#دلار
از فردا یکشنبه ۱۶ بهمن ماه مرکز مبادله ارز و طلا به صورت رسمی فعالیت خود را در راستای ساماندهی و توسعه بازار در حوزه ارز و طلا آغاز خواهد کرد که در زمینه ارز شامل اسکناس و حواله خواهد شد.
همچنین سامانه دیگری به نام "ناخدا" در کنار آن مربوط به مسائل غیربازرگانی راه اندازی می شود که در آن مصارف ۳۸ گانه از جمله ارز درمانی، ارز ماموریت، امور دانشجویی، اعزام برای شرکت در مسابقات، زیارتی و سیاحتی تامین میشود.
چشمها به نحوه برخورد بانکمرکزی با ارز حاصل از صادرات صنایع فلزی، معدنی و نظایر آن دوخته شده است...
#ولید_هلالات
تمامی اعضایی که مخالف قرعهکشی بودند، به قرعهکشی رای دادند!
شورای رقابت 12 عضو دارد که 3 عضو آن نمایندگان مردم در مجلس هستند. مهدی طغیانی، روح ا... ایزدخواه و بهروز محبی نجم آبادی به عنوان نمایندگان مردم در مجلس که هر سه نفر در همین روزهای گذشته، رانت بزرگ در قرعه کشی را فریاد زده اند اما در مصوبه شورای رقابت به بازگشت قرعه کشی خودرو رای داده اند!!
طغیانی: مجلس عرضه خودرو در بورس را کاملا به قرعه کشی ترجیح می دهد
طغیانی که همین چند روز پیش در دفاع از بورس کالا و علیه قرعه کشی در یک مناظره تلویزیونی مدام علیه قرعه کشی سخن گفت.
https://www.qudsonline.ir/news/841091
ایزدخواه: قرعه کشی برای فروش خودرو پاسخگوی نیاز بازار نیست
ایزدخواه رسما اعلام کرد که با عرضه خودرو در بورس به خاطر شفافیت و حذف رانت، موافق است اما سود حاصل از رقابت نباید به خودروساز برسد.
https://www.yjc.ir/fa/amp/news/7733538
محبی نجم آبادی: شورای رقابت مخالف عرضه خودرو در بورس نیست
محبی نجم آبادی چند روز پیش در گفت و گوی ویژه خبری چندبار اعلام کرد با عرضه خودرو در بورس موافق است.
#نفوذ #فساد #اسلام_آمریکایی #فریب #دروغ
هدایت شده از اخبار مهم روز
یارانه پنهان، از افسانه تا واقعیت - یاسر جبرائیلی.mp3
88.55M
یارانه پنهان، از افسانه تا واقعیت
گفتگوی علی علیزاده با یاسر جبرائیلی
#نشر_حداکثری
اخبار مهم روز
@mdaynews
هدایت شده از اخبار مهم روز
«شبکه اجتماعی ویراستی» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.virasty.app&ref=share
«شبکه اجتماعی ویراستی» در مایکت:
https://myket.ir/app/com.virasty.app
#خودرو
پیروزی مقدماتی تیم ملی سهامداران را بر منتخب دلالان تبریک عرض میکنم.
برای ناکآوت یک مشت از سوی دولت هم ضمیمه کنند بهتر...
#ولید_هلالات
جزییات مصوبه کمیسیون تلفیق/ خودروسازان موظف به عرضه خودرو در بورس کالا شدند
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲:
🔹 شرکتهای خودروساز داخلی موظف هستند تا براساس برنامه تولیدی طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به تصویب شورای رقابت میرسد، از ابتدای سال آینده خودروهای تولیدی خود را از طریق بورس کالا و براساس ضوابط مربوطه عرضه کنند
🔹شورای رقابت موظف است براساس بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ تا پایان فروردینماه سال آینده قیمت جدید خودروها را براساس آنالیز هزینه تمام شده و با در نظر گرفتن هزینههای تحقیق و توسعه و هزینههای مالی مرتبط با فعالیتهای تولیدی مورد تایید حسابرس محاسبه و در بازههای حداکثر سه ماه مجددا بروزرسانی کنند.
🔹شرکت بورس کالا موظف است ۸۵ درصد مابهالتفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا و قیمت مصوب شورای رقابت را به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریها واریز کند تا به منظور توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری متناسب با شاخص جمعیت و محرومیت در قالب پرداخت به ذینفع نهایی با نظارت وزارت کشور در اختیار شهرداریها قرار دهند.
🔹با این مصوبه شرکتهای خودروسازی باید کل تولیدات خود را در بورس عرضه کنند و مابهالتفاوت قیمتی که شورای رقابت آنالیز میکند و همچنین قیمتی که در بورس عرضه میشود، ۸۵ درصد آن باید صرف حمل و نقل درون شهری با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار شود. این مصوبه برای مقابله با سوداگری و دلالی است.
همونطور که شکایت داریم از شورای رقابت و اصل وجودش،
بورس کالا هم باید بدونه وقتی اجازه میده به یه خودرو ساز مثل گروه بهمن، که با عرضه 200 تا دونه فیدلیتی، قیمت سازی و گرون فروشی کنه، داره خلاف میکنه و تو این گرون فروشی و تخلف شریکه!
مگه داری بوگاتی و رولزرویس میسازی که مسخره بازی درآوردی و 200 تا میاری وسط؟! خودرو دوزاری چینی دیگه این حرفا رو نداره، اگه نمیتونی تولید کنی جمع کن بساطت رو تا هرکی میتونه این خودرو رو بیاره و تمام!
#سالار_صفایی
♦️تصویب بودجه از جیب سهامداران
🔹ارزش معاملات خرد پایین نشان میدهد که بازار معامله گران را دلگرم به صعود نمی کند. اقداماتی مانند قیمت گذاری دستوری و دخالت بازارساز باعث کاهش جذابیت معاملات سهام برای خریداران شده است.
🔹دستورالعمل جدید عرضه خودرو در بورس کالا هم نتوانست پول های خارج شده از بازار سرمایه را به جریان معاملات برگرداند. تنها ۱۵ درصد از ما به التفاوت قیمت شورای رقابت و قیمت فروش بورس کالا در هر خودرو به شرکت خودرو سازی می رسد و ۸۵ درصد باقی سهم بهسازی حمل و نقل عمومی است. یعنی سودی که متعلق به سهامداران است برای جبران نیازهای بودجه ای مصرف خواهد شد که از جذابیت بازار سرمایه کم می کند.
افزایش ۳۴ درصدی حجم نقدینگی؛
🔴 حجم نقدینگی به ۵۸۰۶ هزار میلیارد تومان رسید
برپایه آخرین دادههای آماری بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان آبان ماه ۱۴۰۱ به پنج هزار و ۸۰۶ همت (هزار میلیارد تومان) رسید که در مقایسه با پایان اسفندماه سال گذشته ۲۰.۲ درصد رشد داشته است.
بر این اساس، حجم نقدینگی در پایان آبان ماه سال ۱۴۰۱، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۴.۵ درصد رشد داشته است.
برا بعضی از این شرکت ها سود مجمع انگار صدقه سرشونه که میدن به سهامدار.
تو مجمع میگن بهمن، بهمن میشه اخر بهمن، اخر بهمن میشه ۱۵ اسفند و انگار نه انگار!!!
تازه زنگ میزنی طوری حرف میزنه انگار قراره خونه باباشو بفروشه سود سهامدار رو بده. اصلا تو اونجا نشستی از صدقه سر من سهامداره.
صب تا ظهر ۵۰ نوع فشار پای تابلو می کشیم، بعدِ بازار زنگ میزنی که آقا ماه تموم شد این سود ما چی شد؟
- ایشالا ۱۵ اسفند!!
تازه بماند که مثلا بنو بدهکاره اصلا به روش نمیاره، یا فاذر ده ساله سود سهام به من بدهکاره هر بار زنگ زدم گفته پول نداریم. دیگه بی خیال شدم، اون زمان که اینا سه میلیون به من سود سهام بدهکار بودن پراید ۷ میلیون بود، الان سه میلیون یه دونه کاپشن بچه نمی دن.
#مرتضی_عباد
#تحلیل_بازار
1) ترس از دست درازی دولت، چیزی است که این روزها در بازار موج می زند. این انگاره چیزی هم نیست که به راحتی بتوان آن رد کرد. در همین یکسال گذشته اگر مرور کنیم حداقل 10 مورد از دست درازی ها چند هزار میلیارد تومانی را می توانیم لیست کنیم. پس عقل ترسوی بورسی می تواند به راحتی این دست درازی ها را به همه چیز تعمیم بدهد. البته 10 مورد هم می توان لیست کرد که قبل ترس از دست درازی به آنها بود که اتفاق نیافتاد. به هر حال این ریسک، جزو ریسک های قانونگذاری است که همواره بورس ایران در معرض آن بوده و به عنوان یک کارشناس وزن دهندگان به آن را نه می توانم تقبیح کنم و از طرف دیگر بگویم که این ریسک همیشه تبدیل به واقعیت شده و منجر به کاهش درامد، سود و ارزش شرکت ها شده است. در هر حال این روزها که دست درازی مد شده است، انگاشتن آن در مورد همه ی شرکت ها هم مد شده است و همین ترس ها باعث شده است ارزش معاملات خرد افت کند و امروز نیز در حد 3700 میلیارد تومان سهام خرد جا به جا شود.
2) یک ماه اخیر را اگر مرور کنیم، به نظر الیوت کارهای بازار، ما در یک موج نزولی قرار داریم. خوب این یک تحلیل است و کسی نمی تواند به آن خرده بگیرد. به هر حال قرار نیست همه ی سبک های تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و غیره همواره نتایج یکسانی دهد. دوره ی مورد بررسی و دوره مورد پیش بینی در هر یک از این سبک های تحلیل تاثیرگذار است و طبیعتا هر تحلیل گر با هر سبکی برای خودش مفروضاتی دارد و براساس آن اقدام به ارائه تحلیل می کند. مثلا به یکی از دوستان تحلیل گر که اتفاقا الیوت کار قابلی است و دقیقی روی شاخص 1700 اصلاح اخیر را پیش بینی کرد و حتی الان هم معتقد به اصلاح بیشتر است گفتم، با وجود اینکه به تحلیل ایشان وزن می دهم، اما در روندهای تورمی ترجیح می دهم با تورم نجنگم. خلاصه اینکه مثلا منی که بازه آتی را یکساله می بینیم طبیعتا نظرم با ایشان که نظرش برای سه ماه آتی است متفاوت خواهد بود. در هر صورت تنها جنبه مثبت بورس، دموکراسی تحلیلی نصف و نیمه ی آن است. دوست داشته باشیم که این تضاد نظرات ادامه پیدا کند.
3) مردم هر چیزی را دولت نتواند دست در آن دراز کند را می خرند. خونه دار و بنگاه دار زنبیل را برداشته و هر چیزی که قابل خرید است را درو می کند. اساتید هم تلاش می کنند با بستن و زدن بازارهای شفاف مثلا جلوی این هجوم تورم انتظاری را بگیرند. اینقدر آفتاب مهتاب ندیدن نمی دونن جلوی نور را گرفت. مردم این کشور یاد گرفتن این کشور تکرار مکررات است، جز بدبختی مردم که هر سال یک ورژن جدید از آن ارائه می شود. ولی فعلا کسی سهم نمی خرد چون می داند جایی است که عزیزان پشت بازوهایشان را با مال مردم می گیرند. یکی نیست بهش بگه تو که می دونستی نمی تونی ارز 28500 تامین کنی، چرا یه حرفی زدی که تا خونه خاله ات مجبور باشی سینه خیز بری. دیروز بخشنامه زده که کلا همه باید تو نیما عرضه کنند، باشه تو گفتی ما هم می گی تو زدی. بعدا تو کتاب خاطرات بنویس که زدم
4) از دیروز بانک های متخلف دیگه تخلف نمی کنند، البته بجز بانک ..... که همه اسمش را می دانند. فعلا عربده کشی در میرداماد باعث شده بانک ها نرخ های رقابتی را غلاف کنند. البته بانکی ها بالاخره یه راهی پیدا می کنند ولی خوب فعلا همه برگشتن زیر خط و بالای 23 آفر نمی دن. البته آقا فرزین هم هفته ی پیش 25 همت پول 21.5 درصدی بهشون داد تا حرفش را گوشش کنند. ببینیم تا کی با بستن شعبه تنبیه مسئولان شعب بانک های متخلف این عربده کشی جواب خواد داد. البته که ممکن است این تغییر از نظر بورسی ها مهم نباشد ولی خوب به هر حال نرخ بهره که همیشه ازش می ترسیدیم فعلا کنترل شده.
1401/11/24
#حسن_کاظمزاده
#دلار #فرزین
سخنان گهربار فرزین دو نکته مهم داشت:
الف) تخصیص ارز نیمایی در 40 روز به میران 6.5 میلیارد دلار توسط ایشان اعلام شد. ازانجا که مجموع نیاز ارزی 40میلیارد دلار جهت تخصیص ارز به صورت رسمی است، این مساله نشان می دهد که سرعت تخصیص ارز در 40روز اخیر تقریبا 50درصد بیشتر از حالت عادی است. ازین زاویه متقاضیان ارز در حال خرید دلار ارزان قیمت بیش از نیاز واقعی کشور هستند. طبعا با توجه به محدودیت منابع، بانک مرکزی نمی تواند تخصیص ارز را در ماه های آتی با همین شیب ادامه دهد.
ب) ایشان فرمود که نرخ دلار 46هزار تومان نیست و این اعداد واقعی نیست. پس ازان اشاره به دلار 43هزار تومانی کرد که در صرافی ها معامله می شود و آن نرخ را واقعی دانست. همینجا در واقع جناب استاد معترف شد که نرخ دلار 28.500 تومانی هم واقعی نیست اما چرا بر آن اصرار دارد، خدا داند.
#ولید_هلالات