نظر مقام معظم رهبري در مورد عید الزهرا☝️
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔘روش امام حسن عسکری علیه السلام در مقابل منکرین و معاندین🔘
🔷[اسحاق کِندی] یکی از فیلسوفان عراق در زمان امام حسن عسکری علیه السلام بود. او تالیف کتابی پیرامون اثبات تناقض در قرآن را شروع کرده بود و دائما به نگارش آن مشغول بود. روزی یکی از شاگردان وی به خدمت امام علیه السلام شرفیاب شد.
🔹امام حسن عسکری علیه السلام به او فرمودند: "آیا در میان شما کسی نیست که استادتان را از تصمیمی که در مورد قرآن گرفته باز دارد؟” شاگرد کِندی گفت: ما شاگردان او هستیم، چگونه می توانیم در کارهای او دخالت کنیم و اعتراض نمائیم؟! امام علیه السلام فرمودند: "هر چه بگویم به او میرسانی؟" گفت : بله.
🔹امام علیه السلام فرمودند: "به نزد او برو، با او انس و الفت بگیر و یار و مددکار او باش. وقتی با هم مأنوس شدید به او بگو: «سؤالی برایم پیش آمده، اگر گوینده قرآن بیاید آیا امکان دارد که مراد و مقصودش از این کلمات قرآنی با آنچه که تو گمان کرده ای متفاوت باشد؟» حتماً او در جوابت خواهد گفت که : آری؛ امکان دارد. زیرا او مردی است که درباره چیزهایی که می شنود فکر می کند. پس از آن بگو: «در این صورت شاید گوینده قرآن معنا و مقصودی را در نظر داشته که تو آن را متوجه نشده ای!»
🔹آن مرد برگشت و با استاد خویش مأنوس شد، تا اینکه زمان ایراد سؤال فرا رسید. سؤالی که امام علیه السلام به او یاد داده بود را از کِندی پرسید. کندی گفت: "دوباره تکرار کن!" دوباره سوال را تکرار کرد. کِندی در فکر فرو رفت و متوجه شد که این احتمال از نظر عقلی و کلامی ایرادی ندارد.
🔹 رو به شاگردش کرد و گفت: "تو را قسم می دهم که به من بگویی این سوال را از کجا آورده ای؟" گفت: از خودم. استاد گفت: "ممکن نیست! از مثل تو این نوع سوال ها بر نمی آید! به من بگو از کجا آوردی؟" گفت: دستور امام حسن عسکری علیه السلام بوده است. کِندی گفت: "آری! الان جواب حق و سخن صدق را بر زبان آوردی! این مطالب جز از این خانه برون نمی آید."
🔹باری، اسحاق کندی آتشی فراهم آورد و همه کتاب خویش را که بر ضد قرآن نوشته بود به آتش کشید.
📚. مناقب ابن شهرآشوب، ج ،4 ص 457.
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
⚫️ اغتشاشات نعمت بود یا نقمت؟
▪️سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) را خدمت فرزند بزرگوارشان حضرت ولی عصر (عج) و همه عزیزان تسلیت میگویم. به این بهانه، این روایت شریف به همراه دو نکته تقدیم میشود:
🔻امام حسن عسکری (علیه السلام)
مَا مِنْ بَلِيَّةٍ إِلاَّ وَ لِلَّهِ فِيهَا نِعْمَةٌ تُحِيطُ بِهَا.
هيچ گرفتارى و بلايى نيست، مگر آن كه نعمتى از خداوند، آن را در ميان گرفته است.
(تحف العقول ؛ ص ۴۸۹)
🔹 #نکته ۱:
مفهوم این روایت شریف در کنار این آیه کریمه روشنتر میشود که خدای متعال میفرماید: «وَلِيُبْلِىَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْهُ بَلَاءً حَسَنًا ؛ و تا مؤمنان را بدين وسيله به آزمايشى نيكو بيازمايد » (انفال:۱۷).
بلاءً حسنا: آزمایشی نیکو
پس بلا و آزمایش زیبا و نازیبا دارد. برعکس نقمت که همیشه نازیباست
🔻گاهی خداوند، مؤمنان را به وسيله «شكست دشمن»، آزمايشى نيكو مىنمايد، بر عکس نقمت، که هميشه در ضرر و كيفر كارهاى ناپسند به كار میرود.
🔹 #نکته ۲ :
حوادث و اغتشاشات روزهای اخیر برای نظام را در ذیل این روایت میتوان تحلیل و تفسیر کرد. تردیدی نیست روزهای دشواری است ولی شناخت نعمتی که خداوند در کنار این بلا قرار داده نگاه دیگری برای ما ایجاد میکند. کدام و چگونه نعمتی است؟ شرح این نعمت، وقتی دگر. #فتامل
#حسین_دارابی
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
💐 امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
✨🔸اِتَّقُوا اللهُ وَ کُونُوا زَیْناً وَ لا تَکُونُوا شَیْناً، جُرُّوا إلَیْنا کُلَّ مَوَّدَه، وَ اَدْفَعُوا عَنّا کُلُّ قَبیح، فَإنَّهُ ما قیلَ فینا مِنْ حُسْن فَنَحْنُ أهْلُهُ، وَ ما قیلَ فینا مِنْ سُوء فَما نَحْنُ کَذلِکَ.
🔹تقوای الهی را در همه امور رعایت کنید، و زینت بخش ما باشید و مایه ننگ ما قرار نگیرید، سعی کنید افراد را به محبّت و علاقه ما جذب کنید و زشتیها را از ما دور نمائید؛ درباره ما آنچه از خوبیها بگویند صحیح است و ما از هر گونه عیب و نقصی مبّرا خواهیم بود.
📗«بحارالأنوار، ج. ۷۵، ص. ۳۷۲»
.
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
چراآغازامامت امامعصرراتبریکمیگوییم.mp3
937.1K
⁉️علت اینکه آغاز امامت امام عصر (عج)را جشن گرفته و تبریک و تهنیت عرض میکنیم چیست ؟
⭕️ پاسخ: #ابراهیم_افشاری
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠چه کار کنیم شیاطین جن و انس
از ما دور بشوند⁉️
🎤 استاد فرحزاد
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
⭕️ مختصری از زندگانی امام حسن عسکری(علیهالسلام)
🔰 امام حسن عسکری(علیهالسلام) در سال 232 ق در مدينه چشم به جهان گشود. مادرش «سوسن» يا «سليل» زنی لايق و صاحب فضيلت بود و در سفری که امام به سامرا داشت، همراه امام بود و در سامرا از دنيا رفت. کنيه آن حضرت ابامحمد است، صورتی گندمگون و بدنی در حد اعتدال داشت، چشمانی درشت و پيشانی گشاده و خالی بر گونه راست داشت، ایشان بيانی شيرين و جذاب و شخصيتی با شکوه و وقار داشتند.
👈 به طور کلی دوران عمر 29 ساله امام حسن عسکری(علیهالسلام) به سه دوره تقسيم میگردد:
1️⃣دوره اول 13سال است که زندگی آن حضرت در مدينه گذشت؛
2️⃣ دوره دوم 10سال در سامرا قبل از امامت؛
3️⃣و دوره سوم نزديک 6 سال امامت آن حضرت میباشد که از این شش سال، سه سال را در زندان گذرانيد.
✅ «عبيدالله خاقان» وزير معتمد عباسی با همه غروری که داشت وقتی با حضرت ملاقات میکرد به احترام آن حضرت برمیخاست، و آن حضرت را بر مسند خود مینشاند و پيوسته میگفت: «در سامراه کسی را مانند آن حضرت نديدهام، وی زاهدترين و داناترين مردم روزگار است.»
🔶 حضرت در مدت شش سال امامتش، آثار مهمی از تفسير قرآن و نشر احکام و بيان مسائل فقهی و جهت دادن به حرکت انقلابی شيعيانی که از راههای دور برای کسب فيض به محضر امام میرسيدند بر جای گذاشت. امام با تعليمات عاليه قرآنی و نشر احکام الهی و مناظرات کلامی، جنبش علمی خاصی را تجديد کرد، و فرهنگ شيعی را اعتلا بخشید و افرادی چون «يعقوب بن اسحاق کندی» نیز شاگرد حضرت شده و به نشر معارف شیعی پرداختند.
✔️ در نهایت حضرت در روز جمعه هشتم ماه ربيع الاول سال 260 ق به شهادت رسید.
💢 در کيفيت شهادت آن امام بزرگوار فرزند عبيدالله بن خاقان میگويد: «روزی برای پدرم خبر آوردند که امام حسن عسکری(علیهالسلام) رنجور شده، پدرم به سرعت تمام نزد خليفه رفت و خبر را به خليفه داد، خليفه پنج نفر از معتمدان خود و طبيبی را نزد آن حضرت فرستاد. اين کارها را برای آن میکرد که زهری را که به حضرت داده بودند بر مردم معلوم نشود و پيوسته ملازم خانه آن حضرت بودند تا به شهادت رسید.»
🔺بعد از آن، خليفه متوجه تفحص و تجسس فرزند حضرت شد، زيرا شنيده بود که فرزند آن حضرت بر عالم مستولی خواهد شد و اهل باطل را منقرض خواهد کرد ... تا دو سال تفحص احوال او میکردند ... . اين جستجوها و پژوهشها نتيجه هراسی بود که معتصم عباسی و خلفای قبل و بعد از او امام داشتند.
________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/51022
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
📎 #امام_حسن_عسکری
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
〰〰〰〰〰〰〰
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸
✨
🔸
پرســـ❓ــش
⁉️ برگزاری مراسم جشن به مناسبت نهم ربیعالاول که به "عیدالزهرا" مشهور است به چه منظوری است؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زیدعزه
1⃣ سالروز امامت حضرت ولیعصر
نهم ربیع الاول، آغاز امامت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه است زیرا هشتم ربیعالاول روز شهادت پدر ایشان، امام حسن عسکری (ع) است.
دلیل شادی شیعیان و برپاکردن جشن جهت به امامت رسیدن امام زمان است،آنها با این کار یک نوع عرض ارادت نسبت به آن وجود شریف و مادر بزر گوارش حضرت زهرا (س) میکنند.
اما متأسفانه برخی مراسماتِ شادیها سخیف بوده و برخلاف دین اسلام و توصیهی اهلبیت است.
در عصر حاضر که دنیای اسلام بیش از همهی زمانها به اتحاد و انسجام مسلمانان نیاز دارد، شایسته نیست ما شیعیان با برپایی چنین مراسماتی دامنهی اختلافات را گستردهتر و فاصلهی میان مسلمانان را بیشتر نمائیم.
پس قتل عمربنخطاب در هر تاریخی باشد، برپائی برنامه و جلسهی شادمانی و مراسم جشن و سرور برای مرگ او از اشتباهات فاحش و خطاهای بزرگ به شمار میرود زیرا نه در سیره معصومین و نه حتی شیعیان گزارشی مبنی بر اینکه در سالروز قتل عمر مجلس جشنی برپا شدهباشد نقل نشده است و حتی زمانی که برخی شیعیان و نزدیکان ائمه به ناسزاگویی به خلفا میپرداختند، اهلبیت با آنان برخورد مینمودند.
امیرالمؤمنین علیه السّلام وحدت و انسجام اسلامی را از برترین نعمتهای خدادادی دانستهاند و فرمودهاند: خداوند بر این امت منت نهاده و بین آنها الفت و اتحاد ایجاد کرده است تا در سایهی آن زندگی کنند و به کنف حمایت آن پناهنده شوند. این نعمتی است که احدی نمیتواند بهایی برایش بگذارد. زیرا از هر بهایی گرانقدرتر و از هر چیز پر ارزشی با ارزشتر است.
📚نهج البلاغه، خطبه ۱۹۲
2⃣ سالروز قتل عمربنخطاب خلیفهی دوم
غلط رایج بین مردم این است که نهم ربیع الاول را سالروز قتل خلیفه دوم ، عمربن خطاب می پندارند.
درحالی که این سخن دلیل معتبر و سند تاریخی ندارد. زیرا طبق منابع تاریخی فریقین (شیعی و سنی) عمربنخطاب در روز بیست و سوم ذیالحجه ترور شد و پس از سه روز یعنی اواخر ذی الحجه درگذشت.
بسیاری از بزرگان شیعه براین اتفاق نظر دارند که تاریخ قتل خلیفه دوم ۲۶ یا ۲۹ ذی الحجة سال ۲۳ هـ .ق است.
〽️شیخ مفید در کتاب « مسار الشیعه » آورده است: در روز بیست و ششم ذی الحجة سال ۲۳ هجری عمر بن خطاب مجروح گردید و در بیست و نهم ماه درگذشت.
📚مسار الشيعة (المجموعة)،الشيخ المفيد، ص۲۳،سال چاپ : ۱۴۰۶، ناشر مكتب آية الله العظمى المرعشي النجفي - قم.
〽️شیخ ابراهیم بن علی کفعمی در کتابی معروف به مصباح آورده است:باید دانست که قتل خلیفه دوم در ۲۶ ذی الحجة سال ۲۳ هـ .ق واقع شده است . این مطلبی است که صاحبان کتاب های « طبقات »، « مسار الشیعه »، و ....بر آن تصریح نموده اند، بلکه اجماع شیعه و اهل تسنن نیز بر این است.
📚المصباح، كفعمي، ص۵۱۱، چاپ دوم، سال چاپ ۱۴۰۳ - ۱۹۸۳ م، ناشر مؤسسة الأعلمي للمطبوعات - بيروت.
〽️مرحوم علامه مجلسی که خود نظریۀ نهم ربیع را نقل کرده است، مینویسد: اینکه گفتهاند قتل عمر در ماه ذیحجه بوده، بین فقهای شیعۀ امامیه مشهور است.
📚بحار الانوار ، ج۳۱ ، ص ۱۱۸
3⃣ مرگ عمربنسعد
برخی نقلها روز نهم ربیع را سالروز مرگ عمربنسعد میدانند.
📚مروج الذهب و معادن الجوهر،على بن حسين مسعودى، ج ۲، ص ۳۲۱، ناشر دار الهجرة، مكان نشر: قم،سال چاپ: ۱۴۰۹، نوبت چاپ دوم؛ الطبقات الكبرى،ابن سعد كاتب واقدى، ج۳، ص ۲۵۸، ناشر دار الكتب العلمية،مكان نشر: بيروت، سال چاپ: ۱۴۱۸،نوبت چاپ: دوم.
♻️نتیجه اینکه:
✳️ قولی که مرگِ عمربنخطاب را در نهم ربیعالاول میداند، فاقد دلیل معتبر است.
✳️ برپایی چنین جلساتی قطعاً مورد رضایت امامزمان (عج) نیست زیرا با هر عنوانی باشد موجب:
- برانگیخته شدن آتش دشمنی اهلسنت.
- ترغیب، به مقابله به مثل:
* توهین و هتک حرمت به مقدسات شیعه
*تعرض به جان شیعیان
#عقائد
#وحدت
#عید_الزهرا
#شبهات_ماه_ربیع
🌈🌸🌈🌸🌈🌸🌈
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
┄┅◈🍃🌺🍃◈┅┄
تمام دنیا هر صبح میگویند روز دیگری شروع شد
ما بچه شیعهها میگوییم آیا از امروز دنیای دیگری شروع میشود؟
و آن روز اگر امروز نیست، کاش فردا باشد ...
ما به امید زندهایم.
امید ما طلاییتر از تمام امیدهای دنیاست.
امید ما از جنس سلسلةالذهب است؛
طلای اصل.
خود خود خورشید!
صبحهای ما آفتابیتر است!
سلام آفتاب عالم تاب!
سلام آقای من!
┄┅◈🍃🌺🍃◈┅┄
#صبحی_که_با_سلام_تو_آغاز_می_شود
#السلام_علیک_یا_بقیّة_اللّه
#صبح_بخیر
╔═🌺🍃◈═════╗
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
╚═════🌺🍃◈═╝
💠 اساس عبادت
از وجود مبارک #امام_حسن_عسكری_سلام_الله_علیه رسیده است كه «لَیسَتِ العِبادَةُ كَثرَةَ الصِّیامِ وَ الصَّلاةِ، وَ إنَّما العِبادَةُ كَثرَةُ التَّفَكُّرِ فی أمرِ اللّه ِ» عبادت در این نیست كه انسان نمازهای زیاد بخواند, روزه های زیاد بگیرد البته نماز واجب مشخص است نماز مستحب و نافله هم مشخص، اما بیش از آن مقدار انسان باید وقت را صرف در #معرفت بكند!
▫️ فرمود #اساس_عبادت آن تفكّر است آن مقصدشناسی است و مقصودیابی, بحث های توحیدی, معرفت خدا, اسمای حسنای الهی, صفات ذاتی حق, معنای تجلّی و فعل خدا, معنای حضور خدا در كنار افعال و مانند آن مهم است كه فرمود اساس عبادت تفكّر است و درایت. این #درایت اگر با #عمل همراه باشد انسان هم راه را طی می كند هم به مقصد می رسد هم مقصود را به اندازه خود مشاهده می كند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به کنگره ملی امام حسن عسکری (علیه السلام)
تاریخ: 1391/02/11