#ادويه_جنوبی
مواد لازم:
تخم گشنيز دو پیمانه
زيره سیاه دوپیمانه
دانه فلفل سياه یک پیمانه
چوب دارچين یک پیمانه
زنجبيل تيكه اي یک پیمانه
گل محمدی نصف پیمانه
دانه هِل(باپوست) دو سوم پیمانه(چون عطرش زياده بعضيا يك چهارم پیمانه ميريزن،بستگي به خودتون داره)
ميخك چند دانه
( من کمی برگ بو و جوز هندي هم بهش اضافه كردم اما دستور اصلي اين دو قلم رو نداره)
طرز تهيه:
تخم گشنیز و زیره رو داخل تابه با حرارت کم(بدون روغن)تفت بدید(تا عطرش بیشترشه،مراقب باشید خیلی زود میسوزه) و بعد
همه ي مواد رو باهم آسياب كنيد.
من مواد رو داخل هاون نیم کوب کردم تا به دستگاه فشار نیاد.
_اين ادويه بسيار خوشبو و معطر هست،و داخل انواع غذاهايي كه با ماهي و ميگو و مرغ و گوشت هست مورد استفاده قرار ميگيره،همچنين داخل انواع پلوهايي كه با ماهي و ميگو و مرغ و گوشت پخته ميشه.
.
_اين ادويه مناسب خورشت هايي مثل قيمه و قورمه سبزي نيست.
.
_براي سرخ كردن ماهي و ميگو اردگندم و زردچوبه و فلفل قرمز و اين ادويه رو باهم مخلوط ميكنیم،بوي زهم ماهي و ميگو رو ميگيره.
🍲 @bebinobepaz
#نان🍞
#نان_شيرمال
#نان_فانتزي
شکر نصف پیمانه (٣/٤ زدم)
کره ١٢٠ گرم
تخم مرغ ٢عدد(١زرده براي رومال نان)
شیرولرم ١ ليوان
خمیر مایه ١ ق س
آب ولرم یک سوم پیمانه
آرد به مقدار لازم سه بار الک شده حدود ٦ تا ٧ پيمانه (اردوزيادنزنين )
نمک یک هشتم ق چ
كنجد،خرفه،مغزتخمه،بادام پرك براي تزيين
ابتدا خمیر مایه رو با یک قاشق شکر و آب ولرم مخلوط میکنیم تا به عمل بیاد.خميرمايه غيرفوري ) حدوداً 15 دقیقه، خميرمايه فوري رومستقيم باموادبريزين داخل ظرف ، بعد شیر ولرم و شکر رو اضافه میکنیم سپس كره ي نرم تخم مرغ رو، پس از مخلوط شدن آردونمک رو کم کم اضافه میکنیم و ورز میدیم به حدی که خمیر به دست نچسبد دقت کنید خمیر زیاد سفت نشه،، خمیر رو به صورت گلوله ی بزرگ در میاریم و روش کیسه یا پارچه میندازیم حدود١ تا ١/٥ساعت استراحت کنه، بعد دوباره خمیر رو یه کم ورز میدیم تکه هایی از خمیر رو بر میداریم هر شکلی که دوست دارید در میارید حتی میتونید قالب بزنید خمیر هارو تو سینی فر که چرب کردیم با فاصله میزاریم ،فرروروي ١٨٠ روشن كنين )دوباره پارچه روش میندازیم و میزاریم تو این حالت ١٥دقیقه دیگه بمونه، مرحله ی آخر زرده ی تخم مرغ و کنجد روش میمالیم و تو فر میزاریم به مدت ٢٠ تا ٣٠ دقيقه تاروي نان طلايي وبنظرمن سرخ بشه😍😍
رومال نان:
زرده وزعفران ويك ق خامه مخلوط كردم وروي نان زدم.
🍲 @bebinobepaz
😋بال کبابی بدون منقل😍
اگه حوصله یا امکان درست کردن آتیش و زغال و منقل برای درست کردن بال کبابی ندارید با این روشی که بهتون میگم درست کنید؛ فوق العاده خوشمزهاس👌
قبلش مثل همیشه از لایکها و کامنتهای پرانرژیتون واقعا ممنونم🙏
طرز تهیه:
یه دونه پیاز رو نگینی خرد کردم و با کمی زردچوبه و دارچین و روغن حیوانی یا کره تفت دادم. بالهارو اضافه کردم و اونا رو هم کمی سرخ کردم. نصف یه دونه فلفل دلمهای و یه دونه هویج رو توش انداختم و دو لیوان آب روش ریختم و گذاشتم نیم ساعت بپزه. باید نیمپز شن.
بعد بالهارو از آب خارج و آبکش کردم.
یه ق.غ رب رو سرخ کردم و به آب مرغ اضافه کردم و گذاشتم نیم ساعت دیگه بدون مرغها بپزه. با پلو عالی میشه...
توی یه کاسه کمی کره ذوب شده و زعفران رو مخلوط کردم و روی بالها زدم. کف سینی فر یا تستر رو کاغذ روغنی پهن کردم، بالها رو روش چیدم و به مدت نیم ساعت با حرارت کم (تستر صد و چهل درجه) گذاشتم کاملا مغز پخت شه. چند دقیقه آخر هم گریل رو روشن کردم که روش طلاییشه.
در حین پخت در فر یا تستر چند بار از مخلوط کره و زعفران روی بالها زدم.
🍲 @bebinobepaz
#آش_سبزی_شیرازی یا آش گوشت
برنج نیم کیلو که حتما از نوع برنج عطری نیم دون و از نوع ایرانی باشه
نخود۳۰۰ گرم یاکمتر
عدس هم۲۰۰گرم
لوبیاقرمز۳۰۰گرم
سبزی تره ۱کیلو
ترخون خشک برای این مقدارنصف لیوان استفاده کردم
گوشت هرچی بیشتربه قول ما بوشهریا ، خَشتر😜
😂😂
.
برنج رواز قبل خیس میکنیم میزاریم تابپزه وشفته بشه خوب باز بشه
تقریبا یه دوساعتی باید زمان بزاریم باشعله کم خوب بپزه
بعد میکس میکنیم
تره خورد شده به اندازه بند انگشت باشه
رواضافه میکنیم میزاریم توش خوب له بشه وبپزه
بعدلوبیارواضافه میکنیم من لوبیامومیکس میکنم بعد بهش اضافه میکنم
بعداز چندقیقه بقیه حبوبات هارواضافه میکنیم برااینکه رنگ آشمون خوشرنگ بشه یه کم سبزی قرمه توفریزرکه داریم روبهش اضافه میکنیم
گوشتمونم که پختیم اول ریش ریش میکنیم بعد اضافه میکنیم
جداپیاز نه زیاد۲-۳عدد پیاز متوست نگینی خوردشده سرخ میکنیم زدچوبه بهش میزنیم برارنگ آشمون
بهش اضافه میکنیم
خوب هم میزنیم
حالا آخر سربهش ترخون اضافه میکنیم
میزاریم باشعله کم دم بکشه
نکته
آب گوشتمون روتوآش استفاده میکنیم
تاهرجاهم دیدیم که آشمون میخواد سفت دربیاد آب جوش اضافه میکنیم
خودمون باید حواسمون باشه براغلظت
آشمون
نه سفت باشه نه خیلی آبکی
🍲 @bebinobepaz
#ژله_رولی
مواد لازم:
پودر ژله یک بسته(با طعم دلخواه)
آب جوش یک لیوان
بستنی وانیلی تک نفره(50گرمی) یک عدد
طرز تهیه:
ژله رولی از جمله ژله های راحت و در عین حال دارای نکات مهمیه که حتما باید رعایت بشه.
پس خواهشا نکاتی که میگم رو رعایت کنین تا ژله های قشنگی عایدتون بشه😉
اول از هر کاری یک عدد سینی به ابعاد 20×30رو با مقدار کمی آب خیس کنید.یک عدد کیسه فریزر را باز و کف سینی پهن کنید.با دستتان به خوبی صافش کنید.دوستان اندازه سینی خیلی مهمه.تاکید میکنم خیلی مهم!!!نه باید بزرگ باشه و نه کوچیک...حال کف کیسه سینی را با یک قطره روغن چرب کنید.مواظب باشین که خیلی روغن نریزید.حالا پودر ژله مورد نظرتون رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده وسپس روی حرارت بخار کتری قرار بدید تا کاملا صاف و یکدست بشه.دو الی سه دقیقه صبر کنید تا کمی از حرارت ژله کم شه.از قبل بستنی تان را از یخچال خارج کنین.حال بستنی را اضافه کنید.
نکته مهمی که وجود داره اینه که بستنی را با کمک قاشق و به ارامی مخلوط کنین.طوری که بستنی به صورت یه لایه کف رو سطح ژله تون قرار بگیره...برای تسریع در کار با پشت قاشق بستنی رو به دیواره های ظرف بمالین تا اب بشه.اگه زیاد از حد هم بزنید کل بستنی با ژله قاطی میشه و ژلتون دو رنگ نه،بلکه تک رنگ خواهد بود...که ما این رو نمیخوایم😌حال سینی را داخل یخچال قرار بدین و مواد را به یک باره داخل سینی بریزین.من زمان خاصی نمیگم .چون درجه یخچال ها فرق داره...برای من 30دقیقه طول کشید تا ببنده.برای شما ممکنه کمتر یا بیشتر طول بکشه...پس به محضی که دیدین سطح ژله تون گرفت از یخچال خارجش کنین.با کمک کارت برش های نواری روی ژله ایجاد و با احتیاط رول کنیو.رول هارو داخل یخچال قرار بدین تا کاملا سفت بشن...
خیلیا شاکین که چرا ژله رولی های ما میشکنه!دوتا دلیل داره دوستان...1) ابعاد سینی تان ازمقداری که گفتم کوچیکتر است.در نتیجه ضخامت ژله رولی زیاد شده و شکسته! 2) ژله تان را قبل از برش دادن زیاد از حد داخل یخچال گذاشته اید و سفت شده👍
ژله های رولی خوشگل و خوشمزه ما آماده است😉نوش جان❤️
🍲 @bebinobepaz
ترشي ليمو ترش
ليمو ها رو از وسط برش زدم و قطع نكردم و هسته هاشو با چاقو دراوردم با چاقو فلفل قرمز و نمك روي ليمو ها زدم
تو شيشه چيدم
روي ليمو ها رو با ابليمو پوشوندم سه تا قاشق شكر زدم در شيشه رو محكم بستم و شيشه رو تو افتاب گذاشتم بعد ازده روز قابل خوردنه😋😋
فلفل ها رو هم تو اب پنج دقيقه جوشوندم ابكش كردم و تو شيشه ريختم و روش با سركه و يك قاشق نمك پوشوندم
جاتون سبز
ترشي ليمو كاملا ترش ه اگه واقعا ترشي خور هستين درست كنيد
ليمو رو با عسل هم ميشه تو شيشه ريخت ي معجون عالي براي سرماخوردگي😋😋
🍲 @bebinobepaz
#مسقطی_کاسه_ای
این دسر سنتی خیلی خوشمزه است و درست کردنش بسیار راحته که تو زمان کمی درست میشه
مواد لازم
نصف لیوان نشاسته گل
سه و نیم لیوان آب سرد
نصف لیوان گلاب
پودر هل نصف ق چ
زعفرون دم کرده چهار ق غ
شکر یک لیوان
خلال بادم به میزان دلخواه
ابتدا آب سرد رو روی نشاسته گل میریزیم و اجازه میدیم یک ربع بمونه بعد این زمان هم میزنیم و از صافی رد میکنیم و روی گاز میزاریم با شعله متوسط و بهش زعفران و هل و شکر رو اضافه میکنیم
مرتب هم میزنیم وقتی جوش اومد و شفاف شد شعله رو خیلی کم میکنیم و خلال بادوم رو اضافه میکنیم و به مدت نیم ساعت به هم زدن ادامه میدیم بعد این زمان گلاب رو آضافه میکنیم پنج دقیقه دیگه هم میزنیم و بعد خاموش میکنیم و داخل ظرف مورد نظر میریزیم و داخل یخچال میزاریم حدود سه ساعت بمونه تا کاملا ببنده و آماده خوردن بشه
🍲 @bebinobepaz
.
#ديپ_سالسا #ترتيلا
سس سالسا یکی از سس های خیلی خوشمزه و لذیذه که جز چاشنی های مکزیکی به حساب میاد و اغلب مزه تندی داره. این چاشنی خوش طعم جز سس هایی به حساب میاد که پخته نمیشن و بدون استفاده از حرارت تهیه میشن.
مواد لازم:
فلفل قرمز تند :2 عدد
گوجه فرنگی :500 گرم
پیازچه :یک دسته كوچك
سیر خرد شده :یک قاشق چایخوری
جعفري يا گشنيز خرد شده :1 قاشق غذاخوري
آويشن :1/4 قاشق چایخوری
نمک :1/4 قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای :1 عدد متوسط
سركه سفيد: 1 قاشق غذاخوري
شكردانه ريز:1 قاشق چاي خوري
اسانس دود: دلبخواهي است در صورت تمايل يك قطره استفاده كنيد.
طرز تهيه:
برای تهیه سس سالسا، ابتدا دانه های فلفل دلمه ای را خارج نموده، آن ها را خوب ریز کنید.
فلفل قرمز، گوجه فرنگی، پیازچه، سیر، جعفري، آويشن و نمک شكر و سركه را در یک مخلوط کن، خوب مخلوط نمایید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
فلفل دلمه ای را نیز اضافه نموده و خوب هم بزنید.
سس سالسا را در یخچال قرار داده و هر زمان که نیاز بود از آن استفاده کنید.
و اما براي #ترتيلا_خونگي من از خمير آماده يوفكا استفاده كردم و به ابعاد مربعي شكل برش زدم و تو روغن داغ سرخ كردم.وقتي سرخ شد روش پاپريكا پاشيدم
🍲 @bebinobepaz