود ما شکوفا و متبلور شده است. در حقیقتمیتوان گفت که امام تجلی اکمل بهار انسانی است. او هم هادی است، هم پیشگام است، هم مقصد است، هم راه است و هم یاور است. او نمونهی عینی و کامل از بهار انسان است.
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۲👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۲
🔸خب جناب مهندس مشایی که فرمودید پایهگذار جریان بهار هست. بفرمایید آشنایی شما با مهندس به چه سالی برمیگردد؟
🔹سال 63 ـ 64 سنندج و در خدمت مردم کردستان بودم. یک شب در یک جلسهی داخلی دو جوان آمدند (من خودم هم جوان بودم) یکی از اینها خیلی خوشسیما و نورانی بود ایشان را معرفی کردند. از آنجا آشنا شدیم. مراودهی کاری خیلی نزدیکی با هم نداشتیم اما این مهر در دلمان بود گاهی همدیگر را میدیدیم. تا سال 72 ـ 73 که در وزارت کشور ارتباط بیشتری داشتیم و بعد از وزارت کشور همینطور این رفاقت ادامه پیدا کرد تا دورهی شهرداری که اولین دورهای بود که کاملاً با هم همکار شدیم. ایشان این افتخار را به من داد و بزرگواری کرد و مسئولیت سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران را پذیرفت. من فکر میکنم شهرداری در آن دو سال هرچه داشت بهواسطهی حضور آقای مشایی بود. یعنی وقتی ایشان آمد اصلاً جهت کار عوض شد. من مهندس عمران و با کار شهرداری آشنا بودم و در زمینه مدیریت شهری نیز مطالعه کرده بودم. ولی وقتی ایشان آمد اصلاً فهم ما از انسان، از شهر، زندگی شهری و خدمت به مردم صدها پله ارتقاء پیدا کرد. از همان لحظهای که برای اولین بار ایشان را دیدم احساس آشنایی کردم. شما هم تجربه کردهاید که برخی اوقات کسی را میبینید و انگار هزار بار است که او را دیدهاید در حالی که دفعهی اولی است که او را میبینید. من لحظهی اول که ایشان را در استانداری کردستان دیدم فکر کردم که سالهاست آشنا هستیم و این حس هر چه گذشت تقویت شد و احساس یگانگی ایجاد شد بین کوچک و بزرگ. من کوچک و ایشان بزرگ.
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۳👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۳
🔸آن ملاکی که ایشان را برگزیدید نورانیت ظاهری ایشان بود؟
🔹خیر، این نورانیت باطنی است، ظاهری نیست. ممکن است کسی مواد غذایی خاصی بخورد یا در سایه بنشیند و چهرهاش براق شود. منظور این نیست. منظور آن عطر معنوی و آن خلوص و زلالیتی است که در ایشان میشود دید. هرکس با ایشان ملاقات میکند میگوید ایشان چیز دیگری است.
🔸آقای مهندس روی تفکرات و اندیشهی شما تأثیری داشتهاند؟
🔹ببینید از همان سالهای اول انقلاب، ایشان در هر محیطی بوده محیط را متحول کرده است. نگاه ایشان به مسائل در مقایسه با دیگران خیلی عمیقتر، مهربانانهتر و عاشقانهتر بود و به همین خاطر تحلیلش همیشه یک تحلیل واقعی و برجسته و دلنشین بود. وقتی ایشان تحلیل میکرد همه میگفتند عجب چرا ما این زوایا را نمیبینیم و چرا به این ابعاد انسانیت انسانها توجه نداشتیم. دید انسانها گاهی مکانیکی و یکطرفه میشود، آن محبتها و عشقها گاهی مجازی و خشک میشود اما برای ایشان نه. ایشان همیشه خیلی لطیف و انسانی تجزیه و تحلیل میکرد. انگار یک نفر در دل مردم نشسته و دربارهی آنها صحبت میکند. از آن دوران تا امروز ایشان رشد هم کرده است. امروز ایشان اندیشههایش جهانی است. ببینید انسانها هر کدام لایههای مختلف را میبینند. بعضی عمل و ظاهر را میبینند و میخواهند ظاهر را درست کنند. مثل طبیبی که وقتی جوشی روی صورت فردی زده میگوید کرمی بزنید و آن را پاک کنید یک طبیب دیگر میگوید این جوش به علت کارکرد نادرست عضو دیگری است، مثلاً از ناحیهي کلیه است. یک دارویی میدهد که کلیه خوب کار کند. طبیب دیگری میگوید این به خاطر ضعف کبد است که به کلیه زده و باعث جوش در صورت شده است. یک طبیب دیگر میگوید که آنزیمهای بدن به هم ریخته که ناشی از خوردن فلان غذا است. این تشخیصها به ترتیب عمیقتر میشود. در مسائل اجتماعی هم همینطور است. ایشان عمیقترین لایهی علل مسائل اجتماعی را میبیند. ایشان واقعاً همواره در خدمت به مردم تلاش کرده است. البته به شما بگویم ایشان این توانایی را مرهون عنایات امام زمان(عج) است. یعنی آن حقیقت انسانی که اصل بهار بود در وجود ایشان تا حد زیادی شکوفا شده است. یک عمق نگاهی به ایشان داده شده است. یک نگاه حکیمانه به ایشان داده شده است. حکمت داده شده است. سه سال قبل ایشان مطلبی را گفته است که اگر این اقدامات انجام نشود فلان اتفاق میافتد. برخی از آدمهای سطحی که از حقیقت انسانی دور افتادهاند جور دیگری تحلیل میکنند. در حالی که خدای متعال گفته است اگر هر کس با خدا باشد و از حقیقت انسانی خود صیانت کند به او عنایت خواهد کرد. نیازی نیست کسی ریاضت بکشد یا به دنبال علوم غریبه برود که متأسفانه بسیاری در جمهوری اسلامیگرفتارش شدهاند. جمهوری اسلامی باید همه امورش عقلانی باشد. اندیشهها و مواضع مهندس مشایی در عین عرفانی بودن به شدت عقلانی است. ایشان مورد عنایت قرار گرفته است. شخصیتش رشد کرده، قلبش پاکیزه و تصفیه شده و الحمدلله این رشد ادامه دارد. نمونه ای از آن بهاری که قرار است در همهي انسانها شکوفا شود در ایشان میتوان مشاهده کرد. در معاشرت با ایشان انسان حس نمیکند که آلودگی یا شائبهای در ایشان هست. انگار که آدم با چشمهی زلالی روبهروست که ذرهای آلودگی در آن نیست. خودیت و فردیت و منیتی دیده نمیشود. همهاش عشق و محبت است.
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۴👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۴
🔸تأثیراتی که روی حضرتعالی گذاشتند میتوانید مصداقی نام ببرید؟
🔹ببینید ما فرزندان انقلابیم. مانند خیلی از افراد یک طبقهبندی و قضاوتهایی دربارهی دیگران در ذهن من شکل گرفته بود. گرچه من تند نبودم و در قضاوت نسبت به دیگران همواره جانب احتیاط را نگه ميداشتم. نه احتیاط از روی ترس اما با آدمها برخوردم تند نبود. تقسیم بندیهای انقلاب، ضد انقلاب، چپ و راست، خوب و بد، مومن و غیر مومن بود. اما وقتی با ایشان بهخصوص در شهرداری بیشتر کار کردم، ایشان نگاه من را به انسان عوض کرد. نه فقط به انسانها بلکه به حقیقت انسان. خوب شاید در ذهن ما این بود که بعضی از رفتارهایی که انجام میشود ارزش آنچنانی ندارد. گرچه من در کار هیچوقت این را اثر نمیدادم. در دورهی استانداری، عضویت هیات علمیدانشگاه، در فرمانداری، همهی انسانها را یکسان میدیدم. اما شاید ته دلم فکر میکردم به بعضیها باید بیشتر علاقه و توجه داشته باشم. وقتی مفاهیم انسانی را از ایشان دیدم فهمیدم خیلی عقبم. نوع انسان با کرامت خلق شده است. تازه معنای حقیقی "و لقد کرّمنا بنی آدم" را به عینه دیدم. همچنین آشنایی با حقیقت وجودی انسان محصول مراودت با ایشان است. ما اصلاً به عشق امام عصر(ع) زندگی کردهایم. اما این عشق چقدر در لحظه لحظهی زندگیمان خودش را نشان میدهد. در معرفت، در فهم، در نوع رابطه با انسانها و در تحلیل مسائل جهانی، این خیلی مهم است. خیلی با هم صحبت میکردیم. شاید بعضی وقتها ساعتها مینشستیم و بحث اندیشهای میکردیم. ایشان عمق فهمش در این مفاهیم بسیار بالاست. یعنی شاید یک انقلابی در من پیدا شد. نه انقلاب به این معنا که ایشان این کار را کرد. صرف اطلاع مطرح بود. فهمیدم جهان اینقدر ابتدایی و بی حساب و کتاب نیست که هر کس هر کاری دلش خواست بکند، به انسانها بیاحترامی و بیتوجهی کند و یا در دلش محبت انسانها نباشد ولی به کمال برسد. اصلاً خدا تجلیاش در همین خلقش هست. عشق به خدا تجلیاش در دلسوزی و عشق به خلق خداست. معنای رحمۀ للعالمین پیامبر(ص) همین است. مجاهدتهای پیامبر، فداکاریهای پیامبر و آن گذشتهای پیامبر و سختیهایی که کشیدند. نه اینکه ما عمق آن را فهمیدیم، ما یک گوشهاش را هم نمیتوانیم درک کنیم. در تحلیل مسائل اجتماعی و جهانی ایشان همیشه دارای ایدههای نو و بهروز و ابتکاری و خلاق و اجرایی هستند. خیلی آدمها هستند، اندیشههای خوبی هم دارند اما این اندیشهها اصلاً امکان جاری شدن در محیط اجتماعی را ندارد. اما مهندس هر چه که میگوید امکان عملیاتی در جامعه دارد. یک حرفی نمیزند و بعد بگوید بگذارید جامعه رشد کند تا 500 سال دیگر امکان اجرا فراهم میشود. همان موقع میتواند اجرا بشود. البته ممکن است موانع یا شیاطین نگذارند اما ظرفیت جامعه اقتضای آن را دارد. خلاصه بگویم در مراودت با ایشان دنیای انسان عوض میشود.
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۵👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۵
🔸چند تا واژه و کلمه فرمودید که نظر مهندس را دربارهی این واژهها میخواستم بدانم. نگاه ایشان به انسان کامل. شما فرمودید ایشان مرهون توجه امام عصر(عج) بودهاند. به نظرتان منشأ این توجه چه میتواند باشد؟ به نظر شما ایشان چه ظرفیتی داشتهاند که این توجه به ایشان شده است؟
🔹ببینید این ظرفیت در تمام انسانها هست. منتها مهم این است که انسان خودش به این ظرفیت توجه کند. البته همهاش لطف و عنایت است. نمیتوانیم بگوییم یک کسی یک کاری کرد خداوند این را به او داد. انسانها هر کاری میکنند چه کار مفیدی در مقابل خداوند میتوانند انجام بدهند؟ تازه اگر کار مفیدی هم انجام دهیم آن هم به لطف ارادهی الهی است. لا حول و لا قوۀ الا بالله العلی العظیم. اما به حسب ظاهر خداوند به انسانها اختیار داده است و اگر کسی به این ظرفیت وجودی خودش توجه کند، حقیقت نهایی آن خداوند است. شما هر حقیقتی را به آن اعتنا کنید به خدا اعتنا کردهاید. تمجید میکنید مدح میکنید مدح خداست. حالا وقتی به حقیقت وجودی انسآنکه واجد روح الهی است واجد وجه خلیفۀ اللّهی است توجه میکنید دارید به خداوند توجه میکنید. وقتی به خدا توجه میکنید به خلیفهی اعظم خداوند توجه میکنید. وقتی به عدالت فکر میکنید، در واقع به امام توجه میکنید. به هر حقیقتی توجه میکنید در اصل به او توجه میکنید. کافی است انسان تمرکز کند و به مهربانی، به عدالت و به کرامت انسانی فکر کند، در حقیقت دارد به امام زمان فکر میکند. شما هرچه را که آرزو میکنید در حقیقت آن را از چه کسی میخواهید؟ از خدا. ولو دستتان را جلوی افراد هم دراز میکنید این یک صورت ظاهر هست. کسی در این عالم کارهای نیست. در واقع دارید جلوی خداوند دست دراز میکنید اما حواستان نیست. اگر حقیقتا کسی خودش چیزی بخواهد در واقع از خداوند خواسته و همان لحظه از امام عصر خواسته است. این ها دو تا خواسته نیست. آیا فاصلهای هست؟ آیا خدا یک چیز است امامت چیز دیگر؟ ما اصولاً مفهوم توحید را از تعدد میفهمیم. اگر همهی عالم پر بود از عطر یک گل آیا ما چیزی از زیبایی میفهمیدیم؟ در آن صورت زیبایی چه معنایی داشت؟ زیبایی زمانی است که شما صدها هزار گل با رنگ و شکل و بوی متفاوت را میبینید و از دل آن یک وجه مشترک پیدا میکنید. میبینید این گل تجلی زیبایی است و مفهوم زیبایی در ذهنتان میآید. و اگر همهي گل ها یک شکل و یک رنگ و یک بو باشد یعنی همهی آدمهای جهان یکسان، یک لهجه، یکقد باشند، آنگاه حضورشان چه فایدهای دارد. حتی دو تا گل صد در صد عین هم نیستند. هر پدیدهای نقشی در این عالم دارد. مگر میشود شما به خداوند توجه کنی ولی خداوند به شما توجه نکند؟ این کفر است. این شرک است. مگر میشود؟ این محال است. یک موقعی هست که زبان دارد کار میکند اما توجهی نیست. اما خداوند باز توجه دارد. خداست دیگر. خداوند خالق است. مثل مخلوق نیست که دستش بسته باشد که بخیل یا حسود باشد یا بخواهد قدرتطلبی کند یا فخر بفروشد. من از شما سؤال میکنم امام که تجلی همهی اسماء الهی از جمله استجابت دعا هست میشود که شما به او توجه کنی و او به شما توجه نکند؟ معمولاً ما راه مستقیم را رها میکنیم و میخواهیم از سنگلاخ برویم و خیلی وقتها گم میشویم. آیا کسی نزدیکتر و مهربانتر و متوجهتر از همه امام هست؟ آیا وقتی توجه کردی و از او خواستی جواب نمیدهد؟ شیاطین این مفاهیم را پیچیده میکنند که دلها به سمت امام نرود وبیایدبه سمت شیاطین. را راخیلی سخت جلوه میدهند،پیچیده و منحصر به فردش میکنند وکانال و محدودیت برایش درست میکنند.اینها کار شیطان است.هرانسان وموجودی در عالم، به محض اینکه به امام توجه کند او هم به آن انسان توجه میکند.امام نمیتواندجواب ندهد. چون او تجلی صفات الهی است."ادعونی استجب لکم."جواب بلافاصله است. نمیگوید "سوف استجب لکم." تازه میگوید برو به بندگان بگو "اذا سألک عبادی عنی فإنی قریب اجیب دعوۀ الداع اذا دعان" میفرماید همین که دعا کنی بلافاصله جواب میدهم. امام عصر(ع) که تجلی اعظم اسماء الهی است این صفات در وجودش متجلی است. آیا اگر یک جوان پاک و مومن به اسم مهندس مشایی بخواهد که دریچههای معرفت را بر او باز کند آیا امام جواب نمیدهد؟ او به همه جواب میدهد. مشکل این است که ما نمیخواهیم. شیطان بسیاری را غافل کرده است.توجه ما به سمت دیگری معطوف است،به محض اینکه رویمان را به سمت امام بگیریم جواب میدهد.اینکه گفتم عنایت است از این جهت است.چهجوریاش را نمیدانیم. مگر شکلش مهم است؟ یکی میخوابد ودر خواب قرآن را از برمیشود.یکی چله میگیرد به دیدنش میآیند.اصلاً مگرشکل برای امام مهم است؟ اتصال همیشه ممکن است اما ازطرف ماقطع است.
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۶👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهارجاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/۶
🔸بعضیها فکر میکنند حتماً باید انسان به چشم ظاهر امام را دیده باشد. نه اینها نیست. امام بلد است چطور برساند و هدایت کند. به نظر من تجلی و ظهور امام در قلب انسان است. در اندیشهی انسان است. چه بسیار انسانهایی که در جوار امام زندگی کردند اما یک لحظه ظهور امام و حضور امام را درک نکردند. مگر امام حسن(ع) همسرش قاتلش نبود؟ مگر نزدیکتر از همسر داریم؟ اما آن زن درکی از امام داشت؟ یک ملک ظاهری و یک شوهر با پست حکومتی بالا را به حقیقت خودش و به امام(ع) ترجیح داد. امام حقیقت وجودی انسانها را میخواهد. همه آرزو داریم امام را به چشم ببینیم. اما اینقدر انسانها بودهاند که چله گرفتند و آرزو کردند و امام را دیدند اما نمیدانستند از امام چه بخواهند. نمیدانستند به دنبال چه هستند؟ امام را دیدند و خداحافظ. پس از رفتن امام میگوید ای وای من نمیدانستم چه بخواهم از امام؟ یک موقع میخواهیم احساسات خودمان را اقناع بکنیم و دنبال دیدن ظاهری هستیم بله دیدیم بسیار خوب.
اینکه من میگویم طلوع امام و ظهور امام در قلب و اندیشه انسانی، لزوماً به معنای دیدن با چشم ظاهر نیست. وقتی حقیقت در دل طلوع میکند، همه وجود به آن شهادت میدهد، عقل به آن شهادت میدهد؛ به حقیقت این تجلی؛ و این باعث رشد میشود.
اگر کسی به حقیقت امام نگاه کند درجا نمیزند؛ عقب گرد ندارد، دو روزش یکی نیست امکان ندارد دو روزش یکی باشد.
همین الان آقای مهندس مشایی بیایند راجع به همین مطلبی که الان شما در بحثهایتان آوردید، خواهید دید که در سطح خیلی بالاتری صحبت میکند.
این یعنی بحث سه ماه پیش، متعلق سه ماه پیش است در حالیکه معرفت یک سیر کمالی دارد.
مگر سیر کمالی امام توقف دارد؟ آیا امام الان در همان مرتبه ای است که دیروز بوده؟
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۷👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۷
🔸ظرفیت انسان بینهایت است.
🔹این سیر کمالی در انسان هم اتفاق می افتد، اصلاً انسانها برای همین سیر کمالی خلق شده اند.
این زندگی دنیا و خورد و خواب و ازدواج و تناسل و ارتباطات و ... اینها همه اش تمهید این امر مهم است تا در انسانها سیر کمالی اتفاق بیفتد.
یعنی همهي اینها ظرف و بستر و بهانه است. هیچ کدام خودش هدف نیست و اصالتی ندارد؛ متاسفانه بعضاً میبینیم که فردی 90 سالش است اما تازه دارد کاخ میسازد.
بزرگانی در تاریخ میشناسیم که یک آلونکی داشتهاند و چند صد سال عمر کردند وقتی به آنها میگفتند آلونک را تعمیر کن میگفتند این عمر کوتاه ارزش آن را ندارد که وقتمان را برای آن بگذاریم.
نمیخواهم بگویم به دنیا بی اعتنا باشیم، نه، کسی که در این مسیر است از دنیا هم حداکثر لذت را میبرد، یعنی وقتی یک لقمه نان میخورد لذتی که از آن میبرد خیلی زیاد است، ولی میخواهم بگویم، اینها همهاش بهانه و بستر است، خودش اصالتی ندارد. گرچه من معتقدم انسانها باید در بالاترین سطح رفاه زندگی کنند تا کرامتشان حفظ شود.
نباید کسی دغدغهي معیشت داشته باشد، دغدغهي انسانها فقط باید دغدغهي خودشان باشد، دغدغهي انسانیت خودشان باشد، دغدغهي بازگشت به خدای متعال باشد، دغدغهي تجلیگری اسماء الهی باشد، دغدغه همه کمال باشد، انتهای سیر بینهایت باشد.
اما شیطان آنقدر انسانها را اسیر کرده است که این امور ابتدایی به دغدغهي اصلی تبدیل شده است. درحالی که خدا به اندازهي کافی در عالم نعمت قرار داده و هرکس هر چقدر استفاده کند بازهم اضافه میآید.
من از آقای مهندس نپرسیدم اما شک ندارم که ایشان توجه کرده و خواسته و به او توجه شده، به او دادهاند و این ادامه دارد.
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۸👇
🔴 مصاحبه دکتر محمود احمدی نژاد با نشریه بهار جاودانه درباره اندیشه بهار و مهندس اسفندیار رحیم مشایی/ ۸
🔸یکی از واژههایی که میخواستم نگاه مهندس را نسبت به آن بدانم، شریعت است. چون متأسفانه خیلی در بحث شرعی بودن و شرعیت ایشان بحث شد و میشود، البته من نمیخواهم به آن شبهات بپردازم چون لزومی ندارد. نگاه ایشان به شریعت و به شرع چیست؟
🔹ببینید آقای مهندس یک انسان عمیقاً دیندار است، بخش مهمی از قرآن را حفظ است، میتواند تفسیر کند، به احادیث آشناست. به شدت مراقب اعمال شخصیاش هست؛ ایشان دائم الصلوة است، دائم الوضوست؛ در حساب و کتاب شخصیاش بسیار دقیق است که یک ریال بالا و پایین نشود.
🔸من عذر میخواهم این دائم الصلوة را توضیح دهید.
🔹دائم الصلوة یعنی هرموقع ایشان فرصت میکند، به نماز میایستد، غیر از نمازهای واجب. یعنی شما اینجا نشسته باشید نیم ساعت وقت پیدا شود، یا در سفری یا در جلسهای، میبینید بلافاصله ایشان رفته دارد نماز میخواند. یعنی مطمئنم ایشان در زندان اکثر اوقات مشغول نماز است. منظور از دائم الصلوة این است.
البته اگر کسی وجودش و نبضش برای خدای متعال بزند، همواره در نماز است، «خوشا آنآنکه دائم در نمازند»؛ یعنی آن لوازم نماز را رعایت میکند، «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَر» نماز اعتلای روحی یک انسان است؛ هر انسانی که در حال اعتلای روحی است در حال نماز است، نماز به معنای حقیقی کلمه؛ من نشمردم تا حالا؛ ولی فکر کنم شبانهروز همینطور نماز میخواند، هر چقدر فرصت پیدا بکند، نماز میخواند، دائم الوضوست، بسیار رعایت حلال و حرام را میکند؛ خیلی دقیق و کامل مراعات میکند، از این منظر ایشان یک آدم کاملاً دینی است.
اما شریعت، من حالا نظر ایشان را نمیگویم؛ برداشت خودم را میگویم، ایشان باید خودش باشد و در اين مورد نظر بدهد. یک موقع انسان یک شریعت عرفی دارد، هر امر عرفی قابل نقد است؛ هیچ کس نمیتواند بگوید این همان حقیقت دین خداست. آيا الان دو و نیم میلیارد مسیحی میتوانند بگویند اینکه آنها دارند، حقیقت دین خداست؟ یک و نیم میلیارد مسلمان میتوانند همين را بگویند؟ در خودشان هزاران اختلاف هست. تازه اگر همهشان هم یک حرف میزدند؛ همهي دو و نیم میلیارد بیایند رأی بدهند بگویند، ما دو و نیم میلیارد، همین که داریم، اختلافاتمان را کنار میگذاریم، یک امر واحد را انتخاب میکنیم، آيا این میشود دین حقیقی خدا؟
یک شریعت عرفی داریم، خوب این شریعت عرفی قابل تأمل است؛ به خصوص وقتی که این شریعت، صرفاً به پوسته بپردازد، یعنی به احکام و بایدها و نبایدها و فقه و...
فرق نمیکند کدام باشد، مسیحیت باشد، مسلمان باشد، شیعه باشد، سنی باشد، یهودی باشد، زرتشتی باشد، فرق نمیکند؛ وقتی که صرفاً به پوسته توجه میکند، اینجا دیگر خیلی قابل بررسی و نقد میشود، درحالیکه اصل انسان و همین شریعت هم برای یک حقیقت بالاتری است؛ اگر کسی نماز بخواند اما به خدا نزدیک نشود، "اَلصَّلوةُ قُربانُ کُلِّ تَقیّ"؛ نماز میخواند اما ویژگیهای خدایی در وجودش تجلی نمیکند. اين نماز چی هست؟
🌷🕊
☫ @bazgashtaznimehrah
👆ادامه ص ۹👇