#حلوا_شطرنجی:(بادستور استاد عزیز خانم سمیرا جنت دوست)
آرد:600گرم
پودر شکر:500گرم
کره:350گرم(یا نصف کره و روغن صاف)
وانیل:1/4ق چ
پودر هل:1ق چ
زنجبیل:2ق چ
پودرکاکائو:2ق س
دارچین:2ق س
زعفران دمکرده غلیظ:2ق س
آرد را در تابه ریخته روی حرارت ملایم تفت داده تا خامی آرد گرفته و عطرش بلند شود.دقت کنید
که رنگ آرد نباید تغییر کند(من نیم ساعت روی حرارت خیلی کم تفت دادم.)سپس از روی حرارت
برداشته میگذاریم سرد شود بعد از الک رد میکنیم.
کره و پودرشکرالک شده+وانیل+پودر هل و زنجبیل راافزوده و مخلوط میکنیم.(خمیر انسجام کافی ندارد)
خمیررااز چرخ گوشت رد میکنیم.(رنگ خمیر بعد از چرخ کردن روشن میشه)
مواد را 3قسمت کرده یک قسمت را با پودر کاکائو ودارچین مخلوط کرده و قسمت دیگر را با
زعفران دمکرده و بقیه مواد را سفید نگه میداریم.
من مواد رو به 3قسمت مساوی تقسیم نکردم قسمت سفید رو بیشتر گرفتم چون اگه
وسط کار یکی از خمیرای رنگی کم اومدخمیر سفید رو میشه با کاکائو و زعفرون رنگی کرد اما
خمیر کاکائویی رو نمیشه زرد کرد)
مواد را دوباره از چرخ عبور داده(اول قسمت سفید بعد زعفرانی و درآخر هم خمیر کاکائویی)
خمیر زعفرانی بعد از چرخ کردن منسجم نیست.
::::مراحل تهیه حلوای شطرنجی::::
حلوای سفید را به ضخامت 2-3میل بین دو ورق کاغذ روغنی باز میکنیم.
دو حلوای دیگر(زرد و قهوه ای )راجداگانه به ضخامت 1سانت باز و به صورت نوارهای بلند به عرض 1سانتی متربرش می دهیم.
قسمت وسط حلوای سفید را با برس آب یا گلاب زده یکی از نوارهای قهوه ای را به کمک کاردک
بلندکرده در قسمت مرطوب شده گذاشته کنارش حلوای زعفرانی و مجدد حلوای قهوه ای و با
برس روی 3رنگ حلوا را مرطوب میکنیم.
ردیف دوم را برعکس ردیف اول (زرد قهوه ای زرد)رویش قرار میدهیم.
ردیف سوم هم مخالف ردیف دوم(قهوه ای زرد قهوه ای)
اطراف خمیر را با برس مرطوب و خمیر سفید را با کمک کاغذ روغنی دورش میپیچیم.
حلوا را بعد از یک ساعت به قطعات 1سانتی متری برش میزنیم.
#سوپ_ورمیشل
اول از همه آب جوش میذاریم بعد کمی زردچوبه داخلش میریزیم و نصف سینه ب مرغ رو توش میندازیم و بعد پنج دقیقه ابکش می کنیم تا بوی زحم مرغ گرفته بشه،یه پیاز رونگینی خرد کنید و تو کمی روغن تفت بدید تا طلایی بشه،نمک و فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و یه قاشق خم رب بزنید و تفت بدید،چهار تا گوجه رو پوست بکنید و پوره کنید و به قابلمه اضافه کنید و بعد دو تا هویج و دوتا سیب زمینی نگینی ریزی خرد شده روهماضافه کنید و دو یه لیوانابجوش بریزید بذارید تا بپزه،مرغ رودهم خرد کنید و بهش اضافه کنید ،بعد اینکه کمی پخت یه مشت جعفری و گشنیز خرد شده هم اضافه کنید و بذارید تا همه ی مواد سوپ کاملا بپزه،در آخر رشته سوپ رواضافه کنید و بذارید تاسوپ جا بیوفته ....
کمی هم ابلیموی تازه اضافه کنید عالی میشه😋
#سالاد_الویه
من براى سالاد الويه از تركيب سيب زمينى،تخم مرغ،هويج،نخود فرنگى،خيار شور،سينه ى مرغ،ژامبون استفاده می کنم، برای سسش هم ترکیب ماست یه قاشق،یه قاشق خامه صبحانه،سس مايونز چهار قاشق و نمك و فلفل و كمى ابليمواستفاده مى كنم....
🍲 @bebinobepaz
#حلوای_شیر
#حلوای_شیر_دارچین
موادلازم:آردگندم۱لیوان.شکر۱و۱/۲لیوان.روغن مایع ۲/۳-۱ (دو سوم تا یک لیوان) لیوان.شیر۲لیوان.گلاب خالص۱/۳لیوان.دارچین۲ق غ.زعفران دم کرده به میزان لازم
.
طرز تهیه: ابتدا شیر و شکر را حرارت دهید فقط تا وقتی که شکر حل بشه نیازی به جوشیدن شیر نیست گلاب و دارچین و زعفران را نیز اضافه کنید و بذارین کنار. آرد را درون قابلمه تفت بدین تا رنگ آرد کمی تغییر کنه و خامی آرد گرفته بشه آرد را الک کنید و سپس روغن را اضافه کرده و روی حرارت آرد را تفت دهید هر چه بیشتر روی حرارت بمونه و آرد تفت بخوره حلوا تیره تر میشه.حالا مخلوط شیر و شکر را به آرد و روغن کم کم اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا حلوا جمع شده از ظرف جدا شود و وقتی با نوک انگشت به حلوا بزنید به دست نچسبه.سپس درون ظرف سرو بریزید و با قاشق یا ماسوره شکل بدین و یا درون قالب به شکل دلخواه دربیارین فقط توجه داشته باشین اگه بخواین با ماسوره کار کنید یک لیوان شیر بیشتر استفاده کنید تا راحت از ماسوره بیرون بیاد.
-اول دو سوم لیوان روغن اضافه کنید و با آرد مخلوط کنید اگه روان نبود و سفت بود بقیه روغن هم بریزید.
-اگه دوست دارین که بیشتر مزه دارچین بده میتونید از دارچین بیشتری استفاده کنید.
✔اگه دوست دارین حلوای شیر بدون دارچین داشته باشین و فقط زعفرونی باشه در ابتدا دیگه نیازی به اضافه کردن دارچین نیست.
من حلوا رو بیشتر درست کردم نصفیش بدون دارچینه نصف دیگرش هم دارچین داره هم آردش رو بیشتر تفت دادم.
🍲 @bebinobepaz
باسلوق😋
✍مواد لازم
نشاسته یک ونیم لیوان
آب دو و نیم لیوان
شکر یک و نیم لیوان
پودر هل یک ق چ
گلاب یک چهارم لیوان
کره دو قاشق غذاخوری
گردو به مقدار لازم
پودر نارگیل به مقدار لازم 🍜طرز تهیه
در ابتدا نشاسته و آب و شکر رو مخلوط کنید و روی حرارت ملایم گاز قرارداد دهید و کنارش باشید و هی هم بزنید تا ته نگیره بعد چند دقیقه هل و گلاب رو اضافه کنید و هم بزنید تا خامی نشاسته از بین بره و حالت خمیری سفت بشه و در این مرحله کره رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و از رو حرارت بردارید و کنار بگذارید تا ولرم بشه
بعد به اندازه گردو بردارید و تو پودر نارگیل به غلتونید و روش گردو بگذارید ودر ظرف در دآر مناسب بچینید و دو ساعت در یخچال قرار دهید.
🍲 @bebinobepaz
ماه رمضان و
موسم شامی لپه یا شامی پوک
لپه 300 گرم
گوشت مغز ران گوسفند بدون چربی 500 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
نمک،فلفل،زعفران به میزان لازم
تخم مرغ 5 عدد
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
ماست دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
گوشت را تکه تکه کنید و کمی با پیاز درشت خرد کرده و زردچوبه تفت بدید و با مقداری آب بپزید تا خوب پخته بشه.لپه ها رو هم از قبل خیس کنید و در ظرفی جدا با کمی نمک بپزید.وقتی لپه پخت کمی آب بریزید روش تا لعابش گرفته بشه.گوشت پخته شده و پیازها که پخته شدن و همچنین لپه رو دوبار با چرخ گوشت چرخ کنید وتخم مرغ، نمک،فلفل و حدودا سه قاشق مرباخوری زعفران دم کرده غلیظ بهش اضافه کنید.در دو قاشق ماست جوش شیرین بریزید و چنددقیقه بزارید بمونه.بعد جوش شیرین و ماست رو به مواد اضافه کنید و خوب ورز بدید تا یکدست بشه موادتون.حالا شامی هارو با دست و یا با قالب کتلت فرم بدید و وسط اون رو با انگشتتون سوراخ کنید تا خوب مغزپخت بشه ودر تابه پرروغن بندازید تا سرخ بشه.
🍲 @bebinobepaz
ته چین قالبی تک نفره ایده ی مناسبی برای مهمونیا و مخصوصا تولداس چون سرو کردنش راحتتره .
در بعضی رسپی ها فقط از زرده تخم مرغ استفاده میشه ولی من با تخم مرغ کامل همیشه درست می کنم.
#ته_چین_مرغ_تک_نفره
مواد لازم:
برنج2 پیمانه
سینه مرغ1 عدد
ماست پرچربنصف پیمانه
تخم مرغ2 عدد
زعفران دم کرده 5-4 ق غذاخوری
روغن یا کره نصف پپیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
زرشک و خلال بادام به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه ته چین تک نفره قالبی ایتدا باید طبق روال همیشگی ته چین مرغ، سینه مرغ را با یک عدد پیاز و کمی نمک، فلفل و زردچوبه بپزید.
در این فاصله برنج را شسته و خیس کنید.
وقتی مرغ پخته شد، سینه مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
برنج را بجوشانید و کمی زندهتر از برنج دمی آن را آبکش کنید.
تخم مرغ ها را با چنگال کمی بزنید تا بوی زهم آن کمتر شود.
ماست پرچرب و زعفران را به تخم مرغها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست و زعفران اضافه کنید و هم بزنید تا همه برنج به مواد آغشته شود.
فر را روشن کنید و دمای آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
قالب مافین را با کره حسابی چرب کنید.
مقداری از برنج زعفرانی را کف قالب بریزید و با پشت قاشق، آن را کمی فشرده کنید.
مرغ آبپز شده را ریش ریش کرده و روی برنجها بریزید.
باز کمی با پشت قاشق مواد را فشرده کنید و کمی زرشک روی آنها بریزید.
دوباره روی زرشکها، مقداری برنج بریزید و با قاشق فشار دهید تا مواد خوب بهم بچسبند.
در نهایت و در صورت تمایل مقداری روغن یا کره روی هر کدام از تهچینها بدهید و قالب را با فویل پوشانده، چند سوراخ روی ان بزنید و قالب را داخل فر قرار دهید.
حدود 1 تا 1.5 ساعت زمان برای پخت و برشتهشدن ته چین تک نفره کافی است.
بعد از این مدت زمان، قالب را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا داغی ته چینها دستتان را نسوزاند و بعد یکییکی آنها را از قالب خارج کنید و داخل ظرف مورد نظر قرار داده، به دلخواه تزیین و سرو کنید.
ته چین تک نفره قالبی شما آماده است. امیدواریم از این نمونه ایده بگیرید و این مدل ته چین مرغ را برای مهمانیهای خود امتحان کنید و از آن لذت ببرید. نوش جان.
🍲 @bebunobepaz
#کیک_انگلیسی
مواد لازم:
تخم مرغ ۶ عدد
شکر ۲۵۰ گرم
آرد سفید ۳۰۰ گرم
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
شیر ۱۲۵ میلی لیتر
بکینگ پودر یک قاشق غذا خوری
روغن ۱۵۰ گرم
گردو و کشمش دلخواه هست و میتوانید اصلا نریزید 📝طرز تهیه:
ابتدا زرده و سفیده را جدا کرده...
سفیده را با نیمی از شکر با همزن برقی میزنید تا جای که ظرف را برگردانید مواد داخل ظرف بیرون نریزد...
وقتی سفیده زده شد تا اماده شدن بقیه مراحل داخل یخچال نگهداری شود...
بعد زرده را با نیمی دیگر از شکر هم زده تا سفید رنگ و کمی کش دار شود...
سپس روغن و وانیل را به زرده و شکر اضافه میکنیم و ارام هم میزنیم...
ارد و پیکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و سه بار الک کنید چون در کیفیت و پف کیک تاثیر زیادی دارد...
آرد و پیکینگ پودر را رابه مواد زرده و شکر و روغن اضافه کرده و کم کم شیر را اضافه میکنیم و با همزن برقی میزنیم و بعد در صورت دلخواه کشمش را اضافه میکنیم، البته من صد گرم گردوی خرد شده ریختم...
سفیده را به مواد اضافه کرده و به صورت دورانی هم زده تا کاملا مخلوط و یکدست شود...
شش قاشق از مایع کیک را برداشته و با دو قاشق غذا خوری پودر کاکائو مخلوط کنید...
مایه ساده را در قالب ریخته و بعد مایه شکلاتی را روی آن بریزید نیازی به هم زدن نیست...
فر را از قبل روشن کنید...
درجه حرارت ۱۸۰ ومدت ۴۵ دقیقه البته به دمای فرتون بستگی داره😘
🍲 @bebinobepaz
#هویج_پلو_مجلسی
همیشه موقع درست کردن جوجه حلزونی مرغ و از چند ساعت قبل توی پیاز و آبلیمو و....میخوابوندم.ولی امروز چون دیر از فریز بیرون آوردم یه طریق دیگه درستش کردم.سینه مرغ بدون استخوان و نواری برش بدید و حلزونی مدل بدید و با خلال دندون فیکس کنید.یه پیاز متوسط و حلقه ای برش زدم و با کمی روغن تفت دادم.کمی که طلایی شد جوجه هارو بهش اضافه کردم و نمک و پودر فلفل قرمز و زعفران دم شده هم روی جوجه ها ریختم و گذاشتم تا باهم تفت بخورن و مواد به خورد هم برن.بعد چند دقیقه مرغ آب میندازه که اینطوری مغزپخت هم میشه.بعد اینکه آبش کشیده شد اگه دوست داشتید میتونید چند دقیقه بذارید بازم مرغتون سرخ بشه و موقع سرو پیازهارو میتونید ازش جدا کنید,همچنین خلال دندون هارو ازش جدا کنید.
حالا خلال هویج: هویج هارو اگه رنده خلالی داشتید خلال کنید اگه نه مثل من با پوست کن هویج و ورقه ورقه کنید و بعد با چاقو نازک نازک برش بدید.هویج و به همراه کمی کره و شکر و یک ق زعفران دم شده تفت دادم.
🍲 @bebinobepaz