هدایت شده از نسیم فقاهت و توحید
🟢 شبی که امام هادی(ع) بساط میگساری متوکل را به هم ریختند
◾️سالروز شهادت حضرت امام علی النقی الهادی(ع) تسلیت باد!
🔹متوکل یک شب بیخبر و بدون سابقه، عدهای از دژخیمان خود را فرستاد به خانه امام هادی علیه السلام که خانهاش را تفتیش و خود امام را هم حاضر نمایند. متوکل این تصمیم را در حالی گرفت که بزمی تشکیل داده مشغول میگساری بود. مأمورین سرزده وارد خانه امام شدند و امام را به حضور متوکل بردند.
🔹وقتی که امام وارد شد، متوکل در صدر مجلس بزم نشسته مشغول میگساری بود. دستور داد که امام پهلوی خودش بنشیند. امام نشست. متوکل جام شرابی که در دستش بود به امام تعارف کرد. امام امتناع کرد و فرمود: «به خدا قسم که هرگز شراب داخل خون و گوشت من نشده، مرا معاف بدار».
🔹متوکل قبول کرد، بعد گفت: «پس شعر بخوان و با خواندن اشعار نغز و غزلیات آبدار محفل ما را رونق ده». فرمود: «من اهل شعر نیستم و کمتر، از اشعار گذشتگان حفظ دارم». متوکل گفت: «چارهای نیست، حتما باید شعر بخوانی».
🔹امام شروع کرد به خواندن اشعاری که مضمونش این است:
👈 «قلههای بلند را برای خود منزلگاه کردند، و همواره مردان مسلح در اطراف آنها بودند و آنها را نگهبانی میکردند، ولی هیچ یک از آنها نتوانست جلو مرگ را بگیرد و آنها را از گزند روزگار محفوظ بدارد».
👈 «آخرالامر از دامن آن قلههای منیع و از داخل آن حصنهای محکم و مستحکم به داخل گودالهای قبر پایین کشیده شدند، و با چه بدبختی به آن گودالها فرود آمدند!».
👈 «در این حال منادی فریاد کرد و به آنها بانگ زد که: کجا رفت آن زینتها و آن تاجها و هیمنهها و شکوه و جلالها؟».
👈 «کجا رفت آن چهرههای پرورده نعمتها که همیشه از روی ناز و نخوت، در پس پردههای الوان، خود را از انظار مردم مخفی نگاه میداشت؟».
👈 «قبر عاقبت آنها را رسوا ساخت. آن چهرههای نعمت پرورده عاقبة الامر جولانگاه کرمهای زمین شد که بر روی آنها حرکت میکنند!».
👈 «زمان درازی دنیا را خوردند و آشامیدند و همه چیز را بلعیدند، ولی امروز همانها که خورنده همه چیزها بودند مأکول زمین و حشرات زمین واقع شدهاند!».
🔹نشئه شراب از سر میگساران پرید. متوکل جام شراب را محکم به زمین کوفت و اشکهایش مثل باران جاری شد. به این ترتیب آن مجلس بزم درهم ریخت و نور حقیقت توانست غبار غرور و غفلت را، ولو برای مدتی کوتاه، از یک قلب پرقساوت بزداید.
📝 استاد مطهری، داستان راستان، ج۱، ص۱۰۷-۱۰۳ (با تلخیص)
🔻 @rkhanjani
۴ بهمن ۱۴۰۱
🌀دستورات عارف کامل مرحوم آیةالله سیدعلی قاضی به شاگردانشان در ماه رجب، شعبان و رمضان
بسیار زیبا
۴ بهمن ۱۴۰۱
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در شب #شهادت_امام_هادی علیه السلام فیلمی کمتر دیده شده از آخرین غبارروبی حرم امام هادی(علیهالسلام) توسط شهید #حاج_قاسم سلیمانی در سامرا
۴ بهمن ۱۴۰۱
۴ بهمن ۱۴۰۱
۴ بهمن ۱۴۰۱
⁉️مبارزه با شيطان چه چیزهایی است؟ در دودلي ها و دو راهي هاي زندگي، چگونه بايد راه درست را انتخاب کنيم که گير شيطان نيافتيم؟
قسمت سوم(آخر):
🌺پاسخ:
5- 📌آشنايي با دامهاي شيطان:
براي رهايي از وساوس شيطاني بايد مواظب دامهاي او بود.
👈يکي از دامهاي خطرناک شيطاني، دوستي دنيا است. امام علي عليه السلام ميفرمايد: «از دنيا حذر کن، زيرا دام شيطان و جايگاه فساد ايمان است».(1)
💥دام ديگر که از مهمترين ابزار کار شيطان به شمار ميرود، هواپرستي است، زيرا تا پايگاهي درون انسان وجود نداشته باشد، شيطان قدرت بر وسوسهگري ندارد. شيطان خواستههاي نفساني انسان را تأييد ميکند. قرآن مجيد ميفرمايد: «تو هرگز بر بندگان من تسلط نخواهي يافت ،مگر گمراهاني که از تو پيروي ميکنند».(2) بندة خدا تابع هوا و هوس نيست و خواست خدا را مقدّم ميدارد.
🔻يکي ديگر از دامهاي شيطانبراي مردان ، زنان و غضب است. امام علي عليه السلام ميفرمايد:
«براي شيطان کمندي بزرگتر از خشم و زنان نيست».(3) منظور از اين سخن، زير سؤال بردن شخصيت زن نيست، بلکه منظور آن است که از طريق اختلاط با زن و ارتباط نامشروع با وي، و جذابيتي که جنس مخالف دارد، شيطان مردم را ميفريبد، همانگونه که از طريق مال و زينت دنيا که ذاتاً بد نيستند، وارد ميشود. همچنين خشم و غضب و تصميمها از روي غضب که غالباً بر مردان مستولي ميشود.
☘️برخي از امور ديگر نيز در مخالفت با وسوسههاي شيطان مؤثر است:
1-📌 انجام يک سري مستحبات ،مثلاً هميشه با وضو بودن و زبان را به ذکر، مخصوصاً «لا حول و لا قوة الاّ باللَّه العلي العظيم» عادت دادن. نيز خواندن قرآن در اوقات مختلف.
2-📌 خود را از بيکاري، تنهايي و عوامل وسوسهانگيز دور نگه داشتن.
3-📌 ذهن را همواره به امور ارزشمند متوجه ساختن و عادت دادن.
4-📌 مطالعه و تفکر دربارة خدا و قيامت.
5-📌 به طور منظم ،مثلاً هفتگي به زيارت اهل قبور رفتن و نسبت به عاقبت خود و احوال پس از مرگ انديشيدن.
6- 📌شرکت کردن در مراسم ديني و فعاليت جدي در مسائل فرهنگي اجتماعي و نماز را با توجه و حال و عاشقانه و با حضور قلب خواندن.
پی نوشت:
1. شرح آقا جمال الدين خوانسارى بر غرر الحكم، ج 2، ص 279.دانشگاه تهران ،تهران 1366ش
2. حجر (15 ) آيه 42.
3. شرح آقا جمال الدين خوانسارى بر غرر الحكم،ج 5 ،ص83.
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
۴ بهمن ۱۴۰۱