لیالی لبنان
مواد لازم :
شیر ۵ پیمانه
سمید(آرد سمولینا) ۱ پیمانه
شکر نصف پیمانه
گلاب ۱ ق غ پر
برای تزیین:
خامه نصف پاکت صورتی
خلال پسته
گل محمدی
شیره برای سرو .
طرز تهیه:
ابتدا شیر و شکر و سمید را با هم مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم و همزمان شروع به هم زدن میکنیم تا به غلظت مورد نظر برسه تقریبا ۱۰ دقیقه زمان میبره .
بعد از به غلظت رسیدن گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت برمیداریم .
مواد را در ظرف مورد نظر ریخته و بعد از خنک شد ۱ ساعت در یخچال میذاریم و بعد از این مدت خامه را روی مواد پخش میکنیم و صاف میکنیم و دوباره در یخچال به مدت ۴ ساعت میگذاریم .
و در آخر با پسته و گل محمدی تزیین کرده و در زمان سرو روش شیره میزنیم . .
پ.ن : آرد سمید خیلی در کشور های عربی و ترکیه استفاده میشه و در ترکیه به ایرمیک معروف است .
🍲 @bebinobepaz
مینی تارت کادایف کرم دار
برای کرم:
۲ پیمانه شیر
۱ زرده تخم مرغ
۱ قاشق غذاخوری پر نشاسته ذرت
۱ قاشق غذاخوری آرد
۲ قاشق غذاخوری پر شکر یا بر حسب ذایقه
وانیل
۱ قاشق غذاخوری پر کره همدمای اتاق
-
مواد لازم دیگر :
مقداری رشته کادایف نرم
حدودا نصف مقدار رشته ها، کره
پودر پسته
پودر هل
-
برای شربت :
۲ پیمانه آب
۲ پیمانه شکر
۱ونیم قاشق چایخوری آبلیمو
دو تا هل
-
برای شربت ، آب و شکر و هل ها رو روی حرارت متوسط قرار بدین تا بجوشه و حدود ۲۰-۳۰ دقیقه بجوشونین تا غلیظ شه ولی نه خیلی زیاد.بعد آبلیمو رو اضافه و مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید تا کاملا سرد شه.
رشته های کادایف رو با دستتون کوچک کوچک کنین و با کره نرم با دستتون ورز بدین تا همه جای رشته ها چرب بشه بعد داخل قالب مافین یا مینی مافین که چرب کردین بزارین و با استکانی چیزی قشنگ فشار بدین تا شکل قالبو بگیره و توخالی باشه. مقادیر رشته کادایف کاملا دلبخواهیه. فقط سعی کنین ضخامت مینی تارتها یکسان باشه، نه خیلی ضخیم نه نازک.
بعد بزارین در فر از قبل گرم شده ۱۷۰ درجه چند دقیقه بمونه تا سرخ شه. بعد دربیارین و شربت سرد رو روشون بریزین . قرار نیس همه شربتو بریزین، شربت نباید زیاد باشه. البته سلیقه ایه، و بعد ازینکه شربتو جذب کردن و سرد شدن، از قالب دربیارین و داخلشون پودر پسته و پودر هل به اختیار بریزین یا حتی میتونین گردو درشت خرد شده بریزین و کرم رو با ماسوره بزنین. میتونین بجای کرم از خامه فرم گرفته ، سرشیر یا بستنی استفاده کنین .
برای کرم، همه موادو بجز کره و وانیل، داخل قابلمه بریزین و مخلوط کنین و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلیظ شه بعد از روی حرارت بردارید و کره و وانیل رو اضافه و مخلوط کنید و داخل قیف با ماسوره دلخواه بریرین و بزارین یخچال تا سرد شه.
میتونین مقادیر مواد شربت رو نصف کنین.
میتونین قبل از پخت داخل هر تارت یک تکه پنیر موزارلا بزارین و بعد شربت بریزین و پودر پسته و کرم بدین و اینجوری میشه مینی تارت کونفه.
🍲 @bebinobepaz
سوهان عسلی
شکر....... نصف پیمانه یا لیوان
عسل یک قاشق غذاخوری پر
مغزیجات دلخواه......نصف پیمانه یا لیوان( به نظرم کاملا بستگی به خودتون داره و کمتر از این هم میتونید بریزید من تصمیم گرفتم ایندفعه یکم کمتر بریزم
کره...... پانزده گرم
زعفران دم شده.......یک قاشق مرباخوری (به دلخواه )
شکر، کره و عسل رو داخل ظرف مناسب که میتونید قاشق بزنید بریزید بهتره هم رنگ داخلش روشن باشه و هم دسته داشته باشه . با حرارت متوسط رو به پایین بذارید تا ذوب بشن . بعد از اینکه کاملا ذوب شد چند باری تکونش بدید یا با قاشق همش بزنید . صبرکنید تا رنگش کاراملی بشه . بعد بادوم رو بهش اضافه کنید . بادوم که یکم رنگش عوض شد در صورت تمایل زعفرون رو اضافه کنید ولی چون مایع خیلی داغه از ظرف فاصله بگیرید . . حالا آماده هست و سریع با قاشق روی سطحی که آماده کردید بریزید .
نکات مهم:
_🔴نکته ی خیلی مهمش اینه که سرعت عمل داشته باشید چون زود سفت میشه والبته دقت کنید چون مواد مذابه و خطرناکه
_🔴 اگه دیدین سفت شده یه کوچولو رو حرارت بذارید تا کمی روون بشه
_🔴دقت کنید که مغزها رو نسوزونید همینکه تغییر رنگ دادن و طلایی شدن از حرارت بردارید
_🔴🔴بچه ها فوت کوزه گری سوهان عسلی تو همین قسمته یعنی اگر مغز ها تغییر رنگ نداده از حرارت بردارید سوهان چسبناک میشه ،اگرم زیاد تغییر رنگبده سوهان طعم سوخته میده
_🔴سینی فلزی باید صاف و مسطح باشه ،سینی رو از قبل با روغن مایع یا کره چرب کنید و یا کاغذ یا فویل بندازید و روشو چرب کنید .
_🔴برای سوهان عسلی هر آجیلی که مورد علاقه تونه یا در دسترس دارین میتونید استفاده کنید مثل بادام زمینی، پسته ،شاه دونه ،فندق ،بادام هندی و..... دستور و نسبت مواد همینه،
_🔴تا سوهان عسلی هنوز گرمه روش پودر یا خلال پسته بریزید
_وقتی کامل خنک بشه راحت از سینی جدا میشه( چون داخلش کره داره)
_🔴 میتونید به مواد روی حرارت زعفران دم کرده یک قاشق مرباخوری اضافه کنید
_🔴🔴 با رعایت همین نکات ساده سوهان عسلی ترد و شکننده و خیلی خوش طعم خواهید داشت ماندگاریش هم که خیلی بالاست . در ظرف دربسته در محیط مدت طولانی ماندگاری داره.
🍲 @bebinobepaz
پوست پرتقال شکلاتی
طعم خیلی عالی داره ، تا حالا ندیدم کسی بخوره و نگه این فوق العاده ست 😍
برای عید هم خیلی مناسبه
از پوست پرتقال شیرین شده شکری میتونید داخل کیک ها و شیرینی ها ونان هم استفاده کنید
حالا بریم سراغ طرز تهیه ش.
اول پوست پرتقال هایی که دارید رو هرجور دوست دارید خلال کنید .
بهتره از پرتقالی استفاده کنید که پوست کلفت تری داره ، بعد با اب تو یه قابلمه بریزید و بجوشونید تا تلخیشو بگیریم.
حداقل باید دوبار این کارو بکنید ولی پیشنهاد می کنم ازبار دوم به بعد تستش کنید واگه احتیاج داره ادامه ش بدید.
چون اگه خیلی بجوشونید عطرش ازبین میره .
مال من چهار بار جوشیده شد. یه شب هم بذارید تو اب بمونه و بعد ابشو خالی کنید
و حالا با اب و شکر باید بجوشونید
نسبت شکر و اب مساوی هست .باید به اندازه ای باشه که خلال ها توش شناور باشن.
حدود یک الی دو ساعت باید با حرارت کم بجوشه تا نرم و شیرین بشه.
بعد داخل ابکش بریزید تا شیره های اضافیش کشیده بشه
(تو این مرحله داخل شکر هم میتونید غوطه ورش کنید)
و بعد بذارید خشک بشن .
حالا داخل شکلات اب شده بزنید و بذارید خشک بشن.
شکلات رو به راحتی داخل ماکروفر هم میتونید ذوب کنید
فقط هر سی ثانیه یکبار برش دارید تا زیاد داغ نشه ممکنه بسوزه.
🍲 @bebinobepaz
کیک اسفنجی شکلاتی موکا
تخم مرغ ِ سرد 6 عدد
آرد یک و نیم لیوان
شکر 1لیوان
روغن چهار تا شش قاشق غذاخوری
شیر یک چهارم لیوان
ماست دو قاشق غذاخوری
آب جوش یک سوم لیوان
بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری پر
نسکافه 1 قاشق غذاخوری که با 2 تا 3 قاشق سوپخوری آب جوش حل شده باشه
پودر کاکائو دوقاشق غذاخوری
نمک یک پنس
وانیل نصف قاشق چایخوری
آرد و نمک و بکینگ پودر و پودر کاکائو رو سه بار الک کنین و کنار بذارین.
زرده و سفیده ی تخم مرغها رو از هم جدا کنین. سفیده ها رو با همزن بزنین تا کاملا پف کنن و وقتی ظرف رو برمیگردونین نریزن. نصف شکر رو به سفیده اضافه کنین و باز هم دودقیقه بزنین. ظرفتون رو توی فریزر بذارین تا کاملا خنک بشن.
زرده ها رو با وانیل و شکر سه چهار دقیقه بزنین تا کمی پف کنن و کرمی رنگ بشن.آب جوش رو کم کم اضافه کنین و تند تند هم بزنین که زرده ها نبندن و موادتون حالت کشدار بشه.
روغن و شیر و ماست و نسکافه رو اضافه کنین و باز هم بزنین.
همزن رو کنار بذارین.
مخلوط آرد رو کم کم اضافه کنین و با لیسه فقط در یک جهت هم بزنین.
سفیده ها رو از فریزر بیرون بیارین و طی چهار تا پنج مرحله با موادتون مخلوط کنین و خیلی کم و آروم با لیسه هم بزنین. نیاز به همزدن زیاد نیست چون پف کیک میخوابه.
کف و دیواره های قالبتونو کاغذ روغنی بندازین و مایه ی کیک رو داخلش بریزین.
ظرفتون رو دوسه بار روی میز بکوبین تا حبابهای اضافه خارج بشن و سطح کیک گنبدی نشه.
توی فر از قبل گرم شده با حرارت صد و هشتاد درجه حدود چهل دقیقه تا یک ساعت بپزین(البته دمای فرها با هم فرق داره )
تا چهل دقیقه در فر رو باز نکنین.یه خلال داخلش فرو کنین. اگر چیزی بهش نچسبید بیرون بیارین در غیر این صورت باز هم بهش زمان بدین تا بپزه.
کیک رو بیرون بیارین و روی توری خنک کننده برگردونین و کاغذها رو جدا کنین.
بعد از سرد شدن ....یک ساعت توی فریزر قرار بدین و بعد برش بزنین و خامه کشی کنین.
بافت این کیک واقعا عالیه دقیقا مثل اسفنج خیس هستش و طعمش هم بینظیره.
🍲 @bebinobepaz
سوهان عسلی
شکر....... نصف پیمانه یا لیوان
عسل یک قاشق غذاخوری پر
مغزیجات دلخواه......نصف پیمانه یا لیوان
کره...... پانزده گرم
زعفران دم شده.......یک قاشق مرباخوری (به دلخواه )
شکر، کره و عسل رو داخل ظرف مناسب که میتونید قاشق بزنید بریزید بهتره هم رنگ داخلش روشن باشه و هم دسته داشته باشه . با حرارت متوسط رو به پایین بذارید تا ذوب بشن . بعد از اینکه کاملا ذوب شد چند باری تکونش بدید یا با قاشق همش بزنید . صبرکنید تا رنگش کاراملی بشه . بعد بادوم رو بهش اضافه کنید . بادوم که یکم رنگش عوض شد در صورت تمایل زعفرون رو اضافه کنید ولی چون مایع خیلی داغه از ظرف فاصله بگیرید . . حالا آماده هست و سریع با قاشق روی سطحی که آماده کردید بریزید .بهتره برای سطح کار از فویل استفاده کنید . نکات مهم:
_🔴نکته ی خیلی مهمش اینه که سرعت عمل داشته باشید چون زود سفت میشه والبته دقت کنید چون مواد مذابه و خطرناکه
_🔴 اگه دیدین سفت شده یه کوچولو رو حرارت بذارید تا کمی روون بشه
_🔴دقت کنید که مغزها رو نسوزونید همینکه تغییر رنگ دادن و طلایی شدن از حرارت بردارید
_🔴🔴بچه ها فوت کوزه گری سوهان عسلی تو همین قسمته یعنی اگر مغز ها تغییر رنگ نداده از حرارت بردارید سوهان چسبناک میشه ،اگرم زیاد تغییر رنگبده سوهان طعم سوخته میده
_🔴سینی فلزی باید صاف و مسطح باشه ،سینی رو از قبل با کره با روغن جامد چرب کنید و یا کاغذ یا فویل بندازید و روشو چرب کنید .
_🔴برای سوهان عسلی هر آجیلی که مورد علاقه تونه یا در دسترس دارین میتونید استفاده کنید مثل بادام زمینی، پسته ،شاه دونه ،فندق ،بادام هندی و..... دستور و نسبت مواد همینه،
_🔴تا سوهان عسلی هنوز گرمه روش پودر یا خلال پسته بریزید
_وقتی کامل خنک بشه راحت از سینی جدا میشه( چون داخلش کره داره)
_🔴🔴 با رعایت همین نکات ساده سوهان عسلی ترد و شکننده و خیلی خوش طعم خواهید داشت ماندگاریش هم که خیلی بالاست . در ظرف دربسته در محیط مدت طولانی ماندگاری داره
🍲 @bebinobepaz
#املت
برای یه ماهیتابه کوچیک
تخم مرغ 2 عدد
شیر دوق غ
ژامبون مرغ یک پر
پیازخیلی کوچیک یک عدد مکعبی خرد شده
فلفل دلمه ای یه برش کوچیک
سوسیس ازاین کوچیکا دوتا
پنیر پارمزان یک ق
توی ماهیتابه نچسب پیاز خردشده .فلفل دلمه ای ,ژامبون و سوسیس رو تفت دادم . تو یه کاسه تخم مرغ رو با چنگال بزنید و شیر رو هم اضافه کنید و روی مواد بالا بریزید .بعد روش هرچی دوست دارید بذارید .من گوجه گیلاسی و زیتون اسلایس شده با چندتا از سوسیای مواد که داخلش نریخته بودم گذاشتم و یکم هم پنیر پارمزان روش پاشیدم .بعد درشو بذارید تا خودشو بگیره .
روی بشقاب سر و به راحتی میتونید سرش بدید .خیلی راحت از ماهیتابه جدا میشه .و روش دوباره برای تزیین هم میتونید پنیر پارمزان بپاشید .
💜چون پنیر پارمزان داره دیگه از نمک استفاده نکنید .
💜مواد داخلش کاملا دلبخواهی هست من خودم پیاز نریختم .
💜پنیرهای دیگه هم میتونید استفاده کنید
نوش جان
🍲 @bebinobepaz
خورش قارچ و جعفری
مواد لازم
ران مرغ ۴ تکه
ارد ۳ قاشق سوپخوری
فلفل سیاه ادویه کاری یک قاشق چایخوری
پیاز نگینی خرد شده بزرگ یکعدد
نمک به میزان لازم
جعفری خرد شده یک دسته
قارچ ریز ۴۰۰ گرم
اب مرغ ۵۰۰ میلی لیتر یا قرص عصاره مرغ یکعدد به همراه ۵۰۰ میلی لیتر آب جوش
طرز تهیه
مرغ شسته شده را کاملا خشک می کنیم و نمک می زنیم . ارد فلفل ادویه کاری را با هم مخلوط کرده و مرغ را درون ان می غلطانیم و در روغن سرخ می کنیم در همان روغن پیاز را می ریزیم و تفت می دهیم وقتی پیاز در حال سرخ شدن بود قارچ را اضافه می کنیم و کاملا سرخ می کنیم اب جوش را که یکعدد قرص عصاره درون آنحل کرده ایم درون قابلمه ریخته مرغ سرخ شده پیاز و قارچ را هم اضافه می کنیم و اجازه می دهیم بپزد در اخر جعفری خرد شده را ریخته و نیم ساعت اجازه می دهیم تا جعفری پخته شود .
اگر از اب مرغ استفاده میکنید اول اجازه بدید آب مرغ بجوش بیاد بعد بقیه مواد را اضافه می کنیم.🌝🤗
🍲 @bebinobepaz