محب علی یا شیعه علی؟
🔻بسیاری از کسانی که فقط ولایت به معنای محبت قلبی را پذیرفتهاند و محب اهل بیتاند، خود را داخل در گروه و تشکیلات شیعه معرفی نمودهاند، در حالیکه کلمات رهبران شیعه، حاکی از آن است که داخل شدن در طائفه شیعه، مستلزم پذیرش ولایت در همه شئون فردی و اجتماعی و رعایت اصول تشکل است، اصولی که در مسیر اسلام راستین قرار دارد و برخاسته از تعالیم وحی و کتاب الهی است. کسی که عمل به اسلام، یعنی نماز، روزه، زکات، جهاد و... را رها نموده و فقط محبت قلبی به اهل بیت دارد، نمیتواند خود را شیعه بنامد.
بهراستی آنانکه به محبت و علاقه نسبت به اهل بیت بسنده نموده و در اجرای اوامر شریعت، سستی میورزند، چگونه خود را از شقاوت نجات یافته میدانند، حال آنکه اهل بیت نیز خود با عمل به اوامر و دوری از نواهی شریعت به والاترین مقامات انسانی دست یافتهاند؟
🗞 مجله بهشتینگار، شماره ۳۰
🖇 مطالعه یادداشت
🆔 @beheshtinegarr
🔻امام موسی صدر:
همانگونه که مرد میتواند حسین باشد، زن مسلمان نیز میتواند زینب باشد. اگر امام حسین، نمونهای است برای قهرمانان و کمالی است پیش چشم مردان، زینب نیز نمونهای است برای زنان؛ آنچنان که مرد مسلمان میتواند قهرمان و مجاهد باشد، زن مسلمان نیز میتواند قهرمان و مجاهد باشد.
🗞 مجله بهشتینگار، شماره ۱۸
🖇 مطالعه یادداشت
🆔 @beheshtinegarr
وحدت اسلامی در اندیشه شهید بهشتی
✍ فاطمه اسلامپناه
یکی از مهمترین دغدغههای شهید بهشتی در طول حیات، ایجاد یک جامعه اسلامی واحد و پویا بود. ایشان بر اهمیت وحدت اسلامی بهعنوان یکی از مهمترین مسائل مربوط به آینده ایران و جهان تاکید داشت. به باور وی مسلمانان در همکاری و نزدیکی با یکدیگر قادر خواهند بود با چالشهای بزرگ دنیای امروز مواجه شده و از آن عبور کنند. بدون شک قرار گرفتن در چنین مسیری با موانع و مشکلات بسیاری همراه است که شهید بهشتی با استفاده از تعالیم اسلام و تجربیات خویش هر یک از این چالشها را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی نیز جهت دستیابی به این هدف والا ارائه میدهد.
🗞 مجله بهشتینگار، شماره ۳۳
🖇 مطالعه یادداشت
#عید_مبعث
🆔 @beheshtinegarr
🟠 مجله بهشتینگار در نظر دارد شمارگان ویژهای را به بررسی و تحلیل انسانشناسی سیاسی در اندیشه شهید بهشتی اختصاص دهد. این پرونده با محوریت جایگاه عمل و کنشگری انسان و مسئولیتهای فردی و اجتماعی او، بهدنبال ارائه پژوهشهایی است که به تبیین هویت انسان به مثابهٔ جانداری سیاسی بپردازد.
🔸 در این راستا، یادداشتهای ارسالی میتوانند به یکی از حوزههای زیر در چارچوب اندیشههای شهید بهشتی بپردازند:
1⃣ چیستی و ثمرات استخلاف و روح الهی انسان
2⃣ تعریفی سیاسی از انسان؛ بر اساس هدف خلقت
3⃣ نقش آگاهی و آزادی در هویت انسان و ثمرات سیاسی آن
4⃣ جایگاه عمل انسان در طراحی نظامات اسلامی
5⃣ نقد قرائتهای «تخدیری» از دین اسلام و ارائه خوانشی غیرتخدیری از آموزههای دینی
6⃣ ضرورت، ابعاد و ثمرات مسئولیت
7⃣ مفهوم، سطوح، کاربردها و ثمرات ولایت اجتماعی
📜 سبک یادداشت: کوتاه (700 تا 1000 کلمه) و بلند (1000 تا 3000 کلمه)
⏳مهلت اعلام موضوع: 23 بهمن
⌛️مهلت ارسال یاددداشت: 13 اسفند
🔸برای کسب اطلاعات بیشتر، دریافت آییننامه و نیز درصورت نیاز به راهنمایی در تدوین یادداشت با آیدی @beheshtinegarr_admin در ارتباط باشید.
▪️باتشکر از همکاری شما
🆔 @beheshtinegarr
May 11