💠 لیلةالرغائب 💠
🔷لَیلَةُ الرَّغائِب نخستین شب جمعهٔ ماه رجب است که در آن امید به بخششهای فراوان از سوی خداوند است. بر اساس روایتی از پیامبر(ص) در این شب فرشتگان به کعبه میآیند و از خدا درخواست میکنند روزهدار در ماه رجب را ببخشد. در این روایت، همچنین خواندن دوازده رکعت نماز با کیفیتی خاص پس از عشاء تا قبل از نیمه شب توصیه شده است. جمعی از عالمان شیعه و سنی، روایت مذکور را جعلی دانستهاند. گروهی از فقها انجام اعمال لیلة الرغائب را به امید مطلوبیت (رجاءً) جایز میدانند.
🔹معنای واژه
لیله به معنای شب است و کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی است که مورد رغبت و میل و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان است.بنابراین «لیلة الرغائب» هم میتواند به معنای شبی باشد که میل و توجه به آن بسیار است و هم میتواند به معنای شبی باشد که در آن عطا و بخشش خدا بسیار است. با توجه به روایتی که در فضیلت این شب نقل شده هر دو معنا درست است.
🔷فضلیت و اعمال:
بر پایه حدیثی که از پیامبر(ص) در کتاب اقبال الاعمال سید ابن طاووس نقل شده، این شب را ملائکه، لیلة الرغائب نامیدهاند. زمانی که یکسوم از این شب بگذرد، فرشتهای در آسمان و زمین باقی نمیماند، مگر اینکه در کعبه و حوالی آن جمع میشوند. خداوند به فرشتگان میگوید هرچه میخواهید درخواست کنید. فرشتگان گویند درخواست ما بخششِ فرد روزهدارِ ماه ماه رجب است. خدا پاسخ میدهد: آن را انجام دادم.
در روایت لیلة الرغائب آمده است: 《نخستین پنجشنبه ماه رجب روزه گرفته شود و در شب جمعه، بعد از نماز عشاء تا قبل از نیمه شب، دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، و دوازده مرتبه سوره توحید خوانده میشود و پس از نماز هفتاد بار ذکر «اَللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحمّدٍ النَّبیِّ الاُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ» گفته میشود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائِکَةِ وَ الّروحِ»، و پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمْ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِّیُّ الْاَعْظَمُ» گفته میشود. همچنین نمازگزار باید دوباره به سجده برود و هفتاد مرتبه ذکر «سُبّوحٌ قُدّوس رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرّوحِ» بگوید و سپس میتواند حاجت خود را از خدا بخواهد.》[ابن طاووس، الإقبال بالأعمال الحسنة، ۱۴۱۵ق، ج۳، ص۱۸۶.]
🔹تردید در سند حدیث:
قدیمیترین منبع شیعی موجود که روایت فضیلت اولین شب جمعه ماه رجب و اعمال آن را بدون ذکر سند نقل کرده، «مفید العلوم و مبید الهموم» منسوب به محمد بن عباس خوارزمی است. البته درباره انتساب کتاب به خوارزمی و نیز مذهب او اختلافنظر وجود دارد. سید بن طاووس نیز گفته است که این روایت را از برخی کتابهای عالمان شیعه نقل میکند؛ با این حال سندی برای این حدیث ذکر نکرده است.
در کتابهای اهل سنت نیز این حدیث، ساختگی معرفی شده است.ابن جوزی در کتاب الموضوعات این حدیث را جعلی معرفی میکند.
به عقیده برخی، گرچه این حدیث به لحاظ سند، ضعیف است؛ اما حتی طبق مبانی اهل سنت، قرائن كافی مبنی بر جعلیبودن این روایت وجود ندارد.
گروهی از فقیهان معاصر شیعه همچون میرزا جواد تبریزی و فاضل لنکرانی انجام اعمال این شب را به امید مطلوبیت(رجاء) نهتنها جایز، بلکه راجح (بهتر) دانستهاند.
🌏مجتمع اهل البیت علیهم السلام
التماس دعا
یوسف شیخ
***
🔷منابع:
ابن جوزی، عبدالرحمن، الموضوعات.
ابن طاووس، علی بن موسی، الإقبال.
تبریزی، جواد، صراط النجاة.
طیبحسینی، ... «لیله الرغائب».
فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل.
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌نماز نشسته یا بر روی صندلی درست است؟
خیلی مهمه حتما ببینید.
┄┅═✾•▪️•✾═┅┄┈
🔺تصویری از «محمد عادل عارف» معروف به «عادل پنجشیری» که طبق آخرین ردهای بهدست آمده، وارد منطقهای در غرب تهران شدهاست و متواری می باشد.
🔹طبق آخرین اطلاعیه وزارت اطلاعات این تروریست هم از مرتبطان مستقیم عبدالحکیم توحیدی (فرمانده عملیات تروریستی داعش) بوده که در گذشته به اتهام طراحی عملیات انتحاری در دانشگاه کابل، بازداشت و پس از یکسال حضور در زندان بگرام، از زندان آزاد شده و مجدداً به اعمال تبهکارانه روی آورده بود.
🔹تاکنون تعدادی از اطرافیانش (تماماً عضو داعش) شناسایی و بازداشت شدهاند اما او متواری و تحت تعقیب قرار دارد. از شهروندان تقاضا داریم هر گونه اطلاعاتی از نامبرده را به ستاد خبری وزارت اطلاعات (شماره 113) گزارش فرمایند.
#اخبار_مقاومت_اسلامی
@akh_moq_is
Panahian 2.mp3
2.79M
🌷🔸 مناجات زیبا و عاشقانه استاد پناهیان با امام زمان ارواحنا فداه
چقدر عارفانس....
12.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆 #کلیپ_مهدوی
🎬 «غربال های آخرالزمان»
👤 استاد #رائفی_پور
🌤 ظهور رایگان نیست، برای رسیدن به امام زمان باید آزمون بدیم...
‼️ ایستادن بعد از رکوع
🔷 نمازگزار باید بعد از تمام شدن ذکر رکوع بایستد و پس از آرام گرفتن بدن به سجده برود و اگر عمداً پیش از ایستادن، یا پیش از آرام گرفتن بدن به سجده برود، نمازش باطل است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۳۲
🌺کانال عرفان 👇
http://eitaa.com/joinchat/2136997888Cc9e7f3d280
_عمرو عاص به ابوموسی اشعری گفت:
تورأی نده و من هم رأی نخواهم داد،
تا با هم پیروز شویم!
ابوموسی در انتخابات رای سفید داد ولی عمرو عاص به معاویه رای داد و پیروز انتخابات شد!
📌مواظب عمروعاص ها باشیم
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
▣⃢🪴✔️@dr_arefe_dehghani