فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐❤ این زمزمه عشقه که تو غار حرا پیچیده✌
🎧 سید رضا نریمانی
#الا_رسول_الله | #پیامبر_اکرم
🎉🎈 💐بعثت احیاگر ارزش انسان ها محمد مصطفی (ص) مبارک💐🎈🎉
🌼 پرسش:
ميخواهم بدانم آيا سرنوشت هر فردي اينکه با چه کسي ازدواج مي کند يا چه اتفاقاتي براي او مي افتد در تقدير اوست يا خودش آنها را رقم مي زند؟ مگر نمي گويند همه چيز به اراده خداست تصميم هاي ما زاده ي اراده ي ماست يا خدا؟ تصميم هاي ما تا چه حد موثرند؟
🌼 پاسخ:
در یک جمله: خدا انسان را مختار آفریده است و اراده کرده افعال اختیاری از او سر بزند پس فعلی که از انسان سر می زند هم مورد اراده و اختیار انسان است و فعل اختیاری او تلقی شده و هم فعل و کار خدا . و خدا این فعل اختیاری را به شرط اختیاری بودن اذن داده است.
توضیح :
خدا انسان را موجودي مختار آفريده است که مي تواند آينده و سرنوشت خود را خوب يا بد رقم بزند. او مي تواند با عمل صالح و در پيش گرفتن تقواي الهي و نظم در کارهاي خود، آينده اي بسيار خوب در دنيا و آخرت براي خود رقم بزند و همچنين مي تواند با اعمال ناصالح و ناشايست و انجام محرمات الهي و نداشتن نظم در امور آينده اي نا بسمان را براي خود و اطرافيان خود رقم بزند.
بنا بر اين آينده انسان در اختيار اوست جهت زندگي و منش رفتاري او مطابق عمل او رقم مي خورد خدا در قرآن مي فرمايد: «و ان ليس للانسان الا ما سعي» (نجم 39) «و اينکه براي انسان بهره اي جز سعي و کوشش او نيست»
اگر همه سرنوشت انسان از خوب و بد رقم خورده بود ديگر چه نيازي به ارسال رسل و انزال کتب آسماني بود و اگر اين گونه بود چطور خدا انسان را به سرنوشتي که براي او از خوب و بد سرشته است و قابل تغيير نيست او را به بهشت و جهنم مي برد؟؟؟!! پس تکليف براي چه بود؟؟!!
و اگر اين گونه بود اين همه نصيحت و موعظه از سوي پيامبران و اولياي الهي و روحانيون ديني و ... چه تاثيري داشت ؟؟!!
بدون شک انسان موجودي مختار است و آينده خود را خويش رقم مي زند و فردا بايد در برابر آنچه عمل کرده است پاسخگو باشد.
البته برخي از انسان ها آنچنان اراده شان ضعيف بار آمده است که در برابر عوامل محيطي و خانوادگي تسليم شده و روزگار را مانند آنچه که در اطرافشان مي گذرد و مانند پدران و اجداد خود مي گذرانند.«ما سمعنا بهذا في ابائنا الاولين» و اين تبعيت از محيط فاسد توسط قرآن بارها نکوهش شده است.
📢 چرا روز مبعث، روز زیارت مخصوص امیرالمؤمنین(ع) هم هست؟
«خدای متعال نبی اکرم(ص) را ارسال کردند تا حکمت را به مردم بیاموزد و حکیمشان کند؛ «یعلمهم الحکمة». ...در روایات آمده که «انا مدینه الحکمة و علی بابها» یا «انا دار الحکمة و علی بابها» و ... .
پیامبر(ص) خانه و شهر حکمت است و امیرالمومنین(ع) درب این شهر حکمت است و خدای متعال این مدینه حکمت را در مبعث، "رسول" قرار داده و به او فرموده است که برو به دیگران هم حکمت بیاموز و مردم را حکیم کن.
... شاید اینکه امروز، روز مبعث است اما روز زیارت مخصوص امیرالمومنین(ع) هم هست، به این دلیل باشد که چون درهای حکمت، امروز باز شده است...».
⚘﷽⚘
⚘الســـــــــــــلام علیکــــــــ یامـولانا یا صـاحب الزمـان (عج)⚘
سلام مولاے من ، مهدے جان
سلامے از ذره اے کوچک به روشن ترین خورشید
سلامے از قلبے مضطرب به بزرگترین آرامش
سلامے از چشمانے منتظر به زهرایے ترین یوسف
سلامے از من که تنهاترینم به تو که مولاے منے
دردم را میدانے
اندوهم را میبینے
دلواپسےام را شاهدے
صدایم را میشنوے
و
دعایم میکنے ...
در افق آرزوهایم
تنها«أللَّھُمَ ؏َـجِّلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج»را میبینم...
#آقاےمهربانغزلهاےمنسلام✋
🍃🌸 " بعثت " ، مهمترین مساله در طول عمر بشریت.
🍃🌺 حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) :
💐 مسألهی بعثت و پدید آمدن این حادثهی الهی، مهمترین مسألهیی است که در طول عمر طولانی بشریت، برای او اتفاق افتاده است.
💐 در سرنوشت انسان و تاریخ بشر، هیچ حادثهیی به قدر این حادثه مؤثر نبوده و هیچ لطفی از طرف پروردگار عالم، به عظمت این لطف و فضل برای انسانها، وجود نداشته است.
💐 ما افتخار داریم که با همهی وجود، این بعثت عظیم را قبول کردیم و به آن ایمان آوردیم و این راه سعادت را شناختیم.
💐 این، خود یک نعمت عظیم الهی است و هر انسان مسلمانی وظیفه دارد که بعثت نبوی را در زندگی شخصی و دنیای خود تحقق ببخشد و با ایمان و عمل و حرکت به سمت هدفهایی که در بعثت نبیّ اکرم(صلّی اللَّه علیه و آله) وجود داشته است، خود را به بهشت سعادت الهی و معنوی واصل و نایل بکند
🍃🕯۴ اسفند ماه ۱۳۶۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🌱 با صلوات بر پیامبر صلی الله عليه و آله اوج بگیریم ...🥺*
🌹🌱پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
✨نزدیک ترین شما به #من در روز قیامت، کسانی هستند که....
💎👈امروز هرچقدر که می توانید دهان خود را معطر کنید به ذکر #صلوات....
❤️اَللهُمَّ صَلِّ على مُحَمَّدٍ وَ آل مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم ❤️
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#التماس_دعاى_فرج
📔 ۲۰ عبارت از حضرت آیت الله خامنهای(مدظله العالی) در رابطه با پیامبر اکرم اسلام(صلیاللهعلیهوسلم)
◻️ پیامبر اعظم یک #وجود_کهکشانوار است و در او هزاران #نقطه_درخشنده_فضیلت وجود دارد.
📚 ۱۳۸۵/۱/۱
🔸 پیامبر #نمونه_کاملی است که خداوند در عالم وجود، #موجودی_کاملتر از او نیافریده است. فراخواننده همه بشریت به سوی خدا و چراغ نورافشان راه انسان هاست.
📚 ۱۳۸۵/۱/۱
◻️ پیغمبر اسلام #معلم همه نیکیها و معلم #عدالت، #انسانیت، #معرفت، #برادری و #رشد و #تکامل و #پیشرفت_دائمی بشر تا انتهای تاریخ بود.
📚 ۱۳۸۳/۲/۱۸
🔸 در پیغمبر، #عبادت_خدا همراه با #خدمت_به_خلق است.
📚 ۱۳۸۵/۱/۱
◻️ پیغمبر، #پاکدامن بود. در آن محیط فاسد اخلاقی عربستانِ قبل از اسلام، در دوره جوانی، آن بزرگوار، معروف به #عفت و #حیا بود.
📚 ۱۳۷۹/۲/۲۳
🔸 پیغمبر اکرم هرگز خُلق و خوی #مردمی و #محبت و #رفق به مردم و سعی در #استقرار_عدالت در میان مردم را فراموش نکرد؛ مانند خود مردم و متن مردم، زندگی کرد.
📚 ۱۳۷۰/۷/۵
◻️ پیامبر در جمع مردم، همیشه #بَشّاش بود. تنها که میشد، آن وقت غمها و حزن ها و هُمومی که داشت، آنجا ظاهر میشد.
📚 ۱۳۷۹/۲/۲۳
🔸 سیره پیغمبر این است که با #فقرا و با #ضعفا و مانند اینها کنار میآمد. به شئون ظاهری و آن چیزهایی که به حسب ظاهر موجب جلال و شوکت و این چیزهاست، اهمیتی نمیداد.
📚 ۱۳۹۸/۱۰/۳
◻️ باید مسلمانان در جامعه اسلامی، از حالت #بیتفاوتی نسبت به یکدیگر خارج بشوند. یکی از فصول زندگی رسول اکرم این بود که #فضای_بیتفاوتی را، به فضای #محبت و #همکاری و #برادری و ایجاد یک مجموعه همکار با یکدیگر تبدیل کند.
📚 ۱۳۶۸/۷/۲۸
🔸 پیامبر اسلام، #شجاع بود و هیچ جبهه عظیمی از دشمن، او را #متزلزل و #ترسان نمیکرد.
📚 ۱۳۷۹/۲/۲۳
◻️ پیامبر در صحنه #دعوت و #جهاد، یک لحظه دچار سستی نشد و با قدرت، #جامعه_اسلامی را پیش برد تا به اوج #عزت و #قدرت رساند.
📚 ۱۳۷۰/۷/۵
🔸 در روز عزت، در روز ذلت، در روز سختی، در روز راحتی، در همه حالات، #خدا را به یاد داشتن، به خدا #تکیه_کردن، از خدا #خواستن؛ این، آن #درس_بزرگ پیامبر به ماست.
📚 ۱۳۷۰/۷/۵
◻️ #اخلاق_حکومتی پیامبر چنین است: در مقابل #وسوسههای_دشمن، #هوشیار؛ در مقابل #مؤمنین، #خاکسار.
📚 ۱۳۷۹/۲/۲۳
🔸 با #استقامت پیامبر، در آنجایی که هیچ ذهنی گمان نمیبرد، خیمه مدنیت ماندگار بشری در وسط صحراهای بیآب و علف عربستان برافراشته شد؛ «فلذلک فادع و استقم کما امرت».
📚 ۱۳۷۹/۲/۲۳
◻️ پیامبر #همه_تاریخ را مسخرِ فکر خود کرد و روی آن اثر گذاشت.
📚 ۱۳۸۰/۲/۲۸
🔸 در آیین و فرهنگ پیامبر اعظم، #توقف، #وامانده شدن، #تحجر و #نومیدی وجود ندارد؛ پیامبر ما با نومیدی، جنگید.
📚 ۱۳۸۵/۱/۱
◻️ #نام، #یاد، #زندگی، #سیره و #تعالیم پیغمبر میتواند امت اسلامی را از #رخوت خارج کند، به او #نشاط بدهد.
📚 ۱۳۸۶/۱۲/۲۲
🔸 ما مسلمانها بر روی #شخصیت پیغمبر اکرم اگر تمرکز و دقت کنیم، بخواهیم درس بگیریم، برای #دین و #دنیای ما کافی است.
📚 ۱۳۹۰/۱۱/۲۱
◻️ زندگی پیغمبر را میلی متری باید مطالعه کرد. هر لحظه این زندگی، یک #حادثه، #درس و #جلوه_عظیم_انسانی است.
📚 ۱۳۸۷/۵/۹
🔸 جامعه اسلامی ما آن وقتی به معنای واقعی کلمه، #جامعه_اسلامیِ_کامل است که خود را بر #رفتار_پیامبر_منطبق_کند.
📚 ۱۳۷۰/۷/۵
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
🌸@rkhanjani
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
🌴به مناسبت #عید_مبعث
✅پیامبر اکرم علمدار #جهاد_تبیین
بعثت پیامبر اکرم و استمرار نبوت ایشان، با مخالفت های درونی و بیرونی همراه شد. اولین و مهمترین اقدام پیامبر اکرم برای جذب مخالفان و حفظ موافقان تبیین بود.
در این مسیر پیامبر اکرم روش های متعددی را در پیش گرفتند که امروز نیز کاربردی هستند:
1⃣.همدلی و همراهی
عمده فعالیت پیامبر در تبیین همدلی و همراهی یا همان بهره گیری از اخلاق ناب دینی بود. اخلاق پیامبر و همراهی ایشان با مسلمانان در زندگی و رفت و آمد نقش بی نظیری در جذب و حفظ مسلمانان داشت. آیاتی مانند قَد جاءَکُم رَسولٌ مِن اَنفُسِکُم عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّم حَریصٌ عَلَیکُم بِالمُؤمِنینَ رَءوفٌ رحیم» ناظر به این همدلی و همراهی است. داستان های شگفت انگیز درباره اخلاق پیامبر زیاد است.
2⃣. تزریق امید صادق در جامعه
امید کلید اساسی و موتور محرکه حرکت جامعه است. پیامبر اکرم از این روش مکرر استفاده کرده اند. آیات ابتدایی سوره روم و آیه «هُوَ الَّذي أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدىٰ وَدينِ الحَقِّ لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ وَلَو كَرِهَ المُشرِكونَ» ناظر به این موضوع است. بشیر بودن پیامبر نیر این مطلب را می رساند. درجنگ احزاب مسلمانان به صخره سختی برخورد کردند و پیامبر ضمن زدن سه ضربه به سنگ، با هر برقی که از ضرباتش نمایان میشد، مژدۀ فتوحات آیندۀ مسلمانان در شام، یمن و ایران را به آنان داد.
3⃣. بیان دستاوردها و داشته ها
از این روش در آیات قرآن استفاده شده است. پیامبر اکرم نیز از این روش استفاده کرده اند. آیه إِذْ كُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ نمونه خوبی از بیان دستاوردها است.
پیامبر اکرم در غزوه حنین هنگامی که مکیان و مدنی ها درباره تقسیم غنائم جنگی به اختلاف خوردند در برابر اعتراض انصار فرمود: ما گروهى گمراه بودید که از طریق من هدایت یافتید. فقیر بودید، بى نیاز شدید. دشمن بودید، مهربان گردیدید. همگى عرض کردند: صحیح است، اى رسول خدا! پیامبر فرمود: شما مى توانید طورى دیگر به من پاسخ بگویید و در برابر خدمات من حقوقى را که بر گردنم دارید، به رخ من بکشید و بگویید: اى رسول خدا روزى که قریش تو را تکذیب کرد، ما تو را تصدیق نمودیم، قریش، تو را یارى نکرد، ما یارى کردیم؛ تو را بىپناه ساخت، ما پناه دادیم. روزى تهىدست بودى، تو را کمک کردیم. اى گروه انصار! چرا از مختصر مالى که به قریش دادم تا آنها در اسلام استوار گردند و شما را به اسلام خود واگذار نمودم دلگیر شدید. آیا راضى نیستید که دیگران مال و گوسفند ببرند و شما پیامبر را همراه خود ببرید؟ به خدا سوگند! اگر همه مردم به راهى بروند و انصار به راه دیگر، من راه انصار را انتخاب مى کنم. سپس براى انصار و فرزندان انصار طلب رحمت کرد.
سخنان پیامبر، آنچنان عواطف انصار را تحریک کرد که همگى گریه کنان گفتند: اى رسول خدا! ما به قسمت خود راضى هستیم و کوچکترین گله اى نداریم.
#بعثت
#جهاد_تبیین
4_5828001274682951120.mp3
1.83M
📿برکات فوق العاده ذکر صلوات
🔮ویژه #عید_مبعث
#به_عشق_مولا_گناه_نکنیم
🌸🌸🌸🌺🌺🌺🌼🌼🌼
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ببينيد| تقابل جریان بعثت و جاهلیت همچنان ادامه دارد.
♦️شعرخوانی امام خامنه ای. ۹۵/۲/۱۶
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق محمد بس است و آل محمد
🌼 پرسش:
شيطان چگونه انسان مومن را به گناه آلوده ميکند ؟ آيا درست هست که شيطان مي تواند انسان مومن را دين زده کند ؟
🌼 پاسخ:
شيطان از طريق نفس وابزار ديگر وارد مي شود تا انسان را گول بزند. به عنوان قاعد? کلي بايد گفت: شيطان دشمن قسم خورد? ماست و با بهانه هاي مختلف در زمينه هاي مختلف، در انسان رسوخ و نفوذ مي کند و در صدد ذلت و خواري انسان است؛ لذا انسان اگر سيم ارتباطي اش به خداي متعال و أهلبيت(ع) متصل نباشد، به راحتي طعم? شيطان مي شود.
از آنجايي که هر شخصي به خودش آگاه و بصير است و مي داند که نقاط ضعفش چيست، با مديريت تهذيبي، مي تواند جلوي أفکار و أعمال شيطاني را بگيرد؛ زيرا شيطان از نقاط ضعف انسان براي ضربه زدن، استفاده مي کند.
اما در مورد شناخت روش شيطان در فريب انسان، عرض مي کنيم:
کار شيطان وسوسه کردن به سوي گناه و کارهاي ناشايست است. هر کس از ياد خدا دور بشود، خداوند شيطاني را بر او مسلط مي کند که هميشه با او است:"وَ مَن يَعْشُ عَن ذِکْرِ الرَّحْمَنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِين."(1)
شيطان ميتواند به صورت انسانهاي بد طينت و يا فضاهاي مختلف ظاهر شود و در قالب نصيحت و خيرخواهي آنان را به سوي گمراهي و ضديت با حق دعوت کند و در قالبهاي گوناگون مردم را در برابر حق قرار دهد. اين دشمن همواره در صدد ضربه زدن به آدمي است و از هر راهي براي اين كار استفاده مي كند.
بايد توجه داشته باشيد كه شيطان هر كس مانند خود اوست و بر اساس علايق او دست به وسوسه و فريب او مي زند. مثلا در مورد كسي كه به دنيا دل بسته و از خدا غافل است
كار شيطان آسان مي باشد چرا كه او را به راحتي به سمت علايق خود رهنمون مي شود. اما در مورد انسان هايي كه سعي در انجام تكاليف الهي و اجتناب از حرام هاي خداوند را دارند، براي گمراهي آنها از تاکتيک تسويل استفاده مي کند؛ يعني گناه و امور دنيايي را در نگاه آنها تزيين كرده و جزو امور الهي نشان مي دهد.(2) و يا او را بيش از اندازه به انجام امور ديني حساس مي کند تا او را دچار سختي عمل به دستورات الهي کند، و از اين طريق کم کم اورا از انجام امور ديني زده کند. لذا در مورد هر عملي خوب است انسان از پيش انديشه كند و اگر آن را خدايي نديد مطمئن باشد كه از ناحيه شيطان بوده و بايد از آن پرهيز كند.
همچنين ابليس از طريق واسطه ها انسان را فريب مي دهيد چون او پيرواني دارد و پيروان شيطان از نوع انسان و جنيان هستند و شيطان به کمک آنها مردم را وسوسه و اغوا ميکند. در واقع هواهاي نفساني در وجود انسان در طول القائات شيطاني و جزء ابزارها و لشکريان شيطان هستند. شيطان بدون آمادگي دروني آدمي نمي تواند کاري صورت دهد و هيچ تسلطي بر انسان ندارد.
روايات اهلبيت ع درباره راه هاي نفوذ شيطان مختلف است و در برخي از آن ها به موثرترين راه نفوذ شيطان و يا رأس تمام گناهان اشاره شده است. در ذيل به ريشه هاي نفوذ شيطان اشاره مي کنيم:
1ـ افکار شيطاني:
امام علي(ع) ميفرمايد: «کسي که در مورد گناه بسيار بينديشد، سرانجام به آن گناه کشيده خواهد شد».(3)
2ـ نگاه شهوتآميز:
امام صادق(ع) ميفرمايد: «نگاه به نامحرم تير زهرآلود شيطان است. چه بسيارند نگاههايي که بعدها حسرت و تأسّف طولاني به دنبال دارد».(4)
3ـ هواپرستي:
مؤثرترين راه نفوذ شيطان هواپرستي است، زيرا شيطان تا پايگاهي درون انسان نداشته باشد، بر وسوسهگري قدرت ندارد.
4ـ دنيا طلبي:
در حديثي از امير مؤمنان(ع) ميخوانيم: « از علاقه به دنيا بپرهيز که اصل هر گناه و کانون هر بلا است».(5)
پينوشتها:
1. زخرف (43) آيه 36.
2. فاطر (35) آيه8.
3. آمدي ، غررالحکم، ج5، ص 321. نشر مکتبه الاعلام اسلامي، قم، 1413 ق.
4. حر عاملي، وسائل الشيعه، ج 14، ص 138.
5. غرر الحکم، ص 150.
سلام امام زمانم✋😊
صبحتون بخیر😍
🔹 السَّلاَمُ عَلَى شَمْسِ الظَّلاَمِ وَ بَدْرِ التَّمَامِ...
🔸سلام بر مولایی که با طلوع شمس وجودش، مجالی برای ظلم و ظلمت باقی نخواهد ماند.
🔸سلام بر او و بر لحظهای که با دیدن روی ماهش، زمین و زمان غرق سرور خواهد شد.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان سلام الله علیه به نقل از سید بن طاووس
💢#اعتقادی
✅پرسش : چرا پیامبر ابتدا در شبه جزیره عربستان به پیامبری مبعوث شد و دعوت به دین اسلام از آنجا آغاز شد؟ چرا در ایران یا اروپا مبعوث نشد و دین اسلام از آنجا آغاز نشد؟
✍️پاسخ: در ابتدا باید گفت اگر پیامبر(ص) در هر جای دیگری از دنیا نیز ظهور میکرد، همین پرسش مطرح بود! اما شاید بتوان دلایلی را برای این امر محتمل دانست.
1️⃣ از آنجا که هدف اصلی پیامبر اسلام تثبیت و گسترش دین اسلام و در نهایت تشکیل یک حکومت اسلامی بود، چنین به نظر میرسید که این امر در منطقهای که دور از سیطره قدرتهای مطرح جهان آن روز باشد، امری میسرتر است.
🔸ضرورت تشکیل یک حکومت اسلامی به مانند آن نمونه کوچکی که در شهر مدینه توسط خود پیامبر اکرم(ص) به وجود آمد و همچنین برقراری عدالت اجتماعی و اجرای دستوارت الهی در سطح اجتماعی، در درون امپراتوریهای بزرگی چون پارس، روم و چین، امری مشکل و پرهزینه بود.
🔹چنانچه بتوان گفت که سرزمین حجاز یک موقعیت تمدنی منحصر به فرد داشت، چون که در مرکز دایرهای قرار داشت که از هر سو تمدنهای گذشتۀ بشری آن را احاطه کرده بودند. در جنوب آن تمدن یمن، در شمال تمدن روم و فنیقیه، در شرق و شمال شرقی تمدن ایران و آشور و در غرب تمدن مصر باستان وجود داشتند. طبیعی است که چنین موقعیتی بستر خوبی برای رشد و گسترش اسلام گردد و خداوند حکیم پیامبر اسلام را در مرکز این دایره مبعوث کند، تا راه هدایت بشری سهل گردد.
🔸و از طرفی حمایتهای قبیلهای و بحث شرافت انساب در بین مردمان آنجا، راه را برای پیامبر اکرم باز مینمود و در برخی برههها نیز راه گشا بود.
2️⃣ از سوی دیگر عمق شرک، بت پرستی و روحیه لجاجت در مردمان آن سرزمین به قدری بود که اگر دین به زبان دیگر فرود میآمد، پذیرا نمیشدند. زیرا از سنتهای الهی چنین است که خداوند میفرماید:
🔅 «ما هیچ پیامبری را، جز به زبان قومش نفرستادیم تا [حقایق را] برای آنها آشکار سازد».
🔹از این رو اگر دین در سرزمینی دیگر فرود میآمد، و به زبانی غیر از عربی بر آنها نازل میشد، باز هم اشکال میکردند که چرا عربی نیست: «و اگر [این کتاب را] قرآنی غیر عربی گردانیده بودیم، قطعاً میگفتند: «چرا آیههای آن روشن بیان نشده؟ کتابی غیر عربی و [مخاطبِ آن] عرب زبان؟». و از پذیرش ایمان سر باز میزدند: «و اگر آن را بر برخی از غیر عربزبانان نازل میکردیم، و [پیامبر] آن را بر ایشان میخواند به آن ایمان نمیآوردند»
🔸البته نبود چنین روحیهای در بین دیگر اقوام به شکل فضیلت شمرده شده است؛ امام صادق(ع) فرمودهاند: «اگر این قرآن را بر عجم نازل میگشت، عرب بدان ایمان نمیآورد و حال آنکه آن را بر عرب نازل شد و عجم بدان ایمان آورد و این فضیلت عجم است»