✍تاریخچه تصوف:
در زمان پیامبر اکرم (ص)، پیروان آن حضرت را «مسلم» و «مؤمن» می نامیدند و آنانکه محضر پیامبر را درک کرده بودند، «صحابه» نامیده می شدند. پس از پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) را مى توان نخستین کسى دانست که در توسعه عرفان اسلامى نقش مهمى داشته است و از این رو تمامى عارفان حقیقى ـ و حتی مدعیان دروغین ـ سر سلسله خود را به ایشان مى رسانند و خود را وامدار و شاگرد او تلقى مى کنند.
( شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید، ج 1، ص 17.)
🔆 پس از آن حضرت، اهل صفه و افرادى چون سلمان فارسى، ابوذر، بلال و پس از ایشان کسانى مانند اویس قرنى را مى توان نام برد که تحت تربیت عرفان اسلامی عهد پیامبر بودند.
♦️ نسل بعد را که به صحابه پیامبر محشور بودند «تابعین» خوانده اند. سپس عنوان زاهد و عابد به میان آمد و به عده ای اطلاق گشت که از دنیا کناره جسته و خود را وقف عبادت و ریاضت نموده بودند. در حدود اوائل قرن دوم هجری کم کم کلمه «صوفی» و طریقه تصوف شنیده شد که خود را سالکان طریق حق و عارفان الهی می دانستند؛ اما عرفان آنها با مبانی طریقتی ائمه هدی سازگاری و مطابقت نداشت.
☑️ عرفان ناب اسلامی ـ شیعی ریشه در آموزه های ثقلین داشته و دارد؛ یعنی منشأ آن قرآن و سنت معصومین (ع) بوده است؛ اما تصوف ریشه ای التقاطی داشته که هم از آموزه های نوافلاطونیان و هم نحله های معنوی مسیحی و حتی شبه عرفان های هندی و شرقی وام گرفته بود. اولین و معروفترین چهره متصوفه، ابوهاشم کوفی بود که او، مرام و عقیده اش مورد نکوهش امام صادق(ع) قرار گرفت؛ چنانکه از امام حسن عسکری (ع ) نقل است که از امام صادق (ع ) پرسیدند ابو هاشم کوفی چگونه آدمی است؟ فرمود: «انّه فاسد العقیده جدّاً؛ واقعاً او شخص فاسدالعقیده ای است» و در ادامه فرمود: «و او همان کسی است که مذهبی را بدعت گذارد که آن را تصوف می نامند و وی این مذهب را پناهگاهی برای عقیده زشت و ناپسند خود قرار داد» (سفینه البحار، ج 2، ص 57).
➰ ولی از قرن سوم به بعد دامنه تصوف وسعت یافت و مایه های ذوقی و شعری در آن پیدا شد. اوج تعلیمات نظری صوفیه به قرن ششم و به دست محی الدین ابن عربی مشهور به شیخ اکبر متوفای سال 560 صورت پذیرفت.
▫️از قرن دهم به بعد، همه یا اغلب صوفیه، دیگر آن اندک برجستگى علمى و فرهنگى پیشینیان خود را نیز نداشتند. شاید بتوان گفت که تصوف از این به بعد، صرفاً غرق در آداب و ظواهر و بدعت هاى بیشتری شده بود(خدمات متقابل اسلام و ایران، استاد مرتضی مطهری، ص 664 – 665).
💰 بر اثر انشعابات متعدد تصوف، فرقه های مختلفی بوجود آمد که هر دسته و فرقه در صدد حفظ موقعیت خود در برابر فرقه های دیگر و علمای مکتب اهل بیت (ع) برمی آمد. بر این اساس هر کدام سعی نمود برای جبران مافات و جلوگیری از نابودی، به ظاهر سلسله مشایخ خود را به نحوی به ائمه اهلبیت (ع) و یا به یکی از اصحاب پیامبر(ص) و یا معصومین ربط دهند!
📌 چنانکه اشاره شد، حقیقت آن است که تصوف از ابتدا جریانی بدلی به موازات حرکت مکتب اهل بیت(ع) بوده است
(ر ک: شناخت قرآن، سید علی کمالی دزفولی، بخش مکتب تفسیری متصوفه) که معصومین(ع) بارها به صراحت خطر آنها را گوشزد کرده و طریقه آنها را مخالف راه و روش حقه خود دانسته اند؛ پس بدیهی است که متصوفه در برهه هایی از تاریخ (درست مانند این زمان)، شرط ادامه حیات خود را در این تشخیص دیدند.
📚 مطالعات و تحقیقات در احوال و تراجم و مشایخ صوفیه روشن می نماید که تا قبل از روی کار آمدن دولت صفویه، هیچ قطب صوفی را نمی توان پیدا کرد که شیعه و پیرو اهل بیت بوده باشد (عرفان و تصوف، داود الهامی، ص 316).
قسمت اول..
لینک کوتاه : https://www.porseman.com/!6833
✍انحرافات مکتب تصوف:
این طریقه داراى آسیب ها و انحرافات جدّی و روشنی است که با محک «عقل» و «نقل» (نقل : کتاب قرآن و سنّت ـ قولی، فعلی و تقریری ـ اهل بیت) قابل تشخیص می باشند.
⭕️ ذکر این نکته در شناخت ماهیت صوفیه ضروری است که از اولین اصول این طایفه «تفرّس» است. صوفیه بر مبنای این اصل، ابتدا اشخاص ساده و زودباور را به دام میاندازند. افراد سطحی نگر و زودباور خریداران همیشگی سخنان اعجاب آور آنها هستند؛
صوفى نهاد دام و سر حقه باز کرد/
بنیاد مکر با فلک حقه باز کرد(حافظ)
🔰انحرافات مشترک فرقه های متصوفه:
1⃣ ولایت گریزی و پیروی از مکتب خلفاء؛ همه بزرگان و سلسله داران متقدم صوفیه به گواهی تاریخ، از پیروان مکتب فقهی، اعتقادی و سیاسی اهل تسنن بوده اند.
2⃣ جعل عنوان «قطب» در مقابل «امام معصوم»؛
3⃣ عدم تقیّد به شریعت و آداب دینی و بى توجهى و یا کم مهرى نسبت به احکام و تکالیف الهی.
4⃣ تقید به آداب و رسوم خرافى و اختراعات غیر دینی و ذکرها و وردهایى که نه تنها فاقد اسناد معتبرند بلکه یا بدعت بزرگان هر فرقه اند و یا برداشت های التقاطی از سنّت های غیر اسلامی می باشند.
5⃣ جعل «خانقاه» در مقابل «مسجد»؛ بنا بر گزارش عبدالرحمن جامی در «نفحات الانس»، اولین خانقاه توسط امیری ترسایی (مسیحی) در منطقه شامات (مرکز فرماندهی دشمنان اهل بیت) ساخته و تقدیم دراویش شد! به ویژه از قرن هفتم به بعد «خانقاه سازى» و فاصله گرفتن از مسجد رواج یافت (مقالات تاریخى، رسول جعفریان، ج 7، صص 272)
6⃣اعتقاد به سه رکن: شریعت و طریقت و حقیقت در طول هم؛ به گونه ای که برخی از فرقه های آنها معتقدند که اگر سالکی به حقیقت و یقین رسید دیگر نیازی به شریعت ندارد و می تواند اعمال عبادی و وظایف شرعی خود را انجام ندهد! در صورتی که بنای اهلبیت (ع) تأکید بر حفظ شعائر و ظواهر شریعت محمدی (ص) در همه احوال بوده است.
7⃣ اعتقاد به مهدویت نوعیه قطب فرقه، در تقابل با مهدویت شخصیه امام زمان(ع)؛ آنها به نوع کلی موعود معتقدند نه شخصی مشخص به نام «حجت ابن الحسن العسکری(ع)»؛ پس در هر زمان اقطاب صوفیه می توانند موعود و نجات دهنده آنها باشند!
⏪ در تاریخ تصوف کم نبوده اند کسانی که ادعای «مهدویت نوعیه» کرده و با توّهم امام زمان بودن خروج کرده اند! به عنوان مثال، در قرن هشتم درویش محمد نوربخش ـ سر سلسله نوربخشیه و ذهبیه از سلاسل معرفیه ـ به نام مهدی موعود خروج کرد اما به دست امیر تیمور گورکانی گرفتار و تأدیب گردید!.
8⃣ اعتقاد به عشق مجازی(عشق زمینی) به عنوان پل عبور به عشق حقیقی(محبت خدا)!
9⃣ ابراز شطح یا همان کلمات متناقض نمایی که گاه به کفرگویی و یا خلاف منطق شریعت و عقل کشانده میشود.
قسمت دوم
لینک کوتاه : https://www.porseman.com/!6833
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 تا حالا به #چادر اینجوری نگاه کردی؟
📌 نگاه به چادر با زاویه دید متفاوت
🎙 حاج آقای ماندگاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
🔺خرابکاریها و اغتشاشات ادامه دارند!
تا وقتیکه "صورت مسئله" فهمیده نشود!
#استاد_شجاعی
#استاد_محسن_عباسی_ولدی
🔎📖🔍🔎📖🔍
💢#اعتقادی
✅پرسش:در صورت نسیان پیامبر حکم اعتماد به حضرت چگونه است؟
✍️پاسخ: از نگاه شیعه امامیه به حکم عقل و نقل، پیامبر، معصوم است؛ یعنی از هرگونه خطا، گناه، نسیان و لغزشی در امان است و همین مسئله، درستی رسالت و جایگاه او را تثبیت می کند. اگر امام یا پیامبر، معصوم نباشد؛ یعنی احتمال خطا در مطالبی که ارائه نموده، باشد؛ در این صورت هدف از رسالت که هدایت مردم است، محقق نمی شود.
🔹همچنین، امام ناسی یا خطاکار، خود به امامی دیگر نیاز دارد تا جلوی خطا و نسیان او را بگیرد، در نتیجه اگر امام و پیامبر، معصوم نباشد، سلسله نامتناهی از امامان و پیامبران لازم است که محال لازم می آید. سوال فوق ، در واقع، خود، یکی از دلایل اثبات عصمت در پیامبران و ائمه اطهار است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
شیعیانی که در غیبت امام زمان عج ازدنیا می روند و انتظار فرج را داشتند و امام را ندیدند حقشان چگونه ادا می شود؟.mp3
6.93M
⭕️ ســــوال
⁉️ شیعیانی که در غیبت امام زمان عج ازدنیا می روند و انتظار فرج را داشتند و امام را ندیدند حقشان چگونه ادا می شود؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗 https://btid.org/fa/news/186645
🔴 کسانی که در تاریخ مذمت شدهاند بخاطر بینمازی و شرب خمر مذمت نشدند؛ مذمت شدند چون در جایی که #نیاز بود، حاضر نشدند!
🔹 شما ببینید در صدر اسلام، آن کسانی که ممدوح واقع شدند - حالا توی فرهنگ ما، بر طبق عقیدهی ما - بیش از آنچه که به خاطر نماز و عبادتشان ممدوح واقع شدند، به خاطر موضعگیریهای سیاسیشان، اجتماعیشان و مجاهدتشان ممدوح واقع شدند. ما ابیذر را، یا عمار را، یا مقداد را، یا میثم تمار را، یا مالک اشتر را کمتر به عبادتشان مدح میکنیم! تاریخ، اینها را به آن مواضعی میشناسد که این #مواضع، تعیین کننده بود؛
حرکت کلان جامعه را توانست هدایت کند، شکل بدهد و به پیشرفت این حرکت کمک کند.
⛔️ آنهائی هم که مذمت شدند، همین جور. خیلی از بزرگان که مورد مذمت قرار گرفتند، به خاطر شرب خمر مذمت نشدند، به خاطر بینمازی مذمت نشدند؛ به خاطر عدم حضور در آنجائی که حضورشان لازم بود، مذمت شدند. تاریخ، اینجوری ثبت کرده؛ نگاه کنید، ببینید.
🗓 رهبر انقلاب بیانات در دیدار مسئولان ۸۹.۱.۱۶
@goftemane_tohid
⛔️گام اول
مرد مجازی: سلام خواهرم
زن مجازی: سلام (هر چه باشد جواب سلام واجب است!)
مرد مجازی: خواهری من قصد مزاحمت ندارم. فقط بهعنوان برادرتان درخواستی دارم.
زن مجازی: (باکمی تعلل و تأمل) خواهش میکنم، بفرمایید!😏
مرد مجازی: من رفتار شمارا در گروهها دیدهام. شما واقعاً خانم موقر و فهمیدهای هستید. من در فضای مجازی به دنبال کسی مثل شما هستم که مثل خواهرم مواظبم باشد و نگذارد در لغزشگاهها دچار لغزش شوم! به راهنمایی شما در این فضای آلوده در برخورد با نامحرمان خیلی نیاز دارم!😢
زن مجازی: حرف عجیبی میزنید! چه نیازی هست که شما با یک نامحرم ارتباط آلوده داشته باشد تا از ارتباطهای آلوده دیگر در امان بمانید؟😐
مرد مجازی: نه اینطور قضاوت نکنید! من به دنبال آلودگی و هوس و این حرفها نیستم. از وقار شما در برخورد با دیگران خوشم آمده. خانمهای زیادی سعی کردهاند با من ارتباط برقرار کنند اما من خودم را از همه آلودگیها نجات دادهام شکر خدا. به دنبال نقطه اتکایی برای فرار از وسوسههای فضای مجازی میگردم!😞
زن مجازی: ببخشید من معذورم. من قبل از اینکه غریقی را نجات بدهم خودم به ورطه نابودی کشیده میشوم. لطفاً پیام ندهید چون بلاک میکنم!😡
مرد مجازی: اجازه میدهید فقط پیامهای مذهبی برای شما ارسال کنم؟
زن مجازی: اشکال ندارد. من استفاده میکنم. اما حق چت کردن ندارید چون پاسخ نمیدهم!😒
مرد مجازی: حتماً! حتماً!…
⛔️گام دوم
مرد مجازی: ببخشید خواهر سؤالی دارم. شما متأهل هستید؟ چون جواب هیچکدام از سؤالاتی که از شما میپرسم نمیدهید!
زن مجازی: بله. من متأهلم و همسرم از همه تعاملات من در این فضا خبر دارد.
مرد مجازی: من هم متأهل هستم.
زن مجازی: پس شما متأهل هستید؟ شرمآور است که با وجودیکه متأهل هستید به دنبال زنهای دیگر هستید. ولی من ترجیح میدهم همه انرژی و وقتم را برای همسرم صرف کنم.😠
مرد مجازی: شما دوباره برگشتید به پله اول! من که گفتم دنبال یک مشاور روحی هستم. چرا از کمک به من مضایقه میکنید؟😭
⛔️گام سوم
مرد مجازی: آبجی لطفاً کمی درباره هدف زندگی برای من توضیح بدهید. من احساس پوچی میکنم…
و پاسخ زن مجازی…😊
مرد مجازی: خیلی عالی توضیح دادید. کسانی مثل شما حقیقتاً کمیاباند. من قدردان شما هستم!
⛔️گام چهارم:
مرد مجازی: خواهرم رفتارهای خانمم جدیداً کلافه کننده است. نمیدانم چطور باید با او رفتار کنم تا زندگیام لذتبخش شود…شما که خانم هستید لطفاً من را راهنمایی کنید!
و پاسخ زن مجازی…😇
⛔️گام پنجم:
مرد مجازی: ایکاش به خانمم تفهیم میکردم که مثل شما فکر کند، مثل شما صحبت کند و مثل شما رفتار کند…
و پاسخ زن مجازی درحالیکه در دلش قند آب میشود…😌
⛔️گام ششم…😌😌
⛔️گام هفتم…😌😌😌♥️
⛔️گام هشتم…♥️♥️♥️
….
🔥💔گام آخر:
اکنون دیگر زن، یک هویت مجازی نیست. واقعیتی است ویرانه که در کنجی نشسته و با حسرت تمام به خرابههای زندگیاش نگاه میکند؛ و هرازگاهی قطره اشکی، صورتش را خیس میکند…
😔
همه لحظات شاد زندگی او و همسرش از مقابل چشمان خیسش رژه میروند اما دیگر کار از کار از گذشته است…
💔💔😓😓
سرمایههای بزرگی را به خاطر چیزی ازدستداده است که واقعیتی جز گناه و خیانت و دروغ نداشته است…
♨️❌♨️❌💯💯
نویسنده؛
این داستان واقعی بود. برای یکی از آشنایان اتفاق افتاده است و روال رابطه ناصحیح به همین صورت بازسازیشده در داستان بوده است؛ و هرروز این داستانهای واقعی تکرار خواهد شد اگر یقین نداشته باشم که شیطان گامبهگام ما را به نیستی و فنا نزدیک میکند…
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ امَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ وَمَن یَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ فَإِنَّهُ یَأْمُرُ بِالْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ (سوره نور، آیه 21)
#👆🍃👆🍃👆🍃👆🍃🌱
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
@wwAmamzaman313
༺📚════════
🌹 میز آسیب های اجتماعی بانوان تهران 🌹
———🌻⃟————
@rkhanjani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منشا قدرت زن چیست؟
آریل لوی در کتابی با عنوان «خوک های شوونیست مؤنث: زنان و ظهور فرهنگ هرزگی»، می نویسد: نوعی خروج جالب توجّه از زنانگی روانشناختی ممکن است بازتابی از برجستگی فرهنگ هرزگی در جامعۀ امروز [امریکا] باشد. زنان جوان امروزی احتمالا رویکردی را به نمایش می گذارند که به لحاظ سنّتی بیشتر مردانه است؛ شیوع زیاد افزون خواهی جنسی و جداسازی میل جنسی از عواطف (لوی، ۲۰۰۶) شاهدی بر این مدّعا هستند. جنبش موج سوم فمینیسم، که به خوبی با ۲۰ سال گذشته همپوشانی دارد، ابرازهای جنسی تحقیرآمیز و شرم آور سنتی (هرزه نگاری) را به عنوان منبعی از توانمندسازی زنان چارچوب بندی می کند (لوی، ۲۰۰۶). برای مثال، خودشیء انگاری آگاهانه و محاسبه شده به منظور منعکس کردن آزادی (لیبریشن)، انتخاب، و روشن فکری زن مدرن مورد حمایت واقع می شود (داگلاس، ۲۰۱۰). در این حوزه، نوعی مردانگی پنهان، سلطه پذیری و انفعال را به عنوان اَعمالی عمدی برای قدرت معنا می کند.
Douglas, S. (2010). Enlightened sexism: The seductive message that feminism’s
work is done (1st ed.). New York: Times Books.
Levy, A. (2006). Female chauvinist pigs: Women and the rise of raunch culture (1st ed.). New York: Free Press.
Masculine and Feminine Traits on the Bem Sex-Role Inventory,1993–2012: a Cross-Temporal Meta-Analysis. Kristin Donnelly1 & Jean M. Twenge2
دکتر محسن عزیزی
انسان بین دو بی نهایت قرار گرفته است
بی نهایت صعود و بی نهایت سقوط
انتخاب با شماست!!
علامه حسن زاده آملی رحمت الله علیه
🔴 خلاصه و محور بیانات رهبرانقلاب امروز در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای نیروهای مسلح
1⃣ اشاره به ظلم روا شده نسبت به سازمان انتظامی کشور، بسیج و ملت ایران
2⃣ قوی ظاهر شدن ملت ایران در این حادثه به مانند سایر حوادث
3⃣ مظلوم خواندن ملت ایران در کنار قوی بودن مثل امیرالمومنین (ع)
4⃣ تلخ دانستن حادثه پیش آمده برای دختر جوان درگذشته (مهسا امینی)
5⃣ تاکید بر انجام حرکات غیرطبیعی، غیرعادی و اغتشاش گری برنامه ریزی شده در واکنش به یک قضیه تاسف آور
6⃣ درست نبودن اقداماتی همچون ناامنی خیابان ها، آتش زدن قرآن و مساجد و بانک ها، حجاب برداشتن از سر زن محجبه و آتش زدن ماشین های مردم در واکنش به این حادثه
7⃣ سالم خواندن جامعه هنری و ورزشی و حضور عناصر مؤمن و باشرف در میان آنان
8⃣ بی ارزش دانستن موضع گیری تعدادی از این افراد
9⃣ تاکید بر عدم آلوده شدن جامعه هنری و ورزشی با مواضع دشمن شادکن
0⃣1⃣ تذکر رهبرانقلاب به برخی از خواص و تاکید بر لزوم جبران و اعلام مخالفت با برنامه دشمن خارجی
1⃣1⃣ اشاره به تشبیه این قضایا به دیوار برلین توسط عنصر سیاسی آمریکایی و روشن شدن این قضیه برای خواص و وجوب موضع گیری صریح آنان پیرامون این قضایا
#ایران_قوی
#امام_زمان
✨﷽✨
#نماز_شب
❓سؤال؛
🔶 برای کسی که میخواهد شروع به نمازِشب خواندن کند، خواندن نماز وَتر به تنهایی کافی است؟
👈پاسخ؛#آیتاللهخوشوقت؛
🔶 اگر وقت نباشد و انسان نمیتواند همه نمازِشب را بخواند، خُب چارهای نیست آن مهمترینش است.
🔸 اما کمکم باید اضافه کند و خودش را از همهی آن محروم نکند.
🔸 کُلّ آن نیم ساعت بیشتر وقت لازم ندارد، حالا به خصوص شبها بلند است و انسان میتواند بلند بشود، امّا اگر حالا شروع نکند و به عادت بگذارد تابستان که شبها کوتاه میشود کار مشکل میشود.
#نمازشبرابهنیتظهورمیخوانیم
#اللهمعجللولیکالفرجبحقزینبکبرے