🙏🏻قدرشناسی را به کودکان نشان دهیم
⁉️آیا میدانید بچههای کوچک ما چگونه کلماتی مثل متشکرم، ممنونم، لطف کردید و خیلی از واژههای مشابه را یاد میگیرند؟!
✅آنها کلمات را میشنوند و سپس تقلید میکنند و اگر ما به عنوان یک پدر و مادر آگاه آن کلمات را به کار نبریم، آن را یاد نمیگیرند.
📍بنابراین اگر فرزند ما به گفتن کلمه متشکرم و... عادت ندارد، شاید این مقطعی در سن او باشد یا شاید این الگویی است که شما شکل دادهاید.
🔮همچنین باید بیاموزد، وقتی کسی در حقش خوبی میکند هر چند کوچک و ناچیز، از او قدردانی کند. آن وقت کودک در سنین نوجوانی و جوانی قدرشناس و با ادب پرورش خواهد یافت.
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
در برخورد با کودک به جاي زبان نيشدار وكلمات مبهم، از بيان فاخر و كلمات زيبا استفاده کنید.
اجازه ندهيد كه دوستان و بستگان با فرزندانتان هر طور كه می خواهند صحبت كنند.
🍃🌸
🌸JOin👇
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش نقاشی
نقاشی گربه 🐈
🍃🌸
🌸JOin👇
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
🦋🐾
✅اگر میخواهید نوجوانتان پس از مدتی فقط صدای شما را نشنود بلکه به حرفتان نیز گوش دهد بایستی حواستان به گفتگوها باشد:
با هم گفتگو کنید نه جر و بحث.
مسائل جزئی را بیش از اندازه بزرگ نکنید.
بر سر هر موضوع ایرادگیر نباشید تا جای بحث برای موضوعات مهمتر باقی بماند.
انتظار نداشته باشید نوجوان شما همچون یک فرد سن بالا و جاافتاده فکر و رفتار کند.
🍃🌸
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
🦋🐾
#اعتماد_بنفس
✔️ توانایی چه ربطی به بلد بودن دارد؟ ما بلد نبودن را با ناتوان بودن یک جا می بینیم.
✅در نتیجه وقتی که کودکمان بلد نیست به او القاء ناتوانی می کنیم و اعتماد بنفس اورا از بین می بریم
#استادسلطانی
🍃🌸
🌸JOin👇
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
برای ترمیم ودرمان نارسا نویسی(بدخطی وکج و ریز ودرشت نویسی)باید اقدامات زیر را انجام داد:
1–روان نویسی در اختیار کودک قرار دهید تا خطوطی به دلخواه روی آن رسم نماید .
2-باگچی نرم و مناسب روی تخته سیاه خط بکشد یا نقاشی کند .
3-روی یک وایت برد قابل حمل به دلخواه نقاشی کند یا خطوط رسم نماید .
4 – ارتفاع میز تحریر باید با صندلی و با قد کودک تناسب داشته باشد به گونه ای که بتواند هر دو ساعد خود را به راحتی روی میز قرار دهد .
5 – کاغذ یا دفتری که در آن می نویسد با لبه ی پایین میز تحریر ، زاویه ای در حدود 15 درجه داشته باشد .
6 – نحوه ی مداد دست گرفتن دانش آموز باید صحیح باشد . مداد باید بین انگشت شصت و انگشت اشاره قرار گرفته و از بالای قسمت تراشیده شده گرفته شود.
7 – اگر انگشتان و عضلات کوچک و بزرگ دست ، ضعیف یا کوچک هستند ، از مدادهای باریک تر استفاده شود و مداد خیلی کوتاه نباشد .
برای تقویت عضلات استفاده از خمیر بازی تا با آن بازی و شکل سازی نماید ،کار با قیچی ، باز و بسته کردن پیچ و مهره و قفل و کلید ویا مچاله کردن کاغذ باطله پیشنهاد می شود .
8 – یک سری خطهای موازی با فاصله های موازی با فاصله های کم و زیاد رسم کنید و از دانش آموزان بخواهید تا وسط هر دو خط موازی ، یک خط راست رسم کند .
9 – یک سری شکل هندسی و غیر هندسی را به صورت نقطه چین رسم کرده و سپس از کودک می خواهیم تا نقطه چین ها را به هم متصل نماید .
10 – با انگشت آغشته به رنگ پلاستیک و یا گواش هر شکلی را که می خواهد رسم نماید .
11 – اعداد و کلمات و حروف را به صورت کامل نوشته و سپس در کنار آن همان اعداد و کلمات را به صورت ناقص نوشته و از کودک بخواهید آنها را کامل کند .
12 – دو نوار موازی هم را با فاصله مناسب به کاغذ بچسبانید واز کودک یا دانش آموز بخواهید بین آن دو نوار بنویسد.
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
چرا نوزادان دچار زردی میشوند ؟!
▫️زیبا کاوه یی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: کم کاری آنزیمی در کبد مهمترین دلیل زردی نوزاد است که میتواند همراه با پرخونی وی باشد، این آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز بوده که میتواند در کودک ایجاد زردی کند
▫️یکی دیگر از علل ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد بوده به عنوان مثال مادر گروه خونی O دارد اما نوزاد گروه خونی B یا A دارد. نوزادانی که گروه خونیشان منفی است ولی گروه خونی یا RH مثبت دارند هم دچار چنین مشکلی میشوند
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻
خاطرات بد و ناگوار کودکی به چهار طریق هنگام بزرگسالی روی ما تاثیر میگذارد
🔻چه اینکه در کودکی شاهد یا مفعول خشونت باشید یا اینکه از نظر فیزیکی یا روانی مورد بی توجهی سرپرست خود قرار گیرید در هنگام بزرگسالی احتمال زیادی هست که نشانه های آن خاطرات بد را بروز دهید.
🔻بچه ها از اتفاقاتی که میبینند یا برایشان رخ میدهد برداشتی میکنند و بر آن اساس در دنیای درون خود نقشه ای از جهان ترسیم میکنند. سپس این نقشه به آنها کمک میکند تا بتوانند با دنیا همراهی کنند. ولی اگر آنها نتوانند این تصور را هنگام بزرگ تر شدن تغییر دهند این میتواند توانایی عملکرد آن ها را بعنوان یک بالغ تخریب کند. این تاثیرات منفی به طور کلی در چهار حالت میتوانند روی ما تاثیر بد بگذارند.
💎1. هویت اشتباه : بعنوان یک آسیب شناس کودک خیلی از بزرگسالان را دیده ام که ناگواری های کودکی را با خود در بزرگسالی مانند زخم احساسی حمل میکنند. یکی از طُرُقی که این زخم ها خود را نشان میدهند هویت اشتباه است. بعنوان بچه، ما دوست داریم که والدین ما را دوست بدارند و از ما مراقبت کنند. وقتی آنها نمیکنند ما سعی میکنیم آدمی بشویم که آنها دوست دارند و به او توجه میکنند. برای همین یک سری از احساساتمان را سر راه این خواسته قرار دارند پنهان میکنیم و در واقع شخص دیگری را از خود به دنیا ارایه میدهیم. وقتی ما احساساتمان را مخفی کنیم پس از مدتی یادمان میرود که چه کسی بوده ایم زیرا اصل شخصیت ما همان احساسات ما است. ما تمام عمر احساس میکنیم که، وای اگر ماسک ما از چهره بیفتد دیگر کسی من را نمیپذیرد و دوست نخواهد داشت. بهترین کار این است که با یک آسیب شناس دوران کودکی تماس بگیرید تا به شما کمک کند چطور این ترس را کنار بگذارد و به خود حقیقیتان بازگردید.
💎2. تفکر قربانی وار : تصوری که ما از خودمان داریم سخنگوی درونی ما را هدایت میکند. طوری که ما با خودمان حرف میزنیم، میتواند ما را قوی یا ضعیف کند. حرفهای منفی میتواند این حس را القا کند که ضعیف هستیم و قدرت کنترل زندگی خود را نداریم، مانند قربانی ها!! ممکن است در کودکی قربانی بوده باشیم، ولی این نباید در بزرگسالی ادامه پیدا کند. در کودکی ما قدرت زیادی در کنترل محیط اطراف خود نداریم ولی ما دیگر کودک نیستیم و بزرگ شده ایم. در تمام جوانب زندگی، ما همیشه قدرت انتخاب داریم، حتی در اینکه چگونه در مورد زندگی خود بیاندیشیم. خیلی بیشتر از آنچه فکر کنید میتوانید موقعیتان را تغییر دهید، به جای اینکه فکر کنید قربانی بوده اید فکر کنید نجات یافته بوده اید. دفعه ی بعد که در مخمصه ای بودید و انتخاب نازلی کردید به خودتان یاد آوری کنید که شما بیشتر از آنچه فکر کنید قدرت کنترل دارید.
💎3. پرخاشگری بالقوه : اگر کودک در محیطی بزرگ شود که هر گونه پرخاش غیر قابل قبول بوده، او با این باور بزرگ میشود که خشونت غیر قابل قبول است. پس او در هنگام بزرگسالی اگر یک حرکت پرخاشگرانه ببیند فکر میکند که این حس باید سرکوب شود. یا اگر در خانواده ای بزرگ شود که هر نوع خشونت را سرکوب میکنند او نیز در بزرگسالی به همان شیوه عمل خواهد کرد و از ابراز خشم که میتواند برای او مفید باشد، خودداری میکند. چه اتفاقی می افتد اگر نتوانید خشم خود را پنهان کنید؟ اگر شما خودتان از آن دسته افراد باشید پاسخ این سوال را میدانید و احتمالا شما همچنان عصبانی می مانید. وقتی عصبانیت که یک احساس سالم و طبیعی است را سرکوب کنید و به جای اینکه عامل ایجاد آن را از بین ببرید عصبانیت را مخفی کنید این عصبانیت از بین نمیرود و باقی می ماند. پس از گذر زمان این عصبانیت به پرخاشگری بالقوه تبدیل میشود.
💎4. بی تفاوتی : اگر شما در زمان کودکی از طرف والدین خود نادیده گرفته میشدید ممکن است خشم و ترس خود را در آرزوی اینکه دیگر هیچوقت نادیده گرفته نشوید دفن کرده باشید. در واقع اتفاقی که می افتد مثل این است که ما خودمان را ترک کرده ایم. ما همیشه خود ۱را کنار میکشیم و از پتانسیل خود استفاده نمیکنیم و بی تقاوتی را برمیگزینیم. آدم بی تفاوت میگوید من میدانم باید چه کاری انجام دهم ولی انجام نمیدهم
👶🏻 @behtarinmadar 👶🏻