💢 رابطه دنیا و آخرت
💠 دنیا و آخرت دو بخش از زندگی انسان است که با هم ارتباط دارند. اینجا باید کاشت، آنجا باید درو کرد و برداشت. اگر کسی اینجا نکارد، در آخرت محصولی نخواهد داشت. بنابراین رابطه بین این دو حیات، رابطه مقدمه و ذیالمقدمه، ابزار و کار، و رابطه کار و پاداش است.
🔻 اگر اینجا کاری انجام نگیرد، پاداشی نخواهد بود. اگر کسی دغدغهاش را صَرف اینجا کند و کاری نکند که برای آنجا مفید باشد، چیزی جز آتش در انتظار او نیست؛ «أوْلَـئِكَ الَّذِینَ لَیْسَ لَهُمْ فِی الآخِرَةِ إِلاَّ النَّارُ؛ [هود، 16]» اینان کسانی هستند که در آخرت، سهمی جز آتش برای آنان نیست.
🔹 اگر کمابیش بین این دو جمع کرده باشد، راهی برای نجاتش پیدا میشود ولی در عین حال کسانی میتوانند در هر دو حیات خوشبخت باشند؛ همانگونه که میتوانند در هر دو بدبخت باشند.
✍️ بیانات علّامه مصباح یزدی در درس اخلاق ماه مبارک رمضان 1396 هـ.ش، جلسه دهم.
📎 #علامه_مصباح
https://btid.org/fa/photogallery/195732
12.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌗 قمر در عقرب چیست؟ باید و نبایدها
🎙 استاد محمدی شاهرودی
https://btid.org/fa
📎 #اعتقادات
📎 #قمر_در_عقرب
19.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 شیطان تا وقت معلوم می تواند انسان را به گمراهی بکشاند🔥
وقت معلوم⁉️⁉️⁉️
♨️آخرالزمان..کامل شدن عقول
🎙کارشناس: حجت الاسلام والمسلمین شهبازیان
جاهلیت مدرن در هنگام ظهور/چرا جاهلیت در هنگام ظهور از جاهلیت اعراب قبل از بعثت هم بدتر است؟
🔺 یکی از روایات در این زمینه، مکالمه فضیل بن یسار با امام صادق علیه السلام است.
🔸فضیل نقل میکند که امام فرمود هنگامی که حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه قیام میکند با بسیار جهلی بدتر از جهل مردم جاهلیت زمان بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله مواجه میشود.
🔸ایشان عرض کرد: این چگونه ممکن است؟
امام فرمود زیرا رسول خدا صلی الله علیه و آله مبعوث شد در حالی که مردم سنگ و کلوخ و چوبهای تراشیافته و مجسمهها را پرستش میکردند، در حالی که قائم ما زمانی به سوی مردم میآید که همه مردم علیه او قرآن تاویل میکنند (و در مقابل ایشان از قرآن دلیل میآورند و احتجاج میکنند.)
🔸سپس فرمود بدانید به خدا سوگند که (موج) دادگستری او بدان گونه که گرما و سرما نفوذ میکند، تا درون خانههای آنان راه خواهد یافت.
📚 نعمانی، الغیبة، ص ۲۹۷
امام صادق (ع) فرمودند
✅ مومن از چهار ناحیه در اذیت و رنج میباشد:
🍃 همسایه ای که او را آزار دهد.
🍃 شیطانی که در مقام گمراه کردن او باشد.
🍃 منافقی که از او ایراد گیری کند.
🍃 مومنی که بر او حسد برد.
🍃 و این آخری از همه بر او دشوارتر است زیرا به خاطر حسادتش بر او تهمت و افتراء زند و مردم هم از او که مومن است میپذیرد و گمراه میشوند.
📚 عین الحیاة صفحه ۲۴
غربالهای آخرالزمان
🔹یک آقا پسر و دختر خانومی پیش من آمدند و گفتند: «برادر ما تا اول راهنمایی سواد دارد، کار آزاد انجام میدهد، ۴۰ سالش است، پای صحبتهای مُشیری نشسته است و حالا به یک سری از مقدسات دارد توهین میکند. او کسی بود که نماز اول وقتش قضا نمیشد.» گفتم او باید هم میرفت، چون دینش یک خاکستر کف دست بود، یک فوتی خورد و رفت.
🔸آخرالزمان عرصۀ غربال شدن است، از غربالهای مختلفی عبورت میدهند. امیرالمؤمنین علیبنابیطالب علیه السلام، اسداللهالغالب، امیر مُلک کلام فرمودند: «لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً وَ لَتُسَاطُنَّ سَوْطَ الْقِدْرِ حَتَّى يَعُودَ أَسْفَلُكُمْ أَعْلَاكُمْ وَ أَعْلَاكُمْ أَسْفَلَكُمْ؛ به خدا سوگند چنان غربالتان میکنند که مثل یک دیگ برنجی که کفگیر میاندازند و ته دیگ بالا میآید و برنج بالایی، پایین میرود، همۀ شما زیرورو میشوید.»
🔸تا دیروز آیتالله بوده، سردار بوده، دکتر بوده، اما با یک غربال پایین میآید. تا دیروز یک آدم عادی بوده است اما چنان خودش را در این غربال نشان میدهد که به یکباره صعود میکند و بالا میآید. باید غربال معاویه رد کنید، غربال شکم، غربال امنیت، غربال شبهه شنیدن و... را باید رد کنید، آزمون گرفته میشود. فکر کردید حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را مفتی به هرکسی میدهند؟ یکی از این غربالهای اساسی، هجمۀ فرهنگی و تبلیغاتی است، تهاجم فرهنگی است.
برگرفته از سخنرانی استاد رائفیپور با موضوع:
ظهور بسیار نزدیک است
اللهم عجل لولیک الفرج
🛑دکتر یاشار معتضد کارشناس بازرهای مالی و استاد تمام دانشگاه استنفورد :
🔘با توافق صورت گرفته میان بلوک شرق و کشورهای عربی صاحب انرژی عملا جنگ انرژی به نفع ایران و متحدینش پیش می رود.
🔘استارت سقوط دلار خورده است و در اینده ای نچندان دور اقتصاد امریکا وارد رکود شدید خواهد شد .
🔘این رکود باعث از بین رفتن زیر ساختهای اقتصاد امریکا خواهد شد، چرا که با متحد شدن تولید کنندگان انرژی در دنیا اروپا و امریکا دیگر قادر نخواهند بود اقتصاد خود را از این باتلاق نجات دهند .
🔘به زودی چک های اقتصاد امریکا کع به واسطه دلارهای بی پشتوانه در دنیا صادر شده برای نقد شدن به گیشه های اقتصاد شکاف خورده امریکا گسیل می شود .
🔘زمزمه های فروپاشی ایالات متحده به چندین کشور از هم اکنون به گوش میرسد .
#افول_غرب
#حذف_سروری_دلار
✅تکاوران جنگ نرم ✅
🔴توافق «برد-برد-برد»
🔻توافق اخیر ایران و عربستان سعودی بیشتر ناظران را سخت شگفتزده کرده است اما اعلام آن و شرح جزئیاتش از سوی پکن شگفتی بزرگتری بوده است. ازسرگیری روابط میان ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین گواه دیگری برای جهان شد که تک قطبی بودن دیگری وجود ندارد و ما همین حالا هم، عملا در جهانی چندقطبی به سر میبریم. آسیای غربی و جهان نه تنها دیگر در نظامی پسا آمریکایی نیستند، بلکه در نظامی پسا غربی به سر میبرند. عرصه سیاسیِ منطقهای و جهانی که به سرعت در حال تغییر است، به طور فزایندهای با آنچه طی دو قرن اخیر بوده است، تفاوت دارد. تکتک ملل منطقه با سرعت در حال ایجاد ظرفیت برای حفاظت از استقلال خود بوده و مطابق منافع ملیشان عمل میکنند.
🔻عربستان سعودی پیام روشنی به جهان فرستاده است که با جدیت به دنبال ایجاد تنوع در شراکتهای راهبردی خود بوده و در حال برقراری روابط با جهان بر اساس اهداف ملی و منطقهای خود است. ایران نشان داده است که نمیتوان آن را به انزوا کشاند و میتواند برای ایجاد تفاهم میاد خود و همسایگانش جهت پرداختن به چالشهای منطقهای انعطاف و آمادگی نشان دهد.
🔻آمادگی عربستان سعودی و ایران برای رفتن به پایتخت چین و اعلام آمادگی در آنجا برای ازسرگیری روابط، پیامی نهتنها برای منطقه، بلکه برای جهان است که هیچ کشور یا گروهی از کشورهای متحد به خاورمیانه و امور جهانی سلطه ندارند. علاوه بر این، این امر نشان میدهد که چین، قدرتی که دوباره ظهور کرده است، میتواند کمک زیادی به صلح و ثبات جهانی کند. کمک چین به ثبات جهانی نهتنها از طریق ابتکارات چین مانند طرح امنیت جهانی که اخیرا توضیحات بیشتری درباره آن داده آشکارتر میشود، بلکه از طریق تلاشهای واقعیاش که نمونه بارز آن توافق ایران و عربستان است، نمود مییابد.
🔻اعلام این توافق از سوی پکن به طور رسمی و آشکارا دکترین کارتر در دهه هشتاد میلادی را نقض میکند که منطقه خلیج فارس را قلمرو انحصاری نفوذ آمریکا به حساب میآورد. این دکترین اساسا از بین رفته است و فرجام آن در اثر پیامدهای طبیعی تغییرات سریع نظم منطقهای و جهانی رقم خورده است. همچنین نتیجه اشتیاق بازیگران منطقهای برای به میدان آوردن قدرتهای جهانی دارای اهمیت و نفوذ سیاسی در میان تمامی طرفین به منظور فعالیت بهعنوان تضمینکنندگان موثر ثبات منطقهای است.
🔻«این توافقی برد-برد-برد-برد است. بردی برای عربستان است، چراکه چشمانداز 2030 را دارد که هدف آن دگرگورنی اقتصادی و تبدیل کردن آن به یکی از ده کشور برتر جهان است. سعودیها ابتکارات منطقهای زیادی را مانند ابتکار سبز سعودی معرفی کردهاند که اجرای موثر آن بدون ثبات و همکاری منطقهای ممکن نیست.» بردی برای ایران است، چراکه از مزایای عادیسازی روابط با عربها و پایان دادن به آنچه غربیها انزوای منطقهای و جهانی مینامیدند؛ بهرهمند خواهد شد. این توافق موجب بهبود وضعیت اقتصادی و تجاری آن در موقعیتی خواهد شد که آمریکا و اسراییل آشکارا آن را تهدید به بهکارگیری قوای نظامی میکنند. علاوه بر این، این توافق روی ایده «ناتوی خاورمیانه» خط بطلان کشیده است که توسط آمریکا و اسراییل معرفی شده بود و هدف آن ایجاد نوعی همبستگی خصومتآمیز ضدایرانی میان کشورهای عربی و شاید حمله مشترک به ایران بود.
🔻این توافق بردی برای خاورمیانه نیز به حساب میآید. به این دلیل که موجب تسریع روند تنشزدایی و سرانجام حلوفصل مسائل موجود در یمن، سوریه، عراق و لبنان خواهد شد. این توافق در عوض به منطقه اجازه خواهد داد که فضای درست جهت پیوستگی اقتصادی پیشرفت برای آن ایجاد شود. توافق تهران-ریاض، همچنین موجب اعتمادسازی میان بازیگران اصلی منطقه میشود و آنها را قادر میسازد در زمینه چشماندازها و اهدافشان برای منطقه در سطح بالاتری به اتحاد برسند و به آنها در افزایش رشد منطقهای کمک میکند. این توافق، به ویژه پس از بیش از 20 سال جنگ و مناقشه، مسیر به کار گرفتن ظرفیتها و رسیدن به شکوفایی را برای تمامی ملل منطقه هموار میسازد. طبق این توافق اعلام شده، معلوم است که تصمیمگیرندگان عربستان سعودی و ایران متقاعد شدهاند که برای رونق و شکوفایی منطقهشان، ابتدا باید مسائل حلنشده در سراسر منطقه را حلوفصل کنند.
✔️این توافق برای چین هم یک برد محسوب میشود، چرا که در نهایت موجب ایجاد ثبات در منطقه میشود که درصد قابل توجهی از انرژیاش از آن وارد میشود. عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت به چین است؛ پنج کشور از شش کشور عربی حاشیه خلیج فارس معمولا در بین تامینکنندگان اصلی نفت و گاز چین هستند. / گلوبال تایمز چین
✅بیداری ملت ✅
✴️روزی که امریکا از جهان جا ماند
🔸اعتراف به ناکامی و شکست در موضوع احیای مناسبات ایران و عربستان، البته صرف رسانههای این کشور نیست و با نگاهی به تحلیلهای صورت گرفته توسط برخی از اندیشکدههای امریکایی به خوبی میتوان این توافق را خارج از تحلیلها و برداشتهای آنها از مناسبات حاکم بر جهان دانست، در واقع آنها با همان نگاه ابرقدرتی امریکا به مساله سیاستورزی در ریاض نگاه میکردند در حالی که از سالها پیش و همان زمانی که دونالد ترامپ در اظهارنظری که آبرو و حیثیت برای خانواده حاکم در عربستان نگذاشت و آنها را «گاوشیرده» خطاب کرده بود، این سیاست و نگاه تغییر کرده بود.
🔸اینکه فکر کنیم آنچه در پکن روی داده حاصل تغییر دیدگاه و رویکرد در همین دو سه ماه گذشته و از زمان سفر رئیس جمهور چین به ریاض است، به شدت دچار خطای تحلیلی شدهایم؛ بن سلمانی که فکر میکند میخواهد بعد از پدرش دههها در عربستان سلطنت کند، نیاز دارد تا در افکار عمومی کشورش خودش را چهرهای مقتدر، مستقل، دارای اراده و تصمیمگیر معرفی کند. این مساله به ویژه برای قشر عمدتاً جوان سعودی که بسیاری از آنها تحصیلکرده بهترین دانشگاههای غرب هستند از اهمیت بسزایی برخوردار است. این نگاه و دیدگاهی است که هیچ یک از رسانهها و اندیشکدههای امریکایی حاضر به گفتن و نوشتن در مورد آن نیستند.
🔸بر همین اساس است که آنها شگفتزده، در این مورد قلم زده و تلاش کردهاند تا خارج از چارچوبهای ذهنی غافلگیرشده موضوع را تحلیل و بررسی کنند. اما هر چه نوشته و گفتهاند باز هم حداقل برای مخاطب قانعکننده نیست. از آنجایی که بسیاری از این اندیشکدهها در بودجه عربستان ردیف دارند و معمولا به عنوان بخشی از لابی سعودیها در امریکا عمل کرده تا سیاستها، راهبردها و چهره خشن آل سعود را در این کشور به نوعی «تطهیر» کنند، غافلگیری این بخش از «امریکای فکری» نه «امریکای نظامی و سیاسی» از آن دست اتفاقاتی است که میتواند تا مدتها محوری مهم برای تحلیل و بررسی باشد.
🔸از سوی دیگر، از صدها اندیشکده امریکایی بسیاری از آنها طرف قرارداد پنتاگون، سیا و دیگر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و همچنین دستگاههای سیاستگذاری امریکا هستند. باتوجه به اینکه معمولاً پژوهشگران در این اندیشکدهها به صورت دورهای توسط این نهادها در حوزههای مرتبط به روز شده و دیتا برای تحلیل دریافت میکنند (مانند آنچه که نیویورک تایمز و وال استریت ژورنال در مورد شروط عربستان برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی منتشر کردند) غافلگیری و بهت آنها از امضای توافق میان تهران و ریاض نشان میدهد دستگاههای بالاسری و به قولی متولی آنها نیز در این زمینه دچار نوعی واماندگی در اطلاعات و خبر شده است.
🔸البته این فقط رسانهها و اندیشکدههای امریکایی نیستند که در این زمینه به شدت غافلگیر شده و نمیدانند که باید دقیقا چه کسی را مورد انتقاد قرار بدهند. آنها بدون شک نه میتوانند ریاض، نه تهران و نه پکن را مورد حمله قرار بدهند و تنها جایی که میماند، کاخ سفید است. به عنوان مثال مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ روز یکشنبه در گفتوگو با یک شبکه رادیویی به توافق عادیسازی روابط ایران و عربستان واکنش نشان داد و به ایالات متحده در مورد نزدیکتر شدن روابط چین با ایران، روسیه و کره شمالی هشدار داد.
🔸بولتون گفت: ما ساکت نشستهایم، درحالیکه چینیها، روسها، ایران، کره شمالی و چندین کشور دیگر در حال پیشروی هستند تا روابط خود را تقویت و ما را در حوزههای مختلف تهدید کنند. این نشان میدهد که عربستان سعی دارد طرف روسیه و چین را از دست ندهد، زیرا از نظر ریاض، آمریکا عزم و اراده کافی برای مقابله با ایران و محافظت از جهان در برابر تهدیدات این کشور را ندارد. چینیها یک استراتژی مشخص دارند و از آن پیروی میکنند اما ما در آمریکا هر روز از این شاخه به آن شاخه میپریم.
🔸همین موضع را هم یک سناتور امریکایی دارد؛ مایک ترنر، سناتور جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا توافق ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک را که با میانجیگری چین انجام شد و نفوذ دولت آمریکا در منطقه را زیر سوال برد، «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد. او در گفتوگو با شبکه ایبیسی با بیان اینکه این که عربستان در جای دیگری به دنبال حمایت بگردد غیرمنتظره نیست. بلکه روی آوردن آنها به ایران است که بسیار غیرمنتظره و مطمئنا بسیار نگرانکننده و ناامیدکننده است؛ گفت: دولت بایدن زیادی ترسو است، [به طور مثال] در رویکردشان نسبت به روسیه و من فکر میکنم در قبال چین هم میترسند کاری کنند که آنها را تحریک کند. آنها واقعا در حال تبدیل شدن به تهدیدی نظامی برای آمریکا هستند. من فکر میکنم که ما باید پاسخی قوی بدهیم.
✅بیداری ملت ✅
🟦بانکهای دزد سوئیس نگران فرار پولهای چین
🔹رودهدرازی اروپاییها در مورد چین و قرار گرفتن کشورهای اتحادیه اروپا در کنار انگلیس و امریکا برای تحت تاثیر قرار دادن این کشور باعث شده تا چینیها هم سیاستهای خاصی را در پیش بگیرند و از برخی از ابزارهای دمدستی برای هوشیار کردن کشورهای اروپایی استفاده کنند. ابزارهایی که نشان میدهد هر یک از آنها میتواند به تنهایی کشورهای اروپایی را که روز به روز ضعیفتر میشوند و به شدت از فقر منابع رنج میبرند و در این 200 سال از ثروت دیگر کشورها فربه شدند، در یک کلام نابود کند.
🔹رسانههای غربی به نقل از مدیران بانکهای بزرگ و البته دزد سوئیس هشدار دادهاند که تصمیم این کشور در حمایت از تحریمها علیه روسیه تاثیر منفی بر وامدهندگان سوئیس میگذارد. به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، یکسری از مقامهای بانکی که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند که مشتریان ثروتمندشان از چین به شدت نگران پسانداز پولهایشان در بانکهای سوئیس هستند و این نگرانی پس از آن شکل گرفته که دولت برن سیاست بیطرفی خود را با مسدودسازی میلیاردی داراییهای روسیه که بخشی از تحریمهای غرب علیه مسکو است، کنار گذاشته است.
🔹در فوریه سال جاری میلادی، دبیر امور اقتصادی دولت سوئیس گزارش کرد که ۸.۱ میلیارد دلار از داراییهای روسیه به واسطه تحریمها مسدود شده است. درضمن، گزارش شد بانک «کردیت سوئیس» به عنوان بزرگترین بانک این کشور بیش از ۱۹ میلیارد دلار از داراییهای روسیه را مسدود کرده است. یکی از اعضای هیات مدیریه این بانک که بر عملیات آسیایی بانک مذکور نظارت دارد، گفت: ما هم شگفتزده و هم شوکه شدهایم که دولت سوئیس وضعیت بیطرفی خود را کنار گذاشته است. من شواهدی آماری دارم که صدها مشتری بانک به دنبال بستن حسابهای خود هستند.
🔹فایننشال تایمز همچنین با مدیران اجرایی از شش تا از ۱۰ بانک بزرگ سوئیس درباره مشتریان خصوصی آنها سوالاتی پرسیده و یکی از آنها گفته است: مساله تحریمها بر مشتریان ما اثر میگذارد. این مساله اصلی نگرانی آنها در سال گذشته میلادی بود. آنها از ما میپرسیدند که آیا پولهایشان پیش ما در امان است یا نه. آنکه راینجن، تحلیلگر RBC به فایننشال تایمز گفت: بخش بانکداری سوئیس بزرگترین مقصد ثروتهای برون مرزی است که یک چهارم مجموع جهانی را تشکیل میدهد و ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی را شامل میشود. به گفته یک مدیر بانکی دیگر، سوئیس به سرعت علیه مشتریان روسی اقدام کرده است.
✅بیداری ملت ✅
✨﷽✨
🌷حاج محمد اسماعیل دولابی:
می گـــويند خداوند داستان ابليس
را تعــريف کرد تا بدانی که نمیشود
به #عبادتت به تقربت به جايگاهت
اطمينان کنی.
خدا هيچ تعهدی براي آنکه تو هـمان
ڪه هـــستی بـــمانی نــــداده است
شايد بههمين دليل است کهسفارش
شــده وقتی #حال خـــوبی داری و
میخواهی دعـــــا ڪنی يادت نرود
عافــيت و عاقـــــبت به خــيری ات
را بطلبی.
#کلامی_از_بزرگان