مقام زن از منظر امام رضا(ع) / ملاک انتخاب همسر در اسلام
⚜موضوع «زن» و چگونگی نگاه اسلام به او یکی از مهمترین و بحث برانگیزترین مسایل دراندیشه اسلامی است. در بسیاری از آیات قرآن کریم بر برخورداری زن از جایگاه انسانی شایسته در عرصه خانواده و جامعه انسانی تأکید شده است. سیره و رفتار اولیای دین و از آن جمله امام رضا(ع) نیز بیانگر اهمیت پاسداشت کرامت انسانی است و این کرامت انسانی شامل هردو جنس زن و مرد می شود.
⚜بنابر آموزه های دینی زن و مرد در بعد انسانی خویش تفاوتی با یکدیگر ندارند. خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُم مِن نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَارِجَالاً کَثِیراً وَنِسَاءً؛ ای مردم از پروردگارتان که شما را از «نفس واحدی» آفرید و جفتش را [نیز] از او آفرید و از آن دو مردان و زنان بسیاری پراکنده کرد، پروا دارید».
⚜همچنین بر طبق آموزه های قرآنی هر دوجنس در بهترین صورت خلق شده و روح الهی در هر دو جاری است. همچنین خداوند در قرآن کریم زن و مرد را بر یکدیگر برتری نداده بلکه ملاک برتر بودن و گرامی تر بودن را تقوا و ایمان دانسته است.
⚜پاسداشت کرامت و جایگاه زن موضوعی است که به چگونگی حضور زن در جامعه و خانواده جهت می دهد و نوع رفتار و موضع گیری های وی را سامان می بخشد و بر تصحیح و سالم سازی ارتباط زن و مرد تاثیر می گذارد. این مساله در مکتب اسلام و اهل بیت(ع) مورد توجه قرار گرفته و در روایات متعدد به جایگاه انسانی زن اشاره شده که مشتمل بر شأن مادری زن، سفارش به تکریم زن توسط همسر، منزلت اجتماعی زن، شأن اقتصادی زن، شأن علمی و فرهنگی زن و شأن سیاسی زن است.
⚜امام رضا(ع) همانند جد بزرگوارشان حضرت محمد (ص) برای زنان احترامی خاص قایل بودند و همسو با دیگر امامان معصوم(ع)، حرمت و کرامت زنان را در منظومه فکری اسلام به روشنی ترسیم کرده اند. امام رضا(ع) بعضی بانوان مانند حضرت فاطمه زهرا(س) و فاطمه معصومه(س) را به بزرگی یاد می کردند و همواره مقام زن را در نقش مادر، همسر و دختر مورد اکرام قرار می دادند.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67551/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#شهادت_امام_رضا_ع
#جایگاه_باارزش_زن
#ازدواج_دختران
#مسائل_اقتصادی_زنان
#ملاک_انتخاب_همسر_در_اسلام
#حفظ_نظام_خانواده
#مکتب_اهل_بیت
#خانواده
#زن
#قیامت
برکات و اعمال ماه ربیع الاول
❇ ربیع الاول، سومین ماه سال هجری قمری است. ربیع از ماده «ربع» و معنای اصلی این ماده به عدد چهار بازمیگردد و عرب به فصل بهار که یک چهارم سال است، ربیع گفته است. از آنجا که ماه ربیع الاول و ربیع الاخر در آغاز این فصل جای گرفتهاند به نام این فصل موسوم شدهاند. مسعودی مینویسد: سالی که این نامگذاری انجام شده مقارن با فصل بهار بوده است.
❇ ماه محرم و صفر را پشت سر گذاشتیم با اندوه و اشک و ناله، اشک ریختیم و دل تازه کردیم و با یاد ابا عبدالله الحسین(ع) و معرفت کسب کردیم، اکنون وقت آن است که در این بهار به یُمن رویش دوبارهمان سجده شکر به جای آوریم و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم.
❇ این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سُرور معروف است. میلاد پیامبر اکرم(ص)، امام صادق(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شدهاند.
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات مینویسد: ” این ماه همانگونه که از اسم آن پیداست بهار ماهها است، بهجهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست.
❇ در این ماه، ذخایر برکات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است. زیرا میلاد رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلم در این ماه است و میتوان ادعا کرد از اول آفرینش زمین، رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است زیرا برتری این رحمت بر سایر رحمتهای الهی مانند برتری رسول خدا بر سایر مخلوقات است. “
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67554/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#اعمال_ماه_ربیع_الاول
#سومین_ماه_قمری
#ماه_شادی_و_سرور
#کتاب_المراقبات
#میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
#میلاد_حضرت_رسول
#به_امامت_رسیدن_حضرت_مهدی
#رحمت_الهی
#غار_ثور
#لیله_المبیت
فواید داشتن خواهر و برادر از کودکی تا پیری:
🔅افراد کمتر احساس تنهایی می کنند.
🔅کمتر به خودخواهی دچار می شوند.
🔅در یکدیگر احساس امنی ایجاد می کنند.
🔅ضرورت سهیم شدن و تقسیم کار را می آموزند.
🔅برای مقابله با مشکلات زندگی صبورتر می شوند.
🔅تجربه مراقبت از دیگران را پیدا می کنند.
🔅در بزرگسالی صادقانه به یکدیگر مشورت می دهند.
✅https://behdokht.ir/67557/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_شبکه_های_اجتماعی
#احساس_امنیت
#فواید_داشتن_خواهر_و_برادر
#تقسیم_کار
#خودخواهی
#مراقبت_از_دیگران
#مشورت
#مقابله_با_مشکلات
#احساس_تنهایی
آخرین وضعیت بزرگترین سریال بعد از انقلاب در سیمافیلم/ چرا «سلمان فارسی» استراتژیک است؟
📽بیانیه گام دوم با سه محور تبیین راستین گذشته، رهاوردهای ۴۰ ساله و دغدغههای پیش رو، به افقی بلند چشم دوخته: تأسیس تمدن نوین اسلامی.
📽بر همین اساس سلمان فارسی در دو سطح حرکت میکند. جست و جوی حقیقت در ساحت شخصی که دین اسلام را کاملترین می داند و با رؤیت وجود مبارک پیامبر، جان بیقرارش به ساحل آرامش میرسد. ساحت دوم، جمعی است. رجعت او به ایران و حکمرانی بر اساس آموزههای اسلام و با الگو قرار دادن سلوک حضرت علی(ع).
📽سریال بنابراین، سلمان فارسی از دو فصل تشکیل شده. یکی، حرکت او از ایران تا رسیدناش به حجاز و رؤیت پیام آور خاتم است که خود در سه جغرافیا و سرفصل معنایی شکل میگیرد: ایران پیش از اسلام، دوران بیزانس، روزگار حجاز و فصل دوم، رویدادهای پس از رحلت رسول است و رجعت سلمان فارسی به ایران.
📽هم چنان که مختار، پس از ستاندن انتقام از جنایتکاران کربلا، به این نتیجه رسیده بود که واقعه عاشورا، محصول حکمرانی فاسد است. بنابراین و برای پیشگیری از وقوع دوباره، به تأسیس حکومتی سلامت دست یازید، سلمان فارسی نیز میداند که جست و جوی منجی و کشف حقیقت، باید از درکی شخصی بالاتر رود و در ساحت اجتماع متبلور شود. چنان که پیامبر اعظم نیز «مدینهالنبی» را پیافکند.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#فیلم_سلمان_فارسی
#بزرگترین_سریال_بعد_از_انقلاب
#سلمان_فارسی
#سیما_فیلم
#واقعه_عاشورا
#رجعت_سلمان_فارسی_به_ایران
#سلوک_حضرت_علی_ع
#جست_وجوی_منجی
#آموزه_های_اسلام
#صدا_و_سیما
#رسانه_ملی
#حجاز
زمان / بدون تو هرگز ۲۰
▪️زینب مریض شده و دکتر واتسون با اصرار به خانه اش می آید که از او مراقبت کند ولی زینب راهش نمی دهد و شرط ازدواج را صحبت دکتر با پدرش می داند … واتسون اما باز هم به اصرارش را ادامه می دهد و البته با عصبانیت و دلخوری.
▪️با قاطعیت بهش نگاه کردم …
– این من نبودم که تحقیرتون کردم … شما بودید … شما بهم یاد دادید که نباید چیزی رو قبول کرد که قابل دیدن نیست …
▪️عصبانیت توی صورتش موج می زد … می تونستم به وضوح آثار خشم روی توی چهره اش ببینم و اینکه به سختی خودش رو کنترل می کرد … اما باید حرفم رو تموم می کردم…
▪️شما الان یه حس جدید دارید … حس شخصی رو که با وجود تمام لطف ها و توجهش … احدی اون رو نمی بینه … بهش پشت می کنن … بهش توجه نمی کنن … رهاش می کنن … و براش اهمیت قائل نمیشن … تاریخ پر از آدم هاییه که … خدا و نشانه های محبت و توجهش رو حس کردن … اما نخواستن ببینن و باور کنن …
▪️شما وجود خدا رو انکار می کنید … اما خدا هرگز شما رو رها نکرده … سرتون داد نزده … با شما تندی نکرده …
▪️من منکر لطف و توجه شما نیستم … شما گفتید من رو دوست دارید … اما وقتی … فقط و فقط یک بار بهتون گفتم… احساس شما رو نمی بینم … آشفته شدید و سرم داد زدید …
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
🔺️نویسنده: زینب حسینی
✅ https://behdokht.ir/65304/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_داستان_بلند
#ازدواج
#ایران
#برگشت
#زینب_حسینی
#فرودگاه
#مسلمان_شدن
#چادر_نماز
#شخصیت_جدید
#غریبه
بازگشایی مدارس یک ضرورت است/ رشد اجتماعی کودکان در معرض تهدید
🔹️با گذشت ۱۸ ماه از بسته بودن درهای مدارس، حالا دیگر خانوادهها هم نگران ادامه این تعطیلی و تبعات ناشی از آن برای دانشآموزان هستند.
🔹️اگرچه در ۱.۵ سال گذشته، آموزش دانشآموزان از طریق فضای مجازی پیگیری شد اما بهدلیل آماده نبودن زیرساختها و عدم آشنایی معلمان و خانوادهها با این سبک از آموزش، آسیبهای بسیاری به دانشآموزان وارد شد و هماکنون مسئولان وزارت آموزش و پرورش نسبت به افت تحصیلی پنهان دانشآموزان که در سالهای آتی خود را به نمایش خواهد گذاشت، هشدار میدهند؛ اُفت تحصیلی بهویژه اُفت تحصیلی پنهان، موضوعی نیست که بهسادگی و در جریان گزارشهای مستمر ارائه شود و توجه مدیران و برنامهریزان را به خود جلب کند؛ بنابراین تغییرات مدیریتی در سطوح مختلف، تمایل مدیران به دفاع از عملکرد خود، فراهم نشدن فرصتهای مناسب برای اندیشیدن درباره افت تحصیلی، پیشآمدها و دغدغههای مختلف، ممکن است باعث غفلت و انکار موضوع شود.
🔹️ترکتحصیلهای گسترده معضل دیگری است که بهواسطه بسته بودن کامل درهای مدارس رخ داد و مشخص نیست پس از بازگشایی مدارس، چهتعداد از دانشآموزان بهویژه در مناطق محروم و حاشیه شهرها پشت نیمکتهای مدارس بازنمیگردند؛ آنگونه که مسئولان آموزش و پرورش میگویند باید منتظر ترکتحصیلهای گسترده بود.
متن کامل را در سایت #به_دخت بخوانید.
✅ https://behdokht.ir/67581/
#behdokht.ir
#behdokht_ir
#به_دخت
#بهدخت
#به_دخت_گزارش
#آموزش_مجازی
#افت_تحصیلی
#مدیریت_کرونا
#واکسیناسیون_عمومی
#بهداشت_روانی
#بازگشایی_مدارس
#رشد_اجتماعی_کودکان
#ترک_تحصیلی
#دوران_کرونا