مربای توت فرنگی 🍓🍓🍓
توت فرنگی 1کیلو
شکر یک کیلو
جوهر لیمو نوک ق چ
آب حدودا دو لیوان یا نیم لیتر
طرز تهیه:
اول آب وشکر رو بزارید بجوشه تا حسابی قوام بیاد چون وقتی توت فرنگی ها رو داخلش بریزید دوباره توت فرنگی ها آب میندازه وباعث میشه تا مدت بیشتری روی حرارت بمونه ومرباتون تیره میشه.
پس شربت حسابی باید قوام بیاد وغلیظ بشه بعد توت فرنگی های شسته رو داخلش بریزید وبزارید با حرارت کم یک ربع تا بیست دقیقه بپزه .
اگر بعداز این تایم دیدی که هنوز شهد مرباتون رقیقه وبه غلظت مناسب نرسیده بوسیله یک صافی کوچیک توت فرنگی ها رو از قابلمه جدا کنید وداخل کاسه ای بریزید وبزارید شهد یا شربت داخل قابلمه بجوشه تا به غلظت دلخواه برسه .
با این روش اصلا شکل ورنگ توت فرنگی هاتون تیره نمیشه .
در آخر که شهد غلیظ شد توت فرنگی ها رو اضافه کنید وجوهر لیمو رو با مقدار خیلی کمی آب سرد مخلوط وبه مرباتون اضافه کنید حدودا پنج دقیقه که جوشید مرباتون رو خاموش کنیدوبزارید خنک بشه وبعد داخل ظرف در دار داخل یخچال نگهداری کنید. ✔نکات :
برای درست کردن یه مربای توت فرنگی خوشرنگ حتما باید به یک سری از نکات دقت کنید . 🍓اگر توت فرنگی ها ترش بودن بهش ۲۰۰گرم شکر اضافه کنید.
🍓به هیچ وجه توت فرنگی ها رو زیاد نجوشونید چون باعث میشه شکل ظاهریشون تغییر کنه وحالت پوره پیدا میکنه.
🍓داخل مربا اصلا از آبلیمو استفاده نکنیدچون طعم مربا رو خراب میکنه.
🍲 @bebinobepaz
دسر لیوانی
کاپوچینو
کاپوچینو ۳بسته شیر ۳لیوان شکرنصف لیوان
خامه صبحانه یک پاکت پودرژلاتین ۲ق غ به همراه ۱/۴لیوان آب سرد
شیر رو داخل شیرجوش میریزیم وکاپوچینو شکر وخامه رو داخل شیر سرد مخلوط میکنیم ومیزاریم روحرارت متوسط تا شکر حل بشه ومرتب هم میزنیم تا کرمی بشه خاموش میکنیم و پودر ژلاتین #بن_ماری رو اضافه میکنیم هم میزنیم تا یکدست بشه و میزاریم محیط آشپزخونه که خنک شه وهر از گاهی هممیزنیم تا رویه نبنده بعد داخل ظرف سرو مورد نظرتون بریزید من داخل لیوان بصورت تکنفره سروکردم گذاشتم یکی دوساعت تو یخچال بعد یه ردیف موز روش چیدم و بیسکویت ساقه طلایی رو بهمراه گردو آسیاب کردم و وروی موزها روباهاش پوشوندم بعد با هر چیزی که دلتون میخواد میتونید تزیین کنید من میخواستم با دونه های انار وشکلات تزیین کنم که نشد😬
🍲 @bebinobepaz
موهيتوي هندوانه
هندوانه مكعبي خرد شده ٣ پیمانه
لیمو ترش ٢ عدد
شکر
برگ نعناع
یخ خرد شده
سودا (آب گازدار)
اگر سودا ندارین آب معمولی استفاده کنید
.
هندوانه، آب لیمو ها و شکر رو بریزید تا مخلوط و یکدست بشن.
چند عدد برگ نعناع رو با کمی شکر بیابید تا عصاره نعناع خارج بشه.
ته هر لیوان چند عدد برگ نعناع بندازید.
تا نصف هر لیوان رو از پوره هندوانه بریزید و روی اون ها یخ پودر شده بریزید و در نهایت سودا یا آب اضافه کنید تا لیوان ها پر بشن.
مواد رو هم بزنید تا ترکیب بشن.
روی هر لیوان رو با برگ نعناع تزیین کنید.
گوارای وجود❤️
🍲 @bebinobepaz
#پیتزا_اسفناج_و_قارچ
کیفیت این خمیر که میخوام دستورشو براتون بگم بینظیره، نرم،سبک، خوش طعم و آسوووون ،اون دسته فالورای عزیزم ک از رسپی این خمیر استفاده کردن میدونن من چی میگم😜 رسپیه این خمیربرای یک اشپز ایتالیایی به نام لارا ویتالیه و واااقعا بی نقصه👌هر طعم پیتزا و هر موادی که با این خمیر آماده بشه بی شک خوشمزه و عالی میشه
مواد لازم
_ آرد نان فانتزی یک پیمانه + سه چهارم پیمانه
.آب ولرم. نصف پیمانه + یک پنجم پیمانه
نمک. نصف قاشق چ
روغن زیتون یا مایع. یک قاشق غ
شکر. یک قاشق م
پودر مخمر یک قاشق م
__.مواد پیتزا:._
_برگ اسفناج خرد شده یک لیوان
قارچ. ۲۰۰گرم
پنیر پیتزا. ۲۰۰ گرم
پنیر خامه ای یک ق غ(قابل حذفه)
پودر مخمر وسکر رو مخلوط بعد یک پنجم پیمانه آب گرم رو اضافه و روشو بپوشونید تا حدود ده دقیقه تاعمل بیاد. سپس مایع خمیر،باقی آب، نمک و روغن و آرد رو مخلوط کنید،و ده دقیقه ورز بدین تا خمیر صاف و یکدست بشه. چون نوع آردها با هم متفاوته ،اگرموقع ورز دادن احساس نیاز کردین زیر خمیر کمی آرد بپاشین، ولی خمیر باید کمی چسبندگی داشته باشه،بعد در کاسه چرب شده بذارید و روشو پوشونده و بذارین یک ساعت در جای گرم تا حجیم بشه. این رسپی حدود دو تا خمیر با قطر ۲۵ تا ۲۷سانت میده.
حالا پف خمیرو بگیرید وکمی در کاسه ورز بدین سپس به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو چونه کنید مطابق فیلم و کمی بازکنید بعد در ظرف که چرب شده بذارید و با دست پهن کنید ضخامتش نازک باشه چون خیلی پف میکنه حالا روی خمیر رو با نایلون بپوشانید و نیم ساعت استراحت بدید تا دوباره حجیم بشه این استراحت برای کیفیت نون پیتزا خیلی مهمه،در این فاصله مواد پیتزا رو آماده کنید
_ یه پیاز کوچک رو ریز خرد کنید وتفت بدین وبعد یک حبه سیرو باهاش تفت بدین همراه ادویه و فلفل وآویشن و نمک ،سپس اسفناج و قارچ رو اضافه و بذارید آب مواد کاملا کشیده بشه و یک تفت کوچیک بخوره ،سپس حرارت رو خاموش و پنیر خامه ای رو اضافه کنید
رو خمیر سس و پنیر پیتزا بریزید بعد،مواد رو روش بریزید بعد پنیرپیتزا و در آخر مقداری زیتون و گوجه اسلایس شده ،ودر فر که از یک ربع قبل با دمای ۱۸۰ درجه روشنه بذارید تا زمانی که لبه های نون برشته بشه،زمانش بستگی به فرتون داره 🔴برای مخمر،آب باید انگشتو نسوزونه ولی گرماش رو حس کنیم
🔴از آب جوشیده شده استفاده کنید چون کلر آب ممکنه مخمرو غیر فعال کنه 🔴نکته : مخمر خوب بعد از ده دقیقه کاملا پف میکنه 🔴 ورز دادن خمیر در کیفیت نون خیلی موثره پس حتما ده دقیقه ورزش بدین
🍲 @bebinobepaz
#زولبیا_رنگی
کدبانوها من دودستور رولبیا دارم این اولیش و درصورت استقبال دومی راهم میزارم واستون،فقط بگم که هردودستورعالی هستن وکاملا ترد میشن ،نیاین بپرسین کدومش بهتره،هردو دستور عالیه،این سری سعی کردم زولبیاهای رنگی هم درست کنم که برای رنگی شدنشون داخل خمیریکی پودرکاکائوودیگری پودرلبوریختم شهدهرکدوم هم زعفران نزدم وبه جای شهدزعفرونی شهدقرمزوکاکائویی درست کردم که رنگشون کاملا پررنگ بشه.
نشاسته گل یا گندم ۵۰۰گرم
ماست ۵۰۰گرم ،ماست شل وابکی نباشه وترش باشه بهتره،
اردسفید۳ق غ سرصاف
خامه صبحانه ۱۰۰گرم
جوش شیرین نصف ق چ
ابتدا نشاسته وماست راباهم مخلوط کرده وباقاشق هم بزنید تاخوب به خوردهم روند و غلظتی شبیه به ماست خامه ای پیدا کند بعد خامه را اضافه کرده و هم بزنیدسپس ارد را افزوده وباز خوب مخلوط کنید ،دست اخر جوش شیرین را اضافه کنید بهتراست اول نصف جوش شیرین رابه نصف مواداضافه کنید واین مقدارازموادرادرست کنید بعد مابقی جوش شیرین را به مابقی مواد، چون اگر همه جوش شیرین اضافه شود تا درست شدن نصف مواد جوش شیرین دربقیه مواد بیش از اندازه فعال شده وبعدهنگام زدن درروغن ازهم پاشیده می شوند.
پس ازاضافه کردن جوش شیرین ظرفی راتاحدوددوسانت روغن کرده بگذارید خوب داغ شود مایه رادرقیف یکبار مصرف ریخته سرقیف را به اندازه مناسب ببرید خیلی نازک نباشد چون دراین صورت زولبیاها نازک زده می شوندو خشک وسفت خواهندشد، بیش ازحدمعمول هم بزرگ نباشد _میتونین ازجاسسی هم استفاده کنین_ ودرظرف به شکل دایره های تودرتو یا نامنظم شکل بدین با چندتا زدن هم قلق اندازه وهم شکلشون میاد دستتون نگران نباشین.
بعد باحرارت ملایم فقط درحد کمی طلایی شدن سرخ کنید چون وقتی درون شهدهم برن یه درجه تیره تر میشن.بلافاصله درون شهدگرم بندازین حدود یک دقیقه وبعد درصافی بگذارین تاشیره اضافه خارج بشه.
اگراحیانا مایه تون خیلی سفت بود کمی ماست اضافه کنید واگر خیلی شل کمی ارد،غلظت مواد به حدی است که براحتی بافشاردست درون روغن شکل داده میشه
*بیش ازاندازه جوش شیرین نریزید که باعث متلاشی شدن زولبیاهاازهم میشه.
*اگردیدین که زولبیاها پف نمی کنن دوعلت داره1.روغن داغ نیست2.جوش شیرینش کمه یاکمی صبرکنیدتافعال بشه
*دوعلت هم باعث سفت وخشک شدن زولبیامیشه1.مایه بیش ازاندازه سفته2.خیلی نازک می زنین.
*عاملی هم که باعث نرم شدن زولبیا پس ازماندن میشه یاشهدتون شل بودیاداغ ،شهدبایدقوام داروگرم باشه.
🍲 @bebinobepaz
شرررربت
سنتی ،اصیل ،سالم ، تازه مقوی هم هست ،اون ژله ای که دور تخم شربتی تشکیل میشه هااا پروتیین خالصه 😚
،هم تخم شربتی و خاکشیر یه کم شستنش سخته و زمان میبره 😥برای همین خیلی راحتره که وقتی تشنمونه وهوس شربت 🍸میکنیم اینارو آماده داشته باشیم
برا اینکار باید مقدار زیادشو بشوریم و بعد داخل قالب یخ بریزیم و بعد از اینکه منجمد شد در بسته بندی مناسب فریز کنیم و تو این روزای گرم خیلی سریع و راحت یه شربت خنک درست کنیم و به قول معروف جیگرمون حال بیاد 😆همونطور که میدونید در طب سنتی خاکشیر مقویه کبد هستش و حرارت کبد رو تعدیل میکنه پس برای این روزای گرم خیلی مناسبه😍 🔴نکته ای که داره: بعد از شستن خاکشیر بذارید خوب ته نشین بشه🍷و بعد آب روشو کامل خالی کنید و بعد خاکشیرو در قالبای یخ بریزید، شربت🍹 خاکشیر و تخم شربتی با اضافه کردن آبلیمو و گلاب خیلی خوشطعم تر میشن و حتما آب هم دمای محیط روشون بریزید تا هم آب خنک بشه وهم یخشون باز بشه
🔴نکته ی تخم شربتی هم اینه که برای شستن ،مقدارش زیاد نباشه چون سریع باد میکنه و حجمش چند برابر میشه وشستنش سخت میشه برای شستن تخم شربتی داخل ظرف بزرگ بریزید روش آب زیاد بریزید تا سنگ ریزه هاش ته نشین بشه و بعد با کمک یک صافی تخم شربتی هارو بردارید و در ظرف دیگه بریزید،مقدار تخم شربتی نباید زیاد باشه چون شستش سخت میشه
🍲 @bebinobepaz
#کیک _هویج و گردو
مواد لازم:
آرد ۳۰۰ گرم
شکر ریز ۲۸۰ گرم
هویج رنده شده آبگرفته ۱۲۵ گرم معادل ۱/۵عدد متوسط
تخم مرغ ۳ عدد
شیر کمتر از نصف لیوان معادل ۱۰۰ میلی لیتر
کره ۶۰ گرم
روغن مایع ۱/۳پیمانه سرخالی
جوز هندی ۱/۴ق.چ
بکینگ پودر ۲/۵ق.چ
گردوی ریز خورد شده ۵_۶عدد
شربت سن ایچ ۲ق.س
دارچین ۱ق.چ
نمک ۱پنس
طرز تهیه:
تخم مرغ به دمای محیط رسیده و وانیل و شکر ریز را با همزن حدود۶_۷دقیقه همزده تا کرم رنگ و کشدار شود .
روغن مایع و کره نرم را افزوده وکمی که هم زدید هویج رنده شده و شیر و شربت سن ایچ را ریخته و در حد مخلوط شدن هم بزنید .
نمک و بکینگ پودر و دارچین و جوزهندی را به آرد سه بار الک شده افزوده و مخلوط کنید .
مواد خشک در سه مرحله به مایعات اضافه کرده و به آرامی با مفتول هم بزنید و در انتها گردوی خورد شده را با یک قاشق آرد مخلوط کرده و به مایه کیک اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید .
مایع کیک را هم میتوانید در قالب میان تهی بریزید و هم مثل من در قالب مستطیل ۲۰×۳۰.
البته قالب را باید چرب و آرد پاشی کنید.
کیک را در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰_۴۰دقیقه بپزید و بعد از خنک شدن بدلخواه تزیین کنید .
من با پودر قند تزیین کردم .ابتدا نوارهایی از کاغذ بریدم و بطور منظم روی کیک چیدم و پودر قند روی آن الک کردم و بعد با احتیاط نوار ها را برداشتم .
هیچکدام از مواد کیک را حذف و یا جایگزین نکنید چون در طعم و مزه کیک نقش مهمی دارد .
آردی که با گردو مخلوط میکنیم از ته نشین شدن آرد جلوگیری میکند .
نوش جان🌹🌹🌹
🍲 @bebinobepaz