#کومپیر
سیب زمینی هامون ک باید بزرگ باشن رو شسته و آنها را با روغن زیتون بپوشانید اینکارباعث ترد شدن پوست سیب زمینی میشه. آنها را با فویل آلومینیومی بپیچانید و در دمای 200-220 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت حدودا یک تا یکونیم ساعت بپزید(زمان پخت بستگی ب سایز سیب زمینی هاتون داره)ساده ترین راه برای بررسی این است که با یک خلال دندان سیب زمینی ها رو امتحان کنید و ببینید که داخل آن نرم است یانه.
وقتی سیب زمینی ها پخته شد ، آنها را از فر خارج کنید و از فویل جدا کنیدو10 دقیقه دوباره در فر قرار دهید تا پوستش به خوبی قهوه ای شود.
سیب زمینی ها را از فر خارج کرده و یک برش طولی در وسط سیب زمینیها ایجاد کرده البته برش را تا آخر نمی زنیم تا سیب زمینی حالت کاسه ای داشته باشه بعد با قاشق داخل سیب زمینی هاراخارج میکنیم
در حالی که سیب زمینی هایی ک خارج کردیم هنوز داغ هستن اونهارو با پشت چنگال له کرده ومقداری کره و پنیر پیتزا، نمک و فلفل اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
از مخلوط حاصل داخل سیب زمینیها رو تا نصفه پرمیکنیم مابقی حجم سیب زمینی رو از ترکیب مورد علاقتون مثل گوشت چرخ کرده،سوسیس،ژامبون،قارچ،ذرت،زیتونو ...پرکنیدو روی آن سس مورد علاقتون رو بریزید.
🍲 @bebinobepaz
#شیرینی_وینی
مواد لازم کره ۲۵۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۴۰ گرم
آرد سفید قنادی ۳۰۰ گرم
نمک دو پنس
وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
مواد و نیم ساعت قبل از شروع به کار از یخچال خارج کنید. فر را روی صد و هفتاد تنظیم کنید. آرد و پودر قند و جدا الک کنید. کره نرم شده در دمای محیط و با پودر قند و وانیل با دور تند دو دقیقه بزنید تا سبک و پفکی و سفید بشه. سپس سفیده رو با نمک اضافه کنید و یک دقیقه بزنید، در آخر آرد و کم کم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیر جمع بشه. بعد سر قیف و ماسوره بذارید، ۲d ویلتون یا هر ماسوره ای که شبیهشه، مواد و بریزید داخلش و کف سینی که کاغذ روغنی انداختید به صورت بیضی یا دبلیو یا یه خط ساده شبیه چوب کبریت بزنید، چون با فشار دست به قیف خمیر کمی نرم میشه، من پنج دقیقه تو یخچال استراحت میدم، بعد میذارم تو فر، به مدت ۱۵ دقیقه که زیر شیرینیهاتون طلایی بشه، بعد از فر دراوره و با شکلات چیپسی یا بریلو تزیین کنید. این مقدار حدود ۴۵ عدد شیرینی به این شکل داد. .
🍲 @bebinobepaz
سالاد قایقی
مواد لازم
2 عدد فلفل بزرگ کاپیا
1 عدد سیب زمینی
1 بادمجان
1 کدو سبز
2 قاشق غذاخوری روغن
ماست چکیده
2 حبه سیر
نعناع خشک
آویشن
فلفل قرمز
نمک
آماده سازی
فلفل قرمز را از وسط نصف کرده و دانه ها را بردارید.
بادمجان ، سیب زمینی و کدو را مکعبی خرد کرده و روی آنها نمک و روغن بپاشید و خوب مخلوط کنید.
فلفل کاپیا و سبزیجاتی را که به صورت مکعبی برش داده اید ، روی سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید قرار دهید ، آنها را در فر با دمای 200 درجه بپزید.
صبر کنید تا مواد از داغی بیفتد.
در یک کاسه ماست ، سیر رنده شده ، آویشن ، نعناع خشک ، پودر چیلی و نمک را مخلوط کنید.
سس را روی سبزیجاتی را که در فر پخته اید بریزید و خوب مخلوط کنید.
فلفل ها را روی بشقاب سرو قرار داده و با مواد سالاد آنها را پر کنید.
روی آن را با نعناع خشک و فلفل چیلی تزیین کنید.
🍲 @bebinobepaz
#آش_ماش_قمری
مواد لازم:
گوشت گوسفندي(گردن بهتره)250 گرم
سبزی (تره،جعفري،شنبليله،مرزه،ترخون؛سبزی هارو زیاد خردشون نکنین )همه باهم نیم کیلو
برنج یک پیمانه
ماش يك پیمانه کلم قمری یک کیلو
پیاز داغ و نعناع داغ(فرااااااون).
نمک،فلفل و زرچوبه
.
طرز تهیه:
قمری هارو خرد میکنیم باسبزی،گوشت،نمک،فلفل،زردچوبه و یه پیاز و کمی آب میزاریم بپزه جوری که حسسسابی له بشه.توی یه قابلمه ی جدا برنج رو با آب کم میزاریم بپزه وقتی که یکم نرم شد ماش رو بهش اضافه میکنیم و میزاریم باهم بپزن.وقتی سبزی و گوشت خوبه خوب پخته شد انقد میکوبیم تا کش دار بشه بعد برنج و ماش رو اضافه میکنیم و دوباره میکوبیم تا باهم یکی بشن و جا بیفتن وقتی خوب کوبیده شدن و کش دار،یعنی حاضره برای نوش جان کردن😊با پیاز داغ فرااااون و نعنا داغ تزیین کنید و میل بفرمایین😄 من که خیییلی دوس دارم این غذارو✌️
میتونین دو،سه حبه سیر خرد شده هم با سبزی ها بزارین تا پخته بشه،چون طعمش رو عالی میکنه
🍲 @bebinobepaz
#پاستای_خوشمزه
اول سی گرم کره رو تو یه ماهیتابه آب کنینو بعد یه چهارم پیمونه آرد رو بهش اضافه کنین. حالا آرد و کره رو باهم تفت بدین تا آرد از خامی در بیاد. بعد دو پیمونه شیر رو کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کنینو حدود پنج دقیقه هم بزنین تا مخلوط یکنواخت بشه و قوام بیاد. حالا نوبت دو پیمانه پنیر چداره. وقتی پنیر رو هم اضافه کردین مخلوط رو مداوم هم بزنین تا کاملا داخل مواد آب بشه. بعدش نمک و فلفلم بزنین و موادو مخلوط کنین. حالا سس پاستامون حاضره فقط باید دویست گرم پاستایی که آبکش کردینو بهشون اضافه کنینو پاستارو هم بزنین تا کاملا و به صورت یکنواخت به سس آغشته بشن. حالا کف یک ظرف نشکن رو چرب کنینو و نصف مخلوط پاستا رو توش پخش کنین. بعد دو سوم پیمونه سس گوجه رو هم روی پاستا پخش کنین. بعد بقیه پاستا و باز دو سوم پیمونه سس رو میریزیم رو بقیه موادو روشو با پنیر چدار و پنیر پارمزان میپوشونیمو برای تقریبا سه ربع تو فرصدوهشتاد درجه میذاریم تا بپزه. برای پنج دقیقه آخرم گریل میکنیم تا پنیر طلایی بشه
🍲 @bebinobepaz
ژله مجلسی تک نفره🍸
مواد لازم:
۲ بسته ژله ی الوئه ورا
۲ بسته ژله توت فرنگی
۱ عدد بستنی وانیلی
۱ لیوان ماست هم زده
برگ نعناء برای تزئین
طرز تهیه:
تدا یک بسته ژله ی الوئه ورا را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و بعد از خنک شدن ماست هم زده را به آن اضافه میکنیم.
و در ته ظرف یا جام ها میریزیم.(مقداری از ژله ی سفید را نگه میداریم) و بعد ژله ی توت فرنگی را طبق دستور با دو لیوان آب جوش مخلوط کرده و بعد از خنک شدن روی ژله ی سفید اضافه میکنیم.
در مرحله ای دیگر پودر ژله ی توت فرنگی دیگر را به صورت رولی درست میکنیم(روش درست کردن ژله ی رولی). و میگذاریم یخچال تا خودش را بگیرد.بعد مقداری ژله ی سفید را که از قبل نگه داشته ایم به صورت اوریب در جام ها ریخته و بعد از اینکه خودش رو گرفت گل های رولی مون رو در کنارش قرار میدیم و برای زیبا تر شدن میتونیم از برگ نعناء در کنارش استفاده کنیم.
و در آخر بعد از سفت شدن کامل ژله ای که از قبل درست کرده ایم یک بسته پودر ژله ی الوئه ورا را با دو و نیم لیوان آب جوش به صورت بنماری حل میکنیم.
به این خاطر از آب بیشتر استفاده میکنیم که لطیف تر و دارای شفافیت بیشتر بشه و چون این ژله در ظرف هست و برگردونده نمیشود نیازی به سفت بودن ژله ی رویی نمیباشد.
همین که خودش رو بگیره کفایت میکنه. و ژله ی الوئه ورا را روی گل هامون میریزیم. بعد از ۴ الی ۵ ساعت ژله ی ما آماده است 👌 نوش جان...
🍲 @bebinobepaz
کوفته سوئدی🥘
مواد لازم:
400 گرم گوشت چرخکرده گوساله
4 قاشق غذاخوری آرد سوخاری
1 تخم مرغ(متوسط یا کوچک)
1 پیاز کوچک رنده شده
1 حبه سیر رنده شده
کمتر از 1 قاشق چایخوری نمک(یا طبق ذائقه )
1/2 قاشق چایخوری پودر زیره
پودر فلفل قرمز و سیاه طبق ذائقه
5_6 شاخه جعفری ریز خرد شده
مواد سس👇
1 قاشق غذاخوری کره
1.5 قاشق غذاخوری آرد
1.5 لیوان آبگوشت یا آب سبزیجات(مخلوط آب جوش و استاک گوشت یا سبزیجات)
100 گرم خامه صبحانه(یا مخلوط 50 میلی لیتر شیر و 50 گرم خامه)
1 قاشق چایخوری سس خردل
مقداری جور هندی رنده شده(اختیاری)
مقداری جعفری تازه خرد شده
نمک،فلفل سیاه و قرمز طبق ذائقه
طرز تهیه:
تمام مواد کوفته را در یک کاسه مخلوط و خوب ورز دهید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند،روی کاسه را بپوشانید و برای حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت در یخچال استراحت دهید،سپس از یخچال در آورده و بصورت کوفته های کوچک شکل دهید، 2-3 قاشق غذاخوری روغن نباتی را در یک تابه با حرارت متوسط گرم کنید(حتما روغن باید داغ باشد)کوفته ها را سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند(ترجمه از آشپزی_خلاق)بعد از پخت،کوفته ها را در بشقاب بگذارید و حرارت را کم کنید،کره و آرد را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود، در حین هم زدن آبگوشت یا آب سبزیجات را اضافه کنید و مرتب هم بزنید سپس خامه هم دمای محیط را اضافه کنید و بعد سس خردل و ادویه جات هم بریزید و کوفته ها را به سس اضافه کنید و بگذارید تا با حرارت خیلی ملایم به مدت 10_15 دقیقه بپزد در آخر جعفری ریز خرد شده را اضافه کرده و گرم سرو کنید،این کوفته ی خوشمزه رو میتوانید با پوره سیب زمینی،پاستا و سبزیجات سرو کنید،نوش جان🤗
🍲 @bebinobepaz
آبگوشت
.
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
نخود نصف لیوان
پیاز متوسط ۲ عدد
لوبیا سفید نصف لیوان
گوجه فرنگی ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
🥣طرز تهیه آبگوشت
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و در صورتی که امکان دارد آبش را چند مرحله عوض کنید.
.
گوشت آبگوشتی را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز، و گوجه در یک قابلمه قرار دهید و ۶ الی ۸ لیوان آب روی مواد گفته شده بریزید. شما میتوانید در این قسمت پوست گوجه فرنگیها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.
.
زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید آبگوشت شما با حرارت کم پخته شود. این کار به این خاطر میباشد که آبگوشت به خوبی جا بیفتد. در این مرحله شما دو ساعت و نیم زمان لازم دارید تا آبگوشت شما روی حرارت بماند تا زمان اضافه کردن سیب زمینیها شود.
.
سیب زمینیها را به داخل قابلمه میاندازید. بعد از انجام این کار شما باید چربی موجود در قابلمه را خارج ساخته و به همراه پیاز باقی مانده به خوبی میکوبید و سپس مواد آماده شده را داخل قابلمه قرار میدهید.
.
زمانی که حبوبات نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه میکنید. برای خوشرنگ شدن آبگوشت ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت داده و سپس به آبگوشت اضافه کنید.
.
نکته مهم در مورد این غذای سنتی این است که هر چه زمان بیشتری برای پخت آبگوشت صرف کنید آبگوشت شما جا افتادهتر و خوشمزهتر میشود.
.
برای خوردن گوشت و حبوبات آبگوشت میتوانید به دو روش عمل کنید. در روش اول میتوانید مقداری گوشت و حبوبات را داخل کاسه ریخته به همان صورت سرو کنید و روش دوم این است که گوشت و مواد دیگر را بکوبید و به عنوان گوشت کوبیده سرو کنید.
🍲 @bebinobepaz
😋سینه مرغ پر شده با سبزیجات 😋
اول از همه نیاز داریم به دو تا سینه مرغ ( برای دو نفر )
دو حبه سیر ، آب دو تا لیمو ترش ، یک قاشق روغن مایع
ادویه هم : نمک ،پودر گوجه( جهت رنگ دهی)، فلفل سیاه، پودرتخم گشنیز، پاپریکا، پودر زنجبیل، و آویشن . ( طبق سلیقه خودتون میتونید کم و زیاد کنید )
یک عدد پیاز ( من پیاز بنفش استفاده کردم چون خیلی خوشرنگه ) ، فلفل دلمه ای سبز ؛ قرمز و زرد از هرکدوم نصف .
.
.
اول از همه روی سینه های مرغ رو با فاصله یک سانت برش های سطحی میزنیم ( یعنی کاملا برش ندید که تکه ها جدا بشن ، فقط شیار ایجاد کنید ) . بعد ادویه ها و سیر و آب لیمو و روغن رو به مرغ اضافه میکنیم و خوب ماساژ میدیم تا مواد به همه ی قسمت ها برسه و بعد اجازه میدیم تا برای چند ساعت کاملا مزه دار بشن(یک ساعتم کافیه) . (📸 میتونید ورق بزنید و مراحلش رو ببینید 👉)
بعد پیاز و فلفل دلمه ای هارو برش های نازک میزنیم و وقتی مرغ ها مزه دار شدن، داخل شیار هارو با سبزیجات پر میکنیم . داخل تابه (که بشه توی فر گذاشت) چند قطره روغن میریزیم و کفش از باقی مونده پیاز ها و فلفل دلمه ای هامون میچینیم و سینه های اماده شده رو روشون قرار میدیم . سپس میفرستیم توی فر ۲۰۰ درجه . ( اگر خواستید روی گاز هم درست کنید به همین روش عمل کنید، فقط در تابه رو ببندید )
حدودا نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه طول میکشه تا سینه های مرغ بپزن ،(بستگی به قدرت فرتون داره) چند دقیقه اخر اگه مایل بودید میتونید روش کمی پنیر پیتزا بریزید و اگه دوست نداشتید هم که هیچی ❤️
کاملا سینه های مرغ آبدار بود و اصلا خشک نشد ❤
🍲 @bebinobepaz