💠اصلاً حسین جنس غمش فرق میکند...💠
🔰سال گذشته کاری برایم پیش آمد که نتوانستم به سفر تبلیغی #دهه_محرم بروم. در قم ماندم و در مجالس سخنرانی و ذکر مصیبت شرکت میکردم. چون توفیق شرکت در عملیات تبلیغی محرم را از دست داده بودم، دل و دماغ نداشتم؛ ولی سعی میکردم خودم را با حال خوش سخنرانیهای استاد #میرباقری در #هیئت_ثارالله و ذکرمصیبتهای حجتالاسلام #میرزامحمدی آرام کنم.
🔰امسال از وقتی گفتند ممکن است برای مقابله با شیوع دوبارهی ویروس منحوس #کرونا، فرصت تبلیغی دهه محرم هم مثل ماه مبارک رمضان از دست برود، دل همه آشوب بود.
🔰ولی به لطف خدا و عنایت خود سیدالشهدا سلام الله علیه و درنتیجهی پیگیریهای نهادهای دستاندرکار، بهویژه #سازمان_تبلیغات، این بار مسئولان #ستاد_ملی_مبارزه_با_کرونا، توصیههای رهبر انقلاب را شنیدند و به پیشنهادهای واعظان و مادحان توجه کردند.
🔰مجوز عملیات تبلیغی محرم ۱۴۴۲ که صادر شد، قدری از ناراحتیها کم شد؛ ولی هنوز ابهامهایی وجود داشت. فقط اینقدر میدانستیم که محرم و صفر امسال با سالهای قبل فرق میکند. به این فکر میکردم که امسال در ایام تبلیغی دهه محرم چهکار باید بکنیم...
سفرنامه #عملیات_تبلیغی_محرم۱۴۴۲
بخش۱
🆔️ @jalvat
اگر دوست دارید این سفرنامه تبلیغی را با ما و در کانال قلمستان دنبال کنید.
🆔️ @ghalamestaan
💠إن الحسین مصباح هدیً و سفینة نجاةٍ💠
🔰با خودم گفتم شاید سالهای قبل میشد برای شرکت نکردن در عملیات تبلیغی دهه محرم توجیهی دست و پا کرد، ولی امسال نه. محرم ۱۴۴۲ باید در تاریخ ثبت شود تا فرزندان ما بعدها بخوانند که ما از صمیم قلب معتقد بودهایم "محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است".
🔰در همین فکرها بودم که ناگهان این جمله از ذهنم خطور کرد که "من هم باید بروم و نگذارم چراغ محافل عزاداری سیدالشهدا کمسو شود، حتی اگر وسعم در حد یک شمعِ کوچک باشد!" بلافاصله پس از خطور این جمله، ندایی در درونم شنیدم که "احسنت، در برابر دستگاه سیدالشهدا باید خاکسار بود؛ خوب گفتی که تو برای دستگاه اباعبدالله بیشتر از یک شمع نمیتوانی باشی!" ولی به لطف خود حضرت، باز بلافاصله به قلبم افتاد که این جمله شیطانی است...
🔰آخر من و امثال من کجا میتوانیم شمعی باشیم برای رونق محافل عزاداری امام حسین سلام الله علیه؟ وجودی که سراسر ظلمت است را چه به این حرفها؟ اصلاً منِ بیسروپا که باشم که رفتنم کمکی به رونق این محافل بکند؟ من باید بروم تا وجودم را از تاریکیهای تو در توی روی هم انباشته پاک کنم و از وجود سیدالشهدا نور بگیرم، که "إن الحسین مصباح هدیً و سفینة نجاةٍ".
🔰از این خطور شیطانی استغفار کردم و خدا را سپاس گفتم که مولا به همین سرعت مرا متوجه لغزشم کرد و دستم را گرفت؛ آخر حسین کشتی نجات در غرقاب فتنههاست...
سفرنامه #عملیات_تبلیغی_محرم۱۴۴۲
بخش۲
🆔️ @jalvat
اگر دوست دارید این سفرنامه تبلیغی را با ما و در کانال قلمستان دنبال کنید.
🆔️ @ghalamestaan
و من مسافرم ای بادهای همواره...
🔰القصه؛ ظاهراً رزق #دهه_محرم امسال ما در #کرمانشاه مقدر شده است. قرار شد با چند نفر از دوستان همراه، برای یک عملیات تبلیغی-تربیتی راهی این شهر شویم.
🔰سوار اتوبوس شدیم و قدم در راه گذاشتیم. الحمدلله؛ همین که از خانه و کاشانهی خود کندیم و به راه افتادیم، هزار الحمدلله؛ که باور دارم همین خارج شدن از خود و هجرت به سوی الله از مسیر حسین، عین وصل است؛ همین که در دریای پرتلاطم آخرالزمان رو به سوی کشتی نجات حسین داشته باشیم، رسیدن است. به قول قیصر عزیز:
موجیم و وصل ما، از خود بریدن است
ساحل بهانهای است، رفتن رسیدن است
🔰دوباره یاد اعزامهای سالهای دفاع مقدس افتادم؛ سالهایی که پیشگامان جهاد و شهادت و خطشکنان انقلاب خمینی کبیر، با اتوبوس و قطار خود را به خط مقدم میرساندند. همین الآن در اتوبوس ما غیر از ما چهار نفر، ده طلبهی دیگر هم هستند که قرار است در کرمانشاه عملیات کنند.
🔰حال خوبی است که خودم را ادامه دهندهی راه رزمندگان و شهدا بدانم، ولی خودم خوب میدانم که نباید کارِ نیکان را قیاس از خود بگیرم. با این همه، این حال خوب را خریدارم و دوست دارم چند دقیقهای با خاطره شهدا عشقبازی کنم. سلام و درود خدا به همه شهیدانی که با خون پاکشان انقلاب اسلامی را تثبیت کردند و به دست ما سپردند. خدایا ما را پیش شهدا شرمندهتر از این که هستیم، مپسند.
🔰ان شاءالله در این چند روز، هروقت فرصت شد و چیزی دیدم یا شنیدم که خواندنش برای کسی بهره و هدایتی داشته باشد، آن را مینویسم.
سفرنامه #عملیات_تبلیغی_محرم۱۴۴۲
بخش۳
🆔️ @jalvat
اگر دوست دارید این سفرنامه تبلیغی را با ما و در کانال قلمستان دنبال کنید.
🆔️ @ghalamestaan
چشمهایش...
🔰به ژولیده نیشابوری گفتند به صورت بداهه یک شعر درباره حضرت عباس سلام الله علیه بگو که پنج بار کلمه "چشم" در آن به کار رفته باشد.
استاد سرش را بلند کرد و این دو بیت را از زبان قمر بنی هاشم سرود:
چشمها از هیبت چشمم به پیچ و تاب بود
محو چشمم، چشمها و چشم من بر آب بود
چشم گفتم، چشم دادم، چشم پوشیدم ز آب
من سراپا چشم و چشمم جانب ارباب بود
🔰بشمرید در این شعر چند بار واژه "چشم" به کار رفته است؟
#محرم۱۴۴۲
#شعر_عاشورایی
🆔️ @ghalamestaan
سفرنامه #عملیات_تبلیغی_محرم۱۴۴۲
بخش۴
🆔️ @jalvat
اگر دوست دارید این سفرنامه تبلیغی را با ما و در کانال قلمستان دنبال کنید.
🆔️ @ghalamestaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلّی الله علی الباکین علی الحسین
🆔️ @ghalamestaan
💠دوستان سیدالشهدا دوستان یکدیگرند.💠
🔰دیروز ساعت ۶ عصر رسیدیم #کرمانشاه. وقتی پیاده شدیم، #آقا_فاضل پای اتوبوس منتظرمان ایستاده بود. چهرهاش چقدر آشنا بود؛ حتماً در یکی از دورههای تربیتی که برگزار کرده بودیم، دیده بودمش. از آشنا بودن چهرهاش مهمتر، آرامش و صمیمیت آن بود؛ با لبخند و روی گشادهاش، خستگی راه را از تنمان گرفت.
🔰سوار ماشین آقا فاضل شدیم و به سوی محل اسکانی که برایمان پیشبینی شده بود راه افتادیم. قرار شده بود در خوابگاهی در محوطه #دانشگاه_رازی مستقر شویم. پس از مدتی معطلی جلوی در خوابگاه، که دلیل آن ناهماهنگی مسئول بالادستی با سرایدار بود، وارد ساختمان شدیم.
🔰از همان لحظه ورود، سرایدار هشدار جدی داد که حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنیم. کرمانشاه از نظر #کرونا در #وضعیت_سفید است، ولی سرایدار نگران انتقال بیماری به ما، از چند مهمان خاص خوابگاه بود. در برخی اتاقهای خوابگاه، همراهان چند بیمار بستری در بیمارستان سکونت داشتند که هر روز به بیمارستان رفت و آمد میکردند و همین، سرایدار را نگران کرده بود که نکند ناقل بیماری به ما شوند. اینکه سرویسهای بهداشتی همه اتاقهای هر طبقه مشترک و در راهرو بود هم در جدیتر شدن این نگرانی بیاثر نبود.
🔰این مسئله و البته اوصاف اتاقی را که به ما داده بودند، به گوش مسئول #اتحادیه_انجمن_اسلامی_کرمانشاه که میزبان اصلیمان بود، رساندند. #آقای_صفدری بلافاصله به آقا فاضل زنگ زده بود که بیاید دنبال ما. او هم سریع آمد و چقدر خوشحال بود. میگفت: خودم ناراحت بودم از اینکه شما را آوردهام اینجا. حالا امشب میرویم پیش خودمان و در ساختمان اتحادیه مستقر میشوید. خیلی هم بهتر است.
🔰دوستان اتحادیه با روی باز از ما استقبال کردند؛ از همه مهربانتر، خود آقای صفدری. البته با ایشان خاطرهای به هم زدیم که شاید وقت دیگری نوشتم. بعد از نماز، مشغول هماهنگی اولیه برای شروع عملیات از روز شنبه شدیم. آقای صفدری با همه خستگیاش، تا ساعت ۱۰ پیش ما بود. آخرش هم به دلیل تماسهایی که با او گرفته میشد رفت. قرار شد امروز بیاید و هماهنگیهای نهایی را بکنیم.
سفرنامه #عملیات_تبلیغی_محرم۱۴۴۲
بخش۵، جمعه اول محرم
🆔️ @jalvat
اگر دوست دارید این سفرنامه تبلیغی را با ما و در کانال قلمستان دنبال کنید.
🆔️ @ghalamestaan
💠 تقدیر رهبر انقلاب از شعر افشین اعلا علیه توافق حاکمان عرب با رژیم صهیونیستی💠
🔰افشین اعلا از شاعران شناخته شدهی کشورمان چند روز پیش و پس از امضای توافقنامهی حاکمان امارات و رژیم صهیونیستی، شعری خطاب به حاکمان عرب سرود که از سوی رهبر معظم انقلاب تقدیر شد.
✍ متن پیام حضرت آیت الله خامنه ای به این شرح است: "شعری که خطاب به حاکمان عرب سرودید، بسیار بجا و به موقع بود. دست شما درد نکند".
🔰اما شعر این است:
🔸️شیری که برازنده فخر است و مباهات
سید حسن است آیا یا شیخ امارات؟
🔸️این داده چو قواده به عشرتکده، رونق
آن گشته ولی قائد احرار به شامات
🔸️آن پخته سخن گوید با تکیه به قرآن
این خام ولی چون شتران، حامل تورات
🔸️آن لرزه درافکنده به ارکان تل آویو
این با تن لرزان شده پنهان به عمارات
🔸️ای شیخ! کنی تکیه به قومی که خداوند
از دوستیاش کرده تو را نهی به آیات؟
🔸️این نهی، ندیدی و نخواندی تو به قرآن؟
یا خواندهای از وحی، فقط لفظ و عبارات؟
🔸️هش دار و بپرهیز، از این غده ی بدخیم
جز ننگ چه بخشید مناخیم به سادات؟
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
در جواب شاعری که سروده بود:
"گفتند که او عاشق گیسوی کمند است
موهای من از عصر همان روز بلند است"
گفتم:
🔸️فرمود که ما دل به خط و خال نبندیم
هرچند که همصحبت صدها چو تو قندیم
🔸️از عصر همان روز دل از غیر بریدم
چون گفت که ما عاشق هر طبع بلندیم...
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افشاگری آیت الله عاملی درباره پشت پرده غائله قره باغ
🔸️امام جمعه اردبیل در سخنان تند و طوفانی خود در خطبه های نماز جمعه ۱۸ تیر ۱۳۹۵، پشت پرده برخی از خیانتهای دولت آذربایجان را افشا کرده است.
🔸️فقط یک نمونه از این خیانتها، ترور دانشمندان هسته ای ایران به دست نیروهای اسرائیلی آموزش دیده در آذربایجان است.
🔸️پس از اینکه نیروهای امنیتی ایران، این خیانتها را برای رئیس جمهور آذربایجان فاش کردند، وزیر اطلاعات این کشور را کشتند تا اسرار بیشتری فاش نشود.
🔸️شاید این سخنان و گلایههای مطرح در کلام آیت الله عاملی، بتواند کلیدی برای حل معمای غائله اخیر قره باغ و مواجهه جمهوری اسلامی با این مسئله باشد.
#فقه_سیاسی
#قره_باغ
🆔️ @rajaaei
📌چرا روایت نمیکنیم؟!
میدانم که "جنگ روایتها" را همهتان شنیدهاید؛ حداقل یک بار.
شاید بعضیهایتان فکر میکنید این یکی از جنگهای مدرن است که میدان آن در عصر حاضر به روی ما گشوده شده است، اما نه؛ این جنگ، پیشینهای به طول تاریخ دارد.
اگر تاریخ خوانده باشی، حتی کمی و حتی اگر سرسری، حداقل دو سه باری با استفاده از روایت و روایتگری برای پیروزی در جنگهای طول تاریخ مواجه شدهای.
چرا راه دور برویم؟! قرآن که خواندهای؛ داستان ابراهیم را یادت هست؟ یادت هست که ابراهیم چگونه در برابر بت پرستی مشرکان، بتها را شکست و با گذاشتن تبر به دوش بت بزرگ و انداختن گناه شکستن بتها به گردن او، روایتی ساده و ملموس از ناتوانی و ناکارآمدی بتها ساخت؟
داستان موسی و فرعون را چطور؟ یادت هست که وقتی فرعون میخواست مردم را علیه موسی بشوراند، او را دشمن دین و ملت و فرهنگ آنها معرفی کرد و با قرار دادن او در برابر ساحران، میخواست مقامش را در حد یک ساحر تنزل دهد؟ آیا این چیزی جز روایتسازی است؟
اگر قلم در دستت است و میتوانی بنویسی، امروز روز روایت است؛ انقلاب اسلامی روایتهایی ساده و صمیمی و البته دقیق و عمیق میخواهد.
پس چرا روایت نمیکنیم؟!
🆔️ @rajaaei
🔸️🔸️🔸️
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
با مرگ هارون، موسی بن عمران دستانش را به سوی آسمان گشود و گفت: "پروردگار من، برادرم هارون درگذشت؛ او را بیامرز".
وحی آمد: ای موسی، اگر درباره آمرزش اولین تا آخرین از من درخواست کنی، خواستهات را اجابت خواهم کرد؛ جز درباره قاتل حسین بن علی، که همانا خودم منتقم او از قاتلش هستم.
(صحیفه الإمام الرضا، ص۸۷)
🆔️ @rajaaei
منکر تأثیر عنصر تصویر و نشانههای بصری در تولید یک اثر هنری و انتقال پیام نیستم، ولی هر طور حساب میکنم، نقش کلام را پررنگتر میبینم؛ چه در شکل گفتاریاش و چه در شکل نوشتاریاش.
برای توضیح این مطلب به این مثال توجه کنید: این شبها که شبکه سه در حال پخش #سریال_نجلا است، کارگردان همه تلاشش را کرده تا همه نشانههای بصری مربوط به زندگی مردم در آبادان و خرمشهر را برای اثرگذاری بیشتر سریال استخدام کند، ولی ضعف لهجه برخی از بازیگران، بیننده را از حال و هوای سریال دور میکند.
مثلاً وقتی حسام منظور در نقش عَبِد مدام کلمه "کُکا" را چیزی شبیه "کوکا" تلفظ میکند، کسی که اندک آشنایی با این لهجه دارد، حسش خراب میشود.
🆔️ @rajaaei
📌درس های درست نویسی: هرچه ساده تر، بهتر!
🔆خوانندگان، نوشته هایی را دوست دارند که دشوار را آسان کند، نه آسان را دشوار. اصلاً وظیفۀ نخست و اصلی نویسنده همین است: انتقال آسان مفاهیم به خواننده. نویسندۀ ماهر، از دو جملۀ هم معنا که یکی ساده است و دیگری کمی پیچیده اما زیبا، حتماً اولی را انتخاب می کند و عطای دومی را به لقای آن می بخشد.
🔆کلام باید عادی به نظر آید و برای مخاطب مأنوس باشد. الفاظ و عبارات، هرچه معمول تر و به اذهان مخاطبان نزدیک تر، بهتر. سخن باید چنان طبیعی باشد که هر کس می شنود، گمان کند خودش هم می تواند چنین بگوید یا بنویسد. مثلاً این جمله را در نظر بگیرید: «نویسندۀ ماهر، از دو جملۀ هم معنا که یکی ساده است و دیگری کمی پیچیده اما زیبا، حتماً اولی را انتخاب می کند». می شود به جای «حتماً» از «به حتم» و به جای «انتخاب می کند» از «برمی گزیند» استفاده کرد؛ ولی وقتی نوشتن «حتماً» و «انتخاب می کند» غلط نیست، چرا باید با استفاده از «به حتم» و «برمی گزیند»، نوشته را برای خوانندۀ عمومی غیر طبیعی کنیم؟ مگر جز این است که بیشتر ما فارسی زبان های این دوره اگر بخواهیم این جمله را بگوئیم، با دو کلمۀ «حتماً» و «انتخاب می کند» خواهیم گفت؟
🔆البته سادگی و صمیمت قلم، نباید به ابتذال و محاوره نویسی بینجامد. همان طور که برخی، دشوارنویسی را نشانۀ زیبایی و فضیلت قلم می پندارند، برخی هم هستند که چنان در ساده نویسی افراط می کنند که گویی فرقی میان نوشتار و گفتار وجود ندارد؛ در حالی که سادگی در میانه روی است و میانه روی در اینجا، یافتن راهی میان دشوارنویسی و گفتارنویسی است و البته که راه میانه، از هر دو سخت تر است.
(برگرفته از کتاب بهتر بنویسیم، ص ۱۳۷-۱۳۵)
#نویسندگی
#ساده_نویسی
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
📌درس های ساده نویسی: تا می توانید کمتر از فعل وصفی استفاده کنید!
روی هم رفته، زبان گفتاری فصیح تر از زبان نوشتاری است. شاید مهم ترین علتش این باشد که نویسنده، چشم در چشم مخاطب خود ندارد و درنتیجه، احساس صمیمیت کمتری با او دارد؛ اما در گفت و گو، دلیلی برای تصنع و تکلف وجود ندارد. درنتیجه، نوشته هرقدر نزدیک تر به گفتار باشد، صمیمی تر و فصیح تر خواهد بود.
البته این سخن به آن معنا نیست که باید زبان نوشتاری را یک سره گفتاری کرد؛ بلکه این دو زبان در عین اینکه پیوسته با هم دادوستد می کنند، هر کدام باید در داخل مرزهای خود زیست کنند. مثلاً مردم در گفتار روزانۀ خود معمولاً از فعل «برخاست» یا جملۀ «سخن گفت» استفاده نمی کنند و به جای آن می گویند: «بلند شد» و «حرف زد»؛ ولی در یک نوشته، نه تنها این طور نیست که حتماً باید از «بلند شد» یا «حرف زد» استفاده شود، بلکه در برخی از موارد، مانند متن های علمی، این کاربرد ممکن است ناپسند هم دانسته شود.
یکی از چیزهایی که زبان نوشتار را به زبان گفتار نزدیک می کند، «پرهیز از به کار بستن فعل وصفی» است. ما در گفتارهای خود نمی گوییم: «کتاب را باز کرده، خواند»؛ بلکه می گوییم: «کتاب را باز کرد و خواند». استفاده از فعل وصفی (مثل «باز کرد» در جملۀ قبل)، کلام را رسمی می کند. به همین دلیل، معمولاً در نامه های دوستانه، داستان و رمان، مطالب آماده شده برای کانال های فضای مجازی و به طور کلی در متن های غیر رسمی از آن استفاده نمی شود. حتی در نوشته های علمی هم بهتر است کاربرد این نوع فعل به حداقل رسانده شود تا از خشکی آن کاهش یابد.
(رضا بابایی، بهتر بنویسیم، ص۱۵۱-۱۵۰)
تمرین: چند نمونه از جمله های دارای فعل وصفی را بازنویسی کنید و اثر این تغییر را در ساده و دلچسب تر شدن جمله ببینید.
#نویسندگی
#ساده_نویسی
#پرهیز_از_فعل_وصفی
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
📌درس های ساده نویسی: در نوشته تان، بیشتر از فعل های گفتاری استفاده کنید!
خیلی کم و شاید به ندرت پیش می آید که کسی در هنگام سخن گفتن، از فعل «می باشد» استفاده کند؛ پس برای نزدیک نگه داشتن نوشته به گفتار رایج در میان مردم و حفظ حس صمیمت آن، بهتر است ما هم تا می توانیم این افعال را کمتر در نوشته مان به کار ببریم.
بهتر است بنویسیم/بهتر است ننویسیم
است می باشد
کرد نمود/ ساخت
شد گشت/ گردید
گذاشت نهاد
تمرین: آیا می توانید چند نمونه دیگر از این افعال نام ببرید؟
#نویسندگی
#ساده_نویسی
#کاهش_فعلهای_نوشتاری
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
📌درس های ساده نویسی: چه عیبی دارد گاهی حتی در نوشته های علمی تان، از واژه ها و فرهنگ مردمی استفاده کنید؟
بسیار پیش می آید که خوانندگان، از خواندن یک نوشته دلخور می شوند و احساس می کنند که با این متن، غریبه اند. از نظر آن ها، نویسنده نخواسته یا نتوانسته حرفش را سرراست بگوید؛ مثل لقمه ای که دور سر چرخانده شده و بعد در دهان قرار گرفته است. ولی راستش را بخواهید، بیشتر نویسنده ها خیلی بلد نیستند که چطور باید ساده و صمیمی بنویسند؛ وگرنه این طور نیست که این را بدانند و پشت گوش بیندازند. البته بعضی ها هم کمی ترسو هستند و به این راحتی نمی توانند به چنین واژه هایی میدان بدهند که در نوشتۀ آن ها جولان دهند.
نویسندۀ خوب کسی است که بداند و بتواند هر از گاه، از واژه ها و فرهنگ مردمی در نوشتۀ خود استفاده کند؛ هرچند باید مراقب باشد که در این کار، بی گدار به آب نزند و نوشته اش را پر از چنین واژه هایی نکند که در آن صورت، حاصل کارش یک نوشتۀ بی در و پیکر خواهد بود. باید در انتخاب و چگونگی به کارگیری این واژه ها سلیقه و تجربه داشت؛ زیرا زیاده روی در این شیوۀ دشوار، متن را سبک و بی اعتبار می کند؛ درست مثل اتفاقی که احتمالاً در همین نوشته افتاده است!
من برای نشان دادن تعداد هرچه بیشتری از واژه های ساده از فرهنگ مردمی، سعی کردم همۀ آن ها را در این دو بند به کار ببندم؛ ولی اگر شما تعدادی از آن ها را با معادل های رسمی ترشان جایگزین کنید، احتمالاً متن خوشگل تری به دست خواهید آورد.
تمرین: آیا معادل های رسمی تر واژه ها و اصطلاح های مشخص شده در متن را می دانید؟
#نویسندگی
#ساده_نویسی
#استفاده_از_واژگان_و_فرهنگ_مردمی
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
📌گاهی موقع سخنرانی یا تدریس، باید با زبان نوشتاری گفت!🤔
این جمله را بخوانید: «هر نویسنده و سخنرانی، در طول زمان باید پیشرفت کند». اگر بخواهید این جمله را به صورت محاوره ای و در یک فضای کاملاً دوستانه و صمیمی بگویید، چگونه آن را خواهید گفت؟ احتمالاً می گویید: «هر نویسنده و سخنرانی، تو طول زمان باید پیشرفت کنه».
💠 من که می گویم حتی در گفت و گوهای معمولی هم، «در طولِ» را محاوره ای نگویید؛
ولی اگر اهل تدریس یا سخنرانی هستید، توصیه ام این است که حتماً از این کار پرهیز کنید.
💠 فقط تصورش را بکنید من چه کشیدم شبی که پای سخنرانی دوستی نشسته بودم، و او به تناسب موضوع صحبتش، شش هفت بار گفت: «تو طولِ...»! شاید هم ذهن بازیگوش من این طوری است که گاهی با کلمات، بازی اش می گیرد و مثلاً یاد «اتل متل توتوله» می افتد؛😁🤦♂️ ولی وقتی می توانید با اندکی مراقبت، بهانه به دست امثال این ذهن بازیگوش ندهید، خُب ندهید!
#نویسندگی
#سخنوری
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم
۲۱ آبان، سالروز شهادت پدر موشکی ایران، شهید حسن طهرانی مقدم است.
در این نوشته، برادرزاده شهید با اشاره به ساعت شهادت او در ۱:۲۰ دقیقه بعد از ظهر آن روز و شباهت آن به ساعت شهادت حاج قاسم سلیمانی در ۱:۲۰ بامداد، آن دو را از اصحاب آخرالزمانی امام عصر دانسته که قرار است در عصر ظهور رجعت و در رکابش جهاد کنند.
بی شک این شهیدان والامقام، که هر کدام مبدأ فتوحاتی مهم در جبهه انقلاباند، فقط یک فرد نیستند، یک مکتباند؛ این فرموده رهبر معظم انقلاب است: " به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم، به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درس آموز نگاه کنیم".
باید دید کدام مکتب و مدرسه توانسته است از این دو سردار رشید اسلام و دیگر همرزمانشان، ستونهایی استوار برای انقلاب اسلامی بسازد تا بتوانند بی آنکه گرفتار آفات شوند، همه عمر خود را وقف جهاد فی سبیل الله کنند.
ما در عصر انقلابیم؛ عصری که قدرت و ساختارها در اختیار انقلاب است. دیگر نمیتوان پذیرفت که افرادی انگشت شمار و در گوشه و کنار به چنین ریشه های عمیقی دست یابند. اگر نتوانیم کمیت و کیفیت تربیت چنین نیروهائی را یک گام به پیش ببریم، قطعاً کم کاری کرده ایم.
اکنون پرسش این است: آیا مدارس ما و ساختار آموزش و پرورش ما، طهرانی مقدم پرور و قاسم سلیمانی آفرین است؟ تفاوتهای فردی افراد و تلاشهای شخصی هر کس را نمیتوان و نباید نادیده انگاشت، اما سخن در ساختارهاست. پیمودن گام دوم انقلاب، بدون تلاش برای تحول بنیادین تربیت و مدارس، کاری دشوار و فرسایشی خواهد بود. برای دستیابی به این هدف، چه کردهایم؟
💠 مدرسه تراز انقلاب اسلامی
🆔️ @mettaa
۴
بهتر بنویسیم
۲۱ آبان، سالروز شهادت پدر موشکی ایران، شهید حسن طهرانی مقدم است. در این نوشته، برادرزاده شهید با اش
عضویت در این کانال رو به علاقهمندان حوزه تربیت، مخصوصاً کسانی که مقوله مدرسه و مدرسه داری برایشان مهم است، توصیه میکنم.
انشاءالله قراره به صورت تخصصی در همین زمینه فعالیت بشه.
✴کارگاه آموزش مقالهنویسی مقدماتی✴
🔰دوره یکم: ۱۵ تا ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
🔰تعداد جلسات: ۸ جلسه/۱۶ساعت
🔰برگزارکننده: جامعه تربیتی فتحالفتوح (این دوره در چارچوب دوره تربیتی "عهد" برگزار شد)
🔰مدرس: مرتضی رجائی
🔰شرکت کنندگان: ۲۰ نفر از فعالان فرهنگی-تربیتی اصفهان، بیرجند، شیراز، قم، کاشان و کرمان.
🔰محتوای دوره:
🔸️بایستههای تولید یک مقاله ارزشمند و لذتبخش
🔸️اجزای مقاله پنج پاراگرافی: پاراگراف مقدمه، پاراگرافهای پشتیبان، پاراگراف نتیجهگیری
🔸️برتریهای ساختار مقاله پنج پاراگرافی
🔸️اجزای پاراگراف مقدمه
🔸️ترتیب منطقی اجزای پاراگراف مقدمه
🔸️بخشهای مختلف یک پاراگراف پشتیبان
🔸️بایستههای تولید یک پاراگراف پشتیبان خوب
🔸️پاراگراف نتیجه گیری
🔸️انواع مقاله پنج پاراگرافی
💡این دوره با رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی و حفظ فاصلهگذاری برگزار شد.
#بهتر_بنویسیم
#مقاله_نویسی
#کارگاه_آموزشی
🆔️ @benevisim ✍بهتر بنویسیم