🌹رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از پاسداران1374/10/05:
✔راز تداوم معارف انبیا - از اوّل تا آخر - کلمهی توحید و فضایل و ارزشهای دینی بود که به وسیلهی اینها تکرار شد و امروز همین معارف، دنیا را گرفته است و به هر جای آنکه نگاه کنید، معارف انبیا را میبینید؛ در حالی که تقریباً همه انبیا را - به جز تعداد معدودی - قلع و قمع کردند.
موسی را آن همه زجر کردند و عیسی بن مریم را آن طور مورد تعقیب و فشار قرار دادند؛ اما معارفشان تا امروز باقی است.
@beha_togham_alfaraez
🌺رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران نظام1373/10/10:
🇮🇷امروز پرچم اسلام را جمهوری اسلامی بلند کرده است. یعنی پرچم بعثت را. یعنی همین ارزشها را که در بعثت هست و باید در تأمین آنها بکوشد.
اگر قرار باشد که به اسم اکتفا کنیم، این دیگر اسلام نیست. باید توحید به معنای حقیقی کلمه و تسلیم در مقابل پروردگار رواج پیدا کند.
باید نظام اجتماعی، نظامی عادلانه و نظام اخلاقی جامعه، نظامی انسانی و عاطفی و مبتنی بر فضائل باشد. در مقابل هر چه غیر خدا، تسلیم و عبودیت نباشد، تبعیت نباشد، نفوذپذیری نباشد.
بخصوص باید آن اعدا عدو انسان که همان «نفسک التی بین جنبیک» است و هواهای نفسانی که «مادر بتها، بت نفس شماست» و از همهی بتها بالاتر و خطرناکتر است، مقهور شود. باید مبارزه با بتها، از جمله بت نفس، رایج باشد.
نمیگوییم که انسانها یکسره تبدیل به فرشته شوند، اما یکسره تبدیل به انسانهایی شوند که در این راه تلاش و مبارزه میکنند. نفس این مبارزه، تقوا نامیده میشود.
هر انسان و هر جامعهای که چنین تلاش و مبارزهای بکند، متقی و پرهیزکار است. این، یک بعد قضیه است.
دنیای جاهلیت دنیایی به حساب میآید که فاقد ارکان و ارزشهایی است که ما سه چهار موردش را عرض کردیم. مسلما محتوای بعثت و خطوط اساسی جامعهی اسلامی، دارای ارکان و ارزشهایی بیش از سه چهار مورد است.
جامعهی جاهلی جامعهای است که از ارزشهای مورد اشاره، تهی است و درست نقطهی مقابل جامعه اسلامی قرار دارد. حال با این نقطهی مقابل - جامعهی جاهلی - چگونه باید برخورد کرد؟
غلط است اگر خیال کنیم در مقابل جامعهی جاهلی، ما که جامعهی اسلامی هستیم باید برخورد خصمانه داشته باشیم؛ نه. برخورد ما باید برخورد دلسوزانه باشد. یعنی ارزشها را به دنیایی که محتاج ارزشهای اسلامی است، معرفی کنیم. این قدم اول است.
بعد اگر خودمان انشاءالله برخوردار از این ارزشها هستیم، آنها را به نقطهی مقابل منتقل کنیم. دشمنی و ستیزهگریای که در اسلام وجود دارد، نسبت به کسانی است که مانع این تبادلند، مانع این نقل و انتقالند و مانع این تبدل و تحول در درون نظام اسلامیاند.
آنها هستند که معارضند و با معارض، طبعا اسلام برخورد معارضهآمیز میکند. لکن دنیا، دنیایی است که امروز به پیام اسلامی نیازمند است.
@beha_togham_alfaraez
🌹«چهار خصوصیّت #پیامبر(صلی الله علیه واله) در یک آیه»👇
💠«لَقَدْ جَاءکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ
📚 توبه، آیه ۱۲۸
💢هر آینه پیامبری از خود شما بر شما مبعوث شد، هر آنچه شما را رنج می دهد بر او گران می اید، سخت به شما دلبسته است و با مؤمنان رئوف و مهربان است.
1⃣ از جنس خود مردم(رسول من انفسکم)
2⃣ رنج و ناراحتی مردم بر او سخت ناراحت کننده است.( عزیز علیه ما عنتتم)
3⃣ علاقمند به مردم ( حریص علیکم)
4⃣ رئوف و مهربان نسبت به مؤمنان. ( بالمؤمنین روف رحیم )
@beha_togham_alfaraez
🌹رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 1376 :
خوشبختانه در این سالهای اخیر، ملت ما از لحاظ معنوی، پیشرفتهای زیادی کردهاند. اقبال به معنویّات، اقبال به دین و عبادت، توجّه به ذکر و حضور و خشوع و به نماز و روزه و به طاعت حق و تقرّب به پروردگار در بین ملت ما؛ بخصوص جوانانمان رایج و شایع شده است؛ ولی تحوّل اخلاقی، فقط این نیست.
شاید بشود گفت که تحوّل اخلاقی برای ملت، دشوارتر هم هست و به همین جهت، در باب تحوّل اخلاقی هم مخاطب اوّل و مسؤول اوّل جوانان هستند که برای آنها همهی کارها آسانتر و راحتتر است.
دلهای جوانان، نورانی است و فطرتهای آنان، سالم و دستنخورده است. آلودگی آنان به زخارف و آلودگیهای دنیا؛ به بندهای گرانی که پولدوستی و مالدوستی و جاهطلبی و قدرت طلبی و این چیزها بر پای انسان میزند، خیلی کمتر است؛ لذا تحوّل اخلاقی در جوانان آسانتر است.
البته میانسالها، بلکه کمسالها هم نباید از امکان تحوّل اخلاقی در خودشان مأیوس باشند. تحوّل اخلاقی، یعنی اینکه انسان هر رذیلت اخلاقی را - هر اخلاق زشت، هر روحیهی بد و ناپسندی که موجب آزار دیگران یا عقبماندگی خود انسان است - کنار بگذارد و خویشتن را به فضایل و زیباییهای اخلاقی، آراسته کند.
در جامعهای که حقد و بددلی و کینه نباشد، اگر کسانی صاحب فکرند، آن فکر را در راه توطئه برای دیگران و تقلّب با دیگران و خدعه در کار دیگران به کار نبرند؛ اگر کسانی دارای سواد و معلوماتند، آن را در راه ضرر زدن به مردم و کمک کردن به دشمنان مردم به کار نبرند؛ بلکه همهی افراد انسان در یک جامعه، نسبت به یکدیگر خیرخواه باشند، به هم کینه نورزند، به هم حقد و حسد نداشته باشند، به بهای نابودی دیگران، زندگی خود را سروسامان ندهند و دست یافتن به همه چیز را نخواهند. این تحوّلِ اخلاقی است و حدّاقل قضیه است.
@beha_togham_alfaraez
🌹🌹پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله:
💢مومن باید هشت صفت داشته باشد:
1⃣ وقار در حوادث سخت
2⃣ و صبر به هنگام بلیّه
3⃣ و شکر به هنگام گشایش
4⃣ و قناعت به روزای که خدای والا داده است
5⃣ به دشمنان ستم نکند
6⃣ و مزاحم دوستان نشود
7⃣ تنش به رنج باشد
8⃣ و مردم از او در آسایش باشند.
📚 نهج الفصاحه، حديث 3220
@beha_togham_alfaraez
🌹رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از روحانیون1378/01/23:
👌مردم را هدایت كنید
🔸ذهن مردم را روشن كنید
🔹مردم را به فراگرفتن دین تشویق كنید
🔸دین صحیح و پیراسته را به آنها تعلیم دهید
🔹آنها را به فضیلت و اخلاق اسلامی آشنا كنید
🔸با عمل و زبان
🔹فضیلت اخلاقی را در آنها به وجود آورید
🔸مردم را موعظه كنید
🔹از عذاب خدا
🔸از قهر خدا
🔹از دوزخ الهی بترسانید
🔸انذار كنید - انذار سهم مهمّی دارد؛ فراموش نشود -
🔹آنها را به رحمت الهی مژده دهید
🔸مؤمنین و صالحین و مخلصین و عاملین را بشارت دهید؛ آنها را با مسائل اساسی جهان اسلام و با مسائل اساسی كشور آشنا كنید.
@beha_togham_alfaraez
🔻امام علی علیه السلام
✳️حاصِلُ المَعاصِي التَّلَف .
رهاورد گناهان، از ميان رفتنِ [نعمتها] است.
📚غرر الحكم : ۴۹۱۳
@beha_togham_alfaraez
🌹بیانات مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری 1380/05/11:
🚩امتیاز نظام اسلامی در این است که این چارچوب، احکام مقدس الهی و قوانین قرآنی و نور هدایت الهی است که بر دل و عمل و ذهن مردم پرتو افشانی و آنها را هدایت میکند.
مسألهی #هدایت_مردم یکی از مسائل بسیار مهمی است که در نظامهای سیاسی رایج دنیا - بخصوص در نظامهای غربی - نادیده گرفته شده است.
معنای هدایت مردم این است که بر اثر تعلیم و تربیت درست و راهنمایی مردم به سرچشمههای فضیلت، کاری بشود که خواست مردم در جهت فضایل اخلاقی باشد و هوسهای فاسد کنندهای که گاهی به نام آراء و خواست مردم مطرح میگردد، از افق انتخاب مردم دور شود.
@beha_togham_alfaraez
🌺از بیانات مقام معظم رهبری در جمع نیروهای بسیجی شرکتکننده در اردوی رزمی - فرهنگی علویّون1380/08/21:
🇮🇷امروز کشور احتیاج دارد که فضای عمومی آن، فضای معروف، اقامهی حق، اقامهی عدالت و میل به معنویّت باشد.
نظام اسلامی فقط به این اکتفا نمیکند که زندگی اقتصادی و مادّی مردم را آباد کند. این یکی از وظایف حتمی اوست؛ اما در کنار این وظیفه، اقامهی معروف، اقامهی روح دینی، استقرار اخلاق اسلامی، استقرار روح برادری و صمیمیّت در میان همهی آحاد ملت و احیای روح عزّت و استقلال - روحیهای که مانع از آن شود که یک ملت تن به پستی و سستی و ذلّت دهد - نیز جزو وظایف اسلامی است.
پیغمبر عظیمالشأن اسلام در هر نشست و برخاستی، بر روی یکایک مردمی که با او روبهرو میشدند، اثر میگذاشت و انسانها را، هم در سایهی استقرار نظام اسلامی و هم با تربیت فردی، منقلب و متحوّل میکرد. تحوّل انسان، اساس همهی تحوّلات عالم است.
@beha_togham_alfaraez
♻بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع نیروهای بسیجی شرکتکننده در اردوی رزمی - فرهنگی علویّون1380/8/21 :
🚩امروز اگر در دنیا ظلم و سلطه وجود دارد و تمدّن خشن غربی، دنیا را از فضای خشونت و ظلم و زورگویی و ناحقگویی - تسلط قدرتها بر ملتها، غارت اموال ملتها به وسیلهی مراکز جهانی - پُر کرده است، اینها به خاطر انزوای معنویّت و اخلاق انسانی است.
وقتی معنویّت و اخلاق و فضیلت منزوی شد و کسی جرأت نکرد در دنیا فضایل اخلاقی را به عنوان ارزشهای طراز اوّل مطرح کند، شرّ و فساد غلبه خواهد کرد و پول و زور، ارزش خواهد شد و صاحبان پول و زور برای باز کردن راه به سوی هدفهای خود، هیچ مانعی را ملاحظه نخواهند کرد و دنیا همان چیزی میشود که امروز وجود دارد.
💮دهها سال است که ملتی مثل فلسطین، زیر دست و پای ظلم و ستم قهّاران و ستمکاران عالم لگدمال میشود؛ اما این مظلومیّت به این عظمت، در دنیا انعکاسی ندارد! دستگاههای تبلیغاتی دنیا در خدمت ظالم و ظلم و ادامهی این ظلم کار میکنند.
از قبیل قضیهی فلسطین، قضایای کوچک و بزرگ دیگری در صد سال، صدوپنجاه سالی که قدرتهای استعماری دنیا را قبضه کردهاند، وجود داشته و دارد که در زمان خود ما موارد متعدّدی را به چشم شاهد و ناظر بودهایم. این به خاطر آن است که معنویّت منزوی است.
@beha_togham_alfaraez
💠 حدیث روز 💠
✳️ حقیقت زهد در دو زمان متفاوت
🔹قال رسول اللّه صلي الله عليه و آله الزُّهدُ في زَمانِنا هذا فِي الدَّنانيرِ وَالدَّراهِمِ ، ولَيَأتِيَنَّ عَلَى النّاسِ زَمانٌ الزُّهدُ فِي النّاسِ أنفَعُ لَهُم مِنَ الزُّهدِ فِي الدَّنانيرِ وَالدَّراهِمِ .
🔻پيامبرخدا صلیاللهعلیهوآله فرمودند:
زهد در روزگار ما، در دورى گُزيدن از دينار و دِرهم است؛
امّا روزگارى بر مردم فرا مىرسد كه دورى گزيدن از مردم ، برايشان سودمندتر از زهد به دينار و درهم است.
📚کنزالعمال، ج۱۱
@beha_togham_alfaraez
🌺حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 1380/8/21 درباب مسئوولیت بسیج فرمودند :
🇮🇷نظام جمهوری اسلامی پرچم معنویّت و اخلاق را بلند کرد. برافراشتن پرچم اخلاق، فقط از موضع موعظهگری قابل تأمین نیست؛ با حرکت عظیم و اقتدار ناشی از حضور مردم، این پرچم در دنیا برافراشته شده است.
امروز ما در منبرهای عظیم جهانی و بینالمللی، از عدالت و مظلومیّت ملتها سخن میگوییم و این به برکت نظام جمهوری اسلامی است. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، چنین چیزی نبود.
حضور مردم و بسیج حقیقیِ دلها و جسمها و جانها میتواند پشتوانهی این حرکت عظیم جهانی باشد. این مسؤولیت عظیم بسیج است.
@beha_togham_alfaraez
🚩بیانات مقام معظم رهبری در پادگان دوکوهه1381/01/09
خیلی ها به امام حسین علیهالسّلام مراجعه و او را بر این ایستادگی ملامت میکردند. آنها مردمان بد و یا کوچکی هم نبودند؛ بعضی جزو بزرگان اسلام بودند؛ اما #بدمیفهمیدند و ضعفهای بشری بر آنها غالب شده بود.
لذا میخواستند حسینبنعلی را هم مغلوب همان ضعفها کنند؛ اما امام حسین علیهالسّلام صبر کرد و مغلوب نشد و یکایک کسانی که با امام حسین بودند، در این مبارزهی معنوی و درونی پیروز شدند.
آن مادری که جوان خود را با افتخار و خشنودی به طرف این میدان فرستاد؛ آن جوانی که از لذّات ظاهری زندگی گذشت و خود را تسلیم میدان جهاد و مبارزه کرد؛ پیرمردانی مثل «حبیببنمظاهر» و «مسلمبنعوسجه» که از راحتی دوران پیرمردی و بستر گرم و نرم خانهی خودشان گذشتند و سختی را تحمّل کردند؛ آن سردار شجاعی که در میان دشمنان جایگاهی داشت - «حُرّبنیزید ریاحی» - و از آن جایگاه صرفنظر کرد و به حسینبنعلی پیوست، همه در این مبارزهی باطنی و معنوی #پیروزشدند.
@beha_togham_alfaraez
♻مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی1382/02/22:
با این توجّه، ببینید نقش فعالیتهای تبلیغاتی و تقابل نظری امریكا با جمهوری اسلامی، از نظر آنها چقدر مهمّ است.
آنها به تبلیغات و تقابل نظری احتیاج دارند، به بیایمان كردن مردم نسبت به مبانی نظام احتیاج دارند؛ همچنانكه به بیاعتقاد كردن مردم نسبت به فضایل و پایبندیهای اخلاقی احتیاج دارند.
اینها چیزهایی است كه مردم را از نظام اسلامی جدا میكند و پیوند مستحكم بین نظام و مردم را از هم میگسلد.
امروز دشمنان ما همه نیروی خود را روی این گذاشتهاند. البته این كار در مورد ایران آسان نیست؛ این را خود امریكاییها هم میدانند. آنها میدانند كه ایران نه عراق است، نه افغانستان و نه حتّی مثل بعضی از كشورهای عربیِ دوست خود امریكا، كه آنها هم مورد تهدیدند.
🇮🇷 بههیچوجه ایران قابل مقایسه با آن كشورها نیست. جمهوری اسلامی با یك كودتا سرِ كار نیامده است و محصول یك نظام تك حزبی نیست. #جمهوری اسلامی را مردم #بهوجود آوردند و خودِ مردم آن را حفظ كردند.
@beha_togham_alfaraez
🌹بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی1382/02/22:
🔴عاملی که میتواند کشور شما را در مقابل هر افزونطلبی، هر انحصارطلبی، هر تجاوز، هر ماجراجویی و هر بحرانسازی حفظ کند، استحکام ساخت داخلی نظام است.
♻همینطور است ارتباط بین آحاد و قشرهای مردم با مسؤولان نظام، امید جوانان به آینده و گرفته شدن رخنههایی که بتدریج موجب تضعیف نظام میشود.
همانطور که عرض کردم، این کارها با تلاشِ زیاد انجام میگیرد و شما باید در محیط دانشگاه، مسألهی علم و تحقیق را جدّی بگیرید. اینکه دانشجوی عزیزی در صحبت خود به بودجهی تحقیقات اشاره کردند و گفتند کم است و آن را به عنوان مطالبه و درخواستِ دانشجویان مطرح نمودند، مرا خوشحال میکند.
در جلسهی اساتید هم که بودیم، اتّفاقاً همین را مطرح میکردند. این خیلی خوب است که جوان، دنبال #تحقیق، کار علمی و پیشرفت علم باشد.
بدون پیشرفت علم نمیشود کشور را پیش برد. امروز حتّی دشمنان بشریت از علم استفاده میکنند. ما برای آرمانهای والا، ارزشهای حقیقی، فضایل انسانی و گسترش آنها ناگزیریم از علم و شرافت ذاتی علم استفاده کنیم. وحدت و ارتباط باید حفظ شود. کارهای اساسیای که شروع کردهایم، باید پیش برود.
@beha_togham_alfaraez
#در_محضر_قرآن
🔷🔹سه #قانون در یک آیه ی #قرآن که هر مسلمان باید آن را بداند و بدان عمل کند👇👇
💢خُذِ الْعَفْوَ
گذشت داشته باش
💢و َأْمُرْ بِالْعُرْف
و به کار نیک دستور بده
💢وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِين َ
و از نادانان چشمپوشی کن.
📚قرآن، سوره أعراف آیه ۱۹۹
@beha_togham_alfaraez
🌺بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام1382/08/11:
👌. . . ادّعای تقوا و بر زبان آوردن آن کافی نیست؛ واقعاً باید متّقی و پرهیزکار بود - ودر اعمال و رفتار خودمان بروز دهیم، مهمترین عرصهی آن برای ما مسؤولان، عرصهی مسؤولیتهای اجتماعی و هدفهای انقلاب را بهجد دنبال کردن است.
انقلاب اسلامی هدفها و شعارهایی دارد که برای تحقّق آن جانهای پاک و خونها فدا شده است. این هدفها رشد معنوی و مادّی، ساختن دنیا و آخرتِ مردم و تأثیرگذاری بر روی آنها، تعالی اخلاقی، رسیدن کشور به نقطهای که شایستهی کرامت انسانی است و ایجاد فضایی برای رشد استعدادها و بهرهبردن افراد از مواهب الهی - چه مواهب مادّی و چه مواهب معنوی - است که از جملهی آنها میتوان به آزادی، علم و فضایل اخلاقی اشاره کرد.
@beha_togham_alfaraez
🌹مقام معظم رهبری در تاریخ 1382/9/17در دیدار اعضای شورای شهر و شهردار تهران فرموده اند:
♻بخش دیگر مربوط به مسائل فرهنگی و اجتماعی تهران است. کار شهرداری فقط ساختوساز نیست. خوشبختانه در زمینهی مسائل فرهنگی هم شما در گزارش خود مواردی را ذکر کردید. مسائل #فرهنگی_واجتماعی شهر، بسیار مهمّ است.
🔹سعی کنید روح دیانت و اخلاق اسلامی را در فضای شهر تهران ساری و جاری کنید؛ این کاری است ممکن و گرهگشای بسیاری از مشکلات است. خیلی از مشکلات ما ناشی از دور شدن از فضایل اخلاقی است.
هرچه از فضایل اخلاقی فاصله بگیریم، مشکلات و گرههای زندگی پیچیدهتر و بیشتر خواهد شد. باید خود را به اخلاق اسلامی و ملکات فاضلهی اسلامی نزدیک کنیم و این در محیطهای فرهنگی شهرداری کاملاً امکانپذیر است؛ در کیفیّت ادارهی بوستانهای شهری که ظاهر فرهنگی هم ندارد - محیطی است برای اینکه مردم بیایند از آنها استفاده کنند - امکانپذیر است؛ در فرهنگسراها و در نوع کارهایی که شهرداری در تهران میکند - نصب تابلوها، تبلیغات، رفت و آمدها، ترافیک و همهی چیزهای دیگر از این قبیل - امکانپذیر است.
شما میتوانید با همهی این وسایل، اخلاق فاضله را در مردم گسترش دهید. نیّت را این قرار دهید، برنامهریزی را بر اساس این بگذارید؛ خدای متعال هم کمک و الهام خواهد کرد تا بتوانید راههای صحیح را در این مورد پیدا کنید و پیش بروید.
@beha_togham_alfaraez
⚠️ عاقبت غفلت از دشمن
🔹عن امیرالمؤمنین (علیهالسلام): مَن نَامَ عَن عَدُوِّهِ أنبَهَتهُ المَكَائدُ.
✳️ کسی که در برابر دشمنش بخوابد، نیرنگها او را بیدار میکند.
📚 غررالحکم، ص630
🕋 @beha_togham_alfaraez