از خداوند درخواست کردیم قاتل را به ما معرفی کند ولی خداوند ما را امر به کشتن گاوی میکند؟! و به این نحو فرمان الهی را به تمسخر گرفتند.
«وَ إِذْ قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تَذْبَحُوا بَقَرَةً قالُوا أَ تَتَّخِذُنا هُزُواً قالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجاهِلين»[۵]
«و هنگامى كه موسى به قوم خود گفت: خدا به شما فرمان مىدهد كه ماده گاوى را سر ببريد گفتند آيا ما را به ريشخند مىگيرى گفت پناه مىبرم به خدا كه [مبادا] از جاهلان باشم»
وقتی حقیقت امری برایمان واضح است به دنبال فرار از تصمیمگیری نباشیم و مانند بنیاسرائیل رفتار نکنیم. آنان زمانی که تصمیم به ذبح گاو گرفتند قادر به تصمیمگیری سریع نبودند و از خداوند راجع به رنگ و سن گاوی که باید ذبح شود سؤال کردند و با وجود این سؤالات در نهایت گفتند امر بر ما مشتبه شده و نمیدانیم چه گاوی را باید ذبح کنیم.
«…إِنَّ الْبَقَرَ تَشابَهَ عَلَيْنا وَ إِنَّا إِنْ شاءَ اللَّهُ لَمُهْتَدُون»[۶]
«…[چگونگى] اين ماده گاو بر ما مشتبه شده و[لى با توضيحات بيشتر تو] ما ان شاء الله حتماً هدايت خواهيم شد»
تصمیم گیری نابجا= ابتلا به غم
هر زمان باید تصمیم مربوط به آن زمان را اتخاذ کرد یکی از عوامل عدم نشاط تصمیم نگرفتن به موقع و صحیح است.
در حکمت ۱۱۴ نهجالبلاغه آمده:
«مَنْ نَاهَزَ الْفُرْصَةَ أَمِنَ الْغُصَّةَ»
«کسی که فرصت را غنیمت شمرد از غم و غصه مصون میماند»
توبه، مصداقی از مهارت تصمیمگیری است
توبه مصداقی از مهارت تصمیمگیری است، تمام افراد هنگام مرگ قصد توبه و بازگشت دارند اما آن لحظه امکان توبه نیست، تنها کسانی توفیق توبه را دارند که در طول زندگی و زمانی درست از آن استفاده کنند.
در حکمت ۱۵۰ نهج البلاغه فردی از امیرالمؤمنین علیهالسلام درخواست موعظه میکند حضرت میفرمایند:
« لَا تَكُنْ مِمَّنْ … وَ إِنْ عَرَضَتْ لَهُ شَهْوَةٌ أَسْلَفَ الْمَعْصِيَةَ وَ سَوَّفَ التَّوْبَةَ »
«از کسانی مباش که چون در برابر شهوت قرار گيرد گناه را برگزيده، توبه را به تأخير اندازد»
حضرت به او نمیفرمایند چنین و چنان باش بلکه میفرمایند این چنین مباش. یکی از این افراد کسانی هستند که قادر به تصمیمگیری صحیح نیستند و کارها را از زمان خود به تأخیر میاندازند.
مهارت تصمیمگیری
در محضر قرآن و عترت با بعضی از مهارتهای مهم زندگی آشنا میشویم و بر این باور هستیم که با کسب مهارت، توانمندیمان را افزایش میدهیم و در عرصه بندگی موفق به بندگی بهتری میشویم، معتقدیم که امکان کسب مهارتهای مختلف برای یکایک ما موجود است و اگر از این امکان حسن استفاده را نکنیم گرفتار یکی از مصادیق ظلم به نفس شدهایم.
مدیریت بحران
شاید یکی از عوامل اینکه به مؤمنین توصیه شده قبل از قرار گرفتن در عرصه جنگ تمام توان خود را بکار گیرید مهارت مدیریت بحران حوادث باشد، ما امکان مقاومت در برابر بسیاری از حوادث و سختی ها را نداریم اما با کسب مهارتهای لازم میتوانیم ان را مدیریت کنیم و به نحوی از بحرانها عبور کنیم که آسیبی به بندگیمان و پس از آن به زندگیمان وارد نشود.
تردید، مانع تصمیمگیری صحیح است
به حول و قوه الهی تمام مسائل قابل حل است، برای حل آن باید گاهی از تجربه دیگران استفاده کرد، گاهی با تأمل و درایت خودمان آن را حل کنیم و گاهی با مشورت از دیگران و در رأس تمام این امور باید استغاثه به خدای سبحان و توسل به حضرات معصومین علیهم السلام باشد. بعد از آن باید بر خداوند توکل کرد و از هر تردیدی اجتناب نمود، قرآن کریم در سوره مبارکه آل عمران، آیه ۱۵۹ میفرماید:
«فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ»
تردید مانع تصمیم گیری صحیح است. در عرصه تصمیمگیری نیز باید با افرادی ارتباط برقرار کرد که در تصمیم خود متزلزل نیستند و مهارت تصمیمگیری دارند.
گشایش برای متقین است
اگر از اسباب فوق برای حل مشکل استفاده میکنیم اما به نتیجه لازم نمیرسیم شاید به این دلیل باشد که در جاده شریعت پیش نمیرویم و گاه طبق میل و سلیقه خود عمل می کنیم. در فضای انجام طاعت و ترک معصیت امدادهای الهی وجود دارد، خدای سبحان وعده داده اگر تقوا داشته باشید برایتان گشایش قرار میدهم«وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا»[۱].
مصداقی از مهارت حل مشکل
یکی از مصادیق کسانی که مهارت حل مشکل داشتند حضرت یعقوب است. حضرت یعقوب بعد از مبتلا شدن به مشکل فراق فرزند و برای پیشگیری از گرفتاری مجدد زمانی که فرزندانش قرار بود در محضر حضرت یوسف که آن زمان عزیز مصر بود وارد شوند به آنان فرمود مبادا هنگام ورود از دروازه شهر از یک در وارد شوید بلکه از درهای مختلفی وارد شوید تا زیادی تعداد شما برادران در نظر دیگران نیاید و گرفتار چشم زخم نشوید.
«لا تَدْخُلُوا مِنْ بابٍ واحِدٍ وَ ادْخُلُوا مِنْ أَبْوابٍ مُتَفَرِّقَةٍ»[۲]
«از يك دروازه [به شهر] در نياييد بلكه از دروازههاى مختلف وارد شويد»
انتخاب بهترین
در تصمیمگیری صحیح از میان امور مشابه باید بهترین آن را انتخاب کرد. در دعای مکارم الاخلاق از خداوند درخواست میکنیم:
«وَ وَفِّقْنِی إِذَا اشْتَکلَتْ عَلَیّ الْأُمُورُ لِأَهْدَاهَا»[۳]
«زمانیکه همه امور با یکدیگر مشابه است من را موفق به هدایتترین آنان کن»
ابوحنیفه خدمت امام صادق علیهالسلام رسید حضرت از او پرسیدند در نظر تو عاقل چه کسی است؟ گفت عاقل کسی است که خوب را قبول کند و بد را ترک کند، حضرت فرمودند با این تعریف تمام افراد عاقل هستند. ابوحنیفه سوال کرد پس عاقل چه کسی است؟ حضرت فرمودند: عاقل کسی است که بین خوب و خوبتر خوبتر را انجام میدهد و بین بد و بدتر بدترین را ترک میکند.
در حکمت ۱۶۴ نهج البلاغه مرحوم فیضالإسلام نیز آمده:
«منِ اسْتَقْبَلَ وُجُوهَ الْآرَاءِ عَرَفَ مَوَاقِعَ الْخَطَاءِ»
«کسی که از آراء و نظرات مختلف استقبال کند صحیح را از غلط میشناسد»
قرآن کریم نیز اشاره به این امر کرده و در توصیف خردمندان میفرماید آنان سخنان را میشنوند و از بهترین آن پیروی میکنند:
« الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ …»[۴]
« به سخن گوش فرامىدهند و بهترين آن را پيروى مىكنند…»
منافقین قادر به تصمیمگیری صحیح نیستند
تصمیمات ما باید موافق با نظر شریعت باشد، در غیر این صورت منافق گونه رفتار کردهایم. منافقین قادر نیستند در زمان مناسب تصمیم مناسبی اتخاذ کنند. خدای سبحان در سوره مبارکه نساء، آیه۶۵ میفرماید:
«فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليما»
«سوگند به خداوند آنان ایمان نمیآورند مگر آنکه در اختلافات خود تو (پیامبر) را حکم قرار دهند سپس از داوری تو در دل خود احساس ناراحتی نکنند و کاملا تسلیم تو باشند.»
مصداقی از فقدان مهارت تصمیمگیری
بنیاسرائیل فاقد مهارت تصمیمگیری بودند. زمانی که برای شناسایی قاتل خداوند به آنان دستور داد گاوی ذبح کنند باید فوراً فرمان الهی را اطاعت میکردند و اقدام به ذبح گاو میکردند اما آنان بهانهجویی کردند و گفتند ما
👌ریشه یابی تمدن غرب
افراد بسیاری می پندارند تمدن غرب از رنسانس شکل گرفت. در تاریخ رنسانس ،که همزمان بود با اوج شکوفایی تمدن اسلام، عده ای از دانشمندان اروپائی مشتاق علوم مکتوب در کتاب های مسلمانان شده بودند، نه به خاطر علم مسلمانان ،بلکه به خاطر کسب و بازیابی علوم یونان باستان (زمان کفرکیشی یا همان زمان افلاطون و ارسطو) ،چون مسلمانان علوم مختلف جهان را می خواندند و آنها را با آموزه های اسلامی ممزوج می کردند و آن ها را رشد می دادند. رنسانس در واقع برگشت به دوران کفرکیشی بود، نه یک پیشرفت علمی.
یکی از علل مغفول مانده انحطاط تمدن اسلامی در آن زمان سوار کردن برخی از علوم بر پایه همان تمدن یونانی بود.(همان اتفاقی که در حال حاضر با شدت بیشتری برای علوم رخ داده است.)
اگر به دنبال تشکیل یک تمدن اسلامی هستیم باید این موضوع را مد نظر قراردهیم که مبانی تمدن غربی از علوم جدا گردد، و به تعبیر قرآن فقط علم(نور) ،بماند.
افلاطون و ارسطو اگر چه سخنان پرمغز زیادی از آنها برجای مانده ،ولی نباید فراموش کنیم که فضای فکری آنها در آئین کفر قرار داشته است.
به خاطر همین فضای فکری بود که خدا را به عنوان صانعی(نه خالق) شناختند که ماده را ساخت و کنار رفت و ماده هم طبق تفکر داروینیسم مسیر تکاملی خود را طی کرده و می کند. همین تفکر بود که اومانیسم (انسان محوری ،سروری عقلانیت مادی و تجربه گرایی) را بوجود آورد. و همین تفکر بود که سکولاریسم (جدا انگاری دین از سیاست) را پایه ریزی کرد. و همین تفکر بود که لیبرالیسم (آزادی خواهی در زندگی خصوصی ،اندیشه، بیان، اقتصاد، برابری فرصت و انتخابات) را بوجود آورد. شکل گیری سرمایه داری و کسب بهره به هر قیمت نیز میوه همین تفکر است.
البته همه اینها هم فقط در حد حرف و شعار باقی ماندند و بشر را به جایی نرساندند، چون بازدارنده ای مثل محدودیت های الهی و معاد و فصل الخطاب قرآن ، اهل بیت علیم السلام و اولی الامر در این تفکر جایگاهی نداشت.
حتی مفاهیمی همچون طب سنتی و سلامت فقط در طبیعت (آب، هوا، خاک، آتش) و تن مادی انسان خلاصه شد و سلامت روح و معنویت و حکمت وجود اشیا و اتفاقات و خواست و مشیت الهی یا به فراموشی سپرده شد و یا کمرنگ ظاهر گردید.
ادامه دارد...
آزمایش میزان ید در نمک شیمیایی، سنگ نمک و نمک دریایی، خودتان قضاوت کنید، کدام را باید مصرف کرد.👆
🔴 استاد جاودان:
*پویش اطاعت از امر رهبری در خواندن دعای «هفتم صحیفه سجادیه» را جدی بگیریم*
📌نکته ای بنظر آمد که شاید مغفول مانده باشد و آن اینکه :
ما برای پیروزی در این جبهه *«جنگ بیولوژیکی»* از حیث اقدام عملی و فیزیکی همه کاری حاضریم بکنیم.
از حیث جنگ روانی در فضای مجازی هم در حد وسع و توان فعالیم.
💢*در جنبه دعا و توسل هم توسلات خوبی در حال انجام است: به توصیه بعضی اولیاء الهی،حدیث کساء و زیارت عاشورا و ....*
*که البته تقریبا تمام آنها هیچ ارتباطی با خصوص «کرونا» ندارد و توصیه عام صادر شده است.*
💯ولی یک توصیه مهمی که این ولی خدا *اصلا بی حساب حرف نمیزنند* و این مطلب برای همه ثابت شده است.
و ثالثا؛ ایشان یک ویژگی منحصر به فرد در مقایسه با بقیه اولیاء الهی دارند و آن اینکه ما نسبت به میزان توجه و اهتمام به حرفهایشان «بازخواست» هم خواهیم شد!
❤️*مقام معظم رهبری* توصیه فرمودند: برای ریشهکنی ویروس منحوس *کـــــــــــرونا* هر روز *دعای هفتم صحیفه* را قرائت کنیم
بنظر میاید اگر قصه #کرونا خدای ناکرده طولانی شود، بی ارتباط با بیتوجهی و کمتوجهی به این دستورالعمل نباشد!
لطفا هرکسی به هر شکلی که میتواند، موجی در این زمینه ایجاد کند که این دعاء مبارک *هر روز خوانده شود*
اولا؛ خودمان هر روز بخوانیم؛ مثلا به تعقیبات یکی از نمازهای روزانهمان تبدیل کنیم.
و ثانیا؛ به هر شکلی که میتوانیم در فضای مجازی و حقیقی و خانواده و دوستان و اطرافیان توصیه کنیم که همه هر روز این دعا را بخوانند
🍃در حدیث آمده است: «ما من داء الا و له دواء»
🦋🌹*یادمان هست خاطره شهیدحاج قاسم سلیمانی را در مورد توصیه آقا بر قرائت دعای جوشن صغیر در جنگ ۳۳ روزه لبنان* 🌹🦋
از رادیو و تلویزیون حزب الله و منارههای مساجد و حتی کلیساهای ضاحیه جنوب، این دعا هر روز پخش میشد و در نهایت، حزب الله بر اسرائیل پیروز شد!
✔️*دعایی که حتی «مسیحیان» هم می خواندند*
🌻چند نکته دیگر:
👈 اول اینکه؛ در تمام نمازها میتوان آن را در قنوت نماز هم خواند.حدود یک تا یک و نیم دقیقه بیشتر وقت نمیگیرد.
👈 دوم اینکه؛ چند روز پس از توصیه مقام معظم رهبری، جمعی از مراجع هم این توصیه ایشان را تأکید کردند.
این موضوع در بین مراجع بسیار کم اتفاق میافتد که جمعی از مراجع فتوای «مستحب» یکی دیگر از مراجع عظام را تأکید و توصیه کنند.
❣ *سوم اینکه؛ این جمله از علامه حسن زاده را هرگز فراموش نکنیم که فرمودند:گوشتان به دهان ایشان (حضرت آقا دام ظله) باشد؛ زیرا ایشان گوششان به دهان مبارک «بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف» است*
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
✅ فرق بین اقتصاد مردمی با انواع اقتصادهای غیر مردمی، در امکانِ تولید پول است.
مردم نمیتوانند پول چاپ یا خلق کنند، اما دولتها یا بانکها هر جا لازم دیدند پول چاپ یا خلق میکنند.
💵 تا وقتی پول در اقتصاد نقش مرکزی دارد، هیچ وقت اقتصاد مردمی شکل نمیگیرد. باید نقش و جایگاه پول در اقتصاد مهار شده و کاهش یابد تا امکان تحقق اقتصاد مردمی ایجاد شود.
💬 استاد حسن عباسی در موکب اشتغال محرومان - ۱۵ مهر ۹۹
استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
✍️تصمیم خالق پول بر بستن رزق
⛔️وزارت خزانهداری آمریکا در شامگاه پنجشنبه ۱۷ مهرماه، ۱۸ بانک و مؤسسه مالی ایران را تحریم کرد.
🔺آقای #ظریف در توئیتی اظهار داشتند که این تحریم به گرسنگی مردم ایران میانجامد.
اجازه دهید با نگاه تمدنی به سیستم اقتصادی غربی بنگریم :
🏛در سیستم اقتصادی غرب، بانک مرکزی آمریکا #خالق است و پول اصلی دنیا را خلق مینماید.
هِرَم سیستم بانکیِ جهانی، دلار را توزیع میکند و #رزق بردگان را به تناسب نرخ بهره پرداخت مینماید.
این سیستم میتواند بردگان #طاغی چون ما را مجازات کند و رزق شان را قطع نماید.
⭕️پرواضح است که ما در هِرَم اقتصادیِ غرب محکوم به ذلت تحریم و فاجعۀ تورم و شکاف طبقاتی هستیم. آقای ظریف هم با پذیرش این قواعد، پیش بینی میکند که با بسته شدن راه های بانکی، مردم ایران از گرسنگی میمیرند.
ایشان و همفکرانشان در بانک مرکزی، الگوی معیشت اسلامی و رزاقیت حضرت الله (جل جلاله) و #برکت حضرت زهرا (سلام الله علیها) را نشناخته اند.
🏅با پذیرش #پول_خلقت_خدا که تحریم گریز و تورم ناپذیر هم هست؛ کشور را از زندان سیستم پولی و بانکی دشمن آزاد نماییم.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
🔹🔸🔹
🔺 دستاورد های وزارت بهداشت و درمان
❗️ بهداشت و درمان در چهار دهه اخیر دستاوردهای بزرگ و زیادی داشته که در طول تاریخ بی سابقه است که به شرح زیر است:
1️⃣ کم کردن جمعیت شیعه که در طول تاریخ بی سابقه است، که به وسیله برنامه کنترل جمعیت و تبلیغ شعار فرزند کمتر زندگی بهتر و توزیع قرص و وسائل جلوگیری و بستن لوله ، و ایجاد شرایط روحی و روانی تحقیر آمیز و آزار کسانی که اقدام به زاد و ولد می کنند تحقق پیدا کرد . تا جایی که در سال گذشته آمار رشد جمعیت به زیر یک درصد رسید!!!
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/919141
2️⃣ پیر کردن جمعیت کشور تا جائی که چند دهه دیگر ایران جزو پیرترین کشورهای جهان قرار خواهد گرفت .
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/955244
3️⃣ غربالگری و سقط جنین که طبق آمار رسمی سالانه نزدیک به 500 هزار مورد در سال اتفاق می افتد یعنی روزی بیش از 1000 مورد سقط جنین (البته که آمار غیر رسمی بالاتر از این اعداد را نشان می دهد) .
🔅منبع:
🆔 https://b2n.ir/762514
4️⃣ افزایش آمار بیماران تا جائی که نزدیک به سی میلیون فرد مبتلا به فشار خون و نزدیک ده میلیون فرد مبتلا به دیابت در کشور وجود دارد، رشد 115 درصدی بیماران سرطانی در ایران ، بالا رفتن آمار بیماری های قلبی و عروقی، تا جائی که 40 درصد مرگ و میرها بر اثر بیماری های قلبی و عروقی است.
🔅منابع:
🆔 https://b2n.ir/663491
🆔 https://b2n.ir/906321
5️⃣ ایجاد صدها بیماری جدید که در گذشته یا نبوده یا به ندرت افراد مبتلا می شدند، مانند ام اس (MS)، ای ال اس (ALS)، انواع دیستروفی ها، آتروفی ها، بیماری های خود ایمنی، انواع آلرژی و حساسیت ها، بیماریهای کبدی مانند چربی کبد، هپاتیت، سیروز کبدی، بیماری های ریوی مانند آسم و برونشیت و بیماری های تنفسی، بیماری های دستگاه گوارش و مشکلات معده، بیماری های ویروسی مانند انواع آنفلوآنزا خوکی و پرندگان، انواع تب ها مانند تب کنگو، تب مالت، انواع بیماری های مقاربتی مانند ایدز، ایدز خراسانی، سارس، کرونا و صدها بیماری دیگر .
6️⃣ افزایش بیماری های سخت و لا علاج مانند انواع سرطان ها .
7️⃣ بالا رفتن آمار ناباروری و از بین رفتن توان جنسی در مردان، و یائسگی زود رس و تنبلی تخمدان و سردی رحم در بانوان .
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/321549
8️⃣ بالا رفتن آمار مصرف دارو به شکل سرسام آور تا جایی که سرانه مصرف دارو در ایران سه برابر استاندارد جهانی است، و افزایش تعداد بیمارستان ها، درمانگاه ها، مطب ها، آزمایشگاه ها و داروخانه ها.
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/460987
9️⃣ بالا رفتن آمار عمل های جراحی و سزارین تا مرزهای نامعقول تا جایی که ایران بالاترین آمار سزارین در جهان را دارد و خیلی بالاتر از استاندارد جهانی است.
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/822092
🔟 افزایش درآمد پزشکان و کادر درمانی نسبت به سایر اقشار و رسیدن درآمدها به مرزهای نجومی.
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/946518
1️⃣1️⃣ وابسته کردن کشور به خارج به طوری که نفس کشیدن و زنده ماندن افراد به خارج وابسته شده، در حدی که اگر انسولین تحریم شود روزهای اول ده ها هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد.
🔅 منبع:
🆔 https://b2n.ir/077564
@bidari_dar_sabkezendegi
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆پاسخ پرسش های زیر را در 3 دقیقه ببینید.
- آیا #پولطلا با پیشرفت علم بشر سازگار است؟
- آیا کشورها با علم شان به این نتیجه رسیدند که طلا را کنار بگذارند؟
- آیا استفاده از #پولطلا به جای ریال و دلار، ما را به عصر حجر میبرد؟
🔗لینک ارائۀ کامل پاسخ به 10پرسش پرتکرار #پولطلا :
https://www.instagram.com/p/CDPF3-rJ_kS/
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
💳محاسبۀ یارانه با #پولطلا
🔹آذر ماه 1389 - هر گرم طلا 35.000 تومان
یک یارانۀ 45هزار تومانی = 1.300 گرم طلا
🔺مهر ماه 1399 - هر گرم طلا 1.460.000 تومان
یک یارانۀ 45هزار تومانی = 0.030 گرم طلا
🏛سیستم پولی و بانکی در 10 سال گذشته 97% ارزش یارانۀ شما را #دزدیده است.
🏅الگوی #پولطلا یعنی با ریال فریب مان ندهند و پرداخت ها و تعهدات با طلا محاسبه گردد.
براساس محاسبات دقیق «پولطلایی»، اکنون یارانۀ هر ایرانی باید 1.898.000 تومان باشد تا با مبلغ آغازین یارانه ها برابری کند.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir